SR-bunkern på Gärdet i Stockholm.
1 av 2
SR-bunkern på Gärdet i Stockholm. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Sveriges Radio hotar stämma Nyheter24 om vi inte byter namn på webbteveprogrammet Sommarpratarna hos Nyheter24.
2 av 2
Sveriges Radio hotar stämma Nyheter24 om vi inte byter namn på webbteveprogrammet Sommarpratarna hos Nyheter24. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Sommarpratarna blir Sommarsnack

Efter stämningshot från Sveriges Radio tvingas vi byta namn på vårt populära webbteveprogram Sommarpratarna hos Nyheter24.


Sveriges Radios kanal P1 har ett radioprogram som heter Sommar. Nyheter24 ett webbteveprogram som tidigare hette Sommarpratarna hos Nyheter24.

Men Sveriges Radio har dessutom varumärkesskyddat ordet "sommarpratare" och krävde under hot om stämning att Nyheter24 byter namn på vårt program.

– Vårt namn är en hyllning till P1:s klassiska format, men vi menar att risken för förväxling är mycket liten när vi så tydligt berättar vem avsändaren är. Namnet Sommarpratarna hos Nyheter24 lämnar lite utrymme för tvivel om var programmet visas, säger Nyheter24:s chefredaktör och ansvarige utgivare, Aaron Israelson, i en kommentar.

Men ändå tvingas Nyheter24 nu byta namn på programmet.

– Inför ett stämninghot från den skattefinansierade public service-jätten och med en snårig och ogin varumärkeslagstiftning ser vi som ungt och sårbart företag inget annat alternativ än att byta namn, säger Aaron Israelson.

Efter att ha låtit läsarna säga sitt landar vi nu i ett närliggande namn som samtidigt utesluter varje risk för förväxling.

Programmet heter numera Sommarsnack hos Nyheter24. Följ serien här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!