Fredag 3 Dec
Stockholm

Tonåringar ville kidnappa hennes barn

Shantel med sin son Dontae
1 av 3
Shantel med sin son Dontae. Foto: Faksimil Facebook
Den ena flickan låtsades att hon var gravid och behövde därför ett barn.
2 av 3
Den ena flickan låtsades att hon var gravid och behövde därför ett barn. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Tonårsflickorna kan ha försökt lura flera kvinnor.
3 av 3
Tonårsflickorna kan ha försökt lura flera kvinnor. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

De två tonårsflickorna hade startat ett fejkat Facebook-konto där de erbjöd gratis barnkläder – planerade att stjäla ett barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kontot användes i själva verket för att få reda på personlig information från flera mammor. De unga flickorna, 17 och 18 år, planerade att kidnappa deras barn, skriver The Sun.

För att hennes pojkvän inte skulle göra slut ljög en av flickorna att hon var gravid. Eftersom hon hade sagt till pojkvännen att hon var gravid i åttonde månaden började hon nu bli desperat. Genom ett Facebook-konto hon satte upp med sin kompis fick de kontakt med 20-åriga Shantel Ullah, vars då 2 veckor gamla Dontae såg ut att kunna vara flickans och pojkvännens son. Flickorna tog kontakt med Shantel och sa att hon hade vunnit en tävling. Priset skulle bestå av barnkläder till ett värde av 100 pund, motsvarande 1166 svenska kronor.

Låtsades vara socialarbetare

Tonårsflickorna övertalade då Shantel att ge sin adress, så att de kunde skicka över priset till henne. Dagen efter dök de upp i en taxi utanför hennes hem i Normanton, utanför Derby i England. Flickorna hade nu klätt upp sig ordentligt och gick in i rollen som socialarbetare. Den ena av dem presenterade sig som Clare.

Den nu påstådda socialarbetaren sa till Shantel att hon kom för att hämta hennes son, och hävdade att Shantel ska ha skrivit på ett godkännande i samband med graviditeten.
– Hon sa att jag hade signerat ett formulär när jag var gravid om att hon kunde ta med Dontae för hälsokontroll, berättar Shantel till The Sun.


Det var då det började gå varningsklockor hos Shantel. Hon sprang upp till sin mamma, som bodde i samma hus, som uppmanade henne att ringa till socialen. De bad henne ringa polisen. Flickan blev nu mer och mer nervös.

Dom väntar flickorna

Polisen fick tag på flickorna genom att spåra deras mobiltelefoner. De kommer få sin dom i maj.

– Det är som en skräckfilm. Jag kan fortfarande inte förstå att det har hänt. De hade bevakat mig i flera månader på Facebook, säkert hela min graviditet, innan de slog till, säger Shantel till The Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt