Kissie anklagas för djurplågeri efter kamelbild

Kissie är nyss hemkommen från Marrakech dit hon bjudits som gäst av flygbolaget Royal Air Maroc tillsammans med bland annat influencern Emelie Walles från Malmö.
De har båda två publicerat mer eller mindre identiska bilder – både den här med kamelerna men Emelie har också publicerat en balkongbild i stil med den Kissie kritiserade för. Emelies är aningens mer påklädd men det är verkligen marginella skillnader.
Kissie anklagas för att bedriva en porrblogg och för att stödja djurplågeri eftersom hon tog den här bilden med kamelerna medan liknande kommentarer lyser med sin frånvaro på Emelies plattformar.
Kissie har 271 000 följare mot Emelies 19 000 så det är klart att Kissie upprör betydligt fler följare men att det inte finns en enda kritiker i Emelies kommentarsfält är lite märkligt.

Jag kan ungefär lika mycket om kamelskötsel som jag kan om universums svarta hål.
Jag vet att de finns but that’s about it.
Jag satt på en kamel när jag var i Tunisien som 8-åring och har åkt förbi Bonde söker fru-bondens kamelranch i Ormöga på Öland och det är min minst sagt bristfälliga kamelkunskap.
Skulle jag få en fråga på Postkodmiljonären om hur många pucklar en kamel har så skulle jag behöva ringa en vän. Så illa är det…

2014 red Kenza på kameler i Marocko och fick mängder med kritik från sina läsare medan Blondinbella knappt kritiserades alls när de åkte ut i öknen. Kanske har det att göra med att Bella inte la upp några kamelbilder?

Sidan www.resamedvetet.se tar upp det här fenomenet men skriver avslutningsvis så här:

Den som hade hoppats på en do’s and don’ts-lista i det här kommer bli besviken. Det finns ingen verksamhet jag kommer stämpla som godkänd eller okej. Det där måste vara upp till varje individ och familj att avgöra. Mitt enda mål med det här inlägget är att ni tänker ett varv extra. Reflekterar ihop med varandra i resesällskapet om hur ni ska förhålla er till djur i turistverksamhet. Eller kanske till och med tar upp frågan på fikarasten på jobbet imorgon.

Vad är era åsikter kring kamelridning, delfinsimning, lejonklappning och andra aktiviteter med vilda djur?
Jag tror att många knappt ens reflekterat över var de står i frågan förrän det är lite för sent och man redan publicerat den där bilden på när man rider kamel i öknen och någon ifrågasätter det.

Team Kissie eller Team Kamel?

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Djurparker och liknande i Sverige anser jag är mer relevant att gynna än utomlands där det inte finns lika stränga regler. Var på Kolmården i somras och det var fantastiskt att lyssna på föreläsningar om deras arbete att skydda utrotningshotade djur.

  Så team kamel

   Kolmården ja, där delfiner dör stup i kvarten på grund av vanskötsel och depression. Jojo, mycket fint att stödja svenskt djurplågeri.

    Delfiner begår självmord och folk reagerar inte.

    Eller hur, så trött på folk som tror att Sverige har bättre djurskyddslagar än andra länder. Från en rapport av Djurens Rätt: ”En samlad bedömning av de granskade områdena visar att Schweiz
    ligger i topp på en klar förstaplats, med en lagstiftning som framstår
    som absolut mest långtgående. Därefter följer Österrike och Norge.*
    Dessa länder har lagt ribban för sina djurskyddslagstiftningar högre
    än vad Sverige förmått göra.
    Under arbetet med att ta fram denna rapport har Djurens Rätt
    funnit exempel på att svensk lagstiftning ligger efter även inom några
    andra områden som inte har tagits upp i jämförelsen”

     Det är möjligt att du har rätt i sak men djurens rätt (ensamt) är långt ifrån en trovärdig källa

     Jag har också läst källkritik 😉 Djurens rätt är en partipolitiskt obunden organisation som jobbar för djuren. Självklart har de sina egna agendor men i rapporten går man sakligt igenom olika länders djurlagsstiftningar. Om du har andra, oberoende, källor som visar att Sverige är bäst i världen på djurskydd läser jag dem gärna. Eller vad var poängen med din kommentar?

     ?: Antar att du är en av de som också menar att Djurens rätts senaste dokumentationer av SVENSK äggkläckningindustri också är falsk och/eller vinklad. Fortsätt springa från den mörka verkligheten och njut ägg från hönor under hemska, svenska, förhållanden…

     Läst källkritik? Det har jag inte gjort.

     Som jag skrev är det möjligt att du har rätt i sak, jag har inga källor som säger det motsatta. Poängen med min kommentar är att du lyfter fram en rapport, skriven av en organisation med en stark egen agenda, som om det vore sanning.

     Har kikat igenom rapporten, tycker inte den säger så mycket alls. Sverige är starkare på några punkter, svagare på några enligt djurens rätts ”poängsystem”. Det finns inga djupgående redogörelser för hur lagarna efterlevs i respektive land eller jämförelser av hur domarna sett ut. I rapporten granskas heller inte hela lagstiftningen utan delar av den.

     De lyfter även fram att de tycker att djur bör betraktas som målsägande i domstolen, Och det får de väl tycka, jag lägger ingen värdering i det men jag skulle inte säga att rapporten är en saklig redogörelse om ländernas lagstiftning

     Det är ju tråkigt om den här rapporten ligger till grund för att du blir trött på folk

     Men hon menade nog iofs inte att man skulle undvik djurparker i Norge eller Schweiz utan i en del andra länder, där man kanske kompromissar lite mer för att få in pengar till sitt uppehälle.

     ”Stäng ner djurindustrin”, anta på du, det innebär inte att det stämmer ?

     Jag är aktivt emot storskaligt lantbruk i industriliknande former. Men jag är för småskaligt lantbruk som bedrivs av hederliga bönder som värnar om sina djur, dessa lyft väldigt sällan fram (alltså de bra exmeplen på djurhållning). Det leder till att debatten blir väldigt svart/vit, antingen är man vegan eller så är man det antog att jag var. Min upplevelse av djuren rätt är att de framhåller all djurhållning som lika dålig, vilket är tråkigt för det drabbar de bönder som försöker arbeta småskaligt och nära djuren väldigt hårt

     Nej, den rapporten ligger inte till grund för att jag är trött på folk utan det är folks naiva vaneföreställningar om att Sverige är sååå mycket bättre än andra länder. Detta tror typ alla, var de än bor. Det beror på den massiva lobbyism som diverse organisationer och företag inom djurindustrin sprider. Alla länder kan väl knappast vara bäst? Rapporten och dess slutsats är ett exempel som hävdar motsatt. Är man dessutom någorlunda påläst inom djurrätt och någorlunda bryr sig om djur vet man att den lagstiftning som finns i Sverige idag långt ifrån räcker till för att skydda djur. Kolmården och andra djurparker där djur utnyttjas å det grövsta och tar livet av sig (!) är ett bra exempel på att lagstiftningen inte räcker till. Sverige ÄR inte bäst på djurhållning och jag tycker att det är viktigt att påpeka för folk som tror att bara för att något ligger i sverige så är det automatiskt bra. Jag var själv en av dessa naiva personer innan jag började läsa och uppleva saker.

     Jag har inte ifrågasatt ditt syfte, inte heller hävdat att svensk lagstiftning skulle vara bättre än all annan. Inte heller har jag sagt att svenskt lagstiftning är tillräckligt bra som den är idag.

     Det jag sätter mig emot är att djurens rätt skulle vara en trovärdig källa. Jag tycker nämligen att bristfälliga och vinklade källor ska ifrågasättas och diskuteras även (eller speciellt om) de bekräftar vad man redan tycker.

     Som sagt, jag vet vad källkritik är, det behöver du inte utbilda mig om. Detta är EN rapport och vad jag vet den enda som gjorts, varför jag länkade till den. Så kan man ju själv läsa den och dra sina konklusioner om källkritik. För oinsatta kan det vara nyttig info. Men man behöver inte ens en rapport för att slå fast att svensk lagstiftning inte är bättre än någon annan.

     Och, viktigt att påpeka, Djurens Rätt behöver per automatik inte vara en dålig källa.

     ”?” , det är väldigt behagligt och intressant att läsa en diskussion där man sakligt framför sina argument. Det gör du bra. Tack för det.

   Haha! What? Var det inte på Kolmården dom hitta massa olika tigrar o lejon och massa olika andra djur i frysar.. Dom dökade ju friska djur o la i frysar för att göra plats åt andra djur. Jätte humant verkligen.

    Parken Zoo i Eskilstuna

    Samma med Borås djurpark!

    Det händer på alla djurparker. Vad tror du händer med alla djurungar som föds på våren? Björnungar tex drar mycket besökare men ingen tänker på att dom avlivas till hösten.

   ??

  Jag har ingen större erfarenhet av djurturism. I princip har jag varit på ett vattenzoo i Norge där djuren hade små små bassänger att simma runt i och jag har varit i Thailand och såg elefanterna stå med benen fastkedjade i ett stängsel för att sedan gå runt med turister på ryggen. Jag kan inte uttala mig om hur bra eller dåligt de djuren upplevde sin situation men båda gångerna fick jag en väldigt dålig känsla och ånger att jag betalat en enda krona (red inte på elefanterna men parken ingick i en guidad tur). Jag är ingen överdriven djurvän heller men tycker nog att en elefant förtjänar mer frihet än så. Och de stackars delfinerna i Norge som levde i små plaskdammar hade jag hellre sett i ett hav.

  Lite ot men har någon här varit på valsafari? Skulle ni rekommendera? Vart var ni och såg ni något? Jag är sugen på södra irland och valsafari utanför deras kust men vill höra runt lite vad andra har tyckt om såna resor?

   Jag var på Island för några år sedan. På vår tur åkte vi i princip rakt ut på fjorden utanför Reykjavik och hoppades på att se valar. Såg man inga fick man möjlighet att åka med en annan dag som passade. Djuren vi såg var helt fria, vilda djur. De lockades inte fram på något sätt. Det var häftigt att se dem i det vilda. Men man får vara beredd på att man inte ser dem heller…

   Jag vill åka till Spetsbergen eller någon annanstans på den norska kusten för att se på valar och späckhuggare 🙂 det är mitt livs dröm!

   Jag har varit pa valsafari utanfor San Francisco, otroligt haftigt! Vi sag sakert 7 valar pa ganska nara hall, plus massor av delfiner och salar (men vad man ser ar saklart olika beroende pa var i varlden man befinner sig). Verkligen en jattecool upplevelse, drommer om att aka upp till Lofoten och spana efter spackhuggare snart.

    Jag har också spanat valar utanför San Francisco, såg också flera stycken! Många på väldigt långt håll, ett par på nära. Så häftigt!

   Klasas som djurplågeri då det stör valarnas naturliga miljö och båtarnas ljud är oerhört plågsamma för valarna så NEJ till valsafari om man bryr sig om nån annan än sig själv.

    Klassas som djurplågeri av vem? Svenska myndigheter? Dig? En uppriktig fråga. Jag kan förstå att djur påverkas av oss människor, men det gäller nog det mesta vi gör, tar bilen till jobbet, bygger hyreshus, alla industrier osv. Visst att en valsafari är enbart för nöje men det är därför jag undrar vem som klassar det som djurplågeri☺

     Var ego du och njut av att skymta valar medan de dör av stress eftersom det finns fler båtar än den du är på som högljutt cirklar runt i deras revir. Nä fy fan, förstår att som tänker efter och har fakta att det är djurplågeri.

     Ok du hade kunnat svara på frågan också. Jag har aldrig varit på safari så du kan lugna ner dig.

    Har varit på valsafari i Norge samt arbetat en kortare tid på ett företag som bedrev bland annat valsafari. Finns MYCKET strikta regler där kring hur denna valsafari ska skötas som alla företag som bedriver valsafari måste följa. Betyder ju självklart inte att båtarna inte stör, det gör dom säkert, men det finns också massor med privatpersoner som också arrangerar safari eftersom turister är villiga att betala för det. Dessa personer skiter fullständigt i reglerna och spenderar dels lallades för mycket tid nära valarna, och alldeles för många båtar på en och samma plats. I slutändan kanske det blir ett val mellan pest eller kolera, men om jag får argumentera för vad som är bäst är organiserad valsafari som styrs av strikta regler bättre än både zoo och privatpersoners safari.

  Kamelerna är deras mest värdefulla ägodelar. De är mer än det. De är familjemedlemmar.

  De är inte så enklet att jämföra rakt av hur elefanter mår och har det. Kamelerna har det mest troligt bättre än hästarna här i Sverige har det.

   Fast nja. Brukar hålla med dig i det du skriver, men här är jag skeptisk. Oavsett om folk värderar djur högt pga att de måste ha djuren för att överleva så är det ändå sällan dessa djur får den egentliga respekt de förtjänar.
   Krass jämförelse, men som sydstatsslavarna. De behövdes för plantagernas överlevnad, men de behandlades som skit ändå.

    Wow.

     Mm.. jämföra kameler och slavar.

    Att jämföra dagens utnyttjande av djur med dåtidens slavhandel är inte orimligt.

    Nu får du väl ge dig. Slavar behövdes inte för plantagernas överlevnad. Plantageägare hade kunnat anställa folk och betala lön istället för att köpa en människa behandla dem på det sättet. Det var en riktigt vidrig kommentar.

    Hej E!

    Du kan läsa om hur väl kamelerna tas om hand tex här…

    https://www.google.se/amp/alittleadrift.com/jordan-bedouin-culture-camels/amp/

    Förr i tiden så var kamelerna mer värda än fruarna och barnen. De ryktas, matas före alla andra, kelas med etc. De är verkligen en del av familjen. Läs så ser du. Finns fler berättelser som bekräftar. ?

   Håller med dig, the Real Hmm, de är väldigt dyra och behandlas därför vanligtvis väldigt väl, bättre än hästarna i marrocko.

   De är familjemedlemmar, men ändå äter folk kamelkött….. Har personligen aldrig ätit en familjemedlem 🙂
   Tror det precis som allt annat beror på personerna. Vissa behandlar säkert sina kameler med respekt, medans vissa andra inte gör det och bara vill tjäna pengar. Skulle inte heller låna ut mina familjemedlemmar till turister….

    Vissa låter sina barn arbeta i fabriker för att kunna överleva. Menar du på att de inte älskar sina barn.

     Så kan det vara. Finns många som säljer sina barn också, vad är din poäng?

     Samma som din fast motsattsen.

  Tror snarare att det beror helt på vilka typer av kommentarer som bloggarna tillåter.

  Generellt är jag helt emot det. Jag tycker det är OK om man åker på safari t.ex. där djuren lever ute i det fria och kan hålla sig undan om de vill/inte tvingas fram av folk. Om just kameler är det ju dock inte så svart och vitt som med andra djur. I många länder sköts djuren väldigt bra och i andra är de underhållning. När jag var på Gran Canaria såg jag en massa kameler sitta fastlåsta i varandra, utan vatten i hög sol (utan möjlighet att skydda sig). Turister betalade för att rida dessa stackarna. Det är jag verkligen helt emot. I andra länder fungerar kameler så som hästar gör i vissa andra länder och blir väl omhändertagna. Att influencers ska rida på dem och ta bilder är dock bara urbota löjligt, oavsett hur djuren behandlas.

   Med stor risk för att vara dum – men är inte kameler ”gjorda” för att vandra runt i varm öken i dagar i sträck och utan att dricka? Det är väl därför de har pucklar? (Sen skulle jag såklart önska att alla djur fick leva i frihet och hela den biten.)

  #lousvuitton #lol

  Kan du inte kommentera Ann Söderlunds selfie med ”någon som inte är lika lyckligt lottad som du” på hennes instagram.

     Exakt så!

  Den som inte har något emot att bli förbannad, ledsen och upprörd kan kolla på World Animal Protection här:
  https://www.worldanimalprotection.se/

   Jag har sett men bryr mig inte ändå. Känns nästan dumt, men så är det. Känner liksom inget för djur på samma sätt som många andra verkar göra. Mår dock illa om människor behandlas illa eller fel.

    Jag kommer aldrig förstå mig på hur en person kan resonera så. Vi människor gör våra egna val medan djuren aldrig får göra sina. De blir alltid styrda av människan och människan är både djurens och sin egen värsta fiende.

     Håller helt med dig, Lisa. Hur man inte kan ömma för djur, övergår mitt förstånd. Mänskligheten är verkligen att skämmas över i mångt och mycket.

     /Linda

     +1. Helt obegripligt hur man kan vara så oempatisk, obehagligt. Djur är alltid oskyldiga och dessutom försvarslösa. Lika illa att plåga djur som att plåga barn, förstår inte hur man inte kan bli illa berörd (där tar min empati slut mao).

    Människan är ett djur, det vet du va?

     Åh nej det visste jag inte! Kan inte förstå att jag glömde av det efter över 18 år i skolan! Livet är inte lätt.

    Håller helt med dig Anonym??

  Min kamelkunskap är obefintlig så jag uttalar mig inte om det.

  Men en annan fråga. Är Kissie på en pressresa? Tvillingarna Lagergren ska snart på någon lyxkryssning. Andra influensers skriver om pressresor, pressträffar och pressutskick.
  Det är inget krav på motprestation så det är inget betalt samarbete.
  Visst kan jag förstå om man får en produkt till ringa värde att man skriver om den. Det är ju precis vad företaget hoppas på. Men om man åker på pressresa. I flera dagar. Får man verkligen inget betalt för det? Kan en gratisresa uppväga den tid man lägger ner, inte kan jobba med annat, är ifrån familjen etc?
  Jag tänker att det är gratis jobb. Om du inte skriver om resan lär du ju knappast bli bjuden igen.
  Tänker influenserna att fina bilder från en glassig resa genererar mer besök till deras blogg och därför lönar sig? Jag har svårt att få det att gå ihop. Varför delta på pressresor och träffar där man själv inte tjänar något på det när man kan göra betalda samarbeten ? Kan någon förklara för mig?

   Märkligt att kalla en gratisresa för ”pressresa” eftersom seriöst arbetande journalister är förhindrade av pressetiken att delta i sådana arrangemang som enbart är till för att göra reklam för företaget som betalar kalaset.
   När t ex biltillverkarna presenterar nya modeller och erbjuder provkörning i vacker miljö så betalar motorjournalisternas arbetsgivare resa och uppehälle. Hur skulle man annars som läsare kunna lita på tester och omdömen?
   Hur många influencers har för övrigt ett presskort? Det borde väl vara ett krav om man ska åka på pressresor, låna kläder på presskontor och stå som mottagare på pressutskick.

  HAHA ”är vegan och med i olika organisationer så har rätt bra koll på allt som har med djur att göra”
  Det är just såna här dumma statements som gör att veganer är allmänt illa omtyckta…

  För övrigt har kameler varit domesticerade i många tusen år, och de har använts till allt från gruvdrift, jordbruk och transporter, till föda och kläder. Att ta en turistbild framstår som ganska harmlöst i sammanhanget.

   Men erfarenhet är att många veganer, framförallt av den typen du nämner har ganska dålig koll på djur och djurhållning

    ,…svenska veganer som ränner runt på Södermalm i jakt på chiapuddingar och matchalattes. Det närmaste djur somliga har kommit är en bilder på nätet. Veganer är i särklass de mest tröttsamma typer jag vet. Helt jävla uppvarvade vad andra äter och springer runt med sina töntiga pekpinnar. Låt folk vara för helvete!

     Just det A, låt folk vara 😉

     Haha är du samma A som i ett tidigare inlägg idag raljerade över feta människor? I vilket fall som helst så verkar det som att du kastar rätt så mycket sten i glashus när du ber folk sluta springa runt med pekpinnar och att de ska låta andra människor vara.

     Och ni är verklighetsfrämmande, raljerande och djurplågare. Topp!

     Man ska bara låta folk vara om det handlar om deras rättigheter till köttätande och pälsbärande, haha

  Team kissie på denna . Det är väl ingen skillnad på detta och att låta sin unge rida på en ponny.

  Vad är skillnaden i att rida på en kamel och rida på en häst?

  Kamelen är ju ett husdjur i de trakterna.
  Der finns inget någon kan göra utan att pekpinnemaffian kommer höttande. Ingen kan vara etisk nog åt dessa självgoda kvinnor som inte drivs av medmänsklighet utan enbart en het önskan att framstå som goda genom att trycka till andra. Exakt samma mekanism som driver sprättbensmaffian fast bekräftelsebehovet tar sig olika uttryck.
  Denna vecka är turistkameler det viktigaste på jorden. Förra veckan var det lybisk slavhandel, nästa vecka något annat.

  Som en person som dagligen arbetar för djurens välfärd och ser allt så bör alla ta avstånd från djurturism. Elefanter är inte underhållning och ska inte ridas på och så inte heller en kamel. Inga djur ska behöva lida på grund av människans dumhet och om du ska resa utomlands så res djurvänligt. Lejonet du ser som du kan promenera med eller tigern du kan posera med mår inte bra och gör det inte på sina egna villkor.

   För att vara en person som påstår sig ”se allt” har du remarkabelt svårt att se skillnad på vilda och domesticerade djur.

    Du behöver inte nedvärdera mig. Jag ser ingen skillnad på vilda djur och domesticerade djur men eftersom du inte formulerade en fråga vet jag egentligen inte vad du vill med din kommentar.

     Man kan kommentera utan frågor också. För att hjälpa dig förstå: jag uttryckte vad jag tyckte.

     Du kan inte vara på riktigt. Ta din dåliga attityd någon annanstans.

   Då tycker du att vi ska sluta rida på hästar också?

    Om hästen lider – ja.

     Men varför lider kameler mer än hästar?

     Jag undrar uppriktigt alltså- kan inget om kameler. Men båda är ju domesticerade?

     Annars brukar ju många vara emot all typ av inhägnande mm av vilda djur (oavsett hur de mår), men vara OK med djurhållning av tama djur så länge djuren inte tas illa omhand…men kameler kanske är ett undantag?

     Slut med ponnyridningen på Skansen alltså!

   Lol, kameler ska inte ridas på??
   Kamelerna har det 1000 gånger bättre som tama riddjur hos nomadfolken än som sårbara bytesdjur ute i det vilda.
   Jag får fan invärtes klåda av sån här hippie-BS! ”Man ska vara snäll mot djur” Jaha okej, berätta nåt mer vi inte vet!?

    Okej!

   Vänta, var det du som spred något helt ogrundat om Skånemejeriers djurhållning och sen blev ilsk som en treåring när du blev påkommen med att snacka goja? Priceless ?

   Lisa har rätt. De flesta djur som används till att turister ska rida på dem eller ta selfies med dem hålls i hemska förhållanden, drogas (för att undvika att de ska bli aggressiva då de är rädda för människor) och har ofta tagits ifrån sina familjer ute i det vilda. När de inte duger längre blir de ofta dödade eller övergivna nånstans. Att rida på kameler eller elefanter, ta selfies med tigrar, simma med delfiner, besöka djurparker och vattendjursparker osv bidrar i princip alltid till djurplågeri. Och ja, det gäller även Sverige och andra länder där man av någon anledning tror att det ska vara bättre.

    Precis! Om ändå alla kunde vara så kloka som du och jag ?

  Ja din kunskap av kameler kan inte vara stor när du satt en dromedar på bilden 😉 Kameler har två pucklar 😉

   Fortfarande ett kameldjur. ?

  ……I afrikanska länder och stora delar av mellanöstern rider folk på kameler. Det är inget konstigt och pågått i tusentals år.

   Så om något har pågått i många år ska vi automatiskt låta det fortgå? Eh, okej…

    Nej men vi ska inte ta ifrån andra människor deras kultur och levebröd…

    Då tycker du också vi ska sluta med hästar? Och exempelvis ridstall?

  Blir så otroligt trött på den här utbredningen av pekpinnar överallt i samhället. Folk som tror sig sitta på de finaste moraliska värderingarna tar sig friheten att tala om för andra hur de bör och inte bör göra. Vad hände med sköt dig själv och skit i andra? Ja upplysning är viktigt och det är bra att fler och fler oetiska grejer är på tillbakagång. Men ingen gillar att bli skriven på näsan så denna metod är helt kontraproduktiv och göder bara en taskig stämning på nätet. Som det där citatet i inlägget är inte mycket bättre. Bara lyssna. ”Det finns ingen verksamhet jag kommer stämpla som godkänd eller okej. Det där måste vara upp till varje individ och familj att avgöra. ”
  The hell you don’t, liksom. Det bara skriker fördömande mellan raderna.
  Låt folk ta sina egna beslut utan dessa jävla pekpinnar hela tiden. Om det är beslut du tycker är oetiska så är det fortfarande deras ensak som inte angår dig. Om någon väljer att bära päls, handla från wish, simma med delfiner, äta irländskt kött eller dricka mjölk, alltså helt banala vardagliga saker kan orsaka näsblod hos så många idag. Bara lägg ner skiten och låt vuxna myndiga människor leva sina liv som de vill.

   Fast så kan du inte resonera. Det handlar inte om pekpinnar utan det handlar om liv. Djur ska bli behandlade med respekt och är ingen underhållning. Planeten ska vi vara rädd om och göra medvetna val som gynnar både oss själva och miljön och konsumtion bör hanteras på rätt sätt.

    Så länge det är lagligt är det ok. Sen får man gärna jobba för bättre lagar och villkor. Men att bombardera sin omgivning med pekpinnar är fel väg.

     Och att vara nonchalant som du är även det fel väg.

     Slaveri var lagligt en gång i tiden. Homosexualitet var olagligt. Att slå sin fru och barn var lagligt (och är fortfarande det i vissa delar av världen). Legality does not equal morality. Om inte aktivister och människor som bryr sig hade talat ut hade många oförsvarbara saker fortfarande varit lagliga idag.

   Sköt dig själv och skit i andra fungerar inte när andra människors val påverkar djurs eller människors välfärd eller vår gemensamma omvärld. Jag tycker inte att det är skitsamma hur djur behandlas, och därför tänker jag fortsätta kritisera människor som köper päls. Tycker du att det är skitsamma hur många lågpriskedjor behandlar sina arbetare? Eller är det viktigare att vuxna människor får köpa sina billiga kläder i fred, utan att konfronteras med barnarbete och slaveri?

    Tror att den typen av arrogant resonerande som Anonym ovan presenterar snarare bottnar i att personen vill göra som den gör utan att bli ifrågasatt. Ofta handlar det knappast om att människor inte är medvetna om att de gör dåliga val utan att det är val som de tror gynnar dem. Människan är obotligt egoistisk.

    /Linda

  Stöd gärna djurambulansen här i sverige. Som hjälper skadade djur. Dom gör ett jättebra jobb och behövs verkligen.

   Jaaa snälla! Vore fantastiskt om de kunde finnas i hela sverige❤❤

  Jag ser kameler på samma sätt som hästar och åsnor, dvs transportmedel och inget djurplågeri så länge den får mat, vatten och ej blir utsatta för våld. Därmed team kissie i detta fall.
  Men däremot delfiner, tigrar lejon m.m. ser jag som vilda djur som inte används för transport eller liknande och därmed borde vara fria, så där skulle jag aldrig va med på att klappa eller simma med dem.

   Ja, det förutsätter ju att människor behöver transport med en kamel (eller dromedar) – behöver Kissie och andra turister det? Jag tycker, oavsett vilket, att det är en fråga om vad som är brukligt eller inte.

   /Linda

    Men det är väl ingen hästägare i Sverige (typ ingen) som har sin häst för transport eller vadå? Så jag antar att ni är lika upprörda över alla onödiga stall här?

  Kan inte riktigt förstå hur detta kan uppröra när man tänker på hur djurindustrin ser ut. Reagerar alla upprörda likadant om Kissie publicerar en bild där hon äter hamburgare eller kycklinglår? Tveksamt. Att kameler går i koppel måste vara en piss i Nilen jämfört med hur grisar och kycklingar och kor hanteras i större delen av köttproducentsvärlden.

   Exakt!! DETTA är vad jag inte fattar, så himla sjukt med folk som rasaaaar över olika grejer djurparker gör o inte gör samtidigt som de käkar bacon. WHATTTT

  AL 15:25: …Ja, jag ska låta folk bestämma vad de själva ska äta osv. Vad är din poäng? Aha, nu förstår jag, du försökte göra dig lite rolig. Jahapp.

   Min poäng var att du ska sluta kasta sten i glashus, om det nu behövde skrivas rakt ut 😉

    Kastar man sten i glashus när man påpekar att veganer är tröttsamma personer som verkar ha det som största intresse att lägga sig i vad andra äter? Är du ens medveten om vad uttrycket ”kasta sten i glashus” betyder?.

     Ja men du är det uppenbarligen inte. Du raljerar om hur trött du är på folk (veganer) som raljerar om hur trötta på folk (köttätare) de är.

  Team Kamel. I vuxen ålder skulle jag aldrig rida på nån kamel, elefant, dromedar eller vad man nu lurar puckade turister att göra. Sätter inte min fot i en djurpark heller, Sverige inkluderat. Har varit på seaworld en gång när jag var tolv, mina föräldrar är lite skamsna över det nu pga de förstod inte heller. Vi såg en jävla späckhuggarshow, späckhuggare som simmar runt i en glasskål, så hemskt?

  Vad är skillnaden på kamelridning mot att rida på en häst? (Är helt okunnig på området så frågan är genuin.)

   Min högst personliga åsikt (för jag vet inte heller) är att det inte är jättestor. För min del handlar det om synen på djuret, är den en vara för människan att bruka eller en individ som det finns ett samspel med. jag rider hästar både i Sverige och utomlands och vill rida på en kamel även om det inte känns hundra av just den anledningen. Jag kan för lite för att avgöra om kamelerna mår bra, med hästar är det annorlunda. Det är dock en intressant fråga så vi kan ju hoppas att nån kunnig svarar

  99miljoner.se

  Påskägg, någon? Inga vackra bilder av Sverige direkt, åh ljuva och unika snutteplutte-Sverige.

   Påskägg. Till påsk slaktar vi våra egna lamm, kycklingar och kaniner, underbart gott! Frågor på det?

    Vidrigt, tycker jag! Låter inte alls gott utan snarare barockt barbariskt. Men om du nu så glatt kan rättfärdiga din privata slakt av oskyldiga så behöver du inte bry dig om vad som sker inom djurindustrin då antar jag…? Eller vad ville du med ditt påstående? Kan tillägga att majoriteten av köttätare inte slaktar eget utan dagligen köper ”produkter” från djurindustrin där djur enbart reduceras till siffror och produktionsmedel.

     ”If God didn’t want us to eat animals, why did He make them out of meat?”

     Är det skillnad för dig om man lever självförsörjande på det viset, har djur och slaktar hemma, eller om man köper industrikött ?

  Lite väl äverklädd för att se kameler…

  Djurplågeri…för vi vet ju annars att; kameler bor på pensionat i det vilda och bara myser. Sitta i Sverige och tycka till om kameler och dromedarer i Marocko. Luktar kolonialism över sånt där. Klappa marockaner på huvudet ”Men lilla du. Du ska inte använda kamelerna. De ska få strosa runt och vara fria” … hahahaha löjligt.

   Tack!

  Jag undrar mer var andra halvan av hennes fot är? Står hon ens där bland kamelerna på riktigt?

  Akta så du inte får en bok i huvudet av Cissi nu?

  Anonym 15:50: Kanske kommer som en chock här nu men det finns mååånga som kallar sig ”A” bland kommentarerna. Jag har ingen aning om vad du pratar om, så nej, det är någon annan ”A” som skrivit det där.

  Absolut fel.

  Djur ska inte utnyttjas, de är inte VÅRA, vi ÄGER inte vilda djur. Vilda djur har rätt till sitt eget liv så genom att utnyttja djur genom att rida på elefant/kameler/simma med delfiner m.m är så jävla oacceptabelt. Enda anledning till att detta sker är för att människan är GIRIG och inget annat. Människans lycka och underhållning är idag viktigare än djurens rätt att leva sitt egna liv.

  Är så jävla trött på trångsynta människor som inte förstår bättre!

  Jag har också ridit på kameler, ridit på elefant, simmat med delfin. Detta va 10 år sedan på en och samma resa och efter den resan blev jag så jävla illa till mods och började engagera mig i djurfrågor, snälla kan inte fler människor göra det? Måste ni exploatera djuren? För vad? För att få en häftig bild?

  Jag hatar människor.

   Håller med dig till hundra procent ❤️ Mitt hjärta går sönder av människans ondska mot djur

  Jag är emot djurturism. Jag går aldrig på zoo. Jag skulle aldrig få för mig att gå på cirkus där de fortfarande har djur.

  Men kommentaren ”jag ser sorg i ögonen på de stackars djuren”…är väl ändå att ta i? Man kan ju knappt se ögonen över huvud taget, så att säga att man ser sorg i ögonen är bara överdrivet och får mig absolut inte att ta personens kommentar på allvar.

  Äsch, allt med Kissie är ju så himla tramsigt. Tycker hon är en genomskinlig fjantis som utnyttjar feminismen för att tjäna pengar. Aldrig team Kissie.

   Håller verkligen med.

  Hade det varit en bild på en häst så hade inte en människa reagerat eller?

  Vad är skillnaden på kameler och hästar? Är det inte lika illa med hur hästar behandlas och tvingas göra i Sverige?

  När jag var i Egypten på jobb så tog vi en fritids-utflykt till pyramiderna och red på kameler… en person ledde kamelen och mellan sanddynerna vi var ensamma bad han om pengar, för annars skulle inte kamelen få mat eller vatten… vi hade blivit förvarnade av egyptier innan denna utflykt, men det var sjukt. Alla vi som red (5 st) råkade ut för samma tiggeri. Hemskt.

   Så ni fick betala för att rida på kamelerna? Låter inte helt orimligt.

    Självklart, men de ville ha mer pengar emellan sanddynerna, för annars fick inte kamelerna mat/vatten eller vila.någon hade sagt att de skulle slå sin kamel också tror jag.

  Jag har ridit på en kamel i öknen. Det var en lyxanläggning med hästar på stället också. Min guide berättade om verksamheten, kamelerna köptes från race-banan. Vissa var värda miljoners miljoner och gick till avel men när de blev gamla köpte dem kamelerna. De hade stall och hagar till dem, och häststallet och hästarna var välskötta och såg välmående ut. Jag är ryttare men har ingen erfarenhet av kameler direkt men vad jag såg hade de inte det sämre än kamelerna på Kolmården. Ni som uttalar er borde läsa på lite, i Mellanöstern är kamelracing en stor sport och djuren är värdefulla, vilket innebär att de behandlas väl. Jämför med travsporten här. Nu kan jag inte tala för alla länder/platser men ni fattar.

  Att någon ens besöker en djurpark år 2018 förvånar mig. Hur fan tänker man?!

   Tillägg/redigering: besöker ställen som har någon form av djurparks-liknande omständigheter. Inkluderar kamel-/dromedarridning et cetera.

  Team kamel alltid 🙂 mår lite illa när jag tänkte på hur inskränkta turister, speciellt från västerländer, stödjer djurplågeri med sina pengar bara för de vill ha en cool bild. Det finns såklart alltid olika omständigheter men regeln är att risken är större än inte att djuren far illa – därför gör jag ALDRIG något sånt här.
  Givetvis annorlunda med aktiviteter där man tittar på djur i deras naturliga miljö utan att störa deras ekosystem allt för mycket 🙂

  Mår illa av Kissie ö.h.t ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.