Hur många identiska produkter är för många?

Igår tog jag upp faktumet att Isabella Löwengrip ratade den Daniel Wellingtonklocka hon fått betalt för att marknadsföra, för att istället sätta på sig en betydligt dyrare variant från Cartier så snart kameran stängts av.
Det gör ju inte direkt under med hennes trovärdighet och hade jag varit det betalande företaget så hade jag nog haft ett och annat att säga om tilltaget.

Men det är inte första gången något sådant händer.
Jag vet inte hur många gånger jag sett en influencer göra reklam för BookBeat för att nästa månad hylla Nextory till skyarna för att avslutningsvis berätta om hur Storytel är deras absoluta favorit när det kommer till att lyssna på ljudböcker.
En intressant vinkel hade varit att faktiskt ställa de olika apparna mot varandra för att komma fram till vilken man faktiskt tycker är bäst.
Hade de jämfört priser, nyheter, funktioner och exklusiva släpp så hade jag känt att jag fått ut någonting av inlägget men vilket företag skulle vilja betala för en sådan jämförelse med risk för att överglänsas av en konkurrerande app?
Det företag som betalar, är det företag som influencers tycker har absolut bäst app den här månaden.

Just därför ser det lite märkligt ut att Michaela Forni ena månaden gör reklam för Garniers Micellar Cleansing Water för att nästa månad marknadsföra Niveas näst intill identiska produkt.
Nu skriver hon inte rakt ut att hon tycker att de båda produkterna är bäst men det kan knappast vara till fördel för något av företagen att inläggen ligger så tätt ihop.

Vad tycker ni?
Förändrar det er åsikt om influencern eller något av företagen när marknadsföringen görs på det här sättet?

Tack för tips, Nina!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej min åsikt förändras inte. Jag förstår att dom behöver tjäna pengar, och är glad att jag kan läsa deras bloggar utan att betala. Köpte tex en elle tidning häromdagen, först betalar man för tidningen och sen består ca varannan sida av reklam, jag tycker att det är värre, än när en influencers gör ett eller två reklaminlägg i veckan iallafall.

      Ska tilläggas att ena sidan kunde vara reklam för nån hudkräm och nästa ett annat märkes hudkräm… 🙂

        I tidningar fungerar det, då det är betalda annonsplatser och tidningen är riktad till många. Influencers hade också kunnat ha reklam för flera märken om reklamen fortfarande var som tidigare, alltså bara annonser vid sidan och olika platser i bloggen. Det är när de skriver personliga inlägg om produkter det ser oseriöst ut

          Ja, influencer marketing bygger på trovärdighet och personliga rekommendationer till följarna. Därför blir det förvirrande om konkurrerande företag och produkter rekommenderas med samma översvallande omdömen.
          Vore bättre om dessa ”otrogna” influencers gjorde renodlade betalda inlägg och markera dessa som annons eller betalt reklaminlägg. Då skulle följarna i alla fall inte behöva bli förvirrade över att den de följer verkar ha svårt att bestämma sig för vilken produkt som är bäst.

          Går ju inte att jämföra en gratis blogg med tidningar man betalar 50 spänn för. Jämför neg gratistidningar, typ Vi i villa.

          Själv scrollar jag gärna förbi ett sponsrat inlägg för att slippa pop up-banners man måste klicka bort hela tiden…

          Trovärdighet är som sagt oslagbart när man ska göra reklam för något. Att dessa bloggare hoppar som gräshoppor från det ena märket till det andra är bara löjligt. Vill man/behöver man tjäna pengar på sin blogg bör man väl kunna marknadsföringens grunder? Blir bara anti mot allt de reklamera för… En tidning däremot är ju fylld av annonser som alla själva kan göra sina egna jämförelser av.

      Jag tror tiderna håller på och ändras angående influencers och samarbeten. Förut kunde influencers göra vilka samarbeten somhelst. I framtiden kommer trovärdighet bli allt viktigare om de vill stanna kvar i branschen.

    Behövde köpa hårinpackning i går. På apoteket hade dom bara Bellas för ca 270 kr. Vet inget om den och vill inte lägga nästan 300 då. Fullt med olika hudkrämer och tex tandkrämen att välja på. Likadant på apoteket hjärtat. Fanns bara hennes inpackning? Otroligt dåligt. Tror jag ska Maila och fråga. Undrar varför.

      För att du är på apoteket kanske….. Testa en frisör eller annat ställe med hårprodukter istället. Så får du dessutom mer för pengarna

        Brukar de tinte vara svindyr med shapoo osv på hårsalgonger?

          Nej. Shampoo i mataffären innehåller mycket vatten och en flaska räcker inte så länge. Shampoo på frisörsalonger har inte lika mycket vatten i sig och är drygare så en flaska håller mycket längre. Dessutom bättre för ditt hår. Köper bara på salong

            När jag handlar hos frisör och sen kommit hem och jämfört med vad samma flaska kostar på internet har det varit typ 3 ggr priset… Handlar på typ Åhléns istället, men kanske haft otur.

        Köp Davines bästa produkterna på marknaden, finns bla hos Lyko!

        Men nog ska apoteket ha alternativ. Vet såklart jag kan gå till frisör. Ska bli kul se vad dom svarar. Endast en inpackning som är dyr. Mycket konstigt.

      Otroligt dåligt? Dom har väl ingen skyldighet att ha hårinpackningar i sitt sortiment? Det säljer antagligen väldigt dåligt. Varför ens gå till ett apotek för att köpa hårinpackning? Gå till en frisör 🙂

        Har ni fått solsting. Vilka motvallskärringar. Jag upprepar dom har smink i olika märken och schampo m m att välja på men en inpackning. Eftersom ni klagar så mycket på Bella förstår man nu vad problemet ligger. sorgligt.

      Du vet vad apotek är till för va?

        Är du från en annan planet. Intressant. ?

          Men shit vad onödigt spydig du är i dina kommentarer ?

            Shit på dej själv ??

      Gå till en matbutik istället. Finns massor att välja mellan.

        Jo, finns massor. Men varför betala för vatten med få ingredienser i när man kan köpa en bättre, drygare produkt utan massa vatten i?

          Varför inte göra en egen hemma? Skulle aldrig få för mig att köpa skönhetsprodukter varken på apotek, affär, eller salong.

            Varför inte trolla fram en ur tomma luften? Skulle aldrig få för mig att använda upp resurser på ett sådant sätt när det finns luft att trolla med.

        Men jag tog upp det Ang bella. Ingen som fattar det. Jag ger upp.

          Vad ang Bella har du tagit upp? Förklara igen. Uppenbarligen var du inte tillräckligt tydlig eftersom ingen annan förstått.

      Hårinpackning hör inte hemma på ett apotek. Gå till Åhléns, kicks eller en frisör om du vill ha ett bättre än vad som finns i ditt närmaste snabbköp.

        Utveckla varför det inte hör hemma på apotek. När det finns torrschampo och sprayer ja allt till håret.!!??

          De har produkter till håret, men de hade lika väl kunnat ha 0 produkter då det inte är ett utbud som tillhör ett apotek. Tidigare hade de bara några få produkter anpassade för tex eksem, mjäll och torr hårbotten. De tar in mer och mer, men apoteket är inte rätt ställe att gå till om du är ute efter specifika hårprodukter då deras inriktning är behandlande produkter

            Nej. Dom har ju smink. Och massa produkter som inte är för behandling av något. Gå till ett apotek och titta.

          Och eftersom butiksytorna är begränsade (du vet, fyra väggar) så måste de dra gränsen för vilka produkter de kan ha till försäljning i lokalen. Bara för att du anser att de borde finnas många alternativ inom hårinpackning på ett apotek, så betyder det inte att det borde vara så. I första hand prioriteras läkemedel eller andra behandlande produkter.

          Sedan måste jag faktiskt flika in och säga att jag har hittat flera olika hårinpackningar från olika varumärken på olika apotek. Speciellt på de till ytan stora apoteken. Så mitt tips, om du nödvändigtvis prompt måste köpa hårinpackning på apoteket, är att uppsöka något av de större och mer välsorterade apoteken.

      Frågade dupersonalen om de endast hade hennes i sortimentet ? Jag har alltid köpt hårinpackning på olika apotek då jag måste ha helt utan parfym och jag har aldrig haft problem med utbudet. Köper apotekets egna märke oftast.

        Ja såklart och på bägge apoteken hade dom bara Bellas.

      Snälla, kan jag få läsa kommentarer utan ngt om Isabella.

        Du får väll du ta mod till dej och säga till camcam att hon inte ska skriva om Bella varje dag. Hon bestämmer.

          Fast det här inlägget handlade inte om Isabella. Det är bland kommentarerna det ideligen ska kommenteras om henne. Jag tror knappast att det är Camilla som skriver alla kommentarer.

    Nej, jag bryr mig faktiskt inte. Blir inte påverkad av influencers och köper aldrig det de gör reklam för ändå. Brukar scrolla förbi bara. Kan bli irriterad om jag råkar se något som gäller hudvård, tar några månader innan en produkt börjar ge mer än ytliga resultat på huden så alla tips där någon använt en produkt några få gånger eller kortare tid går helt bort

    OT, men här har du nåt att bita i:

    http://www.elle.no/stort-intervju-med-isabella-lowengrip/

      oh my god…….

      Alltid detsamma i alla intervjuer. Hon bara upprepar samma saker hela tiden.

        Tänkte precis samma. Varenda gång hon ska föreläsa eller något så är de detta tjatet.

          Till hennes försvar varför hon upprepar sig, när man föreläser har man ofta ett inövat manus, man byter inte ut det mellan föreläsningar utan blir ju ungefär samma sak varje gång

        Alltid detsamma i alla kommentarer. Nj bara upprepar samma saker hela tiden.

      Jag har kontaktat både journalisten och deras chefredaktör där jag ber dem motivera sin totala avsaknad av fakta och bakgrundskoll.

      ”Bloggdronning, framgangsrik entreprenør og en av Sveriges mest googlede personer. Isabella Löwengrip er 27 år gammel, har 1,5 millioner følgere, nærmere 50 ansatte, 4 selskaper – og drømmer om å erobre verden.​”
      Mega cringe 🙁
      Kan ingen dra ur sladden på Bella så vi slipper se och höra dessa lögner?
      Vi som är aktiva här vet att fakta inte stämmer men alla andra som inte är så uppdaterade på dessa fake news?

    Det var väl samma snack som vanligt, om energi management och 1,5 miljoner följare. Det som stod ut var väl en rätt krass kommentar om att hon helt enkelt var för ung när hon gifte sig, och bara inte ville ha det livet, så då skilde hon sig, och att uppväxten bara blir fattigare och fattigare. Nu jobbade hon på kafé i gamla stan för att försörja sig som 14-åring, och Jakan är the hood.

    ”Hun var også åpen om sin kaotiske oppvekst hos faren, som hun flyttet fra som 14-åring og som hun, nå i voksen alder, har brutt all kontakt med. Da hun flyttet hjemmefra, leide hun seg en hybel i Stockholm sentrum og jobbet svart på en kafé i Gamla Stan for å tjene til livets opphold.”

    ”Da bodde jeg i en drabantbyblokk med mye kriminalitet og politi utenfor døra”

      Kommentaren skulle naturligtvis vara ett svar till länken med Isabellas intervju på norska Elle.

      Bella liknar mer och mer Monty Pythons ”Four Yorkshire Men” med den skillnad att hon själv spelar alla fyra rollerna och ständigt bjuder över sig själv i berättelsen om hur eländig hennes uppväxt var.
      Jag såg för övrigt en variant igår som jag inte hört förut:
      ”När jag växte upp var vi så fattiga att vi inte hade råd med en hink men vi hade en katt som spann.”
      Den tyckte jag var väldigt rolig 🙂

        Fy fan, stackars hennes familj, när de tvingas läsa om hur Bella mer och mer säljer ut sin uppväxt, antagligen gjorde dem det bästa möjliga med de förutsättningar dem hade och nu slängs dem lättvindigt under bussen.

          Ja förut var ju allt Odds fel, det nästan insinuerades att han var våldsam, aggressiv, ägande. Nu är han nästan borta ur lekten och nu är det pappan som ska vara den onde. Ingen som ser ett mönster? Och när man ser hur hon upplever verkligheten med siffror förstår man hur hon förhåller sig till sanningen. Skulle vilja se hur barnen till dessa bloggare kommer att beskriva sin uppväxt. Får en deja-vu till författaren Anna Wahlgren.

            ”Inget är mitt fel, allt är alla andras fel”

            Alla narcissisters motto? Självinsikt noll.

      Fast var det inte så att Isabella fick låna lägenheten några dagar inne i stan av sin pappas flickvän?

        Jo sensuella Isabella fick låna ett litet krypin på helgerna… I gamla stan. Vilken sanslös människa. Profiterar på människor som haft det riktigt jäkligt i livet, skamligt.

        Bella har själv beskrivit händelseförloppet här:
        http://www.isabellalowengrip.se/2013/04/borjade-spara-som-16-aring/
        ”Jag flyttade hemifrån på riktigt som 16 åring, då tog jag med min säng och alla mina saker och rummet packades ner för gott. Men när jag var 14 år så fick jag låna en liten gullig etta på Kammarkargatan och där bodde jag själv på helgerna. Jag fick dela rum hemma med min lillasyster som var pytteliten då och det är inte optimalt för en tonårstjej så därför blev det en bra lösning. När jag fyllde 15 så flyttade jag in till min första pojkvän Marcel och bodde hemma hos honom, när vi gjorde slut när jag var 16 år så då hittade jag och en tjejkompis en lägenhet på Kungsholmen som vi flyttade till. Sedan träffade jag Nils när jag var 17 år och flyttade ihop med honom i tre år, då bodde vi i andrahand.”

          Så hon har ju aldrig bott själv eller behövt klara sig själv? Lånat lägenhet, bott hemma hos olika pojkvänner? Snacka om att försköna sanningen. Men what else is new…

          Ja det är ju lite skillnad mellan att ”låna en liten gullig etta för att bo själv på helgerna” och ha egen hyra att betala genom svartjobb på kafé när man är 14. Jisses, läser man den intervjun får iallafall jag intrycket att hon blev utslängd och inte hade nånstans att ta vägen eller ekonomiskt stöd. Och det är väl så hon vill det ska låta, hon har ju godkänt intervjun.

          Fast det stämmer inte. I vintras kollade jag igenom hennes arkiv och dom ”viktiga” delarna för ett sammanhang är bortplockade, men
          Någon med en hjärna kan ändå se att det inte hänger ihop.

          I ett inlägg när hon fyllde år på gymnasiet så bodde hon hemma hos mamma blev firad på sängen, och skulle ha kalas.

          Hon skulle få en egen Walk in closet som höll på att byggas, Hon flyttade ihop med Nils när hon va 18 osv osv.

            Undrar ur den familjen hade råd med att bygga sånt och att hennes mamma hade så mkt fina kläder som Bella skrev om i bloggen idag… det går inte ihop för mig när de gäller att de var ju sååå himla fattiga och alt va de nu har låtit som den senaste tiden. suck

      Hur va Jakobsberg på 90talet? Låter som riktig farlig förort och utanförskapsområde.

      Någon som vet?

        Jakobsberg har både superdyra villor och mindre lyxiga höghus. Det kan vara stökigt på just Söderhöjden i Jakobsberg men ABSOLUT inte i hela jakan. Är uppvuxen där och i närliggande områden och det är absolut inget ”farligt” område att bo på. 🙂

          Sköt de inte skarpt där igår ?

            Ja, Sverige var ju under 90-talet känt för sina skjutningar och gängkriminalitet. Vi jämfördes ofta med Bronx.

          Isabella Löwengrip, vår tids svar på Johnny Bode? Rätt roande.

          Tack för svar! trodde nästan det va att likställa med Husby eller Gottsunda/valsätra i Uppsala

    OT men ni som tyckte det var dålig stil av Bella att ge sponsrade födelsedagspresenter till sina barn, kolla in denna med Bianca.. hon ska överraska Pernilla på mors dag och allt är i samarbete med Aco, och till slut står både hon och Pernilla och gör reklam tillsammans för produkt efter produkt… rolig dag xD https://www.youtube.com/watch?v=rcrx231nehQ

      Och du kopplar inte att det är ett samarbete och alltså inte på riktigt?

      Tror hon får ett ”vanligt” morsdagsfirande idag också och någon fin present från Bianca, du behöver nog inte oroa dig.

        + hur många presenter de ger varandra ”helt random” för att de vill ge en present. Eller hur ofta de umgås både i jobbet och privat. Tror nog att både Pernilla och Bianca väljer sina egna presenter till varandra. De skulle aldrig hävda att de ”inte har tid” och därför ta något samarbete som väljer ut åt dem – dvs så som Bella sa

        Plus att Pernilla är en vuxen människa med gott om mediaträning som själv valt at treva i rampljuset, inte en treåring? Ska Pernilla som varit den som tagit med sina barn in i kändis-bubblan beklaga sig över att hennes barn tjänar pengar genom att exponera henne? Hon kan bara säga att hon inte vill, i så fall.

      Egoina gjorde samma sak. Hyllade sin mamma i ett samarbete för DW. Men det hyllades bara..

        Nej? Hon fick ju kritiska kommentarer också

    Här har Michaela skrivit ett jättebra svar om just den här frågan.

    https://forni.se/2018/05/03/fragor-med-forni-95/

      Jättebra? Hon jämför influencer marketing med annonser i print. Äpplen och päron.

        Faktum är ju att influencer marketing kommit till just därför att företagen vill nå målgrupper som man inte tycker sig kunna nå med traditionell reklam t ex annonser i tryckta publikationer, annonsering i tv och radio osv.
        Sociala medier når dessa målgrupper lättare och med större effekt eftersom budskapen förmedlas av personer som förväntas ha en ”personlig” relation med sin målgrupp/följarskara.
        Forni borde ju förstå allt detta istället för att bortförklara varför hon anser sig kunna rekommendera liknande produkter bara hon låter det gå lite tid mellan dessa konkurrerande samarbeten.
        Vore bättre att hon satsade på exklusiva och mer varaktiga samarbeten med ett fåtal stora partners. Det var ju faktiskt så som influencer marketing växte fram ur det som kommit att kallas celebrity endorsements när idrottsstjärnor och artister personligen började fronta internationella varumärken vilket tog sin början redan under 1980-talet.

          Tidningar håller på att dö ut och folk kollar mindre och mindre på traditionell teve. Influencer marketing blir snart det enda alternativet kvar.

            Nja, influencer marketing kanske fungerar i en viss målgrupp men du når knappast de personer som kollar nyhetsklipp på Aftonbladet t. ex.

    Influencers verkar vara en modern variant av legoknektar som kämpade för den furste eller fältherre som för tillfället betalade mest och hade möjlighet att erbjuda bästa förhållanden i övrigt t ex mindre oätlig mat eller torrare krut.
    Under Trettioåriga kriget hände det faktiskt att legoknektar bytte sida under pågående batalj och började slå ihjäl sina tidigare kompisar innan de hann begripa att vinden vänt.
    På samma sätt som dessa legoknektar hade flytande lojaliteter slåss dagens influencers helt enkelt för alla som betalar oberoende av om detta innebär att följarna blir förbryllade när någon plötsligt strider för någon annan och hävdar att nu är den bäst. Denna brist på trovärdighet är inte vad influencer marketing är tänkt att vara.

      Hahaha – vilken manskommentar!
      *måste få med mina kunskaper om trettioåriga kriget*

        Välkommen till Folkuniversitetet. Det är aldrig för sent att utöka sitt vetande 🙂

          Så alla som inte toppar sina kommentarer med referenser till trettioåriga kriget gör så för att de inte besitter tillräckliga kunskaper om trettioåriga kriget?

            Ta det inte så seriöst, han fick en dryg kommentar och svarade lite drygt tillbaka med ett leende. Och sen tror jag inte att så många här besitter så stora kunskaper om 30åriga kriget ?

              Får flashbacks till gymnasiet, där gick det tjugo såna här snubbar på dussinet…

                Räcker med att öppna en ”världens historia” på Ica för att lära sig grunderna. De står en bit ifrån ”hänt extra” och ”Amelia” ?

                Den kommentaren var dryg.

      Bra jämförelse! (inte sarkastisk eller dryg som nedanstående kommentatorer).

    Jag tycker att Camcam ska göra betald reklam för kattmat, kattsand, cola zero, vaselin, Storytel och det bilmärket hon kör nu. Det hade iaf. varit trovärdigt och det skulle inte störa mig. Ett inlägg i veckan.

      Och djungelvrål! 🙂

        Tack!

          Reklam för Pepsi Max på bloggbevakning är som Bellas reklam för dw i trovärdighet..

            Pepsi Max? Kommer ALDRIG ske! 🙂

      Bra sätt att lära känna CC – alla hennes vanor blir reklam!
      Vilka burktomater? Trosor? Nässpray? (eller hur går det med detoxen?)

    Det blir så fel att de gör nästan identiska samarbeten med olika företag under en kort tidsperiod. Vänta några månader innan nästa samarbete om ni nu måste ha samarbete med flera märken.

    När jag skulle skaffa en app till eböcker och ljudböcker för ca ett halvt år sedan så hade jag sett väldigt många samarbeten med Nextory i sociala medier. Gissa vilket jag till slut valde? Storytel, för jag var så himla trött på att läsa om Nextory vart jag än vände mig… Det var kanske inte det som var tanken med deras kampanj.?

    Just angående Garniers Micellar har jag provat och det är bra MEN slutat använda det i ansiktet.
    Upptäckte av en händelse att ett klister på en kakelruta i badrummet gick galant av med detta medel och då hade jag provat diverse andra lösningsmedel som bensin,aceton och ett specialmedel som mannen tog hem från jobb.
    Hunden spydde galla på nya mattan -tvättade med olika medel men färgen var kvar – gissa vad som tog färgen?
    Envist klister från dekaler på nyköpta fönster togs också bort med detta medel + bläckfläckar på ett golv.
    Så jag kommer fortsätta köpa det men till helt andra saker än ta bort makeup 😀

      Haha, du var en rolig filur. Micellar water innehåller olja. Olja löser upp många saker, tex klister. Vatten är också ett lösningsmedel.

        Haha tänkte samma sak, handlar ju bara om att ta reda på vad som löser vad när man vill få bort fläckar etc. 2018 behöver man inte ens besitta kunskapen, bara att googla

        Jaa precis, klisterlappar jag inte får bort med aceton och allt möjligt skit glider lätt av med rapsolja. Som ju inte är mindre hälsosamt för det!

        Det är ju ett tip btw, om man behöver då bort lappen från en burk 🙂

      Haha men gud! ? kan kanske vara pga fett i sammansättningen det tar bort klister så bra? Men näe, är tveksam till stanna-i-ansiktet-rengöring, om man inte är på resande fot/megatrött.

    Men Forni gör ju reklam för både Daniel Wellington OCH Triwa under samma månad!

    Inget om Guldtuben?! Lite OT eller kanske inte helt, men det kommer väl kanske, du måste ju liksom skriva om Guldtuben 😉

    För mig är de absolut inga influencers, de är vandrande reklampelare. ?

    Konsekvensen är att jag inte köper ngt av dem.

    De här bloggarna är ju en form av vandrande reklampelare, får de betalt bara så kan de nog tänka sig att ta med vilken smörja som helst på sina kanaler. Det är pengar som styr!
    Jag som vuxen kan ju förstå att bloggare bara skriver de här superlativen om en massa produkter för att hen tjänar pengar på det och nästa månad så är det en annan produkt som de inte kan leva utan och skriver översvallande om och så rullar det på.
    Kan tänka mig att det är lätt att tappa bort sig där någonstans och helt tappa greppet om vad en håller på med, jag har tappat intresset för flertalet av bloggarna för länge sen. Trovärdigheten sjunker i takt med antalet sponsrade inlägg…

    Blir oxå irriterad när influensers prisar grejer man vet att de inte skulle ta i med tång! Tycker Hanna och Amanda var experter på det ”bästaste, finaste, köp, köp” osv. Följer dem inte längre pga av det. Har inget emot att kvinnor tjänar pengar på reklam, men det är skillnad på att lägga upp en reklambild och att göra sig själv till reklaminnehåll. Det senare tycker jag skall gälla just produkter man på riktigt gillar och använder. Annars urholkas hela trovärdigheten. Sandra Beijer och Underbara Clara är bra exempel på influensers som lyckas sälja massa reklam och ändå vara trovärdiga! Tar gärna emot tips på fler?

      Jag tänker också på Underbara Clara som ett bra exempel. Har för mig att hon skrivit något om att hon prioriterar långsiktiga samarbeten och att hon tom kontaktar företag som hon vill samarbeta med. Det blir ju trovärdigt på ett helt annat sätt då.

        Som den figurformande gördeln att ha under klänningarna ’för alla kroppar’ – där föll väl ändå förtroendet för UC en hel del..?

      Jag slutade också följa dem tillslut. Orkade inte med allt de skulle kränga på sina ”ääääälsklingar”

    Någon som verkar få många samarbeten så är det Mirka trettonbarnsmamman och hon gör det Bra – alltid väl utmärkt med reklam eller samarbete, och trovärdigt. Vissa blir det ju inte alls trovädigt hos, t ex när en bloggare säger/skriver olika versioner och överdriver och överhyllar och verkligen lismar och lägger huvudet på sned, och när de tar chansen att fuska på instastory. Men det där med att lisma och lägga huvudet på sne verkar tyvärr funka för en del. Men man märker oftast när det är money money och lura på eller när det är genuint. Sen tycker inte jag att det behöver vara icke trovärdigt för att en bloggare gör reklam för flera saker eller inte alltid endast använder ett visst märke de gjort reklam för.

    Blir anti de flesta varumärken som gör mkt samarbeten med influencers. Kanske orättvist, förstår ju att de måste få sin inkomst någonstans ifrån. Men många måste tänka på att sköta sitt varumärke lite snyggare och bibehålla trovärdighet. Annars blir det lätt en tvärtom-effekt. Iaf för mig.

    Vill bara inflika att just micellAir (det är väl så den heter?) från Nivea är en ny produkt som släpptes nu i dagarna, och fanns alltså inte när hon gjorde reklam för Garniers micellärvatten.
    Inte för att det nödvändigtvis gör nån skillnad på det stora hela.

    Annamatkovich gör reklam för spelbolag på sin sida. Även för ett tag sen gjorde hon reklam för något företag som säljer bubbelpool där hon refererar att hon skulle skaffa en sån inför husköpet där hon tipsar läsarna om bubbelpool som kostar ca 80 000. Vad är haken ja att hon tjänar vid varje såld sådan får i 10% arvode. ? kul att man kan se vad de tjänar på sina bloggar genom allabolag. Aldrig att jag skulle köpa nåt som de rekommenderar samma med adlinks. De ska inte tjäna ett öre på mig ?????

    Eller Anne Söderlund som först gjorde reklam för Nutrilette och sen var det plötsligt Naturdiet…..vi kan iaf konstatera att Anne VERKLIGEN vill att vi ska banta. Ajuste och sen är det alla hennes ”nya goda vanor” i podcastreklamen, hahaha….det är ingefäradryck och Loka crush och blabla. allt är nya goda vanor hos Anne. Och sen att hon och Anitha alltid ska göra nån slags sketch i sina reklampauser. De är båda extremt dåliga skådespelare, så jävla pajigt! Hör de inte det själva?

      Hahaha jaaa! Och det komiska är att man förstår direkt när det är reklam för att det endast är under dessa sketcher som Anitha är trevlig mot Ann. Annars känns hon bara taskig

    Nu är inte jag en influencer direkt, för min blogg är så liten och nischad (jag har en renodlad bokblogg), men jag har faktiskt haft ett samarbete med BookBeat och då hade jag som förslag att jämföra deras tjänst mot andras – och de gillade den idén, så det blev precis ett sådant inlägg: http://www.bokblomma.com/16617/blogg/16617 (inlägget har dock något år på nacken och tjänsterna utvecklas, så nu är inlägget rätt inaktuellt).

    (Som en parentes kan jag också säga att jag innan mitt samarbete med BookBeat redan hade postat en serie inlägg där jag jämförde BookBeat, Storytel, Nextory och Mofibo, men det gjorde jag alltså av eget intresse och utan att bli sponsrad av någon.)

    Finns nog ingen som har sån dubbelmoral när det kommer till detta, som Michaela Forni. Hon har ju skrivit himla mycket om hur alla hennes samarbeten måste gå i linje med henne och hennes ”varumärke” men att då först promota ett hudvårdsmärke, för att en månad senare (när kontraktet löpt ut) promota ett helt annat känns ju allt än trovärdigt och snyggt – varken för läsare eller för kund. Det är inte heller så man bygger ett starkt varumärke…
    Vidare anser jag att det är djupt omoraliskt av Forni att ha reklamutrymme för spelbolag på sin blogg. Hob verkar helt enkelt göra allt för pengar. Vad är nästa? Cigaretter? Det vore iaf mer trovärdigt med tanke på hennes höga konsumtion…

    Visst är det konstigt men det är väl främst företagens fel? De får ju göra research innan de ingår i avtal med en influenser; om de tycker det påverkar dem negativt att personen i fråga nyligen gjort reklam för en liknande produkt får de välja någon annan eller vänta med sin reklamplacering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.