Kenza är fortsatt sjukskriven

kenza zouiten

I en influencervärld full av sprättben, ”utmattade” bloggare som varit på för många vinluncher eller som helt enkelt inte får till den där perfekta selfien i motljus med den nya påsen från Chanel så är det lätt att glömma bort att det faktiskt finns en riktig kämpe i den.
Någon som gått igenom mer skit på sina 27 år än många av oss gör på en hel livstid och trots att livet lite sparkat undan fötterna på henne så tuffar hon på.
Vi som följt henne ett tag vet att vägen sannerligen varit kantad av taggbuskar och är det inte en ohållbar situation med sin pappa som hon stänger ute ur sitt liv för att sedan återförenas med honom strax innan hon förlorar honom så är det att få den kroniska sjukdomen Hypotyreos bland annat – något jag själv är bekant med då jag levt med den i X antal år.

Det är få saker man varken kan påverka eller köpa för pengar och det är hälsa – vare sig det är sin egen eller en närstående.
Blir man sjuk och livet vill annorlunda så finns det inga pengar i världen som kan ändra på utgången och jag tror Kenza skulle ge alla sina pengar för att ha kunnat muta livet.

Hon är en extremt framgångsrik och privat människa och jag tror kanske att det finns en och annan som inte är medveten om Kenza har det tufft.
Hon har varit sjukskriven från Ivyrevel och arbetar halvtid/hemifrån sedan några månader tillbaka.
Här beskriver hon det för första gången i bloggen:

Jobbar (hemifrån) morgon och kväll men njuter av solen på dagarna. Fokus är på att må bra. Ni har undrat varför jag inte delar med mig så mycket av mitt liv längre och det är för att jag inte orkar. Jag är inte redo än. Vet inte om jag ens är redo att skriva detta men nu gör jag det iallafall. Samtidigt som pappa gick bort fick jag ett riktigt dåligt läkarbesked som vände upp och ner på hela min tillvaro, och mitt liv de senaste månaderna har varit tufft både psykiskt och fysiskt. För att ens orka upp ur sängen på morgonen var jag tvungen att ändra på en hel del för jag höll på att gå sönder totalt. Vill inte att ni ska bli oroliga, förhoppningsvis vänder det snart och då kanske det blir min tur att vara lycklig, men jag vill ändå ge en liten förklaring till varför jag inte delar med mig av så mycket längre.//Kenza

Den här kommentaren kom in på hennes blogg för några dagar sedan och var så fin att jag ville lyfta upp den här:

Jag tror Kenza behöver lite kärlek och pepp och även om hon inte behöver det så förtjänar hon det ändå!
Lämna den här eller inne hos henne så kommer den nå henne.

 

 

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  varför tror alla att hypo- och hypertyreos är kroniska sjukdomar? det går ju att bli av med, man måste bara lägga om sin kost och liv litegrann 🙂 precis som om man har diabetes typ 2. det kanske är svårt för vissa men det är inte omöjligt!

   ”I de allra flesta fall är hypotyreos kronisk och medicineringen är livslång, men man kan helt bli fri från besvär.”

   https://skoldkortelforbundet.se/sjukdomar/hypotyreos-behandling/

   Kanske för att det är det.
   ”De allra flesta med hypotyreos mår bra när de har fått behandling. Den är oftast livslång och det är viktigt att du fortsätter medicineringen. Du måste också gå på regelbundna kontroller hos läkare för att kontrollera dina värden och berätta hur du mår. Det är viktigt att din behandling är väl inställd, det vill säga att du varken tar för lite eller för mycket medicin”.

   Jag tror att det är kroniskt i vissa fall men att man absolut kan hålla det i schack med hjälp av rätt kost. En rejäl förändring alltså, där man utesluter socker och gluten och annat inflammationsdämpande. Skära ned rejält på animaliskt. Det finns forskning som visar på ett samband mellan vegansk kost och mer balanserade hormonnivåer och jag tror definitivt att kosten har stor påverkan. Håller själv på att gå över till vegansk kost och mina enda cravings är halloumi (kan dagdrömma om det ibland!).

    Bra beslut M ??

     Tack! Mår redan bättre (och fått jättefin hy ?)och det känns bra att göra något bra för miljön och djuren också.

      En fråga bara; det känns som att HUR många kvinnliga bloggare (och andra kvinnor i iallafall min närhet) drabbas av skölkörtel-obalans eller vad man ska säga, och börjar tänka mycket på kost och livvstil – men drabbar det inga män?! Har inte sett ett enda uttalande nånsin av en kille som mår dåligt och måste börja lägga om kost, sjukskriva sig, mår piss osv… Är det bara jag som är blind/döv, drabbas de inte på samma sätt eller är de bara allmänt tysta om det? Kan ibland känna att vi kvinnor får ALL skit… Så hemskt bara.

       Det är betydligt fler kvinnor än män som drabbas. Varför vet jag inte.
       Jag känner också ett antal kvinnor som har nån form än problem med sköldkörteln (har själv hypotyreos), men inte en enda man som har det.

       Min sambo har hypotyreos (han är man). Hans pappa har det också. Kan säga att han har lidit enormt av det det senaste året. Enorm trötthet och sömnsvårigheter som har lett till panikångest och oro. Och många andra symtom. Det är dock flest kvinnor som drabbas och tyvärr är det så att kvinnosjukdomar forskas det inte lika mycket på och därför är det många som mår dåligt trots att de referensvärden som finna visar att deras prover är ”normala”. Så jobbig sjukdom och NEJ, man kan inte bli av med den med rätt kost.

    Heja M! Finns en del recept på tofu-hallumi som ska vara gott, värt att testa! ?

    Sluta sprid dynga om socker och gluten och inflammationskost, det finns ingen evidens för detta: http://nutritionsfakta.se/2016/12/15/kostens-paverkan-pa-inflammationsmarkorer/

    Både hypotyreos och diabetes typ 2 är kroniska sjukdomar, det betyder inte att man inte kan må bra/bättre med levnadsvaneförändringar eller beteendeförändringar men förminska inte de personer som har dessa sjukdomar med att säga att det ”bara är att ändra kosten lite”.

     Står ingenstans att det ”bara är att ändra om kosten lite”. Det står att personen tror att det kan hjälpa och att hen tror att kosten har stor påverkan. Alltså en personlig åsikt

      Du ska nog läsa Rebeckas kommentar en gång till.

       Varför? Svaret ligger från Dietist ligger under M’s kommentar

        De är väl till båda, dels Rebecka som säger att det bara är att ändra kosten lite och dels M som hänvisar till inflammatorisk kost, ibland får man vara lite pragmatisk och svara på en diskussion i allmänhet 🙂

     Socker är verkligen inflammatoriskt. Jag har en kronisk tarmsjukdom där min tarm alltid kommer att vara inflammerad. Det som gör min tarm ännu mer inflammerad och då jag hamnar i skov är om jag äter större mängder godis och sötsaker. Socker skadar min tarm ännu mer och det ÄR inflammatoriskt. Läs gärna om inflammatorisk kost av bland annat Food pharmascy. De är grymma tycker jag!

      Eller så läser man inte en massa pseudovetenskapligt skräp!

      Food Pharmacy är grymma på marknadsföring och reklam – vilket också är det de är utbildade till att arbeta med. Tyvärr är de inte lika grymma på att följa och förstå den evidens som just nu (inte) finns kring kost och inflammation. Man ska vara mycket medveten om hur mycket pengar de tjänar på sitt företag och hur lite av det de påstår faktiskt har evidens och forskning bakom sig.

      http://kajsaasp.se/2018/06/tveksamt-samarbete-apoteket-food-pharmacy/
      https://traningslara.se/stig-bengmark-och-mer-pahitt-om-gluten-och-vete/
      http://nutritionsfakta.se/2016/12/15/kostens-paverkan-pa-inflammationsmarkorer/

       – ” LET FOOD BE THY MEDICINE AND MEDICINE BE THY FOOD”

       JOOORÅÅ. Kosten kan användas som behandling för en rad sjukdomar, både kroniska och övergående. I kost ingår också tillskott av vitaminer och mineraler.

       Jag har Crohns sedan cirkus 15 år tillbaka. Fy f-n vad jag varit dålig, behandling efter behandling, undersökningar, sjukskrivning i perioder genom åren, inlagd på sjukhus, koooonstant i flera år. En dag fick jag nog. Lite över 20 år gammal och vägrade acceptera livet som det såg ut. Slängde medicinerna och började läsa allt jag kom över om brister i kroppen, kostens påverkan, hormonstörande ämnen, antiinflammatorisk kost osv. Varje coloskopi (google om du ej vet) och prover sen dess har varit utan anmärkningar. Rött kött, eller animaliskt protein över huvudtaget, är döden för kroppen, likaså socker och alkohol. Vegetarisk och helst vegansk kost, samt extra tillskott av vitaminer och mineraler gör underverk.

       Men forskning på det? Nja knappast, om folk skulle använda kosten som medicin skulle läkemedelsbolagen göra brakförluster. Läkemedelsbolagen finansierar största delen forskning och väljer därför vad som ska ”forskas” på samt kan styra resultaten som publiceras.

       Vidga era vyer, våga tänk annorlunda, sök egen information. Och jag är ingen ”foliehatt” eller vad nu glåporden brukar vara. Snart 30 år och universitetsutbildad, vilket betyder att jag KRITISKT granskar all ”forskning” jag tar mig an.

       Börja lätt med att titta på dokumentärerna ”Forks over knives”, ”The C word”, ”food choices” och ”what the health”. Och nej, påstår inte att det är BS utan att sett dem.

       Tragisk hur folk alltid sväljer allt som ”forskningen” säger, korruption om nånting.

       MVH hon som är inne på sjätte året utan behandling för KRONISK tarmsjukdom 🙂 (ja, min läkare är väl medvetet om allt jag gör och tro det eller ej, fascinerad)

        Du tror inte att jag som dietist vet att sjukdomar går att både lindra och bota med mat? Det är mitt jobb och till skillnad från många andra också det jag studerat på universitetsnivå i fem år.

        Det finns MASSOR av bra nutritionsforskning och mycket kommer komma framöver. Däremot finns det ännu inte evidens för att socker/gluten/rött kött skulle vara inflammationshöjande.

        MEN det finns annat som gör att vi bör äta mindre av tex rött kött och socker, tex för att det ökar risken för cancer och hjärt och kärlsjukdomar. Läs gärna om de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) som jag skrivit om tidigare. Det är en av de största sammanställningar som gjorts av nutritionsforskning de senaste åren och innehåller all information som behövs om hälsosam mat – med evidens bakom. För jo, evidens för nutrition behövs, det betyder inte att man är uppköpt av läkemedelsföretag.

    Tips violife halloumi är svingod! Köper den på city gross eller online hos seitanfoods.se 🙂

   Därför att det är kroniska sjukdomar och man måste äta medicin för resten av livet.

   ”I de allra flesta fall är hypotyreos kronisk och medicineringen är livslång, men man kan helt bli fri från besvär. Behandlingen bör vara individanpassad och målet är att man ska bli symtomfri. Det kan ta tid att nå ett friskt tillstånd, men acceptera inte att må kroniskt dåligt av din hypotyreos. Be din läkare att prova olika behandlingar om du har kvar symtom. Det är din rätt som patient!”

   https://skoldkortelforbundet.se/sjukdomar/hypotyreos-behandling/

   Vilket jätteeffektivt sätt att pissa på dem som har kroniska problem av sin sjukdom. ”Lägg BARA om din kost och liv LITEGRANN!”. Så fruktansvärt nedlåtande.

    Mina fingrar räcker inte till om jag ska räkna upp alla gånger jag fått höra att jag mår bättre om jag BARA ändrar min kost, BARA yogar lite, BARA gör ditten och datten… Nu har jag förvisso inte sköldkörtelproblem som tur är, men man får höra samma saker när man har endometrios.

    Det sägs säkert i all välmening, men jag har haft det här i bra många år nu och testar ALLT och många av tipsen jag får fungerar inte.

     Jag tror faktiskt inte att det sägs i välmening, jag tror att det sägs för att visa vilken duktig människa man själv är som är så NOGA med kooosten och vad man ”stoppar i sig”.

     Japp, det är samma sak med Fibromyalgi. Om jag fick en krona för varje ”gott kostråd, gott motionsråd och gott intefanvetjagråd” jag fått sedan jag fick Fibro 2009 så skulle jag vara väldigt förmögen vid det här laget. Jag har slutat med vissa saker och börjat med annat, men en sak som jag med säkerhet vet är att jag kommer vakna upp i morgon med en jävulsk värk ändå.

      Samma här fast jag har Chrons. Är också så jäkla trött på alla som bara ”har du prövat utesluta gluten, laktos, paprika osv, jag har läst/har en kompis som är helt bra nu!”

      Bara, jo tack. Jag har inte alls prövat allt jag kan göra själv. Har ju bara haft det här i 15 år nu.

     Jag har också endometrios och lever med kronisk smärta sen över 10 år tillbaka. Min smärta är vidrig, som att föda barn 24/7. Självklar försvinner inte problemen eller smärtan av antiinflammatorisk kost men min erfarenhet (och många andras) är att det lindrar till viss del! Jag har valt att lyssna på min kropp och undviker de födoämnen som jag vet att min kropp och minsmärta reagerar på.

   Men lägg av. Nej man blir inte av med sjukdomen om man bara ändrar lite i kosten.

    Tycker det är så fruktansvärt respektlöst att förminska sådana här typer av sjukdomar och skylla det mesta på kosten. Min mamma har kraftig hypertyreos (alltså motsatt till hypotyreos) och hon har haft/har fortfarande ett rent jävla helvete med cellgifter och annan medicinering. Min mamma är den mest positiva jag vet och att se henne må så fruktansvärt dåligt (även deprimerad) pga den här sjukdomen gör mig så ledsen. Hon äter hur bra som helst och har gjort länge så att det finns folk som menar att ”det är bara att ändra om sin kost och liv lite grann” så försvinner den gör mig så jävla ledsen. Va tysta istället om ni inte kan tänka er för. Det är fan ingen sjukdom man tar med en klackspark och det är repsektlöst mot de som drabbats av den. Önskar er alla en trevlig helg ❤️

     Det är så konstigt att många inte verkar utgå från att folk som har jobbiga sjukdomar generellt sett vill bli av med dem och har ägnat sig åt att försöka…

     Jag tror det är för att det är jobbigt att tänka på att man kan bli sjuk av en slump utan att själv ha påverkat det, och skönare att tänka att alla som är sjuka är det för att de inte ”bara” gör det ena och det andra. Det betyder ju att blir jag sjuk kan jag bara dra ner lite på godiset o h sen blir jag frisk. Och alla sjuka har på sätt och vis förtjänar sin olycka när de är för lata för att bli friska. Trevlig tanke! Och dum.

      Håller med… det här ”egna ansvaret är allt!”-hysterin får gärna lägga sig lite. Spelar ingen roll om du är tjock, tigger, arbetslös, sjuk eller vad som.. det är helt upp till dig själv att helt enkelt sluta vara tjock, tigga, arbetslös eller sjuk!
      Samma med uttrycket offerkofta, tycker dock det är roligt när det används om folk som t.ex. faktiskt kan styra sitt beteende, typ Birro måste ju inte skriva självömkande krönikor. Men när ordet ska användas om någon som har drabbats av något… alltså fallit offer för sjukdom eller liknande… då känns det lite trist.
      Undrar också om det är någon sorts kontrollbehov? Vi vill tro att vi kan styra sjukdomar och därmed välja när vi ska dö eller nåt? Typ rädsla för döden? Tänker på folk som tror att de själva kan bota cancer med lite örter, cannabis eller varför inte urin… (actual tipz jag läst).

       Exakt så tror jag, att det är kontrollbehov.

       Jämför med det helt bottenlösa behovet av att påpeka att föräldrar gjort fel när deras råkat ut för olyckor eller annat hemskt. hur ska man stå ut med tanken att en olycka faktiskt skulle kunna drabba ens eget barn? nej, nej det går inte att tänka på, man måste hitta en förklaring som gör att det drabbade just den här familjen. Trots att det nog inte finns ett enda barn som inte någon gång hamnat utanför förälderns blickfång och med rejält mes otur just då kunnat råka illa ut.

       Folk hatar slumpen. Det ska vara som på film, att dåliga saker händer dåliga personer som gjort fel val.

   AHA!
   Fan, det hade jag ingen aning om! Jag har bara suttit på min feta röv och käkat tabletter sedan jag fick min diagnos!
   Har du några snabba lösningar på fibromyalgi också? Kanske på Grierson Gopalan Syndrome? Rösterna i mitt huvud?
   Vem behöver KRY när vi har dig?

   Rebecka ?, vad baserar du det på? Alltså var har du hört/läst om det? Från vem/vilken källa? För jag fick nämligen hypotyreos, eller rättare sagt Hashimotos (autoimmun hypotyreos) och drygt 1 år efter min diagnos var jag tvungen att gå ner i Levaxin successivt för att tillslut sluta med det helt – mina värden var så bra. Läste allt jag kunde komma över om det och frågade flera läkare, visserligen finns det en hypotes om att en viss kost kan lindra autoimmuna sjukdomar, men det är inte så mycket mer än en hypotes ännu. Min egna slutsats baserat på alla studier, foruminlägg och samtal med läkare, var att jag bara hade sjukt tur och fick en s.k. ”spontaneous recovery”.

   okej rebecka men då kan ju alla som inte ens har en sköldkörtel bara sluta äta medicin och istället äta en bättre kost? Hur fan tror du det skulle göra en frisk??? Exakt samma gäller ju för dem som har en sköldkörtel fast en som inte fungerar.

   Ni skojar? Jag har haft hypo i över 10 år, trots livslång relation till motion och sund kosthållning. Min struma är autoimmun, dvs min kropp attackerade min sköldkörtel som nu är medicinskt död. Den kommer inte börja leva igen och börja producera hormon(!) för att ”jag lägger om mitt liv och min kost”. Samma sak gäller för min mamma, mormor och farmor. Hypo- och hyper botas inte för att du käkar en bulgursallad och yogar tre timmar om dagen. Herregud

  FIna Kenza! Hon kommer alltid att vara en av mina favoriter!

  Här är en som knappt känner skillnad av levaxinet och tar tacksamt emot tips på hur ni lagt om eran kost 🙂

   Jag känner heller igen skillnad! Tyckte ändå jag mådde relativt bra innan och sjukdomen upptäcktes på en annan kontroll för några år sedan. Tar 100mg men mår som innan.

   Min försvann helt efter ett år. Fick svullna fingrar av levaxin så jag slutade. På nästa kontroll var mina värden perfekta ?

  Har hon bekräftat att det är hypotyreos?

  Skickar hur som helst mina varmaste tankar till henne. Hon verkar vara en otroligt fin och genuint god människa. Hoppas att hon njuter sin vistelse på YSB! ❤️

   Ja hon skrev det i nåt inlägg. Ganska gömt så inte tillägnat ett inlägg åt det men har för mig att hon skrev det i nån mening

  Det är väl inte hypotyreosen hon syftar på här ens? Den har hon ju redan berättat om, det här är något annat. Och sorry Camilla, men vi veeeeeeeeeet att du också har det.

   Camilla har undanbett diskussioner om eventuella fertilitetsproblem mer än en gång, kan du inte snälla respektera det?

   Varför ens gissa kring hennes liv och hälsa? Håller med Lisa.

    Kanske dom gissar för att hon har sagt A men inte B. Är väl rätt naturligt…

     Visst, men det kan man göra i sitt huvud och låta det stanna där.

     I vissa frågor, absolut. Men en gissning av denna privata karaktär tyckte jag personligen kändes onödig 🙂

      Inte en gissning, hon har ju själv gått ut med det.

      Och här inne pratas det om allt, vore sjukt om vissa får dispens ”bara för att”. Tex tvillingen AL:s exman. Vi får inte snacka om honom här inne för han har valt att kliva ur sociala medier. Men Odd som gjort samma sak går bra att prata vitt och brett om. Gabjoss, Elaine och Cissi slutade få gliringar för att nämen hoppsan vi blev ”vänner”/andra passande ord.

   Härligt! Då är det ju inte svårt att förstår varför det är extra lätt för mig att sympatisera just där!

    Varför stör sig så många på att Camcam refererar till sig själv i sin egen blogg?

     för att hon vill att det ska handla om henne, trots att ingen är intresserad av henne. Hade hon en privat blogg hade ingen läst, nu smyger hon in info om sig själv i en blogg som handlar om andra, som människor är intresserade av. Det är som påtvingad information ingen efterfrågat.

      Men asså, du läser ju hennes blogg. Klart den på ett eller annat sätt kommer präglas av Camilla och hennes liv? Tycker det är jävligt taskigt att skriva ”ingen är intresserad av henne”, men folk uppenbarligen är intresserade av att läsa vad hon skriver? ”Producera gärna material vi vill ha, men lämna för allt i världen din egen person utanför. Den är inte intressant.”

      Menar med detta inte att en inte får kritisera camcam, men att skriva att hennes person är ointressant tyckte jag var väldigt elakt.

   Hur kan du på riktigt bli triggad? Tydligt att du inte vet du hur de är att leva med en sjukdom. Så trött på alla dessa människor som bara vill förminska sjukdomar, sköldkörtelproblem, diabetes, psykisk ohälsa med mera.

   Usch vilken osympatisk människa du verkar vara, Madde.

  Trist att Kenza inte mår bra. Aldrig roligt att vara sjuk eller i övrigt inte känna sig frisk.
  Reseprogrammet verkar dock pigga upp Kenza.
  Nyss var hon på sponsrad vistelse på Mykonos och nu såg jag att hon far till Ystad havsbad.
  Ystad havsbad är känt för att sponsra influencers med boende. Någon sådan markering finns dock inte på Kenzas instagram – står bara ”Mini Getaway Sweden”. Men varför skulle just Kenza behöva betala på Ystad havsbad när många småbloggare och mikroinfluencers fått bo där gratis?
  Även om Kenza inte mår bra så kan hon väl åtminstone vara ärlig när hon gör reklam för något?
  (Att inte ”lova” något i samband med spons gör inte att man slipper tala om att det är spons. Det där är bara något påhitt för att slippa reklammarkeringen. Klart man ska tala om när det är spons och avtalet ingår man när man accepterar att bli bjuden).

   Hon betalar inte ett öre för sin vistelse på YSB. Jag bor i Ystad, såg henne där igår. Hon är markerad som ”influencer” = gratis!

   Det är fröken Kenza. Hon kommer undan med allt.

   Det är en del som utmålar Blondie Bella som extremt manipulativ mot sina läsare, men Kenza är snäppet vassare vad gäller den saken. Blondien är så dum så att hon blottar hela sin strategi medan Kenzi spelar ”genuin” så bra att inte ens den vanligtvis skarpa CamCam ser igenom det. Det förbryllar mig faktiskt. Blondie blir synad och dömd för allt medan Kenzi glider på den största räkmackan som funnits.

   Och ja, den sjukdomen som hon har är inte utan besvär, jag har den och det är dagliga besvär, men det är inte så jobbigt som hon får det att låta. Om det är nu sköldkörtelproblematiken som hon syftar på. Det framgår inte riktigt, för Kenzie kör ”få läsarn att undra, vilja mer och komma tillbaka”-kortet.

   Som sagt, jag har ingen skillnad i Kenzies och Blondies strategier förutom att den ena sköter det snyggare.

    Hur menar du att hon är ”markerad” som influencer? Vad betyder det? Jobbar du på YSB? Jag fattar nog inte….

     I bokningen. Nästa vecka är det Blondies tur.

      Jag jobbar inte där.

       Shit vad ni dryper av missunnsamhet och förminskning. Hur kommer det sig att du tror att bara för att det inte är så jobbigt för DIG som Kenza får det att framstå, så är det exakt likadant för Kenza? Du vet att alla människor är olika va? Olika omständigheter och förutsättningar, framförallt olika liv, kroppar, mående , symptom och människor. Det känns så himla oempatisk att förminska någon annans lidande för att en själv inte lider lika mycket, kul för dig men ditt mående säger ju inget om Kenzas.

       Det är ju lika logiskt som att influencers ”utbrändhet” är samma för alla, hur kommer det sig isf att jag fortf bara jobbar 40% efter ett års sjukskrivning pga inte pallar mer än? Men bloggare tar det lugnt ett par månader och jobbar halvtid ändå så jag antar att min utbrändhet inte är så illa som jag får den att låta då?

       Hoppas företaget ser att det skvallras om olika bokningar, om det du skriver nu är sant. Tycker det är långt ifrån okej av personal att berätta sånt.

       Hur vet du att det står i bokningen om du inte jobbar där?

        Folk som jobbar där har kanske sagt det?! Det borde framgå om man säger att man själv inte jobbar där. Någon med insyn måste alltså ha sagt det.

        Jag ville bara framföra att jag tycker att det är underligt att Kenza aldrig granskas på samma sätt som andra influencers. Hon har liksom något slags free pass på det mesta känns det som vad denna blogg anbelangar.

        Jaja. Jag har sagt mitt, men inser nu att jag borde ha håll tyst. Man får ju inte yttra ett ynka negativt ord om Kenzie. Dum jag är som inte tänkte på det innan jag tryckte på publicera. Trevlig helg på er!

         Men det är väl klart att folk frågar hur du vet om du skrivet något sånt där?
         Dåligt uppförande av personalen att prata om sina gäster till andra tycker jag.
         Bara för att det står influencer i bokningen behöver det väl inte vara sponsrat, kan lika bra stå så för att personalen ska veta om det och behandla personen bättre för att hon ska skriva extra bra om stället.

         Bara det att du skriver ”Kenzie” får dig att framstå som jävligt dryg och dum. Tyck vad du vill om Kenza men varför detta förminskande av en människa? Dessutom kommer du med ”fakta” från människor som ”kanske har sagt det”? Din strategi, att försöka skapa ett drev mot en annan människa gick helt i baklås.

         /L

       hur vet du då att hon är markerad som influenser? fattar ej. tror inte Kenza är genomgod och även hon borde synas med opartisk blick. däremot känns hon mer genuin för att hon är mer privat. hon far inte med osanning om något som t.ex. Isabella som gärna överdriver och vinklar så till den grad att sanningen är ett minne blott. om man inte säger något kan man inte ljuga, if u catch my drift?

       och nej jag pallade inte använda versaler. det är faktiskt fredag och då är man trött.

        hahaha! jag håller med. det är fredag ?

        Jag känner folk som jobbar där och var där igår kväll och då nämnde en av dem att en kändis är där för att hen vet att jag läser denna ”kändisblogg” som hen kallar det. ? men vi som är här vet att den har ett större syfte än så och det är av denna anledning som jag nämnde något. Tänkte väl att det är sådant som andra influencers synas för? Varför isf inte Kenza?

        Jag tycker att hon är en glidare på denna punkt. Utan tvekan.

         Så kan det absolut vara. Sen ska man aldrig ta något på för stort allvar när det gäller ”skvaller” osv men har också hört att hon och hennes crew fick allt gratis på den där japanska restaurangen som höll fest på kvällarna som hon skrev så mycket om. Men även om de får det gratis av ägaren så jobbar fortfarande servitriserna etc och kenza och CO dricksar visst inte :p kan låta som en obetydlig grej men tåler inte snåla personer

    Håller med. Kenza känns mer genuin, ja, men har kommit med massa osympatiska kommentarer som aldrig någon brytt sig om, hade Bella uttryckt sig så hade hon haft inlägg i två delar här tre dagar i rad.

     Precis! Tack! Kul att se att någon är vaken iaf. ?

     Jo men skillnaden är att Kenza kanske råkar slänga ur sig något osympatiskt väldigt sällan medan Bella skriver osympatiska grejer ur ett strategiskt perspektiv. Jag kan såklart inte veta det med säkerhet men jag tror definitivt inte att Kenza arbetar på det sättet.

    Sigge:
    Skönt för dig att din hypotyreos inte ger så stora besvär men det betyder verkligen inte att det inte ger stora besvär för andra människor. Själv blev jag så sjuk av min hypotyreos att jag var jag sängliggande i flera månader trots att jag åt levaxin. Orkade knappt sitta upp och äta mat. Min kropp höll på att lägga ner helt.. Det vände när jag började med naturligt sköldkörtelhormon.

  Alltså detta behov av att sätta diagnos på tjejens fertilitet.

  Sluta!

  Camilla, snälla ta bort kommentarerna från hobbybarnmorskorna. Det var väl inte därför detta inlägg skrevs.

   Om det är din tolkning av min kommentar so be it. Märks tydligt att hobbybarnmorska nötte på dig.

   Alternativet är att söka inom sin egen empatiska förmåga och förstå att det är respektlöst att diskutera en människas obekräftade hälsoproblem, när personen i fråga inte är redo att prata om det.

    Precis! ?

  Men Kenza själv var ju väldigt oförstående när en av hennes anställda blev sjukskriven, läst hos Henrietta Fromholtz…

   Fast Rebecka vad vet du om Kenzas roll i och med Henriettas sjukskrivning? Alla verkar tro att det är Kenza som styr och ställer när det kommer till Ivyrevel men dom är ett helt team. Kenza har förmodligen inte ens hand om de anställda i den utsträckningen att det är henne dom kontaktar vid sjukanmälan osv. Det var Henriettas beslut att inte fortsätta jobba hos Ivyrevel och vad man kunde läsa i hennes inlägg så lägger hon ingen skuld på företaget eller personalen.

   https://henrietta.metromode.se/2017/04/28/sagt-upp-mig-drar-till-mallorca-med-mig-sjalv/

    Jag vill vara anonym då jag är bekant med Henrietta – men sanningen är att Henrietta inte ville ge skuld till företaget, men egentligen behandlade de henne som slit trots att hon slet som en häst. Efter hon sagt upp sig drog fler och alla säger samma sak. Enligt Henrietta är det inte Kenza, utan bolaget och ledningen.

   Vad yrar du om? Var någonstans står/framkommer det att Kenza var oförstående?

  Fina Kenza❤️ jag kan bara föreställa mig vad som händer både fysiskt och psykiskt när man går igenom något riktigt tungt och så byggs fler saker på.

  Imorse tog jag mig äntligen till vårdcentralen, och satte mig där och grät. Jag som alltid varit den sociala, glada tjejen har gått och fått rejäl panikångest. Äntligen har jag idag fått hjälp, men jag har funderat på varför jag inte sökt hjälp tidigare, för dethär har ätit upp mig de senaste veckorna. Antagligen har det dröjt för jag varit rädd för vad andra ska säga och tycka om mig, rädd för att bli dömd. Och då har jag ändå inga som dagligen sitter och dömer mig, det har Kenza. Det kan inte vara lätt så jag hoppas fan folk sköter sig och bara skriver fina och peppande saker! Jag vet inte om jag hade pallat att vara i den sits jag är i nu och samtidigt varit offentlig person med sociala medier där folk öser på sina egna teorier över vad man lider av.
  Hejja Kenza! Bara att hon delar med sig är väldigt starkt!

   Jag skulle också vilja söka hjälp för mina psykiska besvär som jag har ältat med det senaste året. Jag gick från att vara världens lyckligaste, tacksammaste och trevligaste till att bli raka motsatsen. Anledningen till att jag inte söker vård är dock att jag inte tror på vården. Det bemötandet jag har fått är skit. SKIT. Eftersom jag är ledig och uttråkad just nu tänker jag rada upp några exempel från det senaste årets extremt dåliga bemötande.

   Exempel:
   1) Jag bröt totalt ihop och kunde inte ens resa mig ur sängen en morgon. Min pojkvän ringer VC och säger att jag måste få komma in dit NU. De meddelar att de förstår allvaret, men att de tyvärr inte kan erbjuda någon tid idag eller samma vecka. De lovar istället att jag ska få tid inom en vecka. Det gick sisådär 2 veckor och då får jag en kallelse, som gäller för dagen efter. Nix och nej. Gick inte dit.

   2) Hittade en privat klinik några veckor senare. Kommer in till hallen där en äldre man står. Han är inte svensk och förstår mig inte alls för det första (jag är inte svensk heller, så det här är ingenting som jag vill att ni ska kommentera), för det andra hånar han mig, säger det är ett tecken på att jag är svag och säger att ”du får säga upp dig från ditt jobb helt enkelt, svårare än så är det inte. Tror dock inte försäkringskassan kommer att ge dig något, så du får leva på din kille”. Vilket trevlig bemötande… Not!

   3) I samband med fysiska besvär med öronen (OBS: inte kopplat till mitt psykiska mående) fick jag en tid till VC samma dag. Läkaren lovade att snabbast möjligt skriva upp mig hos en specialistläkare som kunde titta på problemet, eftersom det såg/ser ut som öronkatarr. Jag har nu väntat ca. 1 månad med dessa jobbiga besvären och får då helt plötsligt ett brev om att ”vi kan inte garantera att du kommer att få träffa läkaren inom 3 månader som lovad. Vi meddelar dig dock om det skulle bli någon ledig plats eller så”.

   4) En hel vecka fick jag stanna hemma från jobb på grund av andningsbesvär och stora bölder som plötsligt började uppstå massor ställen på min kropp (exempelvis på halsen, vid tinningen, revben, bröst osv.), jag var självfallet LIVRÄDD och åkte fram och tillbaka till flera olika läkare för att få svar under den här veckan. Första läkaren svarade ”det är nog bara acne” (WTF? hade och har inte ens acne..), andra läkaren sa ”ta några panodil och vila dig i några dagar”, tredje läkaren sa ”det kan vara ett tecken på att din kropp arbetar mot virus”, fjärde läkaren svarar ”det är kanske en allergisk reaktion?”. Den femte(!) läkaren, som var hos akuten, sa att han ville skicka någon typ av remiss? till min vårdcentral och be dem ta ordentliga prover på mig för att utreda vad som är orsaken till dessa bölder. Han lovade att de ville kontakta mig dagen efter (måndag) och ta prover. Det blev måndag och jag blev aldrig kontaktat. När jag ringde till dem på onsdagen sa de att ett sånt meddelande har de inte fått och att jag inte kan ta prover utan att veta vad det är jag vill testa.

   Förstår ni hur lite tillit jag har till svenska vården? Jag hade lika gärna kunnat vara döende och ha haft cancer, tror på riktigt inte ens att någon hade vetat om det. Alla andra verkar få så fantastisk och snabb vård, men jag har aldrig _någonsin_ varit med om det!

    Varför ens kommentera att personen du mötte inte var svensk, om det inte har någon betydelse för dig? Hade det ibtw spelat roll, hade du inte nämnt det. Om du nu ogillar den svenska sjukvården, borde du vääl snarare bli glad över att möta personer i vården, med erfarenhet av vård i andra länder.

     Menar du att jag skulle ”snarare bli glad” att möta den mannen som jag mötte? Han är lika mycket en del av svensk sjukvård som alla andra läkare jag har träffat på, och ingen borde bli glad att träffa någon som talar nedlåtande till dem när de söker vård.
     Jag nämnde att jag inte ville ha kommentarer om det, men ändå så kommenterar du det? Jag och mannen är från samma land, men jag fick min mamma att översätta allting eftersom jag inte kan tala det språket. Anledningen till att jag nämnde det är för att jag tycker att det är mycket märkligt att man har en som arbetar med psykiatri men som inte kan tala varken svenska eller engelska (som är de språk jag talar).

     Ursäkta, men just inom psykisk ohälsa-vården, tror jag inte att man vill träffa någon som har ”erfarenhet av vård i andra länder”….. Finns flera länder som inte alls tar det på lika stort allvar som man gör i Sverige.

    Håller helt med dig där! Tyvärr måste man stå på sig som bara helvete och det är så sjukt. Har haft högt blodtryck sen barn. Alla har kollat oförståeligt på mig och sagt mängder med dumheter.

    Nu när jag är över 30 och var på en läkarkontroll via ett jobb jag sökte så ville han skicka in mig till akuten pga mitt höga blodtryck. Han yrkade på att jag har rätt att få tid hos VC samma dag. Fick vänta ca 1v innan tid.

    Tabletter skrevs ut illa kvickt. 3 kontroller de första 2 månaderna. Har nu snart ätit hög dos nu i snart 11 månade och har inte hört ett shit från läkaren. Kan tycka att det ligger på deras bord att följa upp, men tydligen inte.

    Åh att läsa sina egna journaler. Jösses! Det här med att skriva av respekt och tydlighet. Hahaha! Vilket skämt.

    Opererade mig 2004, fortfarande inget efterkontroll. Jag är livrädd för att bli sjuk på riktigt!

     Gud vad ledsen jag blir av att läsa det här. Det är helt sjukt vilken rädsla jag har också för att bli ”sjuk på riktigt”, för jag är otroligt tveksam till att jag kommer att bli tagen seriöst.

     Haha, jag var tvungen att bläddra igenom min journal. En riktigt rolig kommentar från en av männen som undersökte mina bölder (exempel 4 i ovanstående): ”Ung och mycket frisk kvinna som har en mycket stor rädsla och tror att hon har cancer eftersom hennes släkting nyligen gått bort efter att ha fått tumör i halsen. Har lugnat henne och sagt att hon ska vila”. WHAT? Hahahah. Alltså?? Hahah. Han frågade själv om jag hade cancer i släkten och jag sa att jag hade det och jag undrade då om det här kunde vara någon tumör. Inte fasiken har jag haft ”en stor rädsla” och trott att jag lider av cancer? Whuuut. Hahahah. Nej, nu ogillar jag vården (som jag har träffat) ännu mer.

      gud. han diagnostiserade dig som hysterisk kvinna. 2018. wtf?

    Alltså, jag förstår att du är missnöjd med hur du blivit bemött, men när du väl får en tid så går du inte dit? Får man en tid man inte kan komma ringer man ju och ändrar den. Att först klaga på att man aldrig får en tid och sedan vägra gå på den man får känns ju inte särskilt vettigt.

     Det känns som att man ständigt måste vara redo att försvara sig i det här kommentarsfältet. Varför kan jag inte bara få skriva att jag är missnöjd utan att man ska försöka peka fingrar?

     Anledningen till att jag inte gick var självklart inte bara för att jag inte hade lust (det hade jag inte alls för den delen, men hade jag varit hemma på dåvarande tidpunkt hade jag gått). Jag reste utomlands samma natt som jag fick kallelsen (kallelsen kom på dagen och flygplanet lämnade klockan 02.00). Det är oerhört oproffsigt, enligt mig, att man skickar en kallelse 2 veckor senare och kallar in personen med 1 dags varning.

      Känner samma, raderar väldigt många kommentarer jag skriver för stt jag inte orkar ologiska irrelevanta mothugg som kräver att jag måste förklara mig 632 gånger. Konstruktiv kritik – välkommen. Men just nu kan det vara alldeles för elakt för atr jag ska palla.

      Fast sättet du skrev på lät verkligen som att du inte kände för att gå dit och sökte dig vidare när det inte passade dig att gå dit. Vill du inte få mothugg är det kanske bäst att antingen inte säga någonting alls, eller vara tydlig på en gång?

    ”Jag bröt totalt ihop och kunde inte ens resa mig ur sängen en morgon. Min pojkvän ringer VC och säger att jag måste få komma in dit NU. De meddelar att de förstår allvaret, men att de tyvärr inte kan erbjuda någon tid idag eller samma vecka. De lovar istället att jag ska få tid inom en vecka. Det gick sisådär 2 veckor och då får jag en kallelse, som gäller för dagen efter. Nix och nej. Gick inte dit.”

    Varför bröt du ihop? Fysiskt eller psykiskt? Om det blir lika akut nästa gång så ring 1177 och berätta att du måste ha en tid, då har du möjlighet att komma på en jourmottagning. Om det är psykiskt ska du ringa psykakuten. Vanliga hälsocentraler brukar inte kunna erbjuda en tid på studs.

    Jouröppen mottagning
    En del vårdcentraler har en jouröppen mottagning för att ta emot akuta besvär även på kvällar, helger och i vissa fall nätter. Oftast måste du ringa först och boka tid. På en del håll i landet finns jourverksamheten på särskilda jourmottagningar, närakuter eller på sjukhusets akutmottagning.

    Du söker till den jouröppna mottagningen om du har besvär som inte kan vänta. Gäller det livshotande tillstånd ska du istället åka till en akutmottagning på sjukhus eller ringa 112.
    https://www.1177.se/Regler-och-rattigheter/Hitta-ratt-i-sjukvarden/#section-4

    Jag förstår dig så mycket och relaterar fullt ut! Har samma skitkassa erfarenheter av vården! 🙁 Drabbades av utmattningsdepression 2015. En dag var det totalt stopp, jag kunde inte gå till jobbet, bara grät och skakade. Ringde VC, fick tid samma dag (!) och det kändes hoppfullt. Men läkaren jag träffade… Maken till osympatiskt arsle har jag sällan träffat. Hon frågade om jag varit deprimerad och jag sa att ja för 10 år sedan var jag det. Då drog hon sin slutsats ”Jamen då är du inte utmattad det är bara din depression som återkommit. Jag skriver ut antidepp + två sorters lugnande.”. Hon sket helt i att mitt jobb jag hade var totalt kaos och jag tvingades göra 3 personers arbete pga underbemanning… Jag frågade om sjukskrivning och hon nästan hånskrattade ”För vad? För att du är trött?”. Efter en hel del argument om hur jag fan inte kunde komma ur sängen på hela helgen (detta var en måndag) och varit hemma sjuk 5 ggr senaste året sa hon motvilligt ”Okej, du får tre veckor men jag kan inte lova att Försäkringskassan godkänner det så du kanske får leva på sparade pengar”. Hon satte även sjuka idéer i mitt huvud när hon sa att jag borde börja med tabletter snarast för ”din man kanske lämnar dig om du bara deppar”. Jag var så förtvivlad när jag gick hem.

    Efter två veckor ringde hon för uppföljning och började från ingenstans prata om att det var farligt att jag drack så mycket alkohol. Jag var ett enda stort frågetecken, då jag dricker MAX 1-2 glas cider per vecka. Sedan blev hon tyst en stund och bytte ämne. Har aldrig fattat om hon tyckte ett glas cider i veckan är alkoholism eller om hon tog fel på vilken patient hon pratade med?! Jag är glad för att jag kunde tjata mig till 5 veckors sjukskrivning, för jag behövde VILA, men är ledsen över att jag behöver kämpa så mycket för det och blev så kränkt av denna hemska läkare. 🙁 Vet inte om jag någonsin söker läkarhjälp igen.

     Men herregud D: Har själv varit sjukskriven för utmattningsdepression, och fick tack och lov jättebra hjälp, annars hade jag aldrig orkat ta tag i allt som man behöver fixa iom en sjukskrivning. Var i Sverige befinner du dig? Min underbara läkare finns i Skåne.

     Jag har dock varit med om en läkare som liknade din, jag var väl runt 19-20 och hade problem med ätstörningar och självskadebeteende. Vi pratade ingående om detta, hon var väldigt nedlåtande och försökte förminska mina problem. Jag mådde väldigt dåligt av besöket och kunde inte riktigt minnas hur vi skulle gå vidare och när nästa tid vad. Min mamma erbjöd sig då att ringa upp läkaren åt mig eftersom hon skulle komma ihåg. Nästa läkartid får jag höra att jag måste ”frigöra mig” från min mamma för att hon kontrollerar mitt liv?! Min mamma hade alltså enbart ringt för att höra hur vi skulle gå vidare eftersom jag inte mindes, och hon hade dessutom min tillåtelse.

     Vid ett av dessa besöken hade samma läkare passat på att fixa en förhårdnad på min fot. Hon ger mig sen skalpellen hon använde för att skära loss huden och sa att jag kunde ju underhålla det själv hemma!? Jag hade alltså grova självskadebeteenden och hon skickar hem mig med ett vasst redskap?! Herregud.

    Äh jag känner med dig! Minaa tips är att spela in samtalet, lättare att veta vad som sas och även om det blir så illa att det behöver anmälas. Stå på dig, ring och tjata. Ha alltid med en anhörig in, konstigt nog blir en oftast bättre bemött då. Känns ibland som att läkarna har fördomar och inte vill lyssna på ”knäppgöken” som kommer in, men den anhöriga är ju frisk och därmed pålitlig…
    Tycker du ska säga till läkaren att det är viktigt att du får hjälp så det inte går längre tid och det utvecklas till något allvarligt. Ibland har jag haft god lust att upplysa att det blir ju större kostnader för samhället i så fall, vet inte om det skulle bita när empatin verkar fattas ibland…

    Väntetider är indirekt proportionell med besvären, dvs längre väntetid för miora problem.
    Ta en sårodling från en böld så får du se om det är en bakteriell infektion i huden, t ex staff aureus.
    Mår du så dålig pch inte kommer ur sängen -> ta dig till akuten. På egna ben, taxi eller, om så behovet ambulans.

    Du uttalar dig nedlåtande mot det svenska sjukvården eftersom du inte får dem svaren du är efter, du nämner mest övriga problem än hälsoproblem.
    och ta upp rasism och ’att vara eller inte vara svensk’ är bara lågt. Fruktanvärt lågt!

   Önskar dig ett snabbt tillfrisknande och vill ge en eloge till dig som gick till vårdcentralen. Och du, håll ut-det blir bättre, jag lovar.

  Det är nog inte hypotyreosen som är problemet i hennes fall, men jag hoppas oavsett att det löser sig på något sätt.
  Ni som påstår att hypotyreos kan botas med kost kan bara gå och gräva ner er! Hur dum i huvudet får man lov att vara!? Hypotyreos är i de flesta fall en autoimmun sjukdom där kroppen har attackerat och haft sönder hela sköldkörteln. Den växer inte frisk tillbaka för att man börjar med lchf eller juice fasta! Vissa har haft struma och fått sköldkörteln bortopererad eller bestrålad tills den dog. Hur inbillar ni er att sockerfritt ska fixa det??
  Diabetes typ 2 kan i vissa fall kontrolleras med kost och bantning, men aldrig diabetes 1. Då måste man ta sitt insulin eller dö. Samma sak för oss som inte har en fungerande sköldkörtel, binjurar, hypofys etc, vi måste ta hormonerna våra kroppar inte kan producera. Annars dör vi. Ni som sprider propaganda om att man blir frisk av allt från hypotyreos till cancer av att intet äta kolhydrater borde tänka på att era lögnar kan kosta människor livet.

   Hur kan du vara så tvärsäker på din sak? Tänk om det är så att hennes inlägg kan rädda någons liv?

  Kan ju också tilläggas at Nicole Falciani också är en av dom som gått igenom mycket i sitt 21-åriga liv. Haft reumatism sen hon var 6. Plus varit deprimerad på det.

   Ser inte riktigt hur din kommentar är relevant till Camillas inlägg? Finns flertalet bloggare som haft det struligt men nu var det ju ingen tävling utan mer att man skulle skänka Kenza sum luv.

    Hennes pappa var alkoholist. Om du inte har en gnutta sympati och förstår hur jobbigt det måste vara för barn som växer upp med föräldrar som inte kan kontrollera sitt alkoholintag så ska du kanske bara vara tyst. Det finns alltid dom som har det värre men ingen vill gå igenom jobbiga saker.

    Pappan stal också väldigt mycket pengar från Kenza eftersom han hade tillgång till hennes bankkonton och missbrukade det förtroendet.

    Det är relevant för att Camilla i första meningen konstaterade att ingen av de andra influencers är utmattade på riktigt men att det finns EN – Kenza – som är det.

     Nej, nu tolkar du in något som inte står där. Läs igen och begrunda en sekund eller två innan du bestämmer dig för att spy ut en kommentar. Tack.

     /Linda

      I en influencervärld full av sprättben, ”utmattade” bloggare som varit på för många vinluncher […] så är det lätt att glömma bort att det faktiskt finns en riktig kämpe i den.

      Det tolkar jag på ett visst sätt, men alla tänker vi väl olika.
      *kräks*

  Vet du vad hennes pappa gjorde som föranledde hennes beslut? Det verkar inte så för då hade du förhoppningsvis haft lite större förståelse. Tror du att det är ett lättvindigt beslut, att bryta med en förälder?

   Var uppfattar du att Camilla tar det lättvindigt?

  Jag fick diagnosen hypotyreos (hashimotos) när jag var 11 av en slump när jag var inlagd för annat. Jag hade troligtvis haft hypertyreos som barn som sedan attackerade sköldkörteln för hårt så att det vände till hypotyreos när jag var ungefär 7-8år. Ser man på kort kan man i efterhand se på mig när det vände. Eftersom jag växte upp med en diabetiker var det inte mycket socker och ingen koständring skulle ha kunnat ändra nåt för mig. Nu uppvuxen med sjukdomen känner jag den innan och utan och kan känna av provsvar i förväg och säga vilka doser jag behöver av levaxin.

  Förstår mig verkligen inte på folk som skriver ”tack för att du är personlig och delar med dig, såna inlägg gör mig glad” Glad?! Glad över att få läsa om att någon mår dåligt? Vad hände med ”krya på dig, ta paus från bloggen och fokusera på dig själv istället”.

   Fast Tina. Inlägget som Dixi kommenterade var när Kenza tog med sin storasyster för att se Beyonce. Det var alltså inte inlägget där hon skrev att hon mådde dåligt. Kan ju vara bra att kolla upp sånt här innan du kommenterar 🙂

  Som varit med om mer skit än dom flesta? Please, hennes liv kanske har varit brokigt i perioder men hon är ju så sjukt privvad på andra sätt. Blir så less.

  ”stackarn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.