Nu kommer du att kunna dejta med din  Facebook.
Nu kommer du att kunna dejta med din Facebook. - Foto: Bildkälla: Pixabay/Unsplash (Montage)

Nya tillägget — nu kommer du att kunna dejta med din Facebook-profil

Snart kommer du kunna dejta ifrån din Facebook-profil — det meddelade Mark Zuckerberg under F8 developers-konferensen idag. Här är allt om det nya dejt-tillägget!


Är du trött på tinder och kvart i tre ragg? Då kanske du blir glad att höra att det kommer finnas en ny platform att använda för att hitta en dejt, eller kanske till och med en livspartner. 

Nämligen Facebook.

På F8 developers-konferensen som hölls i San Jose, Kalifornien berättade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att Facebook kommer att börja med dejting, enligt The Verge.

I samband med  Zuckerbergs uttalande sjönk Match Groups aktier, företaget bakom Tinder och den populära dejting-appen OkCupid, med hela 17 procent. 

— Detta tillägg kommer vara till för att bygga långa relationer, inte bara ligg, skämtade Zuckerberg under presentationen. 

Han förklarade även att tillägget kommer att vara helt frivilligt och att man självklart kommer att få välja själv om man vill ta del av det. 

— Tillägget är utformat med våra användares privatliv och säkerhet i åtanke. Dina vänner kommer inte att kunna se din profil och du kommer bara att visas för användare som du inte är vän med, fortsatte Mark. 

Så här kommer profilerna se ut. Bildkälla: Faksimil - The Verge

Matcha genom event och grupper

Under presentationen visades också hur tillägget kommer att se ut. Upplägget är relativt likt Tinder, men utgår också ifrån vilka event du går på och vilka grupper du är med i för att hitta matchningar utifrån det. 

Lite läskigt? Eller kanske bara nice? 

Något som verkar riktigt coolt är den så kallade "upplåsnings"-funktionen. Facebook-användare som använder tillägget kommer att kunna göra sina dejtkonton synliga under olika events så att andra personer som ska på samma event direkt kan glida in i DM. Hur smidigt? 

Bildkälla: Faksimil - The Verge

Meddelanden från andra personer som använder dejt-tillägget kommer att hamna i en inkorg som är separat från messenger. Mer info och detaljer om tillägget kommer ut senare under året, enligt The Verge.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att använda tillägget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bottenrekord i Italien: 6 födslar per 11 dödsfall

Därför kommer påskharen med äggen

Ägg, godis och påskris. Påskhelgen är full av traditioner och precis som många högtider bygger de på en salig blandning av nytt och gammalt.

"Kryptoinvesterare förstår inte riskerna"

Senare i år kommer nya regler inom EU för att reglera kryptomarknaden. Men de stora riskerna försvinner inte för det, enligt Finansinspektionen. Vi oroar oss för att alla som investerar i krypto inte förstår riskerna, säger FI:s Charlotte Fried.

Powell vill avvakta med räntesänkningar

USA:s centralbankschef Jerome Powell tror fortfarande att inflationen sjunker mot målet och att det kan bli tre sänkningar av styrräntan i år. Men han tycker inte det är läge att hetsa.

IMF betalar ut miljardbelopp till Egypten

1 timme sedan
Internationella valutafonden (IMF) meddelade på fredagen att de betalar ut motsvarande 8,7 miljarder kronor till Egypten som en del av planen att stödja landets stapplande ekonomi.

Detonation vid flerbostadshus i Åkersberga

1 timme sedan
Något har exploderat vid ett lägenhetshus i Åkersberga norr om Stockholm på lördagsmorgonen.