Polismannen tafsade på en kvinnlig för honom okänd kollega.
Polismannen tafsade på en kvinnlig för honom okänd kollega. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis tafsade på kollegans "skinka" under julfest

Under en julfest i fjol i Göteborg ska en polisman ha tafsat på sin kvinnliga kollega. Mannen uppger att han var berusad - nu döms han för sexuellt ofredande och 18 000 i dagsböter.


Det var i slutet av november förra året som flera anställda gick vidare till en annan krog efter en julfest. Där stod en ung kvinnlig polis som samtalade med några kollegor - när någon tog "ett fast grepp om hennes ena skinka", skriver Expressen.

– Han verkligen grabbade tag eller vad man skall säga, har polisassistenten berättat i förhör, skriver tidningen.

Kvinnan ska sedan ha vänt sig om och sett den hånleende polismannen som hon inte kände, varpå hon konfronterade honom. Då ska hon ha frågat om mannen genomfört polisens jämställdhetsprojekt "Make Equal".

– Då fortsätter han att hånle hela tiden och säger att "nej, jag har blivit underkänd på Make Equal", ska kvinnan ha sagt i förhör.

Polismannen var "ganska berusad"

Enligt domen menar polismannen att han nypt den för honom okända kollegan i rumpan "hastigt i förbifarten". Polismannen menar att det inte funnits något sexuellt i handlingen, han uppger också att han var "ganska berusad" och att han försökt skämta bort det.

Göteborgs tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande till dagsböter om totalt 18 000 kronor. Han ska också betala skadestånd till den kvinnliga kollegan.

Polismannen kommer inte att bli av med jobbet, han ska däremot flyttats till en annan enhet inom myndigheten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00