En kvinna köpte en "förlorad" resväska och gick med storvinst.
En kvinna köpte en "förlorad" resväska och gick med storvinst. - Foto: TT/Pixabay

Det här händer med din borttappade väska på flygplatsen – andra går i vinst

Har ditt bagage kommit bort efter en flygning? Om du aldrig återser dina kära ägodelar så är det dags att gå vidare för vidare går väskan – till en främling. En kvinna som köpte en borttappad väska gjorde storkovan på innehållet.


Föreställ dig att ditt flygbolag förlorar din incheckade väska och att du efter en omfattande sökning står tomhänt. I bästa fall blir du kompenserad och livet går vidare. Men livet går även vidare för din resväska! 

Din väska blir avskriven som "outhämtad" och ligger i ett av flygbolagens förråd i upp till tre månader. Så småningom säljer flygbolaget det – tillsammans med hundratals andra borttappade resväskor till ett privat företag. Den nya ägaren får knäcka kombinationslåset och fynda fritt bland sina nya ägodelar.

Väskorna har redan genomgått säkerhetskontrollen på flygplatsen men saker och ting kan glida mellan stolarna. Allt av "olaglig karaktär" kan således finnas i din nyköpta begagnade resväska.

Köpte begagnad resväska och gick med vinst

Chansen är stor att ditt borttappade bagage köps av ett företag som heter "Unclaimed Baggage" eller dyker upp på olika aktionssidor, som bland annat tyska auktionssidan "Fundsachen-Auktion". När Nyheter24 undersöker sidorna går det inte att förneka – här kan man fynda precis vad som helst!

En kvinna hävdar i en Youtube-video att hon betalade 24 dollar för en borttappad resväska, vilket motsvarar cirka 248 svenska kronor, på en auktion för borttappade resväskor.

I utbyte fick hon ett innehåll motsvarande 5 175 kronor, vilket New York-Post tidigare skrivit om. I resväskan fyndade hon bland annat skor, kläder och till och med en designerparfym. 

Flera tittare i kommentarerna blev imponerade över kvinnans upptäckter medan andra mådde dåligt för bagagets ursprungliga ägare - som heter Caroline - som förmodligen var upprörd över sin förlorade resväska.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00