Det händer på Instagram

Plus size?
PLUS SIZE?!?!?
Herregud, jag tyckte plus size var för litet när jag var yngre men nu är det ju helt absurt!
Jag håller med Cissi! Vad är nästa steg i utvecklingen?

Jag väljer att kalla den här ”kul i fönster”.

Har Ida Warg?
Har NI?
Är det här kanske en podd att lyssna på genom att INTE ha på högtalarfunktionen på telefonen i köket när jag lagar mat med tanke på att det finns minst ett barn i lägenheten at all times? 🙂

Stort grattis till Samir & Viktor för ytterligare en svensk framgång.
Men två år sedan?
SURELY NOONE WAS ALIVE BACK THEN!?

Mina gudsöner fick min kopia av ”Barnen i Kramdalen” och så här sa deras mamma om boken efter att Lilla Palt fått utvärdera den:
”Lilla Palt tyckte ”allt det där vet jag ju redan, på förskolan har vi pratar om stopp – min kropp, ingen får kramas eller pussas om inte båda vill” och ”tafsare kan vara vem som helt, ibland nån man känner, men inte ofta tror jag”. Nättroll förstod han inte riktig, eftersom han inte pratar med folk på nätet.”

Jag vill bara se fleeeer bilder!
Älskar bröllopsbilder! Framför allt bilder på klänningar!

Elaine och Birro har hamnat i luven på varandra – igen – men verkar ha slutit någon typ av semi-fred över missförstånd eller liknande.

Haha.. Hade hon legat lite längre ner så hade vi haft oss en barnförbjuden bild. Sånt sysslar min hjärna med på kvällarna. =) Hitta snusk där det inte finns snusk.

Jag vill avsluta det här inlägget med att skriva några ord om Bianca Ingrossos fantastiska sommarprat i P1.
Hon öppnar upp och delar med sig av sina föräldrars skilsmässa, sina demoner, sitt jobb och sin bulimi, någonting hon även tog upp i sin och Alice podd.

Wow!
Vilket mod det måste ha krävts för att så totalt vända ut och in på sig på det här sättet. Det finns ingen prestige i det hon säger om sitt jobb och försöker inte ”försvara” sig mot människors fördomar eller förutfattade meningar utan är bara ärlig och saklig.
Lider du eller någon i din omgivning av ätstörningar – lyssna på det här avsnittet av Sommar i P1 och lyssna på det här avsnittet av Bianca och Alice podd. 

Ett fantastiskt avsnitt av Bianca som jag verkligen VARMT rekommenderar!
Nu ska jag sätta tänderna i Anna Book hos Nemo.
Bam, bam, bam!

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dessa inlägg gillar jag extra mycket! Jag tittar själv aldrig på instagram så att läsa Bloggbevakning är ett perfekt sätt att ändå få lite koll.

    Asså, Anna Book… Det är så jävla kul att höra henne säga saker som ”jag har ett STORT hjärta”, ”jag är ödmjuk” osv. Skrattar ihjäl mig, men samtidigt så är det lite sorgligt att höra den här intervjun. Hon verkar inte riktigt klok, på så många sätt. Tycker dock att Nemo gör ett bra jobb!

      Jag har inte lyssnat själv men hörde någon som kommenterade att hon sa att hennes mor hittade sitt sommarhus på nätet på sjuttiotalet. Stämmer det? Hon var i framkant mor Book.

        Nej, på Näset. Du får lyssna innan du påpekar 😉

          Korrekt. Jag försökte slippa lyssna. ?

        Haha, det kommer jag inte ihåg faktiskt. Det var så mkt annat att fokusera på…
        BL a så berättade hon att hennes mamma tog hand om Anna och hennes syster, plus två syskonbarn. De hade inte mkt pengar, men de fick hund, häst, sommarhus i Värmland, åka på kryssningar. Låter ”fattigt”. Nä, den kvinnans verklighetsuppfattning 😉
        Och jag tror faktiskt aldrig jag har hört någon ordbajsa som hon, det är TOTAL mundiarré!

          De kanske inte hade någon som spände på dem skidorna och var tvugna att utnyttja det dyra liftkortet ordentligt, då är man fattig vet du.

          Ja herrejösses!! Har nog aldrig hört någon prata så mycket utan att egentligen säga någonting…. Det bara sprutar ord, floskler, försvarstal, brandtal, engelska fraser, klyschor och forcerade meningar huller om buller.
          Hur är det möjligt att vara så långt upp i sin egen ändtarm som Anna Book ? Jag sekundärskäms å Nemos vägnar! Tycker att han sköter samtalet bra men satan så jobbigt att lyssna på galenskapen.

            Någon hade kommenterat på Nemos instagram att intervjun mest känns som ett enda långt försvarstal och det håller jag verkligen med om.

            Lät nästan som att hon var onykter, ju längre samtalet lider desto mer onykter låter hon. Men det var hon nog inte.

            Jag dör 🙂

          Anna lät inte särskilt balanserad, lät som att hon behövde prata av sig.. I början säger hon att hon är balanserad, men i slutet när frågan ställs om hon anser sig vara ärlig och balanserad hehe då typ vrider hon sig hehe.. Och Nemo suckar flera gånger och får lite panik när nästan en timme gått och han har en massa frågor han vill få ställa haha.

      Jo nemo försökte tappert få komma till tals ett par gånger men verkade ge upp på slutet ?. Vem beskriver sig själv på det upphöjda viset som Anna gör förresten? Ens personlighet brukar ju komma fram i en intervju iaf men det är liksom om om hon är orolig att nån ska missa att hon är ödmjuk, begåvad, framgångsrik o har integritet….herre….

        Vem skulle inte ge upp ? Det som kunde ha blivit ett porträtt signat Nemo blir bara till ett gigantiskt självporträtt av och med Anna Book. Hon vill framställa sig själv som ödmjuk och bjussig men misslyckas kapitalt genom att gå på som en ångvält utan stoppknapp. Allt ska låta så kärleksfullt och härligt men danska skallar, tomtar och skator grusar den bilden.

          Det är inte lätt att va’ ödmjuk när man är en sån stjärna som jag:
          https://www.youtube.com/watch?v=ifNXUMdo9QY

    Var kan man hitta Bookintervjun?

      Hon länkar till den på sin Instagram.

        Bra tips, eftersom de flesta av oss verkar vara blockade ? Hur går det med dig, Moggan…. nej, menar Beatrice! Har ingen lust att klicka in mig på bloggen.

          Helt plötsligt var ju hennes Instagram offentlig i alla fall…

    Ar det bara jag som tycker att Biancas sommarprat var sa himla sorgligt? Tyckte att det lat som att det enda hon ville ha fortfarande var sina foraldrars bekraftelse, samtidigt som hon var sa radd for att gora dem arga. Hon ursaktade sin och sina broders upplevelse av skilsmassan trots att de vuxna i det har sammanhanget VERKLIGEN handlat extremt egoistiskt och inte tankt mkt pa vad barnen gatt igenom alls. Gav mig ont i magen.

      Hon har pratat om detta tidigare och då sagt att hon behövt deras bekräftelse. Hon och Pernilla hamnade i en dispyt när Bianca nämnde skilsmässan och misshandeln i en podd. Bianca sa då något i stil med att hon också måste få berätta sin version (om bråken osv). Jag tror att hon framför allt ursäktar mycket för medias skull. För att hon (och resten av familjen) vet hur det blir när de pratar. Jag tror också att hon ursäktar sig av just den anledningen – hon vill inte att Pernilla ska bli arg. De delar inte alltid uppfattning om vad som hände. Min uppfattning är att Pernilla nog anser att hon gjorde så gott hon kunde utefter förutsättningarna. Bl.a. hade hon ju barnen väldigt mycket. Emilio har själv skrivit ett inlägg på sin instagram för länge sedan där han bl.a. skriver att han önskar att han inte hade festat bort barnens barndom. Med tanke på vilken fin relation Pernilla ändå har med sina barn så tror jag inte att hon behöver motsäga något. Hon skulle bara kunna erkänna och konstatera att ja, jag gjorde så gott jag kunde men jag ser nu med facit i hand att jag hade kunnat agera annorlunda. Jag är verkligen ledsen över det, förlåt.

        Vad bra din kommentar är! Tycker precis som du angående vad Pernilla hade kunnat uttrycka. Blev lite sekundärkränkt måste jag erkänna när jag läste hennes caption till hennes inlägg om Biancas sommarprat. Allas känslor är valid och det är väl självklart att ett barn uppfattar verkligheten annorlunda än vad de vuxna gör, speciellt i sådan ung ålder.

        Tycker också det är sorgligt. Min uppväxt är nästan helt tvärtom, växte upp fattigt och otryggt bland kriminalitet och en missbrukande och en medberoende förälder. Däremot har dom alltid gett mig kärlek, bekräftelse och stöttat mig genom allt i livet &erkänt och bett om ursäkt för min barndom.
        Blir ledsen när jag hör om Bianca, hon må ha haft det bra och mycket pengar. Men det enda som spelar roll egentligen är kärlek och bekräftelse. Det är INTE svårt att ge det till sina barn, hur jobbigt pernilla än har haft det så kan hon åtminstone bekräfta och erkänna atthon kunde ha gjort annorlunda..
        Bianca är stark som kämpar på!

          Men hur får du det till att Pernilla inte gett kärlek till sina barn?

          Jag förstår vad du menar. Men tror att Pernilla alltid har gett mycket omsorg och kärlek till sina barn. Minns tex när hon var med i något program när Theo var en liten plutt (Carina flyttar in, må hända?) och blev otroligt ledsen över känslan av att inte få vara med honom varje dag då hon och pappan separerade. Problemet har väl snarare varit att barnen har hamnat mellan föräldrarna och har fått varit med om mycket de inte hade behövt vara med om. Med det sagt tror jag också att barnen absolut inte vet allting som har skett mellan föräldrarna. Det sa Pernilla till Bianca i samma avsnitt som jag refererade till ovanför. ”Ni var barn”, sa Pernilla. Och det tyder ju på att Pernilla ändå har försökt att inte berätta och visa allting. Tänker spontant på tex misshandel i olika former. Pappan är ju ändå dömd för hot mot henne. Som sagt: jag tror att Pernilla har gjort så gott hon kunde, då. Tror också att hon kanske känner att hon fått ta mycket skit som många mödrar får ta vid uteblivna pappor. Meeeen… det ena utesluter inte det andra. Hon skulle ändå kunna konstatera att saker kunde ha skötts på annat vis och respekterat Biancas upplevelse av det hela.

    Ska bli så intressant att lyssna på Biancas sommarprat!

    Tänkte exakt lika med Victorias bild. Valde att avfölja henne efter den. Inte pga snusk men pga så fruktansvärt onaturligt.

      Haha lättstött much

        hahaha. oj. Själv är det inte alls onaturligt för mig att ligga så på min man. Just den där höjden gör ett fenomenalt kramgos – testa själv så kanske du inte behöver avfölja Victoria 😉

          (svar till e……såklart)

          Handlar kanske inte så mycket om ställningen utan snarare behovet vissa har av att poserat fota och lägga upp i sociala medier hela tiden…

            Dags att lägga ner instagram för dig hör jag? ?

              Varför ska jag lägga ner Instagram? Jag följer inte konton som det ovan. Det finns så mycket annat roligt på Instagram som inte innehåller pinsamma ”kolla vad gullig/sexig/snygg jag/vi är”.

                Håller helt med att det är en pinsam bild. Visst kanske vissa kramas så men den bilden är så uppenbart ”kolla min rumpa!”

            Tack anonym det var precis det jag försökte säga.

          Älskar den gospositionen! ❤️Tycker inte att det är konstigt att lägga upp en sån bild.

    https://www.sydsvenskan.se/2018-06-26/bloggare-forelaste-om-nathat–blev-mordad

    Du kanske ska börja föregå med lite gott exempel angående näthat camilla

      Är den här kommentaren menad som ett hot? Den framstår som det.

        Va? Hur sjutton tolkar du den så?

          Den länkar ju till en artikel om en person som blev mördad pga näthat när han föreläste om näthat tillsammans med en insinuerande kommentar om att Camilla bör tänka på vad hon skriver om näthat/beter sig i samband med näthat/näthatar själv(?) (Lite svårtolkat vad den som kommenterar tycker att hon gör med näthatandet).

        Om man är lättkränkt så förstår jag att den kan framstå som hotfull.
        Men det är stor skillnad på att länka till en artikel och att hota någon…

          Det beror ju på hur man kommentar ihop med länkningen. Hade man enbart länkat artikeln hade det framstått som ett tips. Men med kommentaren till kan det tolkas som ett hot.

    Måste ge Bianca en liten eloge för att hon använder uttrycket korrekt och faktiskt skriver ”öppnar upp mig” inte bara öppnar upp som blivit så populärt.
    Har även sett det hemska uttrycket ”hatar på” alldeles för många gånger senaste dagarna. Nej, nej, man kan inte hata PÅ någon!

      Nja, språk utvecklas ju. Just ”hatar på” är ju en direktöversättning av ”hating on”. Inget av dessa uttryck är kanske grammatiskt korrekta och inget man skulle använda i t.ex. en akademisk uppsats (såvida inte ämnet behandlade det uttrycket). Men språk är mer än vad som är grammatiskt korrekt, vad tillhör den språkliga standarden? Slang, såsom ”hatar på”, kan bli ett vedertaget uttryck och därmed komma att bli en språklig standard.

        Det har du helt rätt i men det är fortfarande enligt mig ett hemskt uttryck och helt onödigt med ett ”på” där.

    Bulimi cam cam?
    Med i.

    Jag kallar den på tjejen i fönstret: ”äh, ha så kul ni! Vänta inte på mig för jag måste kiiiiiiiissa”

      ”Jag är helt jävla galen och det är tur att det finns ett fönster emellan oss! Ha ha! Koko!”

    Alltså Elaine. Kan hon bara be om ursäkt för SITT misstag och låta det stanna där? Tycker Birros kommentar var ganska lättolkad trots uteblivna citattecken.

      När har Elaine någonsin gjort något fel? Om man ogillar något hon säger så är ju standardsvaret att man ”ska jobba på sin självkänsla” så man inte tar åt sig. Eller att hon bara menade att det gällde ”i sin egen värld” trots att uttalandet var tydligt allmängiltigt. Felet ligger alltid hos den som tolkar det hon sagt, aldrig hos henne.
      Retorikexpert…tjena.

      Har försökt googla men får inte fram mer än två artiklar i Expressen. Varför är dom arga på varandra?

      Jag reagerar också på hur illa hon skriver..

    OT: Är det någon som kan svara på vad Therese Lindgren gjort med sina framtänder nu precis nyligen? De har blivit lika ”korta” som resten av tänderna, förut var de mycket större. Jag har frågat henne i flera kommentarer men får inget svar.
    Jg skulle också vilja ha ett sånt resultat med mina tänder!

      Sitt inte och vänta på Terese eller oss: prova Google vetja! Eller att boka tid ochprata med en tandläkare? ?

        Jag är fullt kapabel att googla olika behandlingar, men eftersom ni här inne verkar leva för sociala medier och ha stenkoll på allt som sker så kanske NÅGON har hört henne berätta om vad hon gjort med tänderna. Det verkar ju vara mer regel än undantag att gå ut med alla ingrepp eller behandlingar man gör när man är en influencer, samt namnet på kliniken som utför jobbet.
        Men visst, jag kan ringa tandläkaren och fråga vad Therese Lindgren gjort. 😉

          Eller så kan du ringa DIN tandläkare och be om att få framtänderna filade. Mvh en som ska operera bort en visdomstand om 15 min.

            Anonym, jag kan tänka mig att Clara frågade just för att hon inte visste att man filar tänder utan bara såg ett resultat som hon gillade? 🙂

      Det är oftast bara att be tandläkaren fila ner dem, det gjordes på min syster på 1 minut.

      Jag vill minnas att hon häromveckan fick tillfälliga fasader, som skulle ersättas med ”riktiga” snart. Minns inte om hon sagt något mer om det.

      Jag har för mig att hon slipade ner sina riktiga tänder de bredvid framtänderna och satte på fasader på dem. Detta för att de var korta innan och det fick framtänderna att se större ut. Sen sa hon att hon inte blev så nöjd, att fasaderna var lite för långa så hon skulle be dem fixa det på återbesöket. Sen dess har hon inte nämt tänderna eller svarat på nån kommentar om hennes tänder. När hon precis gjort dem fick hon många kommentarer typ ”vad har du gjort med dina fina tänder, mycket finare innan” Tror det var därför hon slutat prata om dem.

        Suck, så jävla tråkig och känslig människa. Hon vill ju inte prata om någonting som läsarna undrar över?

      Jag har låtit fila ner min framtänder då de var några mm längre än de övriga tänderna. Resultatet blev kalasbra! Jag gjorde det hos min tandläkare i samband med en undersökning.

        Fick du betala för det? Jag vill också!

    Den tweten Cicssi skriver om är från november 2014. Redan gjort. Gå vidare.

    Therese har fasader. Det borde du veta om du verkligen googlat, knappast någont hon hållit hemligt.

    Alltså kan vi prata lite om Petras läppstiftsamarbete på instastories? Jag höll på att skratta knäna av mig. Hon kan ju inte ens röra överläppen. Det ser så stelt ut?! Bisarr syn.

      Håller med! Tycker hon verkar helt stel i hela ansiket. Kommer håg henne från Glamorama och då såg hon helt annorlunda ut. Nu när man såg henne i Dashas vlog så såg hon ut som hon inte kunde röra ansiktet. Massa fillers i kinderna och botox vilket tyvärr bara se onaturligt ut. Hon verkar annars en rolig och skön tjej så synd man ska vilka ändra sitt ansikte så mycket.

      Hon ser ut som en vaxdocka?. Dock så verkar det vara strängeligen förbjudet att skriva något om människor utseende här…
      Men i detta fallet så handlar det verkligen inte om hud, muskler och fett. Allt är ju konstgjort, kemiskt och köpt.
      Får man kommentera om saker som är köpta här? Plasttuttar och nervgift har väl så vitt jag vet inte ännu blivit en obligatorisk kroppsdel.?

      Alltså så skrämmande! Hon kan ju inte le längre ? Det ser ut som om hon bara öppnat munnen och dragit överläppen över tänderna. Ja, jag vet att det är hennes kropp och hennes val och att utseendet inte borde kommenteras. Men varför väljer man att gå såhär långt? Hon är (var) en jättevacker tjej och jag undrar hur någon kan vilja förlora sitt leende??

      För jämförelse:
      https://bloggbevakning.se/2016/04/22/petra-tungarden-2010-vs-2016/

        Ser ut som det här spelet där man stoppar in en ställning i munnen när hon ler nu

      Petra??

    Vad var det som var så fantastiskt med hennes sommarprat?
    Jag tyckte tvärtom att det var ganska dåligt, dessutom lät det styltigt och konstlat då hon läste innantill.

      Haha glad att jag inte var den enda som tyckte så!!

    Jag tyckte faktiskt inte sommarpratet var så bra tyvärr. Tycker det är superbra att hon är ärlig, men samtidigt var pratet osammanhängande. Min åsikt då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.