Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HBTQ-profil om SD:s attack: "Inte förvånad"

- 02/08/2012, 20:38 -
SD:s kommunpolitiker i Härryda Willy Kristiansson går till attack mot homosexuella.
1 av 3

SD:s kommunpolitiker i Härryda Willy Kristiansson går till attack mot homosexuella.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Sissela Nordling Blanco tycker inte att SD-politikerns attack är oväntad.
2 av 3

Sissela Nordling Blanco tycker inte att SD-politikerns attack är oväntad.

Feministiskt Initiativ

I samband med Pridefestivalen 2007 gick partisekreteraren Björn Söder till attack mot homosexuella.
3 av 3

I samband med Pridefestivalen 2007 gick partisekreteraren Björn Söder till attack mot homosexuella.

Mats Andersson/SCANPIX

SD-politikern Willy Kristiansson går till angrepp mot homosexuella. Han kallar det för att de "lapar vatten i en kloak eller ett latrinkärl". HBTQ-aktivisten Sissela Nordling Blanco menar att attacken inte kommer oväntat.

HÄRRYD/PRIDE. Pride har nyss börjat och i samband med det rasar en SD-politiker i Härryda öster om Göteborg. Willy Kristiansson tycker att homosexualitet är onaturligt och säger att homosexuella har "avloppssex".

Hans attack mot homosexuella kom efter att en fjortonårig skolelev fick IG i biologi när hon hävdade att homosexualitet är onaturligt, vilket innebär att eleven sa emot läroplanen. Kristiansson försvarar eleven och rasar mot homsexuella. Han kallar homosexualitet "orent".

– Du kan ju tänka dig själv vem är det som lapar vatten i en kloak eller i ett latrinkärl? Det finaste vi har är kärleken mellan två kön, säger Willy Kristiansson till Expo och fortsätter:

– Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap. Då skapas nya friska generationer, men du kan inte skapa det genom avloppssex.

Sissela Nordling Blanco, aktivist i den antirasistiska HBTQ-rörelsen och talesperson i Feministiskt Initiativ, är inte förvånad över SD-politikerns attack.

– Det är fruktansvärt men samtidigt inte så oväntat från en sverigedemokrat. Även om de försökt slipa på ytan de senaste åren avslöjar det här ju hur extrema de är. De försöker framställa homosexuella som avvikare och utan värde samt ställa grupper mot varandra, säger hon till Nyheter24.

"För dyrt med lobotomi"

Trots att Willy Kristiansson föraktar homosexuella menar han att det inte går att förbjuda homosexualitet i samhället. Det skulle bli för dyra kostnader, på lobotomeringar, menar Kristiansson.

– Du kan ju aldrig förbjuda det för då får du göra som man gjorde på 1940- och 50-talen. Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre. Men förr gjorde man så, jag har för mig att man gjorde så, säger Willy Kristiansson till Expo.

Kristianssons attack kommer i samband med Pride och SD-politikern väcker starka reaktioner.

– Det visar ju att det han egentligen skulle vilja är just att loboteomera och spärra in människor som avviker från hans ideal, även om han inte tycker sig ha råd med det, säger Sissela Nordling Blanco.