Nope!

En reaktion av det här inlägget.
För den som inte kan läsa texten:

Mailet:

Hej! Jag var en utav dom som kommenterade Jimmy durmaz bild efter matchen! Jag slängde ur mig en väldigt omogen kommentar vilket jag grovt ångrar för det är helt och hållet fel att uttrycka sig rasistiskt gentemot en annan medmänniska! Skulle uppskatta om du tog bort inlägget med alla kommentarer för det är verkligen inte den personen jag är!

Tack på förhand!

Mitt svar:

Hej XXX!
Vad bra att höra att du kommit på bättre tankar idag. Jag hoppas verkligen att du bett Jimmy Durmaz om ursäkt för din kommentar!
Mitt inlägg kommer ligga kvar för kanske kan det få en och annan att tänka en extra gång innan man sprider hat på sociala medier i framtiden.
Kanske hade du kommit på andra tankar även utan det, men det finns säkert de som inte gjort det och då är kanske en offentlig smäll på fingrarna där man får skämmas för hur man uttrycker sig när man tror att ingen ser och att ens rasism, hot, hat och kränkningar dränks i tusentals liknande kommentarer.

Som man bäddar får man ligga och din säng är precis så hård som du förtjänar.
Ha en fortsatt trevlig dag och förhoppningsvis slipper jag hitta liknande kommentarer från dig på Instagram att illustrera framtida inlägg med. 
Bästa hälsningar,
Camilla

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grymt svar!!

   Bra svar man får stå för det man sagt.

   Håller med! Varför skriver folk först en rasistisk kommentar för att sedan ångra det för att det inte är ”den personen de är”? Det är ju precis vad de är – rasister! Bra av CamCam att hon behåller inlägget så att alla kan se hur rasism ser ut i Sverige idag! Samt att vissa tänker en extra runda innan de publicerar hat/hot.

    Min sambo är från Mellanöstern . Kom hit för 4 år sedan. De är så intressant de här.. har många utländska kollegor.. men dom svenska jag jobbar med drar mig många gånger åt sidan på rasten och säger nåt om ”dom där utlänningarna!” Bara för själva underhållningsvärdet så brukar jag låta dom göra så rätt många gånger innan jag inflikar att jag bor ihop med en utlänning .. typ ”jo min kille hade också lite problem med språket när han kom hit för 4 år sen” eller något i den stilen.. deras min just då är obetalbar ! Sen slipper man lyssna på rasistiskt prat efteråt ??

     Jag missade hela min poäng såg jag ! Det jag skulle skriva är att de finns så många rasister

  Bra! Dels att personen är ångerfull men också att du inte tar bort inlägget! Folk behöver lära sig att bara för att man sitter bakom telefonen/datorn så kan man inte skriva precis vad som helst. Hoppas det blir en läxa till fler.

  Men nej, fy vilket omoget svar Camilla…

   Inte lila omoget att kräka ur sig hat & rasism 2018.

    Men va? Jag rättfärdigar inte dom rasistiska kommentarerna? Tycker absolut INTE att Camilla ska ta bort bilderna med kommentarerna heller. Tycker ändå att hennes svar var omoget.

     ”Mogen” betyder ”nästan rutten” och det har jag inga intentioner att vara…

     (Obs! Också ett omoget svar för den som håller räkningen! ???)

      And here it goes…

    Missade du ett ”som” i din kommentar?

     Ja ? och stavade fel på lika och skrev lila istället ?

   Mio…??.
   Bra Camilla! Underbart.

    Men misstolka inte med flit?

   Faktiskt håller jag med dig Mio…

   Omoget på vilket sätt?

    Det hade räckt med att svara att inlägget/bilderna inte kommer att tas bort och inte ”som man bäddar får man ligga och din säng är precis lika hårt som du förtjänar” ? Bam Bam.

     Förstår inte hur det skulle vara omoget? Det är ju så man säger. Killen har ju VALT att öppet publicera en hatisk kommentar på en annan persons öppna profil. Han valde att delta och nu får han stå sitt kast. Det är ju ren fakta?

      Men vad bra att jag har rätt till min åsikt precis som du ?

       Japp, skulle bli jävligt tomt här i kommentarsfältet om det också innebar att allt fick stå oemotsagt.

   Vad var det som var omoget?

    Tydligen är det mer allvarligt att CamCam är omogen (vilket hon inte är) än att folk sprider rasistiskt hat på nätet. Snacka om att fokusera på fel saker…

    (Och nej, Mio, du är förmodligen emot rasism, men rasism har du inte valt att kritisera i din första kommentar).

     Att fokusera på fel saker är att fokusera på saker som folk skrev när ilskan och besvikelsen var som störst, istället för Durmaz katastrof på planen eller Jannes tveksamma coachning.

     Snacka om att flytta fokus från grundproblemet.

   Vadå ”omoget svar”? Är du skev? Det var ju bland det mest ärligaste svar hon kunnat ge denne. Personen får ju fan lära sig den hårda vägen och nästa gång behärska sina känslor. Man ska fan inte tro att man kan trakassera någon och komma undan med det.

    Men herregud vad du hetsar upp dig över min åsikt. Skev kan du vara själv.

   Vadå ”omoget svar”? Är du skev? Det var ju bland det mest ärligaste svar hon kunnat ge denne. Personen får ju fan lära sig den hårda vägen och nästa gång behärska sina känslor. Man ska fan inte tro att man kan trakassera någon och komma undan med det.

    Heter du ”Dejan” eller ”Abu Hermez”?

  Bra svar!

  Spontant tycker jag att du borde ta bort.

   Inte jag! Låt det ligga kvar. Avskummen ska fan få känna på offentlig förödmjukelse för sitt fruktansvärda beteende

    Det problematiska här är att många av dem var barn. Jag säger ja till att hänga ut vuxna med det beteendet, men jag är väldigt osäker på om jag tycker att det är okej att hänga ut barn oavsett hur omogna de beter sig

     Även barn gamla nog att ha instagram vet att rasism är fel och beter man sig illa får man ta konsekvenserna av det. Det är inga femåringar det handlar om.

     Barn behöver inte lindas in i bubbelplast. Barn behöver lära sig att handlingar har konsekvenser. Det är så här de lär sig. Jag lärde mig inte uppföra mig för att mamma och pappa lät mig bete mig hur som helst utan att ta konsekvenserna. Och dagens barn vet hur some funkar, de vet att de inte är anonyma eller skyddade.

      Precis. Av din mamma och pappa. Inte öppet av alla på internet som känner för att ge dig konsekvenser

       Är liksom inte helt ok att öppet på nätet till allas beskådan slänga ur sig massor av skit bara för att man just i den sekunden är arg. Barn är inte så ömtåliga så att de inte kan få lära sig att det man gör mot andra kan drabba en själv. Är inte helt säker på att kära mor och far har så stor koll på vad deras små oskyldiga telningar gör och hemska tanke, det finns föräldrar som varken bryr sig eller tycker att det är nån skada skedd.

        Nej det är inte okej, men det är heller inte okej att de får samma sak tillbaka

         Hur får de samma sak tillbaka? Det är vad de själva har skrivit på en öppen instagramsida. Ingen har skrivit rasistiskt om honom här.

       Och av lärare. Och äldre. Inför andra. Så jo, ännu mer offentligt än online bakom en låst profil. Jag tvingades tom be om ursäkt.

        Men det är inte samma sak. Puckon på internet skickar idiotiska saker när de blir irriterade, dygnet runt. Det är som om din lärare hade kommit hem till dig och hotat dig på kvällen

     Sluta dalta med barn! Därför dom är som dom är idag, curlade bortskämda små jäklar. Låt det stå kvar, och dom får stå sitt kast!

      Det är inte att dalta med barn, konsekvenser lär de få nu ändå, men frågan är ju vilka konsekvenser de ska ha. Är en uthängning rätt väg att gå när det gäller barn?

      Bra skrivet, Karin!

     Anses man som barn vara mogen att vara ute på nätet så borde de veta bättre. Lär man sig inte redan som liten att inte mobba andra? Att dagens barn/ ungdomar sällan behöver ta konsekvenser av sitt handlande eftersom de ”bara” är barn är bara en björntjänst. Att vara konsekvent och markera när man klivit över gränsen på de normer vi önska ha och fler vuxna borde ta det ansvaret. Att be om förlåtelse är också bra att lära sig men hur som helst är ju skadan redan gjort.
     Hoppas att dessa ”framtidens hopp” lär sig läxan redan nu.

     Hon hänger ju inte ut adresser, namn, telefonnummer, bilder etc. eller andra signalement? bara deras användarnamn som de själva kommenterat med på en öppen kanal.
     De kan alltid byta användarnamn om inget annat.

   Jag tycker det ska ligga kvar men är intresserad av varför du tycker det ska plockas bort?
   Anledningen till att jag tycker att det ska ligga kvar är för att få folk förstå att man inte kan skriva vad som helst på internet utan att det får konsekvenser samt om det nu var unga killar som skrev så är förhoppningen att deras syskon/släktingar/vänner/föräldrar läser och tar sig ett snack med personen. Såg på förra inlägget att en person sett sin lillebrors namn vilket gör att man kan prata med personen och lära den förstå att man inte skriver på detta vis.

   Varför då? Rasistiska åsikter är inget som plötsligt ramlar ur munnen på en för att man är arg/full. Jag blir ofta arg och kallar inte folk för fetto, n-ordet eller något annat. Väljer man att spy ur sig sådant på ett offentligt forum i sitt eget namn så får man stå för det även dagen efter när fyllan och/eller ursinnet lagt sig.
   Det är dags för män att ta ansvar för sina handlingar och tackla konsekvenserna. Är man gammal nog att ha instagram är man gammal nog att ansvara för vad man väljer att skriva.

    Precis! Har varit både arg och full men verkligen aldrig hävt ur mig rasistiska saker. Det är liksom inget som ’bara händer’. Typiskt mansbebis också att försöka få det förminskat till att vara ’omoget’ – nej, rasistiska kommentarer är kriminellt beteende, som nu också helt korrekt är polisanmält.

   Spontant tycker jag att det ska vara kvar. Skydda inte rasism.

  Helt rätt! Stå för det du säger!

   Tack för att du hjälper oss att sålla bort människor med innerliggande rasistiska kommentarer.

   Ta inte bort inlägget!

  Fast vadå ”det är verkligen inte den jag är” när det uppenbarligen ÄR den hen är. Drar man till rasistiska åsikter när man är arg finns de ju där. Fattar att man skäms men blir alltid så trött när någon gör något (slåss, säger något dumt, tafsar) och sen ska säga att det är ”inte så hen är”.

   Dessutom så är han nog mest ledsen över att han blev busted, inte över att han uttryckte sig som han gjorde.

   Hen blev påkommen och riskerar nu att hens kommentar blir läst av vänner, bekanta och föräldrar. Då blev hen plötsligt ångerfull ?

  Svenska fotbollsförbundet har polisanmält hoten

   BRA!!!

  Tycker att det är helt rätt att det får ligga kvar. Häver man ur sig sån rasistisk kränkande skit får man fan stå för det också.

  Bra! Intressant också det där med att häva ur sig rasistisk skit bara för att man är arg/ledsen/besviken. Jag kan ha ett jäkla temperament men har av någon konstig anledning trots det aldrig hävt ur mig sånt som Durmaz fick ta emot efter matchen… ??

   Exakt! Precis som förra sommarn när det typ blev ok att Anders Borg hävt ur sig saker för att han var full. Trillar rasism och sexism ut när man är full så finns den sannolikt där när man är nykter, eller obesviken, också…

  Även om det var barn som någon ovan skrev, så kan man behöva en smäll på fingrarna. Var det min unge så hade jag tackat Camilla.

   Självklart, men problemet med att bli uthängd på ett så stort forum är ju att många inte så trevliga personer känner sig manade att ta tag i smällandet på fingrarna också. Hade du fortfarande tackat om ditt barn kom livrädd, gråtandes med ett gäng dödshot på telefonen från vuxna också? Internet är en sjuk plats. Jag står bakom Camcams inlägg, men det är ändå en svår avvägning när det gäller barn. Bäst hade ju varit om man kunde kontakta föräldrar direkt, men är lite svårt med instagram

    Tänk på att dessa ungdomar lätt tar med sig sin hållning in i vuxen ålder och då blir de precis dom där vuxna som du nämner.

     Var läser du någonstans att jag inte tycker att de ska få konsekvenser? Det enda jag säger är att jag är osäker på om en uthängning är rätt när det gäller barn

      Hur är det att bli uthängd när det är kommentarer som de själva skrivit på ett instagram-konto med tusentals följare? De har hängt ut sig själva.

    Fast allra bäst hade ju varit om föräldrarna lärde sina ungar att inte vara idioter på sociala medier. Det är precis därför det blir så här. För barn tar efter vuxna!! Föräldrar bara ger ungar en telefon och lär dem inte hantera dem. Men det kanske skolan också ska göra? Få betyg i nätsmärthet. Isf skulle varenda vuxen människa som har kommenterat elakheter under Durmaz instagram få underkänt.

     Dessutom kan dessa åsikter komma ifrån föräldrarna från början !! Så jäkla tragiskt !

    Ja, internet är en sjuk plats. Som vuxna likväl som barn även bidrar till att göra sjuk. Speciellt då de flesta nog aldrig möter konsekvenser av det som skrivs under vad man tror är anonymt!

    Det hade varit en rätt bra läxa imo, att utsättas för det den själv utsätter andra för. Guldläge att peka på hur gyllene regeln fungerar; behandla andra som du själv vill bli behandlad.

  Helt rätt!! ???

  Impulskontroll? Lätt att vara vidrig o sen påstå att det inte är så man är. Så pinsamt! Ni som hatat på Durmaz, stå ert kast i skamvrån, ni är avskumet på jorden! Rasist-svin!

  Och det bästa är att svenska fotbollsförbundet anmäler hoten! Heja heja!!!

  Bästa svaret och beslutet, jag hoppas verkligen att alla i hans närhet inklusive arbetsgivare får se vilken idiot han är och vilka åsikter han har. Skriver han för att jag tar för givet att det är en man, vad annars liksom :))))

  Tycker personen att det är jobbigt är det väl bara att byta användarnamn?

   Många använder sina egna, i vissa fall, speciella för och efternamn. Lite svårt att byta namn. Hade jag hetat mitt förnamn och efternamn tex som många av dem hette hade jag varit körd, eftersom jag är den enda i Sverige som heter det

    Lättast är ju att inte vara rasistisk på nätet helt enkelt. Så slipper man oroa sig för sitt namn och efternamn.

     Ja, det förstår alla någorlunda normala personer. Hur var det relevant i en diskussion om det är lätt eller inte att byta användarnamn?

    Nej det är klart! Men om det är typ en Kalle Andersson så är det ju inte svårare än att gömma sig under en sten. Inte för att jag tycker de ska försvinna eller bli ursäktade men det känns som den lättaste utvägen att byta namn eller ta bort insta!

  Bra, låt allt ligga kvar. Det är så väldigt lätt att vara ångerfull när hela internet vet vem som skrivit skit. Det är inte okej att vräka ur sig vadsomhelst bara för att det råkar vara på instagram. Stå för varje ord du skriver och säjer. Det är så väldigt mycket lättare att filtrera sig själv på nätet motför vad man säjer med munnen. Man ska aktivt gå in på en sida, klicka på ”ny kommentar”bubblan och pränta ner vad man vill ha sagt innan man trycker på skicka. Det finns hur många steg som helst i det där man har tillfälle att radera och skita i att sprida sån negativitet, men man gör det inte. Så stå ert kast, ni beter er som skit och ni får stå för det också. Bra av SvFF polisanmäler er, bra att skärmdumparna ligger överallt förevigt. Bra att ni åker dit.

  Tror förövrigt inte ett dugg på att samma ånger och förlåt hade kommit fram om reaktionerna från oss andra inte blivit så starka.

  Såg en tweet som löd ungefär ”Durmaz kommer påverka valet i höst”. Så vidrigt att det inte bara är en osmaklig kommentar utan något som faktiskt inte känns omöjligt. Sveriges politiska klimat i ett nötskal, så jävla hopplöst.

  Bra. Barn, ungdomar och vuxna som beter sig så på internet behöver lära sig att bara för att det finns en edit eller delete-knapp i en app eller på en hemsida så betyder inte det att man kan häva ur sig vad som helst, inte ens när man är arg eller upprörd. Ingenting försvinner från internet, inte permanent, och hade man inte kunnat tänka sig att personligen stå och ropa det från balkongen är det ingenting man ska skriva på nätet heller.

  Så länge Camilla inte hänger ut denna lill-grabb (som jag gissar att det är) med namn och bild eller adress så är det ju enbart obekvämt för honom själv att se sitt IG-namn i mängden andra i hennes inlägg. Vi andra har ingen aning om vem personen är, så finns ingen anledning att ta ned bilderna eller inlägget.

  Har skickat min kommentar ett par gånger, inser nu att det kanske blivit mod på det hela, sorry för potentiell upprepning.

  Jag läste att någon tog skörmdumpar och undersökte vilka människorna bakom kommentarerna var och sen mailade deras arbetsgivare. Många kom nog på bättre tanka då. Usch för rasism.

   Alltså på instagram. Där kan man ofta härleda folk till Facebook och så vips vet man vem det är.

   Har nog inte hänt så mycket med det överhuvudtaget eftersom det är helg. Men om det stämmer lär det bli lite stelt att komma tillbaka till jobbet

  HAHAHHAHA bästa jag läst idag!!!

  Jag slutar aldrig förvånas över människors bristande integritet och feghet när det kommer till att ta del av konsekvenserna av deras EGET beteende. Folk är så stora i munnen men viker sig fort som fan när man konfronterar dem. Och då är det aldrig uppriktiga ursäkter utan ”åh det är så synd om mig ?? Dom är arga på mig för att jag är ett as ? #häxjakt”. You are only sorry you got caught, äckel.

  Om man inte kan stå rakryggad och vidhålla det man säger, SÄG DET INTE.

  Sen ska man inte glömma den kvinnliga kommentatorn i sändning som får oerhört mkt hat på grund av stt hon är kvinna.

   Men eller hur!! Det är ju för fan också helt sjukt!

  Det är 13 års gräns på Instagram, när du är 13 år bör du kunna förstå att skriva rasistiska, homofobiska och nersättande saker på nätet är fel.

  Ärligt, jag misstänker starkt att det är föräldrarna som skrivit till Camilla. Mitt förslag: bilda en Facebookgrupp: ”Föräldrar till barn som kränkte Durmaz” och diskutera sen hur ni kan få era barn att bete sig. En samlad ursäkt skulle nog sitta bra tex.

  Vill du ha en klapp på huvet nu camcam? Som vanligt går du ett steg för långt. Tycker ditt första inlägg om detta var super. Sen ska du visa upp ditt svar till någon som ber dig ta bort. Löjligt av dig.

   Hur är det löjligt? Det speglar verkligheten väldigt bra, tycker jag. Många är ledsna för att de blir påkomna, inte över själva saken de gjorde.

    Det är så tydligt att Cam bara fiskar efter beröm ?

     Och vad fiskar hatarna på instagram efter?

     Hon kan gärna få beröm för min del. Det kostar mig inget, liksom. Men att det är så ”tydligt” för dig säger liksom mer om dig än någon annan, att det liksom är sådant som du gör själv och därför tror att alla andra har samma mystiska motiv. Alla är inte som du.

    Det handlar inte om det. Jag tycker också att det var rätt att publicera första inlägget med alla kommentarer samt att låta dem stå kvar. Det jag tycker är löjligt är att sedan visa upp sitt svar för att fiska efter beröm.

  Tycker inte att alla kommentarer med namn ska stå kvar. Ingen vet hur gamla dessa personer är, bara för att Instagram har 13-årsgräns betyder det inte att det faktiskt följs. Vuxna, fine, de har konsekvenstänk, men barn har inte det. Tycker inte barn ska utsättas för samma sak de utsatt Durmaz för, då risken är stor att dessa personer får lika mycket påhopp som Durmaz fått. Har svårt att tro att om dessa personer får konstruktiva DMs – om de nu får det, men varför ens ta den risken?

   Har Instagram en 13-årsgräns ska inte folk under 13 ha appen, då får de lika gärna skylla sig själv om de är idiotiska nog att utsätta någon för påhopp.

   Det är väl exakt därför IG har åldersgräns? Upp till dessa barns föräldrar att plocka bort ungarnas IG-konton om de är för små för att hantera konsekvenstänk och respekt för andra människor. Är ju inte Camillas problem att några av dem som öst ur sig att han är terrorist och ska utvisas kanske är yngre än 13.

    Det är föräldrarnas ansvar, ja. Men ni vet nog lika bra som jag att barn är finurliga på att finta föräldrar och kan kringgå åldersgränser. Jag tycker inte det är rätt att riskera att barn ska utsättas för drev i någon folkdomstol. Det är lätt att sitta och förmana andra hur man ska göra si och så med barn, men ingen är felfri och speciellt inte i föräldrarollen. Jag är emot folkdomstolar överlag också för den delen, det är upp till domstol att döma. Nu har ju fotbollsförbundet anmält alla hot och jag hoppas alla får vad de förtjänar. Durmaz ska inte behöva ta emot alla dessa påhopp.

     Vi har ju ingen aning om vem avsändaren är! Hade förstått din poäng om Camilla valt att inte cencurera namn och mailadress. Allt vi vet nu är att en av personerna inte känner att det var så genomtänkt av henne/honom. Ingen folkdomstol utan ett anonymt mail som visar hur det kan gå om man slänger ur sig elakheter på nätet utan att tänka efter först.

      Användarnamnen är ju kopplat till ett konto på Instagram. Det är dessa konton jag syftar på som riskerar att få lika otrevliga DM som Durmaz.

       Jo, det är jag med på men du vet ju inte vem mailet kom från och dessa kommentarer var offentliga redan innan Camilla publicerade sitt inlägg. Användarnamnet syns helt öppet inne på IG och har alltid gjort. Samma sekund som person X postade sin kommentar inne hos honom så gjorde han/hon sig själv offentlig där. Det kan enbart den egna individen och föräldrarna ta ansvar för.

        Absolut, det har du rätt i. Men alla vi som läser bloggen läser inte Durmaz instagram. Aftonbladet (ex) har ju inte hängt ut användarnamn – bara att han fått hat och utdrag från kommentarer. Camilla hade kunnat lyfta detta utan användarnamnen.

     Tror nog knappast föräldrarna är bortfintade som du uttrycker det, snarare så vet de säkert att lille Kalle har insta. Bara det att de inte orkar bry sig om åldersgränser, för ”alla andras ungar har ju”. Detta är väl utmärkt tillfälle för föräldrar att inse att de kanske behöver prata med sina teckningar om vett och etikett – och grundläggande värderingar. Samt ta ansvar för vad deras avkommor pysslar med.

     Och ja, jag har också barn som hänger på nätet. Skulle han häva ur sig liknande skit så skulle han få se på fan … (samt få alla priviligier indragna tills han fyller 30 …)

      Ja, absolut är jag för att föräldrarna ska ha den diskussionen med sina barn – privat. Inte tror jag någon förälder sitter och hejar på att sitt barn blir uthängt på nätet med sitt insta-användarnamn och folk skriver glåpord.
      Varken du eller jag kan uttala oss om alla andra föräldrar, men bara för att du anser dig ha koll på ditt barn betyder det inte att alla andra har det. Men det man läst om i media kan ju vittna om att alldeles för få föräldrar har koll på vad sina barn hittar på ute på internet.

       Men diskussionen kommer aldrig bli av om inte barnet blir ”uthängt” av någon för föräldrarna kommer inte att se att barnet skrivit detta. Så hur ska det kunna tas upp privat då? Såg nyss tex att någon storasyster skrivit i en kommentar här på bb att hennes bror var en av dem som nämnts, och att detta skulle lyftas i familjen. Hade Camilla inte publicerat så hade systern inte kunnat ta det vidare och lillebror hade mest troligt fortsatt med sina vidrigheter. Bara den enda kommentaren tycker jag visar varför Camcams inlägg är så viktigt. Jag möter många barn i mitt jobb och häpnar gång på gång över vilken jargong det är och vilken respektlöshet de ofta visar. Nu är det dags att bryta detta!

  SÅ bra svar Camilla!??

  Så fyllona har vaknat till årets baksmälla. Buhu! Bra Camilla. Såg också att nån Durmaz insta printscreenat kommentarerna och kontaktat några arbetsgivare, hoppas det inte bara var tomma hot.

  Herregud – folk måste lära sig betydelsen av impulskontroll!
  ”Den kommentaren jag skrev speglar inte vem jag är som person”…..skriv inte ngt jävla rasistisk trams då!

   Pannloben utvecklas sent, omkring 24 års ålder. Detta bidrar till att unga har lägre impulskontroll och lägre empati än äldre, generellt sett. Så barn ska man inte hänga ut, däremot kontakta föräldrar.

    Intressant! Apropå pannlobens utveckling, tycker du att man av samma anledning borde höja straffåldern i Sverige? Eller åldern för att ex. få ta körkort, köpa alkohol osv.?

     Upp till 21 års ålder får du redan straffrabatt i Sverige, upp till 18 får fu ännu högre straffrabatt osv. Så svar, ja.

      Jaha? Det är inget svar på mina frågor.

       Det var det ju ????

        Nej, du konstaterar hur straffrabatten ser ut idag, jag frågar huruvida straffåldern borde h ö j a s. Och så var det det här med pannlobens utveckling och om man därav borde höja åldern för när man kan ta körkort eller köpa alkohol.

     +1

     Kanske ska höja myndighetsåldern från 18 till 24? ? Den sänktes ju på 1970-talet, men det är kanske dags att höja igen…

  Otroligt bra Camilla! Allt ska stå kvar, tycker jag. Har varit inne och anmält flera vidriga kommentarer imorse ??

  Helt rätt! Tror inte ett smack på att han ångrar det han skrev pga att han egentligen tycker att rasism är fel, utan han ångrar det enbart för att andra nu tycker att han är ett avskum. En person som faktiskt inte har rasistiska värderingar skulle inte slänga ur sig en rasistisk kommentar bara för att hen är arg – så enkelt är det faktiskt. Vidare så kan man inte förvänta sig att man, som vuxen människa, ska kunna vräka ur sig hat och hot och sedan komma undan konsekvenserna bara genom att säga förlåt. Låt alla skärmdumpar ligga kvar… idioterna förtjänar att skämmas och straffas.

   Håller med. Låt det vara synligt. Jävla idioter. Punkt!

  Alltså det sjuka var ju att hela Sverige som lag spelade så sjukt dåligt under hela matchen. Det var enbart för att tyskarna hade en del otur med att bollen tog i ribban som det inte slutade med 5-1 till Tyskland. Det enda Sverige gjorde under hela matchen var att de lyckades sparka undan bollen från mål, och det är fan inte bra fotboll. När Durmaz kom in så försökte han åtminstone gå på bollen och anfalla för att försöka få tag på bollen till skillnad från resten av laget som bara stod och tittade på när tyskarna passade till varann.

  Skulle inte valt att uttrycka mig som CC i svaret, oavsett vem jag svarar. Jag sänker mig inte i nivå, även om jag tycker den jag svarar är helt dum i huvudet. Och att önska en trevlig dag på allt blir för mkt sarkasm. Jag tycker det är bäst att hålla ett vuxet förhållningssätt hela vägen. Särskilt då man delar ut pekpinnar, oavsett om man har rätt eller inte. Om det är barn som skrivit kommentaren tycker jag att den ska tas bort. Det är fakta att de inte har ett utvecklat konsekvenstänk.

  Första inlägget om detta var däremot jättebra!

  Många här argumenterar så aggressivt oavsett ämne, och detta är en stor förändring sedan tidigare. Det är ofta helt onyanserat och med spydiga svar utan argument så fort någon inte är av samma åsikt. Jag vet inte om det är en person som svarar väldigt ofta, men jag hoppas det. Personen/personerna försöker dölja sin oförmåga att argumentera med att vara otrevlig och bara dum mot andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.