Stockholm

Alexander Karim

Alexander Karim, är en svensk regissör och skådespelare som har skrivit många hyllade debattinlägg för Nyheter24.


Han föddes 26 maj 1976 i Helsingborg. Familjen kommer ursprungligen från Uganda, som de flydde ifrån 1975, året innan Karim föddes. Nu bor han i Stockholm med sin fru Malin Karim och deras tre gemensamma barn.


Alexander bodde i Sverige under uppväxten, men flyttade till USA efter gymnasiet för att utbilda sig till skådespelare på City College i Los Angeles. Efter college blev han antagen till The Hudson Theatre, även den i Los Angeles.


Som 24-åring flyttade Alexander tillbaka till Sverige och var redo att ge sig in i filmbranschen. Den första rollen blev i kortfilmen Rampljus, som var ett samarbete mellan honom och hans bror Baker Karim. Filmen både hyllades och prisades av bland annat giganterna Lukas Moodysson och Lars von Trier, som tillsammans kontaktade bröderna och inledde ett samarbete med filmen Fyra kvinnor som släpptes på bio 2001.


Karriären inom filmbranschen har sedan dess varit en riktig framgångssaga och Karim har medverkat i flera filmer och även TV-serier som exempelvis Lasermannen, Andra Avenyn och Äkta människor.


2015 fick Karim mycket uppmärksamhet när han landade rollen som Vanheden i nyinspelningen av Jönssonligan 2015, med titeln "Jönssonligan – Den perfekta stöten".


Sedan dess har Alexander Karim som sagt även gett sig in i många heta debatter för Nyheter24, ofta med fokus på aktuella ämnen som politik och rasism, där Karim tar ett tydligt ställningstagande mot främlingsfientlighet.


Du hittar också Alexander Karim på Twitter och Instagram under namnet @AlexanderKarim.


Namn: Alexander Ally Karim.
Ålder: 38.
Familj: Gift med Malin Karim, de har dottern Alba, sonen Elias och en nyfödd baby.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.