Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kollegan om den gripna tv-profilen : "Det är en oerhörd tragik"

- 09/01/2019, 12:32

Tidigare under onsdagen rapporterades det att en svensk tv-profil blivit gripen i USA, misstänkt för att ha antastat en pojke i de yngre tonåren. Nu uttalar sig en kollega till den gripna tv-profilen.

Det var under onsdagen som det rapporterades att en folkkär svensk tv-profil, blivit gripen i USA, misstänkt för att ha antastat en pojke i de yngre tonåren. Här har vi skrivit mer om det.

Det hela ska ha börja med att profilen befunnit sig i en park där den unga pojken lekt. Medan pojken lekte i en klätterställning ska mannen ha kommit fram och erbjudit sig att "hjälpa" pojken. 

Mannen ska då ha tagit tag i pojkens ben och rört sina händer uppåt, mot pojkens underliv, enligt lokala medier. 

Nu uttalar sig en av profilens kollegor om det som ska ha skett i USA.

"Han är en ensamvarg"

– Jag har känt den här personen i väldigt många år och vet ingenting om hur han lever. Han är en ensamvarg. Han sökte ensamheten, fick jag för mig. Jag vet inte var han stod, vad han gick för, eller vad han gjorde. Han drog sig undan. Det är svårt att förklara i detalj. Men vi är olika, det finns de som bara vill vara i fred, säger kollegan till Aftonbladet.

Ska ofta ha rest till USA om vintrarna

Den misstänkta tv-profilen ska ofta ha rest till USA om vintrarna då han, efter ett sjukdomsbesked, fått det besvärligt med vintern i Sverige.

– Det är en oerhörd tragik, det är oerhört chockerande att mötas av detta, säger kollegan och fortsätter:

– Jag vet att han åkt till USA väldigt ofta på vintrarna. Han har svårt med det svenska klimatet sedan han fick en sjukdom för några år sedan. Han har varit väldigt illa däran.

Borgen satt på cirka 900 000 kronor – fått lämna in sitt pass

Den kända tv-profilen sitter nu fängslad medan en utredning pågår och borgen har satts på 100 000 dollar, vilket motsvarar cirka 900 000 kronor.

För ett tag sedan erkände en svensk skådespelare mordet på hans fru. Läs mer om det här. 

Läs också om det speciella meddelandet personer dömda för sexbrott i USA får i sitt pass.

Missa inte heller den här artikeln om svenska kändisarna som har åtalats för brott.