Hannah Graaf svarar på frågor om ”Stackelhalsband”

Nu har Hannah svarat om frågor gällande hundens halsband och huruvida det var ett ”Stackelhalsband”. 
Enligt henne hade han ett halsband i metall som hon tog av så fort han blivit deras.

Förhoppningsvis snart så behöver inga vovvar någonsin bära sådana vidriga halsband.

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra med svar hoppas nu att alla ser detta, som har gapat 😊

  Svara

  Man vill inte tro att NÅGON kan tänka sig att använda ett sånt halsband på sin hund, men att Hannah – eller Peter för den delen – skulle göra det, hade gjort mig extremt förvånad.

  Svara

  Helt OT, men har du Camilla sett Livrustkammarens Facebooksida och deras unboxing av ett paketleverans? 😀

  Svara

   Jag älskar Livrustkammaren! Det näst bästa med hela Facebook!

   Svara

    Då blir jag nyfiken på vad det bästa är? 😊😁

    Svara

    Jag som skulle gå upp tidigt idag för att fixa en massa grejer har nu legat kvar i sängen över en timme och scrollat igenom Livrustkammarens Facebook 😍 Tack för tips!

    Svara

    Alltså, älsk på dig!
    Sluter mig till Emelie – skulle jobba men nu suttit i en halvtimme och kollat deras Facebook. 😛

    Svara

  Så himla bråttom att få av det kan dom inte haft då det fanns med på bild..

  Svara

   Lägg ner!

   Svara

    Vaddå lägg ner? Tittar du på bilderna står en av ungarna och håller i kopplet som hunden har på sig och det står att hunden funnits i familjen ett tag i familjen. Att du orkar försvara någon som du inte ens känner.

    Svara

   Fast, kan ju vara så att dom hade halsbandet tills dom köpt nytt? Antagligen inget dom hade Hemma. När jag hämtade hem min omplacering hade jag inte med mig eget koppel utan litade på att dåvarande ägaren hade koppel till henne. Nu hade hon inte stackelhalsband, såklart. Men strypkedja och grimskaft. Det första vi gjorde var att köpa ett vanligt koppel och en sele, men fick ju snällt ta hem henne i dåvarande ägarens grejer.
   Man antar ju inte att ägaren har stackel på hunden. Folk är så snabba med att dömma.

   Svara

    Ah fast vadå ”snabb att döma” när vi SER att det är stackel på bilden som lagts upp?

    ”Men vadå sluta döma mig, ni har ingen aaaaning om hur snäll jag är mot djur!!!” Så håller personen en avhuggen svans på sin Facebookbild liksom

    Svara

     Hon menar väl snabb att döma när man antar att ett foto togs först pga att Hannah skiter i hunden istället för att det kan finnas en naturlig förklaring till att de inte hunnit ta av det än.

     Svara

      Ja, jo.. Jag blev kanske en aning hetsig och lite väl raljerande, men jag står fast vid att Graaf är ett jävla vider som inte tänker längre än näsan räcker. Det handlar liksom inte om att ”skita i hunden” som att vara komplett dum i hövve. Finns gott om folk som gillar sina hundar men ändå tillämpar extremt opedagogiska sätt för kommunikation för att de helt enkelt är blåsta. Jag har lite extra öm tå här då systern skaffar en jävla dunderdobbe och bara det faktum att Hannah är öppen med att ”snubben kom ju hem med besten utan att ha sagt något till någon” och inte ens har vett att skämmas för det får mig att fälla taggarna utåt och hata från djupet av mitt svarta, keffa hjärta.

      Har du vett nog att inte använda stackel har du också vett nog att inte berätta hur skevt hunden hamnade i hemmet. Och att prata om att ”knyta an till” som något en inte måste göra när den stackars hunden glider runt i en helt ny flock, uppenbarligen utan struktur, utan att ens reflektera en sekund över hur genomruttet det är. Det handlar inte om en TV liksom.

      Nä, attityden är kass och jag dömer satan här framför datorn. Blä.

      Svara

       I like U!

       Svara

        I like U too!

        Svara

      Exakt som Get sa.
      Har ingen aning om något om Graaf, vad hon är för person eller vad hon skriver i sin blogg. Jag svarade på detta inlägg och sa att det kan finnas en anledning att dom inte tagit av halsbandet innan bilden togs. Jag har en bild jag tog på min förra hund som jag tog direkt efter jag hämtat henne. Där har hon en strypkedja, som JAG personligen aldrig skulle använda på någon av mina hundar, på sig. Jag hoppas verkligen inte folk väljer att se mig som en dålig hundförare för att den förra ägaren valde att sätta på henne ett sådant halsband.
      Jag tycker lika illa om stackel som er.

      Svara

  Men lol. Hade det varit så hade hon ju kommenterat i samband med bilden nåt i stil med: ”det äckliga halsbandet tog vi bort direkt”. Inte först när folk kommenterade det.

  Luktar efterhandskonstruktion. Hoppas i alla fall att hon tagit bort tortyrredskapet.

  Svara

  Vilka märkliga, icke trovärdiga svar…

  Svara

  Skumt eftersom känslan på bilderna knappast var dag 1. Oavsett bra för hunden att det är borta.

  Svara

  Fast de första man gör när en ny hund kommer kanske inte nödvändigtvis är att kontrollera vad de är för halsband?? Kan ju märkts efter en stund och hur kan ni avgöra att hunden varit hos dom längre stund då de bilderna togs?😂

  De här med att alltid tro de värsta om andra människor och alltid göra alla rätt själv, snark..

  Svara

   Det första det flesta gör när man får en ny hund är väl att klappa den, man brukar ha rätt nära kontakt, så det är klart att de omedelbart såg vad det var för halsband. Mest troligt är väl att de tog bort det först mär folk kommenterade. De litade väl på de förra hundägarna, och behöll halsbandet på tills dess, av någon anledning.

   Svara

   Brukar kolla om hundens utrustning passar, många använder fel typ av halsband eller sele och väldigt ofta passar de dåligt. Ser ofta selar som skaver och irriterar hundarna. Rekommenderar att hundägare ska sätta sig in mer i vad olika selar/halsband/koppel/etc ska användas i för kontext.

   Svara

   Nlg: Det är väl klart som fan att det första du gör är att besiktiga hunden? Liksom…. Aldrig i livet att jag släpar hem ett odjur som inte fixar hantering av nackskinn, öron, klor, svans, penis, tänder etc.

   Eller liksom… varifrån kom du med ”kolla halsband *gråtskrattande emoji*”? Snacka om att marginalisera.

   Och vadå märkas efter en stund? Det är som att du märker att du har skridskorna ut och in efter en stund.

   Svara

    Haha ok Örjan.

    Svara

  Vi vet ju inte heller exakt hur transaktionen gick till. Kanske testade de hunden en vecka, innan den blev deras på riktigt. Kanske kände de att de behövde följa tidigare ägarnas instruktioner tills dess att allt var klart.

  Svara

  Jag hade inte vetat vad det var för halsband om jag fått hem en hund med ett sånt. Har varit omgiven av hundar hela mitt liv men jag har aldrig sett ett sånt där halsband. När jag var liten hade stora hundar ofta strypkoppel som var utformat som en metallkedja och det är ju bara illa när man börjar dra i det så jag hade lätt tänkt att det kan få sitta kvar tills det är daggs för promenad. Kalla mig naiv men det skulle inte ha slagit mig att hunden kunde ha piggar runt halsen.

  Svara

   Bor du i Spanien, annat land med rutten djurhållning eller i hoodsen (ja, stereotypt) så är du naiv om det inte slagit dig, alternativt om du inte tar av halsbandet öht när hunden är hemma är du en taskmört. I Sverige är de vanliga i hårdare områden men förklädda till vanliga halsband med scarfs. Riktigt äckligt.

   Svara

  ”Hårt stålhalsband” låter som en konstig beskrivning av ett stackel, men ok. Förhoppningsvis fick de upp ögonen rejält för vad deras hund hade runt halsen. Hoppas också att de får hjälp med träning av den, på ett bra och positivt sätt. Riesen är en UNDERBAR hundras men väldigt MYCKET hund och ingen accessoir…..

  Svara

  Hon framstår bara som korkad nu.
  Vem som helst fattar väl att en bild med ett stackelhalsband kommer väcka reaktioner!
  Tror inte hon brydde sig förrän kommentarerna började trilla in.
  Bortförklaringar som att ”dom kanske bara hade hunden på prov i en vecka och bara fick med det halsbandet” osv är bara provocerande, även om jag hade haft en hund på prov så hade det första jag gjort varit att kasta skiten och köpt ett riktigt halsband.

  Svara

   Jag tror dom är så dumma att de inte trodde att någon skulle se det fruktansvärda halsbandet. Vilken idiot han är Peter skaffa en sådan avancerad hund som han inte har kunskap om att sköta samt att hans fru och barn egentligen vill ha en liten knähund. Befria inte bara hunden utan även Hanna från pajasen. Något står inte rätt till med Peter lättirriterad och dominant. Snart kommer han komma med någon ännu värre bortförklaring på Hannas blogg var så säker. Som du skrev Bonnie är man en djurvän hade man inte låtit honom ha på kopplet en endaste sekund. Det finns inte ett enda försvar mot att de lät hunden ha det på sig.

   Svara

    Håller med, Peter verkar vara en riktig förlegad och gammaldags manschauvinist av den gamla 80-90-tals skolan!!! Räcker med att tittat och läsa på hans Twitterkonto (@enpappasdagbok) vilka härskartekniker han tar till med och väljer att använda.

    Svara

  Vissa borde inte få ha hund, andra inte barn. Varför ska det vara så svårt?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.