Damned if you do, damned if you don’t

Jag minns alla kommentarer som brukade ramla in hos Ankpung som enkom handlade om hur hon var på tok för smal, såg anorektisk ut och allt var det var, och nu får hon tydligen påhopp om att hon gått upp så mycket och jag blir bara så trött.
Jag ger mig FAN på att det är samma människor eller samma typ av människor som skrivit båda varianterna!
När tror ni Nikolina var perfekt i dessa människors ögon? Vid vilken vikt? Mellan 69.3 kg och 69.5 kg? Det är ju ändå hela 200 gram att flyta runt mellan, det borde väl vara tillräckligt?

Det finns många saker Nikolina står för som jag inte skriver under på, men till skillnad från andra influencers så har kroppshets aldrig varit en av dem och därför vill jag säga ifrån lite extra när hon får påhopp för sin kropp!
Sluta omedelbart!

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DEN HÄR FÖRBANNADE KROPPSHETSEN. KAN ALLA BARA HÅLLA KÄFTEN OCH SKITA I ATT KOMMENTERA ANDRAS VIKT OCH FORMER. Hur svårt ska det va?! ja och jag caps lockar skiten för jag blir så arg och nej jag tänker inte ”andas”.

   +1

   I början på sommaren, åh ja. Jag räknar maj igår som sommar så hade jag sån ångest för att visa min kropp i bikini. La oftast en handduk över magen. Denna värme har gjort så att jag mer eller mindre lever i bikini och jag skiter fullständigt i vad andra säger och tycker, tittar?! Jag har lika stor rätt att svalka mig i havet och njuta av denna härliga sommar!!!!

    Samma här, oj vad jag skulle träna för att vara i form och vara snygg på stranden.
    Sen pajade min fot och jag har inte kunnat träna som vanligt utan har fått ta det lugnt.
    Jag ser inte ut som jag hade tänkt men är faktiskt lika glad för det.
    För övrigt känns det som att den här ”bikini fitness” hetsen har börjat släppa lite, folk har insett att det är mycket godare med en hamburgare istället för kokt torsk och broccoli.

     Nikolina har ju blivit sjukt söt nu!! ?

  Var dock ett märkligt plagg på andra bilden? Inte smickrande för någon kropp.

   Måste man alltid ha smickrande plagg då?

    Så sant OCH vem avgör vad som är smikrande eller inte?

   Måste ett plagg vara smickrande menar du? Är det då okej att kommentera någons vikt eftersom personen i fråga ”inte ens försöker dölja sina extrakilon”?! Så jävla dumt

   Du var bara tvungen va? Skit du i vad hon (och alla andra) har på sig så skiter vi i vad du har på dig. Deal?!?

   #såjävlaless

   Måste man alltid tycka något om hur andra ser ut?

   (och om ja, kan du inte hålla det för dig själv?)

   Räcker att besöka närmaste strand där alla går med biknibrallor uppdragna i röven.
   Där får man se ngt som ingen kommer tycka är smickrande om 5 år?

   Eller alla som går med för korta shorts så skinkorna hänger fram på stan.

    Verkar helt ok i mina ögon det du beskriver 🙂

    Men låt dem? Shaming är inte okej oavsett om det är vikt eller klädstil? Brukar sola i brazilian bikini o till o med kvinnor har kommit o gett mig komplimanger då de tycker det är smickrande på mig. Jag har en snygg rumpa jämfört mot min platta rumpa jag hade som ungdom, o visar upp den i måttliga mängder.

     Nutella?

     Och så passar du på att shame’a alla plattrövade lite i förbifarten – ”snygg” vs ”platt” ?

     Om vi bara slutade kommentera kroppar och klädde oss hur fan vi vill.

      Amen snälla nån…. Vart har jag shame:at någon?
      Jag blev mobbad när jag var liten för jag var för smal o hade en obefintlig rumpa. Och nu när jag tränat mer och kommit ut från ätstörningar så har jag väl all rätt i världen att få vara glad för det?
      Jag skrev MIN platta rumpa, ingenting om någon annans?
      Och Lisa, det är du som delar upp det i två läger med ”snygg” eller ”platt”. Inte jag. Sluta va så jävla lättkränkt, försök hitta fel i minsta ord som någon skriver och göra upp en egen historia som inte ens shamar någon?

       Fast DU skriver ju ”jag har en SNYGG rumpa JÄMFÖRT med…”? Fine, du jämför DIN rumpa med din EGEN rumpa, men du lägger ju fortfarande en värdering i dess utseende? ”Snygg JÄMFÖRT med platt” – det betyder ju faktiskt att platt inte är snygg.

       Förstår att du inte shamar någon (det var bara lite lustigt formulerat i sammanhanget) men tänk kanske på hur du formulerar dig för det är någonstans där vi börjar tänka i banorna snyggt vs fult och det är väl det tänket vi vill slippa på individ- och samhällsnivå.

       Fint att du är frisk idag 🙂

        Glömde en del av citatet där…”jämfört med MIN”. ett ord på tre bokstäver som är väldigt viktigt i sammanhanget här.
        Om jag jämför med mig själv så shame:ar jag ingen annan? Som en klänning är ful o illasittande på mig så menar jag inte att den är ful o illasittande på alla andra. Jag trivs i min kropp nu när jag äntligen har fett på min kropp, o trivdes aldrig som så smal och ”platt” jag var då. Men kan se bilder på andra som är smala o ”platta” med små bröst och fullkomligt älskar looken på dem, men det är dock inget jag själv känner mig bekväm i. Handlar nog också om egen läsförståelse och hur känslig man är, då jag aldrig, ALDRIG skrev eller påstod att det var fel att vara platt. Jag skrev att jag hade snygg rumpa, med det betyder det varken att den är liten eller stor, det får ni själva fantisera om 😉

         Det här är exakt den floskeln jag menade.

     Man har alltså en ”snygg” _eller_ ”platt” rumpa? Och säg nu inte att du menar på diiin kropp eller nån annan floskel. Fan vad trött jag blir.

     Min rumpa är exakt lika platt som när jag också blev mobbad för hur smal och platt jag var i grundskolan.
     Den gör lite ont att sitta på men jag måste ändå bara kommentera att min rumpa är jävligt platt, men den e fan snygg ändå!

    Håller med!

    Håller helt med dig Elin. Jag är trött på att få andras röv upptryckt i ansiktet. Jag förstår inte vitsen med att hela tiden behöva visa upp sin kropp?
    Läste en kommentar i en FB-grupp tidigare där en tjej var så stolt för att hon äntligen vågade lägga upp en bild på sig själv i bikini på insta?? Vad är det för mål att ens sträva efter? Skitbra att hon äntligen är nöjd med sig själv och yada yada men varför detta ständiga behov av att visa upp sig lättklätt överallt?? Kommer aldrig förstå.

    håller helt med… tycker jag ser väldigt unga personer med shorts som inte är större än ett par trosor på stan, i köpcenter mm. känns olustigt när det är barn som bär sådana plagg.

   Tråkigt att du tycker så, själv tycker jag att det var jättefint! Någon som vert vart plagget kommer ifrån?❤️

    Finns liknande i var o varannan butik.
    Är på modet nu.

    Av bitter erfarenhet kan jag även rekommendera dig att köpa en som är lite för kort för att få till den där uppkörd i skrevet looken.

    Kan även dela med mig av händiga tips för att fixa obekväma skavsår sen om det behövs. ?

    Mvh en lång en.

    Inget fel på plagget i sig men det är ju jäkligt kort på längden… Alltså att det är för kort för överkroppen, ser ju inte ett dugg skönt ut att ha det så tajt på längden.

   Aha, så det är du bestämmer vad som är smickrande! Här har jag gått och trott att jag får själv bestämma vad jag trivs i och vill ha på mig. My mistake!!
   Hur funkar det, rent praktiskt? Skickar man förslag på dagens outfit till dig eller skickar du små tips lagom till frukost?! ?

    Om du tycker om att gå i kläder som är alltför små och skär in i fiffi så får du väl klä dig så. Men det förändrar inte verkligheten, verkligheten är att hennes jumpsuit är för liten och alltför kort. Det ser illa ut på bilden, men det är inget mot vad som kommer hända när hon behöver böja sig ned eller sitta, allt kommer hänga ut. Att ha för små kläder är aldrig snyggt och klädsamt, det har inget med någons vikt att göra. Är man över 165 och/eller har stora bröst måste man i regel alltid gå upp i stl på jumpsuits för att den helt enkelt blir för kort och då blir det som på bilden. Jag brukar ha stl 36, i många jumpsuits har jag 40 pga av att jag är lång och de blir för korta annars. Vissa verkar dock ha någon konstig aversion mot att köpa den storleken som faktiskt passar dem.

     Verkligheten är ju dock också att dina jumpsuits sitter på DIN kropp och hennes på hennes alldeles egna kropp som inte har med dig att göra. Har hon nu gått upp 15 kg sedan förra sommaren så är kanske denna jumpsuit ett tidigare köp från innan hennes viktuppgång eller liknande. Du har ingen aning om varför hon valt att ha på sig just den eller hur hon känner sig i den (bekväm, obekväm osv.) så dina iakttagelser kan du snällt hålla för dig själv. Fokusera på ditt istället du.

     Fast smaken är som baken (och fiffi i för liten jumpsuit) – delad. Det kanske finns folk som tycker att de är asfina i lite för små jumpsuits? Även om jag håller med dig om hur en jumpsuit bör sitta på en kropp för att den ska se bra ut, så är det inte vår smak som dikterar andras val eller smak.

     Jag skulle t ex aldrig ta på mig hotpants eftersom jag inte vill ha min degiga cellulitröv hängandes i backen, och jag tycker inte att mina eller andras celluliter är trevliga att titta på. Men jag applåderar verkligen den som trotsar de här ”reglerna” och bär vad fan som helst som känns rätt. Jag önskar att jag inte skulle ha matats med reglerna om vad som är fint och fult under hela mitt liv och istället bar shorts, och jag ÄLSKAR alla 2000-talister som nu äger sina kroppar oavsett form. Heja alla som klär sig som de vill trots tanter som jag!!

     Det hela handlar om att Nikolina är lång. Har för mig att hon är över 180. Därför blir det en liten cameltoe i dressen. Kan tänka att hon har problem med att hitta kläder över lag pga längden

     Undrar lite varför hon ska bli gravid om tidigast sju år. Vad händer fram tills dess? Hur gammal är hennes gubbe då? Ankpung?

   Tycker mest att plagget ser obekvämt ut, som att det är för kort och stramar över skrevet. Sen tycker jag folk får ha vilka shorts de vill, tvivlar på att någon här bokstavligen fått en rumpa upptryckt i ansiktet av någon på stan….

   Mäh varför kommentera plagget? Jag tycker plagget var smickrande för hennes kropp, kroppen ser väldigt fin ut, inte för att det är viktigt men.. Hon har på det hon gillar och trivs i precis som du har.

   Tycker du ja. Hon tycker formodligen om att ha de kläderna eftersom hon har köpt dem ? Smaken är som baken – delad. Man behöver väl inte säga allt man tycker och tänker högt? Hur skulle du tänka om någon sade till dig att du såg ful ut i dem kläderna?

  Upplever att den största kropphetsen kommer från familjen. Speciellt morföräldrar. För dem är ”vad smal du blivit!” en kommentar som ska uppskattas.

   Inte i min, påpekar min mormor att jag blivit smal så tror hon att jag är sjuk och inte kunnat äta = inget bra.

   Japp. Min mormor var värst. Hon kommenterade allas vikt och kroppar hela tiden och t ex ville att min bror skulle gå ner i vikt. För att ”uppmuntra” honom lovade hon honom 150 kr/varje tappat kilo (!). Min bror var då runt 25 år och hade gått från typ undervikt till övervikt pga. ändrat levnadssätt. (Han gick ner senare till normalvikt då han ville förbättra sin hälsa).

   Haha min farmor säger det mer som ”men vad mager du har blivit” som att jag inte äter tillräckligt och hon vill göda upp mig ? sen bjuds det på bullar som jag måste äta upp!

    Min farmor tycker också att jag är smal nuförtiden, fastän jag aldrig vägt så här mycket haha! Men jag klagar inte, jag trivs i min kropp OCH hon bjuder på bullar. Win-win

     När jag berättade för min farmor att jag klarat av att gå ner 50kg så klappade hon mig på låret och sa att jag ”kan nog gå ner lite till”. Det om något satte sig tyvärr i huvudet på mig ?

      Fy vad onödigt, dumt och elakt! Beklagar att du fick höra det och att det lever kvar i dig. Blir så irriterad på människor som håller på och pratar vikt och utseende jämt. Du är fin som du är!!❤️

      säger din mormor andra knäppa saker? känner att gamla många gånger tror sig kunna säga vad som helst till sina älskade då vi borde veta att det är välmenat. kan bli så arg på min mormor ibland men inte just över kroppskommentarer. finns inget att göra än att släppa det och bara tänka på hur onormalt det är att säga en sån grej till någon annan haha. beklagar upplevelsen

   Håller med. Förr var svenskarna smalare, titta på gamla foton och filmer. Idag har vi tillgäng till all sorts mat, i princip dygnet runt… Och man rörde sig mer – s k vardagsmotion. Det är inte lätt att stå emot det utbud som finns! Och så sociala medier med lite kroppshets som pricken över i:et. Min mamma brukar också påpeka ”Nu har du gått upp i vikt” då och då (70+) och då svarar jag bara ”jajamen”! ?

   Mina farföräldrar är ju precis tokiga när det gäller kroppar, de säger hela tiden att min syster är för tjock, jag är för smal…. borde du inte tänka på vad du äter, äter du inte för lite nu? Ta lite till! Men hur ser du ut i den tröjjan och i den frisyren? Sagt i från flera gånger men de lyssnar inte. I början tog jag åt mig, men inte längre. Huvudsaken är att jag mår bra och tycker jag är fin ?

   Hahah ja eller hur, ”du blir fet om du äter det där” brukade min pappa frikostigt upplysa mig om när jag åt några chokladbitar som tonåring, som variation till en annars hälsosam kost. Själv har han ingen hejd alls oxh äter alltid tills han mår illa, och har en rejäl ölmage. Men han äter ju inte just choklad…

   Usch vad mina föräldrar alltid skulle snacka bantning vid middagsbordet när vi var barn. De är forfarande ett oavbrutet viktsnack på dem, men ingen verkstad.

   Mamma och p

  Varför måste du alltid skriva: jag tycker inte om/håller inte med/osv och sen lägga in MEN i detta fallet tycker jag om/håller med osv. Lite som att först förolämpa och sen ge en komplimang. Gah, hoppas nån förstår vad jag menar:/ Alltså, hade du inte kunnat skriva detta inlägget som handlar om bodyshaming utan att skriva att du inte står för mkt av det Ankpung säger/gör?

   Också stört mig på detta. Typ ”håller inte med om mycket som X säger, men här måste jag ändå hålla med”. Håll dig till saken liksom. Känns som ett sätt att ställa sig över någon och visa att du minsann är bättre, men för en gångs skull så håller du med personen.

    Verkligen – som att klappa sig själv på alxen för att hon minsann kan stå över personens övriga fel och brister….

   Jag tycker det är bra att man kan visa att man kan gilla vissa saker och samtidigt vara emot annat. Det finns somliga som inte kan hålla två tankar i huvudet samtidig och tror att om man gillar en person så betyder det att att man gillar allt den personen säger eller gör.

    Instämmer. Själv är jag så kluven till BB. Jag är imponerad av somliga saker hon har gjort och samtidigt kan jag reta ihjäl mig på annat.
    Samma sak med LD. Hur en människa kan vara så klok och samtidigt ha sån otur när hon tänker är en ständig källa till förvirring hos mig.

    Fast det hela blir lite dom när folk skriver elaka kommentarer på ett snällt sätt typ ”Åh, vad gott med en sån stor glass, själv äter jag inget socker alls”??‍♀️

   Ananas: Misstänker att det är en brasklapp för att förekomma vissa tröttsamma kommentarer. ?

  Kevin xanface sänder live på insta nu, har sugit internet så kan inte se ?

   hahahah hej kevin/sindy

  Hon är super snygg i sina 80 kg men hon klär sig som min lillasysters superhjältelåstasvän

   Åh- låtsasvänner….jag hade tre stycken, undra vad de gör idag??

    Tack för att du gav mig ett gapskratt!

    Min lillebror hade en. Han underhöll hela familjen om allt de hittade på. Underbart! <3

     Låter som om du menar att låtsaskompisen underhöll familjen.

  ”Association of Digital Media Use With Subsequent Symptoms of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder Among Adolescents”, https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2687861

  Inget som direkt förvånar mig iaf.

   Orkar inte följa länken, så hoppas detta inte är alltför OT, men igår läste jag i tidningen om kinesiska barn och ungdomar som sätter på sig blöjor för att slippa ta pauser i dataspelandet. Känns helt vettigt, och framförallt hoppfullt när jag tänker på att det är morgondagens vuxna.

    Det finns även rehabkliniker för data/internet/onlineberoende ungdomar i Asien.

  Jag vill bli kompis med Nikolina, hon verkar så jäkla cool!

  Vissa hyllar den råa grönsaksbrickan som det godaste och unikaste en restaurang har serverat, vissa är mer ärliga ?

  https://houseofphilia.elsasentourage.se/2018/07/24/le-club-55-st-tropez/

   Hur mycket ”hyllade” hon den? Hon skrev att de hade beställt den och att restaurangen hon var på är känd för den. Vilket de ju uppenbarligen är eftersom den är ett klassiskt inslag i det franska köket.

    Ja, ”crudités” är inget som är uppfunnet just på Le Club 55 i St Tropez.
    Däremot är det förstås tillgjort att servera så många hela grönsaker på en bricka av korkträdets bark. Plus ta väldigt bra betalt. Men Le Club 55 är inte bara en restaurang utan en scen för den som vill synas och låtsas vara någon 🙂
    Håller med om att Bella inte specifikt ”hyllade” grönsaksfatet – hon skrev
    ”Vi åt som vanligt en fantastiskt god lunch. De är kända för sitt fat med råa grönsaker, så gott att dippa. Sedan blev det hummer, musslor och grillad fisk som vi delade på.”
    Men hela reportaget från St Tropez är förstås skryt för att vi ska förstå att Bella både har pengar och rika vänner plus är en del av den fina världen. Till skillnad från oss enkla bloggläsare som köper en knippa rädisor och tycker det är gott att äta med salt och smör. Utan en saltad nota. Och utan att lägga upp bilder.

   Eh smaken är väl som baken. Jag avskyr surt ljuger alla som älskar surt då? Logiskt… ?

    Den som gillar surt godis ljuger inte 🙂

  Jag är glad att jag själv håller ett sunt förhållningssätt gentemot kroppar (visst ibland är jag elak mot mig själv men det håller jag just för mig själv också) och försöker sprida komplimanger och positivitet oavsett hur en ser ut. Vill verkligen att mina (mitt, har ett men om jag får fler dåda) barn får växa upp i en familj där kroppspositivism finns. Min sambo börjar bli bättre på att vara positiv då jag varje gång ryter ifrån när han är negativ.

  När jag själv växte upp minns jag att min mormor, liksom andra i släkten, kunde fälla kommentarer om mig och min kropp till andra vuxna (dock fortfarande i min närhet eftersom jag alltid hörde dem) då jag var en väldigt rund unge.. (vilket i och för sig inte var konstigt eftersom jag typ åt bara makaroner med ketchup och drack/åt oboypulver.) Tänker fortfarande på de kommentarerna ibland men är SÅ himla glad att jag aldrig tog åt mig och alltid kört mitt egna race. Är också så himla tacksam för de få vuxna som stod upp för mig och sade ifrån när en annan vuxen kunde vara så dum och säga elaka saker om ett barn.

  Visst kan ens barndom f*cka ens huvud rejält när det kommer till hur kroppar ”ska” se ut osv, men hur en själv är påverkar ju också. Oavsett vad tycker jag det är otroligt viktigt att det finns vuxna som står upp för barnen och vågar säga ifrån. Även andra i ens ålder som säger ifrån när någon är dum är ovärderligt.

   +1!
   Så mycket kommentarer om min kropp från vuxna! Framför allt om min längd. Dessutom mycket kroppshat om sina egna kroppar från i princip alla kvinnor i släkten. Så sorgligt alltihopa. Har påverkat mig otroligt mycket, men försöker sluta vara så kroppsfixerad!

  Så har så en man till mej som jobbar på pressbyrån när jag köpte kaffe. Jag bjuder på en bulle åh vad snällt sa jag och han sa ja så du blir större som en stor marsmallow och då kan jag krama dej. Alltså inte ok. Jag är kund och han kritiserar min kropp som jag själv gillar. ??

  Varför försvann min kommentar?

   Jag vet inte.

   Den var inte tillräckligt intressant.

  Fin Ankpung på båda bilder….
  Sorgligt med kroppsfixering.

  Förstörde själv många år med ätstörningar.
  Har man brottats med det i unga år följer det en som en skugga hela livet.

  Idag behöver jag liksom en nykter Alkis varje dag hålla mig ifrån demonen.
  Vet att jag duger som jag är, både fyllig och smal men kommentarerna från omgivningen är det som triggar störningen.

  För det mesta kan jag strunta i kroppshetsen, men nu på sommaren är det svårt. Jag tillhör den kategorin som är överviktig pga sjukdom, och just nu går jag även på kortison. Jag vet ju varför jag är överviktig, och att jag lever så hälsosamt jag kan, men det hjälper inte när man vet vad andra tänker när de tittar på en 🙁

   Kan med säkerhet säga att de FLESTA andra inte tänker så mycket alls, de är för upptagna med att ifrågasätta sitt eget utseende, och undra vad folk tycker om dem!
   Sen finns det såklart en del rövhattar, som man så gott det går får försöka strunta i att ödsla energi på.
   Jag lovar dig att du är vacker precis så som du är, försök att upprepa det för dig själv flera gånger om dagen, tillslut kanske du inser att det faktiskt är sant! ?

   Känner igen det där. Jag var väldigt smal som yngre, jobbade som modell och hade ingen tanke på hur allt kunde ändras. Sen fick jag hypotyreos och gick snabbt upp 20 kilo. Dessa kilon vill under inga omständigheter försvinna oavsett hur bra kost jag äter och hur mycket motion jag får.
   Det har tagit mig 5 år att börja älska min kropp, och känna att det är okej att visa mig i bikini på stranden.

  Förstår inte varför folk känner behovet att kommentera andras kroppar överhuvudtaget. Särskilt mycket stör det mig att man samtidigt öser beröm och hyllar alla överviktiga som visar upp kroppen. Varför ska det ena anses vara mer okej än det andra? Tjock eller smal ska inte vara någon skillnad. Låt folk se ut hur de vill (om de trivs med det och mår bra). Sedan säger det ju en hel del om hur oerhört skev debatten är om en person som väger 65 kilo får höra att hon är för smal och ser anorektisk ut. Då har man ju en oerhört förvrängd syn på vikt och kroppar. Alternativt aldrig sett en anorektiker.

  Noterade även en av kommentarerna till bilden ”80 kilo vinner över 65 kilo. Din kropp ser mycket vackrare ut nu”. Varför skriver man så? Varför gradera hennes kropp på det viset? DET provocerar mig. Jag tycker att det verkar handla mest om att kvinnor som drar större storlekar hyllar andra i samma liga och tror sig ha rätten att kommentera smala och normalviktiga kvinnor hur de vill.

  Ja det är ohövligt och elakt att kommentera andras kroppar. Men det kommer ju knappast ändras….det hade varit uppfriskande med en post som istället för att uppmana andra att sluta med beteenden, fokuserade på mental styrka och att inte ta åt sig. Sociala medier är här för att stanna och med detta att främlingars åsikter man förr aldrig skulle hört, nu blir varse om. Det bästa sättet att handskas med detta är att kunna stänga av och inte bry sig.

  Jag är gravid i v23 och får höra rätt ofta att nu måste du väl ha lagt på dig ännu mer osv. Min styvmamma är värst och hon gick minsann bara upp 9 kilo när hon gravid med min lillasyster osv osv. Det tragiska är att hon under hela tiden hon funnits i mitt liv så här hon kämpat med sin vikt. Upp och ner hela tiden. Och nu är det det enda hon pratar om, lite som om hon njuter av att jag gått upp ca 10kg redan.

   Jag gick ner 15 kg när jag var gravid. Bara kräktes och kräktes. Inget roligt alls att vara med barn. Var nöjd och stolt att du går upp i vikt. Bara du och barnet mår bra. Det är det som är viktigt. Bara säga till henne att det ammar du av dig sen. Gör klart för henne att du inte vill höra sånt prat mer. Bara gå när hon börjar prata vikt. Ignorera henne då. ?

   Läste kommentarer på Marie sernholts instagram ’o vad liten mage du har’ ’o vad fin du ör, jag såg it som elefant’, ’sån såg jag ut redan i vecka sju’. Vi matas med att en gravidmage ska vara liten och nätt.

    fast känns ju som en himla lyx att ha en liten mage? inte för att det är mer snyggt utan för att det är fysiskt lättare än en stor.

   Jag är oxå gravid i vecka 23 och har gått upp 18 kg, än så länge. Med första barnet gick jag upp 22 kg, hon vägde cirka 3 kg när hon föddes. Lär ju komma upp i ca 30 kg den här gången, men va fan. Jag bakar barn i min mage! Kroppen går upp den vikten den behöver. Tycker mest att det är tungt i värmen, annars stör det mig inte. Förra gången fick jag nästan bara upp vätska som försvann första veckan efter förlossningen. Den här gången är det också mycket vätska då jag har svullnat upp rejält. Det är inget jag kan styra över. Dock så har jag väl inte fått kommentarer om det. Folk frågar mest hur jag överlever i värmen, men har ju inget direkt val, haha!

   Det är inte kul att hela tiden matas med att ”magen är så liten” heller. Jag åt precis som vanligt under min graviditet (har ca 10 kg övervikt som normalvikt) och fick så mycket ”beröm” för att jag gått upp så lite och varit duktig?? Det satte sig rejält i huvudet och jag var rädd att bebisen inte växte ordentligt. Upplevde att folk typ 40-50 på jobbet var de allra värsta kroppskommenterarna.

   Minns det där från egen graviditet, har en mamma som alltid varit fixerad av vikten och pratat mycket om detta, och när jag väntade barn framhöll hon gärna att hon minsann knappt gick upp alls. Mmm för det är ju det viktigaste … Försökte att stänga igen öronen (hon lyssnade som vanligt inte när jag sa ifrån) men fasen vad det tar. Speciellt som man blivit påverkad hela livet av hennes prat. Än idag bantar hon och pratar vikt.

    Det med att äldre generationen vikthetsar o graviditet……
    Min mamma är hemsk! Gravid i v 30 och varje gång jag träffar mamma (vilket inte är så ofta då hon bor 30mil bort) eller ser bilder på magen, säger hon alltid att jag är gigantisk, frågar om det är två i magen och pikar konstant om att jag inte ska äta godis, glass eller liknande eller tittar lite snett på mig om jag tar en extra kaka till fikat. Och när hon var i v 30 med samtliga syntes det knappt!!!
    Tog upp det med syrran o hon tyckte mamma var jätteelak. Det enda hon sa var att jag skulle vara försiktig så jag inte samlade på mig massa vätska i kroppen…..

    Själv är jag orolig att magen är förliten då jag har svårt att äta i värmen samt att jag nu kämpar med att gå upp de 5kg jag gick ner i början av graviditeten pga illamående.
    Tur att man har världens bästa BM som säger att magen är helt perfekt och att bebisen och jag mår jättebra och då spelar storleken på magen ingen som helst roll!

     Lyssna inte på din mamma. 2016 födde jag min första son och under graviditeten hade jag problem med maten. Jag gick inte upp många kilo trots att jag var normalviktig. Fick, trots det, höra att jag var allt ifrån liten till att jag väntade tvillingar för att jag var ”så stor.” Efter graviditeten var jag så pinnsmal att jag såg sjuk ut och amningen gick käpprätt åt helvete. Vet inte om det berodde på min vikt men jag misstänker det.

     Nu, andra graviditeten, väljer jag att inte få veta min vikt när jag besöker barnmorskan och kommenterar någon min kropp berättar jag hur det ligger till. Att jag har återkommande ätstörningar och att min prio är att bebis i magen växer, sedan om jag går upp 10, 20 eller 30 kilo spelar ingen roll så länge vi mår bra. Fan vad trött jag blir på folk som kommenterar. Ska man envisas med kommentarer räcker det med ”vilken fin mage” eller liknande. Ursäkta min frustration men folk tror det är fritt fram att kommentera en gravid kvinnas kropp. ?

  Folk är aldrig nöjda.

  Blir galen på hälsohetsen med. Annawii är så uppskrämd av socker och fett att hon har gett sin dotter som är 2 år Noccoglass (glass med sötningsmedel) och självklart får dottern diarré. 🙁

   Men gud så sjukt. Nocco till ett litet barn? Ge ungen en smarrig riktig glass i värmen för guds skull. Slappna av.

    Ja vad tror hon händer av en Piggelin? Ungen går upp 7 kg över en natt eller? Börjar gå igenom köket om natten för att snorta rent socker? Betalar katterna för att leta upp choklad åt henne?

  Jag har två barn o fick den sista vid 38 år, gick ner osv. Hände nåt sorgligt som gjorde att jag ville äta o sluta tänka. Gick upp i vikt o ser typ gravid ut…Men en leverantör kikade förbi innan jul o ville ge mig en julblomma (gulligt) o utbrister, ”när ska du ha barn”….Jag skrattar o säger, ”nej jag är bara tjock”. Han rusar ut t sin bil o kommer tillbaka med en till julklapp. Ber om ursäkt flera gånger….julklappen visade sig vara ett presentkort på 2000:-. Så att bli tjock kan ha sina fördelar. Mumsar vidare.

   Hello!
   Tråkmånsen här. ?

   En så stor julklapp får du inte ta emot av en kund. Räknas som en muta. Bara ett FYI. ?

    Faktum är att även en ”liten julklapp” kan bli ansedd som muta om omständigheterna är sådana att det är fråga om otillbörlig påverkan och den som får gåvan befinner sig i en sådan tjänsteställning att mottagandet av gåvor oberoende av värde innebär muta. T ex får myndighetspersoner som t ex poliser och domare aldrig ta emot någon gåva över huvud taget – inte ens en liten hyacint eller kulspetspenna.

    preskriptionstiden har gått ut, jag vet att man inte får det, men jag visste inte summan förrens jag shoppade på presentkortet. Så väl värd det.

    Snark

     snark till vem?

      Lisa tyckte förmodligen ämnet var för komplicerat så hon somnade om.

      Det var ett svar på TRHs messerschmidt:iga komentar

       aha ?

    Beror väl på var man jobbar?

    Nej, beror helt och hållet vilken arbetsplats du har och vilka regler de har för anställda.

    Också, snacka om att missa poängen i inlägget

     ja exakt..från kroppshets till muta ?

      Ah. Synd att jag inte uppdaterat innan jag skrev min kommentar kl 13,29.

      Då vet jag. Omtanke undanbes. ??

       Jag skrev försiktigt med blomma och allt och du lyckades ändå ta det dåligt.

       Inte undra på att leverantören blev rädd och sprang iväg efter stora mutan. ?

        var läser du att jag tog det dåligt?

     Jag missade inte poängen vilket om du läste vad jag skrev borde varit tydligt för var och en.

     Apropå att det beror på arbetsplats och efter hur reglerna är formulerade så visst, men du har domar som kommer att säga emot det du påstår.

     Och 2000kr är jag hyfsat övertygad om att du aldrig kan motivera som en julklapp.

      Förresten så måste jag undra om du verkligen tycker det är bättre att jag låter bli att informera något som inte framgick att Kati visste men tyckte hon var värd samt du uppenbarligen inte har koll på, och då riskera att hon hamnar i klammeri en annan gång?

      Har du svårt att se att jag skrev från omtanke eller var är ditt problem?

       vem pratar du med? jag förstod allt du skrev o jag vet vad som gäller.

       ”Har du svårt att se att jag skrev från omtanke eller var är ditt problem?”

       And here we go again… Tips: endast de medicinerna man äter, hjälper.

  Åh så kul att se Nikolina, tänkte häromdagen att det var längesen det skrevs om Ankpung här. Så fin hon är, klär verkligen i de kilona, ser inte ut som hela femton kilos skillnad, snyggt. Inte för att det är viktigt med utseendet, så tjatigt med detta kropp/vikt-snack, med kroppsfixeringen och hur många kilo någon gått upp eller ner och hur de gått osv.. Tröttsamt. De flesta som kommenterat att hon lagt på sig några kilon har nog inte menat det som något illa el elakt påhopp dock, men alltid onödigt att påpeka någons kropp/vikt såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.