Making lemonade

Robin Johanson/Ex on the beach:

Om ni behöver ett litet uppfriskande kring vem den här Robin är så kan ni klicka här eller här för att komma till inlägg om honom
Jag kan väl på rak arm erkänna att jag inte har så där jättemycket till övers för honom efter alla vidriga uttalanden han gjort så som att ”Självklart har har man varit med någon över 50-60 kilo som man har vart kåt på endå, men vi vet ju att det är ju inte den tjejen som kommer vara mamman till våra barn.” och liknande visdomspärlor.

Men..
Bara för att man uttryckt sig som en idiot på nätet så betyder det inte på något vis att man ”bett om”, ”förtjänat” eller får skylla sig själv om man blir knivskuren för det är precis det som hänt Robin. (”Bett om, förtjänat eller får skylla sig själv” kommer från kommentar på hans Instagram och är alltså inte mina ord)
I helgen var han ute med sin bror på Södermalm och blev knivskuren av några killar som ville mucka gräl med hans lillebror.
Sin bror hade han fått in i en taxi när det hela hände men själv fick han ta emot 7 stycken hugg i magen, händerna och låret och syddes med omkring 50 stygn.
Fruktansvärt!!

Det jag inte kan låta bli att reagera lite på här är två saker:
1. Han säger till Aftonbladet att han inte vågar anmäla saken till polisen eftersom han är rädd för vad som kan hända då.
”Jag vill inte bli för inblandad med de här killarna. Jag är rädd för dem. Om de knivhugger mig för ingenting, vad gör de då om jag polisanmäler dem?”
Jag kan absolut förstå om han är rädd för dem och inte vill anmäla utan mer hålla en låg profil, men frågan är väl hur smart det i så fall är att prata ut i Aftonbladet?

2. Att ventilera jobbiga saker som hänt på sociala medier är inte konstigt alls.
Det är ofta som bloggar, Instagram, Twitter eller Facebook används till det, men frågan är hur ofta man ser ett brottsoffer smyga in lite reklam i samma inlägg?
Ytterst märkligt!

Oavsett vilket så hoppas jag att Robin kryar på sig och att de här knivviftande brottslingarna åker dit på ett eller annat sätt även om Robin inte vill anmäla dem.

 

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dagens (social media) ungdom.

  Jag är lite amerikaniserad men vissa åsikter och saker man gjort förtjänar ibland mer än vad lag och ordning anser är okej. Jag skulle aldrig i praktiken skjuta någon men jag kan önska att någon annan gjorde det. I alla fall tänka tanken. Typ Fritzl och Breivik och en president eller två och liknande gullkompisar. Såna som berövar folk deras fria val och liv och visar gång på gång att det inte kommer någon bättring, att ingenting kommer att förändras. Att de alltid kommer att hålla snaran runt halsen på en.

  Ja, och detsamma gäller den man som åkte hem till sitt ex och misshandlade henne till döds genom att sparka sönder hennes huvud, och mannen som misshandlade en äldre man och lämnade honom liggandes i sovrummet medan han tände eld på huset. Typ såna människor. De förtjänar inte att leva. De gör verkligen inte det.

  Mänskligheten är värd mer än så. Det fria valet måste få vara större. Viktigare. Och hade jag varit Robins mamma hade jag gett honom en lavett för det han sagt om kvinnor. Vilken gris. Hoppas han kryar på sig och inser var han felat. För sin egen skull, och för sin omgivning ❤️

   Robin må ha gjort olika tvivelaktiga uttalanden men att likställa detta med Fritzls, Lottas mördare och Breiviks handlingar är helt absurt.

    Betänk att detta inlägg handlar om att en ung kille blivit knivskuren. Varför skriva ett långt inlägg om mördare och att vissa handlingar och åsikter (!) borde straffas med döden för att avsluta med att hans mor bör tukta honom för hans uttalanden.

     Jag jämförde ingenting. Jag berättade vad jag anser om mördare och förbrytare när vi ändå var inne på ämnet.

   Men han blev väl inte misshandlad på grund av sina åsikter så jag tror inte att detta revolutionerar hans kvinnosyn. Jag stör mig jättemycket på det han har sagt men man ska ändå kunna gå på stan utan att bli knivhuggen, gärningsmännen hade lika gärna kunnat ge sig på en kille som anses som schysst.

  Fruktansvärd händelse! Jag får vibbar att förövarna inte är helt okända för brorsorna…?

   Är han rädd för förövarna så är de med största sannolikhet bekanta för honom, tror inte det var helt oprovocerat utan mer ligger bakom.

    Fast man kan ju vara rädd oavsett. Vittnen osv har ju blivit utsatta för en massa hemska saker senaste tiden.

  OT men Paow har tatuerat sig igen!?

  OT, ingen mer än jag som har någon kommentar på Paows och Lances Vlogg? Ni som sett den, känner ni inte den osunda spänningen mellan dom två? Jag tyckte nästan att det var en obehaglig stämning. Typ ”vem knäcker vem”…

   Det känns som att dom är i samma mentala stadie, alltså gymnasieåldern. Hon verkar ha en så fruktansvärt låg självkänsla, så rädd för att bli lämnad. Tatuerar in hans namn stort under bröstet, typ ”nu kan du inte lämna mig iallafall, du ser ju hur mycket jag älskar dig”: Hon borde lämna honom ifred och jobba på sig själv. Det är ingen annans jobb att göra henne komplett, det måste hon jobba på själv. Gå och prata ut med någon, bestämma sig för vem hon vill vara i livet.

    Men serri, har hon på riktigt tatuerat in hans namn?? ?

     Har hon inte gjort de med flertal av hennes ex?

     Haha åh vad speciell man skulle känna sig då! ?

  Camilla,

  Jag skulle uppskatta om senaste kommentaren kom upp först. Vet inte im bara jag tycker så men när det blir många kommentarer och intressant att läsa dessa som vid vid öppet spår t ex tar det sån tid att alltid behöva bläddra ner till senare kommentaren.

   Håller med, mello trådarna också, så att det blir lite mer som ett liveflöde

    Lösningen är en länk/knapp med ”Ta mig till botten av sidan”, vilket efterfrågats flera gånger. Många verkar ha använt sig av ”Lämna en kommentar” på gamla sidan för att komma till botten av sidan och på så vis kunna se de senaste kommentarerna. Förhoppningsvis är det pågång!

  Om han orkar piffa sig och posera så pass uttänkt kan han knappast ha fått särskilt svåra men i fysisk benämning i alla fall. När jag har varit inlagd, med svåra smärtor som följd har jag varje gång sett ut som skräp och inte heller brytt mig ett skit pga endast brydd att hantera smärtan. Obs! Betyder såklart inte att det inte är synd om honom för det han har råkat ut för, det är hemskt.

   Vill bara flika in att alla hanterar saker och ting olika. Jag reagerade på samma sätt – extremt konstigt att posera och kasta in reklam i samma inlägg men han kanske inte kan hantera chocken på annat sätt än att fortsätta på som vanligt?
   Det får man faktiskt inte glömma.

    Fast har man tillräckligt ont går det inte att ens ta upp en telefon, det kan jag lova (kan man inte relatera har man inte haft så ont, tack och lov! Många får aldrig uppleva sån smärta som tur är). Chockad är han garanterat, konstaterar bara att de fysiska skadorna trots allt måste vara förhållandevis lindriga.

   Fast han blev ju knivhuggen och fick sy 50 stygn, så ont lär det nog ha gjort. Men alla hanterar vi smärta olika, både psykiskt och fysiskt.

    Jag sa inte att det inte gjorde ont.

  Jag tror snarare att man taggar märkena i syftet att slippa få kommenterar om det. Har sett detta fenomenet hos youtubers, och dragit mina slutsatser därifrån

  Hans nuvarande flickvän väger 68kg, vilken hon sagt i en vlogg, så där sprack det ju.

  Tack för att du upplyste om denna snubbe, när jag förstått vad han sagt förut tycker jag inte ett dugg synd om honom. Karma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.