Tänk lite längre, Therese Lindgren!!!

Jag har själv tidigare hyllat den här videon av Therese Lindgren  – en video som hon till och med fick en nominering för Årets Video för på Guldtuben – men med tanke på alla signaler som hon sänder ut till sina hundratusentals unga fans i Instagraminlägget här nedan så vet jag inte om jag längre tycker att den är så mycket att hänga i julgranen.
Unga människor som ser upp till någon gör inte som de säger, de gör som de gör och lägger Therese Lindgren upp lättklädda bilder på sig själv så spelar det ingen roll att hon varnat för grooming i en ett år gammal video.
Vem kommer ihåg den när det dyker upp bilder som säger precis tvärt om?

En tonåring vet knappt var de har röven ibland – tro mig, jag vet – så att förvänta sig att de ska minnas den här videon och använda den som argument för att inte själva lägga ut avklädda bilder på sig själva trots att deras stora idol Therese Lindgren gör det, är som att be dem trolla med knäna.

https://www.instagram.com/p/Bl2kTpwFjaF/?taken-by=thereselindgren

För den som inte sett bilden som diskuteras i det här inlägget så har en av mina följare laddat upp den HÄR.

Den här kommentaren har en följare lämnat på Instagraminlägget här ovan och den säger precis allt jag känner:
Nu har jag svarat ett 50tal kommentarer som dina fans blint försvarat dig med. Det skrämmer mig.
Det visar bara att dom ser upp till dig så mycket så du kan helt enkelt inte göra fel i deras ögon.
Jag har försökt svarat alla, även dom helt idiotiska, för jag vill verkligen få fram allvaret att dela utmanande bilder på sig själv på nätet.
När väl ett pedofilslem fått tag i dom bilderna så kan man aldrig få det ogjort. Men problemet är att unga har inte konsekvenstänk på det sättet. Hjärnan är färdigutvecklad runt 25 när det gäller den biten.
Min kritik har inte ett dugg med bodyshaming eller att dölja kvinnokroppar. Det är att vuxna kvinnor borde veta bättre att inte uppmuntra till bilder i genomskinliga underkläder liggandes på sängen i en utmanande vinkel- punkt!
Barn gör vad vuxna gör- enkelt. Du har själv gjort en video där du varnar för gubbslem på nätet som delar bilder på deras kukar osv.
Därför känns detta väldigt motsägelsefullt när du vet hur många unga tjejer som ser upp till dig.
Barn och ungdomar gör inte som du säger, Therese –  de gör som du gör.
Så gör om, gör rätt och gör det NU!

290 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast NEJ.
  Detta jävla slutshamandet MÅSTE FAN FÅ ETT STOPP!!!
  Du bidrar till det när du lägger allt ansvar på en kvinna som lägger upp en bild på sig själv i ett plagg som inte täcker hela hennes kropp. Vad sysslar du med egentligen? Det är en stor skillnad på vad en vuxen kvinna gör och en tonåring. Lindgren ansvarsr i te för vad hennes följare gör. Det är upp till varje förälder att hemifrån se till att deras kids vet vad som händer på nätet eller inte. Och sen ska inte vi kvinnor skammas för att män inte klarar att nehålle pitten i skåpet pga en bild som denna. Får vi inte ha baddräkt på oss heller då eller hur fan menar du? Eller får vi det sålänge vi bara inte tar kort på det? Urbota korkat inlägg. Du borde be henne om ursäkt för din egna skeva kvinnosyn. Inte hon. Urk.

   Inte första gången Camilla skriver nedlåtande saker om kvinnor som klär sig lättklätt/naket eller fotar sig så man ser rumpa eller bröst. Alltid en jävla massa skitsnack om att vara en förebild eller att försöka få läsare/tittare//tjäna på reklam. Bläää för den synen.

   Fast VARFÖR ska man se sexig ut som kvinna ständigt och jämt? Och för VEM? Det här är inte kvinnokropp i baddräkt rätt och slätt utan kvinnokropp (utan huvud!!) i åmande/utmanande posering. Det ska vara sexigt. Precis som i Slitz etc. För män. Det här är inte ”feminism”.

    För vem? SIG SJÄLV. Tro det eller ej men det finns kvinnor som älskar sina kroppar och gillar att visa upp dem. Varför ska kvinnor inte göra det för? Trodde vi hade kommit längre än att tycka att kvinnor ska dölja sina kroppar

     Posera sexigt eller dölja, det är våra alternativ!

      Det är inga alternativ, det är en kvinnas val och rättighet och hon ska få göra precis hur hon vill utan att få skit kastad mot sig pga det

     Tror inte hon hade tagit denna bilden om hon inte velat dela den. Bekräftelse. Riktig girl power hade varit att lägga ut en bild där hon bara ÄR, gör nåt, rakt upp och ner. Inte in med magen ut med tuttarna.

      Och? Är det fel med det? Varför? Vad är skillnaden mot när folk gör exakt samma sak för att visa upp större kroppar?

      Och där sitter väl du men en penis och tror dig ha rätt att tala om för oss kvinnor vad som är power? Logga ut mannen.

       Kvinna och feminist med ANNAN ÅSIKT än du, tänka sig!

        Ok än mer tragiskt då med andra ord. Du ska nog slå upp ordet girlpower för inte fasen bidrar du med det iaf. Avundsjuka helt klart.

         Sluta va så jävla enkelspårig. Jag är normativt smal & snygg men jag ser strukturerna bakom dessa sexiga bilder som vi kvinnor lägger ut år, efter år, efter år. Vill inte att min treåriga dotter gör det om tio år. Det är inte ett tecken på empowerment i mina ögon.

         Men då föreslår jag att DU tar ditt ansvar som mamma och talar med dina barn det ist för att tro att alla andra ska göra det?

     Men alltså den här ”för sig själv”-lögnen måste dö nu. Man gör inte detta för sig själv, man gör det för patriarkal bekräftelse.

      Säger samma sak till dig, det här tänket att kvinnor bara vill behaga män måste dö ut nu. De flesta skiter fullständigt i män och vad de tycker

       Vem vill de behaga med urtypiskt sexig klädsel och posering då? ?

        Du är en sån där som tycker att det är kvinnans fel om hon råkar ut för något pga för kort kjol va?

         Eh, nej? Ska man skratta eller gråta åt ”feminister” som dig?

         Har aldrig påstått att jag är feminist. Jag är för lika rättigheter mellan kvinnor och män, jag är inte för kvinnor som klankar ner på andra kvinnor

         Irrelevant parallell. Ta diskussionen istället för att avleda den.

        Till Anonym 16:06 ”Vem vill de behaga med urtypisk sexig klädsel och posering då?”

        När jag lägger ut vad en del benämner som ”sexiga” bilder så är det för att jag är stolt över min kropp. Jag VILL visa den!!! Precis som när jag köpt en ny tröja eller hatt som jag tycker om.
        Jag vill visa både tjejer och killar!!!
        Jag bor I Sverige och det är 2018. Nog fan ska jag få klä mig som jag vill?!
        Flytta till Mellanöstern ni andra pryda som vill dölja kvinnokroppen.
        Nu ska jag ta en kopp kaffe och lägga ut en till lättklädd träningsbild på instagram från gymet där jag flexar mina magmuskler. 😀

         Men har du funderat på varför du är stolt över din kropp och vill visa upp den? Bara utifrån dess utseende? Varför kvinnor som är normsnygga så ofta vill visa upp att de faktiskt har precis den kroppen som samhället säger åt dem är önskvärd? Varför finner så många kvinnor ett värde i att bekräftas på det sättet istället för sina prestationer?

         Fräsch input ang Mellanöstern.

         Vaddå fräsch input ang Mellöstern? Mellanöstern har inte en fräsch kvinnosyn om du nu inte visste det…

         Jag tror att det handlar om att jag blev mobbad som liten. Nedslagen av tjejer I skolan. Dom populära tjejerna var svinelaka mot mig och frös ut mig. Jag var inte särskilt söt eller cool på den tiden. Nu tycker jag det är ganska så roligt att lägga upp vilket roligt liv jag har och vilken kropp jag fått till deras beskådan på båda FB och Instagram. (Vet att dom följer mig där). 😉

         Så I mitt fall gör jag detta mest för min egen skull…men jag ska vara ärlig och erkänna att en liten del är faktiskt för dom andra tjejernas skull (mina mobbare) 😉

         Varför tror du att vi vill visa upp oss. Det kan vara för att visa sina barn, sitt hus, sin kropp, sitt liv osv. VI VILL VISA UPP OSS. Det är sociala medier…

         Ditt inlägg skriker ”jag gör det för bekräftelse!!!!”

         Dvs dina mobbares bekräftelse.

         Jag är också stolt över min kropp. Tycker att jag är skithet. Efter två barn och allt. Men nej, jag har absolut inget behov av att visa upp den på Instagram. Vad skulle jag få ut av det? Och speciellt inte sexigt poserande. Posera sexigt och utmanande gör jag för dem jag vill ha sex med. I dagens läge min man. Sen får så klart alla göra som de vill. Men jag har alltid undrat över behovet att visa upp sina kroppar då jag inte känner det själv. Förstå mig rätt, jag ser inte ner på dem som visar upp mig. Har bara svårt att förstå behovet.

       Nej. Vakna upp nån gång.

        Nej. Du ska vakna upp. Är inte jättelänge sen männen bestämde vad vi fick och inte fick ha på oss. När vi äntligen börjar få makt över våra kroppar så ska helt plötsligt kvinnor börja kritisera istället. Fy

         Det du inte fattar är att jag redan har varit där du är. Du lever i en lögn för att du inte orkar erkänna. Det tar tid innan man ät redo.

       Om en kvinna levde helt ensam på en öde ö, men hade tillgång till korsett, obekväma men sexiga underkläder och nätstrumpor – skulle kvinnan då klä på sig detta dagligen i sin ensamhet bara för ”sin egen skull”? Tror knappast det..

        Mitt klassiska och fantastiska argument också ?

        Jag klär mig ibland i sexiga kläder när jag är ensam hemma, bara för min egen skull. vet att många kvinnor gör likadant. Så ditt argument fallerar lite där 😉

        Jag hade inte gjort det varje dag, men absolut nån gång då och då för att känna mig tillfixad, sexig och sensuell. Gissar på ungefär lika ofta som jag gör det idag.

      Ja självklart är det så. Dessa argument är så jävla spåniga

     Det finns annat man kan göra för att visa att man är en stark kvinna, varför välja just avklädda bilder på sig själv? Finns miljoner andra saker att göra!

     Fast… om man nu gör det för sig själv, varför lägger man då ut det offentligt?

     Vidare så har jag VÄLDIGT svårt för att tro på att det stämmer. Jag tror att folk gör det för uppmärksamhet och likes. Bekräftelsebehovet som väldigt många verkar besitta är skrämmande. Vad är egentligen viktigast? Att ens nära bryr sig och mår bra eller att ens följare gör det?

     Inte specifikt riktat mot Therese, jag följer inte ens henne. Tycker bara att det är lite vagt att maskera att det handlar om bekräftelsebehov. Har själv en 11-åring som är helt besatt i att jaga likes på mysicaly tex. Vi har många diskussioner om hur meningslöst det är för minst hälften kommer bara klicka vidare och glömma. Det viktigaste är de man har nära.

      Folk lägger nästan ENDAST upp selfies och ”sexiga” bilder och annat för bekräftelse. Finns ingen annan anledning. Gör man det för sig själv utan ett bekräftelsebehov – då behöver man inte lägga ut det offentligt. Sen kan det såklart vara så att man helt enkelt tycker bilden är fin och sensuell konstnärligt sett. Jag följer inte heller Therese och tycker hon får lägga ut vad hon vill. Precis som alla andra. Dock känns det så uppenbart och ibland patetiskt hur vi håller på. Både vad gäller kvinnor i små kläder åmandes på bild eller med plutande läppar liksom män som poserar i kostym framför en bil eller spänner musklerna i gymspegeln. Suck.
      Inget konstigt att människor vill ha bekräftelse egentligen men iom internet och sociala medier har det nått en helt ny nivå och det påverkar såklart unga med. Sen är det helt klart föräldrarnas ansvar i tider som dessa att ha koll på vad sina barn gör på nätet. Hade jag haft ett barn som följt Therese på under 16 år hade jag nog bett hen sluta följa henne efter en sån bild alternativt blockat kontot beroende på barnets ålder – helt enkelt för sådana bilder är överflödiga, onödiga och förstärker en norm och influerar barnet till att tro att det är så man ska se ut, göra, posera.
      Detta är bara för att jag personligen fått nog av ytlighet och den sjuka bekräftelsejakten och hoppas att internet och sociala medier snart tar en ny riktning förbi skönhetsingrepp, lättklädda bilder och hauls.

     Sorry men det är inte så lätt som att säga att man gör det för man vill. Speciellt inte när fet påverkar yngre personer. Att lägga upp bilder där man ser sexig ut(ansiktet är inte ens med) är att objektifiera sig själv – för att se bra ut för någon annan. Vadå för sig själv? Det argumentet förvirrar mig här. Hur är det för sig själv när det är online? Hur kan samma person som säger: kommentera inte min kropp, inte ens något positivt. Lägga upp en bild på enbart sin kropp i spetsbody? Samma sak för män om de lägger upp en bild i underkläder där deras 6pack syns – det bjuder in till kommentarer om kroppen. Det är ju poängen. Naket säljer, fine. Men varför då va så motsägelsefull att invitera till allt som har med sex att göra online sen bli sur när folk nappar precis på det sättet som hon vill? Klart man ska älska sin kropp, men att kråma sig i underkläder i sexiga poser är inte för din egen skull – det är för mäns skull. Hon får gärna lägga upp bilder där hon är naken för min del (inte för att hon ska beteende som JAG vill, hon gör som hon vill, men för stt få fram poängen), men när hon poserar som på porrbilder tycker jag det blir problematiskt. Varför inte visa hur kvinnokroppen faktiskt ser ut? Ingen ligger ju sådär naturligt och softar. Bara mina tankar.

     Fast nu blev det lite motsägelsefullt.

    Som feminist har jag rätt att känna mig sexig, jag har rätt att visa upp min kropp och bli stärkt av det.
    Förstår du inte det, förstår du inte feminism.

     Men gud, döda mig nu.

     Alla har rätt att känna sig sexiga då och då,fast det verkar jobbigt att alltid gå runt och visa upp det?
     Behovet att ständigt visa upp sig i ”sexiga” bikinibilder och annat på sociala medier har inte mycket med feminism att göra,snarare med narcissism.

     Men välj något annat att känna dig stark i, kanske kan vi en dag komma längre än att välja just avklädda bilder på våra kvinnokroppar

      Och vem tror du att du är som bestämmer vad en får och inte får känna sig stark av?

      Lord, Christ…

       Men du måste väl se det problematiska med att det för kvinnor finns typ en endaste kroppsform som man får lov att känna sig sexig och stark i, skulle man hävda samma sak i någon annan kroppsform så skulle det bli ett himla hallå åt ena eller andra hållet. Och varför är det viktigt att som kvinna känna sig sexig och dessutom få det bekräftat av så många som möjligt?
       Gah var är Lady dahmer mär man behöver henne

        Nu är du väl ändå helt ute och seglar? Finns hur många konton som helst med stora kroppar som fläker ut sig i all sin prakt och hyllas hysteriskt av folk. Sök på #kroppsaktivist eller #kroppsaktivism. Medan smala människor är de som får en massa kritik för sina kroppsbilder. Så mycket hyckleri att man storknar.

       Du är så enkelspårig, skrev jag att man inte fick? Men man läser som man vill…

    Det är ju feminism i allra HÖGSTA grad. En kvinna som FÅR LOV att publicera vad än hon SJÄLV VILL visa upp utan att någon hindrar henne. Herregud. Uppdatera dig för f a n. Feminism handlar om jämställdhet INTE att klä på sig. Skrämmande pantat.

     Du sitter inte på facit. Jag tycker, t.ex., att du verkar skrämmande pantad

     Konstigt bara att alla som får lov att bära exakt det som de vill och posera på exakt det sätt de vill ser precis likadana ut. Vilket konstigt fucking sammanträffande. Vi snackar ju miljontals tjejer som när de utövar sina totalt fria vilja väljer exakt samma saker. Och ett ännu konstigare sammanträffande att de sakerna går hand i hand med porrindustrin och modeindustrins bilder av tjejer. VA SJUKT. Någon måste kolla upp det där lite närmare.

      Äskar din kommentar. Så jäkla sant

       Ja bästa kommentaren idag ❤

      Huvudet på spiken. HUVUDET. PÅ. SPIKEN.

      +1

     Men hur är det jämställt?! Män ligger fan inte och kråmar i sängen för foton

      Kan meddela att det finns gott om män på nätet som gör just det

   Helt rätt!
   Felet ligger aldrig hos kvinnorna, oavsett om de är helt nakna!
   Det är det samma som att dra parallellen att hon bad om att bli våldtagen för att hon hade kort kjol.
   Lär istället de unga att kroppen är naturlig och det är inte en inbjudan till sexinviter.

   Och de som groomar är ju pedofiler som har en störning. De skiter i avklädde bilder, de hittar alltid, tyvärr, offfer ändå.

    Det är INTE samma sak. Vad är det ens du menar är samma sak? Ingen ber väl henne att klä på sig, folk undrar varför hon poserar på ett sätt som fasen bara är för att män ska tycka att hon ser sexig ut. När hon på samma gång ber tjejer INTE göra såhär. Men hon gör det för likes och views. Känns som vissa är så fast i partriarkatet att de inte fattar när ni spelar dem rakt i händerna.

   Håller med dig Frida så jävla mkt!! Smala vältränade, ”snygga” tjejer får inte lägga upp lättklädda bilder medan stora mulliga kvinnor välkomnas. När Lady Dahmer lägger ut en lättklädd bild så ska det hurras att hon vågar och står upp för att alla är lika värda att synas…medan smala ”snygga” tjejer ska skylas och skammas. FY FAAN!

    Fast ld lägger väl knappast ut bilder på sig själv i en sexig body, liggandes i en säng med huvudet utanför bild.

    Lady Dagmar visar upp sin kropp så som den ser ut. Hon står fan inte och kråmar sig i onaturliga poser.

     Dahmer*-.-

   Till Camilla:

   Stopp och belägg! Nyligen så avslutade du detta inlägg du skrivit med ”FRAM FÖR ALLA KROPPAR!!!”

   https://bloggbevakning.se/2018/07/27/instagram-ar-dubbelmoralens-hogborg-och-kissie-forsvarar-lady-dahmer/#comments

   Det kanske inte bara är instagram som är ”Dubbelmoralens högborg”. Läs själv det du skrivit i det tidigare inlägget. Varför kritiserar du Instagram som gör är skillnad på kropp och kropp när du gör exakt samma sak?

   ”ALLA typer av kroppar behövs på Instagram för att stoppa den masspsykos som försiggår bland unga människor där de tror att det mer eller mindre bara finns EN typ av kropp som är rätt och har existensberättigande” – Är en del av texten du skrivit. Fy sjutton vad detta är att säga emot sig själv.

   svarar här annars kommer jag som vanligt längst ner…Vill för egen del bara säga att ta inte på er bikinis o gå t en strand, det finns massor av barn där. Skyl er!

  Fast Linne C lägger ju upp o LD lägger upp o Stina lägger upp….så nu blev det svindel i mitt huvud?? Hur ska vi ha det? Påklätt el avklätt?

   Det har du rätt i.. Tydligen skillnad på kropp och kropp?

    Skillnad på val av pose och syfte med bilderna.

     sett Linneas bild där hon skrevar? Finns inte många ungdomar idag som inte vet vem hon är….

   Fast det är skillnad på att lägga upp kroppspositiva bilder och bilder gjorda utifrån att behaga den manliga blicken. Tycker jag.

    Vad fördomsfull du är. En nästan naken bild på LD behagar alltså inte män? Medans en på Therese behagar män?

     Fast… det var ju inte alls vad hon sa? Tycker det är uppenbart vad som menas med ”bilder gjorda utifrån att behaga den manliga blicken” men är för soltrött för att orka elaborera. Dessutom tror jag nog att du förstår själv vad som menas men misstolkar i affekt.

      Nej, kan inte du förklara det, vad är det som gör att en bild är tagen för att behaga den manliga blicken? Vem avgör det? Är du möjligen en man eftersom du tror att en kvinna som lägger upp bild på sig själv gör det för männens skull?

       Men snälla ni… måste ni göra er dummare än vad ni är för att försäkra er om att gå ”vinnande” ur en diskussion? Kolla exempelvis genusfotografen för info, om ni inte pallar göra er insatt i de lite tyngre fackböckerna.

        Du kan ju inte ens svara på frågan. Har du inga egna åsikter?

         Det är skillnad att sitta rätt upp och ner i ett urringat linne med stora tunga bröst, att dansa halvnaken till glad musik och lägga upp bild på i en sexig body där man har tuttarna i fokus, ligger i en säng och inte ens har huvudet med i bild.

         Klart jag har åsikter men de känns sällan relevanta när det finns fakta att tillgå. Testa att utgå från det resonemanget du också så ska du se qtt du lättare kommer segrande ur dina internetduster. ✌

      Nej. Vad är det som avgör om en bild behagar en man? Om de har på sig exakt samma body och tar en bild, är det fortfarande skillnad?

     Men är du på riktigt?

     Läste du inte vad hon skrev??

    Så Thereses bild kan inte vara kroppspositiv?? Får hon inte vara nöjd med sig själv?

     Hon är inte nöjd med sig själv. Dubbelmoralens drottning har upprepade gånger sagt hur ful hon tycker att hon är. Att hon inte vill spela in videos för hon är så ful och wops så lägger hon upp en sån här bild.

    Är det kroppstorleken som avgör vad som behagar män?

    Det är ju skillnad på sexiga bilder (Therese) där poseringen är upplärd av patriarkatet att det upphetsar och behagar mannen.

    Linnéa Claesson och Lady Dahmer lägger upp bilder på sina kroppar utan att objektifiera och sexualluseta så som Therese gör på denna bild.

    Jag tycker absolut inte en enda kvinna ska behöva dölja sin kropp utan vara stolt över den, sola topless om hon vill eller gå i korta shorts om hon vill det. Skillnaden blir ju när en bild läggs upp med typisk sexig posering och när huvudet är avklippt blir det ännu mer objektifiering. Att posera sexigt när så många följare är barn och unga som vill vara som hon, alltså gör som hon, är inte riktigt försvarbart. Samtidigt är Therese lika mycket offer för samhällets normer och patriarkatet som alla vi kvinnor men hon har ju makt att göra förändring. Jag tycker alla ska få visa hur mycket hud de vill men måste man posera utmanande, erotiskt, porrigt eller sexigt då? Framförallt när så många följare är barn och ungdomar?

     Exakt. Tack. Vissa saker är biologiskt SEXIGT i mäns och kvinnors ögon. Såklart finns undantag, men rumpor, bröst, läppar etc. Visa poser framhäver det som är sexigt. Absolut en del är sociala konstruktioner också, men vi är ändå djur, vissa saker är upphetsande för iaf en majoritet av könen. Därav är det skillnad på avklätt och sexigt. Jösses.

     Håller helt med dig! TL har all rätt i världen att lägga upp vilken typ av bilder på sig själv hon vill. Sen kan man problematisera varför så många vill lägga upp sexualiserade/objektifierande foton.

     Men, problemet här är ju just att hon vänder sig till sina följare som i många fall är barn. Barn! Att i vissa fall (som grooming-varnings-videon) visa sig vara fullt medveten om det men att här bara totalt ignorera det. Det blir bara så jävla fel. För oavsett om hon vill vara en förebild eller inte så är hon det för hundratusentals barn och ungdomar. Och det är de som kommer att se den här bilden och ytterligare cementeras I bilden att det är så här man ska framställa sig som kvinna. Nu kommer det inte bara från media utan även från ens förebild.

    så linneas skrevbild…??? jaha så är du feminist då funkar det?jag

   LD visar brösten varje dag, det blev för mycket till slut ?

   Kanske för att det är skillnad på att vilja accepteras och att vilja bekräftas. Den här bilden skulle troligen aldrig anmälas som olämplig eller tas ner av Instagram eftersom objektet har ”rätt” kroppsform. Där har du det skeva.

  Jag håller med till hundra procent. Det är så många som säger: Jag har all rätt i världen att lägga ut avklädda bilder på mig själv och absolut har du det – men du vet inte vem som får tag på bilderna och vad den personen gör med dem.

   Varför visa upp sej lättklädd för främmande människor. Håll det privat.

   Om någon vill spara bilder på mig i underkläder så kör på för all del. Kunde ärligt talat inte bry mig mindre. Om jag tycker en bild är snygg så tycker jag den är snygg. Tyckte Therese bild var snygg rätt och slätt!

  Fast NEJ.
  Du borde ju skämmas för att du har en så skev bild på vad kvinnor ska få lov att göra eller ej. Hur fan är man en dålig förebild för att man lägger upp en bild på ett plaggsom ser ut som en baddräkt tycker du?!? Sluta slampskamma dina medsystrar. Tycker du att en kvinna är lika jävlig om hon har en bikini på sig eller är det plagget som gör det för dig? Pinsam människosyn du har isf.

   Noll analystänk.

    Nej Anonym.
    Det är massor av analystänk här.
    Vad Camilla inte inser med sitt inlägg är att hon lägger fokus på vad lindgren har på sig för inte fan skulle hon reagera på om bilden var på en kvinna i jeans? Och med det säger hon med en underton att lindgren beter sig fel pga att hon lägger upp en bild på sin EGEN instagram! Helt fel. Lindgren är varken fritidsledare eller barnprogramsprofil eller ngt som kan tänkas bli en konflikt. När en överviktig kvinna lägger ut nakna bilder så huurras det och jublas. När kvinnor som lindgren gör det, då är man billig och en dålig förebild? Hyckleri.

     +1

     Helt rätt!!

   Men det är väll inte endast klädesplagget i sig som är ”problemet” utan hela bilden???

    Och att hon ständigt säger emot sig själv och hycklar.

   Det är ju inte det som Camilla vill förmedla med det här inlägget. Det handlar om vad människor publicerar på sociala medier och hur unga följare påverkas.

    Om Camilla är så orolig för vad följare ”köper” och vad de gör som deras ”idol” gör så kanske hon själv skulle fundera på vad för stämning hon piskar upp in the name of bevakning. Hur mycket negativa tankar som väckts kring andra för att hon ”belyst” influencers förehavanden. Inte enbart när någon visar hud.

     Ja, hela den här bloggen går ju ut på att få folk att inte gilla dem för olika saker. Natasha, Anna Book, Bella, Tyra, Nellie osv. Sällan det blir ett positivt ”drev”

     Jag tänker inte svara på vad Camilla bör göra med sin blogg eftersom vi för närvarande diskuterar Therese. Men när vi ändå är inne och även diskuterar Camilla bör hon se över de som kommenterar och speciellt under namnet anonym. Många av dem verkligen ingen trevlig ton och speciellt inte i öppet spår.

   Men handlar det inte om vad man har för följarskara? LD:s publik består ju knappast av tweens t.ex? Jag tänker att typ Madonna kan väl vika ut sig om hon vill, men att det blir tokigt när Nicke & Nilla gör det?

    Nej, det gör det inte. Det är inte hennes fel om kids följer henne. Det är en vuxen kvinna, man kan inte förvänta sig att hon ska bete sig och klä sig som en 12åring. Heja Therese säger jag, hon får göra som hon vill på hennes egna medier

     Fast hon gör ju en hel del videos riktade till kids..? Typ testar slime eller vad det nu kan vara

      Det är inte videos riktade till kids, det är trender på youtube = klick på sina videos. Innebär inte att hennes kanal är riktad till 12 åringar

      Testar slime hahaha. Jag har också gjort slime och jag är för fan 33. Har värmen stigit alla rikspuckon åt huvudet idag? Hur mår ni egentligen? ÅH NEJ EN KVINNA I SPETS. UPP PÅ BÅL!!! Töntar.

     Hon har valt att rikta sig till barn som målgrupp i sitt yrke. Då har man ett ansvar för vad man sänder för budskap. Instagram är en att de sociala medier som hon tjänar pengar på genom marknadsföring, så det är inte bara hennes privata konto.

      Nej. Hennes kanal började med smink videos för att senare gå över till videos om ångest och psykisk ohälsa. Det blandas med inredning och ibland tillfälliga trender på youtube. Hennes kanal är inte riktad mot barn

       Det är den visst. Hon har själv pratat om att hon blivit som en storasyster för sina fans. Hon har gjort videor där hon öppnar brev och teckningar från barn och använder sig av ett barnsligt språk etc sedan start. Videon ovan om grooming är också riktad till barn för att hon vet att hon har många fans som år barn.

        Med den logiken är Gladiator en barnfilm eftersom jag älskade den när jag var nio.

         Eh inte alls. Therese är smart och kan marknadsföring och hon har aktivt marknadsfört sina youtube videos och produkter till barn. Det har inte gladiator gjort.

         Hur är det samma logik? Använde gladiator språk riktat mot barn? Tema riktat mot barn? Content riktat mot barn? Barn kan tycka om content som inte är riktat mot barn – då är det någon vuxens ansvar att se till att barnet inte påverkas negativt av det. Det är iallafall inte regissörernas fel om ett barm ser på det iallafall. Men det är inte samma logik då Therese faktiskt riktar mycket av sitt content och sin online-karaktär till att passa barn.

      Eh nej? Hon är från början en skönhetsbloggare. Hon har aldrig vänt sig till barn herregud?

       Eller hur? Märks tydligt att det inte är följare till henne som kommenterar här

     Det enda Therese gör är att skapa material för barn? Jag är lika gammal som henne och avföljde henne för ett bra tag sedan för inte fan bryr jag mig om hur billig skit på ebay fungerar. Förr pratade hon om vuxna, vettiga saker men nu är det rena barnprogrammet att gå in på hennes youtube kanal och då tycker inte jag att det är passande att hon slänger upp naken bilder eller bilder som endast borde skickas till hennes fästman framför små barns ögon.

    nä du vet inte vilka som följer LD, Madonna osv osv. De har öppna instagram.

   Håller med dig! Bara smalare kvinnor också, större kvinnor får en high five. Tröttsamt

   Gillar ändå att du försöker spinna skiten så hårt att jag inte kan göra annat än att tro att du är nån form av expert på fidget spinners.

   Att du jämför bilden i denna posten med en baddräkt är ju bland du roligaste jag läst.
   Sen när är en spetsig-historia på ett vitt duntäcke i en vinkel som man inte kan göra annat än kalla utmanande det samma som att ha på sig en baddräkt?
   Lägg ner mobilen/gå ifrån datorn, ta ett djupt andetag och börja om.

    Lägg ner själv!
    Hon ska få lägga upp vilken förbaskad bild hon själv än vill ha utan att ni ska sitta med pekpinnar och tycka och tänka om det. Så blrja om du istället och fokusera på ngt som är viktigare än att tala om damerna vad de får eller inte får göra. Det är 2018. Godmorgon.

     Det är ingen som säger att hon inte kan det men hon bör tänka en gång till. För om bilderna hamnar i orätta händer – vad gör hon då? Det är nämligen enkelt för människor som håller på med human trafficking att få tag på bilderna och lägga upp de på en sajt och sedan få tag på Therese.

      Hahahahahaha ?

       Vad bra svar när du vet om att det är rätt.

      Orätta händer? Hon har publicerat dessa publikt. Hon är nog väldigt medveten om sin bild ska du se. Vart tog föräldrars jäkla ansvar vägen? Mina föräldrar talade om precis vad som kan ske på nätet. Det var deras ansvar. Inte någon bloggares.

       Jag hade haft överseende om Therese hade varit en tonåring men det är hon inte. Hon är en vuxen kvinna vars hjärna är utvecklad till att förstå vad man bör och inte bör göra.

       När jag var tonåring kontrollerade mina föräldrar vad jag gjorde på Internet och en del sajter var spärrade men jag chattade ändå med män som var 30 år när jag var 14 och sade att vi skulle träffas på olika ställen – men jag gick aldrig dit och ingen visste vem jag var för jag sade aldrig mitt riktiga namn. Så visst har föräldrarna ansvar men alla ungdomar har även eget ansvar över sina handlingar.

        Vaddå BÖR?
        Reagerar du så när en man står
        utan tröja i kalsongen på inta med? Eller är det bara vi skammar här nu?

         •kvinnor

         Även med män.

      Human trafficking högkvarteren i Minsk:

      ”Vi behöver fler offentliga personer med jättestor följarskara och många anhöriga att kidnappa och sälja till Qatar asap!”

      ”Got it, kollar du Twitch så kollar jag Insta??”

      ”Nä det behövs inte, har redan hittat ett perfekt offer…. ”Therese Lindgren”….. ”Hehe fasen vad hon kommer att ångra denna extremt vågade bild…

       Det jag tog upp var ett exempel på att det inte är särskilt svårt – om man vill. Och det finns human trafficking som pågår för fullt i Sverige.

        Mm. Jättevanligt att de plockar kända influencers

         För om de hittar bilden på en annan sajt först med ett annat namn så vet de säkert vem det är. Inte.

     You spin me right round, right round!

     Aldrig sagt att bilden var fel.
     Bara ditt sätt att tänka på hur artikeln är skriven, och antyda att någon ”slampskamma dina medsystrar”, så hur funka det med att inte sitta med pekpinnar(varför räcker det inte med en pekpinne?).

     Må vara 2018, men det är bestämt inte morgon, god eftermiddag!

    Du har rätt. Det är mindre utmanande, mer tyg på den här spetsiga historian än det brukar vara på badräkter nu för tiden. Att gå på tjejer för vad de har på sig, att ni inte skäms!

     Eller hur? Helt sjukt. Men föga förvånande dock.

   Har inte med plagget att göra. Hon hade kunnat ha mindre kläder utan problem, va elt näck om hon vill. Men så som hon poserar och syftet med bilden är problematiskt.

  Alltså ärligt talat, vad har hänt med henne? Kollar man hennes instagram så har hon senaste tiden nästan bara laddat upp bilder på sig själv i baddräkt, i handduk, naken, i någon liten pyjamas som knappt täcker något osv osv. Gör vad f*n du vill men varför denna eviga vilja att visa sin kropp för andra? Vill ha likes? Vill ha uppmärksamhet? Vad handlar det om?

   fast var ligger skillnaden när kända profiler på instagram gör det? Jag vet de vill hylla kroppen. Ena sidan slår en ner på Therese o andra sidan hyllar vi Linnea el Stina el LD? Det blir till slut en jäkla dubbelmoralr, nej trillingmoral. Jag gillar kroppar. Vilken kropp som helst.

    Skillnaden är när normativa kroppar gör det eftersom att det är vad som förväntas i patriarkatet medan icke-normativa kroppar blir som ett slag mot patriarkatet istället.

     Vilket patriarkat?

      Läs på.

       Läs på vad?

        Om patriarkatet?

         Jag ser inget patriarkat här men ok.

         Det handlar inte om vad DU ser. Handlar om vad som ÄR. Men ok.

    Jag varken hyllar eller slår ner på någon, jag genuint undrar. Varför vill någon visa upp sin kropp på internet? Man ska inte behöva det. Alla människor har en kropp för att leva, hur den ser ut spelar absolut ingen roll. Förstår som sagt bara inte varför någon måste vara naken på internt?!

  Som ung och otroligt korkad tonåring la jag upp bilder på mig själv naken på ett forum, bekräftelsetörstig som jag var. Jag har ångrat detta något otroligt de senaste 15 åren, trots att jag aldrig sett bilderna i något annat sammanhang eller att någon sagt att de sett dom. Det var dessutom väldigt oskyldiga bilder. Men idag har jag förlikat mig med tanken att jag gjorde det korkade misstaget och dessutom känns det inte lika illa idag eftersom var och varannan lägger upp lättklädda/nakenbilder på sig själva. Mina oskyldiga bilder drunknar nog lätt i mängden som finns idag på nätet.

   Dock är therese 32 år.

    Mm, men nu pratades det ju om unga följare och vad de kan tänkas göra med sitt begränsade konsekvenstänk.

     Och hur är det upp till TL att ansvara för alla Sveriges tonåringar? Jisses. Man KAN vara en bra förebild OCH lägga upp en valfri bild. Bara så du vet.

      Hur läser du, jag har väl inte sagt något annat heller? Jag berättade om MIN erfarenhet av att ha lagt upp bilder på nätet som tonåring. Man kan ångra det grovt och det går inte att få bort bilderna. Jag är inte en sämre människa för att dessa bilder finns och det är inte Therese heller. Det är föräldrarnas ansvar att lära ungarna vett på internet.

  Therese är så sjukt desperat efter bekräftelse och uppmärksamhet. Hon hycklar och vänder jämt kappan efter vinden, med detta, med fillers och botox och mycket mer. Inte ett dugg trovärdig i mina ögon.

   Hon svarar heller nästan aldrig på kritik eller förklarar sig (tex ang natural cycles).. vissa saker har folk 0 med att göra men en del grejer borde hon ändå ta upp.

   Nej hennes trovärdighet försvann med kläderna! Är chockad över att hon fortfarande är så populär med tanke på hur mycket hon ljugit.

   Liknar Blondinbella mer och mer.

  Jag har faktiskt tänkt på det här länge. Hon har ofta naket på thumbnailen i hennes youtube videos.

  Först skriver hon flera blogginlägg om hur hon haaatar sin kropp och sitt utseende. Att hon mår så dåligt när män kollar in henne, att INGEN får kommentera hennes yttre osv osv. Samtidigt som hon envisas med att ständigt publicera avklädda bilder på sig själv på både instagram, thumbnails på YT och ska alltid anspela på ”snusk” och sex. Blir bara pinsamt.

   Ja gud så dålig människa hon är. Att hon orkar med sig själv? Osar avundsjuka och bitterhet.

   Hon kanske söker bekräftelse?

    Hahaha sa hon som länkade sim blogg?

     Ja jag länkar min blogg, so what? Håll dig till ämnet..

      pucko.

       Puss

    Klart hon gör. Hon är DESPERAT efter att sin kropp bekräftad..

   WORD!

  Vad är problemet? Bilden var hur vacker som helst

   Den var ”SEXIG” vilken hon kämpade med så hon nästan sket på sig.

    Men OCH? Vad är det för fel på att vara sexig? Vilket århundrade är vi i egentligen, herregud, blir mörkrädd här inne. Vi behöver inga män som ser ner på oss, kvinnor klarar av det bra själva

    Men vad som uppfattas som sexigt är väll inte objektivt? Det är väll upp till var och en, vissa tycker den var vacker, andra ful, andra sexig. Och om den uppfattas som sexig, what’s the fkn problem???? Låt en människa leva och inte vara beroende av vad andra tycker och tänker om henne heeeela tiden. Trött på detta.

  Aeee, Camilla. Vilket ofräscht inlägg. Det är föräldrars ansvar att förklara för barn att inte ta såna här bilder. Du hade aldrig varit lika hård om det gällde en manlig influencer som ”sänder fel signaler”.

   KAN det vara (och obs nu killgissar jag här) för att mäns kroppar:
   1. inte sexualiseras och objektifieras ens i närheten av samma utsträckning som kvinnokroppen?
   2. för att nämnda sexualisering/objektifiering inte i sin tur leder till sexuellt våld mot kvinnor? Eller:
   3. ALL OF THE ABOVE?

   Feel free to take a pick.

   För att vara seriös blir jag så jävla MATT på den här relativistiska synen på jämställdhet så det finns inte…

    Du kan ju åtminstone försäkra dig att du förstår kommentaren innan du killgissar.

    Nu skrev jag ”sänder fel signaler” och INTE ”lägger upp lättklädda bilder”. Om en manlig förebild gör något som Camilla anser oansvarigt – något som sänder signaler till hundratusentals unga fans, hade Camilla aldrig varit lika hård.

  Det här är så feltänkt att jag inte vet vad jag ska ta vägen.
  Hut man vrider och vänder på detta i lägg blir det skammande.
  Inget fel på kvinnokroppen, inget fel på sexiga underkläder och foton.
  Vi ska komma åt dem som groomar och skickar dic pics. Inte kvinnorna!
  Det måste bli ett slut på detta!!
  Såna här foton är vackra och inbjuder inte till övergrepp.
  Tänk om gör rätt.

  Varför är jag i modd?

  Hahaha sa hon som länkade sin blogg?

  De är värre att lägga ut avklädda intima filmer och poserar med sexuella rörelser .
  Finns förebilder som dragit detta beteende betydligt längre:)
  Kan hålla med om att fansen aldrig ser några som helst fel i vad sina idoler väljer att
  publicera, vilket är sorgligt med tanke på ingen är felfri. De blir förblindade helt enkelt.

   Eller son Sindy, lägga upp sexvideor med sin nya pojkvän ?? haft många mardrömmar efter deras cringe-slowmotion-hångel-videor bland annat.

  Det är skillnad på att lägga ut en bild på en body ”här står jag rakt upp och ner” och på att lägga ut en bild i en vinkel där magen dras in, rumpan framhävs och brösten trycks ihop.
  Det är TYVÄRR i dagens samhälle skillnad.

   till Den. Så kvinnokroppen duger bara om bilden är tagen rakt upp o ner…?

    Svar till Kati: Absolut inte. Den duger till mycket mer än så ?
    Men med tanke på vad inlägget handlar om, ang grooming och hur unga tjejer ser på sina kroppar och vilka bilder dom väljer att lägga ut så blir det problematiskt i mina ögon, ja.

   Ja EXAKT. Fattar folk verkligen inte det?! Anledningarna till att man lägger ut en sån här bild är EXAKT SAMMA anledningar som ligger bakom Playboy-utvik. Exakt samma. Har inte ett jota med feminism att göra.

    Män behöver inte Playboy mer, Instagram finns istället. Sorglig att folk nu tror att se sexig ut för män är empowering och feminism. Gör vad ni vill – men tänk efter varför. Har inget att göra med att dölja sin kropp, bara syftet med bilderna

     EXAKT

     MEN ÄR DU SERIÖS?????? Ser du ens vad du skriver?????? Feminism handlar om att kvinnor ska ha SAMMA rättigheter som män och därför kunna göra VADFAN de vill med sina kroppar, UTAN att män ska tycka och tänka något om dem. Herregud ”det behövs inte Playboy längre” nej för fan vilken feministisk tidning det är!!!! LÄGG FOKUS PÅ RÄTT SAKER, dvs att MÄN ska ha en åsikt om kvinnors kroppar jämt och ständigt.

      Eeh men vad i helvete? Det där är inte feminism. Om det man sysslar med är just sådant som har gjorts med syfte att behaga patriarkatet kan man verkligen ta och fråga sig varför man känner sig manad att göra det. För det KAN inte vara så att alla miljoner unga flickor världen över gör detta (poserar i likadana poser i underkläder) för att det är någon sorts frigörelse.

       Ellerhur, våra kroppar har väl enbart varit accepterade av män när de ser ut som de kommer från porrtidningar. Det är de verkliga kropparna som inte accepteras. De ständiga objektifierade bilderna online känns mer bakåtsträvande än något annat. Har inget med hur mycket kläder någon har på sig att göra, men djit vad internaliserat partriarkatet är när kvinnor tror att dessa bilderna är ett empowering movement…

      Lägger män ut den sortens bilder så har kvinnor också åsikter, herregud vad tänker du/ni med? Inga män ligger och kråmar sig för stt få uppmärksamhet från kvinnor. Var är det jämställt tycker du? Ni gör ju jobbet åt dem. På riktigt. Lägg fokus på rätt ställe själv – sluta objektifiera din egen kropp så kommer media och män göra detsamma. En kropp är en kropp – visa DET. Istället för att senap sexig ut som möjligt för likes. Ja du har Rätt att lägga ut vad du vill, men poserar du som i en porrtidning kommer du klart få kommentarer därefter. Samma gäller män. Du spelar partriarkatet rakt i händerna.

      Du tolkar det som att jag skriver att playboy är en feministisk tidning?! ? Förlåt men snacka om clueless. Försök förstå vad det är jag egentligen skriver.

       Ja jag vet inte hur hen tolkade det så ??‍♀️

      Förresten så undrar jag, du tycker uppenbarligen att Playboy inte är feministisk? Jag håller helt med dig! Men vad tycker du då är skillnaden mellan bilder som den Therese publicerade, och bilderna i Playboy? De är fotade för samma publik – män. Det är samma sorts bilder. Så varför är Playboy fel, men inbjudande sexiga bilder på Instagram frigörande?

       Exakt precis

    Ni som tror att vika ut sig är lika med feminism är verkligen helt hjärntvättade. Hur dum får man bli?? Vakna!!

  Kan du inte göra ett inlägg om hur biggest loser konceptet är helt åt helvete? Och funkar inte.

   Hon har ju redan gjort det minst 3 ggr typ.

  Ja! Håller verkligen med kommentaren. Man MÅSTE få lov att kritisera dessa makthavare som påverkar så många människor och särskilt unga. Det är absolut ingen enkel fråga men den måste få diskuteras utan att man blir beskylld för att vilja dölja kvinnokroppen. Speciellt om man kämpar mot ett patriarkalt samhälle, läs på om ”the male gaze”.

  Jocke och Jonna stäms nu på 400.000 kronor av de förra husägarna ?

   Old news. ?

   Var kan man läsa om det?

    Hittade?

  Det största ansvaret ligger trots allt på föräldrarna. Jag personligen tycker att det är sorgligt att kvinnor i olika åldrar jagar bekräftelse genom att visa upp sin kropp på sociala medier och då är det inte konstigt att småbarn hänger på den trenden. MEN där måste den vuxna prata med sitt barn och förklara varför det är fel.

  Jag har en tonårsdotter som la upp en lite för avklädd bild på sig på Instagram (hon har stängt konto, men det spelar ändå ingen roll) och jag förklarade för henne varför det är fel och varför bilden måste bort. Hon förstod mina argument, trots att hon inte var alltför nöjd. Att ha en ständig dialog med sina barn är oerhört viktigt! Det som jag blir mer förbannad över är att jag ser hennes vänner göra samma sak och deras mammor går och lajkar bilden. Detta är trettonåringar som visar upp betydligt mer än min dotter gjorde, och jag har försökt anmäla bilderna, men enligt Instagram är det ok att småbarn visar upp sina nakna rumpor och bröstvårtor.

   Din dotter kommer skaffa en hemlig instagram där du inte kan styra henne. Bara fyi.

    Det har hon testat med, men eftersom hon är så pass ung så har vi tillgång till hennes mobil och upptäckte det väldigt snabbt. Hon vet att upptäcker vi detta igen så raderar vi hennes Instagram. Låter kanske strängt, men sociala medier är inte en rättighet och barn måste lära sig att bete sig.

     Ska du ta ifrån henne skolans datorer och hennes kompisars telefoner också? Var inte så naiv.

  Vad bra att du vet hur en tonåring fungerar, för vi andra har aldrig varit tonåringar.

  Nej, bara dumt inlägg. Det är FÖRÄLDRARNAS ansvar att lära barnen och internet, pedofili och liknande. Fast du kanske hade föredragit att vi alla bär en heltäckande sopsäck så slipper vi sända ut fel signaler.

   Barn påverkas av samhället, inte av föräldrarna.

  En sak som jag funderar på är alla ni som envisas med och säger: Jag gör det för mig själv. Det finns ingen som lägger ut avklädda bilder på sociala medier eller går runt avklädda på stan som inte söker bekräftelse.

   Varför är det så fel med bekräftelse?

    Om du någon gång har varit på Gothia Cup och sett hur tonårstjejerna ser ut där och vad de råkar ut för så kommer du förstå varför det är fel med bekräftelse.

    Case:

    Två kvinnor går ut på krogen. Kvinna A har på sig en klänning med långa ärmar som slutar nedanför knävecken med knäppning i halsringningen och kvinna B har på sig korta shorts där skinkorna hänger ut och en urringad topp. Kvinna A får inga komplimanger och blir inte uppbjuden till dansgolvet medan kvinna B ständigt får höra hur sexig hon är och blir bjuden på drinkar. Kvinna A gick ut för att ha en trevlig kväll och kvinna B gick ut för att få bekräftelse från alla män som fäste sina blickar på henne.

    Ser du inget fel i det?

     Enda felet är att du verkar avundsjuk för att du inte har någon drömkropp. 🙂 sjukt konstigt resonemang.

      Jag har en jävligt snygg och bootylicious kvinnokropp med celluliter jag inte kan bry mig mindre om. Och även om jag inte hade haft några celluliter så hade jag inte gått ut klädd så ändå.

     ”ärmar som slutar nedanför knävecken”?

      Det skulle stå: har på sig en klänning med långa ärmar och vars längd slutar nedanför knävecken.

   För att man själv gillar bekräftelse!? Vad är det som är fel med det? Eller helt enkelt gillar mode. Eller, tycker om sin kropp och vill visa upp den. Vad har du på dig? Heltäckande?

    Vad är problemet med heltäckande? Sånt hyckleri bland alla dessa så kallade feminister. Kvinnor ska få gå hur avklädda de vill men går de påklädda, ja då är något allvarligt fel. Dubbelmoral i 70% av kommentarerna till detta inlägg.

     Problemet är ju att de inte får det? Många här som har problem med hennes klädsel. Varför?

    Asså om man känner att man behöver bekräftelse är ju självklart något lite snett ellerhur?

     Nej, det är rätt skönt med bekräftelse. Får du aldrig bekräftelse?

   Men ni som är emot bekräftelsebehov… Får ni aldrig bekräftelse eller komplimanger? Hur reagerar ni om ni får dem?

    Jag säger tack och sedan ingenting mer med det.

   Det har blivit så himla skamfyllt det där, att man söker bekräftelse och jag tycker bara att det är ännu ett sätt att se ner på kvinnor. Det är normalt OCH vanligt att vilja ha bekräftelse! Det är högst naturligt att vilja se attraktiv ut för det andra könet (eller samma kön whatever) och jag blir trött på folk som verkar vilja få det till att vara något dåligt.

    ”Feminism” när den slagit knut på sig själv ?

     Att klanka ner på andra tjejer är feminism eller? Så trött på extremfeminister

      Det handlar inte om att klanka ner på andra tjejer/kvinnor utan att kritisera ett problematiskt beteende.

   Alltså saken är ju att varenda bild en lägger ut på tex Instagram är ju för bekräftelse. Annars skulle en ju inte lägga ut saker, spelar ingen roll hur påklädd eller lättklädd bilden är. Den är ju ändå till för bekräftelse, det är ju typ det Instagram är till för (lägga ut bilder och få bekräftelse för det en lägger ut, likes, kommentarer osv)

  ”och lägger Therese Lindgren upp lättklädda människor på sig själv”

  Vad menar du?

   Snak. Du förstår precis vad hon menar ?

  Skönt att det inte bara var jag som reagerade. Tyckte inlägget var väldigt olikt Therese och den bild jag haft av henne 😛

   Väldigt likt den ”nya” porriga Therese.

  Så där gick det med ”inbäddningen”

  Eva Rööse la ut en bild på sig helnäck och skrev att hennes power var att producera mjölk. Hon blev tokhyllad. Det är svårt att förstå vad som är okey eller fel i den här nya PK-korrekta världen. Ett endaste litet fel eller snedsteg så blir en människa både hatad och ratad. Sorgligt tycker jag.

   Men Eva Röse har inte en ung publik. DÄR är skillnaden.
   Och det är ingen som hatar och ratar Therese. Att kritisera är inte att hata och rata.

    @Anna, Jag menade influencer och offentliga personer överlag men du förstod tydligen inte det.

     Snyggt jobbar med härskartekniken där, gumman!
     Det är ju lite svårt att förstå att du inte jämför Therese och Eva Röse när du dels låter bli att förklara att det du menar, och också kommenterar under ett inlägg som handlar om Therese.

  Det är så många i det här kommentarsfältet som inte alls fattat vad Camillas inlägg handlar om. Det handlar inte om att slå Therese på fingrarna och säga att hon inte får lägga upp lättklädda bilder på Instagram. Det handlar om vilket forum det görs i. Therese har massa unga följare. Unga, lättpåverkade tjejer. Och de bör inte bli inspirerade att lägga upp lättklädda bilder på sig själva. Therese är gammal nog att förstå och ta ansvar för eventuella konsekvenser, det är inte många av hennes följare.
  Jag tycker det är oansvarigt av henne. Lika oansvarigt som när hon pratade om hur mycket hon vägde. Vill hon lägga upp lättklädda bilder tycker jag absolut hon ska göra det, men inte på ett konto där hon har massvis med unga följare.

   Om man inte vill vara en förebild då? Får man ett ansvar så fort man får många följare eller vadå? Undrar när man passerar den där gränsen.

    När man tjänar pengar på marknadsföring och produkter riktade till barn tycker man inte kan välja att inte vara en förebild för barn.

     Vilka produkter syftar du då på?

    Hon har ju sagt att hon vill vara en förebild så lägg ner argument att hon inte skulle vilja det.

   Men hon kan ju fasiken inte ta ansvar för att kids gillar henne! Kanske är alla de senaste bilderna ett sätt för henne att nå en äldre publik och slå sig fri från hela den här jävla barnprograms-prinsessan som folk ofrivilligt gjort henne till? Blir så jäkla trött på folk. Ska hela världen rullas in i bubbelplast för den kommande generationen? ?‍♀️

    Skulle hon nå en äldre publik genom att ta av sig kläderna? Vill hon nå en äldre publik ska hon kanske sluta köpa billig skit från ebay och göra videos som vuxna kan relatera till? Tror inte hon vinner äldre följare med att klä av sig.

     Ja det skulle hon

     Nej jag menade inte att hon når en äldre publik genom att kasta kläderna men faktum är att majoriteten av hennes följare inte är tolv år och därför vill hon kanske inte heller bli sedd som en gästspelare i Björnes magasin i all evighet. Och ja, somliga trender på youtube är barnsliga men i övrigt tycker jag inte att hennes eget content riktar sig till barn?snuskiga skämt, dyra kläder, samboförhållande, prat om bolån, psykisk ohälsa… Knappast Bolibompa va? Och helt ärligt, det var inte som att hon vresade upp fittan i folks ansikten … ??‍♀️ Skärp er.

   Nej, jag tror att samtliga som kritiserar inlägget har förstått vad det handlar om, men de håller inte med. Jag förstår vad Camilla vill belysa men som så ofta annars haltar analysförmågan till förmån för ”den goda sakens skull”. Det går ju att tänka minst ety varv till, det är alltid rätt och fel här men så enkelt är det sällan.

  Jag är för att kvinnor och män ska få lägga ut vilka bilder som helst utan att bryta mot regler, i badkläder/underkläder till heltäckande. Tycker man att man är snygg, känner sig bra och vill lägga upp det – gör det.
  Samtidigt som jag vill tycka att Therese som typ Kissie ska kunna lägga upp ”utmannande” bilder utan problem, förstår jag till viss del kritiken mot Therese nu. Unga tänker inte, de ser och kopierar. Suger att sociala medie-kulturen öppnat upp portar för äckliga pedofilier/hebefiler, och att föräldrar nästintill glömt bort att varna barn för internet – vad de kan och inte kan göra osv. till skillnad ifrån vuxna

   Den enda kommentaren till detta inlägg som faktiskt förstår att heltäckande också är ett val och alternativ!

  Verkar som att bella klarade sig igenom alv. Heja heja

  Camilla, på riktigt! Det här var otroligt lågt av dig. Hur kan du hänga ut Therese på det här sättet när hon bara gör bra saker, belyser samhällsaktuella viktiga ämnen, samlar in miljontals pengar till miljö och välgörenhet, är en av våra starkaste förebilder inom psykiska ohälsa och Sveriges i stort sett folkkäraste, varmaste och ödmjukaste youtuber? Det enda hon har gjort är att lägga upp en bild på SIN EGEN KROPP där man ser lite lår och lite rumpa. Jag blir så otroligt besviken på att du gör såhär och utsätter henne för det här drevet när hon, till skillnad från majoriteten av alla andra influencers och profiler, INTE bidrar till kroppshets, dieter, yta och photoshoppade bikini-bilder i marbella. Fy fan att du lägger det här på henne. Vi ska TACKA henne för att hon använder sina sociala kanaler och sin följarskara på hundratusentals till att prata om grooming. Vi ska ABSOLUT INTE hänga ut henne för att hon sen lagt upp en bild på sig själv med lite hud. För guds skull, det räcker!

   ??????

   ?

   Om det är någon som är en bra förebild så är det väl ändå Helen Torsgården och inte Therese? Therese ljuger, gör en hel video där hon pratar om sin vikt, vågar inte gå ut med att hon sprutar in skit i ansiktet för att bli av med rynkor. Hon säger att hon hatar hur hon ser ut men då lägger man inte upp såna bilder av sig själv. Hon är en drama queen så tycker om att använda härskarteknik både på sin fästman som sina följare.

   Helen är jordnära, ärlig och en av de få influencers som man faktiskt vågar lita på idag.

   Tack för den här kommentaren! Håller med dig på alla punkter!!!

  Å vad tråkigt med det här inlägget från dig Camilla som annars brukar ha bra koll på vad som gäller men tydligen inte. Att man blir utsatt för brott är ALDRIG offrets fel. Brott ska förbyggas m.h.a. åtgärder gentemot gärningspersonerna inte offren. Om detta fortfarande är oklart, lyssna på Katarina Wennstams sommarprat. Kvinnor får göra precis vad de vill med sina egna kroppar. Det är inte svårare än att man bestämmer helt och hållet själv över sin egna kropp. Därmed får man lägga ut en lättklädd bild på som egna kropp och göra vad man vill med den. Gör om, gör rätt Camilla!

  Det är väl klart som fan att man kan få lägga ut bilder på sin kropp utan att behöva bry sig om folks åsikter. Men är ens levebröd influencing av tolvåringar kanske man borde tänka om.

   Fast hela grejen faller ju eftersom majoriteten av hennes följare inte är tolv år.

  Vadfan är det här för inlägg? Har läst om det flera gånger för att försöka förstå, eftersom du Camilla oftast inte brukar skamma kvinnor på det här sättet. Blir ännu mer mörkrädd när en ser det här kommentarsfältet, då flera på riktigt tycker att kvinnor som lägger ut ”sexiga bilder” på sig själva gör det för att få bekräftelse av män, är ni seriösa???? Folk tror alltså på riktigt, fortfarande år 2018, att en kvinna inte kan ta en bild på sin kropp i en ”sexig” position för sin egen skull. Kanske är gör kvinnor det för att faktiskt bara känna friheten kring att KUNNA lägga ut en sexig bild på sig själv UTAN att få bekräftelse av män eller att bli skammad. Nej det går fan inte i det här jävla samhället, för allt, ja ALLT handlar om vad män vill, tycker och tänker, handlar aldrig om vad kvinnor vill. Usch blir äcklad. Camilla ta ner inlägget, nu!!!!!

   Ingen har väl påstått att man inte får ta vilka bilder som helst på sig själv. Det är att lägga ut dom på sociala medier som diskuteras. Jag lägger personligen ingen värdering i det hur som, men att förneka att anledningen till att bilden läggs ut är för att få bekräftelse är ju absurt. Varför inte bara hålla den privat och inte lägga upp den för allmän beskådan om man inte söker reaktioner?

    Om jag tar en bild på mig själv halvnaken som jag tycker blir fin söker jag lika mycket reaktionen som när jag tar en fin bild på min frukost. Fin bild som fin bild. Ibland är man helt enkelt mer inne på att fota röv än smoothies bara.

    Fundera på den här då: ni som lägger upp selfies men gnäller på en tjejs bild som visar lite, lite hud på andra delar av kroppen – varför tar bi selfies? Varför inte spara dem till er själva? Bekräftelse eller nöjda med bilden? Annat?

   Men ge mig ett argument varför man gör det? Varför offentligt? Är elvaåringars likes och hjärtan värda så mycket? Förstår inte varför man lägger ut sig på IG alls. Att gå runt lättklädd eller kort kjol är en helt annan sak.

    För att man är nöjd med bilden? Som med andra bilder? Tycker inte min nakna kropp är något som behöver hållas ”privat” eller dolt. Mitt val och min kropp liksom. Fina bilder som fina bilder. Själv älskar jag när folk kommer till mig och vill ha lättklädda bilder på sig själv, om det är för att ge till någon speciell eller lägga ut på nätet lägger jag ingen värdering i men det är oftast de roligaste bilderna att jobba med 🙂

    Och majoriteten av TLs följare är inte snorungar. Kan vi bara släppa det?

  Är det bara jag som inte förstår vitsen med lättklädda bilder överlag? Tycker inte det är särskilt trevligt att se på när män/icke binära gör det heller.

  Tänk om antal hjärnceller var det sexigaste vi kunde visa upp – så få bilder på nätet det skulle bli?
  Nej, lägg dig på sängen och låt blicken med några läckra underkläder och en sugande blick och inbilla dig själv att du gör det för att du både stolt vill visa upp din läckra kropp och att det är din rättighet.
  Förklara sen för mig vad du vill uppnå och vad du får för känsla av den handlingen. Är det inte ett sätt att få bekräftelse på att man duger i andras ögon?

  Stopp och belägg! Nyligen så avslutade du detta inlägg du skrivit med ”FRAM FÖR ALLA KROPPAR!!!”

  https://bloggbevakning.se/2018/07/27/instagram-ar-dubbelmoralens-hogborg-och-kissie-forsvarar-lady-dahmer/#comments

  Det kanske inte bara är instagram som är ”Dubbelmoralens högborg”. Läs själv det du skrivit i det tidigare inlägget. Varför kritiserar du Instagram som gör är skillnad på kropp och kropp när du gör exakt samma sak?

  ”ALLA typer av kroppar behövs på Instagram för att stoppa den masspsykos som försiggår bland unga människor där de tror att det mer eller mindre bara finns EN typ av kropp som är rätt och har existensberättigande” – Är en del av texten du skrivit. Fy sjutton vad detta är att säga emot sig själv.

   Ingen kritiserar KROPPEN.

   Snacka om att du HELT missat vad mitt inlägg handlar om.
   Det handlar inte om att inte alla kroppar är välkomna utan det handlar om vad man skickar ut för signaler till sina unga följare som inte har varken konsekvenstänket eller förmågan att förstå vad man som ung kvinna kan utsättas för på nätet.

   Ja, alla tjejer och kvinnor SKA kunna lägga upp vilka bilder de vill på sociala medier utan att utsättas för grooming, kukbilder och snuskgubbar men det betyder inte att alla tonårstjejer ska göra det för vare sig man vill eller inte så kan de råka jävligt illa ut.
   Tycker du att man ska riskera att en massa unga tjejer råkar illa ut bara för att man SKA kunna lägga upp nakenbilder på sig själv utan att någonting händer?

   Du SKA som tjej kunna gå naken på stan en sen kväll utan att bli våldtagen men trots det så skulle inte jag rekommendera någon att göra det eftersom det fortfarande finns mängder av män där ute som mer än gärna skulle ta sig friheter på dem om de fick chansen. Ska man statuera exempel menar du med att riskera att unga kvinnor far ordentligt illa genom att uppmuntra dem att lägga ut avklädda bilder på sig själva när vi samtidigt vet vilka faror som finns där ute?


   Inte ens DU kan väl vara så naiv att du tror att bara för att man SKA kunna göra någonting så är det riskfritt och så länge det inte är det så måste vi skydda våra barn och unga som kanske inte förstår bättre och som kanske inte förstår vad som faktiskt kan hända?

   Det SKA inte vara så men det ÄR så! Vill du skicka ut din dotter – om du nu har en – avklädd till vargarna så får du gärna göra det samtidigt som du får det att låta som en bra idé men försök inte inbilla mig att göra detsamma!!!

    Det jag har gjort är att påpeka att jag tycker du ser skillnad på kropp och kropp hos en kvinna. Jag har inte någonstans i min text nämnt att det är riskfritt att lägga ut lättklädda bilder på sig själv, det finns risker med allt man lägger ut på nätet och det är jag fullt medveten om. Så jag förstår överhuvudtaget inte hur du har tolkat min text på det sättet?

    Jag tycker det är underligt att du inte kritiserat Lady D på samma sätt eller de andra kvinnorna i inlägget jag länkat? Där var det ju ok i din mening att alla de lättklädda bilderna skulle finnas kvar på Instagram? DÄR har du min poäng.

    Så nej, jag är inte naiv, du har helt och hållet inte läst min kommentar ordentligt och missat min poäng heeeelt.

     Ja, vi säger väl så..
     Om du inte förstår syftet med LDs bild jämfört med Therese Lindgren så kommer vi nog inte längre här.

    Camilla, det ger dig fortfarande inte rätten att starta ett drev mot Therese Lindgren?!

  Men hörrni allihopa, det är väl självklart att enda anledningen till att lägga ut sig själv i sexiga poser är dåligt självförtroende. Varför annars lägga ut sig om man inte vill ha likes etc? Gäller smala som feta, de sistnämnda håller på likadant. Det är inte vettigt eller feministiskt på något sätt. Den som inte förstår det har problem IMO. Och, har man som Lindgren, unga följare blir det bara extremt patetiskt. En 31-årig morsa som sexar i svart body för elvaåringar för att få likes och emohjärtan av barn? Inte OK någonstans men ffa svagt och sorgligt av en vuxen människa.

   Helt rätt. Therese har själv sagt att hon är otroligt missnöjd med sin kropp och sitt utseende, genom att publicera naket och sexigt på Instagram fiskar hon efter likes och beundrande kommentarer. Människor som mår bra gör inte såhär, de har inget behov av att tusen okända ska berätta hur sexiga de är.

  Tänk om det var hjärncellerna man istället var stolt av och ville visa upp, jaa det skulle inte bli ett överflöd av dessa bilder bland bloggarna. Nä, vi drar på oss något minimalt och så hänvisar vi till rätten för kvinnan att visa sin kropp utan att detta ska ge några som helst kommentarer som kan kränka den påstådda självkänslan över att ha en fin kropp som man till alla pris vill visa upp för omvärlden. Kan någon förklara vad man får ut av det? Har förstått att olika ställningar, blickar och klädsel inte spelar på att bilden ska upplevas som sexig men vad är då meningen? Vad vill ni tjejer förmedla med dessa bilder egentligen om ni ärligt tänker efter?
  Menar ni också att det är höjden av feminism att visa upp en kvinnokropp? Som sagt, det hade varit bättre för mänskligheten om det var hjärnan som man ville visa upp.

   Så… man kan inte tycka om en bild på sin kropp och visa sig smart samtidigt? Har folk fått värmeslag eller?

    Nej, Svatantrya, det kan man inte. Du måste fatta att det är ett beteende som är fel och faktiskt osmart på precis alla punkter. Gillar du din kropp så gör du det men då har du inget behov av att visa upp den publikt. Försök förstå skillnad mellan god självkänsla och självförtroende. Har du det första så etc

     Hahaha vilken jävla one of a kind jag är då! ? Tack!

    Naturligtvis kan man tycka om sin kropp,och speciellt med alla filter som numer används så kan man få ”perfekta” bilder,men jag förstår inte detta behov att visa upp sig hela tiden.Herregud,unga som gamla har nog fått bestående värmeslag som ideligen på IG,FB och bloggar lägger upp bilder på sitt ansikte,kroppar i olika poser,är bara svintråkigt att se på som utomstående,kanske lite roligt för familj och närmsta vänner möjligen.
    Visst är inte alla blåsta i huvudet som lägger upp lättklädda bilder,men det stora flertalet är nog det,(fjortisar,ungdomar)må vara förlåtna,det hör åldern till,men varför i helskotta håller vuxna människor på med sina selfies och bikinibilder?
    Inte fasen har t ex Bill Gates,Antonia Axon Jonsson,Christina Stenbeck,alla de artister som är/var riktiga begåvningar mm,finns hur många ex.som helst,de har inte nått sin framgång på grund av lättklädda bilder utan snarare att de är begåvade?
    Spelar ingen roll hur ”perfekt”kropp du har i de flesta yrken,där smäller utbildning högre,kan snarare ligga dig i fatet om du ”verkar vara en blåst fjortis”.

  Damned if you do, damned if you don’t är det enda jag har att säga.

  Jag kan se din poäng Camilla, samtidigt håller jag ej med. Att begränsa sig för att det finns äckel i världen är som att acceptera deras beteende enligt mig.

   Hon menar dock inte att Therese ska begränsa sig i första han pga äckel utan för budskapet. Kan ju sitta en under 15 år i puberteten och bli triggad av att idolen visar sig. Därav kommer äckelmänniskor in och sedan är den tjejens liv förstört.
   Vi har så pass många redan som (kända personer) som bidrar till att unga visar sig på ett sätt de inte borde.

   En kvinna som therese borde inte förbjudas men hon borde informera om att hon är vuxen och många följare inte är. Hon klarar av konsekvenserna om någon kontaktar henne men en yngre tjej gör säkert inte.
   Förstår du inte poängen där så förstår du inte camcam’s inlägg.

   Therese kan lägga ut bilder som jag skrev med rätt information. Och ja, kända kvinnor som hon borde hålla talan för åldersskillnad på saker. Det är inte mer än rätt. Kan hon tala om grooming kan hon även tala för 30 år vs 14 års ålder med bilder.

  Alla har rätt att visa sig själv för andra i sociala sammanhang, naket som påklätt. Jag själv tycker dessa influensers bilder inkl Thereses är vackra och fina att titta på, tänker att jag också skulle vilja lägga ut liknande bilder. För att känna bekräftelse och passa i samhällets norm. Inser själv min egna problematik. Men någonstans är det en anledning man kan känna så. Problemet är att just kvinnan även om det är svårt att förstå, ”gör” det pga av hur männen sett på kvinnan genom alla tider. Kvinnan är inlärd sedan ja, kvinnan existerade att behaga andra. Skulle kvinnan varit lika mycket värd genom tiderna, skulle inte ens dessa diskussioner existera.

  En kropp kan väl bara få vara en kropp och så ser vi till att vi som betraktare tar lite ansvar för att tänka sunt och slutar använda kroppar som ursäkt för att ge andra en känga om rätt och fel och ditt och datt. ”Gud vad mysiga sängkläderna ser ut.” Se där, en kan visst välja vad en lägger sitt fokus på och vart debatten hamnar…

  Varför visa upp sig för totala främlingar? Varför ens ha ett öppet konto för totalt okända människor att snoka runt i? Varför finns en längtan att klä av sig och få hejarrop från folk man inte känner?

  Sorgligt. Jag har ett stängt konto med absolut dom närmsta, det räcker (och jag har noll selfies där och absolut inget naket, varför? Dom har la fan inget med min kropp o göra!)

   Jag förstår inte hur människor kan äta fiskbullar, därför äter jag själv inte fiskbullar. The end.

  Den här bloggen måste faktiskt lugna ner sig. Det är 20% granskning och 80% skitsnack. Therese Lindgren är en dålig förebild på tonåringar för att hon poserar i en body och när tex Molly rustas poserar i en bikini görs de kollage och skriv kommentarer som enbart är till för att göra narr av hennes poser. Du har mycket åsikter kring vad kvinnor gör med sig själva och de lever sitt liv. Du framstår ofta som elak enligt mig och detta var för två år sen min favoritblogg men nu får jag faktiskt ont i magen när jag går in. Kommentarsfältet är fullt av elaka minions som ofta bara snackar en massa gojja.
  Jag är medveten att om man använder ordet mobbing i det här kommentarsfältet får man en del skit. Men jag tycker du som driver bloggen och alla som kommenterar borde inse att om detta skulle vara högstadiet och man gjorde narr av folk för deras ambitioner, kläder och diverse grejer skulle det definitivt klassas som mobbing. Jag är glad att jag inte är en influenser för jag hade inte orkat med denna enorma (mestadels anonyma) åsiktspool.

  Jag skäms åt era vägnar, ni som rankar ner på andra, ni som påstår att Therese är en sämre förebild för en lättklädd bild där hon är sjukt snygg! Vad hände med att hylla tjejer? istället skrivs sånna här desperata blogginlägg av någon som anser att hon har en rätt att framföra sin åsikt om en annan människas kropp och liv. Här skrivs om de unga som ska se Therese’s bilder och ta efter, vad händer med de unga som läser detta blogginlägget och tänker att det är okej med mobbing?

  Det är allt jag ser här Vuxenj*vla mobbing! Skäms! det gör iallafall, för er!

  Angående följande i Instagram-kommentaren:
  ”När väl ett pedofilslem fått tag i dom bilderna så kan man aldrig få det ogjort.”

  Jag förstår inte riktigt detta. Det värsta är att en anonym pedofil får tag i ens bilder? Nja… Jag kan se problem med lättklädda bilder där tjejer visar sina ansikten. Om det bara är kroppsbilder (likt den Therese postade exempelvis), så är det inte jordens undergång. Inte ens om de råkar stanna på nätet. Folk känner inte igen en på det sättet. Vem känner igen killar bara av att se deras kuk? För jag tänker att det värsta med att ”pedofiler får tag i ens bilder” är att de kanske stannar på nätet och kan ploppa upp senare i livet. Om man då är anonym på bilden så gör det allt mycket enklare.

  Största problemet med dessa lättklädda bilder (om vi bortser från de som visar sitt ansikte på samma bild) är inte att anonyma pedofiler kan tag på dem. Värre är det om pedofiler går från tanke till handling. Problemet är väl mer bilden unga tjejer har av sig själva. Att de ska posera sexigt för att behaga den manliga blicken. Tjejerna tänker säkert inte att de ska attrahera gamla gubbar egentligen utan kanske mer jämnåriga killar. Det är väl inte så konstigt att unga tjejer intresserar sig för sex men när det är väldigt unga så tror jag att de inte riktigt förstår. Det är lätt att bara göra sånt som ”alla andra gör” och som upplevs normativt. När förebilder som Therese då gör detsamma så spä det ju bara på.

  Annars håller jag med om kritiken. Jag gillar Therese men jag ser problematiken med denna och liknande bilder. Speciellt när man har hennes målgrupp. Bilder som dessa på hennes plattform är helt onödiga. Det är inte det att hon inte kan visa upp sin kropp, det gör hon bättre på andra bilder och det är helt ok. Men jag tror att man kan se skillnad på ”visa upp min kropp-bild” och ”posera sexigt för att behaga den manliga blicken-bilden”. Exakt vad som pågick i Thereses huvud när hon tog bilden och valde att posta den på Instagram vet nog bara hon. Det är bra att hon har tagit bort den och kanske fick sig en tankeställare. Samtidigt hoppas jag att hon inte tar åt sig av alla som blandar in hat i sin kritik. Ingen är perfekt och vi måste komma ihåg att Therese också är en produkt av samhället.

  Nu har jag inte pallat att läsa över 200 kommentarer. Men är det ingen, VERKLIGEN INGEN, som tänker toucha på det att Therese för ett tag sen inte ville att NÅGON skulle kommentera hennes utseende för att hon fick sådan ångest. Hur landar det här då? Jag är ledsen men jag förstår inte. Det handlar ju mycket om bekräftelse såklart. Men bli inte förbannad på dina tittare eller lyssnare för att dom ger dig komplimanger eller dylikt då. Eller är det bara OK när det är positivt och alla hyllar?

   Jag håller med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.