Pippispons?

Blondinbellas dotter har fyllt 3 år och firades igår med ett Pippi-kalas.
Allt från presenter och tårta till dekorationer och ett vuxenbord med alkohol har fixats av någon annan än Bella då hennes tid är alltför dyrbar för att läggas på någonting så simpelt som sin dotters födelsedag.
Snälla nån, hur skulle det se ut? Hela Sveriges svar på Oprah Winfrey kämpandes med presentpapper och tejprullar? Skojar du eller?
När hon istället skulle kunna lägga den tiden på viktigare saker som att få håret fönat eller på att uppdatera excelarket med den kommande veckans inspelningar i boomerang?

Att de flesta – om inte alla – presenterna är sponsrande är ju sen gammalt, men vad tror ni om Pippi?
Tror ni Bella har betalat för hennes tjänster eller kommer hela det här barnkalaset till slut vara sponsrat?
”Uppge koden #blondinpippi för att få extra många ballongdjur på ditt barnkalas?”

Ja, det låter mer än troligt…

261 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men what? Måste man fixa allt själv och svettas och stressa för sin dotters födelsedag, annars bryr man sig inte? Hade jag haft pengar att fixa allt det jag vet att min dotter älskar så hade jag ju också anställt folk som kan hjälpa mig ordna min dotters drömfödelsedag.

    Och ja, jag vet hon kan vara sponsrad etc etc men helt ärligt kändes detta bara som en märklig shaming.

      Lägg av! Så trött på att folk kallar det shaming, avundsjuka,bitter……nä det är bara så enkelt att det är inte vanligt i Sverige att inte prioritera sina barn. Hon gör allt för att tjäna pengar på ALLT. Det är så enkelt. Sen bryr hon sig inte ett dugg om åsikter om henne. ( källa: Bella själv i Alex podd) . Hon kunde varit mer privat i detta. Snälla ,att till och med uppge koder och AdLinks i ett inlägg om sin dotters kalas!

        så eftersom bella gör ALLLTT, ALLLT för pengar så är hon inte en bra mamma och förtjänas att bli pikad på att hon inte bryr sig om sina barn?

        Jag förstår att bella har stalkers eftersig, baserat på folks kommentarer ang Bella i denna blogg så förvandlas ju hälften till psykopater så snart ett inlägg om bella skrivs här

        Jag är inget fan av Bella och läser inte hennes blogg eftersom jag bara tycker hon är fejk. MEN baserat på detta inlägg svartmålas ju Bella för att hon har tillräckligt med pengar för att betala någon annan att fixa ett roligt och bra kalas för hennes dotter. Eller om det nu är så att det finns företag som erbjuder sig att sponsra: om erbjudandet passar varför skulle hon tacka nej? Och jag har inte använt ordet avundsjuka eller bitter. Hatar också när man slänger med de orden, speciellt avundsjuka, och tror inte det är det som är fallet här. Men det BLIR att ”skamma” henne som mamma bara för att hon betalar någon att ordna ett ballt kalas. Jag förstår liksom verkligen inte vad problemet är med det? Finns många som köper in catering och underhållning. Bryr man sig mindre då? Känns konstigt att värdera hur mycket man bryr sig om sina barn genom att jämföra hur mycket svett och tårar som droppar i tårtsmeten liksom.

          Fast jag tänker lite såhär: Hon har sagt att hon inte vill visa sina barn av olika anledningar (vilket jag köper 100%) men när det kommer till att tjäna pengar på dom, då är allt ok.

            Hon har vid ett senare tillfälle sagt att orsaken varför hon inte visar ansiktena på barnen är för att de inte ska kännas igen direkt ute när hon inte är med. T.ex. om förskolan är på utflykt.

            Vet att hon i början rablade om att hon inte ville exponera sina barn men hon ändrade sig vid något skede till det jag skrev ovan.

            Det kan man ju diskutera t ex ur ett integritetsperspektiv, men varför då blanda in att hon köpt tjänster så som paketinslagnig och tårtbakning och att det skulle vara att prioritera bort barnen?

            Om själva sponsringen är problemet, skriv det istället för att håna henne för att hon inte slagit in paketen själv.

              Fast en självvald offentlig person får ta emot kritik (Du känner att det är ett hån och det är din rätt att känna så) men sen att Isabella hånar sina läsare och styr dom (Som när hon gästade Alex pod) DET är inte lika illa? Att metodiskt göra ”gullegull” inlägg och använda sina barn när hon ska lansera något nytt. Det känner jag är ett hån mot alla tusental (en person mot tusentals) som följer henne. Sen absolut, det är marknadsföring ut i fingerspetsarna men då ska man kunna ta emot lite också!

                Jag vet inte riktigt vad som är poängen i ditt svar? Jag tycker att det är ett hån eller iaf väldigt hånfullt formulerat, och jag förstår att jag ”får” tycka så utan att du berättar det för mig.

                Jag tycker Bella gör massa tokigheter. Jag tycker INTE att en av dem är att köpa in en Pippi eller en tårta till barnkalaset. Att hon manipulerar sina läsare osv är såklart fel men jag förstår inte vad de har med tårtan att göra. Säger man att Bella är dålig pga köpetårta kallar man ju faktiskt alla andra föräldrar med köpetårtor dåliga också. Tycket man att Bella är dålig av någon annan anledning så säg det istället.

                Fundera förresten lite på varför du säger åt andra människor att ”du känner så, och du får känna så”, kanske är menat som trevligt, men det är ganska drygt för det låter som andras resonemang bara kommer från att man är känsliga och tagit det personligt typ.

                  Det jag menar är att man får köpa in vilka tjänster man vill. Det struntar jag i. Men när det kommer till krita så följs inte ”jag vill inte exponera mina barn” och jag tycker det är hyckleri. Sen om hon vill köpa in 511 tårtor och varenda karraktär från Lindgrens sagor. Couldn’t care less. Var ärlig bara.

                  I fråga om ”du får känna så” så ber jag om ursäkt om du känner dig hånad eller att du anser att jag var dryg. Det var inte min mening. Jag känner och tror i grund och botten att vi missförstår varandra angående Bella så vi har nått ett döläge i iaf denna diskussion. Så nu kommer jag ”släppa” detta då jag antagligen bara kommer fortsätta säga fel saker. Hoppas du får en trevlig söndagskväll!

            Hon har väl alltid lagt ut bilder på barnen, det är ansiktena hon inte velat visa och gör inte heller. Lite ser man ju ibland men allt som allt har jag faktiskt ingen aning hur deras ansikten ser ut och hade inte kunnat identifiera dem i en förskoleklass. Det är väl det som är tanken?
            Att hon tjänar pengar på dem/att hon är mamma vet vi sedan länge. Inget konstigt tycker jag. Hon är en influencer. Företag kontaktar henne ideligen för samarbeten. Om det är så att hon får barn så är det klart att barnvagnsproducenter vill göra samarbete med henne. Återigen: tycker inte det är fel. Inte heller fel att hon tar emot presenter från företag till hennes barn. Det utesluter ju inte att hon köper egna presenter och har mysigt med sina barn på ett ”personligt” plan. Men om jag tidigare skrivit är jag inte fan av henne och läser inte hennes blogg längre så kan ju bara utgå från inlägget här, och då framkommer inget ”reellt” – bara kassa ord om henne för att hon tar in utomstående arbetskraft för att ordna sin dotters födelsedag. En kritik jag inte alls förstår mig på. Jag ser inte ner på folk som fixar med catering eller tar hjälp av eventföretag på födelsedagar eller andra tillfällen.

        52 gilla just nu, jisses! Hon älskar pippi, hennes vänner är där, solen skiner och hon får paket. En dag helt till henne. På vilket sätt är hon inte prioriterad? Exakt samma kalas betald med Bellas kort istället hade varit bättre? Det är ju iofs ingen skillnad då det även nu är betalt av Bella. Hur tänker ni?

        Jag förstår att man tycker att hon inte prioriterar sina barn när hon reser så hon missar barndagar osv, men jag förstår inte varför ni tycker att hon prioriterar bort barnen under detta kalas? Hon är ju med barnen och innan, under och efter kalaset?

        Att hon inte gjort tårtan själv utan istället tagit barnen till en park har jag så svårt att förstå hur man lyckas vrida på till att hon prioriterar bort barnen.

        Ja hon tjänar pengar på dem, och de kan man såklart ha åsikter om, men det är ju en annan fråga. Förklara, på vilket sätt prioriteras barnen bort på detta kalas?

          Håller med dig get.

        Och jag vet att hon inte bryr sig det minsta om anklagelser. Skulle aldrig försvara Bella för hennes skull (bortkastad tid) utan tycker själva anklagelserna är orättvisa och vill bemöta dem.

      Håller med Aa a
      Vad är detta? Dags att ta en paus för många av er inkl Camilla från er besatthet av att hata Bella kanske? ?

      Det som iafjag reagerar på är att hon skriver att hon inte har tid att göra allt detta själv. Det är en dålig ursäkt, för tid har hon. Det handlar bara om prioritering av tid. Sen, att hon inte vill eller kan är en annan sak, men att skylla på tidsbrist när det är så tydligt att hon har tid är bara fel. Tycker det är helt ok att ta in hjälp för jag är övertygad om att Sally inte bryr sig så mycket. Men Isabellas förmåga att skylla ifrån sig på allt är bara löjlig, hon är inte mer upptagen än någon annan. Skulle ha mer respekt för henne om hon faktiskt sa som det var, hon vill/kan inte själv och därför lejer hon bort det.

        Hahahah men seriöst? Du reagerar på att Bella ”inte har tid”? Ja jävlar vad provocerande. Att Bella ens kan tjäna pengar utifrån det hon berättare hos Schulman beror ju inte på att hon faktiskt är provocerande utan att fet finns tillräckligt många människor som du som blir provocerade av något helt mediokert. Ta mig fan därför jag imponeras av Bella ändå, att hon lyckats så bra med att kapitalisera på att folk blir provocerade över ingenting.
        Och när folk här ”försvarar” Bella i kommentarsfältet så gör de förmodligen inte det för Bellas skull, alla vet att hon intr bryr sig. Det är en samhällsplikt att säga ifrån när folk säger illvilliga och elaka saker, oavsett om föremålet för elakheterna bryr sig eller inte. Och ja, det är bara elakt att insinuera att någon skulle vara en dålig förälder och inte bryr sig om sina barn tex, vilket görs hela tiden här inne.

          Jag skrev inte att jag blev provocerad, utan att jag reagerade på det. Är inte ett dugg provocerad av Bella faktiskt. Men jag tycker kanske ordvalet ”inte har tid” blir lite fel i sammanhanget eftersom det gäller hennes dotter. Men är helt övertygad om att Sally inte bryr sig och att jag inte ser nåt fel med att ta in hjälp (som jag skrev). Sen tycker jag att Bella borde stå mer för sina val än vad hon gör och inte skylla på allt möjligt. Men inte är jag speciellt provocerad av henne. Snarare du som verkar bli väldigt provocerad av Camilla och alla kommentarer här inne. Tycker det är bra att man säger ifrån när det blir personangrepp men att du blev så provocerad av min kommentar förstår jag inte. Ha en trevlig söndag!

          ????

      Håller helt med ”Aa a”, men är inte förvånad över inlägget, tyvärr.

      Skulle vilja se dig, Camilla, skriva ett liknande inlägg om Camilla Läckberg, som använder sig av catering var o varannan gång, som de har något hemmavid. Skillnaden?

      Ja Camilla, i vanlig ordning vet ditt Bella-hat inga gränser. När tänker du bemöta kritiken?

        Vet du…
        Det kommer du märka…

          Du har fått liknande kritik förr. Jag tycker absolut att det ska finnas någon typ av ”bevakning” över alla bloggare osv, men den bör då vara objektiv och följa de pressetiska reglerna någorlunda i alla fall. Det du gör här Camilla är att fylla inlägg med dina personliga åsikter och mobba.

            Det här är en blogg, inte Dagens Nyheter. Är du ute efter den typen av text så har du nog hamnat mer än fel.

              Verkar som att jag inte kan posta inlägg längre? Försöker byta namn osv och testar igen. Camilla har själv hänvisat till de pressetiska reglerna. Snabb googling så hittar jag ett inlägg den 18 april 2017 där hon skriver ”Jag kommer inte lägga ut inspelningen då det inte är pressetiskt försvarbart”. När det passar så försöket hon framstå som en journalist, när det inte går att försvara så är hon en bloggare bara (som tydligt mobbar). Emma. Om man inte är DN, är det okej att mobba då? Camilla. Ta ditt ansvar och bemöt kritiken.

                Jag lägger sällan tid på att skriva ”svar på tal-inlägg” eller på samma sätt bemöta feedback och kritik på det sätt du verkar efterfråga men det betyder inte att jag inte läser den och/eller tar den till mig.
                Vad gäller pressetik så är det någonting som kommer med ett utgivningsbevis men som inte styr på vilket sätt jag väljer att skriva mina inlägg.
                Jag har en chefredaktör som har stenkoll på mig, mina inlägg och vad man får och inte får skriva och om jag har några betänkligheter så kommer jag vända mig till honom och diskutera detta – inte med random läsare i mitt kommentarsfält.

                  Okej. Kommer absolut kontakta din chefredaktör. Hur tycker du att du förhåller sig till de pressetiska reglerna i detta inlägg?

                    På samma sätt som du inte behöver hålla med mig i min kritik mot Blondinbella så behöver jag inte tycka att sättet hon gör saker på är rätt men att ha en annan åsikt har ingenting med pressetik att göra och alla faktiska detaljer i inlägget är saker som Bella själv gått ut med och alltså ingenting jag själv hittat på.

                    Men maila gärna honom – han sitter här bredvid mig på redaktionen och ser ut att ha på tok för lite att göra. 🙂

            Alltså, vilka dårar ni är som fortsätter försvara Bella även efter att hon gått ut med att manipulerar sina läsare för ett enda syfte – att tjäna mer pengar.

            Känns det bättre att intala er att hon VISST bryr sig om er läsare och inte har någon dold agenda?
            Fan vad hon måste skratta åt er!!!!

              Jag gillar inte Bella alls. Jag gillar inte Camillas ”bevakning” av Bella heller. Det går, tro det eller ej, ogilla svartmålningar även när det riktar sig mot människor man själv inte ömmar för.

    Ja känns ju lite som att försöka komma undan att hyra en en lekledare att ta hand om barnen så hon kan hänga med de vuxna. Kan man inte bjuda in till en till fest en annan gång om man föredrar det.

      Jag vet inte hur många kalas vi haft på lekland, go-cart, klättringskalas etc. Är det också att komma undan?

        Det låter kul tycker jag, älskade lekledare t ex på Junibacken när jag var liten.

      Stackars, stackars barn, arrangerade fester och färdigköpt fikabröd?. Men ärligt, varför ställer man så höga krav på mödrar, de ska baka, helst gjort presenterna själv, fixa hela kalaset själv. Hade exempelvis barnens pappa skrivit liknande hade nog ingen reagerat. Eller vad tror ni? Jag tänker också på när alla gick i taket för att Jessica Almenäs åkte i från sin bebis i en månad, för att arbeta med OS. Min man arbetade utomlands en månad när min yngsta var 6 månader och det kan jag lova att ingen tyckte var det minsta konstigt. Olika krav på mammor o pappor!

        För att pappor (generellt sett) inte är barnets primära anknytningsperson.

          Fast barn har (oftast) flera anknytningspersonen, och hierarkin bland dessa skiftar beroende på hur mycket tid barnet spenderar med respektive person. Så det borde inte spela någon roll alls att mamman oftast är primär anknytningsperson ?‍♀️ Åker mamman bort nöjer sig barnet med den person som är nr 2 på listan, kan väl gissa att det ofta är pappan då.

          De kan ju baka tårta även om de inte är primär anknytningsperson?

    Jag tror inte att hennes dotter bryr sig om vem som har bakat tårtan eller slagit in paketen.

      OBS Läs inte följande som att jag dömer någon eller att jag inte tror att de flesta gör saker efter just sin förmåga inte duger etc, men….

      Det tror faktiskt jag. De flesta känner en värme och omtanke att just ens förälder skapade något till en. Att de lade sin kärlek i att baka tårtan, välja ut pappret på paketet etc. Jag tror också att det är sådant som genuint skapar en känsla i barn att det är tanken som räknas och inte hur fin prestem är.

      Mammas eller pappas mat är alltid den som är godast enligt dig (ja med vissa undantag kanske ?) och jag tror att det beror på att maten smakar omtanke.

      *hukar mig och tar skydd* ??

        Lite äldre barn kanske känner så, men inte en treåring

          De treåringar jag känner har stor koll på sin omgivning och framförallt sina föräldrar och de första minnena som man har för resten av livet har de flesta börjat få då, men så klart är det olika. ?

            Mamman är där. Paketen får hon ju av Bella, inte så att en gubbe från postnord kommer och ger henne dem. Hade Bella lämnat henne helt med främlingar och inte varit med själv, så absolut. Men nu är hon där. I Sallys ögon är ingenting konstigt med kalaset

              Jag har inte sagt att det är något konstigt med kalaset. Jag har inte sagt att hon inte är glad. Men att underskatta betydelsen av en förälder tycker jag är fel. ?

            Haha märks att du inte haft kalas med 15 st 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 åringar (*3/år…vi har tre barn)…

        Konstigt resonemang kring att barn värderar att föräldern bakat tårtan själv. Är du också emot en bytta glass och chokladsås på ett barnkalas? Köpefika? Varmkorv? Eller måste föräldern baka och laga för att ungen ska uppskatta kalaset?

          Lägger till att jag tror att lagad mat uppskattas och värdesätts av barn när det kommer till vardagen. Till kalas tror jag inte att det spelar någon roll faktiskt.

          Anonym: Nu stoppar du ord i munnen på mig. Jag har aldrig sagt att jag är EMOT något.

          Jag invände på en kommentar att Sally inte bryr sig.
          Jag tror att barn blir extra stolta över att deras föräldrar gjort något just för hen. Vill visa upp tårtan som de kanske t o m gjort tillsammans. De känner sig lite speciella att någon har gjort något just till dem. Menar du att jag har fel?

          .

            Ok men frågan kvarstår, vad tycker du om att servera glass, köpt fika och varmkorv på ett barnkalas?

              Jag tycker att allt som du vill göra för ditt barn som du tror och tycker är roligt och bra är kanon. ??

                Ja, tänk vad bra om fler här inne tyckte så☺

            Håller faktiskt inte med dig. Konstig jämförelse ändå… man kan uppskatta båda liksom, det ena utesluter inte det andra och eftersom Sally med största sannolikhet inte står där och tänker ”jag önskar mamma själv hade bakat tårta och stoppat korvar” så förstår jag inte varför man ens tar upp det. Jag var jätteglad på mina kalas när mamma köpte tårta på konditoriet och hade blivit lika glad för god och köpt cateringsmat. Det är stämningen som spelar roll. Inte att man gjort en marängtårta.

              Aa: Inget är svart/vitt och vi är alla olika. ?

        Jag tror du har rätt! Jag sydde en klänning till min tvååring (verkligen inte den finaste av klänningar hens garderob ?). Hen älskar den!! Och berättar stolt att mamma har gjort den. Hade vi köpt en likadan klänning från affären tvivlar jag på att responsen varit den samma.

          Men eller hur. ?

        Fast det finns ju så många olika sätt att visa att man bryr sig om sina barn. Jag tror att Sally minns detta som att hennes mamma plockat upp hennes intresse för Pippi och valt att forma ett helt kalas utefter det.

        Visst kan man känna sina föräldrars engagemang genom att de bakat en tårta själva åt en, men det är inte enda sättet, man kan också känna det genom att föräldrarna valt ett motiv till köpetårtan som är precis vad man helst vill ha. Eller tusen andra sätt.

        Finns oändligh med sätt att visa barn kärlek. I vissa kulturer firar man inte ens födelsedagar. Men då gör man ju andra saker som får barnen att känna sig sedda och speciella.

        (Sen om bella har en nära relation till sina ungar och känner in dem eller inte kan inte jag avgöra utifrån hennes blogg, men förhoppningsvis)

          get : Jag håller med. Om du tex har föräldrar som inte har det så bra ställt så känner du säkert stor kärlek och omtanke i att de har sparat, jobbat extra mm för att du ska kunna bjuda på kallas på McDonken.

          Men vad jag tycker mig utläsa här är att det har börjat underskattas betydelsen av en förälder och att det går att lika bra betala någon annan för den rollen. Det gör det inte. De tydligaste exemplen hittar du ju rikare familjer du tittar på. De barn som inte kännt att något gjorts för dem utan att det var enklare att köpa sig fri, gärna bre på lite för att döva sitt eget samvete, är ju de barn som oftast inte har fötterna på jorden och är ofta väldigt rotlösa. Jag har sett det här både en och två gånger.

            + 1 på den!

            Sen (lite OT) när man jobbar med barn kan man generellt se (Undantag finns det massor av men såhär är det):
            Dyra långa resor och mycket prylar = Barn med viss brist på empati och förståelse för hur samhället fungerar.

            Har haft elever som varit på många resor i länder med extremt hög fattigdom men deklarerar högt i klassrummet att där finns det absolut ingen fattigdom för det hade dom inte sett. Sen har vi elever som aldrig varit i närheten av att lämna Sverige men som förstår mycket väl hur världen ser ut. Så bara för man har råd ”att se världen” innebär det inte att man ser den riktiga världen, bara väl utvalda delar.

            Absolut, men jag tycker kanske inte det känns helt rättvist mot en enskild familj att dra de växlarna på en köpetårta.

            Så länge man bryr sig om sina barn, spenderar tid med dem och uppmärksammar dem så spelar ju formen för uppmärksamheten mindre roll.

            Men visst, en form av uppmärksamhet kan vara en tårta man lagt tid på och det ska såklart inte nedvärderas.

        Precis, vad hände med 3 kompisar och en hembakad tårta och saft liksom?

          Det får man inte servera, rawfood och vatten är det som gäller

        Det här låter som en tillbakagång till ett medeltida synsätt. Tänk vad fruktansvärt när människor började använda tvättmaskin och barnen inte fick förmånen att deras föräldrar handtvättade åt dem. Det resonemanget hindrar naturlig utveckling och framsteg.

          Du tycker alltså inte att hemlagad mat känns bättre i själen än att köpa hem hämtmat? Inte för att det skulle vara nyttigare utanför att någon tagit sin dyrbara tid att skapa något till dig som hen tror du gillar? Du jämför kokkonst med att tvätta kläder?

          Ja som sagt vi är alla olika. Själv uppskattar jag mer en present som någon gjort och är unik med just mig i åtanke än något som vem som helst, ink jag själv, skulle kunna köpt mig.

          Men jag blir ju också glad om någon tvättar mina kläder, förhand eller med maskin. ??

            Jag uppskattar god mat, om någon jag känner har gjort den eller om den är köpt på restaurang är fullständigt irrelevant.

            Onödigt däremot att människor i onödan lägger tid på att laga mat istället för att outsourca det och spendera tiden bättre.

            Med reservation för skickliga hemmakockar med matlagning som intresse.

        Hahaha, mina barn har alltid blivit lite sura på mig när de inte fått ”köpetårta”, de gillar inte mina hembakade (lite småfula..) tårtor! Men tänkte egentligen bara tillägga att mina barn oftast fått hembakad tårta på själva födelsedagen och sen har man köpetårta på kalaset. Så Sally kanske har fått en annan tårta som vi inte vet om? som hon kan glädjas åt och känna mammas kärlek genom..

      Hon verkar ju även outsourcat vad som ska handlas? Någon annan tänker ut vad hennes egna barn ska överraskas med?

    Så klart det är, Isabella kan inte tänka ut något äkta eller autentiskt längre utan allt, verkligen allt, går ut på att tjäna pengar. Till och med barnen, exmannen, nya mannen, allt. Så väldigt, väldigt sorgligt. Barn behöver inte överflöd av pengar. Ingen behöver det. Usch blir så ledsen.

    Men ärligt talat, vad spelar det för roll? Verkar som att Sally och de andra barnen tyckte om kalaset och det är ju det viktigaste. Vissa av dina Bella-inlägg känns bara som ett extra tillfälle att trycka till henne.

    Inget är väl sponsrat om det inte framgår länkar, varumärken eller var man köper prylen/ tjänsten? Eller? Jag tänker att ett företag inte skulle betala för att få en produkt uppvisad om det inte tydligt framgår var man köper den rosa cykeln. Hemskickat gratis kan det ju iofs vara.

    Struntar helt i att hon beställer in någon som fixar kalaset, eller jag tycker bara att det är bra, sunt att hon väljer vad hon lägger sin tid på så hon inte blir stressad!

    Men jag håller med om att det är konstigt att man tycker det finns för få tillfällen där det firas med alkohol och kommer fram till att man ska ha alkohol även på barnkalasen….

      Ja nog för att jag förstår att hon vill klämma in reklam för sin champagne överallt – men att servera alkohol på ett barnkalas? Nä det känns inte som att det passar.

        Och ändå är det så vanligt…

          Är det?

            Javisst är det, jag har varit på flertalet barnkalas där det serveras alkohol till oss vuxna.

        Hur ska en annars genomlida det?

      Länk till lekstuga och cykel finns här:
      http://www.isabellalowengrip.se/2018/04/fira-sally/
      Det verkar som alla presenter sponsras av Lekmer.
      Som skattebetalare hoppas man att Bella i alla fall förmånsbeskattas för värdet av all privat spons och inbesparade levnadskostnader.
      Varför är det bara stackars Kissie/Alexandra som fått eftertaxering? Det var väl mest nagelfix och tandblekning hon hade fått gratis…
      Det borde finnas skattepengar att hämta hos många influencers som sen kan gå till vård, skola och omsorg.
      Heja Skatteverket!

        Sant! Tänkte egentligen mest på frågan om Pippi var sponstrad, det kan hon knappast vara utan länk?

        Det märkligaste är att hemhjälpen inte verkar sponstrad! Man undrar varför! Måste ju annars vara ett gyllense tillfälle för reklam.

          Hemhjälpen får nog betalt från de pengar Bella får in när hon säljer gratiskläder på Sellpy.

            Kanske det 😉 men är drt inte skumt att de gyllene marknadsföringstillfället inte omhändertas?

        Åh varför ge till de rika, tänk om det vore tvärtom vilken äkta glädje!

    Att man har hjälp med att styra upp ett kalas tänker jag kanske inte så mycket om , men dessa sponsrade presenter? Att man inte ens kan köpa presenterna till sitt barn själv?

      Visst kan man köpa presenter själv till sina barn men inte om man är så gniden som Bella 🙁

      Hur vet du att hon inte köpt egna presenter också?

    Hade hon alkoholservering till föräldrarna? På ett barnkalas?

      Yes

      Ett barnkalas jag hade kunnat tänka mig att gå på.

        Ja du tycker det va roligt. Men jag tycker inte alkohol och barn går ihop. Är det så hemskt att va på barnkalas kanske man ska stå över eller inte Skaffa barn. Helvete alltså säg inte att alkohol ska bli något normalt på en 3årings kalas me pippi. Spyr.

          Men alltså det är ju inte direkt så att det står ett gäng vodka Explorer och ett flak kung på en stol, det är ju bubblig dryck? Skillnad kan jag tycka så du behöver nog inte spy.

          Fast det är ju upp till var och en av de vuxna om de vill ha eller inte. Hon såg det väl bara som ett bra tillfälle att göra reklam.

    Så om jag betalar för exempelvis Leos lekland kalas, eller bowling kalas . Så är jag en värdelös mamma..?

      Men sluta! Då har du ju betalat själv. Det är ju det som är hela grejen. Det gör inte Bella!

        Men inlägget handlar ju bla om att det är för simpelt av Bella att lägga tid på att göra kalas. Jag var också bekväm i år och lät andra fixa kalaset.

        Men om kalaset är sponsrat så har hon ju på sätt och vis betalat. Hennes betalning blir i form av att hon gör reklam för företaget/företagen via sin plattform, som i sin tur företaget tjänar på.
        Vi utan blogg får betala pengar för produkter/tjänster medan hon betalar i form av reklam.

        Spelar det roll om eller hur mycket man betalar? Jag hade barnkalas igår, helt sponsrat av min man eftersom jag är luspank. Om det handlar om att hon får gratis men inte du, då börjar det låta som lite avundsjuka i mina öron ändå.

        Jo hon betalar. Hon upplåter plats på bloggen som hon annars hade kunnat tjäna pengar på. Nu tjänade hon det värdet i presenter istället.

          Du missar att Bella som person och Bellas företag Löwengrip Invest AB där bloggen finns är två skilda juridiska personer.
          Får Bella personliga förmåner genom sitt företag ska hon förmånsbeskattas i bolaget som sen ska betala arbetsgivaravgifter på förmånen. Så är det i alla sammanhang även för influencers. Det är bolagets revisor och redovisningsbyrå som ska se till att detta blir rätt.
          Bolaget har ingen användning för en lekstuga och en rosa cykel.

            Och hur vet du att hon inte gör det då?

              Jag har alltså inte alls missat det, jag vänder mig mot det här att det skulle vara gratis för henne/företaget att betala i marknadsföring. Då har en ingen koll på alterantivkostnader

                Samarbeten i form av tjänstebyten, gratisvaror, spons osv brukar ske genom barter dvs varje företag upprättar en faktura med moms som sen kvittas mot varandra eftersom de är på samma slutsumma. Momsen måste dock bokföras liksom intäkten/kostnaden.
                Problemet uppstår när tjänsten eller varan som erhålls i utbyte mot reklam i sociala medier är uteslutande för personligt bruk dvs bolaget har ingen användning för varan/tjänsten. Det kan röra sig om en privat semesterresa, kläder/presenter till familjemedlemmar eller något till en anställds privata bostad. Då ska det ske en förmånsbeskattning i bolaget.

                  Ja, det är väl klart?

        Det är inte helt tydligt i CamCams inlägg att det är bara sponsringen som är problemet. Det låter rätt mycket som att Bella hånas lite för att vata för fin/ upptagen för att slå in paket och baka tårta.

          Snarare att hon anser att hennes arbete är viktigare än hennes barn.

            Men hur? Hon jobbade ju inte, hon var på utflykt?

              Ja, alltså hade hon inte tid att själv fixa med presenter och kalas.
              Att ha hand om barnen definierar Bella som jobb eftersom hon bara är ledig när hon sover.

      Nej, inte ett dugg. Men förmodar att du inte skulle försöka sälja produkter via ditt barn. Tror inte att du får servera din egen champagne på Leos lekland heller ?

    Det här med att ha ett helsponsrat kalas och sånt till barnen.. Då tänker jag främst på Paula U.

    Just när det gäller barnkalas skulle jag gladerligen låta mig sponsras!

    Det finns inget bättre än att ta en skock kalasfina ungar till ett ställe som inte är mitt hem och med varm hand lämna över det till en lekledare som kör järnet med dem i 2 timmar.

    Det hostar jag gladerligen upp ett par tusenlappar för och har noll dåligt samvete över.

    Barnen är glada. Föräldrarna är glada. Man slipper städa och allt ingår för det mesta. Win win helt enkelt.

      Vilket är förståeligt. Men skulle du också sälja ut ditt barn för att fixa det?

        Med tanke på att du inte ens vet hur barnen ser ut, hur sålda är dom då

          Jag vet mer om hennes barn (då har jag ändå slutat läsa hennes blogg för länge sedan) än vad jag vet om vissa (nära) vänners barn. Jag vet mer detaljer om barnens pappa än vad som är rimligt med tanke på att han inte är en offentlig person. Och jag vet absolut hur barnen ser ut. Att därtill göra sina barns kalas till en källa att dra in pengar – det anser jag är riktigt sura pengar.

          Anonym – Bella har svarat i sina kommentarer att hon inte har tid till att fixa ett kalas (det kan jag väl ändå kanske köpa, om man nu måste ha ett större kalas osv) men hon har inte heller tid till att köpa födelsedagspresenter. Detta skriver Bella själv. Anser du fortfarande att hon inte säljer ut sina barn? Någon okänd människa får välja ut presenter som Bella ska ge sina barn. Exakt hur lång tid tar det att googla sig in på en hemsida, välja ut något och köpa det? Levereras hem om du vill och har råd (vilket ju Bella bevisligen har). Troligen kortare tid än att googla fram någon som fixar barnkalas och boka in allt man vill ha till kalaset.

            Du tror inte att hon klickat hem presenter och menar att hon inte har tid att köpa presenter – alltså gå i butiker och handla dem och slå in. Eller har någon annan klickat hem och valt ut också. På vilket sätt säljer man ut sina barn om man inte själv köper födelsedagspresenter, fattar inte?? Hur säljer hon ut barnen?? Hmm..

              Hon blir sponsrad med presenter för att hon själv inte har tid, säger hon. Hon väljer att inte välja ut egna presenter för att hon ska få dem billigare. Allt hon behöver göra är att skriva ”i samarbete med….”. Jag anser att det är att utnyttja sina barn för att tjäna pengar. Tex genom att servera (för första gången!) den champagne som man har lagt in pengar i. Dvs, exponeringen av champagnen på sitt eget barns BARNKALAS genererar i pengar. Osmakligt.

                Bella har inte satsat några pengar i Guldkula utan bara skrivit avtal om att ge märket uppmärksamhet i hennes sociala medier. Därav att flaskorna var med på Sallys kalas.

    Jag tycker faktiskt det finns mer intressanta saker att diskutera/bevaka vad gäller Blondinbella än det faktum att hon hyr in lekledare på sina barns födelsedag, något jag tänker inte är så ovanligt bland välställda storstadsfamiljer.

    Tex hennes framtidsvision att 80 % av jobben kommer vara borta inom hennes livstid och Sally och Gillis bara kommer använda kryptovaluta och se sig själva som globala medborgare. (Då får det nog gå undan!)

    Som någon skrev, vad hände med aktiedrottningboken, varför la hon bara ner det projektet? Har boken sålt bra?

    Någon hade räknat ut att det fanns 1800 osålda flaskor LCC kvar på Apotea, fast allt nu säljs till halva priset, hur blir det nu sen när Löwengrip lanseras i maj?

    Träffar hon sin pappa pga att hon skilt sig från Odd, eller kommer det dyka upp i realityserien? Har hon verkligen kallat honom psykopat?

      Gick faktiskt in och kikade på Apotea. Många av produkterna står som ”slut i lager”. Eftersom de sålts till rabatterat pris kan jag tänka mig att de verkligen sålt slut. Men vad vet man. Håller med om att man borde gräva mer kring Bellas projekt m.m. Hennes Youtube-serie t.ex. Osmidigt att hon tänker sig att folk bara ska glömma den….?

        Ja nu gick jag själv in och kollade, och det är sant, flera av det populäraste står som slutsålda, typ deosarna och torrschampoot. Av de som är kvar så var det lite olika, någon 12 st i lager, en annan 75 st i lager. Det är ordinarie pris nu, betyder det att de i lager är ”nya Löwengrip”? Fast de får väl inte skickas ut förrän nästnästa vecka?

        Haha, ja jag undrar också över ”A quest for success” som inte blev någon fråga om framgång direkt! Ser flera som kommenterat och undrat på sociala medier, men Isabella verkar bara vilja tiga ihjäl det hela. Undrar hur många som såg serien egentligen?

      Eller varför lades företaget Economista ner förra året för att sen återuppstå? Inget vi hört om men som går att se på allabolag. Eller varför sitter hon inte längre med i styrelsen för flattered? Har hon överlämnat dem eftersom att de inte går med vinst? Jag skickade en sammanställ på alla hennes bolagsengagemang och en del frågeställningar kring saker som verkade konstigt, till camcam för ett par månader sen, men hon har valt att inte skriva om det. Jag hade också heller läst inlägg om Bella med innehållet i din kommentar än inläggen där camcam greppar halmstrån.

        Tack Nadia, det var intressanta frågor! Ja Flattered har jag också funderat lite över, om det har att göra med hennes ”co-founder” eller helt enkelt är pga att hon gillar uppstartsfasen/expanderingsfasen mer än underhållningsfasen i företagsbyggandet. Skulle ju förklara varför LCC verkar ha en annan strategi än Flattered.

        Bra du skickade till Camilla, jag tycker det är synd hon inte tagit upp det! Tycker Isabella ska ifrågasättas och granskas som vilken människa med makt och inflytande som helst, men på senaste tiden har det handlat mycket om hennes sätt att ha familj här, och tycker inte alla hennes ”jag har någon som lagar min plantbaserade mat” provokationer måste tas upp här.

          Anonym; andra saker jag tog upp när jag skrev till camcam va att Bella inte verkar ha något bolagsengagemang för stylelevel längre. Inget Bella pratat om så vitt jag vet. Hon kör ”lägga locket” som vanligt när något inte går bra. Hade varit så mycket mer intressant om hon hade berättat när något företag inte gick bra. Vad som gjorde att hon investerade från början, varför det inte föll ut som hon tänkt sig, vad hon har lärt sig av det, osv.

          Skrev även om wayvy som det varit väldigt tyst om, att de gör stora minusresultat. Antar att bellas bolagsengagemang inte kommer finnas med vid nästa årsredovisning.

          Hon har även ett företag som heter löwengrip social relation som startades 2014 och gjorde ett resultat kring 114.000 kr förra året. Va är det för företag?

          Finns massa intressanta saker att gräva i gällande hennes företagande men istället kommer inlägg på inlägg om vilken kass mamma hon är. Visst kan man belysa den delen också men hade gärna sett att det blandandes med lite mer kritiska inlägg kring hennes företagande.

            Ja jag håller med. Skulle tycka det vore mycket mer intressant och lärorikt att följa Bellas företagande om man fick lite inblick i det som också inte går 100% superbra hela tiden. Precis som du skriver, hon behöver ju inte gå in på djupet i bloggen, men kanske lite tankar om varför saker inte gick optimalt/varför hon valde att lägga ner etc. Istället för en mening i ett inlägg som handlar om hennes outfit: Förresten så slutade jag med (valfritt engagemang) för tio månader sedan, men jag har redan nåt ännu större på gång!

            Angående sagt så verkar det inte gå bra minst sagt. Vilket ju inte är något tecken på att Isabella är sämst eller så, utan bara att ibland blir det rätt ibland fel. Men som sagt, vore bra om hon tog upp det.

              Sagt = wavy. Autocorrrect.

        Bella och Pingis har nu bara en minoritetsandel i Flattered.
        Det operativa i Flattered sköts av Gustav och Hanna (som ju var de som hade idén till Flattered som Bella och Pingis hängde på).

          Jo, men pingis sitter fortfarande med i styrelsen så varför gör inte Bella det? Är man delägare sitter man ju ofta med i styrelsen även om man inte jobbar operativt i bolaget.

            Min förmodan är att Pingis representerar hennes och Bellas gemensamma ägande (som jag antar är via deras bolag ISPI Holding AB fd Economista Sweden Holding AB).
            Men jag vet inte eftersom jag inte har någon inside information.
            Vill du gärna att Bella ska finnas med i Flattered? Kan ju faktiskt vara så att hon inte får vara med…

              Så vitt jag vet så var hon en del av styrelsen för flattered och är det inte längre och då är det ju intressant (tycker jag) att diskutera kring varför, oavsett om hon själv valt att hoppa av eller inte får vara med.

                ”En annan kul sak är att Flattered har fått en ny styrelsemedlem, nämligen E-handelsproffset Anton Johansson. Jag har självmant valt att lämna styrelsen men jag är kvar som ägare. Varför är för att jag alltid ser till bolagens bästa och nästa steg inom Flattered är internationell expansion och där har jag inte så mycket att komma sett från min erfarenhet.”
                http://www.isabellalowengrip.se/2016/05/bolagsbyggande/
                Saker och ting ändras. Nu är Bella expert på internationell expansion.
                Min personliga tolkning är att den nya styrelsen helt enkelt tyckte att det räckte med att Pingis representerade hennes och Bellas gemensamma ägande eftersom ingen av dem längre var operativa i Flattered.

        Och vad hände med den operativa chefen Stefan Edsinger som rekryterades i maj förra året? Fick en del uppmärksamhet i affärsmedia, för att dryga halvåret senare smygas ut bakvägen.

          Ja, det tog några månader för honom att inse var han hamnat. Något pressmeddelande om att han slutat gick inte ut till skillnad från allt buller och bång när han började.
          Inte så kul för Bella att skriva om någon som slutar för att han fått nog.

    ” då hennes tid är alltför dyrbar för att läggas på någonting så simpelt som sin dotters födelsedag.”

    Haha nu spenderade hon tid med barnen istället för att styra upp kalaset, så med andra ord hon spenderade dyrbar tid MED barnen istället för att lägga upp kakor och bullar på ett fat.

    Vad är det att ens höja ögonbrynen över, snacka om att greppa efter halmstrå när de kommer till att elda upp folk när de kommer till Bella. Ge dig

      Ja om man faktiskt läser vad som står i CamCams inlägg tycker jag inte det är särskilt trevligt.

      Alla babblar om sponsrade presenter men inlägget handlar ju (delvis) om att hon ör en dålig förälder som inte slår in paket själv och hoppar helt över infon att hon istället lekte med sina barn.

    Det jag tycker är mest anmärkningsvärt är att hon serverar alkohol på ett 3-årskalas. Av vilken anledning?
    Så jävla sjukt i mina ögon.

      Jag har bott i USA och där var det mer regel än undantag att föräldrarna fick alkohol på barnkalas eller tillställningar med barn. (Till och med på föräldramötena)

      Något gott till barnen och något för föräldrarna typ.

      Men att köra en release och kränga sitt eget kanske är en smula magstarkt.

      Så länge inte fokus hamnar på alkoholen. Ett glas eller två, nog inget barnen kommer minnas som något förödande när de växer upp.

        Klart Bella vill exponera Guldkula som hon har vinkylen full av. Barnkalas? So what.
        Hon har ju ”investerat” i Guldkula dvs bytt exponering mot något slags delägande.
        När ska hon annars få lyfta fram märket och flaskorna? På kvällen dricker hon ju annars bara en kopp svagt te och äter en tredjedels chokladbit 🙂

      Ett glas champagne blir ju ingen påverkad av. Men här i Sverige har vi en konstig syn på alkohol. man kan faktiskt ta ett glas för att det är gott. Man måste inte dricka sig full.

        Jo, den svenska modellen är att dricka för att bli full. Har du missat det?

          Bara de med låg IQ har det tänket

            Haha, vilken kommentar. En nära släkting till mig har väldigt hög IQ (alltså på riktigt uppmätt hög IQ) och han har alltid sagt: ”det finns ingen anledning att dricka alkohol om man inte blir full”. Således blir han full de gånger han dricker alkohol. Vilket iofs sker cirka 1-3 gånger per år, men ändå. Det var lite roligt i kontrast till din kommentar

              Men då hade ju han troligen låtit bli att dricka på ett barnkalas. Kan man inte avstå att dricka alt. hålla sig till ett glas så ska man inte dricka alls. Är inte för alkohol på barnkalas, men klart som f att man håller sig till ett glas

                Jag skulle vilja påstå att alla kloka människor, oavsett IQ, avstår alkohol på ett barnkalas. Även om det bara är ett glas.

              Låter som en person i min smak ?

        Alla fyllor börjar med ett glas alkohol. Tycker inte att något barn ska behöva gå på barnkalas, se sina förälder dricka ett glas alkohol och ora sig för att det ska vara starten på en fylla. Själv blir jag absolut påverkad av ett glas. Inte stupfull, men känner av det gör jag. Jag tycker också att det är gott, men det är kaffe också.

          Va? Det är bara barn till missbrukande föräldrar som har de tankarna. Jag hade det eftersom min pappa söp och så fort det serverades alkohol och pappa var med så oroade jag mig. Min mamma kunde ibland ta ett glas vin och det fanns inte ens en uns oro inför att hon skulle bli full. Jag visste ju, jag litade på henne och hon såg alltid mig. Det vill jag föra vidare till mina barn och bryta cirkeln av att alkohol är ångest och något man dricker för fylla. Mina barn kommer aldrig behöva ens reflektera över ifall det finns alkohol eller inte på bordet, som min man hade det. För inte över ångest och rädsla på barn i onödan.

            Eeeeeh nej? Jag har aldrig sett mina föräldrar fulla men tycker ändå inte om när de dricker.

        I princip alla jag känner blir faktiskt påverkade av ett glas champagne. Men detsamma gäller inte för öl eller vin – är inte det märkligt? Blir alltid som mest full av champagne haha

          Haha och jag kan på riktigt dricka en hel flaska champagne och inte känna av det alls för min alkoholtoelrans är absurd. Vi är alla olika. Bara för att en person blir berusad av ett glas betyder ju inte att alla blir det. Är man en vuxen människ ska man väl kanske tänka efter, blir man packad på ett glas så kanske man inte ska ta ett på ett barnkalas. Tycker man det är gott och inte påbörjas nämnvärt så tycker jag nog man kan få göra det. Är liksom inte svårare än så.

            Det kan tyckas vara praktiskt men hög alkoholtolerans är snarare en riskfaktor för alkoholberoende. Rentav en förutsättning för att utveckla ett beroende. Kräks man upp allt efter ett par glas är det förstås svårt att få i sig för mycket och utveckla ett beroende.

              Nu ska vi kanske lugna oss med alkoholiststanklagelserna här. Sa inte att man ska dricka en hel flaska. Tvärt om så sa jag att man ska känna efter själv för att kunna veta sina gränser och ha kontroll över sitt drickande.

                Jag läste bara vad du skrev:
                ”Haha och jag kan på riktigt dricka en hel flaska champagne och inte känna av det alls för min alkoholtoelrans är absurd. Vi är alla olika.”
                Hög alkoholtolerans är inget att skryta med.

                  Jag skröt inte. Jag påpekade att allas alkoholtolerans är olika och att man ska anpassa sig efter sina förutsättningar. Notera även att jag skrev ”absurd” vilket är ett negativt klingande ord. Jag sa inte ”fantastisk” eller ”häpnansvärd” som i att jag kände att jag behövde boosta om den. Chilla lite och sluta tro att man alkoholhetsar andra bara för att man själv inte kräks efter några glas (inte jättesmart att dricka tills man kräks om man nu är lättpåverkad. Kanske borde avstår helt då? ((PS. Alkoholtolerans kan byggas upp, de flesta börjar med ganska låg tolerans och bara för att man utvecklar ett beroende behöver det inte det betyda att man kunde svepa en flaska vodka from the get go)).

                Syster här har googlat och läst på så om hon anser att du är alkoholist så kanske du är det?

                eller inte ?

        Visst, men räcker det inte att man tar ett glas ute på restaurang, till middagen, en AW, en öl när man grillar osv? Är det verkligen en bra idé att vi i något amerikans maneér ska börja betinga även barnkalas kl 14 med champagne?

        Och när det dessutom ska vara helt rawfood och nyttigt inövrigt så undrar man ju också hur champagnen poppade upp mitt i allt. Är de raw champagne?

          Mina barns vänner föräldrar kommer att få en chock när det serveras vanlig tårta och köpefika på kalasen.

          Haha, ja jag måste säga att det var det knäppaste. ”Rent” och sockerfritt men sen champagne?

      För att bubbel är gott!

    Som jag skrev som svar till en annan person här ovan, så tycker jag det är OK om hon blev sponsrad för kalaset. I och med att hon har en stor plattform och ett välkänt varumärke så har hon helt enkelt möjligheten att göra så. Istället för att betala för det med pengar så betalar hon för kalaset genom att göra reklam för företaget.

    I så fall har jag mer svårt för Hugo och Paula. Tycker de verkar trevliga och bra människor, men känns som om de exponerar sina barn alldeles för mycket. Bella skriver också om sina barn och mammalivet, men hennes blogg fokuserar mest på karriären och annat som händer i hennes liv. När der gäller H och P, framför allt P, så känns det som att hennes blogg är känd mest pga barnen.

    Däremot tycker jag det är lustigt att Bella serverade alkohol på Sallys kalas. Visst, det är kanske ingen big dela att de vuxna smuttade på champagne men det känns som att det finns bättre tillfällen för det än ett barnkalas.

    Jag tror att sådant här skaver i många av oss därför att det är så oerhört märkligt att stå inför en människa som gör affärer och tjänar pengar på precis allt i sitt liv. Jag föreställer mig att jag hade velat betala själv för vissa saker om jag var i henens situation, bara för att känna att de tillhör bara mig och mina närmaste, att inte behöva exponera allt på sociala medier för att få något. Mig gör det inget om föräldrar betalar för att ha barnkalas någon annanstans än hemma osv, förutom att det skapar krav och stress på de föräldrar som inte har råd att ”bjuda tillbaka” på samma sätt när deras barn fyller år och ska ha kalas.

      Jag tänker många gånger på barn vars föräldrar har råd att köpa bort den egna handen på projektet. Dessa barn när de växer upp minns inte bäst den roliga festfixaren, hopptorn, clownen mm utan just den där gången som mamma och pappa lade sin tid på att göra en skoj och finurlig skattjakt i trädgården.
      True story! ?

        Skattjakt som Bella hade med sina barn i trädgården i påskas. Tyckte det var så fint med överraskningen i trädgården och när man såg barnen springa mot lilla lekstugan/rutchkanan och skrika wooow… Tycker Bella fixar mycket fint och trevligt för sina barn och kalaset var ändå hemma och inte överdådigt men fint och trevligt och kul för Sally och de andra barnen att Pippi var med.

          Eller hur. Den var fin. Hoppas det var hon som gjort den eller iaf att barnen tror det. ?

        De kanske minns turen till parken och en heldag med mamma idag då?

          get: Du verkar ta min invändning till kommentaren ovan om att hon inte bryr sig som att jag tycker allt Bella gör fel för sina barn och att hon inte skapar några fina minnen för dem. Det är att dra min invändning för långt och sätta åsikter på mig som jag varken utrycker eller har.

          Bara för att man konstaterar A så betyder det inte att hela alfabetet måste följa efter. Det är dina eget dragna slutsatser. Det blir rätt jobbigt att diskutera utifrån något jag aldrig sagt eller ens närmat mig. Som tex någon ovan som felaktigt fick för sig att jag tycker all färdigköpt mat är fel bara för att jag berättar att många barn är stolta över vad deras föräldrar skapat åt dem. Det var ju inte ens i närheten av vad jag sade och att dra min kommentar alldeles för långt.

          Jag är säker på att många här tror att jag har rakt motsatt åsikt när jag invänt på vad någon skrivit. Så enklet är det inte att jag invänder bara för att jag tycker diametralt motsatt. Det finns alltid enligt mig nyanser.

            Upplever snarare att du lägger ord i min mun.

            Du skriver om rika barn som minns bäst när mamma hade tid att fixa en egen skattjakt. OK, men Bella hade ju faktiskt tid för sina barn idag, för utflykt och att vara med på kalaset och att äta middag ihop på kvällen, och då tänker jag att om de är svältfödda på sin mammas tid så är det här ju en dag de lär minna positivt, Att tiden kom i form av en lekstund isf en tårta åter jag personligen spelar mindre roll.

            Jag tror inte att du tycker massa olika grejer eller något helt alfabet, jag tror bara att Bellas barn hade en bra dag utifrån vad jag läser i bloggen.

              Och jag har inte sagt att de inte hade det. Tvärtom om du läser längre upp.

              Jag invände emot sannolikheten ifall Sally bryr sig om ifall Bella gjort tårtan eller inte.

              Anonym kl 9,42 (var det du) skrev en generell kommentar och mitt svar var lika generellt det och inte utefrån Bellas perspektiv.

              Det är många gånger diskussioner går vidare ut än att handla om den bloggare som CamCam tog upp i sitt inlägg så även här.

                Nej jag skriver aldrig som anonym, det är störande när alla heter samma sak.

                visst kan man börja diskutera något genrellt, men jag tycker inte det är lite helt lätt att veta när folk slutar syfta på bloggaren.

                (Inlägget där du invände angående tårtan var väl förresten en annan tråd, så nu har jag helt tappar bort mig, pratar vi om alla trådar samtidigt?)

                  Bra att veta om dig och jag vet inte själv längre om vi pratar om samma. ?

    Nu får du väl ändå ge dig? Sluta hacka på en kvinna som fucking försöker få tillvaron att gå ihop. Detta är bara rent och skärt kvinnohat från ditt håll för att det enda du gör nu är att hitta fel och trycka ner Isabella. Hon är en dålig mamma som anställer någon att hjälpa till med kalaset och hon är en dålig mamma när hon äter middag med barnen. Hon är en dålig mamma i allt enligt dig så lägg ba av. Va konsekvent. Ingen annan bloggare/youtubers får lika mycket oförtjänad skit av henne som från dig. Så, snälla, sluta tryck ner henne. Det gör redan patriarkatet åt henne, cut her some slack 🙂

    Känner My Isabella?

      Nej men hon vill nog gärna. Man kan kommentera på folks instagram utan att man känner dem, hon brukar kommentera på flera andra kändisars insta också bl a Britneys.

    Ojsan, till jularna pratar man om en vit jul för barnens skull, tycker inte att det passar sig att ha sprit på ett barnkalas. Ska inte vuxna kunna umgås utan att alkohol är inblandat.

      Ett glas champagne gör ju knappast någon full eller påverkad

        Varför kan man inte låta bli när man”bara” tar ett glas.

          Det är just den märkliga synen vi har i Sverige på alkohol och som gör att vissa reagerar så hårt på detta. För allkohol är ju något man dricker flera glas av, ett glas är ”onödigt” och det kan man lika gärna hoppa över, för det blir man ju ändå inte påverkad av.
          Sorgligt

            Jag dricker oftast bara ett glas av något, för att det gott. Dricker inte särskilt ofta heller och mer sällan dricker jag mig berusad eller full. Men det händer och jag har ofta väldigt kul när jag gör det. Men ändå skulle jag inte få för mig att dricka ett glas champagne på varken mitt eget barns kalas eller ett annat barns kalas. Jag förstår faktiskt inte alls varför alkohol hör hemma på ett barnkalas? Jag lägger absolut ingen värdering i om föräldrar tar ett glas till maten eller en öl i solen en eftermiddag, även när barnen är med. Just för att ett glas inte påverkar de allra flesta människor. Och det är gott. Men på ett barnkalas? Why? För att lära barn från tidig ålder att när man själv fyller år, eller när ens vänner fyller år, så SKA man dricka minst ett glas alkohol? Eller lära dem att vi föräldrar inte klarar av ett barnkalas om vi inte har druckit minst ett glas champagne? ?

            Tycker att det är märkligare att man måste dricka ett glas alkohol när man umgås ännu märkligare att man serverar alkohol på ett barnkalas.

              Man måste inte, på samma sätt som man inte måste ha barnkalas, vara finklädd, fixa håret, sminka sig, pynta, servera fika eller mat. Men man gör det som ett litet avbrott från vardagen och markera feststämning. Att sippa på ett glas champagne är väl knappast jordens undergång, vill man låta bli så är det bara att göra det. Men moralisera inte över andras val och för inte över störd alkoholbild på andras barn.

            Jag dricker mig aldrig full (tycker inte om det) och ingen i min familj heller.

            Men tycker ändå man kan ha lite koll på ”bara ett glas”-drickandet så det inte blir var och varannan dag.

            Tror ingen blev det minsta berusad på Bellad kalas men är ändå tveksam till det. Att dricka varje dag är inte sunt, även om det är lite.

              Nej, de drack sig säkert inte fulla men man får hoppas att Isabella visste att alla vuxna kunde kontrollera alkoholen och att inget barn kände oro bara av åsynen av flaskor. Det har man kanske koll på när man bjuder in sina närmsta vänner men förskolekompisar kan vara en annan sak.

        Jag blir påverkad av ett glas. Blir mer ”pratig” och uppe i varv.

    Va missunsam och tråkig ton i inlägget. Och så ställer jag mig lite frågande till om en kvinna utan barn verkligen ska uttrycka sig som att en kvinna som har barn tycker att barnets födelsedag är en simpel sak?

    Jag tycker det är så hemskt när man lägger ord och känslor i munnen på andra människor. Bella har aldrig sagt eller uttryckt något som indikerar att Sallys födelsedag skulle vara en simpel sak.

    Jag förstår att du stör dig på Bellas strategier och hennes sätt att vara men jag förstår verkligen inte varför du ska vara så elak?

      Men en kvinna MED barn kan uttrycka sig så?
      Annars håller jag med dig.

        Helt sant! Kan skriva under på det också. Blev bara så upprörd att jag missade big picture ?

      Håller med. Mådde bara dåligt av de här inlägget, vuxenmobbning.

      Egentligen kanske inte Camilla tycker det hon skriver i inlägget utan gör en Blondinbella och provocerar. Se så mycket klick och kommentarer det här inlägget genererar mhmm ?

        Haha ja så kan det absolut vara! Shit va lurad man skulle kunna bli alltså…

    Jag bara undrar var det ska barka hän, varför ens visa upp sin lyxkonsumtion, det börjar likna ”Housewifes of”, där diverse överkonsumerande lyxfruar beter sig som köpgalniningar när barnen ska ha kalas. Det är lite äckligt faktiskt. Eller det är inte normen. Det gör inte barn gladare.

      Men alltså detta kalas vär väl inte överdådigt, det var ju ändå lite mer lågmält och i hemmet men ändå väldigt fint och trevligt. Finns ju många andra svenska kändisar som har barnkalasen på lokal med hundratals inbjudna och uppträde av artister osv.

    Jag had kalas på mc Donalds osv när jag var liten, det är inget jag är ledsen över. Idag har många föräldrar sina barns kalas på tex busfabriken. Och ifall Isabellas presenter är ”gratis”, so what? Det är en del av betalningen/lönen i hennes yrke. Det gör väl inte henne till en dålig mamma.

      Det var det bästa kalaset man kunde ha! Fick man ha sitt kalas på Mc Donalds istället för hemma i villan var man kung i skolan i flera dagar efteråt. Mat, sitta i kungatron, gå in i deras frys osv. Har bara roliga minnen från de kalasen. Lekland osv fanns inte på den tiden, men tror vi hade haft minst lika kul på ett sånt ställe

        Men dina föräldrar fick inte skit då för att inte de själva hade fixat kalaset? Så som nu Bella får för att inte hon själv har ”fixat” kalaset, som dock iaf var hemma i deras hem. Hmm.

          Nej, de bjöd hela klassen på mat, varför skulle de få skit? Alla hade sånna kalas från och till, inga sura miner vare sig från barn eller vuxna. Jag tycker inte att Bella gjort fel, tror kidsen hade det toppen

            Nej jag menar det, de fick ingen skit för det, men Bella får det det är märkligt.

    Som jag skrivit förut, jag är mer intresserad av Blondinbellas privatekonomi. Hon verkar leva som en miljardär, trots att de bolag hon är delägare i endast omsätter miljoner. Även om hennes anställda är anställda i hennes ”bloggbolag”, omsätts inte hundratals miljoner.
    För några månader sedan visade Camcam någon sida, där det visade sig att Blondinbella inte hade fler unika läsare än varken hon eller Kenza. Kan det vara så att vår svenska Ophra ljuger om sina miljoner läsare?
    Ja ja, den som lever får se. Väntar med spänning på de kommande boksluten.

      Det är ju dock inte antal läsare hon tjänar pengar på. Det är betalada samarbeten osv.

        Jag är ändå väldigt tveksam till alltihop.

        Men det är antalet unika läsare som är det intressanta för samarbetspartners. Annars finns det ingen poäng med reklam ju

    Alltså denna inställning till alkohol som om det handlar om att bli full, varför? Jag dricker för att det är gott, för att det inte finns andra drycker med den komplexitet som ex vin erbjuder. För att det gör under för mat att äta tillsammans med rätt dryck.

      Finns en skev syn på alkohol. Många anser att man dricker alkohol för att få en fylla, annars kan man lika gärna dricka saft eller läsk.
      Konstigt men många verkar tänka så… Att bara ta ett glas är onödigt och slöseri på energi när man inte ens får en fylla för det

        Är ju gött att bli full någon gång varannan månad. Chilla i en annorlunda verklighet för ett tag. ??

    Min bonusdotter önskar sig mest av allt ett kalas på antingen lek & buslandet eller hop n pop, men jösses det vore helt enkelt livsfarligt att ge henne sin största önskan verkar det som. För jag gör ju faktiskt inte så mycket själv om jag löser det för henne, utan jag betalar någon annan för att göra det är mig, Gud förbjude!!

    Varför ens bry sig om vad andra gör (i detta fallet Isabella)? Låt för helsicke folk göra som de vill med vad de vill. Inte konstigt det finns så mycket hat i världen när ni sitter och gnäller över ett barnkalas dör jag är helt övertygad om att barn som vuxna har haft en helt fantastisk dag.

    Alkohol hör inte hemma bland barn. Ett glas eller två ”gör ingen skillnad”. Barn ser mer än vi tror och förstår mer än vi tror. De kanske inte kan förstå känslan korrekt eller se orsaken till att mamma eller pappa blir ”annorlunda” efter ett glas vin. Vuxna själva kanske inte ens märker något, men känsligheten växer bort med åldern och det är svårt att komma ihåg allt som barn uppfattar och upplever.
    Jag kan fortfarande trots att jag blivit vuxen höra i telefon när min mamma druckit ett glas vin. Förminska aldrig inverkan av alkohol och det är inget vi ska vifta bort.

      Exakt. Jag tycker väl också att ett glas skumpa inte är hela världen men att seriöst ha alkoholservering på ett barnkalas? Låter jättekonstigt.

        Är det så farligt verkligen? Det såg ju fint och trevligt ut med ett par fina flaskor champagne på vuxenbordet och ett glas skumpa i solen är väl trevligt för de vuxna. Kanske inte så mycket alkohol i, kanske var det alkoholfri t o m. Många som serverat vin på barnkalas som jag varit på och tänk på julafton när många dricker alkohol hemma i firandet när barn är med. Fylla i sammanhang med barn är hemskt däremot.

      Vi beter oss annorlunda när vi är trötta eller tagit en alvedon också. Eller har pms. Eller är stressade. Osv i all oändlighet.

        Eller hur, mina barn föredrar mig när jag druckit ett glas champagne (som inte har någon som helst inverkan på mig) än när jag har pms och går igång på minsta lilla.

          Stackars dina barn… Hoppas innerligt att du är ett nättroll

    Är det ingen mer än jag som reagerar på att hon visar upp andras barns ansikten i bloggen?

      Det tänkte jag på också. I och med att hon är noga att inte visa sina barns ansikten är det ju jättekonstigt att hon glatt visar andra barn. Men kanske hon har kollat med föräldrarna att det går bra?

        Vid ett annat tillfälle reagerade läsare på detta (vill minnas att det var ett barnkalas i någon park, typ Vasaparken? Men kan minnas helt fel). Då menade Bella att 1. Om föräldrarna lägger ut bilder på sina barn kan hon göra det. 2. Läsare är inte intresserade av andra barn på hennes blogg, bara hennes egna. Därmed kan andras barn visas i hennes blogg.

        Personligen tycker jag det är superskevt att inte vilja visa sina egna barn men gladeligen andras. Min syster lägger tex inte upp bilder där hennes barns ansikte syns men däremot kan mitt barns ansikte synas (pratar om Facebook nu). Jag är absolut inte vän med alla hennes Facebook-vänner. Själv vet jag ju vilka vänner jag har. Dock lägger jag sällan upp bilder på Facebook, men ändå. Hur som, tycker det är konstigt. Som om ”mitt barns integritet är viktigare än ditt barns”.

          Jag tycker inte man ska lägga upp bilder på andras barn alls, utan OK från föräldrarna. Helt oavsett hur man gör med sina egna.

          Iaf inte bilder där barnet kan identifieras.

    Jag reagerade mest över att hon skriver att barnen vaknade kl 06:00 trots att de somnade sent. Sen tar hon med dem till en lekplats och leker medan någon annan fixar inför kalaset. Sen kalas. Sen tar hon med sig barnen på restaurang?!?! Treåringen måste varit heeeeeelt slut. Kan man inte bara vara hemma och mysa och landa efter kalaset och leka med sina nya leksaker…

      Bella är gränslös och allt ska vara overkill.
      Det är förmodligen hennes superkraft som är omöjlig att kontrollera.

      Men herregud då var hon ju med sina barn iaf och vad är fel med att någon annan fixade inför kalaset, då blev ju det färdigt och en fin överraskning tills de kom hem igen kanske. Var verkligen barnen med på resaturang efter på kvällen, uppfattade det inte så. Snacka om att leta fel för att shama. Suck.

      Hon nattade dem klockan 20 isf kl 19 så de var nog inte helt utslagna av sömnbrist.

    Bella skrev ju att hon inte ens beställer deras presenter, alltså låter hon någon annan välja ut grejerna också?? Där går verkligen min gräns i såna fall, att inte ens vilja ta sig den tiden att ge nåt från hjärtat.

      T o m kronprinsessan Victoria och hennes man ägnar mer tid och omsorg åt sina barn än Bella åt sina. Botten. 🙁

        Kronprinsessan kanske inte vill slösa på skattebetalarnas pengar mer än i onödan ?

        Din kommentar är botten.

    Jag hade kalas för min dotter hemma där massor av kompisar var inbjudna och jag, den duktiga mamman hade bakat, fixat paket, dekorerat, hittat på lekar och aktiviteter själv.
    Har knappt återhämtat mig än. Detta är 5 år sedan.
    Aldrig mer ?

    Mig stör det mest att Bella svarar på en kommentar ang Sallys kalas med att hon inte har TID att köpa presenter och ordna kalas själv. Det måste väl ändå handla om vad man prioriterar? Skippa ett par hårföningar, sminkningar eller restaurangbesök så kanske det går att få in bland de berömda ”tårtbitarna”.

      Bella har aldrig ”tid” med det hon inte har lust med.
      Enklare att skylla på tidsbrist än på lustbrist – i synnerhet när det gäller de egna barnen.

      Vad man har tid med betyder väl typ alltid vad man prioriterar?

    Men HERREGUD nu får du väl ge dig!! Vet du om det är Bella eller någon annan som fixat kalaset?! Och att skriva ”något så simpelt som sin dotters födelsedag” fy fan skäms på dig! Det är nog inget simpelt för Bella oavsett om någon annan eller hon själv fixat kalaset. Väldigt fint och trevligt kalas.

    Alltså de senaste veckorna har nästan alla av dina inlägg varit av moraliserande, uppläxande karaktär, där du berättar hur du vet mycket bättre än personen du skriver om, huuuur kan de göra det valen, varför, fattar de inte att det är dåligt för deras barn, miljön, läsarna etc. det blir så himla trist att läsa. kan du inte dela upp det så att i alla fall 50 % av inläggen inte bara är uppläxande och berättar om hur du vet bättre? Och använda annan sorts humor till resten? Blir bara deppig av att läsa här nu.

      Jaa! De roliga inläggen har helt försvunnit från bloggen

      De värsta pekpinnarna kommer alltid från dem som själva inte har några egna barn, jag undrar varför det är så.

    Kan inte hjälpa att jag tycker det är nåt som känns så creeepy att vid VARENDA ett av deras kalas så måste dessa vuxna låtsatsfigurer hoppa in och spela allan, som barnen sägs älska så mycket.
    Gör de verkligen det, eller är det inte mer Bella som tror att om man har pengar så måste detta ingå i ett kalas?
    Jag har aldrig gillat clowner, teater och allmänt hittepå-fånerier, kanske är det som stör mig haha..

    Sen att man inte ens vill handla sina barns presenter fattar jag inte… ska hon outsourca det när barnen är tonåringar också
    ”Du får lämna dina önskemål hos ”nannyn” så funderar hon ut nåt”?

      Clowner är creepy.

      Men kalaset var ju för Sally och inte för dig, och hon ser onekligen rört nöjd ut med Pippi.

      Jag tycker också vuxna som spelar roller är creepy men det räcker med ett besök på Astrid Lindgrens värld så inser man att man nog inte behöver bekymra sig för barnen.

      Jag har spelat allan i diverse jobb jag har haft. Har varit utklädd till clown, Pippi, prinsessa och Shrek. En del barn, främst de allra minsta, blir ibland rädda men många lite större älskar det där! Vill komma fram och prata och kanske sitta i knät, få en kram, känna på håret, kolla i kappsäcken eller vad det nu kan vara.

    So whaaaaaaaaat barnen skadas inte av att hon inte står med papper och tejp och slår in paket, eller inte bakar själv. Varför kräver du av BB att hon ska vara fullkomlig på alla plan och göra allt som en ”supermamma” eller vad det nu du vill? Kvinnor har nog av den pressen. Som när du klagat på vad Natascha P gör på sin fritid, tydligen inte tillräckligt mammiga grejer enligt dig? Bevaka relevanta saker istället för att komma med så förleeeeegade åsikter – ett förslag.

    Tonen i inläggen om Isabella L. på denna blogg ger mig ”Anna Book- känsla”, dvs. att det ligger något bakom, att det är något Camilla vet som vi inte vet som avgör vinklingen. Allt människan gör ses så ofantligt negativt att det är tröttsamt men så kan det också, som med Anna Book, dyka upp en förklaring till hur det kommer sig.

      Vad dök upp kring Anna Book? Mvh en som inte har hängt här i allt för lång tid

        Jag vill också gärna veta vad som dök upp om booken? Mvh en som har varit här sen början

          Lång historia kort, Booken ska ha blåst en Alexander Erwik som Camilla känner. Lyckades hitta det i arkivet:

          https://bloggbevakning.se/2017/10/12/aja-baja-anna-book/

            Tack???

            Haha fast camcam har ju skrivit en massa om Booken långt innan hon ev blåst Erwik, så det handlar nog inte om det, där har du nog lite fel hehe.

              Det må ha kritiserats innan men man märker en nyansskillnad. Känns personligt nästan. Jag skrev det inte som kritik utan snarare som en ursäkt/förklaring för inläggen. Alternativt är det ett sätt för att få mer aktivitet på bloggen, whatever makes money lixom.

    Jag är inget Bella-fan, har aldrig läst hennes blogg eller följt hennes medier överhuvudtaget. Jag har förstått att hon beter sig underligt ofta, men jag tycker att tonen i dina inlägg är onödigt hård, något som resulterar i ett kommentarsfält med hård ton. Det känns som att du har några favoritbloggare och sen finns de några du verkligen inte gillar.

    Jag har uppskattat din blogg mycket, den är roligt och smart. Men på senare tid har du gått lite för långt i din aversion mot Isabella. Jag lämnar nu, blir så illa berörd av den bitterhet du tycks känna. Jag säger inte att du är avundsjuk eller känner illvilja, men det är en diffus bitterhet som lyser igenom mycket du skrivit på sistone. Hoppas du hittar tillbaka till din gamla jargong och författarskap. Kram!

      Håller me. Mobbning är vad det är. Hon skulle aldrig tillåta sig eller folk i kommentarerna att skriva så här om någon annan bloggande mamma som LD eller Läckberg för att nämna någon. Obehagligt är vad det är. Inte ok.

    Snälla Cam, formulera inläggen på ett annat sätt, 0 kul att läsa om 90% gnäller på grundinlägget, blir ju ingen debatt om nåt då heller. Att dra det för många varv sticker liksom hål på kalasballongen (:P) redan innan.

    Och som några skrev, lämna föräldrarollen och fokusera på allt annat (bluff)makeri hon pysslar med.

      Det här kanske bara är enorma dimridåer för att inte avslöja någonting av mitt Janne Josefssonande i förtid ? 🙂

        Hoppas! 😛

    Jag tycker faktiskt inte att BB har en sund inställning till alkohol…

    Vad är det för fel på vanligt kaffe på ett barnkalas? Champagnebord på ett barnkalas ser bara illa ut….

      Ingen tror väl att Bella skulle använda egna pengar och köpa dyr champagne på systemet till kalaset. Nu hade hon massor med gratisflaskor hemma och tyckte naturligtvis att det var ett bra tillfälle att exponera märket. det är ju därför hon har fått alla dessa flaskor.
      Man minns väl hur det var för några år sedan hur var och varannan bild på bloggen innehöll en eller två flaskor Due Padri dvs Odds miserabla vin. Men inte hjälpte det med den exponeringen inte eftersom vinet var så dåligt 🙁

    Sen undrar jag då det är så många som upprörs här gällande kalaset (att det inte är nåt fel få det sponsrat mm), men är det lika vanligt att outsourca ut uppgiften att FUNDERA OCH BESTÄMMA vad man ska köpa till sina barn, till någon annan??

    Var ju tvungen kolla kommentarerna på hennes blogg och där skriver hon att NÅGON ANNAN FIXAR PRESENTER. Alltså what?
    Gör rikt folk så??
    Pippi och kalaset är ju en sak… föga förvånande.

    Kan känna sorg i hjärtat över att dessa bloggare tycks sätta gränserna på hur man ska göra/ha det för att vara lycklig. Tror inte majoriteten av de svenska föräldrarna dricker champagne på sina telningars födelsekalas eller behöva visa upp sin status för resten av världen. Att ”det ska kosta” är inte nödvändigtvis ett facit på hur lycklig man gör sitt barn utan mera ett enkelt sätt att visa upp för omgivningen att man tycker sig vara en bra förälder.
    Visst kan det vara jobbigt med barnkalas men det beror nog mest på vilken nivå man bestämmer sig för att ligga på och lägger man förväntningarna så höga att barnen ska få sin livs skojigaste födelsedag varje gång de fyller år så blir det garanterat inte lättare med åren.

    Fan vilka deprimerande människor fyllda med avundsjuka det finns. Att ens ta sig tid att hata på en sån här grej ? Skulle förstått det om det verkade som att ungarna blev lidande (vilket inte verkar vara fallet).

    Vi alla har olika förutsättningar och jag är uppvuxen med att ALDRIG fått ett kalas arrangerat. Mamma har lagat tårta och på min höjd har jag fått något jag önskade. Jag hade blivit så glad om jag hade fått ett sånt kalas arrangerat, skulle verkligen inte lagt vikt i vem som betalat vad eller bakat. Hade varit glad för att människorna la ner tid och energi , oavsett vem som roddat med vad.

    Sverige är så fyllt med avundsjuka människor som lägger sin tid på att hata på dom det går bra för. Undrar vem som har problem här egentligen. Bella eller alla människor med för mkt tid, som då lägger den på att diskutera andras privatliv.

      Förlåt, men privatliv?
      Vilket privatliv?

      Men jisses, inte den där floskeln nu igen.
      Mest ”patetiska” om nåt är ju ändå Bella som ibland inte ens själv vet vilket liv hon lever ”Gör jag det här för att jag vill eller för att få material till mina sociala medier”. (Hennes egen utsago)
      Herregud.

        Ja, man kan verkligen undra hur Sallys kalas skulle ha blivit om Bella varit en ”vanlig” yrkesarbetande ”single mum” utan annan exponering på sociala medier än ett konto på Facebook med tjugo vänner – de flesta släkt och gamla skolkamrater 🙂
        Hade Bella då fixat en egenbakad tårta och slagit in några små presenter hon köpt på nätet? Vem vet.

    Nu har jag inte barn än men vill gärna ha. Men kan man göra ”rätt” som förälder idag? Exempelvis: Du betalar någon för ett kalas, sämre förälder. Du prioriterar egentid, sämre förälder. Du spenderar mycket tid med barnen, du får inte glömma att du är en egen person med, du är inte ”bara förälder”…

    Nu är detta skrivet med glimten i ögat och jag vet att livet inte är svartvitt. Det jag menar är att jag tror verkligen de flesta av oss är så bra föräldrar vi kan och vill våra barn det bästa utifrån de förutsättningar vi har (sedan finns det tyvärr alltid undantag).

    Två saker jag inte förstår är: 1. Hur kan föräldrarna dricka och sedan köra hem med sina barn i bilen? I Sverige får man ju inte dricka nästan någonting och köra. 2. Alla vuxna hade långärmat, skor och långbyxor på, vilket är förståerligt med tanke på vädret ute medan treåringen är utan sockor och byxor… men insjuknar hon så har ju Bella inte tid att vara hemma med henne, då är det Odd eller nannyn som får ta hand om henne.

      De flesta av de vuxna som var med på kalaset var Bellas grannar har jag förstått och de behövde inte varken köra eller åka bil.
      Och var det några familjer som kom längre bortifrån med bil får man anta att inte båda förarna drack champagne – sådant brukar ju bestämmas på förhand så inte bägge gör sig okörbara.

        inte varken ???
        Stryk det onödiga 🙂

      Oh shut up! De bor i ett villaområde på Lidingö så de kan nog promenera, ta bussen eller en taxi. Inget säger att de ens kör bil. 2. det var över 20 grader ute.

      Och vad vet du Sanna om vad som händer om barnen blir sjuka. Och vad har du med saken att göra?

    Sett att hon åker utan bälte i en av de senaste klippen på instagram? För cool för bilbälte uppenbarligen, fin förebild ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.