Nya Gemini–appen släpps i USA.
Nya Gemini–appen släpps i USA. - Foto: Patrick Semansky/AP, Jeff Chiu /AP

Google släpper gratis AI-app för mobilen

Google släpper en ny app för mobiler, driven av senaste AI-modellen Gemini. Appen gör det enklare att använda Googles AI-funktioner.


Google inför Gemini

Google har officiellt lanserat Gemini appen, en ny AI-driven mobilapp, som integrerar avancerade AI-funktioner direkt i Android och iOS-enheter. 

Gemini-appen, som utgör en del av Googles bredare satsning på AI-teknologi, syftar till att förenkla vardagliga uppgifter och förbättra produktiviteten genom att tillåta användare att interagera med AI via text, röst och bilder. Appen har lanserats i USA till en början med planerat stöd för andra länder i framtiden.

Läs mer: Anställd lurades av fejk-chef – betalade miljonbelopp

Läs mer: Gör ALLTID det här – innan du använder hotellets Wi-FI

Funktioner och tillgänglighet

Gemini-appen erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive möjligheten att skriva, planera och lära sig på nya sätt. Användare kan dra nytta av AI-assistansen för att skriva tackkort, planera evenemang och mer. 

Appen integreras sömlöst med andra Google-appar som Gmail, Maps och YouTube, vilket underlättar för användare att utföra uppgifter effektivt. Användare kan interagera med Gemini genom att använda text, röst, bilder och kameran för att få hjälp på nya sätt.

På Android-enheter kan användare välja att använda Gemini som sin mobila assistent, förutsatt att Google-appen är inställd som assistent-app på telefonen. 

Läs mer: IKEA släpper ny tjänst – så fungerar den

Läs mer: Disney Plus stora förändring – så påverkas användarna

Tillgänglighet och framtida planer

Gemini för Android och iOS-telefoner börjar rullas ut i USA på engelska och kommer att vara helt tillgängligt under de kommande veckorna. Utökningen till fler platser på engelska, japanska och koreanska börjar nästa vecka, med fler länder och språk som snart kommer att stödjas. I nuläget finns ingen information om när appen kommer till Sverige. För att få tillgång till Gemini på IOS måste användare använda Google-appen.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24

/
/
AI
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!