Ida Warg frågar följarna om mammamage-träning

https://www.instagram.com/p/BmDJPimhl06/?taken-by=idawarg

Det finns två problem med att ställa en sådan här fråga på Instagram och istället för att skrika ”HEEEEETS” så tänkte jag stillsamt förklara varför och hur jag tänker och så får ni gärna – när ni kommit till slutet av inlägget – tycka till om ämnet. 🙂

1. De flesta människor vet inte vad ”mammamage-träning” eller ”mammamage-appen” är för något, utan skriver bitska kommentarer om kropps och träningshets.
För att undvika det vore det kanske en bra idé för Ida – som är en tränings och hälsoprofil och som enligt sig själv är emot kroppshets – att specificera det för att undvika missförstånd.
Jag kan ju tycka att det är en bättre idé att helt strunta i att direkt skriva om hur mycket hon längtar till träningen och en massa snack om mammamage-träning, då det är ganska välkänt vid det här laget hur det kan påverka andra nyblivna mammor, men om hon nu nödvändigtvis SKA göra det så finns det kanske bättre sätt att göra det på tänker jag.

2. Att fråga sina följare ”någon som vet om man får börja köra ”MammaMage” träning nu direkt?” kommer ge henne lika många olika svar som de stackare som tar hjälp av publiken i Postkodmiljonären. Mentometerknapps-innehavarna får instruktioner om att endast trycka om de är säkra på att de kan svaret och ändå är procentsatsen lika utspridd över de fyra svarsalternativen som strösslet på en mjukglass.
Fråga en barnmorska istället för  internets alla tvärsäkra hobbyläkare, särskilt när det gäller kroppen. För nya veganska recept – sure, låt följarna go nuts men inte med något så ömtåligt som kroppen.

För den som undrar så kommer här ett kort utdrag här om vad den här ”mammamage-träningen” är för någonting för den som inte vet. (Jag visste inte…).
Informationen kommer från mammamage.se och är skriven av Katarina Woxnerud som är legitimerad naprapat och har varit verksam med träning och utbildning i 30 år :

För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Du måste starta med lätta övningar i säker position. Övningarna ska till en början vara statiska där du håller en lätt anspänning under en viss tid, eller innebära långsamma rörelser med lätt kraft.

Därför startar MammaMageprogrammet med övningar som kan kännas superenkla. Men de är rejält tunga för den uttöjda djupa magmuskeln om du utför övningarna på rätt sätt, det vill säga utan att fuska eller kompensera. Om rörelsen går för fort eller är för tung kopplas de ytligare musklerna in i stället.  Det samma gäller om övningen är för knepig eller känns för instabil.

MammaMageövningarna utförs med magmusklerna i olika spänningsgrad. Här är det de djupa magmusklerna som ska aktiveras och när det sker så ändras inte ryggens position. Utför du magträningen i sittande så sitter du i upprätt position med neutral hållning. Denna hållning behåller du hela tiden när magen arbetar. Ryggen ska alltså INTE krummas. Inte heller ska svanken öka.

* Starta alltid med att först aktivera bäckenbottenmusklerna.
* Starta indragningen med området under naveln, dra därefter in resten av magen. Under naveln är det lättast att hitta och känna de djupa magmusklerna.

Så när kan man börja träna med mammamage-appen då enligt Katarina Woxnerud?

Du kan börja träna övningarna i appen direkt efter förlossningen. Ju snabbare du kommer igång, desto bättre. Om du har en knepig förlossning med komplikationer bör du givetvis kontrollera med din gynekolog eller läkare att det är ok. Ta gärna med appen och visa övningarna i nivå 1 så att de förstår att det inte handlar om tuffa plankor, isärdragande sneda situps eller andra fys-övningar.

Tydligen har Ida nu fått kontakt med henne och följer hennes program.

Så den här typen av ”träning” – mammamage-träning? Hets? Inte hets?
Och borde Ida formulerat sig annorlunda med facit i hand? Det ramlade in en hel del kritiska kommentarer om träningshets som hade kunnat undvikits med en enkel förklaring på vad ”mammamage-träning” är.

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte vem denna tjej är och gick in på hennes blogg för att läsa lite och ser att hon ställer samma fråga där? Jag undrar mest varför hon frågar random läsare/följare om hon själv nu är någon slags hälso/träningsprofil? Kommer hon ta till sig av deras tips?

    Känns på nåt sätt bara lite skrytigt och onödigt att vilja tala om för alla att hon minsann är redo att träna dagen efter förlossning.

      Jag tror det beror mer på att Ida vill ha massa kommentarer på sitt inlägg vilket i sin tur bör leda till att den bilden syns mer på Instagram? Ser dagligen profiler på Instagram som ställer frågor som man vet att folk lätt nappar på att svara på.

        Yes. Samma som när youtubers frågar var deras notification- eller snapchatsquad är. Deras fans känner sig sedda och vill vara först med det så de svarar ivrigt med kommentarer, emojis och likes. Algoritmerna tolkar det som popularitet, videon hamnar högre upp i rankningssystemet och kändisen kan bli ännu mer känd.
        Nu när jag tänker på det är ju även ett bra sätt att få ut dubbelt så mycket av dina fans… dubbelt så mycket ”interaktion”.

          Listigt. Därför jag aldrig kommer lyckas som ”””””””influencer”””””””” 🙁

            Hehe jag lärde mig det via den här videon från ”Hete för the tea” som kör bevakning liknande Camcams. https://m.youtube.com/watch?v=TPEiCM9ghMw#

            Glömde att det visst kan heta ”fam” också för en ännu mer bondande feeling ?
            Och nä du är inte den enda som inte skulle kunna bli influänzor då, kände mig dum och tyckte det var uppenbart när jag såg videon!
            Borde heta reklamskapare istället…

      Det är rehab, inte svettas-på-gymmet-träning. Mycket andningsövningar och att hitta de djupa bålmusklerna igen, som håller organen på plats och förebygger bråck.

      Dessutom är hon ju mager som ett asplöv. Ta det lugnt säger jag. Fokusera på babyn. Varför, varför ska du träna bort din mage så fort som möjligt, helst igår, Ida? Det verkar som dessa kvinnor ej förändras mentalt vid graviditet och förlossning. Hur kan detra ens vara viktigt nu?

        Menar inte att vara en pekpinne bitterfitta… Men du kan inte ha läst hela inlägget? ?

        Mammamage träning innebär att man tränar för att magmusklerna ska växa ihop efter de delat sig ?

    Men snälla låt folk få skriva vad dom vill. Folk som har en snygg kropp har förmodligen kämpat för att just få den kroppen! Vad än folk skriver offentliga personer kommer folk alltid att klaga. Man ska få uttrycka sig som man vill, det är hennes egen instagram liksom låt henne få skriva vad hon vill.

      Tror inte någon förbjudit henne från att skriva något?

        OT men har Sandra Beijer och hennes kille gjort slut? Känns så på bloggen. Inte nämnt honom sen de kom hem från Madeira och skriver att hon är ledsen inte kan sova inte vill fylla år etc

          Känns som det. Strax innan hon åkte till Gotland (eller Rivieran, det var väl 2 veckor sen nu) skrev hon i det sedvanliga måndagsinlägget att hon haft en sorgsam vecka. Dom följer inte varandra på Instagram längre heller. Trist hursomhelst, hon var ju verkligen jättenoga med att inte outa honom sedan i höstas (!)

            Alltså nej vad tråkigt. Hoppades verkligen för hennes skull.

      Snygg kropp? Vem har en ”ful” kropp menar du då? Korkad kommentar.

        O din kommentar är riktigt ”blunda för sanningen”.

          Vilken sanning menar du? Förtydliga dig gärna.

            Jag tycker att alla kroppar ska hyllas, men varför ser ni ner på folk som tränar har en smalare kropp. Jag tycker alla kroppar är fina, men kommer inte sitta här och förneka att jag tycker att en tränad kropp är finare. Det tycker jag. Men skulle aldrig säga det högt. Men jag stör mig på att folk INTE får säga någonting om någon som är mullig, men är man smal tränad då ska folk alltid kommentera elaka saker, det är precis lika illa faktiskt.

              Det som du dock inte verkar fatta är att du är formad efter en norm. Du är formad av ett synsätt som får dig att anse exakt precis det. Så jävla patetiskt att folk inte fattar att om samhället sa ”Du är fel och ful om du inte är tjock” ”åh fy va smal du är” ”usch va du äter för lite” så hade det låtit exakt likadant som när ni sitter gafflar om ”jag tycker att en ”tränad kropp är snyggare” och snälla banka eller stånga in i skallen att en tränad kropp INTE behöver vara smal och tunn. Alltså…

                Jag förstår verkligen att detta är jobbigt för dig att läsa… du kunde inte vara tydligare med att du är lite chunky gumman 😉

                  Nej jag är är inte ”chunky”. Jag väger 57 kilo. Inte för att jag dkulle ta det som en negativ situation ändå. Det är dock tysligt att du är en kroppshatare för alla som inte väger efter en norm. Du kanske ska fila lite på din nänniskosyn. Den verkar lukta lite illa. Bonnläpp.

                  Gumman? Vad är du då? 15 år och kissnödig?

                  Gumman? Har du inget bättre att skriva än att folk är chunky? Gick du ut gymnasiet med det ordförrådet?

                Min kropp är väldigt tränad, och är varken smal eller tunn. Vart någonstans skrev jag att en tränad kropp måste vara tunn och smal? Alla kroppar är fina. Det jag vill få fram är att det är precis lika illa att säga till någon fy så smal du är! Som att säga vad tjock du är. Ord sårar. Och ska man inte få kommentera en mullig kropp ska man inte få kommentera en smal kropp heller. Är lika illa. Trött på alla er som tror er ha rätten att kommentera andras kroppar. Precis som många nu gör med Ida, hade hon varit mullig hade folk gått i taket om någon skrev så, men bara för att hon är lite smalare & ”känd” så är detta okej.

                ORD SITTER KVAR!!!

    Inte hets, det är inte ens träning tycker jag. Jag behövde aldrig göra mammamage efter snittet utan körde på med riktig styrketräning efter 5-6 veckor. Gick skitbra, men mina magmuskler gick ihop direkt utan problem.

      Har också blivit snittad… hur vet man att magmusklerna gått ihop sig?

        Ligg på rygg med böjda knän när fötterna är i golvet och gör en lätt situp rörelse. Känn på området vid naveln, buktar det upp mycket där när du spänner dig uppåt? Du kan också känna med handen ner mellan magmusklerna vid navelområdet när du gör övningen, då känner du om de är särade eller inte om det är ett glapp emellan dem.

        MammaMage appen är skitbra för att läka musklerna igen. Har gjort övningarna nu i fyra veckor och märker stor skillnad på magen

        Precis så som S skriver 🙂 jag kollade faktiskt också med en fysioterapeut som var specialist på ”mamma-kroppen” (det heter ngt mer fancy men minns inte) och hon sa att mina magmuskler gått ihop och berömde mig för att ha jobbat så bra med det. Sanningen var att jag inte gjort något, bara promenerat och ätit semlor ? Var dock sjukt vältränad innan förlossning så det är väl tack vare det.

          Det kom en forskningsrapport i våras där man gjort en stor studie om just magmuskeldelning och resultatet visade att träning inte påverkade diastas. Man kunde alltså inte få magmuskler att gå ihop av träning. (ändå väldigt viktigt så klart att stärka de inre magmusklerna och bäckenbotten som man gör med mammamage-träning)

            Nej, jag skrev inte heller det 🙂 jag skrev att jag var sjukt vältränad innan förlossning, och att jag då hade väldigt starka magmuskler vilket säkerligen hjälpte till att inte töja ut de allt för mycket under graviditeten. Mammamage gjorde jag lite, men jag tyckte det var så tråkigt så körde på med vanlig styrketräning, det funkade super, för mig. För någon annan kanske det inte alls funkar. Man känner sin kropp bäst själv 🙂

    Herregud, det börjar gå för långt det här med att man ska attackera folk så fort de inte delar samma värdering/åsikt som en själv. Vill man fråga om träningstips så gör man det. Hon har inte gjort något fel överhuvdtaget.

    Jag vet inte varför kvinnor idag föder barn om det enda de bryr sig om är att kroppen sedan ska tillbaka till superfit i princip samma dag de klämt ur sig barnet. Det är hets och det är faktiskt inte friskt. Mycket sorgligt att de inte verkar förstå det.

      Du har inte läst på vad mammamage träning är. Det handlar inte om att ”bli fit” utan om att stärka magmusklerna som töjts ut under graviditeten för att förebygga komplikationer och ryggvärk. På samma sätt som det är nyttigt att alltid träna bålen, magen och ryggen även för en icke-gravid.

        Anonym 17:22: Nja, håller inte med alls. När jag födde barn för trettio år sedan var det just idrottstjejerna som hade svårast att föda barn just pga vältränade med för mycket muskler och svårt att slappna av. Att vanliga kvinnor skulle träna under grav eller precis efter födsel sågs som helt märkligt och udda. Skrattretande, rentav.
        Kvinnokroppen är gjord för att föda barn. Det behövs ingen träning eller bålstyrka eller få ihop magmusklerna. Kroppen reglerar detta. Däremot har det konstaterats att kvinnor i Sverige spricker mer än i andra länder pga felaktigt teknik hos barnmorskorna. Men sådana komplikationer kan man inte träna bort. De är medicinska.
        Jag vet inte men tänker att det här med brusten magmuskel, bråck som alla influencers pladdrar om, också verkar ha blivit vanligare. På oss gamlingar försvann det efter ett halvår typ (i mitt fall,gick jag upp 30kg, snittad)
        Nej, ni är helt ute på fel vägar. Att träna så som många verkar göra är inte sunt.

          Varför sprider du fel information? Mammamage handlar om att stärka inre magmuskler och bäckenbotten. Den hjälpte mig att bli av med mitt framfall och ryggvärk. Det handlar inte om att bli snygg eller fit utan om att läka. Precis som sjukgymnastik.

          Du har helt fel. Läs om diastas och inkontinens och vilka övningar som hjälper.

          Säg att kvinnokroppen är gjord för graviditet och föda barn till en kvinna som får sitta i rullstol pga foglossning under graviditeten, till en som går med ryggsmärtor i månader bga svag bål, eller en diastas som inte har läkt.
          Som fysioterapeut får jag varje dag gravida/ postgravida patienter med besvär där just anpassad träning eller rehab som det heter hjälper. Mammamage faller under samma kategori rehab/prehab. Absolut inte något som bidrar till kroppshets.

            Marta, hur kan man kolla om man, 22 år sedan sista graviditeten, har diastas? Kom in på en hemsida för en klinik som erbjuder kontroll så tänker att det kan vara en väg att undersöka detta.

              Man kan undersöka själv, som S skrev lite högre upp, eller träffa en fysioterapeut som kan undersöka dig.

          Men herre jag blir så trött på ”äldre” som ska uttala sig om hur mycket bättre allt fungerade förr! För oss som föder idag känns det bra att ta hand om och vårda våra kroppar efter att de presterat för oss. Antar att du är född på 50-60-talet? Största samlingen människor med ”det får bli som det blir”-tänk som finns.

            Grejen är ju att allt utvecklas, folk blir mer medvetna, vetenskapen går framåt, folk är mer pålästa, information sprids ner etc och därför gör man också mer än förr.

            Tänk om man skulle förlita sig på hur en massa saker funkade förr och enbart göra så, då skulle vi ju aldrig utvecklas?

              Håller alltså med dig, vän av ordning, även om svaret hamnade under ditt. Mvh vän av oordning

            jag är 52 o håller helt med dig! det är gammal kunskap att en inte ska behöva träna efter graviditet. Jag kan säga att gör man inte det så kan man få skador för livet. Jag klarade mig endast pga träning.

      vilka fördomar du har. Bara för att man vill komma igång med träningen och mår bra av det så betyder det inte att kroppens utseende är det enda man bryr sig om.

        Fast let’s face it: för många av våra influencers är det exakt det det handlar om. Tyvärr. Inte för alla men för alldeles för många.

          Hm.. Och? För många icke influencers är det också viktigt. Aldrig hört någon säga att de vill behålla det som blir kvar av magen

          Fast nej? Det är din trångsynta bild av dem. Det ena utesluter inte det andra. Bara för man vill komma i form igen så betyder det inte att det allt man bryr sig om. Man kan bry sig om flera saker samtidigt 🙂 och vi behöver inte döma någon för att den bryr sig om någon som vi själva bryr oss om.

            Blev lite fel, menade såklart ”vi behöver inte döma någon för att den bryr sig om något vi själva inte bryr oss om”.

            Ganska sjukt att man anser att andra måste bry sig lika lite eller mycket som en själv om saker och ting. Det är inte fel att vilja komma i form och man behöver inte shama någon för det eller tro att personen är så ytlig att den saknar inre tankar och känslor om andra saker för det.

            Grundade i för sig det jag skrev på att flera influencers och andra kändisar erkänner att dom har haft ätstörningar och sedan ramlar tillbaka men maskerar det med ”hälsa” – det blir ganska genomskinligt ibland. Man kan absolut vara hälsosam efter sin graviditet och träna, var skrev jag motsatsen? Men sluta förminska problemet. Dessie till exempel skrev att hon älskade att promenera efter sin förlossning, år senare erkände hon att hon åt extremt lite och hetspromenerade för att hon inte stod ut med sin nya vikt.

            PS. Det är ingen trångsynt bild utan så ser verkligheten ut. Men absolut – fortsätt att förneka och dölj det som hälsa. Är nog bara i statistiken ätstörningarna skjuter uppåt hela tiden, det gäller säkert inga av oss i verkligheten, vi är bara hälsosamma. 🙂

              OCH OM DU TROR ATT JAG SHAMAR NÅGON SÅ LOL, googla shaming, plz.

      Låt folk se ut som dom vill, är väl inte upp till dig hur andra ska få se ut? Jag tränar för att för min del mår jag bättre av att ha en snygg kropp, och dessutom för hälsan. Det är aldrig okej att trycka ner mulliga personer, men smala personer & folk som tränar hårt dom är det okej att trycka ner. Skärpning. Låt folk göra vad dom vill.

        Och ändå gör du det med din kommentar? Varför skiljer du på begreppen ”snygg kropp” och ”mullig”? Om det nu inte faktiskt är så att du precis som det låter att du gör, anser att en större kropp är mindre snygg? Du är medveten om att hälsa inte endast sitter i en smal kropp? En mullig (obildat ord du brukar) innebär inte ohälsa. Plugga på lite vettja.

          Det är tillåtet att vara ikke-pk och anse att smala kroppar är finare än mulliga 😉 Dock kan man ju hålla det för sig själv. Men vi alla har ju våra tjej/killsmaker och attraheras av olika saker. Man måste inte tycka alla är exakt lika fina. Om någon mot förmodan faktiskt kan se alla som exakt lika fina så är jag väldigt imponerad, för jag kan verkligen inte det, men självklart respekterar jag alla oavsett utseende.

          Nu är inte jag anonym 17:49 men jag tycker att en smalare kropp är snyggare än en mullig. So f u c k i n g sue me. Pratar inte om hälsa utan vad jag personligen tycker är snyggast. Jag brukar inte säga det öppet utan låter andra göra vad de vill och tycka vad jag vill men vet bara att jag själv vill hålla mig smal och väljer kläder som framhäver min kropp på det sätt jag finner mest smickrande.

          Här vill jag dock säga det eftersom du får det att låta som en dödssynd att ha den preferensen.

          För att folk alltid kränker smala, tränade personer och låter avundsjuka. Att man säger att någon är mullig är FEL, men att kränka någon som tränar är smal är tydligen helt okej. Det är lika illa. Jag tycker som sagt att alla kroppar är fina, alla kroppar ska hyllas. Men jag kommer inte sitta här och ljuga att jag själv vill se tränad ut och mer åt det smalare hållet. Men det är hur jag vill se ut, hur andra vill se ut struntar jag fullständigt i.

            Ni är lika spåndumma båda två. Varför tror ni att ni tycker så här då? Ni bara vaknade upp med den insikten liksom? Normerna har inte format er syn på kroppar ALLS? Hahaha. Nänänä.

              Låt mig vara stolt över min snygga kropp! Som jag har byggt upp själv 🙂

              Jag kränker inte andra, så varför gör du det?

                Du är inte kränkt???

                  Men hur lättkränkt är inte du då om du på riktigt inte kan ta att den enda anledningen till att du har ditt synsätt är pga samhällets smalhets? Jag är likadan. Vill också fortsätta vara smal och ser till att jag är det. Men jag erkänner iaf att jag vill det pga vad normen har intalat mig samt media. Man kan ha en vilja men aamtidigt vara medveten om VARFÖR man har den åsikten du vet. Jag är en snittad mamma och jag kunde knappt röra mig första halvåret. Jag har spenderat åtskilliga dagar med att hata min kropp pga snittet och då fick jag ändå bort mer eller mindre alla kilon från graviditeten. Hade man haft en sundare inställning till en kvinnas rätt att läka så hade många kvinnor mått bättre efteråt. Ni som sitter här och kommenterar är i fel tråd sålänge ni inte själva har klämt ut eller snittat ut en unge som har påverkat hela er fysik. Kom tillbaka när ni vet vad ni snackar om.

                  Jag är snittad, det påverkade inte ”hela min fysik”? Jag är lika smal/vältränad som innan, bara att jag har ett liiiiiitet smalt ärr vid troskanten. Blev ändå katastrofsnittad under narkos så mest glad att jag överlevde, men min fysik har inte påverkats alls faktiskt.

                  Well happy for you. Du är en av få som inte upplever svårigheter efter ett snitt. B r a v o?????? Du kanske ska inse att samma gäller typ 2 av 10 snittmorsor.

                  Ja va skönt för dig då? Själv fick jag bråck efter op som medför att jag inte får träna magen på det sätt jag önskar.

                  Men snälla. Det kan inte vara den enda anledningen till att man vill vara smal.

                  Jag själv gillar mig själv slank.
                  Dock har jag inte så mycket annat för det som anses vackert i normen, utan har en alternativ stil. Inga tatueringar i ansiktet (än) dock, men åt det hållet med kroppsmodifieringar.

                  Kanske är det smaljetsen som pushar mig. Eller så är det bara för att jag tycker att det är snyggast på mig, andras vikt skiter jag högaktningsfullt i.

                  Och ja, jag har barn så jag får faktiskt uttala mig ?

                  Jag tycker att tjocka personer är finast. Jag själv är smal men skulle inte vilja vara med någon som inte är större.
                  Men när man säger det så tittar folk på en som att man är dum?
                  Vad säger det om folk egentligen? Kan man inte då tänka att det är något som är skevt i våran norm?

      DET ÄR HÄLSOSAMT att träna, vad är det folk inte förstår?
      Hur kan ni hacka på någon som bryr sig om sig själv och sin kropp?
      Alla kroppar är fina men en tränad/smal kropp är finare eftersom det är mer hälsosamt.

      Ni tjocka människor som uppenbarligen är missnöjda med era kroppar, börja träna så kommer ni märka hur bra ni mår och får en bättre självkänsla, det lyser igenom varför ni skriver som ni gör.

        Omg. Det är precis sådana som DU som gör att det är sååå viktigt att diskutera och gå emot smalhetsen och normen. Du kan antagligen inte hjälpa det då du inte platsar i kategorin ”humanist” uppenbarligen så jag kan inte annat än att ömka dig och önska dig en djupare insyn i andra vardag. Jag är smal och jag bryr mig om mitt yttre. Jag vet även att folk som inte är lika smala brur sig om sitt yttre. Folk som du har fördomar om andra människor som inte följer den norm du är formad i. Skaffa dig lite insyn och kunskap istället. Det skulle gynna dig. Puss

    Jag är så trött på (vissa)nyblivna mammor och deras öppna hets som vi andra får ta del av. Bilder på en suuupersmal mage med texten ”kvinnokroppen är fantastisk!!!”. Yes, it really is, men inte för att du är smal igen, utan för att du har FÖTT ETT LIV.

    Jaja, jag blir nästan mer stressad av hur stressade de måste vara inombords, med tankarna att se ut som innan graviditeten är prio ett. Ida är också ett offer för samhällsstrukturen, men hon hann ju knappt föda ungen innan hon snackade om träning igen.

      Som sagt, mammamage träningen handlar om att stärka upp magmuskulaturen, många får delade magmuskler etc och förärar styrka. Det är det mammamagträningen går ut på. Inte att bli smal.

      Förlorar skulle det vara.

      AVFÖLJ, ingen tvingar oss att följa folk vi stör oss på 🙂

        Helt korrekt! Tråkigt bara när jag gillar andra delar av hennes innehåll. 🙂

    Vad uttjatat det är att du alltid ska försöka vinkla träning negativt

      Det gör hon väl inte? Det hon kritiserar är att alla dessa mammor som precis kommit hem från BB ska basunera ut JAG SKA TRÄNA NU FÖR ATT BLI PRECIS SOM JAG VAR INNAN FÖR DET ÄR FAN INTE OK ATT LÄKA FÖRST UTAN HOPPELIHOPPSKUTTSKUTTSKUTT…nu ska jag banta och träna mig. Det är iof inte deras fel. Det är så samhället ser ut. Man ska vara smal. Att föda barn är f a n ingen ursäkt till att vila inte. Nej nej nej. Förbjudet.

    Efter jag hade fått Camcam och hennes syster, var det knipövningar som var det viktigaste. Inte ett ord om s.k. mammamage.

      Mammamage handlar om knipövningar.

        Ah… hade inte en aning om det.

      Det var kanske det enda du tog till dig. På 80 talet var det fokus på knipövningar, bäcken, bål och mage efter graviditet

      Mammamage är till stor del olika knipövningar ?

        Jag stör mig mest på ordet ”mammamage”

          Jag stör mig inte på ordet när jag tänker att det är en mage på en mamma. Varken mer eller mindre.

    Men för i h-lvete vad trött jag blir på dessa inlägg om påstådd hets. Det Ida pratar om är rehab. Övningar för att läka magmusklerna och förebygga bland annat diastas och inkontinens. Att alla inte fattar det är helt okej, då kan man fråga vad hon menar, men du fattar ju uppenbarligen det eftersom det står i inlägget.

      Precis! Dessutom så är ju träningen en stor del av hennes liv! Klart hon är sugen på att träna!

        Men varför slänger hon ut frågan på Instagram när hon säkerligen har koll på svaret själv?

          Varför slänger folk ut samma tröttsamma frågor i öppet spår de redan vet svaret på?

            Jag vet inte, gör folk det? Var det svar på min fråga?

          Hon vill väl ha tips, ingen har koll på exakt allting och det är säkert en del träningsmänniskor som följer henne 🙂 Det är inte fel att fråga. Det måste inte alltid finnas en superseriös och superviktig mening med varenda fråga man ställer. Hon var väl bara nyfiken på vad folk har för tips

          För att skapa dialog och interaktion på sitt instagram-konto. Hon lever på sina sociala medier och jobbar med content. Vad är det konstiga?

      Läs inlägget igen.

      Nu är det väl inte hetsen Camcam skriver om, utan att hon frågar randomiserad personer på nätet.

        Random

    Ser inget hets här någonstans. Hon är en träningsprofil och det känns väl rätt naturligt att hon uttrycker att hon längtar efter att börja träna efter att ha varit höggravid och fött barn. Hon ställer en fråga om mammamage-träning, förmodligen för att få massa kommentarer o spridning på sin insta-bild. Dessutom tycker jag att ”MammaMage” är ett ganska vedertaget begrepp numera så nog förstår folk att det handlar om appen och träningen för att aktivera magmuskler efter förlossning och inte något annat.

    Hur skulle hon skrivit inlägget?
    ”TW träning!
    Jag börjar se fram emot att träna igen. Inte för att hetsa någon, för det är också helt ok att inte träna efter förlossning, att bara träna lite, att börja träna ett år efter förlossning, att aldrig någonsin träna i sitt liv och allt däremellan. Och för att förtydliga tänker jag inte börja träna för att få en snygg kropp utan för att stärka mina muskler efter förlossningen, det andra vore ju förkastligt.
    Förlåt om jag retade upp någon.”

    Ser inte hetsen i rehabträning. Det står ju uttryckligen att alla ska lägga det på sin egna nivå, det är bara för att ordet ”träning” står med istället för ex rehabträning eller sjukgymnastik. Det är ju att mest likna vid sjukgymnastik efter ett benbrott, att man ”väcker” musklerna och sen jobbar sig uppåt för en stabil läkning och för att undvika framtida värk eller smärta.

    7 veckor efter förlossning ser jag så fram emot att få börja träna, efter tre täta graviditeter och två förlossningar. Inte för att bli ”smal och snygg” utan för att jag är van att röra på mig och vill stärka kroppen. Väntar på ok från barnmorskan och har anmält mig till en grupp för mammor där fokus ligger på stabilitet

    Önskar verkligen att det var mer ”hets” eller information om Katarinas fantastiska magprogram! Jag hetsade igång med vanlig träning efter barn ett och två, men nu efter trean har jag mer fokuserat på dessa övningar, och det är så mycket bättre att bygga inifrån och ut i detta fall!

      Fast det är väl exakt det ida är ute efter? Den typen av magprogram och övningar.

        Precis, och att hon (som har en stor plattform, vad vet jag), genom detta inlägg kan öka medvetenheten om att detta program finns så är det toppen för andra som fött barn.

    Mammamageträning är kanske felaktikgt namn för det handlar om väldigt lugn rehab (knipövningar etc) för bäckenbotten och magmuskler, det handlar ingenting om att gå ner i vikt eller få smal mage igen. Det handlar om att hjälpa kroppen återhämta sig på ett säkert sätt och förebygga inkontinens, framfall, diastas mm.

      Mammamagerehab! ?

      Antagligen associerar man namnet till hets om att få platt mage igen efter graviditeten.

    Word! Tänker exakt som du skriver 🙂

    Knivmicke har tatuerat 4 tatueringar i sin nya tjejs ansikte.

      Ok

      Usch. Så tragiskt på så många sätt.
      Får känslan av att tjejen gör allt för att Micke ska gilla henne och går såhär långt för det.
      Känns inte som att hon genuint velat detta länge själv.
      ???

        Ser ingen bild på det på hennes Instagram?

      Såg det också.

      Var har du sett det?

        På flickvännens instagram händelse

      Wow… ? och då menar jag inte det på ett bra sätt.

      Förra veckan tatuerade hon en gigantisk text över magen.
      Tjejen jobbar på förskola (förskolelärare?) och jag undrar hur hon ska kunna hänga med i Kniv-Mickes livsstil och samtidigt jobba dagtid?
      Hon är en jättesöt tjej och jag fattar inte varför han – oavsett om hon själv vill – gaddar henne mitt i ansiktet med en text. S å j ä v l a o s e r i ö s t.
      Hennes två hjärtan? Okej. Men texten?
      Och strecket i pannan? Ska det föreställa ett ärr?
      Fy fan. Han är ett hån mot alla seriösa tatuerare.

        Såatteee…en förskolelärare får
        Inte tatuera sig?

    Inte träningshets utan något som alla blivande mammor borde bli informerade om vikten av. Mycket av mammamageträningen handlar tex om att lära sig knipa igen för att slippa urinläckage och mer allvarliga åkommor som tex framfall. MÅNGA kvinnor hade levt ett enklare (och mer värdigt) liv om de haft denna information.

    Alla vet inte vad MammaMage är för någonting. Jag hade inte hört talas om det innan idag. Snittad akut för 7 år sedan men läkte ihop tack vara skicklig kirurg antar jag, hade tur tydligen. Och om man inte vet vad MammaMage är så kan man säkert känna sig provocerad/dålig av att se en så smal tjej som nyss fött barn som ber om tips för sin mage, när man själv kanske fortfarande är sladdrig och svullen.

      Nej men då kan man väl f a n googla innan man blir triggad och tar illa vid sig av något man missuppfattat totalt.

      Kolla inte hennes instagram om du blir så triggad. Kan inte fatta att folk vill att dessa influencers ska anpassa sig efter följarna, akta så att de inte triggar dem, akta sig för att visa upp en för snygg och för fit kropp i bikini för HERREGUD nån kanske tar illa vid sig för att de själva inte prioriterat kost och träning?!

        Du kanske borde sluta hänga här om du blir så triggad?

          Dra härifrån för att jag kommenterar att någon borde googla upp något så att de slipper triggas i onödan? Var är logiken i det?

    Jag är inte vältränad någonstans men även jag började med mamma-mage appen direkt efter hemkomst från BB. Fick uppmaning av utskrivande Dr att börja direkt för att hjälpa kroppen hitta de djupa musklerna för att undvika felbelastning och även att hitta ”knipet” igen. Inte sjutton vill jag bli inkontinent ???

    Tröttsamt. Ganska säker på att Ida visste precis vad hon gjorde när hon ställde frågan på IG. Finns ju inget som får igång kommentarsfältet som detta. Personligen är jag less på alla dessa nyblivna mammor bland influncers som ska visa upp sig till höger och vänster efter graviditeten. Varför är det ett mål i sig att tre dagar efter förlossningen se ut som man aldrig burit ett barn. När blev det något att skämmas över?

    Sitter sindy på riktigt på insta och säger att hon tar droger, som någon skrev? Hur kan hon ha vårdnad isf??

      Hon har ju inte vårdnaden fattar du väl. Hon ljuger ju så att hon nästan tror sig själv.

      Jag såg inte hela hennes live, men det hon sa när jag kollade var att hon fick utskrivet Lyrica när hon låg på sjukhus när hon var gravid med Luna, och att hon sedan fortsatte med dem efter födseln på läkarens rekommendation då det hjälpte mot hennes ångest. Hon sa att någon sedan snott hennes två sista paket och att hon därför var tvungen att sluta cold turkey då läkaren inte skrev ut mer (vilket hon förstod varför). Hon fick därför grava abstinensbesvär och då hjälpte hennes familj henne med barnen medan hon mådde dåligt och att planen är att barnen ska tillbaks till henne när de fått förskoleplats. Snabbt sammanfattat.

        Vet alltså inte vad som är sant eller inte såklart, men det var vad hon sa när jag kollade.

    Varför ska så många överanalysera ALLT vad man säger. Det är så tröttsamt.

    CamCam är det dig Annica Englund pikar på sin facebook? Oavsett så är hon en sjukt pinsam brud som beter sig som en 15 åring (fast hon är väl typ 30?). Hon vill tydigen ses och göra upp. Vad ska hon göra sen hade hon tänkt? Ställa sig och skrika och gråta för att få sin vilja igenom som hon brukar? ???

      Tror definitivt inte det är camcam hon menar. Snarare de som bara sitter och kommenterar elakheter på bloggar anonymt.
      Finns ingen chans i helvete att dessa fega anonyma varelserna skulle våga möta upp och säga face to face vad de tycker.

        Hahaha oj hej Annica ??? Chilla

          Nopp..lite fel där. Skulle du få ett svar från Annica har hon skrivit att det var hon.

    Måste kommentera då jag känner mig involverad i ämnet. Födde mitt andra barn för en månad sen och denna gången gick jag upp ganska mycket mindre i vikt än första gången MEN mina magmuskler är helt uttöjda, och jag känner att hade jag vetat mer om hur man kam bygga upp musklerna efter första graviditeten hade det nog varit ganska mycket bättre nu. Nu känns det ej så kul för hela min hållning är dålig och ryggen tar lite stryk, plus att man tydligt kan se att där är 5 cm mellanrum mitt på magen.

    Så för att tycka till så ger inlägget mig motivation men även ångest. Men känner ej att det är Idas fel… eller att hon alltid måste tänka på hur andra uppfattar hennes posts.

    Inte alls träningshets. MammaMage handlar om att knipa, aktivera de djupa magmusklerna för att slippa inkontinens och felbelastning. Samt att läka särade muskler. Detta behövs för att man ska senare kunna träna (eller vara aktiv) utan att oroa sig för att skada sin kropp som inte riktigt är vad den borde efter en graviditet vad det gäller styrka (normal styrka inte något konstig tränings-muskelknutte-styrka)

    Efter att ha läst igenom kommentarerna blir jag glad att så många ändå är väl medvetna om att mammamageträning inte är hetsig träning för att bli smal efter graviditet, utan att det är superviktig rehab för kroppen. Rehab är superviktigt för kroppen, oavsett vilken typ av stress den utsatts för. Jag är så glad att kvinnokroppen idag får en del av den uppmärksamhet som behövs, allra helst efter barnafödandet! Mer info om mammamage till folket!!!

    Inte träningshets nu när jag sett detta inlägg och förstått vad mamma-mage är. Men hade jag bara sett det inlägget hade jag trott att hon menade att bli av med ”gravidmagen” och då tycker jag det varit dumt formulerat

    När födde hon? Igår? Herregud låt kroppen vara. Fråga barnmorskan på återbesöket. Min mage var det sista jag tänkte på när min bebis var nyfödd ? Fattar inte hur hon har tid/ork/lust till att tänka på det nu?!? Det enda jag gjorde var att skratta, gråta, amma och sova första veckorna. Jag orkade inte annat.

      Tur att alla är olika. Jag var exakt som du beskriver, men jag skulle aldrig döma någon som är helt åt andra hållet med massor av energi och ork. Alla kvinnor och män är olika, så även som föräldrar.

    Jag tror det kanske kan handla om att hon ville bli sponsrad.

      Mammamage-appen kostar typ 40kr. Hon bör ha råd med den.

    Det handlar inte om träning eller kroppens utseende utan om att få tillbaka normal kroppsfunktion.

    Bra att folk reagera och inte verkar tro som folk här att ätstörda människor fungerar likadant som andra och har samma relation till kost och träning. Ätstörda gömmer sig ofta bakom hälsoargument. ”Jag äter det för min mage mår bra av det, jag vill inte få ont i ryggen senare”. Det har funnits mycket på Idas kanaler som ger signaler om att hon inte alls har gått vidare från sina ätstörda tankebanor som hon vill ge sken av. Klandrar henne naturligtvis inte, det är jättesvårt att bli av med.

    Är gravid och det hör till att gå upp och vikt men alla trivs inte i ”övervikt” och jag längtar med hela kroppen efter träning och ja dels för att jag är ytlig och definierar smal och tränad kropp = snyggt Och det är MIN ENSAK. Men även för att jag alltid varit i bra kontakt med
    Min kropp och behöver känna mig stark och kry för att må bra. Varför är det så illa? Sen hur andra nyblivna mammor gör är ju verkligen inte mitt eller någon annans problem…

    Nu pratar Ida om mammaträning. Det är inte ens vanlig styrke träning… tycker det är inte hets någonstans.. Men VARFÖR ÄR DET FEL Och vilja ita hand om sin kropp? När man är gravid går man igenom en slags identitetskris, där man ifrågasätter sin kommande roll. Jag känner själv att jag ”tappar” bort min egna personlighet när allting kretsar kring att man ska få barn. att ta tillbaka sin kropp och att få känna sig lite mer som sig själv borde inte shameas… låt alla göra det dem vill. My body my rules

      Men du glömmer ju totalt det absolut viktigaste nu som står klart oh tydligt skrivet över här? Människan har haft en ätstörning och det finns mycket som tyder på att dessa tankar inte är helt borta, för många försvinner dem aldrig. Tro inte att du fungerar eller tänker likadant om kost och träning som någon som har erfarenhet av ätstörning.

        Jaha. Men vad vet läsare om hennes relation till mat och hälsa igentligen?
        Och oroa sig kan man göra på andra, mänskligare och schysstare sätt än hur vissa skriver om henne här. Dessutom så skriver hon om mammaträning… som alla kvinnor som föder barn borde lära sig mer om och se till att träna för att undviks framtida problem ?

    Jag är gravid och måste erkänna att jag blev stressad av inlägget. Ida har liksom gymmat fram till förlossningen och skriver nu om att det ska bli så skönt att ÄNTLIGEN träna igen. Efter några enstaka dagar (varav en dag innehöll en fucking förlossning). Hon har såklart all rätt i världen att känna så och att skriva så, jag konstaterar bara att jag blev stressad. Själv har man inte tränat på månader och har tänkt lite löst att det säkert vore bra att komma igång lite nån gång efter återbesöket hos bm…

      Varför blir du stressad av en annan människas val? ?
      Vem har sagt att du måste vara likadan? Tycker det är så konstigt och ta åt sig av vad någon annan gör. Bygg karaktär

        Tja, när jag läser saker så relaterar jag ofta till mitt eget liv. Läser jag om någons situation/val så ligger det nära till hands för mig att reflektera kring min egen situation/hur jag själv väljer. Det är nog därför jag läser bloggar. Vore jag helt ”neutral” och inte tog in nånting när jag läste så skulle jag sluta, det vore inte intressant för mig. Att jag har den relfektionsförmågan tycker jag är en styrka som bidrar till den ”karaktär” som du tycker att jag ska bygga 🙂

          Men om det stressar och påverkar ditt egna liv är det nog bra och fundera på och ta ett steg tillbaka ifrån det..?

            Absolut om det negativa överväger! Men om jag blir stressad av enstaka inlägg i en blogg som jag i övrigt blir glad och inspirerad av så är det ändå värt tycker jag 🙂

              Ja men det Finns alltid mindre bra aspekter av ngt, take it or leave it… i verkligheten kommer du också stötta på åsikter m.m som inte ”passar” dig… för att alla är
              Och gör olika.
              finns inget fel med och vilja komma igång efter en grav och tar man åt sig kan man ba scrolla förbi

    Har det bästa tipset:
    Bli inte gravid, föd inte barn. Så slipper man fundera över hets och mamma-mage träning

      Eller så kan man ba mind ur own business och sluta klanka ner på sndra

    Tja, istället för att skriva som hon gjorde så kunde hon skrivit att hon ville stärka sin core/bålstabilitet för att motverka ryggproblem ex, eller att hon vill förebygga urinläckage och framfall. Det hade framstått som mindre kroppshetsaktigt.

      Förstår din tanke, men det är hennes instagram. Ingen tvingar folk att följa, det är liksom ett fritt val. Varför ska alla dom stackars offentliga personerna behöva anpassa sig efter andra hela tiden?? Folk gnäller oavsett vad man gör.

      Är så glad att jag inte är offentlig, jag skulle aldrig klara av att folk lägger sig i vad jag ska & inte ska lägga upp. Att det spelar ingen roll vad man skriver, folk stör sig alltid på någonting och ska tolka allting negativt.

      Hon har ingen skyldighet att anpassa sig efter andra 🙂

        Snälla!!! Skaffa större perspektiv!!!
        Så jäkla trött på att folk försvarar att alla kända profiler på Instagram ska få hetsa hur mycket som helst då de är privat Instagram . Menar inte att de ska få skit över det av andra eller hat mot sig, men influensers MÅSTE kunna tänka längre när Instagram har sån påverkan på människa.

      Varför skulle hon? Är hennes instagram hon väljer vad hon lägger upp själv 🙂

    Tyvärr så har inte influensers perspektiv som räcker för att förstå att många känner hets över vad just de förmedlar i bild och text. Men det är nya klassikerna, ”jag” ”jag lever som jag själv mår bra över” ”Jag vill inte vara någon förebild” ”sluta följ”.

    Längre än så räcker inte deras perspektiv. Rent krafs så bryr de inte sig.

    Intressant fenomen. Influensers ska få vara privata, de måste få skriva vad de vill o känner ect men samtidigt tjänar de pengar på att vara ”en förebild” så var går gränsen? Håller med om att mammamage inte verkar så hetsigt som det låter (byt namn till typ förlossnings rehab ?) men det är klart Ida behöver piska upp stämningen för att få fler följare. Tror inte det är nån slump att hon ställde en så blåögd fråga..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.