Ytterligare siffror till den Blondinbellska lögnen

Jag har en känsla av att den här femteplatsen kommer bli Isabellas nya fjäder i hatten – en hatt som redan är hoptråcklad av falska siffror, lögner och en stor sandhög att sticka huvudet i.
”1.5 miljoner läsare” kommer ersättas av ”jag tog plats fem på Chefs lista över framtidens lista” trots att det tydligt står att listan är UTAN inbördes ordning. (Icke att förväxla med ”inbördes beundran”)
Plats fem är Isabellas nya 1.5 miljoner och det kommer tjatas in i huvudet på folk genom otaliga inlägg så att sanningen försvinner någonstans långt ner i flödet i googlesökningarnas resultat, precis som hon gjort med sin statistik.
Och med tanke på den avsaknad av läsförståelse som uppvisas bland kommentarerna under inlägget så kommer även den här lögnen vara lättare att implementera hos läsarna än det är att stjäla godis från ett sovande barn.

Jag har ställde frågan till tidningen Chef om varför de publicerar falska siffror utan att kontrollera sanningshalten i dem – särskilt som det skrivits så mycket om Bellas falska statistik under våren, och det här är deras svar.**

Det här var min insinuation:

”Vad jag inte förstår är varför ni går hennes ärende i det här fallet? Är det för att hon inte skulle dra tillbaka sin medverkan i er panel i Almedalen?”

Chefredaktör Cissi Elwin verkar vara på tok för upptagen med att frottera sig med Isabella i Visby än att svara på ifrågasättande mail om densamme, i alla fall av den här bilden att döma och det som låg till grund för min insinuation:

** Om ni undrar varför jag hela tiden skriver ut att jag kontaktat den och den i mina inlägg så är det inte för att jag tror att alla sitter som på nålar för en möjlighet att uttala sig till mig, utan för att det är det publicistiskt korrekta saken med göra i kritiska inlägg som detta och något min chefredaktör lyft upp vikten av.

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kan den här ”Calle” uppriktigt tro att det är olika följare för varje media?

      Många spån finns det. Och det förklarar också andras framgångar.. Trump är ett bra ex på det.

      Jag blir tokig av att se sådant. Ska hela samhället börja räkna som Calle och Blondinbella?

      Ja det är HELT overkligt? Blir helt matt på den sinnessjukt dåliga journalistiken och ointresset att förstå/göra rätt.

      Alltså jag orkar inte. Jag ska också börja räkna saker dubbelt. Tänk om TV4 börjar rapportera sin statistik enligt följande: 5 miljoner svenskar kollar på Let’s Dance och 4 miljoner kollar på Idol. 3 miljoner kollar på TV4-nyheterna och 5 miljoner kollar på sporten. Alltså MINST 17 MILJONER SVENSKAR kollar på TV4.

      Addera resterande program samt valfri multiplikator och snart har vi MINST 170 MILJONER SVENSKAR som kollar på TV4. Och minst 10 miljoner av dom bor i Umeå.

      Man undrar ju var matematikundervisningen samt det logiska tänkandet tagit vägen………

        HAHAHAHAHAHAHA

        Hahaha, nästan värt att tipsa TV4 om det Blondinbellska räknesättet! ?

        hahahahah gillar inte denna kommentaren – älskar!

        Hmm, det sägs ju att den svenska skolan haltar…. hoppas inte Bella är ett genomsnitt av den matematik man lärt sig i grundskolan;)

        Bästa, bästa!!!!!!!

      Jag har tex inte twitter, och kollar inte Facebook heller – så visst kan det vara olika följare?
      Hur orkar man följa överallt? :p

      Det är som att säga att en kund som handlar tre varor i en butik är tre unika köp. S u c k

    Förutom att Bella kör med falska siffror och överdrifter, så verkar hon även ha rejält dålig koll. Så man vet ju aldrig när hon luras eller bara missar att kolla upp saker

    Jag kan ibland pendla mellan tankarna att en granskning av Isabella (och andra influencers) är bra samt att företagen får skylla sig själva om de blir blåsta. Kollar man inte upp fakta så kanske man ska bli fakturerad en massa hundra tusen på falska grunder.

    Isabella kommer undan med så mycket osanning att det nästan känns lönlöst att försöka förmedla detta till hennes samarbetspartners.

    Skönt att denna Calle-man talar om att de är en oberoende redaktion. Vad skulle de annars vara? Beroende av någon? Sina läsare? Nej vet du vad, det är ju ingen redaktion!
    Jag lovar att han är Head of Kissing Major Asses på den reaktionen, så akta dig för att han ska ogilla vad du insinuerar. Varje besökare, följare och klick är ju gjorda av individuella personer. Endast.

    My God, så trött jag blir.

    Måste man följa henne på Facebook för att se hennes inlägg där? När jag gick in och kolla så var senaste inlägget gjort 11 dec 2017.

      Bellas Facebook är ett stort skämt. Några inlägg har inte gjorts under 2018 och enda aktivitet i år är några foton som lagts upp där från andra kanaler.
      Jag misstänker att de 664 tn som följer Bellas Facebook finns kvar från den tid då Mirza skötte Bellas sociala medier. Han delade massor med memes som totalt samlade miljoner likes worldwide. Och som Bella tog till sig äran av trots att det inte var hon som lagt upp dessa utan bara delade vidare!
      Nej, de 700 tn följare som Bella hänvisar till från Facebook (alltså nära hälften av de 1,5 miljon läsare hon anser sig ha) måste följa henne via bloggen, Instagram och andra kanaler än Facebook för att räknas. Annars kan vi direkt halvera siffran 1,5 miljon!

        Jag såg nu att det ligger ett låst inlägg från december 2017 överst på Bellas Facebook. Det ger intryck av att det är det sista inlägget och att 2018 alltså är tomt på inlägg.
        Men det finns faktiskt tiotal inlägg från 2018 vilka dock även funnits på hennes andra kanaler. Och väldigt få likes i förhållande till det stora antalet följare. Skulle tyda på att de som verkligen är intresserade följare Bella på andra sätt också så det som läggs upp på Facebook är inga nyheter utan bara speglingar av bloggen och Instagram.

          Många av följarna på FB kom i samma veva när hon frontade Size me och gjorde den där acnevideon, vad jag minns. För de blev poppis. Dessa konton ligger nog kvar och skräpar.

            Mycket ligger kvar på Facebook från storhetstiden. Användarna försvinner men det är nog inte många som helt deletar sitt konto. Det är för övrigt inte helt lätt ens om man försöker.
            Jag har en känsla av att många har minskat den tid de lägger ned på Facebook.
            Kanske integritetsdebatten på senare tid har inverkat också.
            Själv har följer jag numera bara en handfull personer på Facebook och har kvar några av de grupper jag tycker är mest intressanta. Många av mina tidigare ”vänner” på Facebook uppdaterar inte längre där.
            Instagram har tagit över mycket av det som tidigare hamnade på Facebook. Men så länge man har kvar sitt Facebookkonto så ligger de konton man följer så klart kvar tills man själv avföljer.

              Kolla om ni ligger kvar på Facebook. Annars ta ni bort er, jag gjorde det nyss. Hade missat det totalt.

    Om Calle Fleur verkligen är DIGITAL innehållschef borde han väl veta att det är högst oprofessionellt att räkna digital statistik på detta sätt.

      Ja, men han är det på tidningen chef. Dom lär ju ha 3000 besökare/veckan. Typ som en mindre blogg.

    Calle Fleur borde också veta att följare har ett engagemang runt 0.2% och att det egentligen bara är ett ytligt sätt att mäta idag

    Den där Calles svar, herregud så pinsamt. Detta vissar ju också kvaliteten på alla dessa fjantiga sk utmärkelser. Tramsmänniskor för inbördes beundran med 0 koll.

    Jag skulle vilja se hela mailväxlingen för att kunna skapa mig en egen bild. Jag tycker dock att du som granskande journalist i det här fallet borde ha uttryckt dig mycket mer neutral.

      Instämmer!

      Jag är ingen journalist, var har du fått det ifrån?

        Med tanke på att du utför granskningar av inflytelserika personer och har en stor genomslagskraft (samt en ansvarig utgivare) skulle jag nog säga att du räknas som journalist.
        Men det var egentligen irrelevant, poängen var att jag tycker du borde uttrycka dig mycket mer neutralt. Jag tror du får en bättre och proffsigare respons då.

          Skribent möjligtvis men inte journalist – trots att det inte är en skyddad titel.

            Önskar att ”journalister” på aftonbladet etc också kunde vara så ödmjuka. Många journalister borde fan inte få kalla sig för just journalister.

          Vet du M, jag tycker att en av de stora fördelarna med Camilla är att jag ser avsändaren, jag förstår vem hon är och kan därför själv avgöra vad hon skriver om som är relevant, när hon kanske överdriver, vissa hon inte kritiserar för hon gillar dem etc etc – skitbra tycker jag. Pålitlig, hon drevar inte mot Blondinbella utan försöker ta reda på hur fakta ser ut.
          Det finns inga neutrala journalister, det har deet aldrig funnits. Och speciellt inte i Sverige som har en lång tradition av en ganska ryggradslös kår som av rädsla för att inte få behålla jobbet (eller klättra vidare, hur många har inte hoppat över och blivit ”kommunikatörer” och PR-folk de senaste åren) eller som helt enkelt vill frottera sig med makten, vare sig det gäller politiker eller näringslivstyper.

            Huvudpoängen i min kommentar var inte huruvida Camilla är journalist eller inte, utan att jag tror att hon fått ett bättre svar om hon skrivit mer neutralt. Ingen tycker om att bli angripen eller utpekad och det gör att mottagaren per automatik blir defensiv och mindre benägen att ge ett svar.

              Håller helt med dig M. Hade även varit bättre om C redogjort för vilka siffror som är falska och resonemanget varför det är så. Och insinuationen hade hon ju kunnat utesluta helt. Här verkade det som mailet var aggressivt och svaret kom därefter.

          Varför är svenskar så känsliga av sig? Neutralt, nej kalla en spade för en spade utan att gå som en katt runt het gröt.

    Lögner är hos vissa bara en annan förklaring. Många har svårt att förstå skillnaden på sanning och lögn medan andra inte tycker att en liten överdrift kan vara farlig. Att vi hela tiden matas med fake news börjar bli en fara då de flesta inte är kritisk i sitt sätt att läsa.

    Han har säkert ringt till bella och frågat henne vad han ska svara.

    Allt in influncervärlden handlar ju om tjänster och gentjänster, så hon fyller en plats i deras panel och får samtidigt vara med på listan…

    ”Det har skrivits mycket om det under våren”, nej, DU har skrivit mycket om det under våren. Var det Aftonbladet som nämnde det också?

    Och sen framstår du som så fruktansvärt okunnig och oseriös när du ”ifrågasätter” en tidning och väljer att skriva saker som ”varför går ni hennes ärenden”

    Det är otroligt oprofessionellt skrivet. Om du vill bli tagen seriöst och att andra tidningar och redaktioner ska ta dig seriöst så måste du lära dig att kommunicera och uttrycka dig på ett helt annat sätt. Likadant när du svarade den där tjejen att hennes sätt att jaga läsare främstår som ”desperat”. Du uttrycker dig som en obstinat tonåring. Vilket gör att dina sk granskningar och du tappar all trovärdighet.

      Aftonbladet, Dagens Industri, Resumé, Breakit, Dagens Media, Expressen, Nyheter24, Hänt mfl…
      Jag kan fortsätta om du vill..?

        Har de skrivit om det, eller har de nämnt det?
        Är det artiklar eller notiser?

        Och det är alltså det enda du tar med dig från min kommentar…

          Det jag tar med mig från din kommentar är att du inte verkar förstå skillnaden mellan åsikter och fakta.
          Om jag var du och vill bli tagen på allvar så skulle jag börja i den änden!

            Jag undrar vadå du (Camilla) tycker om att det inte blev en större grej av Isabellas falska siffror än vad det blev?

              Jag undrar vad du *

              ..och när kommer mer av granskningen kring siffror, tidigare anställdas historier, den mystiska (falska?) lappen osv? Uppdatera oss gärna, Cam! 🙂 Är det på G eller har du släppt det?

      Haha men det är ju ett faktum att de går hennes ärenden och inte granskar kritiskt, kollat morgontv på fyran?? Jenny Alversjö kissade ju nästan på sig av upphetsning över att ha Bella där ”jag ääääärrr sååå imponerad av dig” och fnitter och flams och mer smörerier.

        Det kan uppfattas som att de går hennes ärenden, det får man tycka det får Camilla med, såklart. Men tror det är lite, som man frågar får man svar. Jag hade själv inte uppfattat att det där är en fråga som någon ställer i sin profession, utan att det är en fråga från en privatperson som är upprörd.
        Och som sagt jag tror att Camilla måste göra skillnad på sig själv som privatperson och som ”bloggbevakare” och använda en helt annan attityd och annat språk om hon förväntar sig mer uttömmande svar. Jag hade heller inte tagit hennes fråga speciellt seriöst och känt att jag var tvungen att ge ett ordentligt svar.

          Ja, men själv kräks jag lite i munnen över att Bellan f-n aldrig får någon kritisk fråga utan tillåts sitta och rapa sina framgångar om och om, som en trasig skiva. Det enda hon pratar om är hur långt hon kommit på olika plan och allt handlar om antingen antal, kronor eller minuter.
          Aldrig hört någon företagsledare komma med så lite substans och ändå få fortsätta, så orkar själv inte lägga tid på att granska själva granskningen…

      Tycker också att att just den delen med att de går Bellas ärenden kanske drar ner nivån lite. Annars är det väldigt relevant att avslöja hennes lögner. Men generellt blir det mer seriöst om man inte lägger in egna värderingar i det hela.

        Precis, exakt, just så.

      Håller med. Att fråga ”varför går ni hennes ärenden” låter väldigt plumpt och oprofessionellt. Du har bestämt dig innan du frågat.

    drygt 700 000 följare på Facebook, varav 25 har gillat hennes senaste inlägg och 1 har kommenterat..

      Och kommentaren är gjord av Pingis Hadenius!
      Den lyder: ”Snyggt!”
      Att bara 25 personer orkat trycka på Gilla för att Bella meddelar att Löwengrip nu finns hos Amazon tyder på att händelsen inte bedöms vara särskilt betydelsefull.

        😀 skumt, till och med min mamma med 100 vänner på fb får ju mera likes

      Så det blir alltså 0,000037% engagemang om jag räknat rätt. Pinsamt att räkna in de i sin statistik.

    Om Calle menar att Blondinbella har Nordens största plattform eftersom hon har 1.5 miljoner följare på sociala medier så har Chef inte gjort någon bra forskning: Kenza har minst en halv miljon fler följare på samma sociala medier.

      Jon Olsson har över 1 miljon följare på både Instagram och Youtube

        Mupparna i JLC har strax över 1,5 miljoner följare (då har jag inte räknat med deras linkedin)

      Ja ska man räkna på det sättet hamnar Bella ganska långt ner på störst i norden listan (i inbördes ordning)

        Men snälla.. till och med Camcam har skrivit ut här i bloggen flera gånger att Isabella Löwengrip fortfarande har den största bloggen, även om inte bloggen har 1.5 milj följare så fortfarande störst med flest unika besökare. Punkt.

          Men nu är det ju plattform vi pratar om här. Dvs blogg + youtube + twitter + Facebook + instagram. Allt enligt bellas eget sätt att räkna.

          Va? Isabella har inte den största bloggen. Vart har hon påstått att Isabella har flest unika läsare?

            Jo, Isabella har den största bloggen i Sverige även utan sina falska siffror.

              Har hon verkligen det? Har väldigt svårt att tro det.

                Jo, det har hon. Jag har fler läsare än Kenza och Bella har fler läsare än vad jag har.

                  Har ändå svårt att tro det ? men det är väl för att hennes blogg inte riktar sig varken till mig eller någon i min bekantskapskrets.

                  Men hur är jämförelsen om du räknar likadant som Bella (och Breakit?) räknar…?

              Större än Kenza?

                Ja, bloggportalen visar inga siffror att gå på men de visar alla bloggars inbördes storleksordning och av den att döma är jag större än Kenza och med hjälp av Bellas statistik från analytics så vet jag att hennes blogg är större än min då hon inte finns på BP.

              Det trodde jag faktiskt inte. Där ser man. 🙂

          Calle påstår att Bella har Nordens största plattform eftersom han lägger till hennes följare på sociala medier och bloggläsare*. Lägger man ihop dessa för andra influencers, däribland Kenza, har Bella INTE största plattformen i Norden. Jag är förvånad att min kommentar om att Kenza är större med detta löwengripska räknesätt gjorde vissa så sura ?

          Dessutom har Bella betydligt lägre engagemang på sociala medier (räknar nu likes eftersom jag vet att hennes kommentarsfältet är hårt modererat). Måååånga influencers i Norden får 3-20 gånger mer engagemang än hon får. Hon verkar endast få uppmärksamhet i sin blogg med hjälp av provokationsinlägg och genom att outa personliga/påhittade samtal med nära och kära.

          En desperat influencer är vad hon är i mina ögon men det är endast min åsikt. Vad som är fakta är dock att hon INTE har Nordens största plattform om man använder hennes räknesätt.

          *Jag glömde bort att nämna bloggläsare i min förra kommentar.

        Och bloggen är alltså plattformen, han eller tidningen skriver inte att Bella har flest följare i Sverige, Norden eller i världen. Nej de skriver hon har Nordens största plattform (bloggen) och 1.5 milj följare. Läs rätt.

          Men i sitt svar till Camilla så säger ju Calle att Bella har ca 300 000 följare på bloggen. Läs rätt?

            Ja just det och det är alltså den största bloggen (plattformen), och sen säger Calle att Bella har 1.5 följare totalt via olika kanaler, och det är vad de skrivit. Inte att bloggen har det och inte att Bella har flest följare i Norden eller i världen. Läs igen! 😉

              Hon HAR ju dock inte 1,5 miljoner följare totalt? De är ju i mångt och mycket samma följare på alla kanaler, det är ju det som är så skevt. Calle som borde vara åtminstone medelintelligent eftersom han jobbar där han gör borde verkligen förstå detta!

    http://www.isabellalowengrip.se/2018/04/mina-kanaler/
    ”När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, twitter, instagram, youtube och LinkedIn. Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter. ”

    Men Bella har svårt att skilja individer/människor från begreppet unika besökare:
    ”Mäter man månadsvis har bloggen alltid minst 2 miljoner unika läsare”
    Och fortfarande står det på hennes Instagram:
    ” Scandinavias biggest blog, 1.5m readers.”
    Verkar inte som Bella tycker att hon behöver ändra på detta 🙁

      ”Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter.”

      Ska tänka på det nästa gång jag mäter min penis. Tidpunkt? När ingen ser på. Hur? Genom att mäta från andra änden av tumstocken. Resultat? Nästan 200 cm!

      Tack vare Blondinbella blev jag mest välhängd i hela Sverige över en natt. Vilken makt den kvinnan har!

        Haha. Heja!

        Hahahah!
        Imponerande!!!!

        ???

        ”Nästa gång” du mäter din penis? Det är alltså något du gör återkommande? Får man fråga varför?

          Hängpenis som hängbröst och slappt underliv efter förlossning? Hängpenis borde väl göra den längre? Positivt? Negativt?

          Mitt liv är så substanslöst att jag aldrig har något bättre för mig. Och så har jag ju köpt den där tumstocken…

    Fast om man skriver att man är femma på en lista med tolv namn och det är utan inbördes ordning så kam hon ju lika bra vara etta som tolva? Insinueras här att hon säger att hon är bättre än utnämning men det kan vara tvärt om med

      Fast för Bella är nog listor allt, att bli rankad tillsammans med andra (och inte att de bara plockat ett tiotal personer ”ur luften”)

    Men HERREGUD vad tradigt det börjar bli att läsa om Isabella Löwengrip. Du har ju en total hang-up på henne.

      scrolla vidare….

      Läs någon blogg som du inte tycker är tradig då? Tips från coachen

      Nu vill jag försöka svara dig utan att låta bitter eller taskig. 🙂

      Många uppskattar inlägg om Isabella, och jag tycker personligen att det är halva nöjet med den här bloggen. Frågar man mig är det alltså alldeles för lite om Bella jämfört med att jag faktiskt finner de inläggen mest underhållande. Jag hoppas därför att ni som inte gillar inläggen om henne kan försöka bortse från dessa och istället läsa de många andra inlägg om Camilla dagligen publicerar? Din kommentar och attityd låter dessutom tråkig och lite märklig, då detta är en blogg som handlar om just sociala medier – Bella påstår sig ju vara störst, så därför borde man kanske ha lite mer förståelse för att hon även är en av de som nämns oftast?

      Hoppas att du förstår min poäng. Peace och heja Sverige! ✌?

    Liten OT men ändå relaterat till Blondinbella. Jag kollar om Grey’s Anatomy nu när vädret är dåligt i min del av Sörmland. De söker nya ”head of” tjänster, head on cardio är det just nu. Jag kan inte ta det seriöst p.g.a. Blondinbella och hennes anställda.

      Jag är på ungefär samma ställe nu är det kört för mig med?

    OT men såg Catten och hennes cattungar på Böda. Tänkte gått fram och frågat om hon kunde fixa biljetter till Ed Sheeran nästa vecka men ångrade mig. Enligt hennes blogg är det soligt och jättevarmt här idag men nja, vi har nog inte riktigt samma uppfattning om soligt och varmt faktiskt.

      Är också på Böda. Svalt och halvklart.?

    Det var ett bra svar av Calle! Camilla ibland framstår du som enbart löjlig.. ville du själv hamna på listan kanske och själv få vara med i en panel i Almedalen. Din besatthet av Bella börjar bli pinsam, din besatthet av att sänka Bella börjar kännas sjukt. Pinsamt.

      ??? Upplys mig – hur är det ett bra svar? Det är absolut inte seriöst att bara räkna ihop följare på detta vis och helt ofattbart att en som jobbar med digitala medier gör det.

        Det var ett bra svar, BAM just deal with it! Men förstår att det är svårt för Bellaholisterna att acceptera svaret och ni ska såklart fortsätta leta fel och skamma hahaha.. Jo så är det många som räknar ihop, och du tänk också på att många följer i smyg – alltså kanske 300.000 kollar Bellas instagram tex utan att vara följare. Men självklart är många samma som kollar både blogg, fb och ig. Men det var iaf ett bra svar av Calle!

          BAM? Anna Book, är det du?

            På tok för få emoji för att vara Booken ????????????

            Haha troligtvis, aldrig hört någon annan uttrycka BAM BAM BAM. Såg riktigt farlig ut.

          Haha anonym. Personen frågade vad du tyckte var så bra och ditt svar är ”Bam just deal with it”?? ? Förlåt men tror ingen kan ta det på allvar. Då ingen annan räknar sin statistik på det sättet så blir det ju väldigt missvisande och orättvist. Man kan inte hitta på en massa egna sätt att räkna på ? Vem mer räknar ihop? Ge mig ett exempel på någon annan som marknadsför sig på detta sättet

      Exakt vad var det som var bra? Att han kan räkna plus (men inte förstår när man inte bör räkna plus)?

      Hon vill ju inte sänka Bella, för fan hon har ju till och med nyligen köpt hennes produkter. Det är konstigt att journalister inte kan räkna eller vågar ifrågasätta stora profiler, det är ju för fan deras jobb. Rätt av Camilla att ifrågasätta dem!

    Så om jag som ensam följare är inne på en och samma persons blogg, insta och twitter så har den personen TRE följare då enligt Calle???? Jag är verkligen inget ess på matte men tom jag fattar att en person inte kan bli tre på samma gång. Hjälp.

      Men hur skall man räkna? Hur kan du veta hur många som både är inne på blogg och Facebook tex?

        Det är ju precis det som är problemet, man kan inte räkna dem som unika. Men sannolikheten att alla är unika är väldigt liten det är ju rätt uppenbart.

          Man kan vara unik besökare på flera plattformar men man kan alltså inte lägga ihop antalet unika besökare eftersom man inte har någon koll på deras personnummer. Så länge man inte kan följa besökare på exakt individnivå så blir det bara antaganden om hur många individer man når via olika kanaler på sociala medier.
          För tryckta medier, TV, radio, direktreklam och bioreklam har man länge använt räckviddsundersökningar typ Orvesto för att få reda på hur många som ”läst eller tittat i” viss tidning eller tidskrift eller på annat sätt kommit i kontakt med reklam. Men tillförlitliga underökningar saknas för sociala medier som bloggar, Facebook, Instagram, Twitter och bloggar.

        Man räknar helt enkelt inte ihop. Pratar man blogg anger man statistiken för den och pratar man instagram anger man antal följare där.

    Sen en sak till när hon säljer i samarbeten. Gör hon reklam för del via hennes Facebook också då eller skriver hon om det i bara bloggen och Instagram? I såna fall borde ju hon ju inte räkna med följarna på fb då.

      Varför ska någon betala Bella för ett samarbete på bloggen bara för hon har nästan 700 000 följare på Facebook som hon knappast uppdaterar? Ett reklaminlägg på bloggen ses av den som besöker bloggen oberoende av om vederbörande också följer Bella på Instagram och/eller Facebook.
      Det är där den springande punkten ligger och felaktigheten i Bellas resonemang. Återspeglas inte det stora påstådda antalet följare/läsare totalt av besökare på bloggen så kan hon hävda att hon har miljoners miljoner följare totalt men det ger ändå inget mervärde för den som köper reklam enbart på bloggen.

    Calle du läser säkert detta. Jag tror du är en klok man. Men tror du verkligen det är 1,5 miljoner unika följare i hennes medier? Tror snarare det är max 700 000 unika följare.

      Kanske en hel del smygföljare också, så kanske mer än 1.5 m 😉

      Max 400 000 sku jag säga

    Haha Calles svar blev för mycket, för de flesta. Riktigt uppmuntrande ?

    Såg just på Expressen direkt La Bella kvittra om sina 60 anställda bla bla bla. Snälla nån, nyp mig i armen och säg att människan inte finns på riktigt för hon gör mig inte till att vara stolt för att vars kvinna.

      oj sorry slarvig text?

    Come on Calle! That is not the way to add things up?! WHO counts that way??

    CAMCAM Keep up the good work, I think this whole Bella-snowball only just started rolling.

    han tycker ju själv att det är helt okej att hitta på 300 000 extra följare från sitt räkneexempel med 1,2 miljoner för att komma upp till 1,5 miljoner… hahaha! vet han hur många 300 000 följare är ens? det är inte som att avrunda 70kr till 100kr direkt.

      Men alltså rebecka tror du missförstod lite.. Vadå hitta på 300 000 extra följare – det är ju ca 300 000 bloggläsare han menar med webplatsbesökare. Han har lagt ihop instagran, Facebook, Twitter plus bloggen/webplatsen. Det var ju inget hittepå även om en del läsare även är fb – el insta-följare, han skriver dock inte unika. Men sen finns ju en del som ”följer” i smyg också utöver det, svårt att räkna exakt by the way.

      Daaah… de är ju osynliga följare som kollar Bellas insta utan att följa ??

    ”Om man adderar knappt 300 000 webbplatsbesökare…”

    Under vilken period? Den senaste månaden? Det senaste året? Sen tidernas begynnelse? Unika besökare? Återkommande?

    ”I begreppet följare räknas rimligen inte bara webbplatsbesökare…”

    Sen när har webbplatsbesökare räknats som följare? Om man alltså råkar gå in på hennes hemsida så är man plötsligt en följare?

    Good lord…

      EXAKT SÅ! Att människor som arbetar med sociala medier (eller med marknadsföring/försäljning generellt för den delen) inte fattar hur man räknar sådant här, hur komplext och godtyckligt det är, det tycker jag är skrämmande. Och det är precis det som gör att Bella kan fortsätta sprida sina påhittade siffror. Men med lite sunt förnuft kommer man ganska långt, och things don’t add up..

      Är det besökare på https://lowengrip.com/
      man vill räkna in som läsare/följare ?
      Hur kan det vara intressant för den som vill köpa reklam på Bellas blogg eller hennes Instagram?
      Skulle den som letar information om en Löwengrip-produkt eller vill reklamera en leverans på hemsidan automatiskt bli ytterligare en läsare som är intressant för den som vill annonsera och samarbeta med Bella?
      Vilken logisk kullerbytta!

      Tänk hur många följare Wikipedia och 1177 har då ?

    Hon är ju på plats nr 5 så hon ljuger ju inte. Misstänker att hon inte har läst igenom det alls utan bara snabbt kollat vilken ”plats” hon kom på

      Finns inga ”platser” eftersom de 12 namnen är utan inbördes rangordning.
      Felet var att de numrerade listan över huvud taget.

        Ja, men eftersom det är numrerat förstår jag om man får uppfattningen att det finns en ordning i listan om det är så att man inte läser igenom texten

          Ja, men grejen är ju att Isabella inte brydde sig om att lyssna/läsa/ta reda på vad det handlade om utan bara kollade på sin egna bild, texten om sig själv samt siffran ?

    Calle kanske aspirerar på jobb i den Löwengripska sfären, gäller att visa att man kan räkna på rätt sätt då ju!
    I övrigt undrar jag hur många tidningar m.m. man ska behöva sluta läsa för att de så uppenbart inte bedriver seriös journalistik eller gör minsta lilla faktakoll. Vad är det med Blondinbella och media, är hon så oemotståndlig så att ingen VILL kolla upp fakta för att inte förstöra bubblan? Hon kan ju inte vara viktig nog för att ställa krav på vilka frågor som får ställas. Eller får, får hon naturligtvis men jag tror det blir ett större problem för henne att inte synas än för tidningarna att inte ha artiklar om henne.

      Hemskt sätt att leva egentligen, innerst inne måste hon ju veta sanningen.

    Hur fan kan du anklaga någon för att ”gå hennes ärenden”??!
    Känns lite stalkervarning på Dig

      Ja, alla medier som granskar företag o.d är ju stalkers. Hör du hur löjligt det låter?

    Men vad har hänt med kissies statistik på bloggportalen? Hon är inte ens med på topplistan längre…

      Det är väl inte så konstigt? Hon har inte varit aktuell på minst två år.

      Tror inte hon är registrerad där längre iom portalbytet

    Jag håller inte med Isabella i allt, men jag måste säga åt du går till en överdrift när det gäller henne. Det känns mer som att du har ett agg mot henne än din ursäkt att du ska granska. Du tar varje tillfälle i akt att baktala henne. Du tar upp varenda liten grej du kan för att kränka och mobba henne, och du kan även vara kaxig i dina kommentarer till dina läsare. Varför vill du få andra med dig på detta? Är du medveten om vad du bidrar till? Som om samhället inte är tillräckligt tuff med alla mobbare som finns. Uppmuntra till att acceptera att alla är olika istället gör att hitta fel på någon annan- speciellt Isabelle.

    I välmening.

      Men det är ju som att säga till en influencer att den går till överdrift med att beskriva sitt liv i varenda detalj? Det är granskningar och rapporter från stora/intressanta bloggar och sociala medier som är den här bloggens innehåll

    Men hur många är BB chef för? Möjligen hennes team med Simon, MUA och stylist.

    Haha shit vad Du framstår som en grinig missunnsam tant camcam

      Haha – kommatecken – vad d – liten bokstav – u framstår som en grinig – kommatecken – missunnsam tant – kommatecken – C – storbokstav – amC – stor bokstav – am – punkt –

      Thanks for playing!

    Hon kan då konsten att ”lite fint” linda in sina siffror ?

    Kan ni inte bara erkänna att Isabella har lyckats komma en bit på vägen och hon uppfyller sina drömmar steg för steg? Jag tycker att det är imponerande gjort för en 27 årig kvinna.

    Dock kan man ha synpunkter på hennes ständiga smile och svängande hår i varenda instagramvideo, det ser ju löjligt ut då det är ju bara samma hela tiden men hon har hittat sin nisch och hon blir väldigt rik på det.

      är väl inte imponernade när man ljugit sig mer än halva vägen fram? 🙂

      Jag är mer imponerad av de som är riktiga entreprenörer och som faktiskt har byggt upp bolag på riktigt, utan skryt, falska siffror och hjälp med allt från påklädning till dagislämning. Eller ingenjörer, affärskvinnor och chefer som har riktiga ansvarsområden på riktiga företag. Eller alla undersköterskor, kassabiträden, veterinärer och alla andra som varje dag går till sitt mer eller mindre glamorösa jobb och gör det som behövs utan att skryta och framhäva sig själv i varje andetag. Skryt och falskhet är något jag aldrig har känt respekt för oavsett hur känd, rik, mäktig och vacker personen i fråga är.

        Vad är skillnaden på Bellas företag och riktiga företag!

    Alltså på riktigt!!!! Vem bryr sig om hur många följare hon har??? Två eller två miljoner, jag skiter fullständigt i vilket. Och varför kommenterar jag då? För att, snälla folk sluta bry er om sådana här ICKE grejer!!!! Så sjukt löjligt så man tror det är dagis på nytt. Vem bryr sig på riktigt??? Är det verkligen någon?

      klart det spelar roll hur många följare hon påstår sig ha och hur många hon faktiskt har, när hon tjänar pengar på falska siffror!

        Och det bekommer dig hur??? Buhuhu hon tjänade extra oförtjänta pengar…. Hur är det något som du borde bry dig om??? Anmäler du grannen som är elektriker och hjälper dig svart också??? Vem bryr sig, förutom Rebecka??

      Tja, du kan väl göra en bedömning utifrån antalet kommentarer på varje Blondinbella-inlägg? Men nu vet vi hur du känner.

    Förlåt blev anonym. Det var jag Mia som svarade!

    Har någon sett intervju med Espressen? Hon är så stolt att säga att hon prestigelös, håller ni verkligen med ? Hon är ” Sveriges mäktigaste kvinna” men hon kan knappt svara på vad makt betyr för henne. Vad är poäng ? Hon ser ut som en stor bluff och för komplettera hennes klänning ser väldig billig ut. Är den verkligen skräddarsydd ? Well Well ….. många ord men ingen betydelse.

      Avbrots det for dig ocksa mitt i efter ca. 5 min? ville se hela intervjun. hon har blivit bra pa intervjuer maste jag saga, valdigt politisk med att ducka fragor osv

    Och de andra två i panelen – gick de deras ärenden också då så att de inte skulle dra sig ur panelen?

    Tom chef har kommenterat att det är utan inbördes ordning som kommentar i inlägget på hennes blogg ? pinsaaaaaamt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.