När en kommentar förtjänar ett helt inlägg

Alltså ni!
Ni som är här inne och kommenterar, diskuterar, debatterar och även kort och gott slänger käft med varandra är anledningen till att jag älskar att ha den här bloggen som ett jobb och anledningen till att den blivit på populär.
Utan er skulle den här bloggen vara SÅ tråkig och efter att några av er hyllat och pekat på en viss kommentar så tänker jag att det kanske vore en rolig idé – att göra ett inlägg av den kommentar som är allt för bra för att bara låta förbli en kommentar?

Ibland har jag ju gjort det i form av ”Offpist-inlägg” där jag tar upp att kommentarerna svävat iväg åt ett helt annat håll än vad inlägget handlade om.
Som igår – när ni stötte och blötte ifall september är sensommar eller tidig höst på det här inlägget.
Underbart!

Men…
Min läsare ”A” skrev en kommentar som var så tänkvärd och intressant att jag vill publicera den i ett eget inlägg.
Huvudet på spiken, A! Huvudet på spiken!


Av och med: ”A”

Det intressantaste med Isabella (enligt mig) är hur hon har förfinat konsten att stöpa om narrativet under åren.

Exempel: Nu har hon börjat skriva om hur hon ”växte upp i höghusen i Jakobsberg” (eller var det nu var), och antytt att det var tufft ekonomiskt hemma. Detta skedde strategiskt nog i samband med LCC:s internationella satsning då det på stora arenor (speciellt i USA) finns en förkärlek för ”from rags to riches”, som inte finns på samma sätt i Sverige.

Det räcker inte att komma och ha nåt skönhetsmärke, man måste ha gjort en RESA för att vara intressant i exempelvis USA. Detta var ju extra tydligt i den engelskspråkiga beskrivningen på Isabellas nya plattform . Då användes bland annat formuleringen ”She left home at the age of 14” , som skulle ge nån känsla av att Bella typ hade varit barnhemsbarn. Sanningen var ju däremot att hon fick låna ”en mysig etta i Gamla stan under helgerna”, vilket i stället låter som många tonåringars dröm.
Men det passar ju inte in i narrativet ”den fattiga flickan som sparkades ut hemifrån vid 14 års ålder för att sen skapa Nordens snabbast växande skönhetsmärke.” Och det är ju knappast så att amerikanska distributörer/agenter/whatever kommer gå tillbaka och google translate:a hennes bloggarkiv för att kolla att storyn stämmer.
Jag kan ju tänka mig hur deras lanseringsfilm som de visar för potentiella återförsäljare ser ut. När de presenterar henne: [pampig speaker] ”She came from NOTHING – and created EVERYTHING”.

Det är ett exempel på ett narrativ hon har ändrat.
Tidigare när hon beskrev sin barndom så berättade hon ju exempelvis om chartersemestrar varje år och att de bilade genom hela USA för att besöka landets alla nöjesparker. Inte direkt sånt man gör om man har ont om pengar. Men visst. Då var ju narrativet ett annat. Typ ”lillgammal överklasstjej som ska bli jurist precis som pappa”.

Hur som helst – just nu håller hon på att ändra narrativet om skilsmässan. Först ”en värdig skilsmässan mellan två personer som inte passar ihop längre” till det nya narrativet ”Bella har brutit sig loss från ett fängelse”. Men det är klart att ingen (förutom Bella och Odd) känner till det riktiga narrativet (det kanske var ett fängelse, who knows). Men det offentliga narrativet håller i alla fall på att ta form nu. Det sker ju alltid gradvis, men det kommer att stegra. Exempel: inlägget om ”breda ut mina vingar”. Snart kommer det fram att det inte alls var hon som ville gå i terapi, det var Odd som TVINGADE henne till det (och massor av annat).

Och vad vinner hon på det då? Jo, det är ju inte lika mycket ”super woman” att växa upp som övre medelklass eller att skilja sig odramatiskt pga olika intressen. Det låter så klart mycket att ha ”left home at the age of 14”, slagit sig fri från ett äktenskapsfängelse SAMTIDIGT som man är nya Estee Lauder.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Huvudet på spiken. Huvudet på så många spikar att det är helt sjukt. Varför beter hon sig som hon gör? Vad är det för fel på att vara mänsklig och ärlig? Och hennes sätt att vara smittar ju av sig. Se bara på A Lagergren. Hon är en liten mini-Bella ut i fingerspetsarna och börjar alltmer apa efter originalet. Hon som var så mysig för några år sen. Samma som Bella.

  Anyway. Väldigt bra kommentar. Och ett väldigt skrämmande fenomen.

   För att hon är en bluff och hon vet om det mycket väl

   Hennes ursäkt är nog ständigt ”det är business”. I hennes materiella värld ursäktas allt bara du tjänar pengar på det. Framgång och lycka = PENGAR. Då är det okej att ljuga och bedra.

    Psykopatdrag

  Bra teori som jag absolut tror på!

  Så jävla. Klockrent! Att jag. Kan inte hålla. Mig. Från att skriva som. Calle!

   Haha?

  Mångt och mycket tyder ju på att den karaktären BB startade i och med bloggen fortfarande är det vi ser, och nu kanske tom är den som mycket tagit över? Vända kappan efter vinden har nog aldrig varit tydligare.

  Håller med Helene här ovan. Isabella startade bloggen med en väl uträknad och polerad fasad som hon själv stoltserat med. Hon var inte sitt riktiga jag när hon började och ingenting tyder på att hon vet vem hon är nu heller. Ingen som faktiskt tror på sig själv har behov av att gapa om hur bra allt är hela tiden. Ofta är det ju så att den som skriker högst om hur livet bara är roligt och lätt har det rätt svårt egentligen. Tycker det är trist att hon måste göra parodi på sig själv för att tycka att hon ”räcker till” i inläggen.

  Tror att BB tillsammans med ”Head of letsmakeupagoodstory” har insett att det är ett måste med en snyftbakgrund för att överhuvudtaget kunna sälja LCC utomlands. Här i Sverige gör hon ju sitt allra yttersta för att ingen skall vilja köpa hennes produkter pga hennes alltmer smaklösa & världsfrånvändande beteende.
  Det måste ju börja synas ordentligt i bolagssiffrorna. Det som verkligen förvånar är hur Pingis fortfarande håller hennes beteende om ryggen.

  Kommentaren har helt rätt, Bella har ju visat tydligt nu att hon intar olika roller med vad som passar för stunden.
  Varför vill hon väcka så många arga känslor, när det ändå var väldigt lätt för henne att bli rejält omtyckt en gång i tiden?

  Såå bra, huvudet på spiken! Ständigt stöps historien om för att passa hennes syften.

  En av föreningarna på Handels här i Göteborg hade gjort en intervju med Bella & Pingis där Bella berättar om sin MBA hon läste i Schweiz. Hur var det nu med den?

   Hon pluggade i typ ett halvår. Så också lögn. Ofattbart egentligen, att komma undan med så mycket. Att inte typ skvallerblaskorna skriver om detta?

    Det som stör mig mest är väl att den här föreningen bara köper det rakt upp och ner för det är Isabella Löwengrip. Källkritik please.

    Om sanningen inte räcker riktigt hela vägen så skarvar man. Gotta fake it til you make it liksom. Blir man inte påkommen så är det ju bara att klappa sin nu ytterligare lite mer välpolerade fasad på axeln. Och hon har ju trots allt lärt sig av den bästa:
    https://www.dagensmedia.se/medier/tidskrifter/pingis-om-plagiatet-jag-ar-angerfull-6140776

    Det blir ju tydligt nu varför hon behöver en ”Head of avbryta-kritiska-intervjufrågor” kopplad till sitt lilla sanningsministerium. För en journalist lär det ju inte krävas jättemycket grävande för att spräcka den fasaden.

     Där ser man, den gode Pingis kan hon med. Lika barn leka bäst.

     Skillnaden är väl att Pingis erkände att hon hade gjort fel, det skulle Bella ALDRIG göra. Hon skulle komma med någon ursäkt om varför det blev så.
     Nu säger jag inte att det Pingis gjorde var ok, men åtminstone så erkänner hon felet hon gjorde.

    Jag tror helt ärligt inte att skvallerblaskorna bryr sig så mycket om Isabella Löwengrip. Hon försöker bara göra sig själv större än vad hon är. Hon ljuger och överdriver så mycket så hon tillslut tror på sig själv. Hon har printat in i sitt eget huvud att hon är någon sorts superwoman som är väldigt mycket bättre och mer effektiv än alla andra. Visst är det superbra att ha ett bra självförtroende, (vilket jag tycker att fler kvinnor borde ha), men man behöver inte tappa all ödmjukhet och ta det till en sådan här grad som hon gör. Hon tjatar ju om vikten att ha balans i livet o tårtbitar o allt vad det är, men vetifan om hon lyckats så bra själv med sin balans i livet. Hon skulle behöva komma ner på jorden en stund, dels för sin egen skull men också för hennes företag som hon värnar om så mycket. Synd att gamla Bella är som bortblåst, då verkade hon betydligt mer ödmjuk och verkade faktiskt trivas bättre rent generellt då,enligt mig iaf!

     Inte företag. Bolag. ???

   Kollar man denna förenings instagram så har de ett samarbete med LCC där de söker en nyexaminerad ekonom till tjänsten som Executive Coordinator.
   https://www.instagram.com/p/Bfbj1KZhMbx/?hl=sv&taken-by=hkngbg

    Ja, det är HKN jag syftar på 🙂

   Hon skrev någonstans att hon inte klarade tempot och att kurslitteraturen var för svår dvs hennes språkkunskaper var för små.

   Förstod aldrig det här med hennes påstådda MBA. MBA står ju för Master of Business Administration, alltså det är en Master. Och för att läsa en Master måste man ju ha en Bachelor först, annars är man inte behörig. Bella har väl ingen högskoleutbildning, så så hur har hon ens kunnat läsa MBA-kurser? Förstår inte..

    Det var väl något om att hon kunde läsa den på grund av sin erfarenhet med att starta bolag osv. Har för mig jag läste det när folk började fråga om utbildningen.

     Jag tyckte att jag också läst någon sådan förklaring men det låter ju väldigt konstigt. Erfarenhet från arbetslivet ersätter ju inte en Bachelor.

  Tack CamCam 🙂

  Jag börjr tröttna på henne, kan inte ens gå in på hennes blogg längre.
  Tycker hon sköter allt med skilsmässan uselt och pinsamt.

  Under själva ”förvandlingen” från myspystjej till spraytannad dagens-outfit docka fick hon MÄNGDER med ledsna frågor från läsarna om vad som hänt. Hon svarade inte på en enda! Det hade varit så lätt för henne, men visade verkligen att hon skiter fullständigt i läsarna/andra människor som sett upp till henne.
  Tyckte det var så taskigt faktiskt, hur hon bara fortsatte bre på och liksom NJÖT av besvikelsen därute. Hennes sanna jag kom dock fram

  Verkligen spot on! Har själv tänkt på hur hennes barndomsberättelse förändrats genom åren. Visst att Jakan inte är Lidingö men jag har mycket familj som bor där och det är inte som att växa upp i Järva heller. Har stört mig så mycket på när hon försöker få det att framstå som om hon växte upp i ett Rinkeby-liknande område med fattiga föräldrar. Det är en sån skymf mot människor som faktiskt växer upp i utanförskap och fattigdom, att låtas ha haft en fattig och tuff uppväxt bara för att kränga hudkräm.

   JAG KUNDE INTE HA SAGT DET BÄTTRE! Exakt så är det.

  Tror ni någon ur bellas crew (för HON själv har ju inte tid med sånt liksom!) läser här inne och vidarebefordrar det till Bella? Eller pratar vi för döva öron?

   Nä, jag tror man intalar sig att det är hat/trollande och inte värt att ta på allvar. Själv kan jag tycka att kritiken här ofta är väldigt saklig och definitivt något hennes crew borde ta till sig och fundera över.

   SJÄLVKLART!

  Jag blir mer och mer övertygad om att hon numera struntar i sin svenska publik/svenska kunder. Hur ska man annars förklara hur hon struntar i all kritik och fortsätter sin överdrivna stil? Nej, i sinnet är hon redan på den utländska marknaden där hennes stil, till skillnad mot Sverige, kanske går hem.

  Jag lyssnade på nån intervju med henne där hon sa ”jag arbetar hårdare än alla andra” men det vet hon väl inte. Helt ok att säga ”jag arbetar hårdare än många andra” men inte ALLA andra

   Exakt! Alla arbetar dessutom hårt på sitt eget sätt efter sina förutsättningar! Vissa av oss kanske kämpar oss utmattade för att komma upp ur sängen och iväg till ett helt vanligt jobb på Kvantum varenda dag. Isabella har ju lyckats med mycket och ”kommit långt” tycker jag, det finns väl ingen som riktigt kan förneka det, men som många påpekat här innan: det är inte DET som gör att folk flippar över, det är behovet av att hela tiden vara bättre än andra, ändra historier i efterhand så att de passar för tillfället samt massa lögner (vare sig de har betydelse eller inte) hit och dit. Sluta ljug! Var ärlig så att folk faktiskt kan ha dig som en förebild för vad du gjort istället!

    #word
    (Och tack, behövde nog läsa det just idag)

    Jag ska (äntligen) börja arbetsträna nästa onsdag efter flera år utanför samhället, vi ska börja med två förmiddagar i veckan + ett schemalagt träningspass (halleluja för Sverige ibland, de involverar träning, arbetsträning och studier i sysselsättningagraden för att försöka få en hållbara livsstil).

    För mig känns det ju jätte lustigt att jobba så lite då jag alltid varit en prestationsmänniska, men inser ju att jag måste börja så. Och hårdare än så kan inte jag just nu om jag vill ordna upp mitt liv så det blir långsiktigt hållbart. Klart jag känner mig lite sämre som börjar så lite i och med att det enligt samhället ligger så mycket prestige att jobba mycket, därför blir det ju ännu jobbigare att acceptera att man faktiskt inte fixar mer just nu.

    Med mina förutsättningar kommer ju jag jobba så hårt jag orkar. Igår var SVT här och filmade en grej till agenda om droger, allt som allt var de här i sex timmar. Jag somnade halv åtta och sov sen till halv sju och har fortfarande en jäkla gröt i huvudet, kan liksom inte tänka och blicken är lite trött-suddig. Något som för en annan bara skulle varit en soft halvdag är ju för mig inget jag skulle fixa dagligen, med de förutsättningar jag har just nu.

     Lycka till med arbetsträningen. Har själv varit där du är och det blir bättre även om det tar tid. Försök acceptera att det du gör är tillräckligt och att du faktiskt presterar på max utifrån dina förutsättningar. <3

     Wow, lycka till!

     Jag har en kronisk sjukdom som kraftigt begränsar min energi och det har varit svårt att acceptera att deltidsjobb är det jag fixar och bara om jag avstår från att göra massa annat.
     Min sambo har hjälpt mig att se den andra delen (när jag vilar) som avsatt rehabtid och inte en massa timmar ledigt då jag borde hinna/orka annat.

   Måste vara ett mycket tufft jobb hon har. 45 personer som ”slavar” för henne med ett skönhetsmärke. Möten där hon bara kan lämna eftersom ”det inte intresserar henne alls”. 12 personer till EN blogg som hon/de skriver. Någon som sköter hus, mark, mat, städning. Någon som hämtar barnen (de dagar Odd inte gör det).

   Tell me more about how much she is working? Hon jobbar troligtvis mindre än vad någon annan gör. Hon lallar bara runt och försöker leka viktig.

    Precis så är det. 12-15 timmars arbetsdag men kanske max 2-3 timmar verkligt jobb som hon styr över och faktiskt GÖR. Få håret stylat och äta frukost på Bom&Flora räknar jag definitivt inte som arbete. Alls.

  Tycker så synd om Odd som utmålas nu till ett monster. Bra att han har nån klass och börjar inte bråka med Bella. Men samtidigt fattar jag inte vad hon tänker. En gång när de gjorde något tillsammans med barnen skrev hon hur bra det skulle vara om de kunde göra det oftare. Ändå envisas hon med att skicka massa pikar till Odd hur hemskt det var att vara i förhållande med honom. Glömmer hon att hon kommer att se Odd kanske för resen av livet och han kommer alltid vara hennes barns pappa?

   Ja de gjorde väl något tillsammans EN gång, sen efter det no more.. möjligen pga bellas alla bloginlägg då antar jag!
   Tycker de va bra för Odd att han inte är med Bella på de planet längre. Känns som hon förminskar honom. Usch

  Jag förstår seriöst inte varför hennes läsare fortsätter skriva frågor i kommentarsfältet? Hon svarar i pincip aldrig på några kommentarer. Integration noll

  Det var någon som för ett tag sedan skrev att LCC var långt ifrån sitt omsättningsmål på 50 miljoner 2017.

  Att det skulle ha landat på 35 miljoner. Någon som har info om det?

   Äsch det är bara 15 millars skillnad ?

   Lcc:s omsättning 2017 var 44 miljoner.

    Aha! Tack!

    Någon ekonom som kan svara på om det är bra/dåligt/förväntat att landa på 6 miljoner under målet?

    Eller var ens målet för omsättning 50 miljoner?

    Läste att målet för försäljningen var 50 miljoner och då borde väl omsättningsmålet vara högre? Eller?

    Sån jävla tur att jag inte jobbar med ekonomi ??

     Omsättningen säger inte allt, resultatet är viktigt. Men 44 miljoner är en bra omsättning, det är framöver intressant att titta på om försäljningen på svenska marknaden nått en platå, stiger eller om den sjunker, och om andra marknader isf kan växa sig större. Jag tror att hon lockar få nya kunder här hemma men kan ha fel. Mig repellerar hon så jag skulle inte köpa LCC, bara för att.

     Omsättning är praktiskt taget samma sak som försäljning. Målet var alltså att kränga för 50 milj, det blev 44milj. Det i sig säger inte så mycket mer än du själv nämnde- de nådde inte målet de satt upp.

     Vet att lcc tidigare hade en vinstmarginal på runt 10% (vilket är bra), dvs deras vinst efter alla kostnader är 10% av den totala försäljningen. Om de lyckats bibehålla sin marginal så borde vinsten alltså landa på runt 4,4 milj nu.

     Undrar om det är LCC som bär kostnaderna för Isabellas extravaganta livsstil eller om det ligger på något annat förtag, måste nog gräva lite i det

  Jag tror inte att Isabella är lycklig egentligen. Dålig relation med föräldrar, vänner som kommer och går, kraschat äktenskap.. finns det något äkta och varaktigt i hennes liv som inte handlar om pengar och status? Barnen kanske.

  Hon känns som en tragikomisk enmansshow som man kollar på för att förfäras och skratta åt. Hon har skapat det här själv och antingen så förstår hon inte hur galen hon verkar eller så är hon så hårdhudad att hon faktiskt inte bryr sig. Om hon inte hade verkat så osympatisk och självisk så hade jag tyckt synd om henne.

  Och nej, jag är varken fattig eller missunsamm.

   Kritik och ifrågasättanden bemöts ju ofta med argumentet ”avundsjuk”, vi ska stötta kvinnor osv.
   Men jag är inte ett dugg avundsjuk. Självklart verkar det härligt att dra på resor, ha hjälp i hemmet osv. Inget snack om saken. Men jag känner precis som du skriver; hennes tillvaro och liv i övrigt känns tragisk. Som om man ser igenom något hon själv tror att vi luras av och går på.

   Barnen är ju det bästa hon har. De älskar hrnne villkorslöst. Och just barnen verkar hon prioritera ner, det känns som att de är den där kladdiga, smuliga och missformade lilla tårtbiten som är kvar på fatet när alla har skurit var sin fina bit :/

    Åh fy, dina ord tog mig verkligen. Klockren. Om jag får spinna vidare som en ”kakmissbrukare”, jag älskar fika och kakor så sjukt mycket, så till och med den tråkiga kakan kastar jag mig över om ingen annan vill ha den, borde det inte vara likadant och ännu starkare för en mamma/pappa med deras barn? ?

  Är det något fel att manipulera digital media till ens fördel? Jag förstår att hon provocerar, men att använda sig av sociala medier som Isabella gör är det något fel? Hon utgör sig ju inte för att vara en privatperson som skriver dagbok på nätet eller är någon slags oberoende journalist. Hon är helt öppen med att hon drivs av kommersiella intressen och har förfinat det hon är bra på uppröra inspirera uppröra och så vidare. Influencer-begreppet är nytt och just själva dragningskraften med influencers är ju just att de verkar äkta, som om de är privatpersoner man är kompis med. Men de är ju inte det utan bloggar har visat sig vara ypperliga plattformer för att kränga grejer och det är det som är deras jobb. En ny form av marknadsföring men fortfarande marknadsföring och de bör följa rådande lagstiftning gällande detta självklart. Men att skarva om matköp och skryta lite eller vända kappan efter vinden, varför förväntar vi oss detta? För det är väl ingen härinne som inbillar sig att Isabella skulle vara genuin på bloggen? Influencer innebär ju just att påverka. Och de influencers vi har idag är främst kommersiella sådana det vill säga influencers som påverkar oss att köpa en viss typ av vara eller tjänst. Det hade varit en annan grej om vi hade haft politiska eller spirituelle influencers i högre utsträckning som inte levde som de lärde osv. där kan man snacka etik och ansvar men så länge en influencer håller sig till marknadsföringsregler så är det väl skitsamma om de kommer med sanning eller det är reklam de sysslar med.

   Jag fascineras av att många faktiskt verkar känna sig lurade. Jag tycker Isabella alltid har varit klinkande klar på att bloggen är grunden i hennes företagande och klart att hon kommer att använda den på bästa sätt då? Jag håller med om att grunden är att marknadsföringsreglerna följs, men när de gör det – varifrån kommer känslan av att en influencer sviker när hen inte beter sig precis som läsaren förväntat?

   Men visst är marknadsföring i sociala medier intressant. Jag läser bloggar där LÄSARNA välkomnar mer diskreta annonsmarkeringar eller tycker att de borde kunna tas bort helt och hållet. Det är som att det inte riktigt slagit igenom än, att det handlar om samma sak som reklamen de ser på tv. Personen där får också betalt för att påstå saker, men det verkar lättare att se igenom.

    Det kanske bottnar i att bloggar började som personliga och inte som marknadsföringskanaler. Kanske är det där läsarna har haft svårt att köpa den förändringen som skett gradvis och fortfarande vill få inblick i den privata delen som många bloggar började med.

    Att döma av många kommentarer verkar det ju vara just så som du skriver – att det är svårt att se skillnaden på bloggreklam och TV-reklam.

   Haha ja, alltså jag skiter väl egentligen i Bella som person men är oerhört fascinerad av fenomenet Bella som hon har byggt upp, dvs att folk diskuterar henne på det sättet de gör här inne, och inte minst, blir provocerade av henne.

   Jo eftersom folk rent generellt har svårt för folk som ljuger, provocerar och ser ner på andra för att skapa någon reaktion och därmed tjäna pengar. Det kan inte vara normalt att måla upp en bild av sig själv som en lögnare och allt hon gjort och sedan säga att” det är inte jag, det är business, en roll”. Det gör det hela ännu sjukare! Att någon är villig att smutsa ner sig själv så för pengar.

  Spot on! Jag tyckte verkligen om den jordnära person som kom fram under senare år; hon framstod som mer ödmjuk och ja..mänsklig. 😉 Det är igenkänning, förtroende och inspiration som kommer göra att jag handlar produkter från ett varumärke som LCC (dvs ett varumärke som frontas av en person). Men allt hyckleri, åsikter som ändras från dag till dag men framförallt sättet att vara förmer än andra, att gå över lik för att hävda sig själv och nå framgång…det gör att jag inte lägger en krona på ngt som har med Löwengrip att göra. Det är grymt bra att du kan ta hjälp, att du har möjlighet att unna dig saker som andra kanske inte kan. Men behovet att hävda sig, ljuga om saker som inte har det minsta betydelse osv…det skaver. Det känns som att en person som Isabella inte förstår att vi som följer inte är dumma i huvudet ;), att det är klart och tydligt hur stort luftslottet börjar bli.
  Kände likadant för Hannah & Amanda, gillade deras varumärke massor i början. De var ödmjuka, öppnade upp och lyssnade på sina läsare/lyssnare. Sedan tog reklam, arrogans och annat över (min upplevelse) och samma där – jag skulle inte lägga en krona på deras produkter, lyssnade inte på podden senare år osv.
  Jag älskar att kvinnor tar för sig, skapar företag och jobbtillfällen. Jag unnar Isabella och andra all framgång och hoppas det går strålande framöver. Men varför inte som företagsledare använda det till ngt positivt? Vara ödmjuk inför dina framgångar, behandla dina läsare/lyssnare/kunder med respekt och minnas vad som tagit dig dit du är idag, utan kunder inga inkomster. Man KAN väl ändå lyckas, vara ”super duper power woman” utan att trampa på allt och alla i sin omgivning på vägen dit?

   Ja det är så konstigt att hon/de inte tänker långsiktigt. Förstår att det varit ett vinnande koncept att hitta på och provocera, men hon kan inte vinna på det över lång tid. Nu har människor följt henne så pass länge och köper inte hennes bullshit längre. Tror att det var ett stort misstag att genomgå den förändring hon gjorde förra året.

   Det har väl alltid varit problemet med BB, speciellt på senare år: sättet hon uttrycker sig på. Jag har inget problem med att hon är hårdhudad och skriver om sitt företagande, det är ju bara roligt och inspirerande. Problemet blir just när hon nu ska hävda sig själv genom att berätta vad hon gör BÄTTRE än alla andra. Definitivt en känsla av att hon ser sig som mer förmer än andra som du skriver. Hon kan ju hävda att det helt enkelt bara är sån hon är: adhd, energi deluxe, pengar deluxe och inte tid/tårtbit att lägga energi på att vara alla till lags. Och det behöver man ju inte vara men då får man ta att man tappar förtroende och läsare också. Jag förstår att hon utgår från sig själv men hon verkar hela tiden mäta THE SUCESS IN L4JF i hur ”framgångsrik” man är. Och framgång mäter hon enbart i cashflow, antal resor, hur många timmar markservice man har råd med, personlig stylist och företagande. Det finns så mycket annat som är framgång: att vara entreprenör är inte enda sättet att vara en ”lyckad” eller ”hårt arbetande” människa på. Det är här hon känns så fruktansvärt världsfrånvänd.
   Jag fattar ju nu att hela hon är en lögn dock, det är därför hon är en dålig influencer på senare tid. Förtroendet är i botten. Grejen med just influensers är ju att de inger förtroende: att man litar på dem. Att man har en viss igenkänning med dem och ser upp till dem. Nu är hon så långt ifrån ödmjukhet och trustworthiness man kan komma. Jag har inget behov av att följa en uppblåst, nedvärderande och självförhärligande människa utan förmåga att ens besvara saklig kritik då och då. Varför skulle jag som kund låta ett företag lura mig hela tiden? Jag har sagt upp Telenor för de känns precis lika falska. Isabella är bara ett varumärke nu, tyvärr faller det inte mig eller många i smaken längre. För mycket syntetiska fruktdofter, precis som i deras produkter. Men det kanske fungerar utomlands som kommentaren påstår.

    Word! Jag har en influenser som jag verkligen påverkas av, och det är Egoina. Jag har flera gånger gått in och köpt smink, kläder osv som hon bloggat om, just för att jag tycker att hon har sådan trustworthiness. Jag har heller aldrig blivit missnöjd på någonting hon rekommenderat.

    Therese Lindgren ligger någonstans i mitten på skalan för mig, hon steg i trustworthiness när hon slutade göra NA-KD och Madlady-hauls var och varannan månad och jag tror att jag kommer att prova en del av hennes nya produkter.

    Jag har varit lite nyfiken på att prova deon och torrschampot från LCC eftersom det antingen hyllas eller ratas, men såsom Bella uttrycker sig har jag ingen lust att sponsra henne med mer pengar på banken. Handlar hellre av riktiga Estee Lauder om det ska vara så.

     Yes, Egoina har också alltid känts jordnära. Kenza med tycker jag. De är båda duktiga på att markera sina samarbeten och reklam med vilket ger ännu mer förtroende. Kenza skriver ständigt på instastories att det är ett samarbete med Ivyrevel om hon visar upp det till exempel. Så mycket kan man inte säga för BB. Egoina och Kenza har mig veterligen aldrig provocerat för provocerandets skull heller. Egoina har en nära relation med sina följare: svarar på kommentarer etc. Kenza visar ofta uppskattning. Ju mer influenceryrket utvecklas desto mer kommer vi nog se vad som går hem och inte. För mig känns det rätt påtagligt att de som flashar med lyx och perfekta liv hela tiden samt följer en slags standardiserad mall och gör reklam för samma företag (läs Petra, forni, BB etc) förlorar på lång sikt. De är inte längre intressanta på samma sätt. För precis som någon längre upp skrev så är väl känslan av att de är fejk och att man är ”lurad” att bloggarna började som personliga dagböcker. Visst blev man provocerad ibland men man kan ju acceptera att människor har olika åsikter liksom. Men de var mer… människor då? Nu snurrar allt kring resor, fyllda läppar, posering, perfekta förhållanden, klongvaser, marmorbord, konsumtion och när det inte är perfekt så kommer ett snyftinlägg där de gråter swarkowskitårar i sin nypressade super-fresh-bowl på ett SPA som ett företag sponsrat (men som inte reklammärks). Frågan blir då vad jag får ut av att gå in på en blogg som bara är en förfinad tv-shopkanal mer eller mindre? Grejen med reklam är att det ska komma i pauserna, inte att ett helt program ska bestå av det.

     Therese gör ju fortfarande hauls, bara inte på Youtube längre. Hon gör det på både instagram och snapchat vilket gör att hon i mina ögon tyvärr också är falsk. Säger att hon inte ska fortsätta med hauls men bara byter plattform…

     Håller så med! Älskar Egoinas blogg och alla som läser den <3
     De är de enda jag litar på i tipsväg.

   Så himla bra skrivet J. Jag vägrar också lcc efter att ha sett denna översittarattityd. Har två lcc grejer jag älskar men kommer ej köpa om. Hon förstör bara för sig själv och försäljningen kommer nog gå ner ifall hon fortsätter såhär. Money talks. Men då kommer hon ju bli ””””normal”””” igen ett tag iaf, så stört.

  För övrigt så verkar de fortfarande vara gifta?! Konstigt eftersom Lagergren skilsmässan gått igenom och de separerade/skiljde sig senare.

   Mannen Lagergen verkar ju varit ganska på om att få skilsmässan avslutad direkt när betänketiden var över så kan nog bero på det

  Jag undrar, och det är bara en ärlig undran; hur bra går det egentligen för henne? Det är en sak att hon slänger sig med siffror om antal anställda och omsättning. Men går det så bra? Syrran jobbar på apotek och de säljer bara lcc produkter om de är på rea.

  45 anställda som jobbar hårt och erbjuds träning och pepp-resor. Jag läser: hur många av dessa är heltid & fast anställda? Hur många har anställningsavtal och hur många är tvungna att arbeta som Isabella hittar på att hon gör?

   Enligt henne själv ska man ju vara smart och anlita unga utan utbildning (för att pressa ner deras ersättning) och freelance så att man inte måste betala sociala avgifter i samma utsträckning. Intervjun med Emma avslöjade ju också att de som jobbar för Isabella jobbar lika många extra timmar om kvällarna som hon gör… vill inte ens tänka på vad Emmas lilla timlön blev då.

  Någon som kämpat sen 14-årsåldern är väl My! Hon förtjänar cred och inte all skit som skriv om henne…

  Det här med att Bella potentiellt kan vara sociopat, är det verkligen en så dum tanke? Relationer som går i kras och som hon ljuger om, inga vänner som stannar kvar i mer än några år, en mycket märklig inställning till tiden med barnen och är gärna ifrån dom (trots att hon skriver att det är ”sååå jobbigt” i bloggen). Tänker på det där brevet hennes pappa lade ut offentligt efter deras bråk, det kändes då som att det var pappan som var störd men nu efter allt detta med Odd så kanske det låg en del sanning i allt han skrev ändå. Hur hon ständigt kastar Odd under bussen trots att hon aldrig skulle kommentera skilsmässan så att barnen skulle slippa läsa om det framöver..

  Många chefer är ju psykopater/sociopater för att det helt enkelt kräver att man tar tuffa beslut etc, vilket såklart är lättare om man har stor brist på empati. Det är ensamt på toppen. Är det verkligen en så dum tanke?

   Så tröttsamt med alla dessa diagnoser på Isabella som ställs i kommentarsfältet. Finns väldigt mycket att säga om henne (och det vill och behöver hon ju för att kunna fortsätta vara stor i sociala medier) men då bör det ju också handla om hennes företagande, hur hon framställer sig på sina plattformar, kappvändningarna, det problematiska sättet hon skriver om sin ”rena” kost på osv. Diagnoser? Nej.

   Klart man ska vara försiktig att slänga sig med diagnoser hit och dit, men nog får man sådana vibbar. Jag arbetade på ett företag med ägare som påminner väldigt, väldigt mkt om Isabella. De avverkade personal som vi andra byter toarullar. 😉 Folk mådde dåligt, gick in i väggen och det var bara katastrof. När jag läser Isabellas blogg får jag exakt de vibbarna från henne med den extrema energin, snabba vändningar som hon berättar om, arbete morgon middag och kväll, sättet att kommunicera med sina medarbetare på, villkor förändras i stort sett dagligen osv. Överhuvudtaget är det mkt som känns ”knepigt”…

   Vad var det för brev pappan skrev? Skulle vara intressant att ta del av. går det att hitta?

     ”Jag känner dig bättre än någon annan och förstår att det liv du lever inte kommer att ge dig äkta lycka. Att vara sann mot dig själv är vägen som leder till inre frid. Jag är stolt över allt som du har åstadkommit men just nu är jag i sorg.

     Jag kommer alltid att älska dig och finnas här för dig”

     Den här (pekar uppåt) texten som han skrev längst ner i andra inlägget, känns så rätt nu med! Bella borde lyssna på det!

   Jag har växt upp i en dysfunktionell släkt med personer som har diagnostiserad personlighetsstörning, och just pappans offentliga brev är en stor varningsklocka. Gäller inte bara innehållet i brevet, att hon begår sitt livs misstag, att han älskar henne trots allt etc. utan även att han publicerade det offentligt dagar(veckor?) innan hennes bröllop. Det var så fult och manipulativt gjort!

   Sedan är det inte ovanligt att personlighets problematik går i arv, man har en sårbarhet från början, och lär sig hantera livet på ett dysfunktionellt sätt.

   Det som skiljer sig mellan att faktiskt ha en personlighetsstörning, eller mer ha det jobbigt pga dålig uppväxt är väl mer att det sitter så djupt och bristen på insikt. Att man kanske skyller på att andra inte förstår en etc. istället för att tänka ’varför fungerar inte min relation, jag vill verkligen ändra på detta, jag vill ha hjälp’

   Men det är en fin gräns däremellan, och det går inte att diagnosticera någon via en blogg. Men Bella har sagt att hon tycker hon har haft en jobbig uppväxt, och det går nog förstå att det jobbiga inte var ekonomiska problem, även om det kanske rent storymässigt är lättare att trycka på.

  Ja, i alla fall enligt Bellas blogg. 44 miljoner motsvarar ”närmare 50 miljoner” enligt Bella och 50 miljoner är förstås som alla vet väldigt nära en miljard 🙂
  För 2018 är omsättningsmålet tydligen 70 miljoner dvs +59%.
  Det är väl de nya kartongerna som ska få fart på omsättningen plus försäljning på utländska marknader. Nyrika ryssar och rikingar i Saudiarabien och Hongkong står redan i kö för Löwengrip Beauty!

  Och att hon gått från tjejen som var ok med att vara lite småmullig (size me) Och älskade husmanskost till att gå ner i vikt ”av sig självt” utan att ha gjort nåt medvetet. Till att bli vegan ”för hälsans skull” och för att ”orka mer” för att sen ändra sig igen och börja äta fisk och ägg för att hon gick upp i vikt av veganmaten.

   Hur är det möjligt att gå upp i vikt av veganmat? Broccoli, grönkål, spenat.. Man äter väl i stort sätt som en kanin?

    Ja som Bella äter (typ lite gröna blad) känns det ju svårt. Men chips och öl är ju också veganskt så nog går det ju att gå upp i vikt om man bara vill… tror dock inte att Bella gått på ”chipsochöl-dieten”.

    Olja (kokos-, raps- oliv) nötter, oliver osv. är otroligt nyttigt men innehåller mycket kalorier och är lätt att överäta. Alla raw-food veganska grejer innehåller mycket av det och även dadlar och liknande. Ibland kan raw-food innehålla mera kalorier än mycket annat, självklart nyttigare innehåll men många kalorier.

    Självklart kan man gå upp i vikt som vegan! Det är ingen bantningskost..

  Finns det ens några läsare av bloggar som fortfarande har förtroende för bloggare?
  Som tror på allt de skriver? Hur de ser ut? Hur de visar upp sina liv?
  Jag tror inte ett skit på dem. De allra flesta är egocentriska, hagalna och falska. Jag är så jäkla gammal så jag har läst bloggar sedan de började existera för många år sedan och utvecklingen är ingen söt historia precis.
  Allt handlar om konsumtion och att tjäna så mycket pengar som möjligt på sina lättlurade läsare som bara ska niga och tacka för bloggarens ord. Gud nåde om man inte smeker dem medhårs, då är man en avundsjuk häxa. Många är bloggarna som drabbats av ett inte så klädsamt storhetsvansinne. HALLÅ, ni har faktiskt INTE ett värdefullt arbete, ni gör ingen samhällig nytta! Inget fel med det men sluta tro att ni är Guds gåva till mänskligheten.

   Nä precis. Allt handlar om pengar. Och visst förstår jag att de måste tjäna pengar om de jobbar med bloggen på heltid men det är så få som sköter reklamen snyggt och så många som beter sig som att de tror att vi läsare är dumma i huvudet och inte genomskådar det de håller på med. Bloggar som Matplatsen, Engla mfl som bara handlar om konsumtion och dåligt utmärkta ”samarbeten”, Bella med sina ständiga lögner osv.

    Jag tycker det är vidrigt att tjäna ohemula summor ( som vissa influencers gör ) på att ljuga, överdriva etc. Varför i herrans namn ska sådant beteende belönas med massa pengar? När vi har människor inom massa livsnödiga områden i samhället som får pinsamt låga löner och som dem i många fall inte helt klarar att leva på? Det är fullständigt galet.

     Ja det är ju gräsligt. Vi är många som jobbar hårt och som hjälper andra människor på riktigt (inom t ex skola, vård, omsorg, socialtjänst, serviceyrken osv) och så glider en influencer in och gör smygreklam och tjänar mer på ett instainlägg än jag tjänar på en månad

    Ja undrar hur en bloggare som typ Engla kommer tänka tillbaka om sitt yrkesliv?
    Har ägnat tid till att fota sina naglar en gång i månaden. Tagit 3000 bilder i veckan på sig själv och sedan ägnat timmar åt att välja ut den snyggaste. Tagit på och av dyra (gratis) kläder dag ut och dag in. Fiskat efter samarbeten för att sedan kunna inreda hela jävla hemmet med möbler och annat skit som sedan visats upp för läsarna. Suttit vid datorn och letat upp tusentals klädesplagg för att kunna adlinka. Med hela sin själ försökt få folk att köpa en massa saker bara för att de själva ska tjäna pengar. Bravo!?

   Jag tycker Kenzas blogg känns väldigt genuin.

   Håller med. Och det gäller faktiskt även de bloggare som förr i allra högsta grad kändes som genuina och personliga – men som idag känns…ja, köpta. Sen är det intressant att kritik bemöts som personliga påhopp. De är ju själva så mån om att låta alla veta att bloggen/influencing är deras jobb, men så fort ”kraven” börjar ställas så är det genast personligt. Nej shit vad tröttsamt det är.

    Hade någon annan yrkesgrupp betett sig så (fuskat och sen surat om någon kritiserat)? Nej. Som att man har att göra med små barn.

  Som sagt hon har varit tydlig med att det är så sedan flera år, hon har varit helt öppen med det tex under hennes föreläsningar. Jag har nästa alltid varit mer irriterad på dem som gått på hennes bluff och henne själv då hon faktiskt aldrig hymlat med det. Alla som haft henne som förebild och blint köpte hennes produkt. Som försvarat hennes lögner i ur och skur med att”alla kan vi ändra oss” eller ”vi växer alla upp och mognar”. Och allt det medan flera av oss försökte visa på vad Bella är för sorts produkt vilket följdes av ?? från hennes lojala fans.

  Nedan är en ny påminnelse om vad hon alltid sagt och ett utdrag från dagens blogg….

  ”Se din instagram som ditt bolag. Det behöver finnas en strategi över hur den ska växa, det behöver planeras och analyseras. Under mina tonår testade jag mig fram i bloggvärlden för att se vad som gick hem. Det fanns en bloggplan för varje vecka och allt analyserades.”

   Läs igen….

   …,”testade jag mig fram i bloggvärlden för att se vad som gick hem. …

    Hela det där inlägget hade en ovanlig ton, kan det verkligen vara BB själv som skrivit det?

     Hon kan kanske fått hjälp med att formulera sina tankar och då blir det inte hennes egna ord.

     Annars är som sagt detta vad hon alltid sagt på sina föreläsningar.

   Exakt!
   Jag tycker hon ska ha cred för sitt extremt genomtänkta sätt att bygga upp sina företag på – nu börjar ju folk se igenom det men under otroligt många år så höll idén och det är fascinerande att hon sa, precis som du skriver, att det var sphär hon gjorde redan för många år sedan men det är först nu som folk uppmärksammar det!

  Inte jag som är den här ”A” alltså. Men detta var verkligen bra skrivet. Kusligt bra analys av henne. Har också stört mig som fan på hennes sätt att försöka framhäva sig som om hon kommit från Orten och gjort en helt faaantastisk resa. Suck. Hon har ljugit, överdrivit och anpassat sin historia hela tiden för att det ska vändas till hennes fördel. Det är helt glasklart. Men vad jag däremot aldrig kommer begripa är alla dessa uppenbart lättlurade våp som läser hennes blogg och ba ”ååååh, hurra, vilken suuperwoman” så fort Bella skriver att hon låter någon annan tvätta för att hon måste spara in 5 minuter till att svara på mail eller vad fan nu hon påstår vara så överjordiskt viktigt. Hur kan alla dessa läsare gå på bluffen? Är de blinda? Döva? Dålig läsförmåga? Begriper dem inte att Bella sitter och skrattar åt dem? Och ja, på apoteken är oftast LCC ute på rea, inte allt för sällan så ligger också produkterna i nån korg i nåt hörn eller står liksom lite bakom. Väldigt underligt om de nu är en sådan ”succé”

   Samma här. Fattar inte hur de som fortfarande är hennes fans inte reagerar på allt bs. Skrämmande

   Det är ju såklart bara fejkkommentarer. 🙂

  Är jättearg över att jag inte kan trycka på gillaknapparna! Jag vill ju hissa folks kommentarer men istället blir jag på dåligt humör.

  Känns som att Bella är med i Truman show, bara att när hon kommer på det så gillar hon det och fortsätter att leva i realitybubblan för att få ut ännu mer av det själv.

  Tack för att du ger oss en röst!

  Riktigt bra analys av A.

  En otroligt träffsäker kommentar – dock imponerande att kunna göra allt så genomtänkt och affärsmässigt rätt som Bella gjort under åren….kanske en aningen stört beteende men hon har ändå verkligen haft en plan och följt den!

  Jag tycker det är väldigt svårt att få grepp om varför Bella fortfarande kör med provokation som ”säljknep” på bloggen. Jag fattar att det funkar och att det drar läsare och klick, och ger henne uppmärksamhet och att det säljer. Men det verkar ju som att hon vill ge sken av att vara en stark, framgångsrik affärskvinna, samtidigt som hon kör med sådana knep vilka inte alls ger intryck av professionalitet utan ger ett ganska ”billigt” intryck. Det går som stick i stäv. Det känns mer Paow än Oprah….

  Jag köper inte bellas produkter för att det känns så FEJK, och eftersom jag själv inte associerar mig med fejk så känns det fel att köpa. Det känns som att sponsra hennes lögnaktiga liv.

  Av nån anledning kom jag nyligen att tänka på att hon helt verkar ha raderat Chokladkoppen hur sitt förflutna. Eller har jag missat att hon nånsin nämner det nu för tiden? Hon extraknäckte där och minns särskilt nån videoblogg med extremt nysprutade läppar och luciaglitter i håret. Hade nästan glömt bort det pga känns inte som att det är samma person

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.