Are we there yet?

Trots sina väl tilltagna 150 resdagar om året – enligt den potentiella Pulitzerprisvinnande intervjun i tidningen Connoisseur –  så framstår Bella som aningens orutinerad i konsten att planera färdvägen till och från flygplatsen.
Varför skulle hon annars konstatera att de redan missat flyget till Malaga efter att ha befunnit sig i trafiken i drygt en timme? Har inte sång och dansmannen kollat upp trafik och väderförhållandena på förhand? Har har inte läst upp detta för sin ack så stressade chef som själv är på tok för viktig och upptaget för att ägna sig åt sådana primitiva saker – som att kolla sitt egna schema eller göra en snabb slagning på vädret?
Det gjorde nämligen jag i morse eftersom ett av bonusbarnen skulle flyga från Arlanda i förmiddags och tänka sig, hon både hann i tid till flyget och hann svepa förbi Törminal fajv för att spana in LCCs fantastiska hylla. 🙂
Skojar bara, jag har ingen aning om vad hon gjorde inne på taxfreen men i tid var hon till flyget i alla fall till skillnad från det här gänget.
Med tanke på att LCCs kontor ligger mitt i stan så hade de kunnat ta sig till Arlanda på drygt en halvtimme med Arlanda Express, men det var det ingen som tänkte på antar jag. Är Bella kanske på tok för fin nu för tiden för att åka tåg och tvingas dra sin egna väska? The struggle is real!

Bella och hennes stackars konferenssugna medarbetare får istället flyga till Madrid senare idag och i morgon ta en taxi till Malaga – en nätt resa på omkring 6 timmar.
Det tycker jag känns både kreativt men framför allt hållbart och klimatsmart!

Hade det inte varit både smartare, snabbare och förmodligen billigare att ta första flyget till Malaga i morgon istället för att köpa nya biljetter till Madrid, betala allas hotellrum för att sedan betala för en 6 timmar lång taxiresa?
Det finns nämligen massor av tillgängliga flyg och biljetter i morgonbitti från Arlanda till Malaga.

Bara en tanke…

Men tydligen så åkte hela kontoret förutom Bella och Pingis i morse och lyckades hinna med sitt flyg, så aningens mer ruttat av resterande gäng alltså..
Men jag förstår att precis allting kollapsade för Bella idag – Simon hade ju redan åkt vilket betyder ju att Bella inte längre hade någon som läste upp kalendern för henne.
Klart det blev kaos!

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT OM ADLINKS!!!

  Sorry men ÄR DET VERKLIGEN OK om en ”influencer” använder sig av ADLINKS UTAN ATT SÄGA varifrån en produkt kommer??? Jag MÅSTE JU klicka för att ta reda på det. Men vill ju inte göra det. Känns som clickbait. Och håller man över med musen så är det någon vidarebefordringslänk man kommer till och inte ”sluthemsidan” så att säga (eftersom adlinks är kopplade till nån annan sida osv) asså blir så less på sånt. Är det verkligen OK?

   Ja det är ok då det inte är något samarbete. Och varför är det så farligt stt klicka på en adlink tänker du? Är det så jobbigt så får man väl låta bli att ta emot ”tipset” bara 😉

   Varför inte? Om jag lägger tiden på att länka var mina kläder osv kommer ifrån och du uppskattar tipset kan ni väl klicka på den? Det är dessutom sällan man får betalt per klick utan oftast är det per köp.

    Håller med! Ett otroligt märkligt argument att typ ”känna sig lurad” trots att ett klick varken gör för eller till för den som klickar och ändå beter sig många som att de blivit bestulna typ…

    Man får endast betalt om någon beställer varan man tipsat om via adlinken. Inte enbart av att trycka och kolla vilken butik är ifrån. Är man så jäkla rädd för adlink så får man väl skita i det då ? Det är liksom inte synd om dig för att du inte får veta vart tröjan Isabella tipsar om är köpt ?

     Man får inte alls endast betalt om någon beställer, man kan få betalt för klick också.

     @anonym: inte rakt ur klickarens ficka! DU som läsare blir ju inte lurad på något annat än själva klicket och det är ju helt gratis! Ja du kanske indirekt gynnar bloggaren men du har ju VALT att läsa dennes inlägg.

     Alltså, jag är inte den som klagar på att influencers tjänar pengar på adlinks etc, utan jag ville bara förtydliga då personen skrev att man endast får betalt om någon beställer en vara, men man får även pengar genom klick. Nej, det kommer inte från ens egen ficka, utan det är ett affiliate-företag som betalar. Jag vet. 🙂

   Du hittade ju produkten genom dem.. så varför inte ge den lilla credden☺️

  Det är kaos i trafiken i Stockholm just nu. Var det inte där typ 70 bilar masskrockade imorse? Så jag kan faktiskt förstå att det är omöjligt/svårt att veta exakt hur lång tid ens bilresa kommer ta.

   Ja, för bil måste man ju ta!

    Ja för det är ju endast bilar som påverkas av snökaoset 😉 ganska allmänt kännt att Sj inte hanterar snö speciellt bra heller. ?

     SL*

     Påverkas google och diverse trafikinfo på internet också av snökaos? Tar fyra timmar att ta reda på om Arlanda Express går eller inte?

     SJ hanterar ingen snö, det gör Trafikverket

   Det var inte svårt att veta hur trafikläget var. De skulle ju flyga kl 13 så de hade hela förmiddagen på sig att planera.
   Arlanda Express fungerade hela tiden. Inte några reseproffs alltså.

   Masskrocken skedde dessutom söder om stan..

   Alla vet att det är kaos i trafiken. Om man utger sig för att vara en seriös entreprenör/företagsledare så missar man inte flyget. Man planerar bättre. Hon beter sig som en förvuxen tonåring. Antagligen för att hon är omgiven av värdelösa jasägare.

   Fast åker man till arlanda ofta, och tittar ut genom fönstret och ser vädret, så förstår man att risken att fastna på E4an är överhängande. Då tar tuben till centralen och arlanda express från centralen.

    Men DUUUUUH. Ingen som förstår att Bella den allsmäktiga INTE kan åka tåg? Tror ni verkligen att hon kan sitta där? Det är ju en hel liga efter henne, maskrosbarnet Bellsan?!

  Yet ? Usch vad jag får panik på människor som inte kan planera och inte är ute i god tid när man ska resa!! Det kan väl inte komma som en nyhet för någon av dem att det är snöoväder, tar man inte höjd för det ?

   Men det är ju jättesvårt att veta exakt hur lång tid det ska ta. Inte jättelätt att förutspå att man ska fastna i trafiken i tre timmar, det hör inte direkt till vanligheterna

    Därför åker man typ fem timmar innan flyget går. Det hade jag gjort men jag är kanske lite larvig. Har dock aldrig missat ett flyg! 🙂

     Hade gjort samma som Kallis! Hellre onödigt tidig än att missa. Har också heller aldrig missat ett flyg eller tåg *peppar peppar* 🙂

     Man kan också övernatta på ett flygplatshotell så man kan i lugn och ro knata till flyget på morgonen.
     Det gör jag ibland om jag har ett okristligt tidigt flyg.

     Kallis – antar att du inte reser i jobbet? Det är total oförsvarbart om man reser regelbundet att ha den där typen av framförhållning. Så om man har en morgonflight vid 7 så ska man åka vid 2?
     Dessutom tar det i vanliga fall 30 min med taxi till Arlanda. Med fast track (som man får om man reser business, plus eller har guldkort) så går det snabbt väl på plats.

     FFSaraFP: Jo det har hänt ett flertal gånger! Tycker att det är ännu mer oförsvarbart att som dessa fåntrattar nu missa en hel dag istället för några timmar. Bellas ”jobb” är ju mest att föna håret ändå, vilket känns lite onödigt i snökaoset. Som van resenär anpassar jag naturligtvis framförhållningen efter väderleken och trafikinformationen.

     Eller så ser man till att ha planerat när, var och hur man reser. Hon kör ju inte själv så man meddela den som kör när man senast behöver vara på plats och denne får hämta upp en så man hinner. Funkade skitbra när jag hade över 150 resdagar per år att taxi fick meddela hur lång tid de behövde hämta för att hinna i tid. Och då oavsett om man skulle till tåg, färja, flyg, leverantör, hotell osv…..

    Det finns tåg som går till Arlanda…det tar 20 minuter och stationen ligger ca fem minuter från deras kontor…. Det har gått utan problem hela dagen eftersom Arlanda Express har eget spår.

     Ja men precis, de kunde väl kollat ut genom fönstret och konstaterat ”snöoväder” och sedan tagit tåget till Arlanda.. Det kan väl inte komma som en nyhet för dem att det är dåligt väder när det varit så i dagar!

    Anonym vart bor du nånstans? Bor man i Stockholm + är bilist som Bella ”är” vet man att Sthlms biltrafik blir lamslagen när det snöat så pass mycket! Spec när det var seriekrock i närheten av ark häromdagen. Sen räcker det att gå in på trafikverkets hemsida eller Aftonbladet och se alla ”risksträckor” där det är kö. Det gör fan jag, och jag skulle till maxi, inte Arlanda.

  Det var bara Isabella och Pingis som missade flyget, de andra flög redan imorse.

  De har nu ändrat sig och ska flyga till Barcelona istället, och flyga därifrån till Malaga imorgon bitti.

   Så aningens mer ruttat av resterande gäng alltså..
   Men jag förstår att precis allting kollapsade för henne idag – Simon har ju redan åkt vilket betyder ju att Bella inte längre hade någon som läste upp kalendern för henne. Klart det blev kaos!

    Fast kalendern har väl inte koll på att man ska fastna flera timmar i trafiken.

     Sant, men kanske att Simon hade kunnat kolla lite trafikinformation åt henne om han bara varit kvar på kontoret? Nu lämnade han ju Bella vind för våg att försöka ta sig till flygplatsen i tid på egen hand så egentligen är ju det när snarare Simons fel än Bellas, Pingis, Taxichaffisens eller vädrets!

     Det tog tre timmar att ta sig till Arlanda med bil. Arlanda Express tar 20 minuter men det var förstås svårt att veta för Bella om Simon redan åkt. Även Pingis verkar okunnig om Arlanda Express.

     Nu var det ingen taxichaufför utan hennes body guard Magnus som körde dem.

     Men hallå om man kollar ut genom fönstret och ser MÄNGDER med snö och har på radion så är det inte så svårt att fatta man kanske måste kolla trafikläget. Om man vet man ska ut och resa så är det inte läge att vara i en bubbla den dagen för att sedan säga oj då… hade fått frispel känner jag.

    Jenny: det tar tid från arbetet om man ska hålla på och kolla ut genom fönstret hela dagarna…

     Simon skulle lagt det på schemat

  Men idag är ju faktiskt ett undantag. Omöjligt att veta hur en ska åka när det är sånt här kaos

   Då är dom ju rätt korkade. Alla stockholmare speciellt de som kör vet hur Sthlm ser ut när det snöat så pass, spec E4 till Arlanda, det blir ju cirkus. måste man vara ett geni för att fatta? Herregud det finns trafikinfo över allt.

  Det är bara pingis och Bella som flyger till Barcelona, de ska passa på att träffa en distributör.

  Törminal fajv måste ligga i Norge tänkte min trötta hjärna.

  De planerar alltså att ta taxi?
  Känns det på riktigt ’lyxigare’ att sitta 6 timmar i en bil istället för att ta snabbtåget som går en gång i timmen hela dagen och tar ca 2,5 timmar? Eller varför väljer man annars taxi?

   Nej. De flyger från Barcelona till Malaga imorgon.

  Men ovädret delar väl på sig för Bellas skull? Hur kan hon stoppas av det, det tror jag inte är ett alternativ.
  Och dessa flyg, hur kan de avgå utan henne?
  Ofattbart.

   Eller hur? Fattar de inte att hon har viktigt arbete som att föna håret att sköta?

  Så går det när man bara jobbar 16-17 timmar om dygnet. Har hört från en säker källa att man måste upp i minst 20 för att kroppen ska alstra tillräckligt med värme för att smälta all snö i Stockholm så man kan undvika missöden som detta. Hon är alldeles för slö för att rå på rysskylan…

  Ser man att det ligger en massa snö på backen så fattar man väl att man antingen får åka ett par timmar extra tidigt eller kolla upp alternativ som Arlanda Express? Känns som att hon beter sig om att snön bara kom från ingenstans helt plötsligt.

  Vet i och för sig inte hur en ”yet”/flygande get/whatever skulle hjälpa när Bella inte ens kan ta sig till flygplatsen… Men hon kanske tänker sig en privat flygplats på ”ön”?

   Hahaha! ?

   Ja för har man en egen ”yet” får man ju starta preeeeecis när man vill lite hur som helst…

   Yeten hade väl väntat på Bella haha

    BB planerar att bygga en yetestor landningsbana på baksidan av sitt (egna!!obs!!!!!!!!äger själv!!!!) hus, Head of Transport tittar på möjligheterna just nu ?

     Head of Transport, LOL

     head of yet?

     Jag föreslår att hon satsar på en stridsflygplan så man kan korta landningsbanan väsentligt och spara tid. Spons på JAS? Jag borde definitivt bli head of transport.

     Sponsrad helikopterplatta på taket, rakt ovanför hennes walk-in-closet så hon kan beamas upp. ”Haj gaaaajs!”

     Henrietta: En Harrier borde passa perfekt, då kan hon landa på sin egen tomt…eller varför inte garageuppfarten om hon fixar en riktigt grym Head of piloting ?

     Henrietta; flög snor ut ur min näsa, tack för den ?

  Bara lata människor fastnar i trafiken. Sen vore det önskvärt att alla 27-åriga snöröjare kunde jobba lika länge som Isabella dagar som denna!

   Min 30-åriga snöröjare har jobbat många 15-24 timmarspass denna vinter. Så dom gör vad dom kan. Med knapp sömn och konstant jobb.

    Tror Sanningsströssel skojade. Bara tror. Men bra att du kommer till din snöröjares försvar!

     Ja, jag inser nu hur hård och megatråkig jag lät med mitt svar ? Det var inte menat som något ”håll käften” svar, bara info typ. Ajm såri. ?

    Vad jag har förstått så jobbar de flesta snöröjare på tok för långa pass just nu. Iaf hemma hos oss på vår ö (Öland).
    Funderar på om det inte finns lag på dygnsvila osv för snöröjare också. Borde finnas annars. De är människor de också.

     Nej, de är faktiskt satta på undantag för just snöröjare. Förstår att de har det kämpigt, men vi uppskattar dem!

     Dygnsvila gäller inte för yrken där ogjort jobb kan innebära samhällsfara.

    Det låg en bädd av ironi i min kommentar då Isabella för ngn dag sedan skrev att hon jobbar mer än folk i hennes ålder.

    Snöröjarna ska ha bragdguld för det jobb de lägger ner för att jag ska komma förbi med min barnvagn 🙂 Jag har tänkt på dem många ggr under nätterna jag är uppe och ammar och ser dem jobba oavsett tid på dygnet!

  Skrev hon inte ett inlägg om sin nya bil att den var så fantastik för den hade koll på flygtider?

   Problemet var ju dock inte att de glömt flygtiden, problemet var att de fastnade i trafiken i flera timmar.

    SKY låter ju som en flygande bil. Om den dessutom har koll på flygtider men ändå missar flyget tycker jag att Bella ska reklamera den.

     SKY var förra bilen

  Som det inte vore nog med alla jobb/nöjesresor, sorgligt hur stor nedsmutsning av miljön som hon står för (och dessutom tycker det är en kul grej). Hennes skitbeteende motsvarar flera livstider 🙁
  För mig får hon gärna sitta fast i den där bilkön för evigt.

   Bilköer skitar också ner miljön onödigt mycket 🙂

    Tänkte mig förstås en helt stillastående kö.

  Jet. Yet. Get.
  Varför inte Yeti? ?

  Älskar det här inlägget, fullkomligt äääälskar det!

  Djet.

   dejt?

   Njet?

   Djent

  Varför är gillaknappen borta?

  Förstår dock ung hur ett privatplan hade hjälp Bella, hon hade ju ändå behövt ta sig till Arlanda eller Bromma.

  Förstår dock inte hur ett privatplan hade hjälp Bella, hon hade ju ändå behövt ta sig till Arlanda eller Bromma.

  Alltså Bellas engelska ibland.. vill bara gömma mig i skämskudden. Evt slå kudden i ansiktet på henne

   Hahahaha jag röstar på alternativ nr 2!??

  Hon behövde ju läsa en post-it för att påminnas om sin egen resväska. Nästa gång måste nog Simon också få åka businessclass så han, likt en curlingspelare kan sopa framför Bella twentyfour/seven.

   Finns inte business class/premium class på Norwegian 737 till Malaga.
   Bara economy. Vet inte varför Pingis och Bella skulle åka för sig.
   Kanske ville de överleva även om alla personal försvann?

  Hon verkar har raderat det här från sin story nu?

   Nevermind, det var min telefon som buggade…

   Nej, den är fortfarande där. Men hon ”tvingas” åka lågprisbolaget Vueling, undrar om hennes image klarar det?

    Tur att de ska övernatta i Barcelona och förhoppningsvis får sitt incheckade bagage där.
    Veueling är dåliga på att få väskor att följa passagerarna om man gör ett stop och flyger vidare direkt. Jag vet fall där man fått vänta i flera dagar på att bagaget ska lokaliseras och köras ut 🙁

  Alltså BB tar verkligen fram det sämsta i mig. Jag VILL typ gå in och kommentera elakt på hennes blogg och håna henne för hennes stavfel och hennes korkade tro att bara för att man har en privatjet får man lyfta precis hur och när man vill. Känns inte alls sympatiskt. Måste nog sluta läsa om kvinnan.

   Haha ja jag har känt exakt detsamma, har iaf inte kommenterat hennes blogg på säkert ett år så det går att komma över det 😛
   Tramsigt att vissa blir så arga över att hon lyckas provocera och ta fram det sämsta hos folk, en tråkig egenskap när det är lätt att göra det mosatta.

  OT men kan du inte skriva lite om Elaine och hur hon säger emot sig själv hela tiden. I ena stunden vill hon vara ”minimalist” och ska sluta konsumera, och i nästa stund handlar säljer hon alla möbler för att kunna köpa nya, samtidigt som de blåser ut ett helt fungerande hus, för att totalrenovera det. Och så försöker hon rättfärdiga allt med att säga att ”garderoberna var ju platsbyggda, så vi behöver köpa nya”. Är så intressant när bloggare säger emot sig själva, och så tror de att läsarna inte märker något, och sen blir de irriterade när de faktiskt gör det.

   Jag vill också vara minimalist men shoppar hejvillt. Skulle gärna vara smal också men äter massor med pasta. Eller ha perfekt städat men orkar fan inte. Ibland når man inte upp till sina ideal.

  All reklam är bra reklam tror jag att BB o hennes ja-sägare har brainstormat fram skrattandes o slängandes med bäde hår o höfter.

  Tror de ser över och förbi INNEHÅLLET i alla CAM CAMs inlägg och kommentarer. De ser det bara som ett tecken på att the Queen is alive and kicking.

  Så lite total BB tystnad vore det bästa tror jag, även om det inte kommer hända.

  Överaskad av vädret haha.. Hon verkar så blåst och oproffsig jämt. Läser ju aldrig nyheterna heller, så inte första gången hon gör rejäla felberäkningar. Förstår att hon behöver hjälp med allt..

   De flesta människor vill inte att andra ska se/förstå hur rörig, glömsk eller bortkommen man är. Bella skryter om det. Vet att det är fruktansvärt barnsligt men jag skulle på ett vis vilja vara en fluga på väggen hemma hos henne och se hur mkt hon faktiskt fixar. För så som hon pratar så låter det som om bara att öppna en dörr eller spola i toaletten är extremt avancerad och ansträngande. Jag kommer på mig själv med att undra om hon släcker lampor, om hon exempelvis slänger smutstvätt i tvättkorgen eller torkar av ytor och bord i köket. Hennes hem känns mer som ett hotell, dit hon kommer för att äta, byta kläder och sova.

    Ja för mig är det ingen power att visa sig handikappad i vardagslivet.. haha ja undrar oxå ibland om hon kan byta en glödlampa å såna saker 😉 eller städa toa. Tänk att va beroende av andra för enkla hussysslor…
    En sak ta in hjälp, en annan att bli helt nollställd..

   Ja, det är jobbigt att ha outsourcat allt tänkande. Man klarar liksom inte ens enkel problemlösning utan hjälp då. Mycket snö = se till att ha gott om tid eller välj ett annat färdmedel. Hur denna hjälplöshet kan vara power enligt nån fattar jag inte. Och engelskan…. Tyvärr verkar ju Pingis ha dragits ner i Bellas intelligensbefriade svarta hål.

  Men varför är vissa meningar understrukna? Är det länkar och min dator krånglar? Eller är det inte länkar och det bara är väldigt ologiskt?

  Känner mig förvirrad.

   Nej, det är för att fetstil inte riktigt syns…

  Oj oj, nu får hon allt ta och jobba några 22-timmars dagar framöver för att ta igen det försprång hon tappade av att sitta några timmar i bilen.
  Heja!

  Alltså… att hon måste skriva ut att det inte finns någon lounge på terminal 2 (i en senare story) och anse att hol ”rest i 11 timmar” när hon landat och inte får sitt bagage.. ??‍♀️

  Allt är relativt, onekligen.

   Ja, satt hon kvar i bilen på motorvägen ända till nästa flyg gick dagen efter?

  Hej Camilla. Kan du inte skriva namnet ifst ”sång och dansman”? Jag läser inte tillräckligt ofta/noga för att förstå huruvida det är samma som SIMON, men jag förmodar att du vet iom detta är ditt jobb. Det är inte värdigt dina läsare att hela tiden behöva läsa ”sång och dansmannen”. Möjligen om det var länkat till dess sång&dansperformances, men nu har det gått för länge för att man ska a) koppla referensen b) koppla referensen men tycka att den är lustig. Skrivet med all kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.