Tv-profilens liv i häktet med andra misstänkta sexbrottslingar

- 09/01/2019, 22:23 -

Den svenska tv-profil som nu sitter häktad misstänkt för sexuellt ofredande av minderårig pojke befinner sig just nu på "Paul Rein Detention Facility". Så här ser dagarna ut för honom.

Tidigt under onsdagsmorgonen kom nyheten att en välkänd svensk tv-profil gripits under en resa i Florida, USA. Enligt polismyndigheten är tv-profilen misstänkt för att ha utsatt en 13-årig pojke för sexuella övergrepp vid ett utomhusgym.

Den misstänkte mannen placerades först i häktet i Fort Lauderdale i Florida, men har nu flyttats till "Paul Rein Detention Facility", en anstalt som klassas medel på säkerhetsskalan. Enligt en person som jobbar på anstalten har den misstänkte tv-profilen varit där sedan den 7:e januari, rapporterar Expressen. 

Delar cell med andra misstänkta sexualbrottslingar

Till den här anstalten förs man i väntan på rättegång och här sitter den misstänkte tv-profilen häktad tillsammans med andra personer som är misstänkta för likartade brott. 

– Det vanliga är att man delar cell, två eller tre intagna. Men man kan gå runt förhållandevis fritt inne på en sån här anstalt. Det är inte så att de är inspärrade hela dagarna, säger Jacques Daniel, som jobbar på fängelset, till Expressen. 

En hel del fritid 

Anstalten där den misstänkte befinner sig på omges av dubbla taggtrådsstängsel och totalt är det ungefär 800 personer, både män och kvinnor, som sitter här. 

De har inte så mycket fasta rutiner, förutom måltiderna. Frukosten serveras tidigt på morgonen, mellan fyra och fem. Lunchen äts vid halv elva och middagen förtärs vid 17-tiden. Förutom dessa tider inräknas de intagna ungefär nio gånger om dagen, men annars finns tid för annat. De får läsa, kolla på tv eller träna, men då utan redskap, skriver Expressen

Förbjudits att vistas vid vissa platser

Svensken har även förbjudits att vistas vid lekplatser, parker och andra platser där barn samlas. Han får inte vistas närmare än 300 meter ifrån dessa platser, rapporterar Aftonbladet

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad den tv-profilens kollega säger efter misstankarna. Det kan du läsa mer om här!

För ett tag sedan erkände en svensk skådespelare mordet på hans fru. Läs mer om det här. 

Läs också om det speciella meddelandet personer dömda för sexbrott i USA får i sitt pass.

Missa inte heller den här artikeln om svenska kändisarna som har åtalats för brott.