En man och en kvinna hade totalt femton pistoler med sig när de skulle passera tullkontrollen vid Öresundsbron, varav sex förvarades i kvinnans underkläder. Arkivbild.
En man och en kvinna hade totalt femton pistoler med sig när de skulle passera tullkontrollen vid Öresundsbron, varav sex förvarades i kvinnans underkläder. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Tullverkets största vapenbeslag – kvinna gömde pistoler i behån och trosorna

En kvinna hade sex pistoler gömda i underkläderna när hon skulle passera tullkontrollen vid Öresundsbron – två i behån och fyra i trosorna. Bakom bilens instrumentpanel fanns ytterligare nio vapen. Nu åtalas ett belgiskt par i 40-årsåldern för synnerligen grov vapensmuggling.


Vapenbeslaget är det största som Tullverket gjort någonsin, enligt ett pressmeddelande.

"Det här är ett ovanligt stort vapenbeslag vid ett och samma tillfälle. Det känns otroligt skönt att vi har lyckats stoppa de här 15 vapnen från att komma in i landet och hamna i händerna på kriminella gäng", säger Kristian Johansson, enhetschef på tullkriminalen, i ett pressutskick.

Orsaken till att paret togs ut till rutinkontroll i december förra året var bland annat att ett bröllop i Stockholm angavs vara resmålet. Samtidigt hade kvinnan inte med sig någon packning.

Åklagaren begär att mannen och kvinnan ska utvisas efter avtjänat straff och förbjudas att återvända under 15 år.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!