IFK Norrköping sänkte Helsingborg på bortaplan.
IFK Norrköping sänkte Helsingborg på bortaplan. - Foto: SCANPIX
Här nickas 2-0-målet in.
Här nickas 2-0-målet in. - Foto: SCANPIX
Hemmalaget kom tillbaka i den andra halvleken och reducerade till 1-2. Men närmare än så kom de aldrig. - Foto: SCANPIX

"Peking" nära toppen efter skrällseger

Två mål i första den halvan bäddade för segern. IFK Norrköping gick nu upp på samma poäng som Helsingborg.

Dagens matcher
Helsingborg - IFK Norrköping 1 - 2
Gefle - Malmö FF 0 - 2
HELSINGBORG. Det har verkligen inte gått bra för Helsingborg sedan EM-uppehållet. På lördagen åkte skåningarna på ytterligare en blytung förlust när Norrköping kom på besök - den första hemmaförlusten på två år.

– Vi gör en väldigt bra match. Jag tycker inte att HIF är så bra som de brukar vara, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till Canal Plus direkt efter matchen.

– Det var inte så vi skulle göra, säger HIF-liraren Mattias Lindström.

Gästerna satte igång direkt och var det klart bättre laget i den första halvleken. Och de skulle dessutom få utdelning när Gunnar Thorvaldsson iskallt tryckte in ledningsmålet bakom hemmamålvakten Pär Hansson redan efter 17 minuters spel.

Desto värre blev det även för hemmalaget när Shpetim Hasani bara minuterna senare språngnickade in Bobbie Friberg da Cruz perfekta inlägg.

"Peking" nära toppen
HIF reducerade visserligen genom Alfred Finnbogason med drygt 20 minuter kvar att lira. Men trots det lyckades inte hemmalaget komma tillbaka och "Peking" - som hade en boll i ribban i slutminuterna - kunde alltså kamma hem trepoängaren.

IFK Norrköping klättrar därmed i tabellen till en fjärde plats med sina 28 pinnar, endast målskillnad bakom trean Helsingborg.

– Vi har varit där hela tiden. Vi har varit på övre halvan. Det är ingen ny grej. Men även efter varje omgång som vi är kvar där så blir även jag överraskad, säger Andersson.

1 Jan 1970, 01:00