John Guidetti var briljant en säsong i Feyenoord, men det är 1,5 år sedan nu.
1 av 4
John Guidetti var briljant en säsong i Feyenoord, men det är 1,5 år sedan nu. - Foto: Kay in't Veen / Bildbyrån
Vad har Citys tränare Manuel Pellegrini för planer för svensken?
2 av 4
Vad har Citys tränare Manuel Pellegrini för planer för svensken? - Foto: BildbyrŒån / Action Images
Han var kung i Feyenoord.
3 av 4
Han var kung i Feyenoord. - Foto: BildbyrΌn / Jasper Ruhe
John Guidetti landslaget.
4 av 4
John Guidetti landslaget. - Foto: BildbyrΌn / Marcus Ericsson

Är han lösningen på Sveriges anfallsproblem?

Är det här det stora glädjebeskedet för landslaget? John Guidetti, 21, är tillbaka i full träning med Manchester City, enligt Fotbolldirekt.


Det var snart ett och ett halvt år sedan som John Guidetti åt dålig kyckling och försvann bort från rampljuset. Han slog igenom med dunder och brak säsongen 2011–2012 i Feyenoord med 20 mål på 23 matcher. Sedan försvann han då han också drabbades av flera skador och inget har egentligen fått svar på hur han har mått och när han kommer tillbaka.

Nu verkar det trots allt finnas ljus i mörkret. Sedan två veckor tillbaka är han med och tränar i Manchester Citys A-lag och alla deras superstjärnor. Hans skada ska vara läkt, men han har ännu inte spelat några matcher. Enligt Fotbolldirekt ska det ha att göra med att managern Manuel Pellegrini anser att a-lagsträningar är viktigare för svensken än träningar och matchspel med reservlaget.

Pellegrini gillar svensken då han ville ha honom till Malaga för några år sedan. Men den stora frågan är ändå hur han ska slå sig in i Citys stjärnspäckade trupp. De har världsstjärnor i anfallet som Sergio Aguero, Edin Dzeko, Alvaro Negredo och Stevan Jovetic.

Frågan är om det här kan ge en öppning till landslaget där det råder lite anfallskris inför mötena med Portugal i playoffet till VM? Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander dras med småskador och Tobias Hysén missar slutspurten av allsvenskan och kan även missa playoff-matcherna mot Portugal.  

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

idag 19:00
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.