Nu släpps Petra Tungårdens kollektion på Nelly

Nu har Petra Tungårdens bröllopskollektion släppts på Nelly och en av klänningarna är en överkomlig tylldröm som utan problem skulle kunna användas som både studentklänning och bröllopskläning för den som så önskar.
Prislappen på 1199 kr är heller inget att höja på ögonbrynen åt, däremot är den ganska lik den här andra klänningen från Alessandra Rich som jag kände igen från en googling gone wrong med tanke på att den kostar 27 000 kr.
Den påminner lite om den här tyllklänningen som Petra burit tidigare men inte alls lika snygg som hennes egna.

Så har du gått och suktat efter den men känt att det kanske inte är den bästa av lösningar att pantsätta arvegodset för att ha råd med den så finns här ett alternativ. 
Jag blev faktiskt glatt överraskad av de överkomliga priserna och det här faktiskt en av de bättre influencerkollektionerna.
Först Lovisa Barkman och nu Tunis? Vart är vi på väg?
Dock lite besviken på att det inte släpptes några klonkisar, men jag såg ett par gula inne på Skoman på Fältöversten för den som är intresserad.
Pris okänt men säkerligen lägre än originalet skulle jag tro. =)

Kan ingen bjuda mig på sommarbröllop?
Jag kan både sjunga och dansa om det skulle behövas….

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och finns till strl 42…

      Som de flesta andra kläder gör i olika butiker. Så hur ska man tolka din kommentar?

        42?! Det är väldigt litet, de flesta butiker har väl strl 44 och 46 i ordinarie sortiment. Eller borde ha iaf.

          Exakt!

      Bra, varför uppmana fetma?! Men vem fan handlar polyester skit från Nelly 2018?!

        Uppmanar man fetma för att storlekarna bara finns i det lägre spannet? Om jag behöver strl 44 eller större så gör jag ju det oavsett om någon ”uppmuntrar” det eller inte.

        Vem fan uppmuntrar fetma med att göra större storlekar? Jag har storlek 42 och har 24,2 i BMI. Fetma är 30+. Men du kanske har fetma i hjärnan?

        En 44-46 är inte synonymt med fetma. Vad ska man ha för storlek enligt dig, 34?

          Jag råkar ha strl 34, är det något fel på mig då? Försöker att ”äta upp mig”. Ingenting biter.
          Däremot har jag anhöriga som har övervikt och fetma, vilket påverkar deras liv negativt. En av dem kan knappt gå uppför trappen längre, eller komma ut ur bilen pga skador övervikten åsamkat henne.
          Uppmuntra varken övervikt eller undervikt!

      Bra, varför uppmana osundhet!

        Förstår att du vill trolla, men jag passar ändå på och påminner om att sambanden mellan ohälsa och övervikt är mycket svaga och att kopplingarna mellan undervikt och ohälsa är desto mera bevisade. Det finns många andra faktorer som avgör hälsa och ohälsa mer än vad övervikt gör. Och oavsett så har feta personer samma värde som alla andra, de har också rätt att hitta kläder i storlekar som passar.

          Sambanden mellan övervikt och ohälsa är allt annat än svaga. Nyligen konstaterades till och med att hälsosam övervikt är en myt.

            Nej, det har inte konstaterats vara en myt. Bara för att du läser orden ”enligt studie” i aftonbladet så innebär det inte fakta. Läs studierna och anslyserna av resultaten så förstår du.

          Nu är du helt ute och cyklar. Oavsett är båda farliga, men övervikt är kopplat till fler sjukdomstillstånd.

        Ja, för allt över 42 är osunt!!!???

          Hahaha jag har ett BMI på 20 och har kläder från H&M i allt ifrån XS till L pga. lång men också för att inte ens ens inom märkena finns det en dräglig, standardiserad storlekstabell så håll näbben och sluta trolla och sätt griller i skallen på folk.

            Tror du missade att min kommentar var högst oseriös.

        Är du dum i huvudet på riktigt? Storlekar har aldrig något med vikt eller storlek att göra. Det finns inte ens någon korrekt storleksstandard i branschen. Jag har femtioelva olika storlekar i garderoben beroende på butik, modell och material. Dessutom betyder inte en större storlek att man är ohälsosam, det betyder bara att man på något sätt är större eller längre i kroppen. Men du bryr dig nog inte om det, du är bara en omogen lite fjant som gillar att skriva svepande förolämpningar till människor du inte känner. Patetiska människa…

          Oförmögen att begripa att folk tycker olika?!

            Det handlar inte det minsta om att ”tycka”. Det är fakta.

          Storlekar har i allra högsta grad både med “storlek” och vikt att göra. En högre vikt leder till en större storlek. Common sense.

      Syftar på att 42 är gränsen för att kunna köpa klänningen. Jag tycker det är synd att kläder begränsas

    Camilla, det finns ett ord som du i princip alltid böjer fel: ”inte alls lika snygg som hennes egen” heter det, inte ”egna”.

      Ameh! Jag som precis vant mig vid att skriva etc istället för ect..

        hahaha…livet är sannerligen fullt av små krångligheter

        Bra, varför uppmana fetma?! Men vem fan handlar polyester skit från Nelly 2018?!

          Va?

        Va? Har alltid stavat ect!!!!!!!

          Jag med?!?!?

          Fråga (absolut inget hån) hur har ni uttalat förkortningen då? ?

            ETCetera?? hur logiskt som helst!

              Nej… brain fart. Wtf. Hur har jag stavat det egentligen?!?

                ???

                  TRH kan gärna skära ner på användningen av ’dem’, då vi nu en gång försöker lära oss använda språket rätt. Endast i objektsposition: Jag ser dem där ute.
                  Inte som subjekt: De är så snygga!

          Ect är en elbehandling som man kan få mot tex depression.

          Ectetera? Hur uttalar du det??

            Alltså esstetera?

            Jag uttalar det som kungakronan ovan. ?

              Va? Mitt svar var till anonym.

              Och om det på något sätt är oklart undrar jag alltså hur hon tror att ordet uttalas om hen förkortar det ”ect”.

                Aha ?

            Förmodligen EtCeTera, för jag tror jag har snubblat på det några gånger jag med?

              Om det är lättare att komma ihåg så betyder det, och så vidare. Dela sedan upp ordet i beståndsdelar och kolla vad de betyder på latin så blir det enklare. ?

        Kan vara kopplat till din småländska Cam. Jag (och alla jag pratar med här omkring) säger ”egna”. Trots att vi vet hur fel det är ?Våga vara annorlunda eller vad man säger ?

          I så fall är halva kommentarsfältet från Småland, för det är många som gör fel när det gäller egen/eget och egna. Jag tror inte det har med dialekt att göra, jag tror att folk faktiskt är säkra på att det heter ”hennes egna företag” eller ”min egna bil”.

            Till och med Camimami… skrev om sitt ‘egna recept’ här häromdagen… snyft…

              Ännu sorgligare: till och med i P2 har jag hört ”hans egna skivbolag”.

        Snälla, skriv om Läckberg och AW

    Jag tycker det är förkastligt hur kända influencers (och andra designers och annat folk med givetvis) basically snor designers hårda arbete och kallar det ”sitt eget”. Nu tycker jag inte att Petras klänning liknar Alessandras sådär överdrivet mycket så det känns okej, men tex i Linn Ahlborgs kollektion med Rebecca Stella fanns det en topp som rakt av var en kopia av en designers original. Det här gäller ju givetvis inte bara influencers utan även designers och butiker som Bik Bok och Zara som ”inspireras” av varandra hejvilt och det är lika fel det med. Det finns ju hur mycket fina billigare kläder som helst som INTE är kopior/”inspiration” av designers som man kan köpa istället om man inte vill lägga tiotusentals kronor på kläder, så varför köpa en B-version av originalen?

    Fina ändå, hade den lila lite fladdriga funnits i en kort modell hade jag köpt den, tänk så fin på sommaren?

    Känner mig så jäkla patetisk för detta inlägget men det verkar finns människor med alla slags erfarenheter och det är ganska akut.

    Jag har i ett år haft väldigt mycket ångest (överjobbad, slutkörd och kört mig själv i botten) och idag gick jag till läkaren som gav mig en adress där jag kan ansöka om psykolog samt erbjöd antidepressiva.
    Jag är nu helt själv hemma och kan inte kontakta någon då jag inte vill vara ivägen, någon som vet en självhjälp för att lugna nerverna? Känns som att jag håller på att bli galen av all ångest som bara bubblar i hela kroppen.
    Också, jag kände direkt att antidepressiva inte är något jag vill testa då mina vänner avrått mig- tankar? Erfarenheter?
    Förlåt för jobbigt ot 🙁

      Jag känner igen känslan du beskriver. När jag hade en jobbig period med ångest och oro fick jag utskrivet attarax. Jag tog en tablatt när jag hade ångest och det hjälpte mig jättemycket. Jag var även deppig i perioder och allt kändes tungt och meningslöst. Attaraxtabletterna hjälpte mig verkligen. Dom äe inte beroendeframkallande heller.

      Att be om hjälp är inte att vara ivägen! Jag förstår att det känns jobbigt, men det kan vara otroligt skönt att få prata med en utomstående och bara få prata av sig, om precis vad som helst.

      Angående antidepressiva – det är inte för alla, men jag tycker det är fel av dina vänner att avråda dig. För många patienter jag träffat är antidepressiva livsnödvändigt i början, men inte nödvändigtvis något man måste äta för alltid 🙂 men när det känns som man nått botten kan det vara skönt med något som kan hjälpa till och ge en extra knuff mot ett bättre mående. Så du måste helt enkelt testa dig fram och du kommer märka vad som är för dig och inte.

      Kram och krya på dig!

      Antidepressiva tycker jag inte du ska avböja så fort. De nyare formerna är milda jämfört med äldre, och dessutom är antidepressiva ingenting en människa ska gå på under en längre tid. Några månader eller upp till ett år kanske, men efter det är det ingen mening med dessa. Det är en korttidsbehandling som ger en skjuts uppåt. Givetvis är det en sista utväg, men om du mått dåligt så länge och inte lyckats vända det kanske det kan vara ett alternativ att prova i alla fall. Alla reagerar ju olika.
      Annars är det väl det gamla vanliga, försök slappna av och ta det lugnt. Vad tycker du om att göra? Laga mat? Träna? Snickra? Lägg mer energi på saker som gör dig lycklig och försök glömma alla måsten. Själv så har träning hjälpt mig mycket. Och att äta bra. När jag äter bra orkar jag träna och då får jag sova. Läsa böcker är något annat som också hjälpt mig.

      Hur man reagerar på olika antidepressiva läkemedel är väldigt individuellt. Så ta vad dina vänner säger med en nypa salt och låt inte deras upplevelser styra helt hur du gör. Ta upp dina funderingar med läkaren och googla runt lite om vad folk tycker om lika preparat. Att hitta ett som fungerar för en, samt rätt dos kan ta ett tag. Med det sagt kan du låta bli, alla vill inte ha eller känner sig hjälpta.

      För att lindra ångesten som du har nu: Har du något du tycker om att göra som gör att du glömmer bort att känna efter? Själv behöver jag ofta någon distraktion som gör att jag kan slippa att ångesten får 100% av mina tankar och känslor. Ibland kan en promenad hjälpa, spendera tid i naturen. Eller med djur om du har möjlighet till det.

      Sedan vill jag också säga att du inte är i vägen om du ringer en vän. De flesta uppskattar det förtroendet och blir glada om de kan hjälpa.

        Jag kommer aldrig sluta med mina antidepressiva, bäst jag gjort. Tog dock 6 månader och 6 sorter senare att hitta rätt. Alla är olika! Tips be om att få antidepressiva som du inte går upp i vikt av om du nu har lätt för det som jag! All lycka?

      Tycker du ska läsa Underbara Claras inlägg om tex utbrändhet. Hon ratade också medicin men började sen – och blev som en ny människa med ork, igen. Medicin kan vara någons värsta fiende men det kan vara en annan persons nyckel till ett bättre liv.

      Angående lugna ner nerverna.
      Meditation. Lyssna på lugn, behaglig musik. Lyssna på naturljud. Yoga. Bara lägga sig ner och blunda och fokusera på andningen; försök att bara andas med näsan. Andas in och andas ut. Kanske en promenad hjälper? En springtur? Lyssna på extremt högljudd musik som får tankarna på annat håll. Skriv ner vad du känner, det kanske hjälper. Så kan du skriva ”varför?” efter och då försökte besvara varför du känner som du gör.

      Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig!
      Och du: om du kan höra av dig till en vän eller familjemedlem – gör det. Du är inte i vägen.

        Alltså ni är ju helt underbara! Så många fina och välformulerade svar, Tack så hemskt mycket. ❤️

        Ska kolla upp antidepressiva lite närmare, det har ju faktiskt gått såpass långt att det kanske vore ett alternativ. Jag är helt slutarbetad och tyvärr bor jag i London och det innebär mycket jobb för lite pengar men jag pluggar till smyckesdesigner så förhoppningsvis kommer jag iaf att ha ett roligt jobb i framtiden – håller tummarna-

          Hej Linn
          Jag bor i London om du vill träffas eller ha någon att prata med.

      Antidepp har räddat livet på mig. Har tre andra vänner med lika positiva erfarenheter. Varför avråder dina vänner dig? Jag är en tusen gånger gladare, lättsammare och framför allt ångestfriare människa nu.

      Jag önskar jag hade börjat med antidepressiva ett år innan jag gjorde! Det förändrade allt och gav mig chans för återhämtning. Jag var också tveksam till medicin och avvaktade därför men blev sen uppmuntrad av en vän som åt antidepp att ta möjligheten. Jag är evigt tacksam för det. Alla behöver inte medicin för att må bättre, men för många är det det som ger en ork att börja leva igen. Jag åt i typ 1,5 år och hade inga som helst problem att sluta(beror på vilken medicin man har).

      Medicin har räddat mig två gånger! Utan dem hade jag inte blivit frisk från min ångest och depression! Fick även medicin att ta vid behov när det är jobbigt och det gör jag. Du låter väl inte bli att ta antibiotika mot halsfluss te x? Kram

      Hej,

      Jag har gott att säga om antidepressiva, i kombination med psykolog. Tack vare medicinerna orkade jag genomgå min behandling utan att crasha, men det kom ett par bieffekter också, dock ingenting som inte gjorde det värt det. Slutade självmant efter ett år då jag kände att jag inte behövde dem längre. Tack vare min behandling (som jag tog mig igenom med hjälp av antidepp) har jag nu sakta men säkert fått livet tillbaka. 🙂 Önskar dig all lycka, vägen kan vara lång men den är absolut inte omöjlig.

      Antidepp och antiångest räddade mitt liv. Bokstavligt talat. Jag ville inte heller ta dom i början och jag fick väldigt många biverkningar precis när jag börjat, men sen var det som att få livet åter. På riktigt!
      Det finns ett sånt stigma kring antidepressiva, men det är ingen som höjer på ögonbrynen om du äter penicillin. Ibland är man sjuk och behöver medicin. Inga konstigheter egentligen.

      Jag hoppas att du hittar något som funkar för dig och din situation.

        I mina öron låter det som att nummer ett är att försöka varva ner. Antidepp får inte vara ett sätt att fortsätta orka sitt tuffa schema utan kroppen har sagt ifrån att det har blivit för mycket och då behöver vi lyssna på den. Försök att sålla bort så mycket du bara kan som inte är nödvändigt.

        Det låter ändå som att du har ett fungerande liv, alltså att du ändå orkar plugga, trots all ångest. Det jag då skulle rekommendera är förutom att försöka varva ner livet även börja springa. Konditionsträning har samma effekt som antidepressiva på mild till måttlig depression/ångest. Jag har själv kommit ur en riktigt tuff ångestfas i livet med hjälp av tre gånger 30 min joggingrundor i veckan. Man behöver inte springa fort och jag var total nybörjare men oj vad jogging tar bort ångest!
        Tog även Atarax under en del av den perioden och hjälpte mycket.

        Försök först komma åt grundproblemet, testa att springa nu under vår/sommar, ät antidepp-kost och försök ta bort saker du inte absolut måste i livet. Om sen inget av det funkar så kan antidepp vara ett alternativ.

    Inget jag skulle sätta på mig ?

    Inga flamsiga små klipp på bellas insta sen kissie gjorde parodi på henne?

      Va trist, finns inte så mycket att gnälla om då.

    Ska på bröllop om tre veckor och har suktat efter den där blommiga maxiklänningen sen du skrev om den här kollektionen första gången. Jag har dock bestämt mig för att konsumera mindre och använda en klänning jag redan har. 🙁 Har nog aldrig känt ett sådant ha-begär efter ett dött ting som jag känner efter den där klänningen.

      Samma här! Jag är fattig student men idag slog jag till på den blommiga! ? Väntar spänt på huruvida den kommer passa eller inte dock! ?

    En hypotetisk fråga till er: Jag har en nystartad blogg om vägen till att bli gravid och allt vad den vägen innebär. Jag strävar efter att vara så autentisk och äkta som möjligt, vara sann mot mig själv och de som läser min blogg. Samarbeten känns som något som skulle förstöra mer än det hjälper, men finns det bra/bättre samarbeten, och i så fall vilka? Vad anser du funkar för min inriktning (hypotetiskt)?

    Jag känner liksom inte att Daniel Wellington har särskilt mycket att erbjuda mig och är inget unikt eller personligt någonstans. Ska jag göra ett samarbete vill jag att det ska vara något jag kan stå för och själv använder mig av. Jag har inte planerat för något, alls, men det vore intressant att höra vad ni tycker.

      Du svarar ju på frågan själv egentligen – nått du själv använder dig av. Det vet ju inte jag vad det är. 🙂

    Jag gifter mig i juni, välkommen till Norrbotten! ?

      Och jag i juli, välkommen till Öland 🙂

    Ska på 3 st bröllop i sommar och maken missar alla, Cam du kan vara min +1 istället! ??

    Kan man ha den blommiga på ett bröllop? Som gäst alltså! Klädkoden är ”fri klädsel”. Tänker på att grunden i den är vit + att den är ganska urringad i båda front och rygg.

      Om klädseln är fri så absolut! Är det ett kyrkligt bröllop skulle väl jag dock ha nått att ha över axlarna i kyrkan eftersom den är så ringad både fram och bak.

    Samarbete med Nelly? Visst var väl bikinin du visade upp här för ett tag sedan från Nelly också 😉

    Petra stackaren GLÖMDE att köpa dessa tärnklänningar i tid till sina egna tärnor och måste nu leta efter andra alternativ. Sååå synd att ingen av de andra sju tärnorna kom ihåg att lägga en order heller… Så trist för Petra att de inte får bära något ur kollektionen som hon var sååå stolt över samt fick plåta tillsammans med alla tärnor på Mallis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.