Obetalda fakturor och uppsagd personal för Löwengrip i Dubai

 

Det har varit lite tyst på Dubaifronten ett tag nu, varken Bella, Pingis eller Löwengrip har givit någon som helst uppdatering kring läget där, så för att stilla min nyfikenhet så skickade jag iväg ett mail till dem från Löwengrips och fick relativt snabbt svar.
Men bara på mitt första mail. Uppföljning verkar inte vara deras starkaste sida på Kundtjänst, och trots att jag skickat ytterligare två mail där jag ber Löwengrip specificera sitt svar lite mer så har den informationen lyst med sin frånvaro.
De var säkert upptagna med annat och man vill ju inte verka hur påstridig som helst så efter att mitt tredje mail lämnats utan respons så bestämde jag mig för att själv försöka hitta svaret på min fråga med hjälp av min vän Google.

Så där är vi nu.

En kort sammanfattning för den som kanske inte hängt med i svängarna vad gäller Löwengrips etablering i Dubai och Saudiarabien:

I början av förra året åkte Isabella Löwengrip och hennes affärspartner Pingis Hadenius till Dubai och Saudiarabien för att diskutera hur deras svenska varumärke skulle kunna etablera sig i mellanöstern.
De planerade ett event på Svenska ambassaden den kommande hösten i Riyadh och även ett i Dubai för att träffa inköpare för olika apotek och alla Isabellas följare samt lokala influencers.
Så här lät det i Isabellas blogg då hon och Pingis kritiserades för att etablera sig i ett land där kvinnan fortfarande saknar många av de rättigheter som vi ser som självklara:

Man kan ju tänka på två sätt, antingen bojkottar man för att visa statement eller så tror man på att man gör större skillnad genom att vara på plats, driva bolag och försöka jobba med Empowering women i samband med lansering av LCC. Jag och Pingis gör hellre det sistnämnda. Det tror vi gör större skillnad för kvinnorna där.//Isabella

I november 2017 besökte så Isabella och Pingis Saudiarabien och Dubai och höll i två events som deras Country Manager på plats styrt upp.

Det var så roligt att träffa följare av mina kanaler, oftast har de hittat min Instagram från början och sedan vidare in till den engelska versionen av bloggen.//Isabella

Den 13 december 2017 avslöjar Isabella i sin blogg att hon i oktober 2018 kommer stå på en scen framför 40 000(!) kvinnor i Riyadh i Saudiarabien och prata om sin resa – någonting hon verkligen ser fram emot, och när hon intervjuades av Veckans Affärer med anledning av utnämnandet till  “Mäktigaste kvinnan i affärsvärlden” så avslöjade hon att Löwengrip Care & Color redan börjat sälja sina produkter i Saudiarabien:

Min stora mission i livet är inte att sälja skönhetsprodukter eller skor. Det intressanta handlar om vad du kan åstadkomma i samband med försäljningen. Till exempel i Riyadh i Saudiarabien, där vi nyligen börjat sälja, är det inte deodoranterna som gör skillnaden. Men de är inkörsporten och skapar en möjlighet att bland annat anställa kvinnor på plats. Det är min drivkraft, att kunna göra skillnad på riktigt.//Isabella

Så sent som igår publicerade nt.se en artikel där Isabella berättar att hon fortfarande ska föreläsa för kvinnor i Saudiarabien i oktober, men nu har siffran helt plötsligt stigit från 40 000 kvinnor till 44 000 kvinnor.
Jag kommer ha anledning att återkomma till den här artikeln senare idag.

Att som ett utländskt företag etablera sig i Dubai och Saudiarabien är en process som både är tidskrävande och kostsam. Det första man behöver göra är att först registrera produkterna, något som kan vara en aning komplicerat, för att sedan försöka sälja in dem till olika återförsäljare.

Av den anledningen anställde Löwengrip den Country Manager som ordnade eventen förra hösten och en konsult för att på plats sköta registreringsprocessen av produkterna och att få upp dem på hyllorna.
Under sommaren har konsulten jobbat på med att registrera Löwengrips produkter för att kunna börja sälja dem, men misslyckats gång på gång då personalen i Sverige upprepade gånger skickat honom fel dokumentation.

Så varför väljer man att etablera sig i ett land där allting verkar både kostsamt och komplicerat?
“För att efterfrågan där har varit så stor” är svaret som Aftonbladets Agneta Elmegård fick av Isabella på lanseringseventet för Löwengrips Advanced Skin Care den 17 oktober 2017.
Om efterfrågan är så pass stor som hon säger och Isabella har så många följare i Dubai så borde det varken ha varit svårt att få folk att komma på Löwengrips event eller att få upp produkterna på hyllorna?
Men det ska det ha varit.
Svårt så det förslår på de flesta fronter och enligt mailen här under så har det minst sagt brunnit i knutarna.

Jag undrar hur det egentligen ligger till med Löwengrips ekonomi om kostnaden på 2 990kr för att registrera produkter i Dubai är så pass hög att den måste godkännas av Pingis innan Exportchef Lina kan låta konsulten gå vidare i sitt uppdrag.

Och på tal om det där eventet…

Så här beskriver Löwengrips dåvarande Country Manager ”Z” sitt möte med Isabella och Pingis i Dubai på sin blogg:

I november kommer då cheferna hit på ett event och beter sig i mina ögon väldigt märkligt. Kalla, nonchalanta och obrydda. Jag är då deras enda person på plats här. De åker hem och efter ett par dagar får jag ett mail om uppsägning en fredag klockan 17.15 lokal tid av deras nya exportchef jag träffat två gånger.
[…] Ingen startar en Business från scratch där varumärket är helt okänt på tre månader i Mellanöstern. Det. Går. Inte. Och det är ju synd att den insikten kom efter ett par månader och inte innan från deras sida.//Z

Hon blir alltså uppsagd efter tre månader och anledningen till det var att de inte hade råd att ha en avlönad person på plats i Dubai och Saudiarabien:

Vi är ett självfinansierande bolag. Eftersom vi inte fick igång försäljningen kan vi inte ha en anställd.

Jag är lite nyfiken på hur Löwengrip tänkt att försäljningen skulle ha kommit igång innan registreringen av produkterna var klar.
Registreringen som var nödvändig för att överhuvudtaget få börja sälja varor där.

En snabb slagning i berörd databas avslöjar att det inte finns några produkter från Löwengrip registrerade och har heller aldrig funnits, så hur Isabella kan säga till Veckans affärer att försäljningen redan kommit igång i Riyadh är för mig en gåta.

Här är hennes citat igen för den vars korttidsminne kanske inte är det allra bästa:

Till exempel i Riyadh i Saudiarabien, där vi nyligen börjat sälja, är det inte deodoranterna som gör skillnaden. Men de är inkörsporten och skapar en möjlighet att bland annat anställa kvinnor på plats.//Isabella

Löwengrip shippar till hela världen nu och då även till Dubai och Saudiarabien så klart, och det var också det enda svar jag fick från Löwengrip när jag kontaktade dem via formuläret på hemsidan och bad om att få en uppdatering om läget i Dubai och Saudiarabien.
Trots att jag alltså skickat två(!) ytterligare mail där jag bett om ett förtydligande så har det varit tyst som i graven från deras kundtjänst.
Jag kan nämligen inte tänka mig att det är särskilt många kvinnor på plats i Riyadh som gynnas av att Löwengrip kan skicka paket till dem, för det kan ändå inte vara paketpostande som Isabella menar när hon säger “Det är min drivkraft, att kunna göra skillnad på riktigt.”?
I så fall kan hon väl styra upp Post Nord innan hon vänder fokuset mot Dubai och Saudiarabiens postgång?

Ska vi bryta ner det här lite?
Jag gillar punktform så det får bli dagens pedagogiska verktyg:

– Isabella säger till Agneta Elmegård på Aftonbladet att efterfrågan i Dubai och Saudiarabien har varit så stor och ändå är det inte en enda återförsäljare som nappat på införsäljningen. Märkligt.

– Isabella skriver att det var så roligt att träffa alla följare av hennes kanaler som hittat till den engelska versionen av hennes blogg via Instagram.
Efter att ha gått igenom gästlistorna till eventet både i Dubai och i Saudiarabien och hört mig för med hjälp av konsulten, så har jag fortfarande inte stött på en enda person som på förhand hört talas om eller känt till varken Isabella eller Löwengrip.

I Dubai tar nämligen alla större influencers betalt för att gå på events men det var ingenting man ville använda sin budget till, så många av gästerna som minglade runt på de två eventen var där i egenskap av vänner till de som ordnat tillställningen så att det inte skulle vara folktomt.
Folk hade inte den blekaste aning om vem hon var innan eventet ägde rum och av meddelandena jag tagit del av så är folk fortfarande lika obrydda om henne.
Så det verkar också ha varit en lögn.
Enligt konsulten var det INGEN som någonsin hört talas om varken Isabella eller Löwengrip och de här svaren från några slumpmässigt utvalda personer styrker det påståendet. 
– Lögn är det också när Isabella säger till Veckans Affärer att deras produkter redan börjat säljas i Dubai och Saudiarabien. De har inga produkter registrerade i landet överhuvudtaget och har sagt upp alla sina samarbetspartners.

Enligt uppgift har Löwengrip inte betalat ut den uppsagda Country Managers slutlön som inkluderar hennes uppsägningstid som stipuleras i det avtal som upprättades mellan henne och Löwengrip.
Uppdaterad kl 21.00 – Country Managern fick sin sista lön efter att ha blivit uppsagd efter tre månader.

– Inte heller har de betalat den faktura som konsulten skickat till dem för det arbete han utfört åt Löwengrip från den 11 maj – 25 oktober 2017.

– Löwengrips exportmanager Lina Thunberg har haft följande dialog med konsulten som upprepade gånger försökt få ersättning för det arbete han utfört åt företaget:

 

– Om jag uppfattar det hela rätt så ville Löwengrip ta över där Country Managern och Konsulten lämnade, för att sköta hela processen själva för att slippa betala ut lön, men familjen/företaget Isabella och Pingis träffade och som de nog tänkt skulle ta över hela registreringsprocessen drog sig ur.
Så där stod de.
Utan varken samarbetspartners eller anställda men med ett gäng fakturor som de inte tänker betala och med tanke på att summan som diskuteras här ovan, som är kostnaden för registreringarna och som måste godkännas av Pingis är på ynka 2990 SEK – alltså inte konsultens faktura –  så undrar jag hur dåliga marginaler Löwengrip egentligen har. Konsultens faktura för utfört arbete var aningens högre och den har Löwengrip också vägrat betala.

Så där har ni Löwengrips och Isabellas stora framgångssaga i Dubai och Saudiarabien och med facit i hand är det kanske inte så konstigt att det varit en aning tyst på den fronten.
Det här situationen är ju inte direkt till deras fördel om man säger så.

 

Jag har sökt Isabella via sms för att ställa några frågor till henne i ärendet och låta henne uttala sig men utan resultat.
Då det är Isabella som stått för alla uttalanden om pågående försäljning, föreläsningar mm så är det hennes uttalande jag i första hand är intresserad av.

 

394 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Börjar hon inte inse att hennes lögner inte håller längre? Som ett barn som envisas med att vägra erkänna en lögn när hen blivit påkommen.

   Hon ville ju bara få skattereducerade låtsas-affärsresor till Dubai.

    #travelwithIsabella

     #watchIsabellatravelwithherownJet

   Camilla, tack gode Gud att du börjat granska influencerna och deras företag. Influencers vill be sedda som seriösa, att de driver business med mycket jobb osv. Och det har de kunnat göra tidigare men då också med vinklad fakta för att det är så man kan göra på sociala medier. Helt enkelt visa upp den bästa sidan, eller en sida som en ens finns.
   Journalister och myndigheter granskar vanliga företag, men influencerföretagen har fan fått löpa amok alldeles för länge med gömda annonser, riktad projicering av verklighet och utnyttjande av konsumenter.
   Jag är så jävla irriterad på sociala medier influencers, de regerar i en låtsasvärld som inte reflekterar verklighetens sanning. Allt från deras företag, dieter och fantastiska små kroppar

    Instämmer helt! Och som en person med rysk påbrå är jag sjukt nyfiken på BBs etablering i Ryssland.

     Något får mig att tro att de kör på samma ”strategi” även i Ryssland.

  Pinsamt som fan.

   Eh ja. Om jag hade misskött mitt företag på det här viset, inte betalat fakturor, och hittat på framgångar OCH det hade avslöjats, så hade jag skämts ihjäl. Om någon så bara hade påpekat att en faktura var sen, bara det hade varit så pinsamt.

    Då måste du slappna av lite, att EN faktura är sen är inte hela världen

     Hur man än vrider och vänder på det så är det fan pinsamt att inte betala sina fakturor, spelar ingen roll om det är 100 elller 1. Blir helt matt av att folk ens tänker så här, fattar ni inte att någon ligger ute med pengar, för ett jobb de gjort?

     De är medvetet sena med minst en faktura för flera månaders arbete (oftast brukar konsulter fakturera en månad åt gången så denna faktura motsvarar egentligen flera fakturor) samt slutlönen till country managern. Så nej, det handlar inte om att bara vara sen med en liten faktura. Detta kan vara bedrägeri.

     Anonym. Jo det är faktiskt så, att en obetald faktura är en för mycket.

  Kommer det ett svar på tal av Isabella eller kommer sjunka sig själv långt ner i skämskudden?! Jag väntar spänt!

   Först måste hon ju skriva några snyftinlägg så hon får sina följare med sig! Sen kommer ett svar! 😉

    Ooh. Undrar vad som kommer nu. 😂

     Verkar som att Head of Kasta Odd Under Bussen får jobba lite igen

     En ny lapp kanske??

      Vad är det här med Isabella och en lapp? Sett flera gånger nu folk som kommenterar om det. Kan ni förklara!

       Ah, du vet… förra gången när jag avslöjade hennes falska statistik så satt det lämpligt nog en hotfull lapp FASTTEJPAD på hennes bil när hon skulle åka hem. Skribenten hade förmodligen varit och handlat i någon bokhandel och såg sin chans eftersom hen hade både papper, penna OCH tejp med sig!

       En mycket noggrann människa helt enkelt.

        Glöm inte bort detaljen att Bella som lever under hot inte ville polisanmäla händelsen. Och att det var vinklat till att det var ditt fel att det hände

         Så sant, så sant! Det kanske till och med VAR jag som skrivit den? Dock har jag snyggare handstil men det är inte bara Bella som kan ”fake it ’til you make it”…

         Var beviset i hela lappgrejen alltså att lappen satt fasttejpad + att det var Bellas handstil? Hmm hade hoppats på något mindre tvetydigt bevis…

         Get. Det behövs inte mer än så. Vill vi veta hur okänd person skriver en lapp med Bellas handstil, tar sig in i låst garage, hittar Bellas bil och tejpar fast den, utan att egentligen hota henne, så får vi nog ringa Läckberg och be om tips och teorier för låter som en bok

         Get, jag tänker samma… Lät inte som ”bevis”. Jag tänker att om man jobbar runt stureplan (eller var de nu har kontor?) så ser man väl snabbt om det finns kändisar som jobbar i närheten? Alla börjar och slutar jobbet ungefär samma tid, man ser vad andra har för bilar, var de parkerar osv. Sen kan man lacka ur när man sitter på lunchen och slösurfar, använda penna, papper och tejp som finns inom en armlängds avstånd på ganska många kontor och lätt författa ett hot att tejpa upp, eftersom man ändå vet var personen har sin bil. Inte svårare än så. Nu tror jag inte själv på detta i den här situationen, ville bara belysa att det inte behöver vara så långsökt.

        Dålig stil. Du fördömde det här med lappen. Sedan hänger du med mobben och raljerar över detta.

         Hon fördömde att hota någon och det kan vi nog alla enas om är fel.

        Hahaha okej då fattar jag. Seriöst, trodde hon verkligen att någon skulle tro på att du gått till sådan möda att tejpa fast en lapp med hot?! Skrattretande verkligen.

         Eller nä nu kanske jag fattade fel. Menade hon på att du gjort det eller att ditt avslöjande gjort att någon annan gjort det? 🙂

         ”Hot” är dessutom en monumental överdrift. Tycker Bella skulle skrivit något mer elakt till sig själv, om hon nu ändå tog sig tiden till att skriva en egen lapp. Hur vet för övrigt folk hur hennes bil ser ut? Okej att man kan leta upp garaget om man är driftig, men hon har väl aldrig lagt ut bild på sin nummerplåt. Eller cyklar jag utomhus nu? Oavsett; stort fail av Belladragerskan.

        Snälla CamCam skriv om Simon Sköld och Camilla Läckbergs senaste IG-inlägg om Anna Wahlgren-metoden!

        Så intressanta diskussioner i kommentarsfältet.

        Länk till Simons inlägg: https://instagram.com/p/BjFGyr8A1Wz/

      En lapp som kanske limmats fast denna gång?

   Hon kanske tar och skriker i kudden istället 🙄

    Hahah tack för skratt!!!🌷

     Hahaha det var så lite så😅🌸

   Hej!

   Vi kommer att ha en livesänd Q&A med vår CEO Pingis Hadenius imorgon kl. 11:45 på vår Instagram (@lowengrip), ni är välkomna att ställa era frågor då.

   /Team Löwengrip

  Ja jävlar i min lilla låda.

  Detta är det bästa som hänt mig idag. (Nej, jag har inget liv)

   Man kan ju hänga här och samtidigt ha ett liv, trots av somliga envist hävdar motsatsen.

    Ja men lite sorgligt är det väl om det bästa som hände en under dagen var att bella inte betalade en faktura..?

     Nej, det bästa var att hennes skit till slut kommer upp till ytan.

      Alla värdesätter vi olika saker😊🌻 glad solig dag på er i alla fall🌞

    *att

   Man kan visst ha ett liv och samtidigt tycka att detta är kul! No worries 🙂

   Hahaha, Anonym samma här! Jag har bara väntat på att Bellabubblan ska spricka. Inte om, utan när. Camilla jag tycker du är helt fantastisk som bevakar detta. Fortsätt så.

   Bloggbevakning är mitt liv. Vill att alla kommentatorer ska ses på en gemensam barbequefest i sommar, med CamCam som toast master och THK som bartender!

  Du gör ett grymt jobb och det här är allvarligt!

  Att Löwengrip väljer att inte betala fakturor till konsulter för att de har fått en ”change of heart” är olagligt.

  Dessutom: Isabella Löwengrips försök till att etablera sig utomlands funkar inte eftersom hon är väldigt tråkig och hennes provokationsförsök verkar inte påverka utländska konsumenter/läsare överhuvudtaget.

   Och om jag förstår ett av mejlen från Lina korrekt så säger hon att Löwengrip INTE kommer att betala för genomförd arbete men att de vill att konsulten fortsätter jobba ”den sista tiden”. Gratis? Olagligt, oetiskt och tecken på att Löwengrip är ett misslyckat bolag.

    Tolkade det också så. Är det så illa? Låter helt sjukt. Hur kan man författa ett sådant mail?

    Väldigt bra inägg indeed! Alldeles super med lite ”inside-information”. Antar att Cam också bedömt källorna som trovärdiga och har mer material. Det är ju svårt för oss att svara på om det är så Lina menar i sitt mail, eftersom vi inte har tillgång till mailet hon svarar på. Oklart hur anställningen till konsulten gått till också? Känns som de inte skrivit på avtal och istället använt sig av kontakter – blir tyvärr svårt då att fakturera. Däremot borde de ju betala ändå, av god sed.

  LOVE love love you <3 så jävla bra.

  Tror du missat att censurera ett namn där i sjätte bilden nerifrån. Eller så kanske det är någon annan. Heh.

  Hur kan man vägra att betala någon en faktura när denna har gjort ett jobb åt en? Faktura på knappt 3k kronor när man själv lever lyxliv? Hur skäms man inte ihjäl?

   Rika vill tjäna mer. Motbjudande.

   Jag har jobbat som konsult och är inte förvånad alls. Hände inte ofta, men inte sällan heller att fakturor inte betalades.

   Vet så flera småföretagare/entreprenörer bara i min lilla stad som verkligen brinner för sina idéer och sitt företag och gör allt för att det ska blomstra, avstår både lön och tid med barnen, nån utlandssemester, eller ens semester, blir det inte i år. Och de driver bra saker också, ekobutiker, yogaklasser, biodynamiskt jordbruk, hästridturer. Verkligen sånt som man vill uppmuntra och stödja!

   Och så kan inte superentreprenören Isabella, näringslivets mäktigaste kvinna, som har ett sådant imperium av startups och blockchains och handkräm, betala en faķtura för ett utfört jobb på ynka 3000 kr! Hon som påstår att hennes arbetskraft hemma kostar nästan 100 000 kr per månad, kan inte skippa snittblommorna en fredag, för att lösa en skuld? Eller sälja en handväska på Tradera?

   Isabella är ingen entreprenör, hon är en bloggare som leker superbusinesswoman.

    Det är avgiften för att registrera produkter som är 2990, inte konsultens fakturering för sitt jobb.

     Nej, det stod att fakruran var i ungefär sanma prisklass som registreringen, dvs runt 3tkr.

  😳

  Hahahahaha

  Kan du försöka kolla hur det går deras super försäljning i USA?

   Jag bor i USA. Gick precis in på Amazon, skrev in ’Löwengrip’ – all departements. Upp kom 10 poddavsnitt. Inget mer. Ingenting dök heller upp när jag skrev ’Löwengrip Beauty Products”.

   Körde också en snabb Google, ’Löwengrip Beauty Products – shopping’. Får förslag från La Mer, Fresh, TLC, Glossier….allt utom produkter från just Löwengrip. Söker jag Löwengrip generellt så kommer jag till deras egna hemsida (såklart).

   Är man inte Svensk eller känner till Löwengrips på egen hand kommer du snubbla över deras produkter här. Inte ens på Amazon.

    Hur är det med Lowengrip? Eller samma resultat kanske…? Är inte en hejare på hur det funkar

     Provat både med och utan ’ö’ – samma resultat.

  Det här är bloggbevakning, bra jobbat!! Lär ju inte finnas några marginaler alls om en faktura för utfört arbete på ynka 3000kr inte blir betald? Hoppas du får tag i Isabella idag, hade varit intressant att höra hennes förklaring. Okej att alla satsningar inte bär frukt men att inte betala den man anlitat gör ju knappast att någon annan konsult kommer vilja bli ta sig an uppdraget för en annan satsning? Snacka om att på helt egen hand demolera luftslottet de själva byggt upp.

   Precis! Samma när Isabella erkände att de varit på vippen att behöva ta lån för nylanseringen av Löwengrip, inget att skryta med direkt.

   Idag i bloggen är det ”Vi har omsatt 60% av årets totala omsättning redan i maj och då är hösten vår starkaste tid.” Hmm, kan inte det ha något att göra med att de sålt ut mycket av sitt lager till 50%?

    Just att behöva ta lån för en nylansering, exportsatsning, investering eller expansion hör mer till regel än undantag i affärslivet så det är verkligen inget man behöver skämmas för.

   Jag gissar att de 3000 kronorna gällde en registreringavgift för produkterna, inte konsultens arbete. Men CamCam, förtydliga gärna!

   Dessutom var det ju inte direkt någon diskussion om huruvida kostnaden var för stor, det var ju bara Pingis som ville kolla summan (hon hade kanske ingen aning om det var 3000 eller 300 000 kr).

   Tycker däremot att hela den här historien är illa nog ändå med hur de verkar ha behandlat konsulten.

    Jag har redan gjort det så det inte var riktigt så tydligt som jag ville. 👍🏻

     Är jag väldigt trött eller var den här kommentaren ännu mer förvirrande?
     Tack ändå för bra granskning, CamCam!

      Jag har förtydligat vad de 2990 kr var för något. Det var avgiften att betala för att registrera varorna så att de kunde börja säljas i Dubai. Alltså inte konsultens faktura.

       Jag tror dock inte att de 3 tkr har med dåliga marginaler att göra. De har troligtvis system som inte släpper igenom fakturor för betalning om inte överordnad godkänner dem.

        Så är det i många större företag, inget märkligt alls som Camilla vill få det att låta ….

        Precis, inget märkligt.
        Tycker du kan gå in och ändra det i texten. Jättebra research men det är inget märkligt att Pingis vill dubbelkolla vad kostnaden är. Och dessutom i mailet står det.
        Fanny, kan DU kolla kostnaden om ok. Hinner inte kolla av budget.

        För mig låter det som om Fanny har ansvar.

  Hörde av en vän i filmbranschen att Arn-filmerna internt kallades IKEA-versionen av ”Kingdom of Heaven”. Tycker Löwengrip står på tur att bli utsedd till IKEA-versionen av Estée Lauder.

   Nä, solka inte ner IKEA nu för fan.

    Haha 😂

    Ikea är ett riktigt jävla rövföretag att jobba för. De behandlar sina anställda (de på golvet alltså inte cheferna) som skit.

     Håller verkligen inte med! Tycker IKEA har en fantastisk och unik personalpolitik!

     Va? Jobbar inom Ikea och det där stämmer ju inte alls! Sluta sprida strunt!

      Ja jag jobbar ”på golvet”…

     Jag jobbar med på Ikea på golvet och kan gå i god för att det stämmer. Större sekt företag, där cheferna håller varandra så obehagligt mycket om ryggen, får man nog leta efter.

     De flesta ”mellanchefer” eller shopkeepers är inte speciellt trevliga mor oss som arbetar på golvet heller. Att Ikea skulle vara någon helig plats är skitsnack. Jag skulle inte säga att de är en dålig arbetsplats men snacket om en sån fantastisk personalpolitik är mest snack.

  Fastnade i ett wikipedia-hål härom dagen och hamnade till slut i artikeln om Billy McFarland. Kom inte helt osökt att tänka på Isabella. Likheterna dem emellan blir bara allt mer slående.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Billy_McFarland_(entrepreneur)

   Att ingen ännu ser likheterna med Therese Albrechtson. https://www.flashback.org/t1520104
   Magasinet Filter bör vara väldigt intresserade av en granskning av bella.

    Jag hade aldrig hört talas om Therese tidigare, men likheterna är verkligen slående när man läser den trådstarten.

    Där fanns de iaf någon journalist som skötte sitt jobb. Tänk när någon börjar granska Isabella på riktigt.

  Undrar hur Bella ska fiska efter sympatier den här gången… En ny lapp kanske

   Killen presenterad, hotlapp på rutan, Odd elak… ja man undrar vilken strategisk fokusförflyttare som nu kan dyka upp. Desperation kan driva folk långt i sina metoder. Kanske är dags att göra en pudel för en gångs skull istället, men det är väl kanske är under hennes värdighet.

    Kan komma en flytt till stan, hon blir sambo med pojkvännen, en bild på barnen, eller vem vet, kanske en utlandsflytt? Den som lever får se!

     Utomlands får hon ju inte vara Blondinbella utan bara en helt vanlig person som kanske till och med måste handla sin egen mat, så det gör ju inte.

      Hur kunde jag inte tänka på det?! Du har ju helt rätt i det!

    Tror inte att Odd behöver en blogg, där han talar illa om Isabella. Det sköter ni så bra i det här kommentarsfältet. Han behöver bara läsa Bloggbevakning, njuta och ”slicka sig belåtet om munnen”. Vad vet vi, han kanske själv ligger bakom en del av kommentarerna. Om det är så att han letar sig en ny fru, så verkar det finnas många av er som tycker att han är den perfekta drömmannen. Betänk bara att han är van vid en fru som tjänar bra med pengar. Han hade det bra förr när han förberedde sig för att komma med i ngn kockserie, hade fint kontordär han gjorde ? och tränade för att få med en låt i meldifestivalen.

     Ja fattar inte allt snack om Bella. Han har ju bara lite otur i sina tankar ibland. Heja!

     Bella har tidigare när de var tillsammans svarat på en kommentar att de delar 50/50 på alla utgifter. Så din teori om att Bella försörjd honom stämmer inte.

     Tror aldrig fina Isabella skulle valt Odd att gifta sig med och skaffa barn med om han inte hade egna pengar, ärligt talat. Han hade ett otroligt välbetalt jobb när de träffades men Bella (enligt egen utsago) stöttade Odd till 100 % att följa sina DRÖMMAR vilket var matlagning, starta eget och spendera mer tid hemma med barnen. Något sprack sedan, de gick skilda vägar och nu menar Bella att Odd ”aldrig stöttade henne” och nu säger folk att han var en snyltare. Nej, han har haft extremt jävla otur, och vi är blinda för det för att det är ombytta roller i detta fall – hur många kvinnor har inte lämnat sina jobb, satsat på familjen osv för att mannen drog in pengarna, sedan stått där med mössan i hand när äktenskapet sprack? Jag tror Odd bidragit på mer än ett sätt, men de funkade absolut inte ihop. Bella kör på i sin takt, inget äktenskap funkar då tror jag.

   Snart får vi nog se barnens ansikten… Tar fokus bort från bb

    Synd för henne att ingen bryr sig om hur hennes ungar ser ut 🙂

  Älskar din grävande journalistik!!! 👍🏻👍🏻

  Kan du verkligen inte korta ned inläggen? Sagt det förr och gör det igen: km-långa inlägg blir jobbigt. Dessutom med olika textstilar och inlägg, rörigt. Älskar din blogg men snälla försök ta åt dig av detta, har märkt att jag inte heller är den enda som tycker såhär.

   Jag kan hålla med om att vissa inlägg är onödigt långa, men det här innehöll ju intressant fakta hela vägen. Ordentligt granskande inlägg får gärna vara milslånga för min del. Riktigt bra inlägg det här!

    Håller med! Så länge det innehåller info hela vägen är det lugnt med långa inlägg. Blev typ ledsen när jag läst klart 😂

    Jag verkar vara ensam om mina tankar. Tror och hoppas att allt Camilla skriver är sant. Det som skrämmer mig är ni som kommenterar och gillar. Camilla skulle kunna skriva precis vad som helst och ni skulle bara hänga på och jubla. Isabella ar en person som ni aldrig träffat, en person som ni säger att ni inte läser hennes blogg, ni läser Bloggbevakning. Ändå avskyr ni henne något så otroligt att ni i negativa ord spekulerar, tror och skvallrar. YES, i enad flock vi står och hatar Isabella. Camilla skulle kunna skriva vilka lögner som helst, ni skulle aldrig kontrollera fakta utan bara jubla. Ha ha, nu har hon gjort bort sig, hon ljuger, hon tror att hon är något men nu, nu kommer hon att åka dit. Det är precis så som mäktiga ledare gjort för att få människor på sin sida. Inser att detta är en jämförelse som inte står sig i jämförelse, för här är det en bloggare som leder kören. Fast det år i sak det samma, som kriget startade mellan serber och kroater, sakta förändras människors synsett tills de hatar.

     Men asså, att hon for med osanning insåg jag långt innan hon började bevakas här. Tipsade Camilla om Bellas uppenbara fusk med reklammarkering och hur hon raderade vissa kommentarer (som förmodligen någon anställd godkänt) mm.

      Bellas osanning alltså, inte Camillas!

     Det intressanta är att inget annat nyhetsforum tar upp ”granskningen” utan i princip ignorerar den, även de förtag C kontaktar svarar med ”om detta stämmer *klipp in artigt svar*”.
     Har på pin kiv börjat klicka in på Isabellas blogg för varje gång jag går in här, vill inte bidra till att någon av dem tjänar pengar på detta och hoppas kunna stänga av helt men är för fascinerad av vad folk faktiskt kan skriva här (Isabella har iaf moderering av kommentarer, hade man haft det här hade nog kassan sinat illa kvickt).

      Va?

      Smart, ska börja med det jag också. Försöker också låta bli att gå in här och läsa kommentarerna. Kan inte låta bli att fascineras av hatet och gallan som flödar här. Det som de som kommenterar absolut förnekar är att de är avundsjuka. Det stämmer nog, de har antagligen varit avundsjuka tidigare men nu mår de bra av att ”hata till”.

       Motargumentet mot kritiskt tänkande är inte avundsjuka. Sluta använda det ordet!

       Sen är känsloargument inte heller nåt att dra fram. Det är inte Isabella Löwengrip som person som kritiseras, det är hennes varumärke. Lär er att se skillnad på dem. Som varumärke och företag är det inget fel på att granska affärsmetoder eller beskrivningar av resultat och utfall.

       Det som förvånar mig mest är hur (gammel)medier sväljer alla uppblåsta och ihopfantiserade påståenden och siffror. Riktiga, granskande journalister verkar vara ett utdöende släkte. D e t oroar mig mer än nåt annat.

        Donald Trump. Isabella Löwengrip. Jockiboi. Exempel på människor jag inte känner men tycker mig veta tillräckligt mycket om för att få tycka illa om ändå. Stäm mig.

         Det finns personer jag inte känner annat än genom media som jag inte heller tycker om. Eller snarare, starkt misstänker att jag inte skulle tycka om, om jag träffade dem. Mest för den bild av deras personlighet som går igenom i media. Skulle aldrig falla mig in att uttala mig om dessa personer på internet eller framför en mikrofon. Det är nåt jag håller för mig själv eller mellan mig och mina vänner/familj.

   H, jag tror faktiskt inte man kan korta ner inlägget utan att förlora väsentliga delar. Men det är mycket läsvärt vill jag lova. Har fått en helt ny syn på Isabellas företag tack vare detta inlägg (och det inte till det positiva).

   Nej, hittills är ni T V Å stycken.

   Tyckte detta var värt ett långt inlägg med tanke på allt innehåll

   Det är inläggen med massa flum och roliga jämförelser som kunde kortas ner tycker jag (brukar skumma), det hör läste jag noggrant eftersom hela innehöll information, hade inte brytt mig om det var 3 ggr så långt så länge drt innehöll matchande mängd innehåll.

  Min mamma är 70år och tillhör ju verkligen inte bloggläsar-målgruppen, hon vet vad bloggar är tack vare mig och jag har genom åren pratat om de stora och fenomenet i sig.

  Igår hade hon läst två helsidor i vår lokala tidning, Östgötska Correspondenten, om Bella och var så impad över 1,5miljoner läsare, utnämningen till mäktigaste affärskvinna, läsare i fyra länder, lunch med prinsessan Sofia och yadayadayada. Jag försökte förklara det som uppdagats senaste tiden och hon må va 70 men är snarare 50 i sinne, kropp och hjärta. Ändå ville hon inte riktigt tro mig, tyckte att inte kunde hon väl lyckas lura till sig utnämningar och alla ljuger väl lite om siffror.

  Jag tänker att mamma blev så tydligt tecken på hur Isabella nog uppfattas utifrån, av de som inte är insatta som vi bloggbevaknings-läsare. Ingen av mina vänner, familjer, kollegor eller bekanta är insatta i bloggvärlden men vet ju vem Blondinbella är. Alla har en genomgående positiv, imponerad syn av henne.

  Vet inte var jag vill komma med den här kommentaren mer än att det känns som om hon ändå lyckas lura majoriteten av svenskarna och just därför kan hon köra på som om ingenting hänt? För att de som är kritiska är en liten del av befolkningen ocv ändå inte tillhör den målgrupp läsare som generar henne pengar?

  Vore så intressant att få veta vad ex. Juryn som utsåg henne till affärslivets mäktigaste anser om det som nu kommit. Eller få veta varför breakit, Aftonbladet, expressen eller ens Hänt Extra inte gör reportage om detta. Vad har Annie Lööf, Petter Stordalen eller Kungafamiljens pressansvarig att säga om att en mäktig kvinna och tillika vän/samarbetspartner ljuger så till den milda grad?

  Är det så att sociala medier fortfarande inte tas på tillräckligt stort allvar för att granskas och ifrågasättas? Att gammelmedia och framgångsrika entreprenörer tycker influencers kan få hålla på med sina fjantiga ytligheter, väskor, smink och skor? Att de använder Blodinbella när de behöver henne och låter henne annars hålla på? Vad säger/tycker Sveriges mäktigaste företagare om henne EGENTLIGEN?

  Ska också bli intressant att se vad omsättningen för 2018 kommer bli, hennes målgrupp för produkterna är kanske inte Bloggbevaknings-läsare och då vet de ju inte tillräckligt att de påverkas att inte köpa. Visserligen har jag handlat en del av hennes produkter men nu slutat pga kombon passade inte min hud + inget genuint varumärke.

  Så många frågor, så några svar hehe. Vem är egentligen hennes målgrupp och märker hon av att försäljningen försämrats? VARFÖR gick hon ut med sina strategier i Schulman Show, var det meningen att det skulle bli så mycket reaktioner som i sin tur generar klick men att de som är kritiska inte tillhör målgruppen som köper produkterna ? Eller generar fler klick, mer pengar än en såld deodorant och därför är det värt det?

  Jag är ändå impad över hur hon lyckats bygga luftslott, synd dock iom att jag tidigare var impad över hennes entreprenörskap.

  Aja, lite tankar i typ-sommarvärmen som gör min uppbrända hjärna ännu lite trögare.

   Haha, min pappa svarar fortfarande ”Den där blonda fjortisen?” när Bella kommer på tal någonstans. Hennes lögner lär ju dock komma ifatt henne 🙂

    Ja, Blondinbella används av pappa som smeknamn ibland – och det är definitivt inte en komplimang!

     Namnet är det enda min pappa snappat upp, han sa det nån gång när vi pratade om blont hår. Som skämt.

     Då kanske vi kan hoppas att din pappa kan mogna till och inse att kvinnor borde definieras utifrån prestation och inte appearance.

      Men gå och bajsa med dig, lever du i en helt humorbefriad familj?

      Ja, för den kommentaren säger ju allt om padre.

      Och ja – att bli kallad Blondinbella är att bli dömd efter sin intelligens och generella beteende.

       Eh hur tänkte du där?! Hon har själv använt det som bloggnamn sen urminnes tider, du tror inte att det hänger kvar hos folk som inte känner/bryr sig om henne?

   Någon mer från Schlätta?! 🤗🌼 Vart bor du?

    Skänninge 🥔😉

     Motala har vi här 😝🤘

      Wihooo, nästan grannar då 😁

      Har jag missuppfattat vad Schlätta är? Trodde det var ett smeknamn för Västgötaslätten. Alltså den platta landmasssan runt Skaraborg i Västergötland.
      Skänninge och Motala ligger väl i Östergötland?

       Kanske kan sägas om båda men östgöta”schlätta” är väletablerat 🙂 /Linköpingsbo

        Fast ”Schlätta” som slang syftar nog på Skaraborg. Googlar man schlätta är det det som dyker upp. Inget Östergötland. Och uttalet av order slätten som blir Schlätta är ju grov västgötsa. Sen att det finns ett östgötaslätten är ju sant, men kanske inte att det vedertaget går under namner Schlätta.

         Är också från schlätta, Linköpingggg

         ”Så grann står Östergyllen i sommarfager parkt, och skördarna de gyllene de blänka, bland hundra vita kyrktorn på slätten hålla vakt, längs insjöstrand av glittervågor skölja”. Man talar om Östgötaslätten också. 🙂

         Skördarna böljar, inte blänker haha. Sorry bout that.

         Googla ”Schlätta” och se vad ni får för resultat. Inte Östergötland så långt ögat kan nå. Slätta kan ni få, men inte ”Schlätta”

        schlätta är östgötaslätten

      Motala här med!!! 🤩

  Kan man starta en insamling så att stackars Löwengrip kan få tillräckligt för att betala av sina obetalda fakturor? Välgörenhet verkar ju de i stort behov av.

  Tack för alla inlägg du postar Camilla! Det här är det enda stället jag hänger på för att överleva 30 grader /Mvh sommarhatare

   Skaffa takfläkt om du har utrymme 😎 Har en inne och en på altanen och parasoll på soldäcket haha

    Tyvärr har jag ingen! Men just nu kör jag korsdrag och dricker mycket vatten och tänket sura hela vägen till september haha.

     Och jag HATAR vintern. Avskyyyyr. Haha!
     Fast håller med om att det inte är trevligt med fööör varmt heller. Men vintern bävar jag inför!

   Oh det är inte ofta man stöter på en likasinnad! Älskar sol men hatar när temperaturen stiger över 20 grader. Det som nästan är värst med sommaren är alla människor som beklagar värmen men sedan säger att ” man får ju inte klaga nu när det äntligen är lite varm!”
   JO DET FÅR MAN!! Alla dyrkar inte svett och läderhud!

    Håller med 👍🏻
    Allra helst om man måste jobba.
    Då svettas man ju ihjäl typ 🤪
    På semestern kan man bara chilla så sågar det bättre i värmen

   Skönt att det finns fler! Jag får onda blickar när jag säger att det är sjukt varmt och jag verkligen lider av värme. ”Äh det är gött!” Nej inte alls! Det är hemskt!

  Asså älskar sån här granskning! Va det behövs!! Så mycket heja på dig alltså 🙂 ut med alla lögner i ljuset.

  Ingen överraskning, allt som kommer ur hennes mun är ju lögnar.

   Japp, lögnarna är värst

  Fake it til you make it!
  Varför ifrågasätts kvinnor hela tiden när de de gör exakt samma som männen…. ? ? ? (typ dammsugsförsäljare)
  CamCam.. Din inkomst hade då inte funnits om inte BlondinBella var först med detta blogg-fenomen… och nu lever du gott på bloggen och de tipsare (som ej får del av kakan) och Bella med flera kända personer… dubbelmoral? eller ofeminist? eller smart?

   Bella var inte ensam först. Kenza, Bella, Kissie, Gaybloggen, Stina-Lee och Egoina sköt iväg. Sen kom Paow och Dessie och rörde om 🙂

    Kom ihåg Ebba von Sydow, Fotbollsfrun, Sigrid (glömt efternamn), Elin Kling, underbara Clara och Annika Marklund.

    Har för mig Hanna Friden och Cissi Wallin också hör hemma där bland pionjärerna.

     Linda Skugge! Och hon glamourprinsessan eller vad hon hette som var jurist. Och sen Ebba och Hanna Friden, minns jag som först. Men vore intressant at tveka hur det egentligen var, vilka som var tidigast med att få ihop en läsarskara.

      Tror Michaela Forni sagt någon gång att hennes blogg var den första stora i Sverige. Kan ha fel. Mina första jag läste var iallafall Anna Hibbs och Daphne Léone, älskade deras!

       Nahh har läst bloggar sen jag va ca 20-25 år.. är idag en bra bit över 30, har inte kommit i kontakt med denne Forni alls. Tror hon överdriver big time där.

       Juste! Vad har hänt med Daphne? Hon är helt oigenkännlig

   Det är jävligt illa att kvinnor granskas hårdare. Det rättfärdigar dock inte att man är oärlig och inte betalar för sig, man som kvinna.

    Lögnare granskas hårdast, oavsett kön. Ibland går ”feministsnacket” för långt alltså….

     Så naivt av dig att tro att alla bedöms lika hårt

     Finns forskning som visar att kvinnors arbete och prestationer synas och kritiseras mer.

      *Lisa

      Det gör det verkligen, kvinnor definieras sällan efter sina prestationer och istället för sina ”misslyckanden”. Tycker det är otroligt roligt att kvinnor 2018 skriver så mycket hat. Om män skulle hålla på lika mycket skulle dem aldrig haft tid att tjäna mer än oss. Gör kvinnor en tjänst och lev som ett gott exempel

      Finns också forskning som visar att vi lever i ett samhälle som gynnar narcissism. Susan Cain skriver om det i „Quiet. The power of introverts in a world that can‘t stop talking“. Hon skriver om hur extroverta gynnades i och med städernas växande betydelse och anonymiseringen, i synnerhet from. 1900-talet. I en liten by hade ju alla vid det här laget vetat att „Isabella ljuger“. Och jag tycker nog att det faktum att hon verkar nästan lika immun som Trump mot allt som kommer fram mer intressant. Och läskigt, jag tycker hon är ett superläskigt fenomen. Och att gammelmedia hjälper till att skydda henne för att alla fått intrycket att hon är en betydande person.

     Granskas lögnare hårdast, verkligen? Låter som önsketänkande tycker jag.

     BB bland annat granskas ju inte särskilt hårt genrellt (bloggbevakning är ett undantag).

   Ok, det är sådana här åsikter som gör att sakfrågan tappas totalt. Inte något av det du tycker är relevant eller hållbart som ett argument till att inte granska Isabellas affärer.
   1. Du vill att Cam ska sluta granska Isabella för att kvinnor granskas hårdare än män. Har inte med sakfrågan att göra, det är en generellt problem i samhället men knappast en anledning att inte granska en kvinna(Isabella). Vill du diskutera den orättvisa granskningen av män och kvinnor så är det en annan diskussion. Där har jag för övrigt märkt att Cam faktiskt går rätt hårt åt de män som finns i branschen, senast Ben och Marcello.
   2. Du vill att Cam ska sluta granska Isabella för att hennes inkomst inte hade existerat om det inte var för Isabella. Inte heller ett hållbart eller relevant argument. Du antar hypotetiskt att det inte skulle finnas något att skriva om om det inte fanns dåliga saker att skriva om, vilket inte hållbart eftersom det är ett antagande men knappast bevisbart som sannolikt. Samt att Cam ska vara tacksam för att det finns någon att skriva om…., varför det undrar jag? Vad har det med saken att göra, varför ska man vara tacksam och icke objektiv bara för att de man skriver om är sitt levebröd? Vi skulle få väldigt spännande journalistik(vilket vi till viss del har i detta fall) om det låg till på det sättet….
   3. Cam ska inte granska Isabella för att hon ”lever gott”(återigen ett hypotetisk antagande, du vet inte) och utnyttjar tipsare som delar med sig av information? Som sagt, du målar upp en hypotetisk bild av en krösus som utnyttjar stackars tipsare och badar i champagne, men det är din egen tolkning som saknar underbyggande argument – har du intervjuat en stackars tipsare som inte får ett öre och är missnöjd? Har du gått igenom Cams ekonomi och överflöd? Tror inte det.
   Sist men inte minst, fake it til you make it. Ja visst har nog de flesta överdrivit en o annan sak för att framstå i bättre dager(framför allt män) men det finns en gräns för hur mycket man kan göra det tills det blir oetiskt beteende. Tillslut tappar du trovärdighet. Att slänga ur sig en generell klyscha för att rättfärdiga ett oetiskt beteende är med andra ord inte heller hållbart. Men vem är jag o kasta sten i glashus;)

    +1000000000000000000000000000000000000000000!!!

    En oärlig man som driver business som Cam också gått hårt ut på är ju Denis Maglic med hans Aliexpress import

     Varför läste jag ”alien express”? Dags för kaffekopp nummer 12…

   Men nu har vi haft den debatten sjuttioelva ggr här.. Förstör inte dessa granskningar med en massa trams som man måste scrolla förbi! Nu handlar det om Bellas BOLAG.
   Kan vi inte ta feministdebatten där den verkligen hör hemma, typ som under inlägg gällande Metoo och svensexe-strippor?

    Då gäller samma att bella inte nämns under andra inlägg också utgår jag från?

     Absolut, men tips får lov att komma in vart som helst😊

    ”Feministdebatten” är inte en isolerad fråga som hör hemma på ett enskilt forum. Den genomsyrar hela vårt samhälle.

     Bästa

   Att likställa det Isabella gör med dammsugarförsäljare är det sjukaste jag någonsin har hört

   Okej, så du kunde inte hitta ett vettigt argument mot inlägget så då kommer du dragandes med att männ har ju alltid ljugit sig till framgång… pinsamt.

  SÅ snyggt granskat! Keep em coming!

  Konsulten låter som en deltagare i paradis Hotel. Svårt att ta det han säger på allvar

   Antagligen är han från Mellanöstern och bor där och då kanske man inte kan förvänta sig en perfekt svenska. Han kan vara bra ändå.

    Ja och han kan även vara Camillas nästkusins grannes brosa som hon spelat in detta samtal med. Allt som Löwengrip gör förkastas men detta sväljer alla med hull och hår?
    Och dethär mötet med Odd? Var är belägen för att det har inträffat i realtid? Varför har vi inte fått höra det som en liten ”stay tuned cliffhanger” ? Nej helt plötsligt har Camilla bara träffat på och talat med Odd helt random men han har förståss ingen kommentar? Lite mer bakgrundsfakta där tack.

     Träffat? Det finns telefoner… 🙂

   För att konsultens svenska inte låter perfekt i mejlen så ska han inte få betalt för genomfört arbete?

    Var någonstans läste du det? Sluta hoppa till egna slutsatser.

  Heja Camcam, gillar dina vettiga inlägg! Att /om hon inte svarar dig är väl inte så konstigt dock, hon är nog rädd för dig

  OT: Bella är ju som hon är, men måste ge henne lite beröm för hennes stil (eller hennes stylists). Kollat igenom alla modebloggare jag kan komma på för inspiration till en klänning inför studentfest. Det enda de har på sig och promotar är: Nelly, NA-KD, bubbelroom och chiquelle. Inget fel på dessa sidor, men är man verkligen en inspirerande modebloggare om man köper från samma ställe som alla andra? Vill ha en unik modebloggare att följa, tips?

   Fanny Ekstrand på metromode!

  Jag hoppas någon tidning nappar på det här. Hon MÅSTE ifrågasättas. Det är helt galet hur mycket hon ljuger.

  Om sig själv, sitt (sina?) bolag, sin exman, sina barn, hotlappar, allt! Det är extremt sjukt för mig att ingen ännu har gått hårdare mot hennes skitsnack.

   Hon är ointressant. Enkla svaret. Tidningar skriver om det som intresserar många, Bella intresserar inte så många fler än de som läser bloggar

    Exakt. Jag tror att intresset för bellas siffror, lappar, sms till exmake finns och stannar på den här bloggen. Utanför den här bloggen finns andra problem/nyheter/granskningar att rapportera om som har större allmänintresse och som säljer.

   Tror jag knappast någon kommer att göra. Sifferfusket är det ju enbart finansiärer som kan vara intresserade av och om de inte reagerar finns det väl inget att skriva om. Inget allmänintresse (mer än för alla oss som är typ överdrivet besatta eller nåt, haha). Detsamma med detta ärende. Det är ett mellanstort företag som inte har betalat två fakturor (troligen pga att det inte anser att de fick vad de hade avtalat) samt sagt upp ett avtal i förtid (troligen även det pga att de inte tyckte att det levde upp till det de avtalat). Det är tråkigt, dålig stil, whatever. Men ser inget större allmänintresse i det.

  Igår skrev Bella i bloggen:
  ”Vi har omsatt 60% av årets totala omsättning redan i maj och då är hösten vår starkaste tid.”
  Kanske inte är så konstigt eftersom Löwengrip Beauty har sålt ut alla varor av den äldre modellen och dessutom placerat den nya serien hos alla återförsäljare.
  Problemet är nu rimligen att
  1) de trogna konsumenterna har köpt på sig reavaror och har skåpen fulla
  2) återförsäljarna har hyllorna fulla av de nya produkterna och kommer bara att köpa fler om de säljs till konsument
  Kommer andra halvårets omsättning att motsvara budget dvs kommer återförsäljarna att göra några omköp?
  Dvs kommer de nya och dyrare produkterna att säljas som förväntat?
  I sammanhanget är de där exportinitiativen bara folklore. De verkar inte ha varit annat än svepskäl för Bella och Pingis att resa till spännande platser på firmans bekostnad.

   Jag beställer rätt mycket från Apotea, och ska man gå efter deras listor har iallafall den mycket dyrare och ”omformulerade” the face cream fallit som en sten. Brukade vara runt plats 30 kanske, nu på sida 2, plats 60 ungefär. Detsamma med deon och torrschampot tror jag, men inte lika stort fall. Dvs storsäljarna verkar de lojala ha köpt på sig lager av, och de nya och dyrare verkar inte locka nya köpare som täcker upp. Mycket bristfällig och anekdotisk analys, tiden kommer utvisa hur det går.

    Jag tror framgången mycket handlade om gamla meriter och just att det var ett nytt märke som Bella lanserade stenhårt i starten. Men det gäller ju att hålla långsiktigt också..
    Med tanke på allt som dyker upp om henne (både gällande privatliv, bolag och alla oseriösa uttalanden) plus nya dyrare produkter med mindre innehåll (de som gillade grejerna har väl dessutom bunkrat upp rejält med 50%-priserna) och att nyhetens behag nu lagt sig, så tror jag LCC haft sin storhetstid…

     Precis, LCC’s storhetstid verkar vara bakom sig.

      Har LCC ens nått en storhetstid någonsin eller har jag sovit under en sten de senaste åren? Eller är det utförsäljningen på Ullared du pratar om? Föreställer mig isåfall Isabella Lauder ståendes på en pall vid entrén citerande Martin Luther King ”AJJJ hav a dream!!!!” Stora tider, stora tider indeed..

       Jodå, de har nog haft en bra period. Ärligt talat tror jag hon gjorde ett misstag när hon bytte förpackningar. Innan stod de ut och jag misstänker att många köpte en tvål för att få lite rosa och bling bling i badrummet. Tror de sålde mycket på det till personer som bara råkade se det i hyllan, tjejigt och lite roliga förpackningar att ha framme

        Ja. De nya förpackningarna är exakt ut som Apolivas, den enda skillnaden är att korken är större på Löwengrip

       Man kan väl ändå ge henne att LCC sålde riktigt bra i början.. Storhetstid i relation till vad jag tror kommer att komma iaf.

       HAHAHA BÄSTA kommentaren!!!

     Och framtiden verkar inte heller ligga utomlands heller…

  Jättebra! Här var det ”kräm och kladd”!

  Såg även att Dollarstore säljer hennes gamla produkter billigt, lyxigt värre för nya Estée Lauder …

   Hahahaha allvar? Kan inte hjälpa att skratta så hårt åt detta eftersom jag har så tragikomiska minnen av dollarstore och att hon alltid försöker framhäva hur lyxigt Löwengrip är

   Fast att de säljer ut de gamla produkterna billigt är ju verkligen ingen nyhet eller konstighet. De har ju liksom pushat för att de reas ut, hållit i en egen pop up-rea och de reas ut överallt där de säljs på grund av den nya designen och ”förbättrade” produkter.

   Att det sista slumpas bort billigt är väl inga konstigheter? Konstigt vore om de såldes till fullpris eller i närheten av det, nu när de nya produkterna är släppta.

    Konstigt är väl snarare att de inte lyckades sälja ut allt med så låga reapriser innan nylanseringen. Visar på att inte ens en super-rea får folk att köpa Löwengrips produkter.

    Absolut inga konstigheter,handlar ju bara om att det är lite komiskt att man siktar efter ett ”lyxmärke” men ens produkter säljs ut på Ullared och dollarstore..

  Så många möten… ingen har ändå koll på något?

  Sååå himla bra av dig att skriva om det här!
  Dock undrar jag vad konsulten sa att de gjorde för ”cover-up” i sista sekunden när inte många ville komma på Isabellas event? Det klipptes bort precis när hon sa typ så det vi gjorde som cover-up var.. ? Eller så fattade jag helt hel.

   Nä, meningen tog slut där. Att i sista minuten så tog han dit sina vänner för cover up att ingen ville komma.

    Tack☺️☺️

  Hur kommer det sig att Bella alltid pratar omsättning och inte vinst? En hög omsättning är ju inte samma sak som att företaget faktiskt går bra…

   Vilket hon för övrigt som ”entreprenör” borde ha koll på. Om hon nu är så jävla duktig. Avskyr verkligen ALLT som har med henne att göra.

    Nähä, inte avskyr du hennes barn heller?

     Nej, givetvis inte. Tycker snarare synd om dem, med tanke på att pengar och yta är viktigare för henne än de är. Dessutom känner jag inte henne, men om vi säger såhär… Skulle aldrig i helvete gynna henne. Tycker hon verkar väldigt falsk.

      Men sluta, det har du faktiskt ingen aning om. Hatar när folk lägger sig i mamma och barn relationer de inte har inblick i. Hoppa på henne för det hon gör, men lämna lögner utanför

       Förlåt, men jag säger ju att jag inte känner henne. Jag gillar inte det hon står för, helt enkelt. Och hon har ju gjort sig känd för att vara mer eller mindre besatt av karriär och sätta den framför barnen. Det märker man utan att känna henne.

        Nej, det har hon inte. Det är en sanning som kommit till här. Kollar man hennes inlägg utan att tänka på vad folk skriver här så är hon en mamma som jobbar mycket men tar sig tid till kvalitetstid med barnen med utflykter osv. Vi har ingen aning hur hon är som mamma. Hon säger själv att hon provocerar i bloggen och hon vet att det här provocerar så hon kan lika gärna utstuderat välja att dela med sig så lite som möjligt för att få det att framstå att hon inte umgås med barnen

         Provocerande eller inte- man har alltid ett ansvar för vilken bild man sänder ut av sig själv. Speciellt som representerande ”entreprenör”. Påhopp, rena hot, elakheter och trakasserier är aldrig någonsin okej, men jag tycker att jag är rätt saklig i min kritik och jag står för den. Bella har endast sig själv att skylla för den uppfattning många har av henne. Punkt.

         Räckte det inte med punkten du skrev?(Frågetecken). Kritisera henne hur mycket du vill, men lämna relationen med barnen utanför. De kommer bli gamla nog att kunna söka upp allt sånt här någon dag och du har ingen fakta på att det stämmer överhuvudtaget. Som vuxen borde du kunna tänka ett steg längre när det gäller att blanda in kids

         Hanna
         Nu var det jag som triggade igång detta så jag får skylla mig själv, men det är inte saklig kritik att säga att det är synd om hennes barn. Det är bara elakt och inget du vet ett endaste dugg om.

      Hanna, det är precis kommentarer som din här som gör att hela granskningen av bella tappar seriositet. Håll dig till ämnet och lämna hennes barn utanför.

    Hon har noll koll och behöver någon som ger henne lappar om allt hon säger offentligt. Så jävla tragiskt, men som man bäddar får man ligga.

     Hon bäddar nog inte heller. Är väl nannyn som får ligga..

      Haha🤣

   ja det är väl just därför hon pratar om omsättning och inte vinst.

   det låter bättre att prata om omsättning på flera miljoner, särskilt när förvånansvärt många inte ens vet skillnad på omsättning och vinst.

    Antagligen. Allt med henne känna bara så falskt.

    Skulle någon vilja upplysa mig om skillnaden?
    /Inte entreprenör och har inte förstått grejen med omsättning

     Omsättning är de pengar som är i ruljans in och ut. Vinst är det som eventuellt överstiger utgifterna.

      Jahaaa… TACK. Inte konstigt det kan vara hög omsättning om det är pengar in + ut. TACK.

       Oj, du fick det förklarat lite otydligt. Omsättningen är vad som kommer IN. På omsättningen drar man bort det som kommer UT (kostnader). Kvar blir vinst eller förlust.

       Nej, det är pengar IN. Endast pengar IN som kommer av försäljning!
       Vinst är det som blir över efter man dragit bort kostnaderna.

      Så om jag har en miljon in i företaget och en miljon ut så har jag två miljoner i omsättning och noll vinst. Tänker jag rätt då?

       Va? Nej, omsättning är pengar IN.

       😂😂 så go

      Omsättning är alla dina intäkter medan vinst= intäkter – alla utgifter

      NEJ, det är inte omsättning.

      Omsättning = pris på varan x antalet sålda varor.
      Kostar varan 10kr och jag säljer 10st är omsättningen 10×10=100kr.

      Vinst är omsättning-alla kostnader, alltså utgifter, pengar ut.

       Ska vi blanda in moms också.. 🙂

     Förenklat kan man säga att omsättning är ett företags totala försäljning, oftast beräknat per år. Då räknar man inte av några omkostnader.
     Om man tar omsättningen minus kostnaderna får man fram själva vinsten.

     Omsättning är vad företaget får in, dvs priset multiplicerat med antal produkter. Lcc kan alltså sälja 10 st deo för 10 kr st. Omsättningen blir då 100 kr.
     Vinsten är vad företaget tjänar i slutändan. Alltså måste man från 100 kr dra bort alla kostnader, tex produktionskostnad, marknadsföring, personal, lokal mm.
     Det gör att omsättningen kan vara 100 kr, men vinsten kan vara 1 kr (om kostnaden är 99 kr). Det kan t o m vara så att kostnaderna är högre än omsättningen, och då går företaget med förlust (istället för vinst).

     Överkursen i dagens ekonomilektion (hahaha) är att LCC säljer till Apoteket och att Apoteket i sin tur säljer till konsumenter (människor). Så LCCs pris är inte detsamma som står i hyllan under deon.

     Omsättningen är försäljningen, alltså hur mycket du fakturerat exkl moms. Vinsten är det som är kvar när du dragit ifrån alla kostnader från intäkterna (lite förenklat = försäljningen)

     Omsättning är vad du säjer för (minus moms) och vinst är det som blir över när omkostnader är betalda (löner, hyra mm) Så om du tex omsätter 100 miljoner men ”bara” gör 500 000 i vinst är det i praktiken lika bra som att omsätta 2 miljoner och ha 500 000 i vinst. Det är alltså vinsten om räknas, inte omsättningen=vad finns kvar när allt är betalt

      Man kan inte avgöra hur ett företag går genom att titta på vinsten hörni! 🙂

   Hon kan skillnaden men hon hoppas på att hennes läsare inte kan eller märker skillnaden.

   Bella pratar väl om något hon tror sig begripa.
   Omsättning är lätt att kolla upp eftersom den raden står överst. Vinsten kräver att man har koll på alla raderna mellan omsättning och vinst.
   En sak är säker och det är att lönsamheten för Löwengrip Beauty under 2018 kommer att vara dålig. Man har sålt ut ett lager till i princip tillverkningskostnad samtidigt som man haft stora allmänna omkostnader för personal, resor, produktutveckling osv. Likviditeten har tagit stryk av lageruppbyggnaden av den nya serien.

    Nja hon borde kunna läsa en årsredovisning och det står i förvaltningsberättelsen väldigt nära varandra. Sen står ju omsättningen i resultaträkningen också och det ska även finnas noter på både resultatdisposition och nettoomsättning. Alltså om hennes bolag vore större vilket de inte är (enligt regelverket K3).

     Ja, så är det för analytiker och andra som läst företagsekonomi.
     Men här talar vi om att internt följa verksamheten i realtid och inte i form av årsgamla papper hos Bolagsverket.
     Antar att Pingis & Bella har en controller som ska följa verksamheten på daglig basis. Men jag tror inte Bella sitter hos hen särskilt ofta och länge för att uppdatera sig. Känns inte så 🙂

   Är man ett tillväxtföretag pratas det oftare om omsättning då vinst ofta uppkommer efter ett par år då det är mycket kostnader i början för att bygga upp bolaget.

    Blondinbella och pingis investerade bara 50.000 och är en ren framgångssaga från första stund! 👏

  Hon har verkligen inga gränser. Herregud vad jag hade skämts i mitt jobb om jag gett uttalanden som visade sig falska. Det är ju också märkligt att det får fortgå. I ett vanligt företag hade man väl fått lämna sin position för längesen. Jag antar att Pingis är ok med lögnerna?

   De är nog av samma skrot och korn. Varför skulle de annars fortsätta sina samarbeten?

    Ja det har du ju faktiskt alldeles rätt i 🙂

  Brister lite i att halva inlägget handlar om att ”ingen känner till Isabella”, baserat på att konsulten sagt att han tagit dit gäster och således vet han ju vilka som inte kände till henne sedan tidigare. Fyra personer som han visste inte kände till henne eftersom han själv bjudit in dem. Ska du granska får du ju själv vara lite källkritisk.

   ”Ingen” i Saudiarabien känner till blondinbella.

   Fast nu läser du fel: de var tvungna att bjuda in ”vänner till de som ordnat tillställningen så att det inte skulle vara folktomt” på de två eventen, eftersom ingen kände till Löwengrip och ingen influencer ville delta heller (om de inte fick betalt). Och det står tydligt i detta blogginlägg att sms:en är mellan konsulten och ”några slumpmässigt utvalda personer styrker det påståendet”. Ska du kritisera CamCams granskning kan du läsa blogginlägget ordentligt.

   Och om du ska kommentera kan du ju iallafall kontrollera så du läst ordentligt 🙄

  Jag har jobbat på ett bolag där vd:n var psykopat och det är skrämmande likt…

  Så mycket lögner, så mycket konstigheter!!! Varvat med trevliga resor och champagne… Helst unga anställda som var imponerade och mer ”lättledda”. Obehagligt bekanta vibbar!!!

   + på den!! Samma här…Det var dessutom på ett företag som är nämt mycket och ofta här på bloggbevakning, om folk bara visste men jag är för dålig för att orka berätta

    Jo, berätta!!

    Tell us!!

  CamCam: vad är Fashion Avenue?

    Tack för svar 🙂

    Fashion avenue är ett privat bolag i dubai där produkterna skulle reggas.
    Inte den sidan du har länkat. Det går till dubai mall och är något helt annat.

   Gissar att det är bolaget som det skrivs om här: https://zannawiede.wordpress.com/2017/07/07/ny-era/

    Gud, läste inlägget hon skriver angående sin uppsägning. Hon verkar alltså ha gått från en flerårig, stabil och högavlönad position på ett jobb där hon dessutom verkar ha varit väldigt omtyckt och haft bra relation med sin chef – till sandlådan där hon blir behandlad som skräp och utslängd efter några månader för att de ska ”byta fokus”. Stackars tjej!

    Jag skulle INTE vilja vara i hennes sits just nu. Hoppas av uppdrag för Lindex för att ta tag i lansering i Mellanöstern som redan misslyckats flera ggr. Hoppas hon får betalt för sin tid!

  Detta slår ju nästan lapp-gate!
  Skulle vara intressant veta hur många som svalde Bellas snack om att göra skillnad för kvinnorna.. Att bolagen är oseriösa har jag anat från början.

  Enl svenska dagbladets artikel från januari berättade isabella när det lånade ambasaden i riyadh och bjöd in massa prinsessor och deras influencer. Prinsessor??

   Förra kungen hade ju 36 barn varav 21 döttrar… Så inte helt omöjligt. Vet att några av de levde instängda, andra ”försvann”. Vet inte hur det ser ut idag

   Bjöd in medför ju inte att de faktiskt kom? 😉

  Bra jobbat 👏 undrar också vad som händer med amerika-lanseringen!

  Är det en svensk person som svarar i whatsapp-konversationen i översta raden till höger? Iom att det står Saudiarabien på svenska. Fattar inte riktigt den delen, är det du eller någon annan som smsar?

   Ja det är ju både i svar och i frågan… kan ju förstå om konsulten t.ex. är svensk men ser märkligt ut. Förtydliga?

  Nu kommer det snart en ny lapp eller att någon förföljt henne. Eller något annat som BB:s entourage fixar till. För nu måste det bli lite synd om henne igen, bara för att Camcam varit så elak och avslöjat ännu fler lögner.
  Nått kommer, det är jag säker på. Och ingen kommer att tro på det.

  Snyggt granskat, men undrar: sätter du andra influensor (sic) under lupp på samma sätt? BB kan väl knappast vara ensam om att ta sig för diverse tveksamheter?

   Ingen ljuger och skrävlar som Isabella.
   Ibland tror jag att hon själv tror på det hon säger.

   Hon är störst så jag började med henne men givetvis kommer jag granska all stora influencers. 💪🏻💪🏻💪🏻

  Inte särskilt bra reklam för Isabella Löwengrip och hennes bolag och hennes lanseringen utanför Europa verkar inte gå särskilt bra.

  Men jösses, tack för granskningen!

  Okej, tänkte lite så här… Vill ni att företag vilket som helst, där det/de inbringar skattepengar till Sverige skall vara kvar i Sverige? Eller vill ni helst att de flyttar till ett annat land? …

   Vad har det med saken att göra?

    Ja de kan man (en…om man skall vara PK) undra? Gissa du.

     Nej jag förstår ärligt talat inte din poäng? 🤔 Du får nog ta och förklara dig. Löwengrip ska inte flytta hela företaget till ett annat land (vilket är företaget detta handlar om)

   Om det är såhär #teampingisabella gör business med andra länder, tror jag inte risken för utlandsflytt är speciellt stor. Tror inte heller det skulle bli en så stor förlust för Sverige…

  Helt ot, men såg ni Knivis i gårdagens breaking News? Han framstår inte direkt som sympatisk med sina kommentarer. Har även svårt att tänka mig honom i en papparoll.

   Vik hädan med din OT

    Hahah, skrattade rakt ut och då sitter jag ändå i en extra tyst läsesal på bibblan!
    Mvh, en som gör allting annat än att tentaplugga

    HAHAHAHA dog

    hahaha skrattade också högt

  Jag uppfattar inte det som att det man ber om lov att regga produkterna för ~3000. Det är inte så man formulerat meningen.

  Alltså du måste ordna så det går att se videos ordentligt. Ville lyssna igenom ordentligt och det buffrar, hoppar tillbaka till början, pausar man blir det reklam på nytt och det går inte att spola? Hade lagt ner på en gång om det inte var för att det var intressant

   Har du tänkt på att problemet kan ligga hos dig? Jag har noll problem.

    Nej det gör det inte, inte problem på någon annan sida eller med annan streaming. Tror det är längden på videon eventuellt. Vad har du för funktion för att spola i videon?

     Jag har exakt samma problem. (iPhone, ej provat på datorn)

     Upptäckte dock idag att jag kunde pausa med knappen på hörlurarna. Alltid något! Önskar även kunna se hur långt ett videoklipp är. Kan du det också, V? Vilken enhet kollar ni andra på?

   Jag har dock inga problem med videon

    Kan du pausa utan problem och spola i den?

     Ja, har inte haft några problem

  Vidare undrar jag hur bra det går med utförsäljning av hennes produkter på apoteket då jag fick schampo, conditioner samt tvål gratis i kassan med gamla loggan…

   Jag fick två flaskor munskölj gratis hos tandläkaren för att något snille hade beställt för mycket, kanske samma, de vill bara bli av med skiten? 😋

   Den gamla serien borde inte finnas samtidigt nu när den nya kommit ut. Men är man för snål att ta tillbaka det utgående och kreditera butikerna så blir det så här.
   Att sälja på outlets är en sak men inte att rea på ställen där den nya finns i hyllorna.

   Var handlade du då?

    Apoteket ab. Är en av hennes hundratusentals läsare i Umeå. 😉

  Är det alltså så att Löwengrip först inte velat betala/ta kostnaden för registreringen, och sedan inte velat betala konsulten när försäljningen inte tar fart? (För att det går inte att sälja produkter utan registrering.)

   Stämmer

    Ok tack, då förstår jag!

    du kanske vill ändra taggen på inlägget från ”duabi” till ”dubai” förresten? 🙂

  Just nu håller Bella på att provocerar efter alla gulliga barninlägg, mysiga dagar med pojkvännen och försöka intyga oss att hon blir psykiskt misshandlad av Odd och att hon inte kapat honom totalt i sin blogg. Vilket hon gjorde i samma andetag hon berättade om hur lugn och sansad hon varit. Skitkul.

  Nu är det utlandsresa, och uttalanden som ”smidigt när picknickkorgen är packad” och Sasha har plockat ihop och budat över mina outfits ”skönt att slippa packa”.

  Snark. När man vet att allt är en del av ett hamsterhjul är det ju vaken provocerande eller roligt. Men ändå kan man inte sluta titta. Så typiskt. När svänger det till att kompensera för att provokation? Blir det Bibblan DIREKT när hon kommer hem tror ni?

   Jag har slutat titta för det är så förbannat barnsligt.

  Kommer ihåg att hon skaffade 2 pass. 1 för USA / övriga världen och 1 för resor i
  Mellanösten. Motivet var att det skulle bli så många resor i mellanösten framöver.

  Om nu pengar är problem å löner / fakturor inte betalas så kan man ifrågasätta duons val av bussines och first class resande och lyxhotell under Dubai / Saudi resan….

   HAHAHA just det, de dubbla passen!

   Det finns en poäng med det pga USAs inreseregler. Vet inte om det är så nu men tidigare har det i alla fall inte gått att få inresa om man varit i vissa Mellanöstern-länder.

    Nej, exakt. Men det lustiga i detta var väl att hon fick genom den processen (man kan ju inte ha en head of pass, utan man måste själv ta sin dyrbara tid till passexpeditionen😉) när alla planer avbröts i en handvändning.

  I’m yelling tiiiiimber 🎶 🥂

  Var föresten inne på Bellas blogg (utan unvisit så man ser bilder) och det som slog mig var att det verkar som att hon mer och mer visar barnens ansikten..? Ena barnet har jag sett ganska tydligt i profil nu två gånger. Whats up with that tro.. Känns som det var O som velat dölja.

   Jo, det tänkte jag med på efter deras skilsmässa innan jag slutade läsa hennes blogg (lol låter som jag blivit nykter ett beorende). Man har fått sig en rätt tydlig profilbild av de båda två barnen. Hon har väl släppt på begränsningarna om det främst var O som ville dölja deras ansikten eller att hon vill ha finare bilder/kunna sälja in sina samarbeten med diverse barnprylar (sista sagt med glimten i ögat, säger inget om hennes mammaroll) 😉

   Tror absolut det var O som ville dölja! Bb skulle ju tjänat pengar på att visa ansiktena. Och att hon inte har problem att casha in på barnen är ju ingen nyhet.

  Vilken kletig sörja!

  Vet att någon annan länkade till tjejen som blev uppsagds blogg men jag hittar den inte bland kommentarerna längre. Oavsett; för den som inte sett och är nyfiken har hon skrivit ett blogginlägg här https://zannawiede.wordpress.com/2018/02/25/livet/ om uppsägningen. Var intressant att läsa hennes historia.

   jätteintressant. Hon verkar ju ha lyckats med Idun så knappast hon som är felande länken här

    Precis! Löwengrip verkar mer och mer vara ett oseriöst bolag.

    Nä, men vi kan ju tänka oss hur det kommer att vinklas av Isabella & co. En missnöjd f d anställd som inte presterade som väntat eller nåt.

   Stackars tjej!

  Therese Lindgren har blockerat ordet plast , så att man inte kan skriva ngt om hennes plastkonsumtion. Vad tror ni orsaken är?

   Att folk är löjliga och skriver om det och hon vill inte se skiten?

   Tycker det är konstigare att det var reklam på hennes blogg för skånemejerier.

    Det är förmodligen inte hon som sätter reklamen där.

  Förlåt för OT men är det något strul med instagram just nu, fler som har problem? Är inloggad men kommer inte åt något, inget visas och kan inte heller logga ut…märkligt.

   Japp! Har inte fått det att funka på hela dagen. =(

    Tack men nu funkar det igen, skönt det. Ha en trevlig kväll!

  Oj , nu blommar löken !

  Fantastiskt bra granskning. Trodde att hon bredde på rätt bra men att det var så här illa kunde jag inte föreställa mig. Skamligt att ingen journalist gjort någon djupare granskning ännu.

   Håller helt med dig. Vad är problemet? Ät det ingen som vågar?? Verkar som alla journalister bara sväljer allt hon säger.

  kommer det inga andra inlägg idag?

   Hahaha var precis därför jag klickade in här, såg på Aftonbladet och tänkte ”på bloggbevakning finns det”, och det gjorde det👏🏼

  Camillas granskningar är faktiskt mycket spännande och det har inget att göra med att vara elak. Uppdrag granskning hade aldrig varit så framgångsrikt om inte folk tyckte om att se företag och makthavare granskas. En av Sveriges mäktigaste affärskvinna och tillika Skandinaviens största bloggare med miljoner läsare får nog finna sig i bli granskad (den offentliga bilden av Bella, vi andra vet lite bättre). Är mycket av hennes varumärke ett luftslott så ska det upp på bordet då hennes mål och mening är att vara en förebild för främst kvinnor och påverka dem med sin livsstil och uppmuntran till konsumtion som landar i hennes egna ficka. Inte särskilt oskyldigt tycker jag. Så jag tycker granskningen av Bella är lika spännande som ett avsnitt Uppdrag granskning eller Kalla fakta och väntar med spänning på fortsatta avsnitt.

   Håller med dig 🙂 😉

  Hade bestämt mig för att sluta bry mig om BB och hennes ”företagande” men kan bara inte låta bli. Vem inbillar sig att det går på tre månader för ett globalt helt okänt hudvårdmärke att börja sälja som smör i solsken på marknader utomlands? Vad har dom för rådgivare? Strateger? Till och med jag som jobbar i offentlig sektor fattar att det är snudd på omöjligt. Det är så löjligt oseriöst. Tror BB att allt i världen går lika snabbt som hennes liv? Stackars kvinna i Dubai som fick den bajsmackan…

   Hej,

   Ja den bajsmackan var inte god.
   Jag hade dessutom tidigare informerat att det är en tuff marknad, det kommer ta tid och kosta pengar.
   Jag snackade inte då veckor, utan månader och år. Därav skrev jag och deras jurist ett avtal om 18 månader. För att jag skulle få TID. Jag har bott är 3.5 år, jag vet att saker inte händer över en natt.
   /Zanna

    Fy fan, lider med mig.
    Det hela stärker verkligen tesen om att hela företaget är en oseriös sandlåda, och att fröken Bella inte är främmande att gå över lik eller stampa på andra utan att blinka om det är något som hon kan gynnas av.
    Men jag är genuint ledsen för att du skulle behöva drabbas av skiten.

    Läst din blogg i 30 minuter nu, och fått så bra intryck man kan få via skrift. Hoppas allt har ordnat upp sig med jobb, ska bli spännande att följa utvecklingen med IDUN! Kram!

     Tack Hacki och Nina,
     Ja, vad ska man säga. Jag valde att inte göra en stor grej av det där och då, är inte jag som tipsat Camilla kanske jag ska förtydliga innan saker skenar.
     Men jag skrev inlägget då många i min omgivning undrade vad som hänt, ville ge en nyanserad bild av saken.

     Jag trodde verkligen att det skulle bli något seriöst av det hela, att de skulle satsas. Men när jag träffade dem bägge i dubai insåg jag att det här inte alls var så seriöst som jag trott. Tror redan innan de kom ner hade planer på att säga upp mig, Då jag fick mailet ett par dagar senare var det en chock, men samtidigt en magkänsla som haft rätt. Jag har haft stora seriösa bolag i min karriär hittils och så som lcc målats upp trodde jag faktiskt även dem skulle hamna i samma fack, men icke.

     Jag är glad att IDUN är kvar med mig och vi har påbörjat en bra resa här nere, tidskrävande men trägen som ger sig eller vad man brukar säga 😉 Tack för pepp!

      Du har skött det snyggt och trovärdig. Tillslut kommer så många personer ha samma erfaranhet av LCC, så det behöver inte skrikas högt angående det – kommer finnas många historier angående deras ”oseriöshet”. Tiden kommer visa allt. Kör hårt nu!! 🙂

       Tack Nina,

       Ja, jag har försökt att hålla det cleant, kände mig ganska världelös där ett tag i höstas. Men det är lungt nu.
       Tack för fina ord, ska göra mitt bästa här borta i värmen. Ha en bra kväll!

      Du ger ett mycket proffsigt intryck, lycka till med allt du tar dig för i framtiden och låt detta inte skada ditt självförtroende!

       Tack Kajsa och Sofie!
       Jag kör på men IDUN och det går bra 😉
       Trist som du säger att saker som dessa drabbar en som bara ville väl och gick in med god tro.
       Men alltid lär man sig något.

       Ha en fin kväll,

      Heja dig Zanna! Det är deras förlust, du verkar bara ha gått starkare ur detta, du verkar kunna din sak så bra att du står på dig! Svårt att veta innan ju och bra att det verkar lösa sig för dig, men typiskt att deras märkliga strategier drabbar hederliga personer. Du är nog inte den enda.

      Lycka till!

    Zanna, tack för att du delar med dig och kul att det går bra för IDUN 🙂

    Kul att du kommer med egen input här i kommentarerna. Tråkigt hur de kunde behandla sig sådär. Hoppas det löser sig till din fördel.

     Ja, tack!
     Ja, nu när de blev så stort ville jag kommentera från min sida med.
     vill inte de ska bli missvisande. Tack för fina ord!

    Inte svårt att avgöra vem som var seriös i satsningen på mellanöstern. Fy vad surt det måste kännas att tro på ett företag och deras vision och jobba hårt för deras mål, och sen inse hur företaget egentligen fungerar. Hoppas verkligen att allt löst sig för dig nu 🙂

     Hej H,

     Ja, de va ingen rolig läxa att lära sig. Men livet är som det är och de är bara att bryta ihop och komma igen som de så klyschigt heter 😉
     Tack för peppen!

    Hej Zanna!
    Kikade in på din blogg här på em och verkligen roligt att se! Jag tycker att det är kvinnor som du som är de riktiga influenserna, ni som jobbar hårt och framförallt proffsigt. Det är ni som ska vara förebilder för våra tonåringar och unga vuxna! Keep it up!

   Hittar de inte bara på då? De vet att det aldrig kommer gå men drar dit och har lite ”semester” istället, under falska förspeglingar.

    tror absolut på detta. Samt att de vet att det genererar publicitet

    Då kan de väl kalla det research. Inte anställa Z utan åka ner och typ kolla i affärer (vilket blondinbella brukar göra enligt hennes blogg). De drar ju med sig oskyldiga personer.
    Ser fram om några år när P3 dokumentär gör en dokumentär om detta (för jag tror det kommer krascha förr eller senare).

   Precis, vad är det som skulle göra dem så unika att folk utomlands bara måste ha just deras krämer istället för en av alla tusentals andra märken som är mer kända eller förankrade på den lokala marknaden? För att de är anpassade för Isabellas känsliga hud och SKANDINAVISKA hår, och andas lyx på ett obemärkt sätt?

  Hej Camilla! Jag tycker att det är bra att du gör sånt här. Det bevisar också på att du har modet att stå i skottgluggen när ”motståndet” kommer.
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på! Jag förstår ju självklart, som alla andra, att man kan komma i kontakt med bloggarna/influencers etc. Men hur kommer det sej att du har telefonnummer och andra kommunikationsvägar till dom? Dom ”skvallerbloggar” som härjat innan har ju enbart känts som ett tafatt försök till att få fram fakta. Men just att du får kontakt med Odd och annat gör mig ändå lite impad nu. Dom flesta skulle ju hålla käften och inte säga ett skit. Tacksam för svar!

   Odd är ju kanske lättare att få tag på än bb. Vi snackar ju inte om drottningen här även om någon vill tro det.

   Du har inte tänkt på att de kan ha kontaktat henne vid tillfällen?

   Aftonbladet skrev även om det, men där namnges hon inte 🙂

    Whaaaaat, riskerar 5 års fängelse?

  Hur går det med uppdateringen? 😕 lite tomt här inne…

  Nu blir det svettigt för Isabella att moderera sitt kommentarsfält igen. Kanske får bjuda på fler igenomsläppta kommentarer om sina ev nya bröst för att avleda. Alt åka o handla(!) för att chocka

  OT Gunilla Persson gripen för stöld i USA, fått borga sig ut

   hade ju blivit betydligt billigare om hon bara betalat för Chanel-solglasögonen från början xD

    Står att hon fick betala 45000 i borgen och riskerar 5års fängelse…? Vad sjukt onödigt för ett par solglasögon

     beror på hur snygga dem var, eller? 😂

  Och där kom Isabellas ”tycka synd om mig”

  Imorgon går jag upp med barnen som vanligt men flyger iväg på förmiddagen. Tre dygn gick alldeles för fort. Egentligen finns det en stor sorg som vill komma ut, sörja att vi skiljs åt. Men jag biter ihop och accepterar.

  När jag skilde mig frågade jag andra som varit med om samma process om man någonsin vänjer sig med barnen på halvtid. Vanemässigt så blir svaret ja men emotionellt absolut inte. Under tredje nattningen kommer en hemsk ångest som griper tag i mig. Jag får kämpa med varje gång. Min stora fördel är mitt jobb. Hade jag kommit hem till ett tomt hus imorgon vid sex-tiden hade jag mått dåligt. Men jag har lyckats fylla mina tre dagar utan barnen med jobb eller resa nästan varje gång. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men det hjälper mot smärtan i alla fall.

   det är ju från igår, men kanske hade hon på känn att denna publicering skulle komma idag och ville ’förbereda’ lite 😛

   Fast häromdagen ville hon ändra till varannan vecka, för barnens skull naturligtvis. Stackars hennes mammahjärta då.

  Snart kommer försvarstalet författat av Pingis eller någon annan på bloggen. Alla fattar att hon inte har formulerat det som skrivs. Fabricera något. Eller mycket.

  Senaste inlägget på bloggen: Isabella har tydligen pratat om hur man bygger ett varumärke på sociala medier… undrar vad hon gav för tips? Ljuga, manipulera, provocera?

  Snyggt granskat! Bella har nätverkat med Kenneth Roth från Human Rights Watch idag (so fun, hennes nya idol!) , antar att hon talade om sitt starka engagemang för kvinnorna i Saudiarabien, hehe.

  Bra grävt Camilla!

  Det går verkligen inte att säga annat än att det här är så pinsamt. Finns inget positivt för företaget att sådana här saker kommer fram. De framstår som naiva, giriga och som sjukt oproffsiga. Alla företags dröm eller? HAH!

  Nu har jag lyssnat och läst igenom igen lite mer koncentrerat än tidigare idag. En sak som slår mig är att Isabella tjatar om att bolaget bygger på att de tar snabba beslut, och att hellre att det blir fel ibland än att besluten dröjer för länge. Attestregler har man på de flesta (lite större företag), dvs regler för t ex vem som får köpa in vad och för hur mycket, vem som ska godkänna fakturor och till vilka belopp. Man har alltså en export MANAGER som inte har rätt att godkänna en faktura på knappt 3000 kr? Låter ju som ett företag med snabba puckar, som litar på sina anställda? Nästan så man kan tro att alla dessa managers och heads of… mest är tomma titlar. Men det var väl ingen överraskning.

   Ja det låter märkligt tycker jag. Jag jobbar extra/sommarjobbar med administration av försäljningar och till och med lilla jag som inte är head of någonting kan godkänna fakturor på upp till 300 000:-. 🤣

  Roligt att Isabella gör reklam för Daniel Wellington på sin instastory när hon är på Arlanda om hennes ”nya klocka”. Och på bilderna från Marbella på sin blogg så har hon bytt till sin Cartier, suck.

   Daniel Wellington är det skämmigaste samarbetet man kan tänka sig.
   Låt småbloggarna få ha det för sig själva.
   Symboliskt att Bella inte haft råd och förstånd att avstå.

  Grymt bra granskat, men jag tror att du själv behöver få lite ordning på vad som är vad när det gäller Dubai respektive Riyadh/Saudi. Det är ju olika länder! Det visas bilder från Dubai/UAE när du pratar om Riyadh/Saudi och du säger att hon har påstått att hon säljer i Dubai när det hon säger är att hon säljer i Saudi. Nu säljer hon ju varken i Riyadh eller Dubai, men det blir lite rörigt när du blandar ihop platserna så 😛

  Älskar att hon sa i en intervju med Pär Lärnström om karaktären blondinbella att ”det är inte hållbart att sitta och hitta på på nätet” 😂 Nä bella, det är det inte.

  Bra granskning! Tolkade Z:s inlägg som att de har hög personalomsättning. Tror inte att de har kollektivavtal, så undrar hur de gör med försäkringar för anställda, tjänstepension och andra viktiga saker? Hade varit kul med en sådan granskning.

   De har inte kollektivavtal men de erbjuder sina anställda massage en gång per månad var deras svar ett par år sedan :s

  Lögnaren ljuger vidare alltså.

  Alltså. Det finns bra nuggets i den här granskningen, men jag önskar du kunde sålla lite mer i informationen. Då skulle helhetsintrycket för mig bli mycket starkare.

  1. Du kan inte mejla ett företags webbshop och sen raljera över att du inte får svar på journalistiska frågor där. Om det är så att Löwengrips pressformulär (alltså inte det vanliga kontaktformuläret) leder till kundtjänst (vilket vore absurt, men Isabella tycks också ha en hyfsat märklig approach till press) – be kundtjänst om en riktig presskontakt, och får du ingen så skriv det i texten.

  2. Citerar ur de pressetiska reglerna: ”Sträva efter att ge personer, som kritiseras i faktaredovisande material tillfälle att bemöta kritiken samtidigt. Sträva också efter att återge alla parters ståndpunkter.” Att söka en person per sms (samt kontakta kundtjänst) skulle inte på min redaktion ses som tillräcklig möjlighet till bemötande. Särskilt inte när det är fler än Isabella som namnges och kritiseras i texten.

  3. Att fyra ”slumpmässigt utvalda” personer i Saudiarabien inte vetat vem Isabella är gör också att mitt helhetsintryck sänks – även om jag inte har svårt att föreställa mig att hon inte är svinkänd där. Jag vet inte att personerna är slumpmässigt utvalda. Jag vet säkert inte vem som står som avsändare till meddelandena – jag kan däremot utläsa att det inte är du, vilket gör att jag undrar hur du med säkerhet kan veta att de är slumpmässigt utvalda.

  4. I redovisningen av mejlen ser jag också en del trovärdighetsproblem. Det är lite svårt att följa eftersom vi får väldigt lite sammanhang. I delar av konversationerna får vi bara se vad Löwengrips sida säger, vilket kan väcka frågor om huruvida källan till mejlen kan ha något att dölja. (Det är förstås möjligt att du själv läst hela konversationerna, och i så fall skulle kanske ett tydligare sammanhang när mejlen presenteras kunna stärka texten.)

  5. Jag skulle också rekommendera att – om du ska göra den här sortens granskningar under journalistisk flagg – vara försiktig med att själv kommentera faktan mitt i texten. Det gäller bland annat små tillägg som ”två (!) ytterligare mejl” och versalisering som ”INGEN hade hört talas om Isabella”. Återigen, pressetiska regler: läsaren ska enkelt kunna skilja på faktaredovisning och kommentarer. Och för den delen: om grävet är starkt nog bör faktan kunna stå för sig själv.

  Obs! Det här är inget försök att vara ett as; jag brinner bara för journalistik, tycker att det finns rimliga skäl att granska Isabella och skulle önska att det görs med hög trovärdighet.

   Håller helt med!
   Väldig bra sammanfattat, och visar varför vi behöver utbildade journalister, pressetik och så opartisk press om det går idag.
   Det här kommer bli ett större och större problem i samhället, när gränsen mellan ”seriös journalistik” och ”glada amatörer” suddas ut.

   CamCam, om du vill att dina granskningar ska få större genomslag så får du försöka följa spelreglerna för opartisk granskning, eller kanske att du skulle kunna ta hjälp av en journalist? Du har ju sen tidigare en väldigt tydlig anti-Isabella profil, vilket gör det extra viktigt att dina granskningar tål att granskas själva. Båda dina granskningar av Isabella har du dessutom släppt på dagar när hon varit iväg på utlandsevent och inte haft en möjlighet att svara förrän långt senare.

   Precis som A ovan tycker jag det finns flera bra bitar i din granskning, men de grumlas av en massa vaga och partiska inlägg. Att lägga en massa vikt vid ett mail om en avgift, som du helt verkar missuppfattat, eller ett påstående att ”ingen vet vem Isabella är” av en person med en egen agenda och som fick fixa egna personer att fylla upp eventet på – självklart vet ingen av dessa personer som han fixade dit vem Isabella var, det var ju hela grundförutsättningen. Däremot finns ju inget som motsäger att det faktiskt fanns några där som visste det, de var bara inte tillräckligt många för att fylla ut eventet.

   Du kunde ha fokuserat på de saker där du verkligen har belägg:
   1) De har anställt en person på falska premisser och sedan sagt upp den personen utan att betala för uppsägningstiden. Detta har du bra täckning för.
   2) De har inte betalat sina fakturor till konsulten. Men han har heller inte gjort vad han lovat att göra, och det låter som undanflykter att säga att det enbart var på grund av att han ”gång på gång fick fel information”. Hur kan du belägga detta, som du okritiskt framställer som en sanning, utan att tex låta Lina bemöta det? Jag tvivlar på att LCC skickade fel information för _alla_ produkter gång på gång i flera månader.
   3) Det är även intressant att det inte blev någon lansering på plats i Dubai, men man får skilja på vad som faktiskt var deras förhoppningar från början och hur det faktiskt blev. Det är inte straffbart att hoppas kunna göra skillnad på plats men misslyckas med sin lansering. Att de säljer där idag är ju ingen lögn eftersom de skeppar dit.

   Du vet att detta är en blogg va?
   Inte en tidning med anställda utbildade journalister. Är det sådant material du är ute efter så är du på fel ställe.

    Det är ju det som är hela kärnan till problemet. En blogg som gör vinklade granskningar framställda som opartisk journalistik. Hur kan du inte förstå varför det är ett problem?

     Jag tror du läser in mer i det än vad vi andra gör. Vi ser det för vad det är.

    När Camcam kritiseras i den här bloggen hänvisar hon gärna till journalister eller olika nyhetsmedier som om hon är en av dem. I och med Bellagranskningen har hon också tagit ett tydligt steg mot journalistiskt arbete; det märks inte minst på hur många i det här kommentarsfältet som jämför dessa texter med grävande journalistik. Jag tycker det vore en jättebra idé att ta hjälp av en utbildad reporter som kan renodla vinkeln och tipsa om vilka källor som behöver kontaktas och hur. Eller för den delen gå en kvällskurs i journalistik! Det är ju världens roligaste jobb.

   Kan vi släppa den där lappen nu? Det är ett himla tjat om den och uppenbarligen vill inte camcam skriva mer om den nu. Jösses, gå vidare…

   Är det bara jag inte tycker att det var en hotfull lapp? Snarare en påminnelse. Kanske från en ängel?

  Jag anser att Isabella bör välja (väldigt noga) sina ord, när hon uttalar sig i media och på andra ställen. Hon har uppenbarligen ljugit ett antal gånger. Bl.a. om sin statistik på bloggen och Instagram. Därefter går hon ut och berättar att försäljningen i Dubai med omnejd är igång. Fysiskt på plats! Vilket även det är osanning. Hon har enligt ovan inte betalt diverse löner och avgifter.

  Delägarna i ”Löwengrips” borde verkligen reagera på alla dessa lögner och be Isabella sluta att försköna sanningen. DET skulle företaget tjäna på i längden.

  Dock tror jag inte mycket på alla dessa utlandsförsäljningar. Isabella är stor i Sverige/Skandinavien, men knappast i Dubai eller USA. Jag anser att hon borde koncentrera sig på Skandinavien och växa här. Efter att företaget återfått ev. förtroende. Idag känns deras skönhetsbolag mer som Fermenta gjorde en gång i tiden. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

  Ansiktet utåt borde verkligen tänka på sina ord, både på hennes sociala medier och i intervjuer. Jag personligen skulle aldrig köpa några av Bellas och Pingis produkter, p.g.a. Isabellas alla lögner och försköningar av verkligheten. Jag tror inte att jag är ensam.

   Är hon verkligen (objektivt) stor i Sverige/Skandinavien? Känner folk som inte läser hennes blogg (eller denna) till LCC? Jag undrar verkligen, för jag bor i UK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *