ICAs Anna-Sara är tillbaka

Hon har legat lite lågt den sista tiden, men helt plötsligt dyker hon upp som gubben i lådan med vegetariska grilltips!
Vi har tur som har Anna-Sara för annars hade det nog varit fler än Tord som riskerat att bjuda på frysskadat gräs så här i början av grillsäsongen.
Det tar ju ändå ett tag att få till finessen på grillen efter att den skamset stått undangömd längst inne i källarförrådet hela vintern – ja, förutom här hemma då eftersom M envisas med att grilla mer eller mindre året om, om det så ska ske med tumvantar på.

Själv är jag mer för att använda engångsgrillar som man sedan täcker med en färdigmarinerad flintastek på samma sätt som när man klär en tårta med sockerpasta.
Tekniken är snarlik!

Men på tal om grilla.
M var utbjuden av några kollegor förra helgen och jag måste erkänna att jag inte lyssnade så där jättenoga på var de skulle gå någonstans men det var något grillställe eller liknande..
Helt plötsligt får jag en bild från M. Jag tänker inte lägga upp den här utan man får klicka sig vidare om man vill se den för den är ganska….osmaklig…
KLICKA HÄR FÖR BILD.  
Jag har svårt att äta fisk som serveras med huvudet kvar där man blir utstirrad av ögat som blänger på en från tallriken, men det här var på en HELT annan nivå.
Jag VET att det är härifrån köttet kommer och om man inte kan tåla den vetskapen så kanske man inte ska äta kött, men det här var bara lite för makabert.

För er som sett fotot så tänkte jag måla upp en lite annan bild.
Skulle jag täcka THK i kolasås så skulle han se nästintill identisk ut med det som är på bilden. 🙂
Bortsett från gaffeln i ryggen då…

Vegoburgare någon?

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Spydde upp morgonkaffet.

    Åh herregud varför klickade jag på bilden.. Uäääk! /Vegetarian

      Dock bra sätt att få folk att äta mindre kött genom att servera det så. Blir helt plötsligt väldigt tydligt vad kött faktiskt är…

        btw jag är också vegg så jag spydde nästan lite i munnen 🙂

        Ja men precis!

    Omg jag höll på att spy i munnen utav bilden. Fruktansvärt vidrigt.

      Om det händer igen rekommenderar jag att du öppnar munnen så spyan kommer ut, skönare så…

        Hehe satt på bussen! Hade gjort annars

          Det tackar nog dina medresenärer dig för ?

    Människor är så rädda för socker men äter kött som om det inte fanns en morgondag.

      Ja, socker är ju betydligt farligare för hälsan än kött..?

      *grabs popcorn*

        Majs innehåller ju 74 g kolhydrater per hundra gram. Är du säker på att du överlever till slutet av diskussionen?

          Ja jag varvar med griljerade ribs och dricker tårar från nötkreatur för att spä ut det.

            Nu gick jag igång på alla cylindrar… eller nej. Jag dricker mitt te och njuter av god karma 🙂

              Samma här socker är nice <3

      Åh diskutera köttätande OCH socker! Det var länge sen, härligt att någon lyfter ämnet så vi kan rannsaka varandras matvanor idag också!

        ??

    Fy fan vad äckligt. De äter en liten bebis. 🙁

    Haha det var inte så farligt. Med vänlig hälsning, bonde & jägare.

      Hade vart farligt om det var en helstekt hund, eller hur?

        Om en bortser från att hund omöjligt skulle kunna vara lika gott pga rovdjur så är det väl ingen skillnad? Helstekt marsvin är ju ändå rätt vanligt.

        Beror på om jägaren själv skjutit hunden eller inte.

        så länge man inte har en personlig anknytning till det specifika gör det väl ingen skillnad om djurarten är ”ful” eller ”gullig”?

        Klarar inte av folk som äter kött som förfasas över att hundar äts i andra delar av världen. Sån dubbelmoral. kött som kött.

      Haha, är ju inte så konstigt med tanke på att du inte har något problem med att döda oskyldiga djur, till skillnad från en normalfuntad människa. Hade det varit hundar och katter du behandlat likadant hade du suttit i fängelse med en antisocial petsonlighetsstörnings-stämpel, men nu kommer du ju undan pga att djuren du har ihjäl inte är lika söta. Grattis till dig! 😉

        Majoriteten av ”normalfuntade” människor äter dock kött och fisk och dödar därmed oskyldiga djur så det argumentet håller ju inte alls. Jag blir så trött på folk som utmålar jägare som någon form av ondskefulla varelser.

      Eller hur V? ?
      Är helt fascinerad över folk som inte fattar att deras grillade fläskfilé med bea är just en gris.
      /klappade släktens kossor i helgen, styckade 40 kg nötkött från av av dem i veckan och drar nog upp en hjortbit från frysen till dagens middag

        Folk blir ju upprörda om man säger att deras kotlett är ett dött djur. Då är det makabert. Läste en gång att någon blev så äcklad av att det fanns med ett kycklinghuvud bland filéerna, ja? Det är en kroppsdel av kycklingen precis som låren och bröstet.

          Japp! Jag själv kan villigt erkänna att jag själv enbart sett en viss köttbit som en ”produkt” tills jag kom i kontakt med bonde/jägarlivet. Ska man ändå slakta så vill man ju ta tillvara på så mycket som möjligt, men folk fattar ju inte vad de gladeligen stoppar i munnen varje taco-fredag. ?

            Sojafärs ?

          Hahaha, är uppvuxen på landet, med slakt osv men jag hade fan också blivit upprörd ? föreställer mig att man öppnar en påse fryst kyckling en trött tisdagskväll också ligger det ett huvud där, hade fan flippat??

      Djurexploatör!!

    Tur jag inte äter gris…
    ???

      För en helstekt kalv, get eller varför inte en bastant oxe skulle vara något annat?

        Nu var det gris jag skrev. Ursäkta. Mvh vegetarian sedan 35 år.

          Ja just det, om du nu är vegetarian så borde du tycka lika illa om en fisk, kalv, get, krabba eller vad det nu kan vara?

            Men jeez. Nu råkade det ju vara en gris på bilden så därav gissar jag att MiaD skrev just gris. Lugna sig.

            Du glömde: manet, råtta, gnu, uggla, anka, gädda, lamm, älg, orangutang, lax, termit, alpacka, påfågel, skallerorm, sköldpadda, emu, daggmask och ett par till…

    Jag försöker verkligen tycka att hon är rolig. Och jag försöker verkligen också att förstå varför hon blev så hyllad pga hysteriskt (!!11!!1 XD XD) rolig. Går bet varje gång. Snälla säg att det finns någon mer

      Här har du en till!

      Jag tror det är mer att kundtjänst-svar brukar vara så vansinnigt sakliga och trista att det framstår som roligare än vad det kanske faktiskt är när någon äntligen bryter det mönstret.

        Föredrar torra sakliga svar från kundtjänst, seriösa svar. Tycker hon försöker fööör mycket, att hon nästan dumförklarar läsarna/ kunderna/ konsumenterna. Övning av fingertoppskänsla hade inte skadat.

      Jag håller med. Hon känns som en sådan där som försöker för mycket

    Alltså tycker t o m att det ser godare ut sådär (mest för att det faktiskt brukar vara godast kanske). Känner att jag måste äta helstekt nasse snarast!❤️

      Människokött ska ju likna gris.

        Gissar på att det helt beror på vilken kost människan ätit under sin livstid. Kända kannibaler har ju också haft helt olika uppfattningar om hur människokött smakar.

      Bara att stå beredd med en rejäl grill vid nästa NMR-demo 😀

        Menar du då att du är pro eller anti dem?

          Jag tycker inte att man ska ha ihjäl, grilla och äta upp dem. Men det kanske mest är för att jag är vegetarian…
          Är varken pro deras vidriga åsikter eller pro att äta upp dem. Grilla dem i diskussioner tycker jag dock gärna att man kan göra genom att döda deras argument.

            Förlåt Ärtan! Svarade på din första kommentar från datorn och där står inte alla kommentarer som egna kommentarer. Trodde därför att det bara var en kommentar och inte ett svar till en kommentar. Ha en fin dag 🙂

    Efter att ha sett Elite Hotels kundtjänst göra bort sig genom att erbjuda Filip Hammar ett kuddrum när han hade halkat och slagit upp ansiktet på deras hala badrumsgolv har jag en ännu större respekt för Anna-Saras förmåga att skämta och ändå visa respekt för kunderna.

      Göra bort sig? Hade deras ”hala” golv varit ett sånt stort problem som Hammar påstår hade detta varit på tapeten för längesen. Man ska inte dricka och duscha, säger sig själv att olyckor kan hända.

        Du kanske jobbar på Elite och känner till fallet? För min del är det mindre intressant vad som hände och varför. Jag kommenterade bara kundtjänstens klumpiga försök att vara rolig på kundens bekostnad.

      Det första jag tänkte när jag såg Elite Hotrls svar om kuddrummet tänkte jag att det hade kunnat vara Filip och Fredrik som skrivit så!

    Gud så gott med helstekt spädgris. Ska försöka få till det över vår grillgrop i sommar.

      Helstekt spädbarn?

        Nej, gris 🙂

          Och vad är en spädgris? Är det en fullvuxen gris eller…..?

            Nej det är en liten kulting.

            Benämningen barn används endast för icke vuxna människor.

              Liksom ’unge’ bara används för icke-vuxna djur…

                Nej, det används även för barn.

            Det är väl en kulting? Ser du inte skillnad på en gris och ett barn av människosläktet?

              Nu spelar ni bara dumma, så som vi ofta gör för att undvika att konfronteras med vår egen elakhet. Benämningen ”barn” syftar i detta fall naturligtvis till ett ungt liv som aldrig fått chansen att utvecklas och uppleva Sitt Enda Liv.

              Istället har detta unga, nyfikna och hoppfulla liv blivit taget, inte av behov eller i syfte att hjälpa svältande i nöd, utan bara för att någon var ”sugen”.

              Några dumma kommentarer på det?

                Fast jag gör stor skillnad på djur och människor. Har inga skrupler med att ta ett djurs liv. Tänk även på att moral är subjektivt och kontextberoende, det går alltså inte att hävda att en viss sorts moral är bättre än den andra. 🙂

                Nej, jag spelar inte dum. Jag tycker att ”anonym” spelar dum som kallar en griskulting för spädbarn. Det är inte samma sak. Människors bäbisar är spädbarn. Grisens bäbisar är kultingar. Kossan bäbisar är kalvar.
                Jag tycker att det är en oerhört låg nivå på argumenten när man håller sig på ”anonym”s nivå. Därför bemötte jag det på lika låg nivå.
                Förresten är jag veggo men skäms över vissa veganer/vegetarianers diskussioner och argument i den här tråden.

                  Jag är alltså samma som ”?” här uppe, blev ett annat namn helt plötsligt?

    Är det bara jag som inte fattar hur man kan tacka nej till gratis mat? Galenskap

    Det är just därför jag inte äter kött, jag hade inte kunnat sticka ner kniv och gaffel i grisen och ta en bit (urk spyr).

    Du borde hylla Tyras senaste Instagraminlägg ang. influenser. Tycker det var så fint skrivet. Man vet att hon inte mår bra men hon bryr sig samtidigt om oss andra, för hon vet baksidan av det hela. Och innerst inne vet man ju hur falskt allt är. Men ändå blir man påverkad. ? Dock brukar jag bli stressad ibland, när en person säger tex i en Youtube video allt de ska göra. Då tänker jag bara nej detta är orealistiskt!? Ibland hinner de knappt med hälften och säger hur besviken de blev. Eller kör de i 110 och hinner allt.. Men jag kan ibland bli stressad bara för jag känner hur deras grejer skulle va en 3 dagars period för mig, och det sätter ju igång grejer..

      Jag har redan skrivit och tidsinställt ett inlägg om det. =)

    Är jag den enda köttätaren som inte tycker att helstekt spädgris är gott?
    Har inget att göra med hur det ser ut. Jag är uppvuxen med både jakt och slakt. Det är själva smaken jag inte gillar. Plus att det brukar vara tråkiga tillbehör och obefintlig dukning.

    Anna-Sara är väl inte höjden av humor men i sitt sammanhang lättar hon upp. All heder åt henne.

      Oftast brukar det vara ganska tafatt, håller med dig! Vi var dock inne på att ha det på vårt bröllop och fick smaka en gris som legat länge i marinad och men ”håll käften”-tillbehör – det blev aldrig en gris på bröllopet men jag ändrade totalt åsikt så jag nästan dreglar av den bilden.

    Usch vilken ledsam bild. Älskade små djur. (Nej jag äter inte kött)

    Gjorde godaste hamburgaren någonsin i helgen med anammas formbara färs. Till och med min pappa som äter entrecote minst en gång i veckan och är en köttätare av rang erkände att den var godare än många kötthamburgare han ätit.
    Såååå, recommend recommend??

      Anammas formbar är bäst. Gjorde köttbullar på sån färs igår och kryddade efter min smak. Blev så jävla gott!!

      Vad använder ni för kryddor i? Jag är inget fan av sojasmaken så har ni något tips på hur man kan dölja den så tar jag tacksamt emot det!

        Beror lite på vad jag ska använda den till, men i hamburgaren hällde jag bara ner lite (eller ganska mycket) grillolja med smoked hickory smak. Det finns ju massa olika att välja bland beroende på vad man gillar.
        I tex köttbullar brukar jag köra på gul lök, kinesisk soya, dijonsenap, annan valfri senap och olika kryddor och örter. Beroende på vad jag har hemma och är sugen på.

        Tycker defenitivt du ska köpa hem den och prova dig fram!?

      Jaa jag har biffar av formbara färsen i matlådan idag. Stoppade i lite feta och soltorkade tomater i biffarna också. Såå gott och såå bra produkt!!

      Supergott. Anammas färs är jättegod grillad!

    Kan någon berätta vad bilden föreställer? Vill inte kolla …

      Mat

        Död.

          Död mat.

    Barbariskt men mest vidrigt att längta efter att elda på ett spädbarn ? Det enda lyckliga där är väl att grisen slipper växa upp i den brutala industrin som köttindustrin faktiskt är (ja även i Sverige).

    Nu kommer såklart nån att börja raljera om att hen minsann föder upp och smeker grisen till döds själv så då är allt okej… Det är bra lustigt att 99% av Sveriges grisar aldrig ser dagsljus föränn dagen de i ångest skuffas upp på slaktbilen MEN ändå äter ingen köttis sånt kött. Neeeej, det är bara frigående djur som självdött av lycka som äts. Vilket inte är rimligt med några siffror varken för hur köttindustrin ser ut och vad som säljs i affärerna. Men fortsätt ni att lura er själva och försök desperat rättfärdiga er egoism. Men sanningen är att majoriteten äter superbilligt kött ofta i form av korv och köttbullar.

      Och fortsätt ni att äta era sojaprodukter från skövlad regnskog.. 🙂

        Soja från regnskog används mestadels till djurfoder. Soja som används till människoföda odlas främst i Europa och till viss del i Nordamerika (förutom hälsans kök som odlas i Israel), sedan finns det andra vegetariska livsmedel än soja. Kidneybönor, kikärter, gula ärtor, gröna ärtor, Seitan som görs på gluten, quorn börjar komma med veganska alternativ, pulled oats som görs på havre, quinoa jag åt en fantastisk god korv baserad på linser och gula ärtor som protein för några år sedan, frikadeller baserade på tex nötter och ströbröd eller svampbollar.

        Anonym: 96% av all odlad soja går till djurindustrin! Det är den som blir djurfoder som skövlar regnskog men visst grip efter halmstrån du i dina försök att underminera växtbaserad mat, haha… Get your facts straight 😉

          Alltså: En skjuten älg/rådjur > sojaprodukter i alla dess former

          Försöker inte häckla er veganer, but… yeah.

            Majoriteten av köttätare äter inte vilt utan kött så ditt argument håller inte

              *utan kött från tamboskap*

        Äter inte soja alls eftersom jag är allergisk. Och vegetarian.

    Måste bara kommenta det faktum att så många nu för tiden raljerar om att de minsann föder upp och smeker grisen till döds själv så då är allt okej… Men då är det är bra lustigt att 99% av Sveriges grisar aldrig ser dagsljus föränn dagen de i ångest skuffas upp på slaktbilen. Detta trots att ingen köttis äter sånt kött för det är ju bara frigående djur som självdött av lycka som gäller. Något som inte är rimligt med några siffror varken för hur köttindustrin ser ut och vad som säljs i affärerna. Men fortsätt ni att lura er själva och försök desperat rättfärdiga er egoism. Men sanningen är att majoriteten äter superbilligt kött ofta i form av korv och köttbullar.

      Himla roligt också att alla köttätare och kobröstmjölksdrickare blir så upprörda när det påpekas att de stödjer djurplågeri, som att själva uppmärksammandet är är värre än det faktum att de stödjer djurplågeri. 😉

      Ät du din soja så äter jag mina glada, klappade kossor. Ja, de är glada och sen dör de. Jag hoppas också kunna ha ett lika gott, glatt, omhändertaget liv och dö hufsplufs som dem.

        I dina drömmar likmumsare

          Lik?
          Ni växtätare glömmer att växter också är levande varelser! Vad ska vi äta då? Stenar?

            Växter är inte varelser utan organismer utan ett centralt nervsystem och därmed heller utan kognitiv förmåga. Inga tankar, minnen och rellea känslor. Men för all del: stirra en katt i ögonen medan du stryper den och sen stirrar du på en solros medan du klipper av stjälken. Ser du någon skillnad? Hmmm… ? Verkligen inte? Nejdu, försök inte köra med den gubben inte, likmumsare.

              Fast jag ser hellre 100 000 döda kossor än 100 000 skövlade träd. Men där är vi uppenbarligen olika.. ?

                Du är medveten om vad kossorna äter va!?

                Det är inderekt dina kor som skövlar träden du åsyftar då det odlas soja till kraftfoder (ja även i Sverige ges detta) så lägg ner det argumentet.

              Anonym kl 12,28

              1 även djur är organismer och att kalla djur för varelse och inte organism är språklig proparganda och dessutom fel. En växt är också en varelse. En levande varelse består av en eller flera celler, kan fortplanta sig, behöver energi, byter ämnen med omgivningen och reagerar på omgivningen.
              (Något icke-levande har inte alla dessa egenskaper tex en sten.)

              2 är du säker på att de inte har minne, känsel etc? Botanister är det inte.

        Jag har jobbat på ett slakteri. Det stämmer INTE att dom är glada och sen dör de hufsplufs.

          Exakt fd slaktare. Djur har en enorm ångest och är väldigt rädda påväg till slakteriet och särskilt när det kommer fram. De dör inte i lycka utan omgivna av blodet från sina ”vänner”.

          Eller så slaktar man kanske sina djur själv, utan transporter och ångest? Det borde du väl veta är ett alternativ om du nu är slaktare.

            Haha, ja men en promille slaktar sina djur själv så det är ickerelevant i diskussionen.

            Ja, så måste det vara. Alla massproducerade färdiga förpackningar med diverse kött kommer såklart från djur som blivit slaktade på ett ”snällt” och ångestfritt sätt. Känns det bättre att äta lik nu?

              Känns lika bra som vanligt då jag äter våra egna djur, slaktade eller jagade på egen mark.

                Du är en promille av befolkningen Anonym. Fler är veganer än mängden som slaktar själv.

    Haha asså att folk här sitter och är stolta över att ta livet av andra varelser? Wow ja grattis verkligen något att skryta om… verkligen en underbar kvalitet att inte ha empati alls för andra icke-mänskliga djur

    Alltså ni ”anti jägare” här uppe… Jag skulle vilja påstå att jakt är det mest humana OCH naturliga sättet att få kött på. Finns fan inget som är så irriterande som översittarveganer(jo, vid närmare tanke, jaktsabotörer, dessa iqbefriade idioter) som ständigt ska belysa hur vidrigt fel det är med kött (tycker själv köttindustrin är hemsk, men närproducerat på mindre gårdar med god djurhållning och jakt ÄR INTE hemskt).

    Är du vegan och trivs med det? Kul för dig.

    Behöver du upplysa resten av världen om det? NEJ NEJ NEJ

    Är människor som äter kött dumma i huvudet? Nej

    Slår vad om att ni är sådana som tycker att vargpopulationen borde tillåtas öka fritt oxå?

      Nej, det naturligaste sättet är att springa efter djuret enbart när behov finns, döda det genom att sätta tänderna i det och sedan äta upp det rått.

      Sedan gör ju människopopulationen mycket större skada än vargpopulationen, ska vi börja skjuta ihjäl varandra också? ;))

      Skulle absolut inte kalla köttisar dumma i huvudet, däremot mindre vetande eller av lägre moral.

      Är inte anti-jägare, tycker att det är bättre än den äckliga djurindustrin på fler sätt. /vegetarian som inte heller gillar veganer som ska upplysa om allt hela tiden. Kallar mig inte ens vegetarian ”irl” för då får man skit om man ens råkar kolla åt en ost.

      Och ni köttisar behöver inte upplysa resten av världen att ni minsann äter kött eller tycka att vegos är dumma i huvudet. Respekten går åt två håll. Jag och många andra på min stora arbetsplats är vego och enda gången vi ”upplyser” andra om vår kost är när köttisar ska fråga och kommentera och göra sig lustig över någons vegomat vid lunchen.

      ”Är människor som äter kött dumma i huvudet? Nej” – korrekt svar: ja, de är kortsiktiga egoister, alltså dumma i huvudet 😀

    Att diskutera med veganer är ungefär lika givande som att diskutera med en vägg.
    Ni jobbiga jävlar som tvunget ska pracka på och fördöma andra som inte gjort samma val i livet som ni, jisses, finns nog bara en kategori som är störiga och det är dessa totalt iqbefriade jaktmotståndare.
    Jag jagar och det ENDA kött jag äter är antingen från skogen eller från min gård, uppfört i det fria.
    Sen att köttindustrin är skit är en annan femma. Är inte så jävla bra för miljön att importera diverse quorn, ärtor bönor och allt vafan det nu är heller, om vi nu ska hålla på med pajkastning?

      Du är en jobbig jävel som dödar oskyldiga djur. Mycket värre än vad en vegan någonsin skulle komma på! Spelar liksom ingen roll vad du försöker ursäkta det med eller vilket hittepå du kommer med, du har ändå fel.

      Om du tror att majoriteten av det kött vi äter kommer från ens egen gård eller egen jakt så bör du nog öppna ögonen.

      Halmstråååån Kyssmigi! Nä är det några som är som väggar är det ni köttisar. De där starka urtidsmänniskorna som jagar i kyldisken på Ica, wow vilka övermänniskor. Högst upp i näringskedjan *bröööööööööööööööl*
      ”Nä mitt kött är helbra för miljön. Bönor däremot asdåligt! Brööööl!!” Haha… Tur att ni är ett utdöende släkte.

        HAHA! De som kommer dö först vid en eventuell katastrof är ju alla veganer som inte tåååål att se ett stackars dött djur, buhu!
        Nej, tacka vet jag jägare som har försett oss med mat i generationer….

          Eh va? Haha… Vi veganer har ju betydligt större kunskap i näringslära och därmed vet vi vad vi behöver för att klara oss vid en katastrof utan att behöva börja äta döda djur. Eller vad menade du? Att vi inte skulle tåla att se döda djur som dött pga. katastrofen? Haha… Hur som helst, snacka om att du missat mål trots att du är en så kallad ”jägare”. Jävla vapenfjant.

          Hahaha ? är det här ett seriöst argument tycker du? Du är en stark röst för köttindustrin

            Hahah jaa och jag kommer fortsätta äta kött tills jag hör ett enda valid argument för att sluta.
            Och för varje korkad vegan jag möter tänker jag köpa en extra förpackning kött och trycka i mig.
            Lär bli fattig men
            det är det värt. ☺️ Oink!

            Vadå, vad skrattar du åt? Din kommentar var ju helt jävla värdelös och hånande så vad ska man ens svara på den, din vapenfjant?

              Jag vet inte längre vem du syftar på, men jag som svarade skrattande på din kommentar (en anonym av flera) har inte uttalat mig om vapen. Jag har gett tips på linser i det här kommentarsfältet och svarat på ditt ytterst löjliga försök till att hävda dig. Men fortsätt gärna med din retorik om du tror att den leder någonstans.

    Helstekt gris/lamm är ganska vanligt i vissa länder. Ätit detta flera gånger i Kroatien och det är jättegott.

    Någon som kan tipsa om bra vegetariska alternativ till köttfärs? Älskar köttfärs men vill dra ner min köttkonsumtion på rött kött. Testar quorn men kan inte med konsistensen på det. Så hit me med tips! 🙂

      Testa anammas formbara färs!

      Alltså, det ÄR ju inte köttfärs, men till tacos steker vi röda linser (kokta då) med de kryddor man vill ha – blir supergott!

        Riven morot, riven palsternacka (2 morötter, 1 palsternacka) stekt i smör och vitlök till det är mjukt, sen tillsätt linser, vatten och kryddor. Blir mer att tugga på än bara linser

        Belugalinser blir gott i tacos. Finns många recept på tacoröra med de linserna. Ett tips?

      Finns massor med vegfärser, jag tycker bäst om hälsans kök (men det odlas på bosättarmark så etiskt tveksamt), anammafärs är billigaste, och bra i bolognese.

        Bosättarmark?

          Israel…

      Tack för alla tips! 🙂

    Tur är det väl att majoriteten av alla veganer vet hur man uppför sig annars hade man skämts för att kalla sig det.

    De flesta som gapar växer dock upp tillslut och inser hur urbota dumt det är att försöka konvertera någon genom att bete sig som ett svin själv. (Ja, pun intended)

      Ingen vegan här har betett sig som ett svin. Det är bara köttisarna som är überkänsliga 🙂

        Många veganer har betett sig som svin här. Köttätare också.

        Det är känsligt åt båda hållen, sånt här är hopplöst att diskutera.

    Problemet ligger väl i kostnaderna. Billigt kött kommer alltid utomlands ifrån och är man fattig så har man inte så jävla mycket val. Att käka veganskt tex är också jävligt dyrt… Om man ska få i sig allt man behöver, gärna varierat också. Sedan har jag tex svårt för bönor osv och andra nödvändiga saker man bör äta om man är vegetarian. Så skapas det bättre förutsättningar för att välja bra kött, alternativt billigare att äta veganskt/vegetariskt tror jag fler hade gjort det.

      Men det är ju inte dyrt att äta veganskt/vegetarianskt? Kanske om du bara ska äta en massa halvfabrikat och ’produkter’, men det behöver du ju inte…
      Och vad är egentligen ’bättre förutsättningar för att välja bra kött’ – en omskrivning för att det borde vara billigare? Egentligen borde ju allt kött vara dyrare…

        Vi kallar oss inte veganer men äter ofta vegansk mat, det är ju typ det allra billigaste (och godaste!). Lagar lätt middagar till 6 pers + rester till matbox för långt under hundringen, och då köper jag ändå allt ekologiskt:
        – Linssoppa (röda linser, krossad tomat, morot + kryddning)
        – Ugnsrostade grönsaker (sötpotatis, brysselkål, broccoli, morot, kikärter, rödbeta, palsternacka, kålrot, potatis – allt i bitar med olja + kryddning)
        – Diverse soppa, baserad på kokosmjölk + krossad tomat, med kikärter/sötpotatis/broccoli/linser + kryddning. Som fastare gryta till ris/quinoa/hirs/pasta/nudlar.
        – Diverse dip/såser/röror baserade på mixade bönor/grönsaker.

        Klarar verkligen inte att förstå vad som skulle vara så dyrt med vegansk mat? Vad är det du äter då?

      Vegansk mat är INTE dyr någonstans, inte någonstans. Så det där är bara ett svepskäl för att man inte orkar tänka utanför boxen och hellre väljer Dennis korv före svenskodlade bönor.

      Billiga veganska rätter: Ärtsoppa utan fläsk och extra buljong, hemmagjord falafel, morotsbiffar, rödbetsbiffar, alla typer av bönbiffar, linsbolognese, dahl (köp kryddor i en indisk affär och kokosmjölk på extrapris, odla koriander i ett fönster), linssoppa, morotssoppa, majssoppa med paprika, pasta med tomatsås, grillad spetskål, anammafärs kostar ungefär lika mycket som köttfärs per kg, så byt ut mot det bara i många rätter.

      Vi kallar oss inte veganer men äter ofta vegansk mat, det är ju typ det allra billigaste (och godaste!). Lagar lätt middagar till 6 pers + rester till matbox för långt under hundringen, och då köper jag ändå allt ekologiskt:
      – Linssoppa (röda linser, krossad tomat, morot + kryddning)
      – Ugnsrostade grönsaker (sötpotatis, brysselkål, broccoli, morot, kikärter, rödbeta, palsternacka, kålrot, potatis – allt i bitar med olja + kryddning)
      – Diverse soppa, baserad på kokosmjölk + krossad tomat, med kikärter/sötpotatis/broccoli/linser + kryddning. Som fastare gryta till ris/quinoa/hirs/pasta/nudlar.
      – Diverse dip/såser/röror baserade på mixade bönor/grönsaker.

      Klarar verkligen inte att förstå vad som skulle vara så dyrt med vegansk mat? Vad är det du äter då?

    Vi väljer alla vad vi vill äta, varför göra påhopp hit och dit, ät det du önskar och var nöjd med det, ganska enkelt och respektfullt.

      Djuren väljer inte och djurens välfärd går före stenålderstänket hos vissa. När dessutom kostval är miljö- och hälsovådligt ja då är det inte alls ens eget val längre. Folk måste utbildas, tänka om och ändra sin livsstil för den är inte hållbar eller försvarsbar.

        Jag är nästan född på stenåldern, så den tiden jag har kvar, tänker jag välja att äta det jag mår bra av, jag talar inte om för andra vad de ska stoppa i sig el inte, det borde inte andra heller göra, oavsett dina åsikter

          Du väljer egoism, okej, wow, bragdfullt eller förlegat? Nej, du bryr dig inte men det spelar inte roll för det är ändå fel eftersom det påverkar miljarder djur varje år och klimatet. Dessutom även människor som svälter pga västvärldens lyxkonsumtion av mat och sen är det förstås er egen hälsa som försämras radikalt också och kostar samhället enorma summor i onödan. Inga positiva aspekter men för all del väljs fritt, den gamla slagdängan.

    Att vara etisk vegetarian och särskilt vegan är en kamp, ett aktivt val som en gör för någon annan än sig själv. Det är en oegoistisk kamp att föra talan för de som inte har en röst. Djuren som lever hela sina liv instängda och offrar sina liv för någons aptit. När en blivit vegan så blir insikten av djurexploateringen stor. Djur finns i allt och det är så svårt att undvika men det går när viljan finns! Det är helt absurt hur människan utnyttjat jorden och dess resurser för att skapa denna ”värld”. Hur människan också skapat en systematisk dödarmaskin som kallas djurindustrin. Det är makabert och detta får vi veganer insikt i. Sen hånas vi för vår empati och kallas lögnare… Det är sorgligt och skrämmande men vi har åtminstone ett lätt sinne, rent hjärta och inget blod på våra händer.

    OT, såg nyss att pappisarna nu är polisanmälda då det är olagligt att sprida avklädda bilder utan samtycke. ???

    Hur har denna bebis blivit dödad? Dum fråga men den är inte slaktad, de har väl inte stekt den levande? Eller är den skjuten? Fattar inte

      Stucken i halsen

    Såå glad över att fler och ger blir vegetarianer/veganer, köttätar-släktet kommer nog va utdött i framtiden tror jag 🙂

      Det tror inte jag??

        Kollar man på statistiken så ser det ut som det krm bli så 🙂

    Herregud. Sånt här och feminism går seriöst inte att diskutera.

    Jag respekterar alla människors matval. Jag är själv inte vegetarian, även om jag jobbar på att äta mindre och mindre kött, så kanske blir jag det en dag.

    Det jag inte förstår är alla icke-köttätare som försöker chocka oss köttätare med uttryck som ”helgrillad bebis” eller mördare eller jag vet inte vad. Förstår ni inte att ingen kommer tänka ”jahaaaa….är det ett litet djurbarn? Men då måste jag genast sluta äta det” när ni säger sådana saker? Vore det inte bättre att försöka upplysa och informera andra människor på ett sakligt sätt?

    Och nej, jag menar inte att det är er uppgift att utbilda mig, det kan jag göra själv. Men i mitt fall skulle ni ha bra mycket bättre chans att lyckas ifall ni kom med sakliga argument istället för att säga att jag är vidrig som vill elda upp ett spädbarn. Nu blir jag bara grinig och vill inte lyssna. De enda som lyssnar på sådana argument är andra som inte äter kött och som blir upprörda vid tanken. Så ni gör inte mig som köttätare upprörd, utan de som tycker likadant som er. Är inte det onödigt?

      Är vegan själv och brukar aldrig uttrycka mig så (även om jag kan tänka det), men det jag tänker om det är främst två saker. Ibland för chockfaktorn, ja. Eller, inte chockfaktor nödvändigtvis, men det är väldigt många människor som inte kopplar köttbiten på tallriken till vad det faktiskt är, vad ägg faktiskt är, vad mjölk faktiskt är och är till för. Så jag tror en del av de veganer som uttrycker sig så gör det för att faktiskt sätta det i ett annat perspektiv genom att prata om t.ex. mjölk som bröstmjök/mat till bebisar/kalvar. Om det fungerar eller inte är svårt att veta, men de flesta veganer jag själv pratat med har själva haft sådana ”aha-moments” där de fått höra liknande saker (innan de var veganer alltså).

      Det andra är att jag tror det handlar om känslor ibland. Är man vegan (vilket då är av etiska skäl) så är det en rätt känslosam grej. Sedan jag blev vegan kan jag ärligt erkänna att min empatiska förmåga höjts, både för mina medmänniskor men framförallt för djur. Blir så uppriktigt så jävla ledsen ibland när jag ser vad för sjuka grejer vi människor gör mot djur. Så att uttrycka sig så ”hårt” som det kan låta, kan i vissa fall vara ett slags uttryck för den faktiska ledsamhet, ilska och uppgivenhet man känner inför det hela. Och då spelar det liksom inte så stor roll att det kanske inte är så effektivt, man reagerar bara. Som man kan göra på grymma orättvisor och folk som står oförstående/ovilliga att förstå vad det handlar om.

    Varför har jag fastnat i moddfiltret igen? Är det för jag använde ordet t*pless igår på bikininlägget?

    Glad av att jag aldrig har ätit något djur och mina föräldrar är vegetarianer sen jag föddes ??? Stackars lilla gris ? Fick inget långt liv ?

    Mitt mål är att få in fler vegetariska rätter på ”rullning” fast jag inte har några som helst avsikter att bli vegetarian ? jag är absolut för det svenska lantbruket och en fortsatt köttkonsumtion (tror inte på en framtid där alla bor i städerna och käkar quorn)

    Förstår inte vad som är äckligt med bilden? Det är väl ingen skillnad på den och en fläskfilé eller baconburgare, egentligen? Båda är ett dött djur, det är bara formen det presenteras i som är annorlunda.
    Köttätare är hjärntvättade till att koppla bort faktumet att ”maten” de äter är likdelar, delar från ett DJUR. Genom den här separationen så är det enklare att argumentera FÖR köttätandet. Man sticker huvudet i sanden, tuggar och är nöjd.

    Jag blir inte mer äcklad av den här bilden än jag blir när jag ser ”vanligt” kött. Är vegan sedan 10 år tillbaka och det är bland det bästa valet jag gjort i mitt liv! Pinsamt när folk tycker sådant här är vidrigt. Dubbelmoral…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.