Isabella Löwengrip flyttar bloggen till Tailsweep

Jag undrar varför det blev så? 
Var det ingen annan som ville ha henne? Jag vet nämligen att hon haft möte med alla plattformar från Tourn till Loppi men egentligen skulle hon ju starta upp ett eget säljteam eftersom United Influencers inte kunde sälja på alla hennes utländska följare. (Sanningen – United Influencers kickade henne i samma sekund som deras fd VD Linda lyftes från sin post som VD eftersom Isabellas avtal var helt orimligt, men jag antar att det lät bättre med ”sa upp sig för att skapa upp ett säljteam”)

Men med tanke på att hela Isabellas flashiga plattform nu bytts ut mot en helt vanlig blogglayout så kan inte detta varit någonting annat än en nödlösning, eller vad tror ni?
Det ska bli intressant att se vilken information Tailsweep kommer använda för att sälja på Isabella. Den korrekta – 260 000 unika besökare i veckan eller Isabellas falska på 1.5 miljoner?

För att nå Isabellas högt flygande mål på 2 miljoner i månaden på bloggen – dock med det egna säljteamet – så måste nog Tailsweep använda sig av Isabellas falska siffror, hur ska de någonsin annars kunna leva upp till förväntningarna?
Det känns ju helt rimligt, det här… 🙂

Jag har jobbat stenhårt under våren för en lösning där jag bygger upp ett eget säljteam och jobbar med externa parter. Nya budgeten för Löwengrip Invest från och med i höst har jag satt till 2 miljoner – i månaden istället. Simon och jag har jobbat i princip dag och natt för att styra om bolagens intäkter men nu så.//Isabella


Bilden kommer från Isabellas blogg.

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    undrar fortfarande var markerade månaders inlägg försvunnit, varit borta över ett år nu..

    från hennes arkiv http://www.isabellalowengrip.se/archive/
    juli 2014 (82)
    juni 2014 (114)
    maj 2014 (109)
    ***här fattas inlägg***
    november 2013 (78)
    oktober 2013 (127)
    ***här fattas inlägg***
    juni 2013 (119)
    maj 2013 (139)
    april 2013 (120)

    jag såg en kommentar som frågade om det i höstas tror jag, varpå hon svarade ”oj hoppsan, det visste jag inte! ska be dem kika på det” eller liknande, men inget hände.. vad döljer hon?

      Det var väl då hon gifte sig?

        ja, bland annat. de gifte sig i aug 2013 och i nov 2013 föddes gillis. så massor av tid innan bröllopet samt när gillis var bebis är borta.

      Oj, 3 plus 5 månader var inte lite. ?

      Kan hon ha gjort dem ”osynliga” helt för att sen när har tid över, kunna ändra eller rensa bort det hon inte vill ha kvar? Men att hon inte haft tid?

      Kan det ha med Skatteverket att göra? Tänker att mycket kan ha varit sponsrat iom bröllop, etc. men att Bella då inte hade juridisk hjälp med diverse kryphål i lagen..?

    Oj, känns inte så lyxigt. Mycket reklam från Tailsweep i bloggen nu och inte så bra font i mobilen. Vad händer?

    i hennes ”om”-sektion har de skrivit, igen, att hon har nordens största plattform med 1.5 miljoner följare. vilket då indirekt syftar på bloggen tänker jag eftersom de inte skriver ”sociala medier” utan bara hänvisar till en (singular) plattform = bloggen. men då borde de också skriva ”läsare” och inte ”följare”…

      Om hon försvarar med att det är siffran på sociala medier + blogg har Kenza betydligt fler totalt.

        Camcam: kan du förklara hur du vet att BB har fler läsare än Kenza? Kenza har internationella läsare och 1.8m följare på instagram + hon var nästan alltid större än BB när bådas statistik var offentlig. Får inte ihop det, hon kan väl inte vara Sveriges största bloggare?

          Bloggportalen visar bloggars inbördes ranking medan man ska bortse från siffrorna. Med det sagt så är jag ungefär dubbelt så stor som Kenza och jag vet hur många läsare jag har och jag vet hur många läsare Bella har och hon har fler läsare än jag. Annars hade JAG varit Sveriges största bloggare och då hade ni aldrig hört nog om det. =)

            Okej! Tack för att du förklarade 🙂

      Jag har för mig att hon äntrat sig från att siffran 1,5 miljoner var totala antalet följare på sociala medier till att det var en ”genomsnittlig siffra” för antalet läsare på bloggen där man räknat in besöksantalet från barnens födslar, skilsmässan och när media skrivit om henne.
      Vilken ”slump” att det i båda fallen blev just 1,5 miljoner…

        Hur kan man ens räkna det så, det är några händelser som fått statistiken att öka, men inget man kan gå efter. Förstår henne inte alls. Det är nästan som att jag skulle säga att jag får 80 kommentarer på Facebook varje månad, för att jag en gång fick det när jag fyllde år – en händelse som ökar aktiviteten liksom. Usch.

      Tänkte också på det här med ”100 miljoner i omsättning i bolagen hon är verksam i”. Nu blir det lite felräkning eftersom alla bokslut inte har kommit in. Men räknar jag med de senaste omsättningarna som finns (från allabolag) kommer jag endast upp till 42,5 miljoner i omsättning. Antingen måste omsättningen har ökat enormt 2017-2018 eller räknar de också med där hon är delägare (kan tillägga att jag inte räknade med Flattered eftersom hon inte är med i styrelsen).

    TIPS

    Egoina skriver ett bra inlägg angående hennes kommande samarbetsresa till Kreta! Härligt att se ett öppet och tydligt inlägg angående detta. Två tummar upp för detta ????
    http://egoinas.se/2018/07/24/kreta-pa-torsdag/

    Helen Torsgården födde bebis nr 2 igår kväll, 1 månad för tidigt. Se hennes instagram + instastories. Stort grattis till henne och hela familjen!

      Instämmer om Egoina! Verkligen ett föredöme på den punkten.

      Härligt!
      Hon frågade mig hur jag tyckte att hon skulle göra. Så tumme upp på den!

        Jisses ska du ha diplom?

        Haha okej va bra då vet vi ??

        Så du skulle vara ett föredöme att gå efter Camilla tror inte det. Stig ner från dina höga hästar och grandiosa självbild.

          NÄÄÄJ! Det fläktar så svalt här uppe! Jag vägrar! 🙂

        Åh herregud…

    Blev inte så stor vinst heller för LCC enligt dagens artiklar i breakit och e-handel.

      Vinst endast 313 000 på hela året ?. Inte konstigt att de aldrig vill prata vinst utan bara omsättning

        Det känns fnuttigt att endast sälja via svenska apotek och Amazon (det sista som inte ens verkar ta fart överhuvudtaget) om de nu vill branda om sig till ett premiummärke.

        313000 som resultat för 2017 är också pinsamt lågt. De pratar hela tiden om att de alltid går i plus men detta är ju nästan +/- noll egentligen.

          Premiummärke ”med heeeeelt nya produkter”, som det stod i Breakit-artikeln (Pingis). Det är ju inte sant. Samma produkter till dyrare pris.

          Det låter ju helt sjukt lågt? Jag har ett litet AB med bara mig själv som anställd och gjorde mer än dubbelt så mycket i vinst 2017.

        Oj det är ju helt värdelöst jämfört med omsättningsskrytet!

      Har väl kostat ett del med lanseringen. Så vinst kommer senare.

        Om det nu kommer, dvs.

        Anonym 9:39: Okay, det tror inte jag. Tvärtom, det är ett luftslott. Löwengrip och Hadenius har pratat om en omsättning på 100 mkr för 2017 – ökningen från 2016 års 35 mkr blev 47 mkr 2017, dvs 12 mkr och inte ens i närheten av 100. I breakits artikel påstår nu Hadenius att man förväntat sig 55 mkr vilket är ren lögn, det har aldrig uppgivits förr. Sanningen är att de kan pladdra som de vill eftersom de äger bolaget själva. Ingen behöver bry sig utom de själva och revisorn, som skall tvingas godkänna alla avdrag för viplounge Arlanda, resor, kläder, mua etc etc. Tycker personligen att det är fasa med kvinnor som drar skam över vårt kön i affärssammanhang. Oseriöst och oprofessionellt.

          Jag är oerhört nyfiken på resultatet på Bellas personliga bolag. När kommer det? Med tanke på hennes privata och flashiga leverne, med anställda till allt, är jag onormalt nyfiken.

            här är nya siffror för hennes investmentbolag 🙂 https://www.allabolag.se/5567988927/lowengrip-invest-ab

              Rebecka: nej, det är förra årets siffror, brutet räkenskapsår så nya siffror för 1806 lär komma efter sommaren.

                De verkar ha satt i system att lämna in årsredovisning så sent som möjligt så den som avser räkenskapsåret 170701-180630 lär inte dyka upp på allabolag förrän i slutet av januari nästa år.

                  Löwengrip Beauty AB har dock inte brutet räkenskapsår.

                Man har sju månader på sig efter räkenskapsårets utgång. Dessvärre får vi nog inte se ett nytt bokslut för Löwengrip Invest förrän i februari/mars 2019. Om nu inte Bella av någon anledning vill att det ska bli offentligt tidigare förstås.

            Gå in på allabolag.se och sök på Löwengrip så kan du se alla de olika bolagens resultat!

            Månne hon lever över sina tillgångar? Lyxen blir väl skattefri om lägger allt på företagen…

      https://www.breakit.se/artikel/14473/sa-gar-det-for-lowengrip-tagit-manga-engangspuckar
      Den dyra felrekryteringen var säkert Stefan. Men om det blev dyrt måste det betyda att Stefan inte hade provanställning i sex månader utan man enades om ett avtal angående anställningens upphörande. I annat fall så hade det inte behövt bli dyrt utöver den lön han haft i sex månader.
      Fast egentligen är väl 2018 års resultat mer intressant än resultatet för 2017. Det har redan gått sju månader av 2018 och utomstående får vänta ett helt år på nästa bokslut.
      För Pingis vägrar ju att svara på frågor om vinst. Vinst? Ja, vilken vinst? Finns många olika vinstbegrepp var hennes svar senast men siffror blev det inte 🙁
      Bella talar dock gärna omsättning så där kanske vi kan få veta något mot slutet av året.

        Precis! Bella som gärna skryter om allt verkar undvika prat om vinst. Med tanke på att deras existerande kunder bunkrade upp på gamla produkter kommer nog andra halvan detta år vara mycket svagare.

        Intressant artikel. Flera personer jobbar med Amazon för att förstå vad som krävs, reviews med mera

          Och där avslöjade pingis att det är dom själva som skriver recensioner

        Anton: Fick precis en tanke. Kan det varit pga att de ville undvika att betala ut allt som de var skyldiga till Stefan som de gjorde om hela bolaget? När LCC inte finns mer upphör deras kontrakt och eventuellt avgångsvederlag till honom?

          Kan det tex t o m varit så att han fick aktier i LCC och nu ville de bli av med honom?

            Bolaget har inte “gjorts om”. Det är endast varumärket och produkterna som fått en make-over.

              Enligt Pingis….”Men den stora kostnaden var alla utvecklingskostnader i och med att vi beslöt att göra om hela vårt varumärke och stänga ner LCC. Det är en stor grej i vår bransch”, säger hon.”

                Den fetade texten får mig att tro att de har ombildat hela bolaget.

                ja märket LCC .Men bolaget har bara bytt namn.

                  Har de samma orgsnisationssiffra då?

                  Eller vad får dig att vara så säker på det?

                  Och varför kalla det för att ”stänga ner”?

                  Jag jobbar med marknadsföring och man kan göra om/byta varumärke utan att det påverkar företagets organisation alls. På mitt jobb har vi tex slagit ihop två varumärken till ett. De är dock fortfarande två olika företag på pappret. Ett varumärke är ett ”mjukt värde”, som man kan göra vad man vill med utan att det påverkar företaget som sådant.

                  TRH, tror de är för dåliga med ord för att förstå innebörden av stänga ner. De bytte ju namn från LCC till Löwengrip. Är ganska säker på att det bara handlar om det.

                  Susawoo: Ja det är en trolig tanke.

                  Fast är inte Pingis utbildad ekonom och borde veta bättre? Felciterad?

                  Är väl uppenbart vid det här laget att Pingis inte alls ”vet bättre”.

                LCC som i varumärket, inte bolaget som förresten heter Löwengrip Beauty AB och registrerades 2012.

                  Ok. Så det är samma siffra på det fortfarande alltså?

                  Ja det är samma organisationsnummer.

                  Tack för info ??

                  Sofia: Vet du om det inte finns ett annat sätt som de kan ha omstrukturerat för att bli av med Stefan och ändå behållt samma organisationsnummer?

                  Ja det finns det. De kan ha gjort en ”intern” omorganisation så att t ex hans roll blir överflödig och kan sägas upp p g a ”arbetsbrist”. Väldigt vanligt sätt att göra sig av med oönskad personal utan att bryta mot LAS. Gissar då att Stefan förhandlat till sig en lång uppsägningstid och eftersom han är arbetsbefriade under den perioden ska kostnaden tas när avtalet ingicks (förenklat uttryckt). Så om det skedde innan 31 december 2017, kan det innebära att företaget fått ta en kostnad för lön, semester, sociala avgifter och pension för gissningsvis 12-24 månader framåt. Kan då röra sig om flera miljoner, vilket lätt kan ha ätit upp årets vinst.

                  Sofia, jo ok. ?

                  Jag tänkte mer om det finns en som motiverar att de bytte varumärket samtidigt.

          Fast det skulle inte ändra deras ev skyldigheter gentemot honom. Ett bolags verksamhet och i riktning kan ju ändras från ett år till ett annat men det är fortfarande en och samma juridiska person. Hade det startat ett helt bytt bolag så hade det företaget int haft något med Stefan att göra, men LCC hade inte kommit undan.

            Men om LCC har tömt sina tillgångar delart upp allt mellan så finns där inget att hämta när vidare försäljningar av nya varor görs.

            Men framförallt om han fått andelar i aktier så har de lösts ut och han har sedan inga vidare fordringar.

            I vilket fall. Enbart en spekulation från mig. ?

              *Men om LCC har tömt sina tillgångar delat upp allt mellan sig…

          Vem är Stefan och vad hände med honom? Har helt missat detta men det låter intressant.

            En ”hot shot” från London. Han hade jobbat i hyfsat stora bolag tidigare och jag undrade hela tiden vad han ville och fått lovat från lilla LCC.

              BB skriver i ett inlägg från augusti 2017 att sedan Stefan började så jobbar de nu med nyckeltal. Det verkar ju helt galet om de inte gjort det tidigare! Jag tror att Stefan motsatte sig en omarbetning av varumärket vilket Pingis och BB inte accepterade. Jag tror att Stefan var smart nog att se att en omarbetning inte skulle bära sig.

                Kanske.

                Men han var bara på tapeten i ca en månad och efter det så ville de ombilda varumärket och just pga den tidslinjen gör att jag tror att för att bli av med Stefan som det skedde.

        Åh, det är så gulligt när Breakit publicerar beställningsartiklar från Isabella.

          Vet du mer om deras arbetsrelation? Jag frågar för att deras artiklar är sjukt hyllande samtidigt som de påstår sig vara en nyhetssajt. Det är sällan de följer upp angående bisarra påståenden om Löwengrips påhittade förträfflighet?

            Jag har också funderat på det.

            Undrar då hur verkligheten överrensstämmer med andra personer och företag de skriver om.
            Svårt att ta dem seriöst.

      Artikeln: http://www.ehandel.se/Lowengrip-okar-med-34-procent—men-nar-inte-sitt-mal,13010.html

      Jag förstår ju att anledningen till den låga vinsten är att den ätits upp av investeringar. Men är osäker på om omförvandlingen till premiummärke har varit så lyckad. Om man tidigare köpt the Cream för 239 kr på Apotea, och nu köpt på sig ett lager för 89 kr hos matsmart, kommer man då att vilja köpa den långt senare för 425 kr som den kostar nu?

      Sedan nylanseringen har the Cream sjunkit från plats 40 c:a till plats 85 på Apoteas topplista, och jag antar den bara kommer sjunka mer. Helt anekdotisk förståss, men kommer försäljningen verkligen att återhämta sig när de trogna kundernas matsmartslager tagit slut?

        Nej alltså, de är ju inte tillräckligt etablerade och har inte unika produkter nog att ta ut såna priser imo. Känns som om man ska vara dunderfrälst och tokälska produkten för att acceptera en sådan prisökning men alla recensioner är ju typ ”bra grej men inget speciellt” och har svårt att se att folk accepterar den höjningen för ”inget speciellt”

        Eftersom du får professionella märken till de priserna så kommer de nog bara sjunka. Du kan få exuviance, paulas choice, jan marini osv för samma summa

          Ja precis. Isabella verkar ju prova mycket produkter (som kreativ chef) men hon skriver ju väldigt lite om hudvård/kroppsvård egentligen. Är ju mest bilder på Löwengrip med finare märken typ Chanel, Glossier, Elisabeth Arden, och så nån kommentar om vad hon köpt på flygplatsen eller ”vår brun utan sol doftar så gott”!

          Pingis säger i Breakit-artikeln att konsumenterna nu är mer intresserade och utbildade inom hudvård, och att det då går att satsa på att vara ett premiummärke, men jag vet inte. Jämfört med Paula’s choice t ex, så är ju priserna i samma klass, men de har en grundare som är en guru i ämnet. Varför skulle någon välja Löwengrip på Amazon när de kan köpa PC eller liknande?

          Sen har jag funderat lite, jag tror det var ett otaktiskt beslut att sälja ut på matsmart istället för typ Ullared. Där hade kanske en ny kund kunnat upptäcka torrschampot till halva pris, och sedan köpt det igen till ordinarie. Nu känns det som att det istället blev trogna kunder som köpte ett lager av sina favoriter, som gör att det dröjer innan det blir rörelse på nya hyllan. Hmm, men de kanske var tvungna att sälja ut lagret snabbt.

    Kan någon förklara vad Tailsweep är?

      Ett säljföretaget som säljer annonsplatser på bloggar.

        Tack 🙂

    *luftslott*

    https://youtu.be/HdteSQzKE_4?t=52s

    Trump och Bella. Lika som bär! Bygger business på falska siffror.

      Sk fake figures

      Med den lilla skillnaden att Trump är president, vilket innebär en av världens mäktigaste män, och en världens största ledare (oavsett vad man tycker om honom, nota bene). Dessutom han har en slant på banken, i nuläget cirka 3 miljarder USD. Så jag tror inte riktigt man bör försöka dra jämförelser mellan dem två.

        With the help of a small loane of a million dollars…

          Tror i vilket fall inte att han behöver gå och lägga sig hungrig.

        Han startade med lögner som gav honom lån och karriärsmässiga fördelar, sedan byggde han på därifrån. Känner igen den stratgein.

          Nej, han ärvde. Hade han inte gjort nåt med pengarna als hade han varit rikare idag.

    Ju högre man flyger desto längre ner till marken är det och i bästa fall kommer man ner med fötterna först.
    Denna flicka lever verkligen i ett luftslott lika stort som sitt ego:)

      Luftslott är dåligt konstruerade, så det blir kanske att flytta tillbaks till höghuset i Jakobsberg. Ränderna går aldrig ur.

    Nu är det bäst att Umeå-läsarna levererar. Heja!

      Jag har hört att man i Umeå redan har börjat köa upp för att bli bland de första att få tag på Bellas hårband 🙂

        Det är lite för kallt för oss att gå runt i hårband tyvärr, eventuellt om de görs med öronmuffar!

          Öronmuffar när det är närmare 30grader? Hur varmt behöver du ha det innan du kan ha hårband?

            Det var nog ett så kallat skämt

    Och jag vill fortfarande veta mer om Universums luftslott. Har du fått brev från advokat CamCam eller vadan denna tystnad?

      Vad är det?

        Mona

          Jaha,vad är det som har hänt?

            Vill också veta mer om Mona.

      Har jag missat något? Har det hänt något nytt? Och tror du man kan ”tysta” mig med brev från någon advokat? Vad skulle det stått i det?

        Du lovade att berätta om husförsäljningen. Enda nya jag vet är att de ska flytta lagret. Fick för mig att du tystades av ponnybarnets advokater?

          Ah!
          Nä, jag tystades inte av Nellies advokater – du kan läsa om det här:
          https://bloggbevakning.se/2018/02/15/svaret-pa-fragornas-fraga/

            Universum då som var frågan egentligen? Skulle du inte berätta mer?

              Ja, undrar också. Du skrev någontin om att du hade mer på henne i samband med deras husförsäljning och att det skulle komma ett inlägg.

                Nä, Camcam skrev väl bara att hon visste den egentliga orsaken till husförsäljningen men livade väl aldrig att hon skulle berätta för oss iom att hon bara återberättar det bloggarna själva redan skrivit om?

                  Mitt minne är typ Mona vill du berätta själv eller ska jag göra det. Om Isabella står det ju saker som kommit fram på annat håll. Jag är iaf otroligt nyfiken.

                  Kolla inlägget 14 juni. Jag har rätt.

    Tror många vill ha henne men att hon har för höga krav än vad som är rimligt

    Jag har inte förstått fullt vad Nordic Tech House gör så gjorde ett besök på deras hemsida. Inte för att jag blev så mycket klokare av det. Otroligt överambitiös hemsida och lite fåniga bilder under kontakter. Det jag kunde konstatera är att även de marknadsför sig med hjälp av de 1,5 miljonerna. ”You will be given exclusive access to our tech-teams, growth hackers and digital business strategists. Above that, we tap in to the wisdom of the crowd. Growing a 1.5 million fan base over the last decade has taught us how to apply a data driven approach to get real insights. Guessing is just not good enough.” Så tack vare vad denna ”fan base” tycker och tänker ska man hjälpa andra entreprenörer att lyckas stort. Typ?!

      Johanna, tack, kollade jag med, vad gör de öht? Reggat 161125, start moms 170113- de borde komma med en årsredovisning snart. Med tanke på deras andra små bolag kan man nogutgå ifrån att det är blygsamma siffror. Nissehjälpen, ett av deras andra bolag, gjorde 64 tusen kronor förra året, gick back med 6 tusen. Miis, ett annat, gick med minus 46 tusen, 0 i omsättning. Konstaterar att revisorn är samma som för LCC, de får jobba hårt.

        Jag gick in på deras hemsida för att se cases på vad de har gjort. Var bara en lista på företag men inget tydligt på vad de har gjort för företagen. Det känns som ett vanligt programmerarföretag som försöker se mer märkvärdigt ut. Plus: gillar deras logga ?

          Precis vad jag reagerade på också. Att de under rubriken ”Great things we’ve done” bara radade upp företagsnamn utan att beskriva det fantastiska som de har gjort för kunderna. Vid en närmare titt (jag har nog för mycket tid på semestern 🙂 ) är det mycket luft bakom dessa kunder också.

            Ja alltså ska man stoltsera med kunder vill man ju gärna ha ett kort uttalande också 🙂

      Haha, vad läste jag precis?! De där 1,5 miljonerna följare verkar ju vara magiska, de följer Isabella, de följer Löwengrip, och nu är de också Nordic Tech House ”fan base”. Och vadå ”data driven approach”? Är väl snarare Isabellas privata draman och provokationer som hållit intresset uppe. Vilket dravel.

      Intressant ändå, jag har heller inte fattat vad det är de sysslar med. Luktar lite luftslott där också.

        ska bli intressant att se vad det står på nya Hermine Holds hemsida sen, haha!
        blev besviken att det inte stod med på Flattered, där nämndes inte ens bella fastän hon är ”medgrundare”, konstigt att hon inte vill glänsa där.

          Har jobbat en del med Flattered och kan säga att de som är i ansvar där ogärna associeras med Bella. Så det är knappast hennes eget val att inte få ”glänsa” där…

            Do tell more! Vad är det med Bella de störs av?

            Ja, hon har ingen operativ roll i Flattered och bara Pingis sitter i styrelsen för att bevaka minoritetsposten som hon och Bella har via ISPI Holding.
            Bolaget körs av Gustav och Hanna som är de ursprungliga grundarna samt försäljningschefen Emma.
            Bella gör reklam för Flattered på sina plattformar men i övrigt har hon inget med Flattered att göra.

              Ok, jag trodde att hon var en av grundarna till bolaget?

              Min fråga var mer om vad det är som de inte gillar med Bella som får dem att vilja begränsa deras arbete med henne.

                De har aldrig rakt uttryckt exakt varför de ogillar att associeras, men varje gång hennes namn kom på tal från vårt företags sida så påpekades det MYCKET snabbt att hon inte har något med deras arbete att göra. Kan för övrigt lägga till att de som jobbar på Flattered är superproffsiga och trevliga.

                Gustav och Hanna kom till Bella och Pingis med idén till Flattered.
                Därför skrev jag grundarna men bolaget bildades av Pingis och Bella eftersom det var genom Bellas sociala medier som Flattered skulle ha möjlighet att marknadsföra sig.
                Flattered har dock från början varit Gustavs och Hannas baby.
                Varför Bella inte får vara med längre kan jag bara gissa mig till. Alla kan ju inte älska alla här i världen 🙂

                  Var det deras idé från början? Hon var ju så nöjd och berättade hur hon själv hade kommit fram till den briljanta affärsidén inneskor.. ja jag vet, jag borde ha vetat bättre

                  Bella har uppfunnit hjulet och det många gånger.
                  Tur att hennes uppfinningsrikedom har gett oss så många fiffiga nyttigheter 🙂

                  Om jag minns rätt var det väl så att Bella skrev något på bloggen om behovet av inneskor som inte var ”vanliga fula tofflor”. Hon kontaktades då av Gustav och Hanna som hade sin idé om Flattered ganska långt uttänkt vad gäller koncept, design, material osv. Sedan behövde Gustav och Hanna hjälp med att sjösätta Flattered eftersom de inte hade pengar till marknadsföringen eller för att starta upp tillverkningen. Då bildade Bella och Pingis bolaget och så kom Flattered igång.

              En till fråga från mig, hoppas någon kan svara: hur blir det skattemässigt om Löwengrip Beauty betalar ut aktieutdelning till ISPI Holding och därefter till Bella/Pingis jämfört med att Löwengrip Beauty betalar ut aktieutdelningen direkt till Bella/Pingis?

                Löwengrip Beauty kan bara betala ut aktieutdelning till sin aktieägare dvs ISPI Holding.
                Ska man betala ut något till Bella eller Pingis från Löwengrip Beauty blir det lön, skatteavdrag och arbetsgivaravgifter.

                  Tack för svar 🙂

                  Så aktieutdelning kan inte ske öht till privatpersoner?

                  Jo det kan den, om de är aktieägare.

      Hahaha, kollade också in den sidan. Förstår ingenting och ändå har jag jobbat i samma bransch (tror jag, förstår som sagt inte exakt vad de gör). Verkar vara trevliga killar men deras cases är bara loggor – vilket aldrig är ett bra tecken för ett framgångsrikt företag. Texten består endast av tomma plattityder och buzzwords. Känns som ännu ett luftslott.

      Så himla märkligt! Men de skriver inte att Sveriges moderna svar på Oprah ska vara med och få företaget att blomstra iallafall, det är ju alltid nåt. Såg ett avsnitt av Ellen när Oprah var med och att Isabella jämför sig med henne är ju sååå sjukt skrattretande. Isabella är så långt ifrån Oprah man kan komma. Oprah är en sann förebild!

      Gick in på hemsidan. Varför har de profilbilder på Enstein, Tesla, etc. hybris much? ?

        Einstein* menar jag såklart

    Problemet är väl att dom säger – Ja, va kul, let’s do it. Men har noll beräkning kring saker och ting. Det är i alla fall min känsla kring exportsattsningen i Dubai.

      Satsningen på nya lokaler känns också lite vågad. Har svårt att se vad AMF Fastigheter skulle tjäna på ett samarbete vilket skulle ge hennes nya HQ en förmånlig hyra. Hittills har man, om jag förstår rätt, suttit i Sturegallerian med korta hyresavtal.

        Hyran per kvadratmeter lär inte vara direkt gratis. Bella verkar leva efter principen att ju mer man spenderar så tjänar man vilket nog kommer att bli hennes fall förutspår jag.

        AMF har inget behov av något samarbete med Pingis och Bella.
        Är det någon som fått hyresrabatt är det EQT som skrivit på för tio år och hyr två hela våningsplan om sammanlagt 4700 kvm i Urban Escape. Det är den typ av hyresgäst som ger prestige och stabilitet och där hyresvärden gärna gör en deal eftersom det gynnar bägge parter.
        Men inte Löwengrip & Co. Vem vet om de ens finns kvar om ett eller två år?

          Nej de verkar ju ha för vana att byta kontor en gång om året så.

    Det enda bolaget som de har grundat som sedan har gått bra är Flattered verkar det som – där har de inte använt sig av provokationsmarketing, påhittade siffror osv. Jag själv tyckte inte om Fornis skor som hon designade för företaget men Flattered i sig verkar vara ett serst företag – dessutom det bolaget som både Pingis och Bella har låtit bli att jobba med överhuvudtaget. De borde lära sig av sina kollegor på Flattered.

      Förra året gjorde väl flattered en vinst på 20.000 kr. Det är inte ett företag som är välmående. Antagligen därför BB inte skryter om det.

        hon är ju inte ens med i styrelsen längre…..

        Ah då hade jag fel angående deras framgång, den verkar också ligga väldigt nära noll precis som för LCC.

      ALLT som Forni rör vägrar jag att köpa. Hennes personlighet förstör produkten o varumärket för mig ?

        Hennes Excellens Michaela Forni af Fendi 🙂

        För min del har jag aldrig fattat hajpen med skorna hon designade. Jag tycker annars att hennes smak är ok (förutsägbart trendigt men ändå helt ok). Men de hon designade ser dåligt utförda ut, även när de kamoufleras med fräsch branding runtomkring.

    Jag undrar varför någon på Isabellas blogg har en klutt rysk kaviar på handen. ?

      är väl som att vaska champagne – för att visa att man har råd, eller nåt annat trams.

        Du vaskar inte rysk caviar. Det är gourmet. Kostar 120 000kr/kg. Du äter den på det sättet, inget konstigt med det

          Oh the luxury life ?

      Man äter rysk kaviar på handen för att den inte ska ta smak av metallbestick. Fast ännu finare är att ha små skedar av pärlemor.

        Tack för svar, det hade jag inte en aning om ?

        Men tar den inte smak av huden då? Plus blir kroppsvarm – brrr.

          Caviar ska vara några plusgrader varm och nej den tar inte smak av huden. Rysk caviar är väldigt gott, exploderar när du trycker den mot gommen. Funkar även med lite creme fraiche, lite äggula eller ost

            Haha fascinerande! Men kan den serveras istället för på handen på ägg, creme fraiche eller ost, eller hur gör en liksom?

      Därför att man äter den så?

      Rysk caviar serveras så om du testar den utan tillbehör. I vecket mellan tummen och pekfingret. Man kan servera den med sked gjord av ben eller pärleMor också. Det är för att den inte ska ta smak av något annat samt att du känner om den är för kall om du har den direkt på huden, den ska vara några plusgrader vid servering. Rekommenderar att prova riktig caviar om man aldrig gjort det, det är en smakexplosion! 🙂

        Vad gör en om den är för kall? Får den ligga på handen och värmas upp en stund? Är alltså inte dryg utan fascinerad 🙂

      Det var Fredrik Holmström (aka Magnoliamannen) som bjöd på Beluga där på L’Opéra i St Tropez.
      200g Beluga går på cirkus 15000 sek på krogar av typ Nikki Beach, Club 55 och L’Opéra.

        Det är inte gott. Men det ska man ju tycka om man vill verka rik

          Smaken är som baken, ingen nyhet va??

    Heja Bella kör hårt, du glädjer så många. De blir helt tills sig i trasorna. Bara kastar sig över tangenterna.

      K-M?

      Hon ger många skratt helt klart men av fel anledningar. Kommer bli hennes fall plus alla lögner.

    Frågade på Bellas blogg. Får nog inget svar:
    Bella! inga kommentarer från dig om Löwengrips dåliga vinst och ej uppnådda mål?
    Även om Pingis har en förklaring, Stefans ”felrekryteringen”, så borde det vara inräknat redan då det väl inte var nyligen?

      Jag antar att det har fått betala ut något slags vederlag till honom när de avslutade hans anställning? Det kan inte påverka vinsten så mycket, de hade ju ändå haft utgifter i form av hög lön och skatter för honom om han hade varit kvar.

        Fast 2017 tycks ha drabbats av både hans lön för ett halvår och ett avgångsvederlag av något slag.
        Beroende på omständigheterna så kan det bli dyrt om någon med tillsvidareanställning ska förmås att säga upp sig i förväg. Finns det inget sakligt skäl för uppsägning från arbetsgivarens sida så kan det vara fråga om 16-48 månadslöner i avgångsvederlag beroende på anställningstid. Här var det fråga om max ett halvårs anställningstid vilket gör att vederlaget inte blir det allra högsta.
        Verkar alltså som det inte var fråga om någon provanställning i detta fall. Då hade man kunnat avsluta anställningen genom att inte låta den övergå i tillsvidareanställning.

      Och det är ju något som slår på resultatet, inte omsättningen. Eller är det p g a denna felrekrytering som de inte kunde omsätta mer? 🙂

    Och nu ska där startas nytt bolag med en duktig norrman-vem kan det vara 🙂

      Peter Stordalen ?

      Inte Stordalen iallafall. Hans råd till entreprenörer är att halvera omsättningsmål och tredubbla budgeterade kostnader för att hamna någorlunda nära verkligheten. Blondinbella verkar ju göra precis tvärtom – överdriver omsättningen och spenderar för glatta livet!

        Ja, men verkligen tycks stämma med tesen dvs Löwengrip Beauty får lägre omsättning och högre kostnader än vad man tänkt sig och vad Bella ”kommunicerar”.

        Så brukade min far göra också, då han stod inför nyinvesteringar. Aldrig räkna med för stor vinst och vara beredd på missräkningar vad gäller omkostnader.

    Märkligt, min safari varnar mig för att gå in i Isabellas bloggsida.
    ” Den här webbplatsen kan utge sig att vara http://www.isabellalovengrip.se, för att stjäla information om dig eller din ekonomi. Du bör gå tillbaka till din förregånde sidan.

      Kanske för att du stavat fel?

        Stava fel när jag skrev det på kommentarsfältet.

      Har du stavat Lowengrip med ö, då kommer det meddelandet.

      Du har skrivit v istället w!

    Ang Nordic Tech House:
    ”Nordic Tech House AB. Det är Pingis, mitt, Linus, Viktor och Patriks acceleratorbolag. Vi är en mix av en konsultbyrå och ett investmentbolag. Vi äger mellan 10-20 % av andra bolag och hjälper dom att växa tills vi säljer vidare.
    Idag är vi delägare i Stylein, Fitness Collection, Cellaviva, Qurant, Guldkula Champagne, Brandbassador, Crypto Concinnity (block chain) och Hermine Hold.”
    http://www.isabellalowengrip.se/2018/06/19/11-bolag-pa-11-ar/

      Det enda bolag som visar vinst är Stylein men så har de ju funnits sedan 2006 också. Cellaviva (NextCell Pharma AB), Qurant (Svensk Vårdförmedling Försäljning AB), Crypto Concinnity (troligen genom Tritium Corporate Concierge Services AB) för de som vill följa utvecklingen själva. Brandbassador ligger i ett bolag i London så har inte lyckats gräva fram något där annat än att de säger sig ha sålt för 1,5 MUSD bara genom de 20 första affärerna samt att de har 40 000 ambassadörer.

        Uppstartsföretag är kända för att gå med stora förluster under de första åren och plötsligt är det någon som köper upp dem för en eller ett par miljarder bara för att någon annan inte ska hinna före 🙂
        Varför bolag över en natt blir värda jättemycket trots att de aldrig visat vinst är inte så lätt att förstå. Ofta har det med att affärsmodellen går från att vara en gratistjänst till att bli avgiftsbelagd och/eller från att ha varit fri från reklam till att bli nedlusad med reklam och samarbeten. T ex Facebook, Instagram, Google och Youtube.

        De kan ha sålt 1.5MUSD på de första affärerna men frågan är vad som räknas som en affär och hur mycket av detta som Brandbassador för – därefter vad som betalas ut till ägarna.

      Wow! 10-20% är alldeles för mkt! Jag ifrågasätter dessa företag som avtalar med NTH för det finns ingen anledning att de ska avtala bort 10-20% av sitt bolag till ett litet acceleratorföretag som nyss har startats.

        Får de cash är det en sak men är ersättningen för aktierna i huvudsak reklam och uppmärksamhet i sociala medier så får man fundera.
        Vilka kanaler utöver Bellas disponerar Nordic Tech House? Bellas kanaler kan knappast svälja all den reklam som förvärven i NTH kräver. Och Bella behöver löpande intäkter från sina sociala medier inte eventuellt framtida exitvinster i NTH.
        NTH är långt ifrån Aggregate Media även om man tydligen försöker kopiera deras affärsidé.

          Det är det jag ifrågasätter: Bella har själv sagt att de får aktier gentemot ”gratis” reklam via hennes kanaler. Då är 10-20% alldeles för högt – hon engagerar inte tillräckligt många läsare till att göra mer än att kritisera henne (med all rätt). Cellaviva verkar tex vara ett företag där ledningen har lurats av beställningsartiklar på Breakit och DI.

          Aggregate har gått in ganska stort i Fitness Collection.
          Ser man reklam för FC så är det förmodligen via Aggregate som ju har stora delägare i form av landets största mediaföretag inom tv, dagspress, radio, digitala medier och utomhusreklam.

    Gjordes inte Blondiebells blogg om alldeles nyligen för att vara… mer än en blogg? Nu ska den göras om igen. Tur att allt är så genomtänkt och långsiktigt i hennes bolag. Eller tur att själva bloggbolaget tjänar så mycket pengar att det har råd med Isabellas alla infall och kostnader för representation och resor.

      Yes hon byggde om sin hemsida till en plattform i tron att hon återuppfann hjulet. Men som allt bella rör så förvandlades det till en smörja och kommer läggas ner. Hon. kan. inte. driva. företag.

    Men herregud, hur kan man fortfarande ha 1.5 miljoner unika besökare i texten ?! Flera av dessa följer henne med stor sannolikhet på twitter, bloggen, och instagram. Man kan ju inte addera alla siffror från dessa olika plattformar! Skäms hon inte?

      Orden ”skam” och ”Isabella Löwengrip” kan inte förenas. De är ömsesidigt uteslutande.

        Tycker att det är väldigt löjligt. Om man ska överdriva med sina siffror så borde man kanske vara lite mer realistisk. 1,5 milj./3 (om vi antar att varje person följer henne på 3 plattformar) hade varit rimligt , även om den siffran också är felaktig.

          Bella ska vara glad om det är 300 000 individer som följer henne regelbundet på en eller flera av hennes plattformar. Att det skulle vara väldigt många som bara följer i någon av kanalerna och alltså totalen skulle bli så hög som 1,5 miljon är ett rent önsketänkande.
          Skulle verkligen förvåna mig om någon som följer Bella på Facebook inte också läser bloggen. Instagram kanske är lite speciellt och där kan jag tänka mig att en del bara kollar på Bella då och då via Instagram utan att läsa bloggen.
          Vilka 78000 som följer Bella på Twitter kan man ju undra över men jag skulle tro att de är räknade ett par gånger tidigare som följare på andra kanaler. Twitter verkar inte heller uppdateras särskilt regelbundet.

          Runt 260K personer läser hennes blogg i snitt. Några tusen såg hennes videoserie som hon la ner nyligen. Hon har väldigt låg engagemang på sina följare på sociala medier (en kan radera kommentarer men likes kan inte raderas – hon har cirka en tredjedel likes på sina inlägg jämfört med andra med samma följarantal). Hon är en stor influencer i Sverige men inte den största och framför allt inte den mest omtyckta.

    Jag MÅSTE fråga det här igen: NÄÄÄÄÄR kommer #lappgate att diskuteras igen? VAD HÄNDE CAM? Jag kan inte släppa det. Snälla, när kommer det ett inlägg om det?

    Och när kommer inlägget om den fd anställda?

      Jag skulle gissa att den kommer vid slutet av sommaren eller när sommaren är över – då fler är tillbaka på sina jobb och läser scoopen.

      Hoppas det är Stefan!!!

    SINDYS KONTO PÅ IG ÄR UPPE IGEN! Anmäl!!

      Varför? Har honnyagr bort skiten då är det ju lugnt!

    Skulle inte hon träna med något slags kort där hon får träna på massa olika ställen då hon lätt tröttnar?
    Hon verkar ju bytt ut det mot en personlig tränare nuförtiden..

      Fitness Collection. Ett av de företag som Nordic Tech House har gjort något fantastiskt åt. Omsatte knappt 4 Mkr och gjorde en förlust på knappt 5 Mkr 2016 men med BB som frontfigur under 2018 blir det säkert stor svarta siffror framöver.

    Det är helt sjukt att hon har så få läsare med tanke på alla reklam och dyligt i alla medier. Antar folk tröttat på henne.

    Finns det någon mer info kring ”Being Bella” och när serien har premiär? Har varit väldigt tyst om den på sistone.

      Kan hända att det är lagt på is ?

      Ja, väldigt tyst.
      Man kan väl misstänka att ingen kanal som Bella ville acceptera var tillräckligt intresserad.
      Hon satsade kanske på något likt Wahlgrens värld på Kanal 5 eller Parneviks på TV3 dvs tablå-tv men det som erbjöds var i bästa fall playutbudet. Och då blir det inte lika mycket reklampengar.
      Men vi får väl se. Ska det komma till hösten borde man ju ha hört något…

        Haha efter att ha sett sköna familjer som Parneviks och Wahlgren – vaaaarför skulle nån vilja se och följa en individ som Bella? Fattade aldrig vad konceptet var heller.

    Alltså så mycket frågor kring Bella nu som jag funderat på:
    1. Vad hände med A Quest For Success? Skulle inte det släppas avsnitt ”förevigt” typ?
    2. Som frågat här ovan, what is up med Being Bella? Blir det av alls?
    3. Har deras nya ”premium”-produkter alls ändrats från de gamla innehållsmässigt? Eller är det bara en scam? Tycker själv det är väldigt oärligt att höja pris och säga att ”allt har ändrats” men sen ha samma innehåll…
    4. Har hon någon agenda med att nu berömma Odd? Och med att hinta att hennes relationsliv är stökigt. Eller är hon genuin?

    SÅ mycket oklart med denna kvinna! Som att följa en realityserie, vill inte egentligen slösa tid på det men all dramatik lockar in en. Lite besviken på mig själv att jag bryr mig 😀

      A Quest for Success avvecklades på grund av lågt tittarantal (mest fusk med siffrorna ändå för övrigt) samt att American Express som var sponsor drog sig ur. Möjligen beroende på att Bella mot bättre vetande gjorde avsnittet med Alexander Bard mitt under #metoo.

        På vilket sätt fusk med siffrorna?

          Upptrissade/överdrivna.

    Oj, Gud så fin och vältränad kropp hon har! Blev lite inspirerad tbh.

    Being Bella kommer inte bli av. Hon har dragit sig ur. Delvis för att hon inte förstod vilken tid det skulle kräva av henne, och delvis för att det inte skulle bli tablå-Tv. Och anledningen till att det inte skrivits något om det är såklart för att hon slog så himla hårt på stora trumman när pressmeddelandet om serien gick ut. Ännu ett misslyckande till Bellas arkiv, även fast det denna gång ens hann börja. Undrar om relationen till Schulmans blivit isig pga detta?

      Bara en sån sak som att inte kunna/vilja visa barnens ansikten gör ju en sådan realityserie begränsad. Och Odd har en viktig del i henes och barnens liv liksom Hajen (?). Skulle dessa hållas utanför?
      Vilka tittare skulle orka med att endast hänga med Bella på sitt springande in och ut ur möten, slängande med håret till Abba på kontoret och rastlösa kutande mellan taxibilar och flygterminaler? Allt ackompanjerat av hennes gapflabb och fabricerade stories om hur duktig hon är och hur bra alla företag går?
      Nej, projektet vad döfött från konceptstadiet.
      Önsketänkande från Schulmans att få del av Bellas ”enorma” följarskara 🙂

    Hahaha nordens största plattform med 1,5 miljoner följare världen över. http://www.isabellalowengrip.se/about/
    Tycker det ser mer ut som en traditionell blogglayout än en plattform.
    Hur går det med de följare som inte kan svenska??
    Har inte Breakit genomskådat Isabella och Pingis än??????????

    jag vet att folk brukar nämna att hon inte kategoriserar sina inlägg längre, men på den engelska versionen är allt sorterat såg jag nu! konstigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.