Mario Balotelli är omslagspojke i nya Time Magazine och pratar ut om livet.
1 av 6
Mario Balotelli är omslagspojke i nya Time Magazine och pratar ut om livet. - Foto: LEVON BISS FOR TIME/SCANPIX
Texten på tröjan betydde egentligen "lämna mig ensam", berättar City-stjärnan.
2 av 6
Texten på tröjan betydde egentligen "lämna mig ensam", berättar City-stjärnan. - Foto: AP/SCANPIX
Han hamnar ofta i hetluften.
3 av 6
Han hamnar ofta i hetluften. - Foto: Jon Super/SCANPIX
Hans beteende har fått honom att hamna ute i kylan ett par gånger också.
4 av 6
Hans beteende har fått honom att hamna ute i kylan ett par gånger också. - Foto: Tim Hales / AP / SCANPIX
En av Balotellis idoler är Ronaldo – som ser något mätt ut på den här bilden.
5 av 6
En av Balotellis idoler är Ronaldo – som ser något mätt ut på den här bilden. - Foto: Ap/SCANPIX
Att han Mike Tyson som förebild – ja, det säger nog en hel del om ens personlighet.
6 av 6
Att han Mike Tyson som förebild – ja, det säger nog en hel del om ens personlighet. - Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

"Mike Tyson var min förebild"

Why always Mario Balotelli? Ja, det ger han svar på i en lång intervju om rasismen inom fotbollen, sina förebilder och om framtiden i Manchester City.


Roliga citat från Balotelli

– För jag är rik. (Balotellis svar på en polismans fråga varför han hade 5 000 pund i bilen).

– Det var inte jag som sköt raketen. Det var en av mina vänner. Jag kanske borde vara mer försiktig med vilka jag släpper in i mitt hus. (City-stjärnan om varför hans hur började brinna).

MANCHESTER. Ett av fotbollens största underbarn – Mario Balotelli – slutar aldrig att förvåna fotbollsvärlden. 

Kastar han inte pil på ungdomsspelarna i laget blir han stoppad för fortkörning med 5 000 pund i kontanter löst i bilen. Många gånger är historierna bara rykten. 

Det är sällan han öppnar upp sig och pratar om sin del av historien. Förutom den magiska intervjun med Oasis-sångare Noel Gallagher då förstås som för alltid kommer att vara en av de bästa intervjuerna någonsin.

Men nu har han gjort det igen – och pryder dessutom omslaget av Time Magazine. 

Ni minns väl vad han gjorde efter målet mot Manchester United 2011? Firade med att visa tröjan med texten "Why always me". Här ger han förklaringen till det minst sagt underhållande händelsen.

– Under den perioden var det väldigt mycket "varför alltid jag?". Folk pratade bara om mig och egentligen menade jag inte "varför alltid jag" utan "lämna mig ensam", säger han till Time.

"En dag vill jag flytta"

Balotelli har under sin tid i Manchester City ofta ryktats vara på väg bort från klubben. Något som han dementerar – för stunden. Något annat hade väl inte ens varit ett alternativ för City-stjärnan.

– Nu stannar jag, men en dag vill jag flytta. Jag vill inte spela här i hela mitt liv.

När det kommer till just Mario Balotelli kan det vara svårt att tänka sig att han har förebilder men det har han faktiskt. Och inte vilka som helst. Skräll. 

– När jag var ung var det Mike Tyson och Ronaldo (originalet, vem trodde ni annars?). Numera är det Usain Bolt, berättar han.

Särskilt intressant blir svaret när man tänker på att Bolt är ett stort Manchester United-fan. 


"Man kan inte göra någonting åt rasister"

Under hösten har rasismen varit en het debattfråga i Premier League och i fotbollsvärlden i stort. John Terry har dömts till böter och avstängning av det engelska fotbollsförbundet, FA. För tillfället utreder även FA domaren Mark Clattenburg efter en anmälan av Chelsea. 

Innan sommarens EM gjorde Balotelli en sak av att han skulle "döda de som kastar bananer på honom" – men nu verkar han ha en liten lugnare syn på saken.

– Det finns bara få rasister. Man kan inte göra någonting åt dem. Man kan säga vad man vill, men det kommer inte att hjälpa. Jag hoppas att jag kan hjälpa Italien bli ett lika modernt land som England eller USA, säger angående rasismproblemen i hemlandet.

För att höra mer vad den frispråkige stjärnan Mario Balotelli har att säga – se på videon nedan. Han berättar bland annat om vad han sa till sina mamma under EM, om vad han tycker om vädret i England och vad han tycker om Roberto Mancini.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.