Stackel?

Ni var många som reagerade på inlägget om Hannah Graafs nya hund eftersom det ser ut som att den bär ett sk ”Stackelhalsband” – någonting som är förbjudet i Sverige då det anses plågsamt för hunden.
En läsare har ställt samma fråga till Hannah på hennes blogg utan att få svar, och även jag har skickat ett meddelande till henne för att ta reda på hur det ligger till.
Kanske är det bara ett halsband som ser snarlikt ut?

Jag hoppas att hon svarar någon av oss hur det ligger till, och även för att slippa bli förknippad med saker som anses vara djurplågeri om så inte är fallet.
Stackel är olagligt att använda i Sverige sedan 2003 men hur det ser ut i Spanien vågar jag inte säga säkert men jag hoppas att det bara är ett snarlikt halsband till utseendet och inte har några taggar som skär in i hundens hals om man drar i kopplet.

Vi får se vad Hannah svarar innan vi anklagar henne för djurplågeri och andra vidrigheter – okej!?

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fyfan vilket vidrigt halsband, visste inte att såna fanns 🙁

  Svara

  Behöver man stackel för att hantera sin hund ska man inte ha hund. Punkt.

  Svara

  Hur säker källan är vet jag inte men hittade detta (samt från 2010):
  http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=2296163 , inlägg nr 9.

  Usch, hade aldrig hört talas om såna halsband innan nu😬

  Svara

   Det används som en hård metod för att få din hund att sluta dra. Om din hund drar så åker taggarna ut och då gör det ont – och eftersom hunden inte vill ha ont slutar den dra. Det finns även liknande halsband till hundar som skäller fast då ger halsbandet en elektrisk stöt vid skall.

   Svara

    Yes såg det när jag googlade runt👍🏼

    Svara

  Om du inte kan hantera din hund utan stackel är du en dålig hundägare. Lär dig uppfostra hunden istället.

  Svara

  Jag såg på mannen som talar med hundar där det va en ägare som hade sånt på sin hund. Han tog bort det med en gång och förklarade att det inte fungerar, och till slut får hunden sån ärrvävnad så det känns inte ens.

  Fruktansvärt!! Vilken sadist har kommit på den här idén? Tycker inte ens man ska ha ett halsband som liknar något sånt. vilka signaler sänder det ut? Och göra mode av tortyrredskap, nej tack!

  Svara

   Dock har Caesar använt stackel flera gånger i sitt program. :/

   Svara

    Dete är väldigt vanligt i USA!

    Svara

    Nej?

    Hänvisa gärna. Har sett från och till i många år och aldrig sett detta. Länk mottages tacksamt!

    Svara

     Har heller aldrig sett Caesar använda det, har aldrig sett någon använda det och jag har sett många hundrelaterade program, jag har däremot sett att de FINNS och att de används på s.k kamphundar för vaktbolag. Har däremot sett att Caesar använder sig av elkorrigering och det är inget jag tycker om men jämfört med dessa halsband är ju det ”vanligt” i Usa. Får man köpa stackel i Sverige? Nu bor ju de i Spanien men jag tänker att de har väl ändå någon sorts jäkla känsla för djur och vad som är rätt och fel? Tror ju inte de hade ett sådant på deras lilla hund? Vad är skillnaden emellan dem?

     Svara

      Kollar precis på Cesar där hundarna han tränar har stackel!

      Svara

  Min gissning är att hon inte kommer att svara. Om hon svarar blir det nog ett fjantigt svar. Det är lite så primadonnan jobbar har jag sett.

  Svara

   Inget svar = skyldig

   Svara

    I plead the fifth!

    Svara

    Nej.

    Svara

  Borde vara förbjudet med tanke på att retriverkoppel, dvs strypkoppel, är förbjudet i Spanien.

  Svara

   Hej! Jag bor i Spanien och har ett strypkoppel och aven halvstryp pa min bulldog, det ar helt enligt reglerna.
   De halsband som ar olagliga har ar de stackel halsbanden som visas ovan.

   Svara

    Får man använda strypkoppel på barn också? Med tanke på att barn kan ha sele.

    Svara

     Barn är barn, djur är djur. Varför jämför du de två? Får vi slakta barn eftersom vi slaktar grisar? Får jag skjuta en jägare eftersom vi får skjuta älgar?

     Svara

    Strypkoppel enligt djurplågarrättigheterna? Skäms på dig, fy fan.

    Svara

     Det ar nog du lisa som ska skammas som hoppar pa folk sadar.
     Min bulldog lider inte av halsbandet, daremot led hon av vanliga halsband da hon har valdigt kanslig hud. Vanligt halsband resulterade i stora sar runt halsen och blev da rekommenderad att testa dressyrhalsband, aven kallat stryphalsband.
     Dessa halsband kommer inte enbart i kedjor, utan aven i mjuka material. Kan ju vara vart att kolla upp innan man skriker djurplagare till hoger och vanster.

     Svara

      Vänta nu, hur kan ett vanligt halsband ge märken på huden men inte stryp? Båda finns i mjuka material… Undrar uppriktigt hur det går ihop?

      Svara

       Ett vanligt halsband är förmodligen bredare och skaver mer överallt.

       Svara

        Fast va, det finns ju mängder med olika storlekar, material och tjocklekar på halsband. Jag köper bara inte att stryp är det enda som funkar…

        Svara

         Halvstryp är det enda som funkar på min Dogge också pga massa lös hud runt hals. Ett vanligt halsband (för att sitta säkert vid eventuell backning) skulle skära in i all hud. Halvstryp dras inte åt om hunden inte backar och då sitter det bara någon cm tightare än ett vanligt halsband. Inte plågsamt och väldigt skönt för jycken då det är utsläppt 😊

         Svara

     Ett strypkoppel där hunden drar och drar och drar är skit. Utan tvekan. Men för många år sen läste jag en mkt van hundägare som diskutera ett stryp jämfört med ett ”skärp”halsband. Hen sa: När man drar till i ett sånt där skärphalsband så får nacken sig ett sjujävla ryck. Typ wiplash. Men i ett stryp så blir det tight, men bara en kort sekund så det blir en ”fördröjning” på själva knycket på nacken och det blir inte lika hårt.

     Svara

  Nä fy, är detta fallet så ska det givetvis stoppas. Det är olagligt!

  Svara

   Det är inte säkert att det är olagligt i Spanien, så det blir svårt att stoppa. Men håller med om att det är ett fruktansvärt halsband, och jag hoppas det inte är ett sånt hunden har på sig.

   Svara

    Fast även om det inte är olagligt så kanske man kan använda sig av sunt förnuft. Man har väl en moralisk kompass som man kan använda även i Spanien?

    Svara

     Absolut, men man kan inte skrika olagligt om det inte är olagligt

     Svara

     Var ju just om det var olagligt jag ifrågasatte, sa inte att halsbandet var okej eller att man inte ska använda sunt förnuft.

     Svara

  Det ser ut som ett stackelhalsband. De har länkar som kan klickar ihop så det sitter så nära huden som möjligt på hunden och det där halsbandet har sådana länkar.
  Om det inte är ett stackelnhalsband så ska hon inte heller ha några problem med att visa bilder på hur halsbandet ser ut. Vilket jag tvivlar på att hon kommer göra.
  Jag hoppas självklart att jag har fel, för hundens skull, men jag tror det är ett stackel

  Svara

  Dom används i Spanien jättemycket!! Jävligt vidrigt. 😡😡😡😡😡😡

  Svara

  Människor är fan sjuka!

  Svara

  Jag tycker faktiskt lite synd om Hannah här. Hennes make kommer hemsläpande med en hund hon inte bett om av en ras hon inte känner till. Om det är ett stackel hunden har så hade den säkert det med sig från hundstallet och massa förmaningar om att det är det allra bästa för hunden som annars riskerar få nackskador (det är sånt förespråkare av stackel brukar säga och de tror antagligen på det själva.) Sedan går folk bananas på henne och säger att hon inte borde skaffa en hund hon inte klarar av. Det är väl hennes man som inte borde dumpa en stor brukshund på någon som bara vill ha en liten sällskapshund?

  Svara

  På inlägget om nya hunden står det 48 kommentarer, men går bara att se fyra kommentarer hur jag än försöker.
  Verkar som Hannah & co valt att dölja alla kommentarer som har med halsbandet att göra. Stackars vovve.

  Svara

   Nej, man måste klicka på ”nyare kommentarer” samt ”äldre kommentarer” osv för att se fler samtidigt. Hennes blogg har varit så hela tiden, så nej hon försöker inte dölja kommentarerna.

   Svara

   Du kan inte ha försökt speciellt många gånger

   Svara

  Kollar man på bild två så tycker jag att man ser hur hennes bajs har handen runt halsbandet, vilket borde innebära att det inte är ett stackel. Då borde väl ungen fått piggarna i handen?

  Svara

   Hennes barn*
   Haha autocorrect när det är som bäst😂❤

   Svara

   Hennes bajs? Ha ha

   Svara

   Jag tyckte också det såg ut som det. Hur som, borde man verkligen vänta med anklagelserna om vilka hemska hundägare de är tills man vet

   Svara

   Nej, taggarna fälls ut när hunden drar och de sitter rätt glest. Barnet kan absolut ha haft handen runtom. 🙁

   Svara

   😂 😂 😂 😂

   Svara

  Rasen i sig är ju en jätteglad, snäll och bufflig rätt så envis/dragig i koppel, jag la inte märke till att det såg ut som ett stackel och hoppas verkligen inte att det är det. Men sedan kom det där kanske? varför annars ha svart mot svart? Tror Hannah är en sådan som vill pimpa sin hund lite med fina halsband. Tycker det var lite ”så dääär” att hon skrev precis som om det var en skyddshund de skaffat, att han är underbar mot oss i familjen men inte mot främlingar. En Schnauzer LÅTER ofta, de skäller högt och gärna, hoppar gärna precis som hundar som FÅR det för sina ägare. Och tom min översnälla nallehund som jag har nu, han är stor men hur snäll som helst skulle reagera om någon går på mig. Det kändes lite som en onödig kommentar, antingen så kan hon väl skriva att de skaffat en skyddshund eller så har de en vanlig familjehund som ser efter sin flock? Vi får se om vi får svar, jag trodde att stackel endast användes då de går ute med hund inte då den är hemma lös och har halsband på sig. Ett sådant kan ju fastna i något och det vill man ju inte ska hända. Jag är emot både stackel och elkorrigering, har använt halvstryp på alla mina och har inte behövt något annat och inomhus/trädgård inga halsband då jag inte vill att det ska finnas risk för att de fastnar i något.

  Svara

  Jomenvisst, det där ser ut som ett sorts stackel. Okunniga hundägare med andra ord.

  Svara

  Det är ett stackel. Annars snarlik i utseendet i och med att konstruktionen på stackel ser ut precis så där. Vidrigt och går inte att försvara.

  Svara

  Åh, äntligen en hundrelaterad post så att jag inte publicerar aaaaalldeles tokigt även om det är OT haha!

  Är det någon här som har en hund med Cystinuri?
  Våran dansk-svenska gårdshund blev diagnostiserad september 2016.

  Jag har publicerat flera videos om ämnet på min hundyoutubekanal (där jag inte bara pratar om cystinuri utan även publicerar filmer från träning, tävling, utställning, vardag och avel):
  https://www.youtube.com/channel/UChXxfbSKXvvn8–WYRLIH8A

  Men skulle gärna vilja komma i kontakt med någon hundägare i samma sits för att bolla lite tankar och erfarenheter!

  Svara

  Okej, så Peter – som avskyr hundar – släpar hem en stor vakthund, som Hannah (som är hundmänniskan i familjen) inte vill ha, och har vägrat befatta sig med i två veckor. Det låter ju som en bra start.

  Jag tror att hunden är från samma europeiska vaktbolag som Magdalenas hund. De använder sig av rätt suspekta metoder inklusive strypkoppel och kuperar även vissa hundraser. Jag tror Peter blev imponerad och tingade en till sin egen familj.

  Företaget:

  https://www.protectiondogs.co.uk/

  Svara

   Varför ger man någon en hund över huvud taget när man inte är en hundmänniska? Djur är ingen leksak.

   Svara

   Strypkoppel (åtminstone halvstryp) är inte suspekt.
   De kuperar väl alla hundar enl rasstandard (riktigt vidrigt dock)
   Och de använder säkerligen stackel i kombination med positiv förstärkning. En bra vakt/krigshund jobbar för att den tycker det är kul och därför blir den bra på det. Dock ska ju hundarna lyssna på sina förare utan stackel sedan så jag ställer mig tveksam till om de verkligen enbart förlitar sig på den extremt äckliga metoden.

   Heeeeeeelt oförsvarbart av Graaf hur som helst. Det där är ett stackel modell smalt. Står fast vid att jag hoppas hon sätter sig på glas. Blä.

   Svara

  Usch, kan inte vara sant 😢.

  Svara

  Poliserna i Spanien har såna på sina hundar, även munkorgar med någon typ av ”piggar” i, så jag skulle tro att det är lagligt, ja.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.