Jocke svarar på Alex & Sigges kritik

Alex & Sigge/Jocke & Jonna:

Igår skrev jag om Alex & Sigge och om hur de gått till attack mot Jocke & Jonna och deras cheating prank-video bland annat.
Idag svarar Jocke genom en intervju med Nyheter24 där han har följande att säga om saken:

Jag tycker Schulman är en oansvarig pappa som inte har koll på sociala medier, och sedan tjänar pengar på att prata skit i sin podd. Det är hans ansvar att kolla vad hans unge får se och inte, inte mitt. Han har blivit en gubbe, jag vet inte om han har ålderskris eller så men han borde ha koll på vad som händer på nätet om han bryr sig om sina barn.
Jag tycker synd om honom för att han har så lite fritid att han pratar om oss i podden för att verka aktuell, och använder vårt namn för lyssnare, det är tragiskt! Den tiden borde han istället lägga på att förstå vad hans barn gör på nätet!//Jocke

Är det någon mer än jag som är lovligt trött på att höra Jocke använda argument som ”De använder våra namn för att få lyssnare/följare?” 
Herregud, snacka om hybris. Jag trooooooor att Alex & Sigges blogg hade ett helt okej antal lyssnare innan de ”name droppade” Jocke och Jonna.
Deras målgrupp är knappast kids födda 2004 om man säger så…

Men…på tal och Jocke och Nyheter24 – som verkar ha ett hett samarbete just nu – så har han släppt fem sidor från sin bok ”Monster” som slagit försäljningsrekord innan den ens släppts.
Sidorna kommer från Nyheter24 och är inte i ordningsföljd utan är helt random.

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Detta är nog första gången jag håller med Jocke. Visserligen är Jocke fortfarande en idiot men det är inte hans ansvar att föräldrar brister i sin föräldraroll.
  Det är föräldrars ansvar att ha koll på vad deras barn gör, både irl och på nätet.

  Svara

   Absolut, men man kan ju ändå ifrågasätta vad det där otrohetspranket är för jäkla video att lägga upp.

   Svara

   Jag håller med om att föräldrar har ansvar att hålla koll på vad barnen kollar på, men Jocke har ju också ett ansvar att fundera på vad för slags videos han lägger ut med tanke på att han är väl medveten om att hans målgrupp är 8-15år. Har inte sett men hört att de har gjort spökhusvideos, det låter ju som att det skulle kunna passa barn bättre än otrohets-pranks.

   Svara

    Det är mycket möjligt att han vänder sig till barn och av exakt den anledningen ska föräldrar ha koll på vad deras barn tittar och lyssnar på.
    Är det godisföretagens fel om barn äter för mycket godis? Är det cykrltillverkarnas fel om barn cyklar utan hjälm? Är det skolans fel om barnen inte kommer i tid?
    Nej, det är föräldrarnas ansvar!!!!!

    Svara

  ”En gubbe på 41 år” sa 32-åringen? Va?

  Svara

   Men Jockiboi är ju bara ett baaaaaarn………

   Svara

   Han menar kanske inte att Alex är gubbe rent åldersmässigt, utan beter sig som en.

   Svara

  Annica och Marcelo kommer vara med i temptation Island. Det är med på reklamen på kanal 5.

  Svara

   Näää är det sant? Det trodde jag inte om Annica faktiskt.

   Märklig grej, känns som man inte tar sin relation på allvar om man är beredd att vara med i det programmet. Även om det är på väg att ta slut känns det märkligt att deltaga.

   Svara

    Hur kunde du inte tro det om Annica? Hon är ju känd för att göra ALLT för uppmärksamhet..

    Svara

     Jag har haft känslan av att hon värderade deras förhållande högt.

     Svara

    Är inte så insatt i Annica och Marcelo men hade de de inte gjort slut? Flyttat isär? Skaffade hon inte ny lägenhet?

    Svara

   Intressant. Om jag inte minns helt fel skrev Annica att de blev erbjudna en väldigt stor summa pengar för att delta, men hon skrev nåt i stil med att det inte kändes rätt att vara med i ett sånt program.

   Svara

   När börjar programmet?

   Svara

    Det stod bara kommer snart på kanal 5, så om någon veckan kanske ?:) hon grät i reklamen såg man och att hon och Marcelo höll om varandra så vi får se 🙂

    Svara

  Poppar popcorn redan nu inför kommande bråk, Jockibois knas-argument och den schulmanska vreden, kan det bli bättre?

  Svara

   Jo.. Om Anna Book var inblandad på något sätt också.. *gnuggar händerna*

   Svara

    Jag läste ”gnuggar tänderna” först. Allt prat om tänder på den här bloggen har hjärntvättat mig 😅

    Svara

  ”men han borde ha koll på vad som händer på nätet om han bryr sig om sina barn.”
  Jag fattar inte, är det inte just att ha kollat vad som händer på nätet som A&S gjort? Och just av den anledning kritiserar J&J?

  Svara

   Orsaken till att propparna gick denna gången var dels att de behövde mer uppmärksamhet samt att den 8-åriga dottern sett ett avsnitt på youtube. Man kan tycka vad man vill om Jocke och hans liv men ansvarig för att föräldrar använder nätet som barnvakt är han inte.

   Svara

    Nä men har har ju ett indirekt ansvar över vad han lägger ut, och han är ju väl medveten om att hans målgrupp är småungar, så då kanske han ska tänka lite på sin content, alternativt skriva ’adult content’ eller nåt i de videos som riktar sig till vuxna, så att de videosarna kanske hamnar i vuxenfiltret (åtminstone för de som spärrar vuxenmaterial på deras barns youtube).

    Svara

  The very fucking definition of TLDR!

  Svara

   Och där här vi definitionen till problemet med denna generation.

   Svara

  Vilket är förlaget som gått med på att trycka denna smörja?! Plötsligt känns bokbål som en bra idé.

  Svara

   Man kan ge ut böcker utan förlag. Men jag kan å andra sidan ana att någon förläggare gnuggar sina händerna och ser cashen trillar in.

   Svara

   Det är bokförlaget Forum (ägs av Bonnier) som ger ut Joakims bok, de ger ut massor av ”kändisböcker” av bloggare, youtubers och annat. Känns som om följarskalan och tänkbara försäljningssiffror är viktigare än innehåll och kvalitét.

   Svara

    men forum är ändå ett stort förlag och håller oftast en viss nivå även på sina kändisböcker. Det förvånar mig att de inte använder en spökskrivare till det här, med en bra spökskrivare kan det vara text som går att läsa men där det ändå känns personligt.

    Svara

     Ja, det är lite märkligt!

     Och Forum ger absolut inte bara ut kändisböcker, helt rätt. De har bland annat Geoffrey Chaucer, Fredrik Backman, Anne B Ragde och Lucy Dillon i sitt stall.

     Svara

      Jag undrar vem målgruppen till boken är? Barn kan ju inte få läsa den (runk och sexhistorier, droger etc), och hur många vuxna är intresserade? Det kanske skulle vara föräldrar till barn som följer Jocke för att försöka förstå honom och varför han beter sig som han gör…

      Svara

      Fast det är väl de svenska rättigheterna de köpt av dessa författare? Böckerna är redan skriva och klara när Forum ger ut dem översatta till svenska?

      Svara

     Jocke har faktiskt haft spökskrivare, nämligen Martin Svensson och Leif Eriksson.

     Svara

      Till den texten som är skriven här? Då har de väl valt att försöka skriva som han pratar, stort misstag, texten här är ju oläslig. Dessutom är det dåligt gestaltat. Martin Svensson har jag läst tidigare, han är ingen god stilist, de borde kanske valt en med journalistisk bakgrund? Blir så ledsen över dålig text, alla historier är intressanta om de är berättade på rätt sätt. Hoppas det blir en bra redaktör som kan styra upp texten.

      Svara

    Känns generellt som att den krisande bokbranschen gärna tar in sociala medie-profiler i större och större utsträckning. Inte så konstigt kanske eftersom det blir en större försäkring att folk faktiskt köper boken. Det ekonomiska kapitalet verkar viktigare än det kulturella

    Svara

  Alltså va? Brukar inte orka läsa inläggen om honom men mina ögon fastnade på sista sidan om dagens runk. Saknar ord… vem vill se sånt kan jag undra? Fan va jag känner mig gammal, tror jag kryper tillbaka under min sten och känner mig nöjd över att jag missat allt kring denna person.

  Svara

   Ja herregud han berättar verkligen allt 😂

   Svara

  Alltså sista sidan? Jag har läst mycket skit i mina dagar men det där var nog rekord. Jag är glad att jag har missat det mesta av vad den här människan haft för sig i livet. Eller ja, fram tills nu då.

  Svara

  Tycker så synd om Jocke, han känns så förstörd. Vill liksom bara ge honom en kram och säga att allt kommer bli bra. Får typ moderskänslor för honom och då är vi lika gamla.

  Svara

   Jag får spykänslor och vill ge honom en smäll.

   Svara

  Alex och Sigge är på väg med stora kliv mot medelåldern och livrädda för att hamna bland de andra gubbarna som ingen orkar lyssna på eller bjuder in. Så Alex är noga nu med att sprida sitt hat så att det får så mycket uppmärksamhet som möjligt. Lite löjligt blir det dock när det bara går ett par dagar mellan hatutbrott mot svenskar som håller på engelska lag (Expressen i veckan) och nån stackars skadad socialalmedier-person. Och är inte de flesta numera faktiskt väldigt ointresserade av vem Alex Schulman hatar för tillfället?

  Svara

   Sluta böla om hat när det handlar om väl grundad kritik.

   Svara

  Alltså språket aaahh jag blir nästan ledsen ögat. Jag fattar inte hur Jonna ger honom en ny chans när han beter sig som ett arsel går å ligger med ens bekanta nej bara nej man beter sig inte så

  Svara

  Men alltså. Kan jockiboi bara sluta tro att han har rätt.
  Ja, det är upp till föräldrarna att försöka ha koll på barnens surfande osv. Men seriöst, vafan är det för JÄVLA SKIT de lägger ut på sin kanal???? Har man så stor plattform så borde man, med lite vett i huvudet, försöka bidra till att vara en bra förebild med sunda värderingar. Inte normalisera kvinnomisshandel osv.
  Kom igen, jag är många år yngre än jockiboi, har barn och skulle ALDRIG låta dem sitta och glo på hans smutsiga in/utsida på nätet.
  Sorry, men jag blir så upprörd när sånahär IDIOTER inte fattar att de är förebilder, varesej de vill eller inte. Väx upp FÖR HELVETE. Bryr mig 0% om du haft en kass barndom m.m. förstör inte för andra barn med dina skeva värderingar.

  Svara

   Men dom tjänar pengar på sina klipp. Det är deras levebröd. Dom behöver inte vara ansvariga för andras barn, det är därför barn har föräldrar.
   Finns massa människor som tjänar pengar på ett ganska oetiskt sätt, fast helt lagligt.

   Svara

    Ja och då är det inte konstigt att man blir upprörd trots att man kanske inte kan stoppa det.

    Svara

     Ja visst. Kritisera på, så kan jag sen kritisera dig och ditt föräldraskap, och ditt livsval.

     Svara

      Exakt. Kritisera får man göra, liksom. Det får man ta, speciellt om man tjänar pengar på oetiskt vis.

      Svara

    De lägger ju ut mycket annat som faktisktskulle kunna anses okej för barn att titta på, tex spökvandringar.

    Svara

  Nu har han tydligen hängt ut en tioåring på snap chat… Att Jocke vill komma i kontakt med föräldrarna är förståeligt men att skriva ut att pojken begått ”grova brott” för jag-vet-inte-hur-många-människor är lite väl magstarkt.

  Svara

   Glasklart förtalsmål faktiskt

   Svara

    Förtalsbrott är civilrättsliga vilket betyder att man måste initiera (ansöka om rättegång, typ stämma någon) själv, och rättegång måste betalas av förlorande part. Vilket i sin tur gör att det väääldigt sällan dyker upp några förtalsbrott som enskilda rättegångar.
    Anmäla någon för förtal är värdelöst helt enkelt.

    Svara

   Ungen spred sexuella/naken bilder på Jonna ? Sku min 10 åring hålla på med sånt skulle jag gärna veta om det.

   Svara

    Vilja*

    Svara

    Sexuellt ofredande…

    Svara

  Aj! Mina ögon!! Jag tror precis jag blev dum i huvudet av att läsa de där boksidorna. Ärligt talat, vad är det där för jävla skit?

  Och ja, det är föräldrarnas ansvar att barnen inte ska se på Jocke och Jonna. Men är det inte Jocke och Jonnas ansvar att inte bete sig som idioter? De säger ju att de är barn fortfarande. Omyndigförklara dem då och ge dem internetförbud.

  Svara

  Nu verkade ju iofs Jocke missat att hela Alexs påstående grundar sig i det faktum att han faktiskt har koll på vad hans barn gör på nätet…..

  Svara

   Är det någon som faktiskt hört avsnittet? Det var Sigge som tog upp detta, inte Alex.

   Inte ens Nyheter24 verkar ha lyssnat.

   Svara

  Jag får så ont i magen av att veta att massa barn ska läsa hans bok.
  Måste verkligen en 10åring sitta & läsa om Joakims första runk i bloggen?

  Jag hoppas verkligen att föräldrarna läser boken först.

  Svara

  Jag får fan hjärnblödning av det lilla jag läste ur boken. Måtte inte föräldrar köpa skiten till sina barn.

  Svara

  Som mamma till snart två barn vill jag ta familjen, flytta till skogs, utan el, internet/wifi, rinnande vatten etc. Bara odla sina egna grönsaker, äta bär, jaga fågel och fånga fisk. Göra leksaker av kottar och tandpetare (=kossor).

  Arma värld! Jag är glad att jag växte upp innan internet drog igång med full kraft, men jag är rädd vad som komma skall…

  Svara

   Utan el…blir mörkt under vinterhalvåret kan jag säga. Utan el har man inte heller något kylskåp eller frys.
   Jaga fågel utan jakthund är sjukt ineffektivt, om alla i familjen ska kunna äta. Man får inte heller jaga året runt. Och man får inte jaga på andras marker bara sådär. Insjöfisk är inte hälsosamt att äta i stora mängder, och man ofta behöver ha fiskekort för att få fiska.
   Men ja, det låter såklart sjukt romantiskt när du beskriver det sådär som du gör. Har du bott på ute landet förut?

   Svara

    Det finns kylskåp som går på gas ist för el. Annars håller jag med dig Henrietta. Älskade att bo ute i skärgården utan alla bekvämligheter, det var tungt ibland men man kände att man levde. 😄

    Svara

   Annars kan man ju skippa att flytta och istället ha tydliga regler för barnen och konsekvenser om dessa inte följa….?😂

   Svara

   Relaterar ❤😂🌲

   Svara

  Men alltså nu har ju Joakim själv gått ut med att hans bok är en självbiografi det kommer stå om saker som hände hemma under hans uppväxt tex hur hans mamma knyter en snara runt sin hals och säger åt honom att ringa polisen för hon kommer dö…

  hur hon skär sig själv i fingrarna medans hon lagar mat och barnen och låter blodet droppa ner i maten osv.

  han säger det är en grov mörk bok och den är inte till för barn…
  då är det faktiskt upp till alla föräldrar att inte köpa boken åt dem! och gör dem de ja men läs den med dem och prata om innehållet!

  det jag hört om boken så låter det lite som böckerna Pojken som kallades det.. alltså grov psykisk misshandel som kommer vara detaljerat beskrivet i boken Vilket gör det till en vuxen bok!

  sen kastar många sten på J och J men ingen av er oja er över lennart bladh som härjar på Snapchat/ youtube… han är 50+ och sitter och smeker sig för små tjejer! och ber dem sicka naken bilder till honom och han tycker det är okej för han hjälper tjejerna bejaka sin egna sexualitet på detta sett…

  Det där är en snubbe som folk behöver prata om med sina barn.. J och J går oftast ut med att saker inte är tänkta för mindre mål grupper och att dem bör se/prata med vuxna när dem faktiskt inte förstår innehållet i deras videos..

  Sen ska vi ta och glömma att både Joakim och Jonna kommer från väldigt trasiga bakgrunder tex Jonna som har en mamma med so grov social fobi att hon inte ens kan ta sig ut genom dörren.. och sen Joakim då som har bollat från fosterhem till fosterhem och till på köpet har han sina diagnoser. dem behöver mer stöd och hjälp än vad dem säkert får men att beskylla dem för allt ont i världen är lite väl magstarkt..

  Ta då tag i era barn och blockera deras kanaler på era barns sociala medier i stället eller ännu hellre sätt er ner och prata med era barn och förklara varför saker händer/ säges och görs i videos!

  Svara

  Jag var alltid trott att det enbart är barn i åldrarna 7-14 som följer dessa två jubelidioter (Jocke och Jonna) men döm till min förvåning när jag läste en tråd i tjejgruppen ”Honey and the bees” på facebook där ca 30 tjejer i 20-års åldern och uppåt öppet berättar att de beställt hans bok.

  Förstår inte riktigt varför dessa två har den genomslagskraft som de verkar ha.

  Svara

  Alex och Sigge gick fortfarande inte ”till attack” mot dessa två spån utan de pratade om sin genuina oro inför att barn ser på sånt här destruktiv skit och uttrycker det på ett konstruktivt sätt.

  Svara

  Men alltså nu har ju Joakim själv gått ut med att hans bok är en självbiografi det kommer stå om saker som hände hemma under hans uppväxt tex hur hans mamma knyter en snara runt sin hals och säger åt honom att ringa polisen för hon kommer inte leva längre osv.

  han säger det är en grov mörk bok och den är inte till för barn…

  då är det faktiskt upp till alla föräldrar att inte köpa boken åt dem! och gör dem de ja men läs den med dem och prata om innehållet.

  det jag hört om boken så låter det lite som böckerna Pojken som kallades det.. alltså grov psykisk misshandel som kommer vara detaljerat beskrivet i boken Vilket gör det till en vuxen bok.

  sen kastar många sten på J och J men ingen av er oja er över lennart bladh som härjar på Snapchat/ youtube… han är 50+ och sitter och smeker sig för små tjejer och ber dem sicka naken bilder till honom och han tycker det är okej för han hjälper tjejerna bejaka sin egna sexualitet på detta sett…
  Det där är en snubbe som folk behöver prata om med sina barn..

  J och J går oftast ut med att saker inte är tänkta för mindre mål grupper och att dem bör se/prata med vuxna när dem faktiskt inte förstår innehållet i deras videos..
  Sen ska vi inte ta och glömma att både Joakim och Jonna kommer från väldigt trasiga bakgrunder tex Jonna som har en mamma med so grov social fobi att hon inte ens kan ta sig ut genom dörren under vissa perioder, och sen Joakim då som har bollat från fosterhem till fosterhem och till på köpet har han sina diagnoser. dem behöver mer stöd och hjälp än vad dem säkert får men att beskylla dem för allt ont i världen är lite väl magstarkt.

  Ta då tag i era barn och blockera deras kanaler på era barns sociala medier i stället eller ännu hellre sätt er ner och prata med era barn och förklara varför saker händer/ säges och görs i videos

  Svara

  Men alltså nu har ju Joakim själv gått ut med att hans bok är en självbiografi det kommer stå om saker som hände hemma under hans uppväxt som inte var så bra , så det är ingen barn bok utan en bok tänkt för äldre.
  den liknar vell lite pojken som kallades DET struket med detaljerade beskrivningar om vad som skedde hemma hos hans mamma och under åren i fosterhem.

  Må va att Joakim och Jonna inte gör barnvänliga videos i bland men dem har ju även gått ut med att dem fokuserar på en äldre publik och då är det upp till er föräldrar att radera deras kanaler och sociala media hos era barn..

  Någon ni bör prata om och kolla upp är youtubern Lennart Bladh som cyklar runt i Sverige och träffar unga killar/ tjejer och gör olagliga saker på snapchatt. och allt bortförklarar han med att han enbart hjälper tjejerna.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.