The Aftermath of the bloggfrukost

Hur många gånger har vi inte sett dem?
De fantastiska blomsterarrangemangen, avokadomackorna som enligt influencerna är ”too die for” och den färskpressade juicen som helst ska serveras i en liten glasflaska med ett uppstickande sugrör kring vilket man lindat det snöre som håller den lilla lappen med influencers namn på.
Oh my god, liksom!
Är det inte på en pressfrukost för allt ifrån skoskavsplåster till hudlotion så är det när de samlar hela sin bloggmaffia för en frukost eller brunch på Pom & Flora efter avklarad PW runt Djurgården med en stor latte i handen.
Jag tror att det är få saker som hypats upp lika mycket på sociala medier som avokadomackan.
Den verkar symbolisera någon typ av livselexir för en influencer och om de tvingades välja mellan att aldrig mer få äta en avokadomacka eller att offra sin Klongvas så kan jag mer eller mindre garantera att nästa bukett av fredagens snittblommor kommer stå i en karaff på det marmorerade soffbordet istället för noga utplacerat som en sommaräng i Klongisen.

Åh, alla influencer är så himla härligt genuina och bjuder på sig själva.
De visar glatt upp sina tallrikar på bilder tagna rakt uppifrån ståendes på en stol, bilder som sedan beläggs med filtret Valencia innan de laddas upp på Instagram.
Det är smoothie bowls och avokadomackor så det står härliga till ackompanjerade med peppiga texter om hur man måste unna sig saker och hur man bara lever en gång.
#todiiiiiiiefor

Ja ja, tjo och tjim…
Ska vi ta och se efter hur skådeplatsen för denna avokadomacksorgie ser ut efter att influencerna är klara?

Den här bilden kommer från en tjej som heter Lisa Abefelt som bloggar på Familjeliv.
Kritiken riktar sig absolut inte mot henne, hon gick dessutom på en andra frukost efter det här eventet, utan jag tycker bara att det är intressant att se den andra sidan av det.
Bröd – farligt att äta eftersom det innehåller kolhydrater.
Juice – farligt att dricka eftersom det innehåller fruktsocker och kolhydrater.
Fruktsallad – ganska farligt eftersom den innehåller fruktsocker och kolhydrater.

Så vad kan vi dra för slutsats från den här bilden? 
Antingen så är de flesta influencers glutenintoleranta och allergisk mot kolhydrater, eller så har de alla en fix idé om att man bara ska äta ägg och avokado och lämna all annan mat för att hålla sig i sprättbensförevigande form?

Men visst, det kanske är ett rent sammanträffande och slump att bordet ser ut så är när eventet är till ända, men det ger ändå en lite annorlunda bild än den som oftast visas upp på sociala medier.
Ett spel för galleriet – det är allt det är och jag hoppas att det kommer en tid när våra barn och ungdomar verkligen inser och förstår det istället för att tolka allt det de ser på sociala medier som facit.

Det här är lika mycket verklighet som det är att Leonardo Di Caprio faktiskt dog i Titanicfilmen.
Chockerande men sant.

Tack för tips!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT, men gör Blondinbella smygreklam här? 

    https://twitter.com/lowengrip/status/958251568746332160

      Ja! Undra om hon verkligen använder appen? Isåfall känns det rätt troligt att vi snart får se en liten mini-Hampus

      Läkemedelsverket har inte alls ”lagt ned” någon utredning, tvärtom.
      Allt som har med Natural Cycles att göra verkar så oseriöst. Jag förstår att bolaget kämpar eftersom man tagit in en kvarts miljard kronor i riskkapital från investerare och naturligtvis inte vill bli anklagade för svindleri.
      Så här ligger landet nu:
      ”Vi har inlett en fördjupande utredning där vi begärt in kompletterande uppgifter för att se om det finns brister i produkten eller i hur tillverkaren följer upp användandet av produkten”, säger Ewa-Lena Hartman till Di Digital.”
      Natural Cycles är det första appbolag som har lyckats certifiera sin lösning som preventivmedel. Certifieringen utfördes av det tyska certifikatbolaget Tüv Süd, något Läkemedelsverket nu kommer att följa upp.
      ”Vi kommer att följa upp att certifieringen av tredje part har utförts på korrekta grunder. Tillverkaren har på sig till mitten av februari att inkomma med underlag”, säger Ewa-Lena Hartman.”

      Var det inte så att man skulle ta tempen precis innan man kliver upp ur sängen? Inte går väl hon upp så sent som kl 07? Hur ska hon då hinna med att fylla alla tårtbitar ?
      Eller är mytomanbella pågång igen? ?

      Återigen Camcam så skriver du ett inlägg baserat på en kommentar och nämner inte ens det, trots att du till och med väver in hens exakta ord i din text! Snålt.

        Missade du att det står ”Tack för tips” längst ner?

      Var intressant första gången du postade, nu bara tröttsamt

    Men oj. Det gav mig en klump i magen faktiskt.

    Vad äter alla vanligtvis till frukost här inne?

    För min del är en egengjord cappuchino obligatorisk ? Och sen blir det gärna knäckebrödsmackor med salami och till den underbara kombon – frukt frukt frukt ❤️
    Gaash, älskar frukostar!!

      Svart kaffe och…..
      Tja, det var nog allt.
      Äter bara när jag är hungrig och det är jag inte på morgonen.

        Skönt att det finns vettiga människor kvar. Vem fan har råd, ork och ens tid att laga frukost? Betoningen ligger på ’laga’. Smoothiebowl? Give me a break.

          vanliga människor som blir hungriga efter att inte ätit något under 8+ timmar? Frukost är ganska viktigt och finns inga fördelar att skippa det. Fan va naiv du är

          Jag äter aldrig frukost och det har gått rätt bra för mig i livet ändå så don’t worry kids 😉

          Vi är för övrigt fyra i familjen, två frukostälskare och två som inte kan äta på morgnarna. Tror man föds som det ena eller det andra.

      Smoothie gjord på kvarg, havregryn, banan & hallon och sen äggknäckisar. ÄLSKAR äggknäckisar.

      Jag gör ofta smoothiebowls faktiskt , men det får man väl inte säga på den här jävla bloggen.
      ?

      ÄLSKAR FRUKOST MED! På vardagarna nu blir det mest juice, bryggkaffe med oatlys iKaffe och macka eller varm bulle med kokt ägg. På helgerna är det kokt ägg igen, varm bulle, en skål med granola och yoghurt. Havregynsgröt eller havregrynsgrötplättar är också gott! Med banan. Frukt äter jag ibland om vi är flera som äter frukost ihop (bor själv).

      När jag tågluffade i Europa var frukosten typ det bästa. Sitta på ett stimmigt kafé eller en uteservering med solen i ansiktet. En färskpressad juice, cappuccino och croissant ? ibland en skål müsli och så till, yoghurt med citron och honung. ÅH LIFE!

        Varm bulle med ägg?

          Gissar på att personen är från Skåne, dem kallar frallor för bullar där 😛

      Var bara tvungen att lägga upp en bild på IG… för att visa min frukost. ?

      Havregrynsgröt med frukt och en redig klick jordnötssmör, och te med citronskivor. Eller bananpannkakor med frukt! Sjukt gott. Kaffet dricker jag gärna efter lunch för annars blir jag skakig xD

      2 koppar te, och sedan over night oats eller knäckebröd med bönpastej och grönsaker.
      En stor kopp kaffe framåt 9-10 tiden.

      Helger : oftast smoothie bowl med müsli, bananpannkakor med frukt och vaniljkvarg eller en svampomelette om det rör sig mot förmiddag.

      Äter en stor tallrik naturell kvarg med massa musli och någon frukt, typ banan eller blodapelsin 😀

      Vanlig jävla gröt med sirap eller sylt! Sött, nyttigt och gott ?

        Inte så nyttigt ändå, men visst, gott kan jag hålla med om 🙂

          Det är visst nyttigt med gröt och lite sirap och sylt har ingen dött av.

        Croissanter med skinka och ost värmda i smörgåsjärn, Crunchy nut med hallon och mjölk, en hel grapefrukt, te och apelsinjuice. Lever för frukost!

      Det som finns hemma. Ibland rester från gårdagens middag, ibland några bananer, ibland kladdkaka, ibland knäckebröd med smör och salladskrydda, ibland mjukt bröd med goda pålägg.

        Gårdagens middag är jättegott till frukost ☺

          Uppstekt pannkaka <3

      Frukost innan jobbet vid 06tiden; Kaffe med honung och mjölk
      Frukost på jobbet vid 9tiden; 1-2 Rågbrödsskivor med kokt ägg på ?

      Åh, ääääälskar frukost!! Nu när jag är högggravid moffar jag massor och gärna sånt jag inte äter i vanliga fall! 1-2 mackor, yoghurt med müsli/flingor. God morgons äppeljuice och kaffe. GOTT!!!

      Ingenting. ?

      Svart kaffe i mängder!
      Sen är jag glad om jag lyckas få i barnen frukost samt hinner sminka mig och komma iväg i rimlig tid till jobbet!

      Innan jobb: Kaffe
      Ibland havregrynsgröt, men blir sjukt hungrig 1-2 timmar efteråt om jag äter. Äter jag inget alls blir jag hungrig först vid lunch.

      Ibland skivad banan med proteinella och jordnötssmör.

      Helg: Vad som finns hemma

      Kaffe. 16:8, ingen mat före 12 och då äter jag lunch. Massa lunch. Jag älskar lunch, lunch är livet.

      2 mackor med typ leverpastej eller messmör, en skål yoghurt eller fil med nån musli och en stor kopp jättevarmt te. Ällllllskar frukost ❤️ kan nästan längta efter att få gå upp och äta frukost när jag går och lägger mig… :)))))

      Havregrynsgröt med kanel och skivad banan på. Lyxar jag till det blir det även hemmagjort cashewsmör ovanpå. Sen en stor kopp kaffe med mjölk till det.

    Fy vilket matsvinn! Varför inte bara beställa ägg och avokado? Men det är klart då blir det inga fina bilder, men så sjukt!!!

      Det är en pressfrukost. Dom har inte beställt, dom har serverats samma sak allihopa. Visst hade man säkert kunnat notera att man inte vill ha bröd, men man räknade kanske inte med att det skulle vara så grovt/så torrt/så äckligt.. eller något.

        ”för grovt/torrt/äckligt” ??? Om brödet inte är mögligt är det bara att knapra i sig! Vill man inte ha bröd kan man påpeka det i förväg, även om det är en pressfrukost. Det är ju inte svårt att räkna ut att en frukost kanske kan innehålla bröd. Sådant j-kla slöseri på mat!

    Jag är mest fascinerad över människan som äter bröd som ett litet barn, alltså den som ätit ”mittendelen” och sparat kanterna! Jättekonstigt beteende… Kanske OK (o)vana att ha hemma, men på restaurang får man väl ändå äta som en vuxen människa! För övrigt: Vilket j-vla matsvinn! Om man på förväg vet att man inte tänker äta maten (eller delar av den) bör man tacka nej (eller be om att få utan bröd redan från början). All den där fina maten går ju rätt ner i soptunnan! Vilket slöseri 🙁

    Superkul att du har en egen blogg nu! Jag undrar bara om den vita färgen bakom kommentarer och inlägg kanske kan bli lite mer ljusgrå/beige/varmare ton, just nu blir det så hårt för ögat ?

    Återigen, bästa bloggen!

    Gissar att kidsen ba…”vem är Leonardo DiCaprio? VAD ÄR TITANIC?” ?
    Mvh/såg filmen på bio tre gånger när det begav sig (och han DOG ALLA GÅNGERNA)

      Och hur mycket grät du? ?

        Lika mycket alla gångerna, givetvis! Hade även ett gäng Leo-planscher hemma i flickrummet.

          Hahaha samma här! Och har aldrig gråtit så mycket till en film. Kommer ihåg hur mitt trettonåriga jag tokgrät den 2 mil långa bilresan hem ??

        Varje gång jag kollar på Titanic hoppas jag att han kanske ändå klarar sig den här gången. ????

      Min nioåring har kollat på Titanic 373 gånger hittills. Blir väl 374 efter dagens slut.. ?

        What

        Rimligt, jag gjorde något liknande när jag var 11.

        Lika många gånger som jag har sett första pirates-filmen ungefär! Sparrow vinner över Dawson?

          Åh jag med! Lärde mig alla repliker utantill, var säkert så jobbig att kolla på PotC med då jag agerade ut hela filmen till filmen ??

      Jag jobbar på fritids och förra veckan kom en tioårig kille fram och ba ”har du sett Titanic? Den är sjukt bra, jag såg den igår!” Jag ba dude, jag såg den när den kom ut för över 20 år sedan… Annat som är tillbaka bland kidsen (på min skola iaf) är Macarena. Urk. Minns ännu hur vi på lågstadiet samlades med hela skolan i gympasalen och dansade macarenadansen…

        vadå urk?

          Hatar Macarena 😀

        En barn frågade mig idag om jag har sett Lejonkungen.
        Bitch please, jag såg den till vhsbandet blev sönderspelat och bilden började åka fram över tjocktvskärmen. Sen såg jag den hundra gånger till.

          Jag gick på högstadiet när Lejonkungen släpptes och jag har fortfarande inte sett den. Det jag snappat upp om filmen: 1) nåt om att hålla upp en bebis och vråla typ ”persilja” högt som fan
          2) akta sig för Rikard Wolff
          3) två från Galenskaparna gjorde rösterna till Timon och Pumbaa.
          4) den dåliga vitsen ”var sover lejonkungen?” ”I en simba-säng”.
          ?

      Unga som reagerade ”Jaha, jag trodde att Titanic bara var en film” …i samband med 100 årsdagen. Då vill man ju bara ge upp…

    Sorglig bild!

    Men varför äter ingen paprika? Det är ju nyttigt…

      Den kanske inte var ekologisk (giftbomb!) eller för mycket kolhydrater.

      Brödet ser också ut att va nyttigt så tyvärr verkad de ju bara utesluta lite allt möjligt hej vilt. Sorgligt.

      för att det är beskt & osmakligt!

    Hur funkar det egentligen med smygreklam ?

    Jag såg på Therese instagram att hon har ett samarbete med persiennkomapniet men i hennes vlogg nämner hon ingenting om det och det är tydlig reklam för företaget. https://youtu.be/zkdVP8-PRg8
    Jag tänkte inte på det först eftersom hon skrivit till Camilla att hon står för allt själv.

    Det kanske inte är smygreklam eftersom hon nämner det på sin Instagram.

      Det är reklam som ska märkas ut

      hon har även smygreklam på sin blogg för gardinföretaget. Sett kommentarer om det här flera gånger men har inte kommit på tal.

      När KO får sin dom efter överklagandet kommer smygreklam att kosta en halv miljon i vite – per gång! Dags att alla dessa influencers lär sig märka ut reklam och samarbeten. De har brutit mot Marknadsföringslagen länge nog utan att något hänt 🙁
      Skulle Skatteverket till äventyrs tycka att det finns något att förmånsbeskatta så får de gilla läget så mycket grejor och förmåner som influencers ändå fått och får skattefritt.

        Måste ändå lyfta företagens ansvar i detta. De är uppdragsgivaren och borde kräva vissa riktlinjer i kontrakt och när de ingår samarbeten. Många ”influencers” är unga och det känns svårare att kräva att de skall ha kunskap om marknadsföringslagarna än en marknadsavdelning på ett företag eller ett annonsnätverk.

    Va löjligt blir man bjuden på mat så äter man, annars tackar man nej

    Sorgligt, såg ju ändå ut att vara grovt bröd, eller var det torra mackor? Men om det är av rädsla för att gå upp i vikt så är det så sorgligt.. eller snarare patetiskt

    Så patetiskt hahaha, pinsam efterbild

    Ingen åt upp sin paprika? Så ledsen jag blir, lilla paprikan 🙁 Paprika är riktigt nyttigt

      Den var kanske inte god helt enkelt? Tror inte dom låtit bli en paprika ring i rädsla att bli tjocka..

    Lär ju ha att göra med att de ofta får det gratis och därmed kan ta in lite vadsomhelst pga fin bild. Sen spelar det liksom ingen roll för dem om de äter upp det eller inte pga har inte betalat det själv. Jag dammsuger när jag är på restaurang pga ska ha valuta för pengarna xD

    Men alltså. Det kan inte vara så att fler skulle på ett annat frukostevent efteråt och sparade plats? Kan inte vara så att dom inte gillar sår grovt bröd? Känns som lite väl höga växlar att dra för att det finns rester kvar efter en pressfrukost..

    Jag har hört att det här är ganska standard, att de flesta bloggare inte alls äter så mycket som dom säger att dom gör. Alla rätter dom beställer in är för bilderna inte för att äta. Om bloggare verkligen åt så mycket som dom fotar skulle de inte alls vara så smala och slanka som dom är. Har hört att bland annat så gör Forni, Kenza och några andra detta.

      Klart de gör. De skulle inte se ut som de gjorde annars. Det är bara ett falskt beteende och jag tycker de idiotförklarar oss läsare om de på allvar tror att vi ska köpa att de äter och dricker allt de lägger ut och samtidigt är jättesmala. Fan vad trött jag är på all ytlighet och fake just nu.
      Sorry för arv ton, blev upprörd av min egen kommentar, haha.

    Det som jag förundras över är hur lyckas Lisa Abfelt ha så perfekt hem med 3 barn är det för mig omöjligt. På hennes bilder på Instagram är de clean och vitt och en massa gottis på det. Hur lyckas hon hs de så rent jar hon en städerska månne? ??

    Undrar vem runt bordet de andra följer.

    Är väl inget fel att skippa socker, och äta mindre kolhydrater, för övrigt så är det väl upp till var och en att äta vad fan man vill och mår bra av.

    Min undran är, hur hinner man göra en vacker frukost dukning och dessutom ska du äta den och plocka undan. Åså sedan swischa iväg till jobbet, för att komma i tid?!

    Återigen Camcam så skriver du ett inlägg baserat på en kommentar och nämner inte ens det, trots att du till och med väver in hens exakta ord i din text! Snålt.

      Missade du att det står ”tack för tips” längst ner?

      ?

    Har ni sett Fornis lyriska beskrivning av den mutbrunch som Soft Goat bjöd på?
    http://forni.se/2018/02/20/frukosthimlen-stokiga-middagar-och-langa-promenader/
    ”Frukosthimlen”.
    ”När man inte trodde att dagen kunde bli bättre kom det in pannkakor också. Jag gissar på att det här kommer bli en av de topp tre bästa frukostarna 2018!”
    Jeez. Inget fel på lilla magen där inte, Forni. Gratis smakar alltid gott – laktosfritt gratis 🙂
    ”Efter frukostintag provade vi oss igenom hela kollektionen och fick välja ut varsin tröja – så lyxigt. Skuttade där ifrån.”
    Skuttade för en gratis tröja? När får vi se mer smygreklam för Soft Goat?
    Soft Goat är ett företag som alltid använder mutade influencers för sin reklam men det är väl det enda sätt de har för att göra reklam. Ingen konsument köper väl tröjorna…

      NEJ precis!!!
      Vi konsumenter vet inte ens var, när hur…

    Nää men om man kollar på Lisas blogg så ser man ju att de fortfarande sitter och äter, vad är det som säger att de inte kommer äta mer?

      För alla äter pålägget först och sen brödet för sig? Nä det tror jag inte på.

      För att besticken signalerar ”jag är färdig”?

    Känns som i skolmatsalen när man var 14 år. En sa att något var äckligt och sedan ville ingen äta det någonsin mer för tänk om man själv blev äcklig då.

    What about second breakfast?

    Vad pekar pilen på i titanic-bilden ?

    Klart det är kolhydratsskräcken som visar sig här. Förmodligen en del press från att sitta med dessa välmejkade smalisar, man vill väl inte vara den enda som äter bröd, som ett fetto?!

    Tycker synd om dem. Synd inte Lady Dahmer var där, hon hade visat var skåpet ska stå! 😀

    Tycker det är så konstigt beteende att visa upp mat, godis, bakverk osv när det är ganska uppenbart att de inte äter det. På sin höjd kanske de smakar. Eller kan verkligen alla bloggare (pallar inte ordet influencers) ha blivit välsignade med ”hög förbränning”. Tycker det är bättre att stå för att man undviker viss typ av mat eller tänker på vad man äter än att låtsas vara obrydd..

    Fattar inte varför han mannen inte räddade Jack??

    Jag har aldrig reflekterat över om de äter maten de beställer eller inte. Har bara tagit för givet att de äter.

    De jag funderat på är varför alla oavsett bostadsort åker till samma ställe för frukost. Skulle inte palla att åka från Åkersberga till Söder för frukost!

    Det jag förundras över hur fint och rent det är hos Lisa Abfelt i hennes hem. På instagram är det rent och prydligt och vitt men hur lyckas hon ha de så cleant med tanke på 3 barn. I min hem skulle de tyvärr aldrig gå 😉 😀 😀

      Lisa är ett mysterium. Följt henne länge. Otroligt dyr livsstil. Hon har aldrog jobbat heller bata fött och sen börjat blogga då. Mannen jobbat på italiano men sen då? En femma på Östermalm…?

        Lisa jobbar ju med bokningarna för italiano och gör mycket administrativa uppgifter för företaget! Hon gjorde det förut iaf. Sen är ju hennes pv delägare i företaget väl? Varit där och ätit och har alltid varit kö så verkar vara poppis!

    Att bara äta det man vill ha, och att bara äta tills man blir mätt – det är klokt och ganska ovanligt.

    Brödet ser ut som riktigt torrt fröbröd och de kanske inte gillar sånt? Hade jag varit där hade jag inte ätit det men hade det däremot varit annat bröd t.ex. surdegsbröd hade det varit skillnad

    Asså vänta. Jag är från landet så ha tålamod. Men ni menar att dessa personer går på olika skojiga möten (möten=frukostar), tittar på olika typ tröjor, sedan skriver om det på internet och får betalt för det? Och att de på nämnda ”möten” får massor med mat men inte ens äter det de serveras men däremot LÅTSAS som att de gör det? Detta pga viktigt fortsätta vara smal antar jag.
    Jag är fan mållös. Men vill gärna ha lagad frukost. Om nån gör den åt mig. Annars kaffe bara tack. Men förklara hur det här funkar please.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.