Hon kan helt enkelt inte låta bli…

Det måste vara någon typ av tvångstanke som gör att Bella aldrig riktigt kan hålla sig till sanningen utan hela tiden är där och tullar på den.
I sitt inlägg från igår berättar hon stolt att hon minsann inte varit i en mataffär sedan i somras, någonting hon verkar tycka förtjänar en klapp på axeln.
Att det sen inte är sant verkar hon inte fästa någon vidare uppmärksamhet vid.

Jag förstår verkligen inte varför hon försöker göra saker som redan framstår som märkliga och världsfrånvända ännu mer extrema?
Att påstå att hon inte satt sin fot i en mataffär sedan i somras är märkligt i sig då hon verkar vilja få sig själv att framstå som alldeles för fin och viktig för sådant.
När det sedan visar sig att det inte ens är sant så kan man verkligen fråga sig hur det står till där inne i hjärnkontoret.
Att ljuga om att hon inte besökt en mataffär sedan i somras när hon själv skrivit om det på bloggen är fan riktigt jävla märkligt.
Tycker hon egentligen att hon själv är på tok för fin, upptagen, efterfrågad och exklusiv för att sätta sin lilla Flatteredsandal inne på ICA?
Är hon rädd att andra föräldrar ska smitta ner henne med sitt tänk om att barnen mår bra av att bara vara hemma med sina föräldrar utan att ha ett körschema för att kunna maxa varje vaken minut?
Jag förstår verkligen inte, för det här är ju knappast till hennes fördel…
Och varför ens känna sig nödgad av att berätta när man senast var i mataffären?
Är inte det märkligare än att ha någon som handlar åt en?

Har de konstanta proffs-föningarna av håret slutligen tagit ut sin rätt och fått det att brinna till ordentligt bakom pannbenet?

Eller är 30 september fortfarande sommar med Bellas mått mätt?
En MAXAD sommar helt enkelt! Hoppa över vår och höst eller outsourca dem till någon annan lat sate för maxat resultat!!!
Fan, nu blev jag nästan sugen på en hamburgare från Max.

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  To be fair skriver hon ju inte att HON gick in i matbutiken. Det var ju Head of Buying Food som gick in tillsammans med Head of Content som kunde ta en bild på barnen medan bells satt i porschen och fick håret fönat/svarade på mail/tog ett skypemöte med viktig leverantör. Samtidigt. EFFEKTIVITET!!! Tror du Estee Lauder handlade mat med sina barn? Duuuh! 😁

   Var tvungen att kolla Estée Lauder på wiki, och förstår nu varför hon är BBs förebild: hon och Mr Lauder skildes 1939 men gifte om sig tre år senare…

  Men när man tänker tillbaka kanske man minns september som sommar? Hade varit lite konstigt om hon hade kommit ihåg det exakta datumet i huvudet. Inte konstigt att man minns något som hände i september som ”i somras” , speciellt om det var en sån vardaglig sak som en handling. Man kan tycka mycket om Bella, men detta var enbart löjligt 🙂

   30 september är ju typ början av oktober, skulle jag inte räkna som sommar dock 😉 Hon kunde ha skrivit höst, men hon överdriver ju alltid åt det andra hållet för att göra sin skryt-poäng.

    Ja men det är väl inte konstigt att minnas en månad fel? Det var liksom inte när hennes senaste förlossning skedde det handlade om. hon hade väl helt enkelt inte koll på exakt vilket datum det var. Hon är inte mer än mänsklig 😉

     Är hon? Powerkvinna ju. Med almenackshjälp

  September kan väl ändå räknas som sensommar. Kan du inte referera till bloggares inlägg utan så mycket personliga åsikter invävda?

   Så skriver CamCam. Välj en annan blogg.

  Hatar att jag efter en kommentar på den här bloggen läser flattered som Ullared haha

   Bra. Det gör vi alla, hoppas jag

    Oh yes we do =D

   Flattered låter som riktig liten bonhålla and i luv it

   Kan ingen bara stolpa in på typ NK eller vart dom nu säljs och fråga efter Flatte-red?!

    På äkta skånska/småländska också 😉

     Men vaaa jag lärde mig ju flatte-red när ni skrev om det i somras(?)! Hur är det egentligen? Alltså på riktigt nu, inte trolla mig!

     /ledsen nu

   Haha utanför Habo finns en liten by som heter Flatered

   Haha jag med!!! 🤪🤣🤣

   Haha jag med fast det är bara roligt

  Det finns inte mycket hon talar sanning om längre, men undrar om hon ens fattar det själv. Men queen of överdrifter är hon iaf.
  Som jag skrev så försöker hon ju indirekt racka ner på mathandladet som ett jobbigt familjegöra som endast drabbar ”vanliga Svenssons”. Hennes sätt är det mycket lyxigare och bättre sättet, och helt oumbärligt om man har ett stort hus och 45 anställda!

  Men om man nu älskar att laga mat som jag gör så är det kul att mathandla, kolla runt i sortimentet! Bella har endast ögon för det hon tycker är inspirerande och vi andra har helt enkelt aldrig lika mycket tur i våra liv. Därför hon är så ”tacksam”.

   Är väl okej att ha hjälp när man har diagnos. Se det som boendestödjare

    Det är engelska och betyder smickrad på svenska 🙂

    https://sv.bab.la/lexikon/engelsk-svensk/flattered

     Jaha det var ett svar till en kommentar ovan. Varför hamnade den här? Sorry iaf.

     Men det vet ju alla, det är bara skämt om uttalet 🙄 Kom in i matchen!

  Tycker dessa leta-fel-på-Bella-inläggen börjar gå till överdrift, de är inte roliga längre. Och nej, jag är inget fan av Bella.

   Ja denna gången var det faktiskt lite över gränsen. Det är väl inte konstigt att man minns en månad fel när det handlar om en sån oviktig grej som när man senast var i matbutiken 😝

   Håller med. Det är lite konstigt när det finns andra bloggare som överdriver enormt jämt och ständigt om allt. Där några månader alltid är ett år osv.. Herregud om Bella kallar september för i somras ja gud alltså fan vilken diva som är högt i det blå öööh… fjantigt. Finns värre lögnare och överdrivare än Bella liksom.

  Tycker att du går alldeles för hårt mot Isabella mest hela tiden. Ge henne cred för det hon lyckas åstadkomma istället.

   Känns som Bella är nya Anna book i denna bloggen. Det måste alltid finnas någon man går extra hårt på och känner lite extra förakt mot.

   Vad exakt är det hon lyckats åstadkomma? Hon är inte den enda som startar företag som går helt okej bra. Och många lyckas göra det utan att trampa på alla som har ett normalt liv utöver det, ex handla mat eller sminka sig själva. Hon anser ju att hennes lilla företag är något unikt och att det aldrig hade gått att ha 45 anställda (där alla med relevant utbildning/erfarenhet) flyr så snabbt de kan, om hon inte outsourcade typ allt.

    Tack, du sa exakt det jag tänkte👏🏼

    Fast tycker nog de gått lite bättre för Isabella än vad det går för de flesta andra som startar företag 🙂 det kan man väl ändå erkänna oavsett vad man tycker om Isabellas beteende och tankar. Framgång har hon.

     Du är medveten om att de bolagen hon startade upp själv, innan pingis kom in i bilden, alla gick i konkurs va? Det enda hon åstadkommit själv är bloggen. Och där fick hon väldigt mycket hjälp av sin pappa i början.
     Exempel på företag som gått åt fanders för Bella: Egoboost (tidningen alltså) och Bellme (webbshoppen).

     Gick hon inte in i Stylevel? Med Ida Backlund? Märkligt tyst om det.

     Kanske inte superkonstigt med tanke på ung hon var då. Men det är inte fel att få hjälp från andra 🙂 oavsett, så har hon nått framgång nu. Bloggen har hon ju lyckats hålla igång genom alla år. Och företagen går det bra för nu. Hon lever inte direkt som en vanlig Svensson. Sen tycker jag också att hon har märkliga åsikter osv. Men jag kan erkänna att det går bra för henne 🙂 töntigt att inte kunna det.

     Vad har du för grund för det? Enda anledningen till att det gått någorlunda bra är all den gratis marknadsföring företaget fått genom hennes blogg. Det är inte som att hon utvecklat någon ny mirakelprodukt som skiljer sig från alla andra på marknaden. Sen också att hon haft många unga som varit villiga att sälja sin själ för henne. Jag diggade Bella när hon stod för något, nu är allt bara fejk.

     Oavsett om hon är fejk eller inte så påverkar inte det det faktum att hon driver ett framgångsrikt företag, som hon marknadsför bl. a genom sin blogg.

     Framgångsrikt på vilket sätt enligt dig?

     Lcc har gått från 0 till 44 miljoner i omsättning på 5 år.

     Nu är ju inte omsättning enbart att resultat på att ett företag går bra. Rent krasst kan ett företag ha omsättning på 44 miljoner men ändå gå back.

     Dom säger väl att kassalikviditeten ska ligga över 100% om det räknas som att det ”går bra” och det gör den ju inte för lcc

     Ja, kasslikviditeten och soliditeten är inte helt positiva, det är ingen katastrof men inte något mirakel företag. I den expansionsfasen de är i så är det ändå ok. Nu har ju inte 2017 års siffror släppts ännu. Men kontentan är att omsättning inte är allt.

     Du har nog fått det hela om bakfoten, Bella driver inga företag utan hon skriver en blogg, gör reklam för sina företag och är i princip styrelseledamot. De är andra som driver företagen. Misstänker ”framgången” beror på Pingis mer än Bella.

  Har inte heller varit i en matbutik på några månader pga beställer allt på nätet men tycker inte det är nåt särskilt med det…är min egen Head of buying food supplies online 😉

  Men hon kanske haft matkasse sedan i somras, och kanske hon menar inte varit i mataffär och storhandlat sedan i somras (el september då som hon kanske minns som i somras) och bara gått in någon gång för lite godis och bakköp. Eller så är hon kanske som vissa andra bloggare som kallar några månder för ett år sedan och som ständigt överdriver precis allt, Bella är inte den enda isåfall som överdriver och hon är långt ifrån värst.

   Tror nog hon faktiskt är ganska mycket värst ändå.

    +1

  September är en sommarmånad!
  Hälsningar från en som fyller år på sommaren, dvs 24:e september och är således ett sommarbarn 😉

   Gillar september, tycker om de där lite krispiga, dimmiga och vindstilla morgnarna, och sedan kan det bli riktigt varmt mitt på dagen så att man ibland till och med kan sola och bada. Iallafall i Skåne där jag bor 😊

    Men gud så underbart det lät! Blir att flytta från Umeå för mig 😍😆🌸☀️

   Nja september är en höstmånad men det kan ibland kännas som sommar i september, det kan vara sommarvärme med det är en höstmånad, det räknas som höst då.

    Nej det gör det inte alls det. Enligt SHMIs definition så ankommer hösten när det varit en dygnsmedeltemperatur på under 10 grader i 5 dagar i rad. Vilket förra året var efter den 2:a oktober från Gävle och nedåt. I Malmö kom hösten förra året den 26/10.
    Om du inte är övertygad: Fortsätt på låten ”januari börjar året…”

     September räknas som höstmånad. Dec, jan, febr= vinter. Mars, april, maj=vår. Juni, juli, augisti = sommar. Sept, okt, nov = höst.

     Januari börjar året
     Februari kommer näst
     Mars, april har knopp i håret
     Maj och juni blommar mest
     Juli, augusti OCH SEPTEMBER, härlig SOMMAR är det då..

     nuff said

     Jag är ett sommarbarn!

   Bor du i Skåne eller?

    Nope, Stockholm.
    (Där hösten brukar komma efter den 27:e september) 😉
    Jag ÄR ett sommarbarn!

     Jag är också född i september. På hösten.

     Inte om du bor i södra sverige

   Nej sommar är juni juli augusti! Hälsningar ett sommarbarn född i juli 😉

  Saknar den jordnära smarta Isabella som skrev om skeva kroppsideal, den isabella som kunde visa upp sin ”mammakropp” och bara såhär ser jag ut efter två graviditeter och jag bryr mig inte om vad du tycker. Nu ska allt vara perfekt och det finns inget djup på henne längre.

   Ja, tänk att det här alltså är samma person som skrev böcker om mammalivet, deltog i Gravid vecka för vecka och startade en tidning om kroppsideal. Undrar om hon ens står för dessa saker idag?

    Jag undrar om hon ens stod för de sakerna då. 😉

   Saknar också den Bella, så mycket härligare person som försökte peppa och stärka folk. Nu kör hon över alla hon kan.

  Den Bella verkar ju ha varit en roll hon spelade.

   Bella anno 2018 påminner mer om hur hon var innan barnen…

  Är mest nyfiken på vad som hänt med ”En fråga om framgång”- borde inte ett nytt avsnitt komma snart? Var det Emmas pojkvän som filmade?

   Jag tänker att den kanske har blivit outsourcad?

  Jag blir lite bekymrad och undrar om hån mår riktigt bra. Man kan ju växla upp en hel del men man brukar vara konsekvent och hålla linjen. Att hon emotsäger sig själv gång efter annan gör att jag tycker att det kan finnas skäl till oro för henne snarare än att man gör sig lustig över henne.

   Inte kunna hålla reda på deltaljer och motsäger sig själv är ju kardinaltecken på att man vid ett eller flera tillfällen ljugit.

  Kanske är dags att byta namn på den här bloggen till Blondinbellabevakning.

  Men vilket tjafs om månader hit och dit.. Grejen är ju att säger man att man t.ex. har gjort något i sommar är det ju knappast någon som tänker 30 september, utan snarare juni-juli. Oavsett om sista september fortfarande räknas som ”sommar”, så är det ju knappast någon som går runt då och ”känner sommarvärmen” haha… Oktober för sjutton. HÖST.

   Och alla som tycker att september är sommar kan ju ta sin sommarsemster då..
   …Nä just det 😉

  Jag kuggade på min uppkörning idag (första gången) Blir ledsen och matt. Vet att det inte är något ovanligt att kugga på första uppkörningen men allt var felfritt och när jag hade kört tillbaka och parkerat säger han att jag kuggade för att jag körde för långsamt men resterande delar var godkända. Dum som man är tänkte jag att eftersom det är snö och slask på vägarna så är det helt okej att ta det lite lungt. Fick ny tid imorgon för min andra uppkörning och då ska jag GASA! 😉

  Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite. Vet att det var mitt egna fel att jag kuggade. Håll tummarna för mig imorgon!

   Hoppas du fixar det imorgon! 💪🏻💪🏻

   Håller tummarna. Gasa inte för mycket bara. 😉😊

   Taskigt av examinatorn eller vad man nu kallar personen som bedömer körningen. Jag klarade min uppkörning fast jag körde sakta, min examinator hintade att jag körde skitdåligt men att han tyckte jag var tillräckligt ofarlig i trafiken att släppas igenom ändå.

   Kan önska nu i efterhand att jag inte gjort det. Hatar att köra och får ångest vid blotta tanken på att jag kanske kan tvingas köra någon gång.

   Hur som helst: lycka till imorgon. Det här fixar du fint!

   Min första uppkörning körde jag också för långsamt (och massa andra tabbar..), andra uppkörningen körde jag för fort. Tredje gången gillt och nervositeten avtog för varje uppkörning så sista gången gick allting som en dans. Du fixar det imorgon!! Lita på att du kan, för det gör du alldeles säkert!

   Ta det inte så hårt! Känner flera som klarat dagen efter, verkar för de flesta handla om ren slump om man klarar det på första eller inte (samt på vilket humör körledaren är på)🙂

   Hoppas det går bättre imorgon!

   När jag körde upp så stannade jag vid ett övergångställe för att släppa över några barn, då säger han till mig ”Stanna inte, jag vet att du inte hade gjort de om inte jag satt här” kommer nog aldrig glömma den kommentaren.

   Håller tummarna! ✊🏻✊🏻 Jag tog det på tredje försöket, haha…första gången körde jag för fort på ett ställe vilket jag såklart fattar att de inte kan godkänna (till mitt försvar missade jag skylten som visade från 50 till 30..) Andra gången kuggade gubben mig för att jag körde för dålig fucking eco-driving (jag körde perfekt!!). Tredje gången körde jag upp med en tjej och hon tyckte jag körde toppen, och vips hade man äntligen körkort 😻 Såååååååå skööönt!

  Tack. ❤ Behöver verkligen all pepp jag kan få! Imorgon fixar jag det.

  Det är väl etablerat faktum att september, oktober och november är höstmånaderna. Och det i hela landet från norr till söder.
  Varför ska september plötsligt anses som den fjärde sommarmånaden bara för att Bella skrivit att hon inte besökt en mataffär ”sedan i somras” trots att det var 30 september som hon bevisligen var i en sådan affär?

   Finns det ens någon som tycker att september känns som sommar?? Upp med en hand i såna fall!

    Kan kännas som sommar i Skåne 😉

    Det kan ju kännas som sommar.
    Märkligt här att så många verkar osäkra på vilken indelning vi har av månaderna. Sedan är meteorologin en annan sak. Det har man ju hört på TV ”meteorologisk vår” till exempel när våren kommer innan vårmånaden.

   Jag säger höst om september egentligen men faktum att september 2016 hade temperatur på runt 25 grader nästan hela månanden på Öland kvarstår ju ändå 😊

  Bara jag som, i skolan, fick lära mig sången:
  ”Januari börjar året
  Februari kommer näst.
  Mars, april har knopp in håret,
  Maj och juni blommar mest.
  Juli, augusti och september härlig sommar är det då
  Men oktober å november å december är så grå”.

  Svart på vitt. September är sommar haha. Fast iofs är jag uppvuxen i Västerbotten så vi gjorde om sista meningarna och flyttade september till att den var så grå. Beror väl på var man bor.

   Bor norr om Norrland och vi har sådana problem med den sången, just angående september (då vi gärna har första snön) – hur fick ni stavelserna att gå ihop med Beethovens 9:a?

   för mig har det alltid varit de 4 årstiderna jämnt fördelat! alltså

   vinter är dec-jan-feb
   vår mars-april-maj
   sommar juni-juli-aug
   höst sep-okt-nov

   sen kan det såklart vara varmare och soligare i september än i juni ibland men det beror ju på klimatförändringarna…

    Japp.
    ”Hela året har jag väntat på JUNI JULI AUGUSTI” = sommarlov

   Den sjöng vi med 😊

  Kunde inte låta bli att googla lite snabbt… i november var de i alla fall på affären och det kan ju inte räknas som sommar i alla fall…

  http://www.isabellalowengrip.se/2017/11/se-andra/

   Appappapp! Det står faktiskt inte att de gick IN i affären, bara att de köpte glass. Det kanske stod någon utanför affären och sålde den.
   Dåligt att anta ju…

    Men oj förlåt. Så dumt av mig. 😉

     Du antog rätt =D Hon skrev ju om Gillis och att han ville ge ngt till tiggaren när dom gick ut ur affären igen ;D

    Fast nej det stod faktiskt på väg in i butiken. 😊

     ”går förbi en tiggare in i butiken …”

  Sett Bellas senaste instastories? Om vikterna på vristerna? För att vara effektiv …skrattade så jag nästan grät. Vad håller hon på med? På riktigt ??

   Effektiviserar!!! På så vis behöver hon bara ta ett steg när alla andra tar två. GULD JU!

    Men herregud sluta. Självklart får man räkna med kommentarer när man är och vill vara en offentlig person men att hänga upp sig på minsta lilla detalj är bara löjligt. Det som pågår och har pågått ett tag på din blogg är ren mobbing.

   Åh såg! Fick fot-boja-feeling.

   Trodde det var fotbojor först!

  Är det ens Isabella som skriver på sina sociala medier?
  Med hennes fullspäckade jobbschema har jag många gånger frågat mig hur hon orkar år ut och år in ta sig tid att dagligen formulera långa blogginlägg med oftast en tanke eller ett budskap bakom.

  Det känns som att hon inte riktigt vet vem hon är längre utan försöker skapa sig en identitet som behövs för att hon ska nå sina karriärsmål.
  Hon har har högt uppsatta karriärsmål men verkar inte kunna och heller inte vilja hålla isär sitt jobb-jag med den person hon faktiskt är.
  Självförverkligandet har blivit det primära målet att uppnå och därför måste hon intala sig själv och oss andra att just hennes livsval är de bästa och det som kommer gagna henne mest i framtiden.

  Hon upplevs bara mer och mer verklighetsfrånvänd och tyvärr verkar hon mest omge sig bara med ja-sägare. Var är hennes gamla vänner?

  Hon borde fundera mer på vad meningen med livet är. Lycka och framgång är så mycket mer än att göra karriär.

  Klart som fan hon inte kan gå själv och köpa mackisar och falukorv. Herregud.

  Kan du inte månadssången?
  ”juli, augusti och september, härlig sommar är det då”

  Det sista Bella har kvar att outsourca i sitt liv måste ju vara barnpassning.
  Fattar inte hur tidsoptimering och karriär kan gå före värdefull tid med sina barn.
  Har inga barn själv men om jag hade så skulle jag älska att låta tiden flyta iväg när jag var med dom. Om det så är att bygga lego i timmar eller sitta i sandlådan. Ingen kommer att tacka dig för att du sliter livet ur dig på jobbet men dina barn kommer minnas vad du gjorde för dem. Hur närvarande du varit under deras uppväxt.
  Har själv vuxit upp med en pappa som valde sitt jobb framför mig och mina syskon. Han gav bort alla sina pappadagar till mamma, var sällan med på skolavslutningar osv. Jag vet att han ångrar sig otroligt mycket idag. Det är trots allt tid man aldrig får tillbaka.

  Vi kan lägga till ytterligare ett haverat projekt till högen ”det slutade innan det började” = bilintresset. Det verkar inte ha blivit några fler besök på racingbanan sen det första (och sista?!) för ett och ett halvt år sedan. Jag kan de facto inte dra mig till minnes att Porschen rastats utanför Stockholm över huvud taget sen dess. Hon tar ju flyget överallt inrikes och taxi till och från Arlanda.

  Det sjukaste av allt är att hon inte ens hann ha den första Porschen i ett år innan hon köpte en ny. För en ”Economista” så kan det knappast ses som en smart investering att köpa en bil i miljonklassen som har skyhög värdeminskning och ersätta den med en ny lika fort.

  http://www.isabellalowengrip.se/2016/09/trygg-bakom-ratten/

  PS. Kan det finnas en korrelation mellan det minskade körintresset och att hon numera har en butler som sköter tvätten (som att hon inte hade det redan då!)?! 😀

  ”Det är tryggt med en snabb bil. Att kunna gasa ifrån vid jobbiga situationer eller när man har en lastbil som kör vingligt framför. Jag vill fortsätta att köra på bana och kommer att vara med på alla kommande event. Dels så är det kul, jag får slappna och lämna en intensiv vardag för på banan kan jag inte tänka på möten eller tvätt som legat för länge blöt i maskinen.”

   Men alltså den här människan 😁 dessa märkliga rationaliseringar av de mest häpnadsväckande beslut! Att dra ifrån vid en jobbig situation (förmodar bilkapning, hint hint jag är så rik att jag riskerar att utsättas för sånt) eller köra om en lastbl gör jag med min 12 år gamla Octavia.
   Allt detta subtila skryt och förklaringar som alla går ut på att hon är lite mer speciell än alla andra och därmed tvingas till denna bisarra livsstil. Till och med lastbilen som kör framför henne är extra vinglig. Medan vi lata netflixssvenssons får nöja oss med hyfsat filstabila lastbilar som kan köras om även i våra tråkiga kombin.

  Hur sjutton är den en merit att inte ha varit och handlat mat sedan sommaren? Vi kunde väl alla skita i att gå och handla om vi ville? Med matkassar och mathem.se osv. är det ju busenkelt att undvika ICA-butiken. Vad är det hon vill ha sagt? OM hon sparade så mycket tid jämfört med alla andra och jobbade såååå mycket mer effektivt än alla andra så borde hon ha hunnit längre än ett par krämer och några innetofflor. Titta på killarna som startade Skype eller Facebook. De både handlade mat OCH skapade stora, framgångsrika verksamheter på kortare tid än Isabella gjort.

  Snart kommer verkligheten ikapp henne.

  Hade inte hon en instastory här om veckan med gillis och sally plockades smågodis på Ica?

   Jooooo det hade hon 😳😂😂😂 men var väl dansmannen kanske som var intvingad med hennes telefon för att filma i butiken? Eller nån av hennes vänninor som blivit head of content mataffär?

  Enligt hennes egen utsago siktar hon på att nå miljardgränsen inom 5 år i sina företag i omsättning ☝️😂

   LCC klarade inte ens omsättningsbudgeten för 2017 så miljarden lär nog dröja ett tag.
   Får se var 2018 hamnar – omsättningen ska upp från 44 till 70 miljoner dvs med 59% så det blir nog tufft.

  Jag reagerade på den otroligt märkliga bild på instagram med skorna uppe på bordet tillsammans med lite tester från LCC. VARFÖR???

  Det intressantaste med Isabella (enligt mig) är hur hon har förfinat konsten att stöpa om narrativet under åren.

  Exempel: Nu har hon börjat skriva om hur hon ”växte upp i höghusen i Jakobsberg” (eller var det nu var), och antytt att det var tufft ekonomiskt hemma. Detta skedde strategiskt nog i samband med LCC:s internationella satsning då det på stora arenor (speciellt i USA) finns en förkärlek för ”from rags to riches”, som inte finns på samma sätt i Sverige. Det räcker inte att komma och ha nåt skönhetsmärke, man måste ha gjort en RESA för att vara intressant i exempelvis USA. Detta var ju extra tydligt i den engelskspråkiga beskrivningen på Isabellas nya plattform . Då användes bland annat formuleringen ”She left home at the age of 14” , som skulle ge nån känsla av att Bella typ hade varit barnhemsbarn. Sanningen var ju däremot att hon fick låna ”en mysig etta i Gamla stan under helgerna”, vilket i stället låter som många tonåringars dröm. Men det passar ju inte in i narrativet ”den fattiga flickan som sparkades ut hemifrån vid 14 års ålder för att sen skapa Nordens snabbast växande skönhetsmärke.” Och det är ju knappast så att amerikanska distributörer/agenter/whatever kommer gå tillbaka och google translate:a hennes bloggarkiv för att kolla att storyn stämmer. Jag kan ju tänka mig hur deras lanseringsfilm som de visar för potentiella återförsäljare ser ut. När de presenterar henne: [pampig speaker] ”She came from NOTHING – and created EVERYTHING”.

  Det är ett exempel på ett narrativ hon har ändrat. Tidigare när hon beskrev sin barndom så berättade hon ju exempelvis om chartersemestrar varje år och att de bilade genom hela USA för att besöka landets alla nöjesparker. Inte direkt sånt man gör om man har ont om pengar. Men visst. Då var ju narrativet ett annat. Typ ”lillgammal överklasstjej som ska bli jurist precis som pappa”.

  Hur som helst – just nu håller hon på att ändra narrativet om skilsmässan. Först ”en värdig skilsmässan mellan två personer som inte passar ihop längre” till det nya narrativet ”Bella har brutit sig loss från ett fängelse”. Men det är klart att ingen (förutom Bella och Odd) känner till det riktiga narrativet (det kanske var ett fängelse, who knows). Men det offentliga narrativet håller i alla fall på att ta form nu. Det sker ju alltid gradvis, men det kommer att stegra. Exempel: inlägget om ”breda ut mina vingar”. Snart kommer det fram att det inte alls var hon som ville gå i terapi, det var Odd som TVINGADE henne till det (och massor av annat).

  Och vad vinner hon på det då? Jo, det är ju inte lika mycket ”super woman” att växa upp som övre medelklass eller att skilja sig odramatiskt pga olika intressen. Det låter så klart mycket att ha ”left home at the age of 14”, slagit sig fri från ett äktenskapsfängelse SAMTIDIGT som man är nya Estee Lauder.

   Denna kommentar borde bli ett eget inlägg.

   Ett prima exempel på att det är kommentarerna som gör denna blogg.

   Fy fan vad bra skrivet!!!

   Så jävla bra kommentar!!!!! 😚😚😚😚

   Pefreft beskrivet om det som jag kallar att hon anpassar sin nutid efter vem hon idag vill tilltala. Vem som hon anser är sin publik. Och det som hon gjort hela tiden. Berättat den sagan om henne som gagnar henne för stunden.

    Största misstaget med den taktiken är nog alla läsare hon drog till sig under småbarnsåren (som förvisso kanske pågår än idag när jag tänker efter. men bellas barn springer väl i samma vänsterfil som hon själv så de är väl redo att börja skolan till hösten) som nu är helt ”förtvivlade” över den omvändning hon gjort senaste året och därför inte kommer köpa produkter osv.

   Word

  Är övertygad om att lcc är ett luftslott, kanske några i Sverige köpte det för att Isabella är känd här (nu tror jag dock det är väldigt blygsam försäljning) men varför skulle någon i utlandet köpa hennes produkter då det finns massor av kändare/populärare och billigare märken.

  Isabella kommer nog säkert att klara sig bra på bara sin blogg även i fortsättningen. Många andra mindre men idag populära bloggar kommer dock behöva finna annan inkomst om 5-10år (hemska tanke att bli en vanlis) hoppas dom inser det nu redan och sparar en del av inkomsten!?

  Ah gud jag har nagra punkter jag bara maste fa ur mig:

  1) Ingen av de verkligt framgangsrika skulle ens dromma om att ha en setup liknande Blondinbellas. Ta Cristina Stenbeck t ex – supervass, respekterad globalt av saval investerare, kollegor och branschpersoner / konkurrenter. Hon har en PA men annars har hon koll pa allt vilket ar det minsta man kan kan begara fran nagon som har (well, haft) det yttersta ansvaret for en hel koncern. Kan ni tanka er ett scenario dar Cristina skulle bete sig som hon gor all over sociala medier (inkl allt – de konstiga inlaggen, hennes skrytande om allt mojligt sjukt och ja ni vet allt sa ar val onodigt att rada upp har), och nu ga ut med att hon behover en pressekreterare for att hon inte ar kompetent nog att visa pa integritet i intervjuer? Alltsa det ar sa mycket sinnessjukt i allt det har att jag kokar over men det far racka med att leka med tanken att nagon verkligt framgangsrik / kunnig kvinna skulle bete sig sadar sa forstar ni poangen;

  2) Har inte Blondinbella sagt att hon vill ta sitt / sina foretag till borsen framover? Ha ha ha ha. Den har typen av beteende – raktigenom slosande av bolagets pengar for HELT irrelevanta andamal (igen –
  SA SJUKT med pressekreterare, daglig MUA, drommar om PJ, pakladerska etc etc etc – gahhh) och dessutom extremt publikt – skulle inte en enda investerare ta seriost och ens bemoda sig med att ta ett mote. For ett bolag som fortfarande kan kallas startup / i nascent stage, sarskilt i en tillvaxtfas (enl. dem sjalva), ar signalvardet av hennes beteende katastrofalt. Vilken investerare skulle kopa aktier i ett bolag dar grundaren och ansiktet utat oppet visar noll komma noll verklighetsforankring och haussar sig sjalv som nagon superwoman? Reality check – om du nagonsin anvander superlativ for att beskriva dig sjalv generellt och i synnerhet superlativ / etiketter i Oprah / Superwoman-kategorin, da ar du valdigt langt fran att vara dar. Jag har genomfort manga borsintroduktioner och det ar inte ens roande hur off hon ar pa varenda sabla punkt for att vara ett bolag som nagonsin skulle kunna bli patankt for borsen. Det spelar ingen roll om hon skarper sig och beter sig som en blivande borsVD (eller whatever hon ar – spelar mindre roll nar hon ar ansiktet utat och kommunicerar att det ar hennes bolag) de kommande fem aren; det racker inte i dessa sammanhang;

  3) Om jag drar en parallell till mitt eget liv, vilket kanske ar narmare tillhands an i fallet Cristina och ovriga big shots, sa har jag slitit som ett djur under mer an sex ar for att komma dit jag ar idag. Da raknar jag ej med skola plus universitet (HHS) utan de sex ar jag jobbat som minst 15 timmar varje jag och inte sallan 30h utan nagon somn / byte av klader. Menar inte att haussa mig sjalv har nu pa nagot satt men trots dessa arbetstimmar och ofta 2-3 utrikesresor och somn pa plan / hotell sa skoter jag mitt liv sjalv. Jag har en PA men det ar enbart for jobbrelaterad logistik sasom flygbiljetter / taxibokningar osv, och jag skoter det mesta sjalv anda. Jag har full koll pa min kalender, mina moten, inreder och betalar for min egen lagenhet, ser till att jag ar valkladd varje dag och koper nya klader / fixar tvatt eller kemtvatt, bokar och gor (samt betalar!) mani / pedi – har – vax – vad jag nu kanner for, ser till att ha en meningsfull fritid dar jag inte forsakar min familj, pojkvan eller mina vanner, glommer ej bort viktiga dagar samt ser till att planera och boka in semester. Som sagt detta ar inte om mig och man kan applicera ett liknande scenario pa manga harinne – smabarnsforaldrar, studenter osv. Vad jag inte forstar ar VARFOR hon gor allt detta?

  oh well ledsen for rant men det var mina 5 cents

   Ja jäklar ja! Tror tom faktiskt att vår Kungafamilj sköter mer av sitt jobb (jo de jobbar mkt även om folk ej tror de) själva än vad Blondis gör. Isabella förstorar upp sitt liv nåt ofantligt och gör det skrattretande. Hon borde spara in på sin tid och pengar och ge de till barnen, så det blir extra + på tårtbitsfronten mer än vad det är.

   Pingis och andra som inte får en syl i vädret inom sociala medierna gör nog ett himla bra jobb med allt. Det vore roligt att få ett repotage från hennes kontor om hur arbetarna jobbar dagligen, o få se mer vad andra i skymundan gör. Vilka som drar tyngsta lasset. Tänk om nån som jobbar där kunde skvallra lite.. 😉
   Hoppas för bellas barns skull att bella kommer ner på jorden snabbt. Hon är nu som när hon skulle skaffa en personlig påse bärare, när hon hade shoppat i Nice nån gång.. gahh 😩🙈
   Så pinsamt!

  Med tanke att Isabella aldrig är i en livsmedelsbutik kanske det inte är så konstigt att hon inte vet var det finns hö.

  Jag tänker mer så att hon troligtvis inte var i mataffären den där dagen i september. Det lät bra just då att köpa godis och baka en äppelpaj med barnen 😉

   Inte första gången i så fall som Bella hittat på något i bloggen och sen glömt bort vad hon skrivit 🙂

  ”Bor själv i ett stort hus med två barn på halvtid och vi är 45 anställda”… 45 anställda i huset alltså? Hahahah.

  Spännande, stod själv bredvid henne i mataffären på Lidingö samma dag/dagen efter hon kom hem från Maldiverna, vilket var typ en månad sen (?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *