It’s called fashion, you wouldn’t understand!

Hade en trevlig lunch med Klara på stan idag! Och jag invigde mina nya aspnygga sneakers. Är SÅ glad över att jag fick tag på dem!! Efterlyste dem på insta story förra veckan och då visade det sig att en vän lyckats få tag på 2 par (när butikerna restockar dem så tar de slut på en sek) så jag fick köpa det paret som inte passade henne. De satt ju som en smäck på mig! ÖVERLYCKLIG. Tack Vickan!//Kenza

Ja, det är så mycket med mode som jag inte förstår mig på, men det betyder inte att jag inte försöker hänga med i de influenciska trenderna.
Igår gick jag över några av trenderna inom skodon och idag tänker jag fortsätta med…ännu fler skodon.
Det är nämligen så att Kenza tackar sin lyckliga stjärna för att Victoria Törnegren köpte två(!) par av Balenciagas vit/beige/gula gympadojjor med mer gummisula än alla mina skor tillsammans.

Varje skopar kostar runt € 700 och Vicky T köpte alltså två par.
Tydligen köpte hon dem i två olika storlekar och tänkte kanske att det överblivna paret skulle kunna fungera som eftertraktad valuta i den influencervärld hon kallar ”home”?

Kenza är i alla fall eld och lågor över att Vicky T hade ett extra par som passade hennes fot bättre än Askungens glassko och redan när hon gjorde en spontan unboxingvideo på Instagram Story så var jag skeptisk.
Den känslan blev inte mindre när jag satte mig för att ta reda på lite mer fakta om dessa skor som mest ser ut som att bäraren kört ner fötterna i två bakpotatisar och resultatet gjorde mig faktiskt aningens mindre skeptisk till dem.

Varför? Jo, nu ska ni få höra!
De påminner nämligen ganska mycket om skon ”Yeezy Wave Runner” från Kanye Wests skomärke – som absolut är minst lika fula men de är också DUBBELT SÅ DYRA!
Dubbelt så dyra bakpotatisar att köra ner fötterna i, så av två onda ting så skulle jag förmodligen välja Balenciagagympisarna om jag var tvungen.

Men jag vill inte avsluta det här inlägget som en grinig och bitter kärring utan försökte verkligen ha ett öppet sinne när jag klickade mig runt bland Balenciagas kreationer och jag inser att jag faktiskt hittat lite skor som mer eller mindre täcker alla behov jag kan tänkas ha i skoväg.

De översta har jag valt att kalla ”slamkrypare” då de framstår som extremt tysta skor utan varken snörning eller knäppning. Man kan säkert smyga omkring ljudlöst med dessa på om man har det behovet.

Nästa sko är platåfoppatoffeln. 
Den är både luftig och ger illusionen av längre ben, och helt ärligt – vem vill inte ha det i dessa ”dagens outfit-tider”?

Nummer 3! Waaaaaaaaaaauw! 
Skor med dollarsedlar på! OCH PÅ REA!
Jag känner att jag nog ändå är lite av en influencer eftersom jag funderar på hur många par jag ska klicka hem. Visst skulle väl Kenza vilja ha ett sådant par också, tror ni inte?

Med tanke på att mitt bagage ofta har övervikt, redan på utresan så är ju de här ”stövlarna” lösningen på mitt problem. 
Har man de här stövlarna på sig så är byxor mer eller mindre överflödigt och kan således exkluderas från packningen!
Du kan även skaffa dig en extrainkomst genom att knäcka extra vid fisketävlingar och simlektioner då stövlarna även kan användas som vadarbyxor.
Winning liksom!

Nu ska jag titta på Stockholm Maraton och äta djungelvrål! 
Hareeeeeeee!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag förstår mig inte på sneakers… där sulan sticker ut bak vid hälen. Är det bra för något särskilt?

      Kanske om man är extremt baktung?

        Perfekt när man som en äkta influencer har investerat i rumpimplantat och blivit lite baktung!

      Om man kör väldigt mycket bil och inte vill slita ut skon på högerfotens häl.

      Inte jag heller. Superlustigt är det med så mycket sula bakom hälen ?

      Åh, vill prova om man får bra schwung när man ’gungar på foten’ i dessa!

      Nej… Varför vill man att det skall se ut som man har större fötter än man redan har
      … Ser ju bara sååå klumpiga ut..

        Verkligen, som skidor och pjäxor i ett!

          Sjukt ekonomiskt!

      Jag förstår mig inte på skor med spetsig tå. Är det bra för något särskilt?

        Enklare att placera i folks bakdelar!

      Det var Nike som var först med detta, med sin Huarache sko 1991. Man skulle kunna springa snabbare med denna sko tack vare det som sticker ut baktill. Innan de släppte Huarache hade de en liknande som skulle va sååå bra men visade sig ge löparna problem med hälsenan. Minns inte vad den modellen hette dock.

      Hur kan man ha fötterna i sådana varma skor. Sandaler är det bästa.

      FÖR DET ÄR SNYGGT

    Förstår inte denna trend. Alls. De är verkligen förskräckligt fula.

      Ögonen-blöder-fula. INGEN skulle satt på sig dessa (och liknande) monster om det inte var trendigt.

        Fast om modet säger hoppa så hoppar man, iaf om man är någon att räkna med?

    SÅ fula!!

    ?

    OT. Är så less på H&M alltså. Att beställa från dem numera är hopplöst för paketet skickas ju alltid typ över en vecka senare? Om inte längre. Så var det inte förr när man beställde därifrån.?

      Beställde från hm nyligen, hämtade mitt paket i torsdags. På eftermiddagen fick jag ett Mail om att leveransen var sen o dom bad om ursäkt o gav mig en kod för rabatt till nästa köp. På fredagen fick jag Mail om att paketet var skickat o påväg. Asså… hur fel kan man ha?
      och rabattkoden funka inte heller för den delen.

      Beställde från H&M för första gången nyligen och det var ju rena rama skämtet. Över en veckas leveranstid och sen kom ena varan inte med av okänd anledning (säkert slut i lagret men framgick inte). Och sen pratar de om att de ska satsa på digitalisering genom att mha big data analysera vad kunderna verkligen efterfrågar för mode. Jo men tjena, ni kan ju börja leverera så att kunderna får kläderna innan de hunnit bli omoderna.

        En vecka?? Nej, jag tycker att man ska ha det man beställt samma dag.

          när andra erbjuder leverans inom bara några dagar, kanske till och med dagen därpå så blir ju en vecka oceaner av tid.

      Hm har blivit sämre sedan de gjorde om.

        Hur har de gjort om?

      Det är lite längre leveranstid nu (jag brukar få vänta ca 4 dagar) sen tycker jag sidan har dåliga bilder på kläderna. Men ändå måste jag säga att deras kläder blivit bättre, mycket bättre sen de bytte storlekarna.

        Fyra dagar på att det skickas, inte kommer fram till mig alltså… ?

        Bättre kläder men sämre storlekar, upplever att de är mindre nu än förut

          Jag upplever tvärtom. Förut tyckte jag deras kläder var puttesmå men nu är de rätt stora ? Vad konstigt. Handlade 36 förut. Nu köper jag storlek M, kanske är där felet ligger? Är jag en storlek S? Ööh ?

      Ja jag hatar att beställa från h&m, beställde där två helger innan påsk och tänkte att de måste hinna komma fram. Men icke. De kom fram torsdagen efter påsk. Skitkul?

      Har hittat lite saker där som jag vill ha på min lilla semestertripp i sommar och det är väl lika bra att beställa nu så KANSKE de hinner fram…?

      Håller med. Dessutom ser det ut som att saker finns på hemsidan men när man sedan ska klicka i dem så fungerar det inte. Förmodligen slutsålt men det framgår inte.

      De hade ju next day-delivery en period men det togs ju bort illa kvickt. Beställde några gånger med det, funkade 1/3 ggr.

    Yeezys är inte vackra men jäklar vad sköna dom är! ?

    Ot men vad hände med lcc parfym?

      Flopp.

    Tycker dom är fina och hade köpt om jag hade dom pengarna att lägga på skor. Alla har ju inte samma stil, inget fel med att inte tycka om såna sneakers men tycker inte det är värt ett (eller nu flera) inlägg åt hur fula du tycker vissa skor är haha.. Det är ju en smakfråga. Tycker tex att guldskor inte är så snyggt men det tycker du ju om ? Att märkesskor är dyra är ju inget nytt heller.

      Äh det är kul ju 🙂

    OT men reagerar faktiskt på att therese l inte skriver om hennes senaste inlägg är ett samarbete eller inte, känns väldigt mycket som det men vem vet, hon kanske bara äääälskar microneedling

      Inte första gången hon eventuellt gjort smygreklam. Hon ääälskade verkligen sina gardiner så mycket at att de fick ett eget blogginlägg med länkar till företaget

        Så himla orättvist att Kissie blev stämd men INGEN annan 🙁

        Hon har tidigare nämnt att de inte har ett samarbete har jag för mig ?

    Asså…. Jag älskar platåcrocsen. Men skulle inte kunna tänka mig betala så mycket. Letar istället på aliexpresa haha.

    Jag hade valt yeezy sneakerserns om jag hade vart tvungen att välja…. Och så.lika var dom inte tyckte jag…

    Fast originalpriset på Wave runners är runt 200d alltså billigare än Balenciaga! Det är resell priset som är 1400e 🙂 Balenciaga Triple S säljs också för över 1000e på eBay.

    Jag diggar dessa skor som både är lite högre i sulan eller bara ”stor sula” perfekt för oss kortisar som dessutom blir lite längre sen är dom asballa?. Är urless på alla tråkiga tygsnekaers Converse etc…

    Jag tycker det är helt sjukt hur vissa lägger 7 000 – 10 000 kr på skor/kläder. 7 000 kr är nästan 3 månadshyror för mig. 10 000 kr får min stackars pappa in varje månad som han både betalar räkningar för, köper mat osv osv. Man har nog insett att man lever i överflöd när man har 50 stycken väskor och köper skor för 10 000 kr…

      10 000:- är vad jag får in på en månad, pga sjuk (och låg lön) . Tack och lov kan jag fortfarande pressa mig att jobba 75% och tack och lov har jag en sambo.
      För mig låter det helt galet att prata om kläder för de där summorna, själv kostar jag på mig ett hm-linne var 3-4 månad ?

    Jag ska gå barfota..

    OT: Mona skriver om sin moppe som inte använts på flera år. Samma moppe som folk skrev om då den skulle användas flitigt så den kunde ju inte skänkas till Moa…

      Moa ja… känner mig lite lurad när man inte vet vad man satsade på.

    Jag gillar Kenza, men ibland klär hon sig som en 14-åring

      Jag tycker de flesta influencers klär sig som om de vore 14.. ja förutom Isabella L då som klär sig som 44 istället. xD
      Jag tror det är en svår balansgång mellan att klä sig ”trendigt” och klä sig tonårigt.

        De flesta vill ju dessutom dölja på åren de drar på så ska det passa till de yttre trenderna så är det nog lite lätt att bedra sig själv och falla för tonårsmodet. Ingen kritik men ibland kanske en blick i spegeln innan man går ut kan vara på sin plats;)

        Bellas genomsnittliga läsare har ju hunnit bli 35 år nu (för tio år sedan var genomsnittsläsaren 15 år så här går det undan. Heja!).
        Men jag håller med om att Bella tantat till sig ordentligt de senaste åren när det gäller outfits. Hon får t o m Ivanka Trump att framstå som poppigt trendig 🙂

    Hahaha skrattade så mycket åt detta inlägget! Så klockrent ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.