Isabella Löwengrip och Odd har varsin dag med varsitt barn


Faksimil Isabellas blogg.

När jag kom hem så kom Odd och hämtade Gillis, vi bestämde nämligen att vi skulle ha egentid med varsitt barn från lördag-söndag. Så nu är Gillis med Odd själv och jag har Sally. Barnen är ju pesudotvillingar och det märks på dom, de är extremt tajta och älskar att umgås. De vill göra allt tillsammans. Detta är första gången vi har egentid såhär och jag tror faktiskt att det kan vara skönt att få ha ensam mamma och pappa-tid. Värt att testa i alla fall ?//Isabella

Ni som har barn – fler än ett –  är det här någonting ni provat på?
Att dela upp barnen eller ta en heldag tillsammans med bara ett av dem?
Bella har en dag med ”Salsan” då mor och dotter ska gå ut och äta, medan Odd och Gillis bondar på annat håll.

Några av er har reagerat på att Bella mer och mer visar barnens ansikten på sina sociala medier.
Tror ni det är en princip hon kommer släppa på nästa gång siffrorna dalar eller på annat vis behöver charma läsarna lite?

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Flera gånger om. Barnen behöver också egentid med någon av sina föräldrar ibland.

   Vilket inlägg och vilka kommentarer! Härligt att se eftersom Isabelle och Kodd säkert inte kan ta hand om barna själve utan era åsikter. Sen vet ju alle att småflickor ska skylas och sys ihop ordentligt för resta av livet och att det är vi här på bloggbevakning som vet bäst gällande andres unger eftersom vi är så förfärligt intelligenta och vettiga människor. Själv har jag idag satt en bordsduk över huvet på både so och kora så ingen riskerer å anklage mig för att ha viset hondjur offentligen. Och jag har sagt te Kerstin att hon ska passe sig nå förbannat me å svätte runt här på bya eftersom hon är den kändaste av oss allesammans här i mariannelund och kan räkne med att vi läsare anmäler henne te myndigheterna så att barna får flytte te barnahem om hon inte akter sig.

    Är du full?

     Krösamoset har jäst lite bare…

    Va? ?

   Apropå någon som favoriserar ett barn är ju Paula med Molly.

   Bara bilder på Molly etc. himla märkligt (speciellt med tanke på att Leonore är den sötare och verkar mycket mysigare)

    Din kommentar är ju inte direkt bättre.

    SJukt störd kommentar..

    Den ena kanske gillar att fotad och vara med på bild?

    Men herregud! Vad sjutton är det för människor som hänger här bland kommentarerna? Skriv ditt riktiga för och efternamn om du har mage att kommentera sånt där skitsnack. Om det är något som är märkligt här så är det ditt beteende.

  Det är klart vi försöker ge barnen egentid med en förälder då och då. Det gör nog de flesta som har möjlighet.

  Och nej, jag tror och hoppas inte att hon kommer att börja visa sina barns ansikten.

  Ingen mer som reagerar på hur verkar favorisera ett av barnen i väldigt hög grad?
  Och nu syftar jag inte på hur hon hade Sally just igår. Förhoppningsvis har hon Gillis nästa gång. Men hur hon alltid har mycket mer bilder och filmer på Sally, hur hon skriver att hon är en ”mini-me”, besöket på Astrid Lindgrens värld där allt handlade om Sally till den grad att de inte ens gick till en restaurang med nåt vegetariskt Gillis kunde äta. Allt är bara Sally Sally Sally…

   Nej

   Ja

   Flickor är tyvärr lättare att klä upp och tillskriva en massa attribut, mer säljbart att använda sin dotter på sociala medier för att kränga grejer skulle jag tro. Plus att hon kanske blir en mer naturlig förlängning av IL själv, och det är nog viktigt för IL i hennes varumärkesbyggande. Men tror inte det handlar om att hon älskar en unge mer än den andra, bara att docksöta klänningar och rosetter i håret är lättare för henne att använda sig av på bloggen. Synd att hon inte kan lämna båda barnen utanför sitt jobb.

   Du är ju helt rubbad…. fy fan att leva i en värld där såna som du får gå runt fritt.

    Varför inte framföra kritik på ett bra sätt? Jag håller inte heller med personen men behöver inte skriva att personen är helt rubbad, för då är jag ju helt plötsligt elak… Är de så du kallar din partner, förälder barn när de inte tycker eller tänker som dig?

    Men herregud. Jag skrev inte att hon är en vidrig person eller dålig mamma. Jag reagerade bara på att hon verkar favorisera en av ungarna väldigt mycket. Det gör mig illa till mods så när det ändå var ett inlägg om barnen tänkte jag se om det bara var jag som tänkt samma sak.
    Tagga ner lite.

     Av vad du ser ja. Har två barn (av samma kön), de är väldigt olika i hur de visar och vill ha/tar emot kärlek. Du hade helt säkert dragit slutsatsen att jag favoriserar det ena, pga mycket mer ’synlig’/tydlig/’klichéartad’ (’som på film’) förälder-barnrelation, som mitt andra barn inte vill ha/behöver. Hade säkert synts på bild om jag bloggat.

      Plus att mitt större barn är snabbare, mer självständig och kan göra saker på större avstånd från mig, dvs blir mindre dokumenterad på bild när vi är nånstans – också mycket mindre intresserad av att vara med på bild.

   Kan vara så att Gillis sagt nej till att vara med på bild?
   Min syster fotar mycket men hennes äldsta son vill inte vara med på bild någonstans, vilket automatiskt blir mer foton på ”den lilla” istället. ?

    Tänker samma.. min moster har 100 (typ) bilder på sin dotter på sitt kontor, men inte en enda på sin son.. frågade varför och hon sa ”nä han vill inte vara med på bild ”.. så var inte svårare än så. Hon älskar båda lika mycket

    Så är det med mina tjejer, 7åring vill inte va med på foto/film längre medans 5åringen älskar att spexa framför kameran

   har också tänkt på det

   Du hittar inte något mer att gnälla över?

   Jag tycker inte såna här kommentarer borde publiceras här – precis som barns ansikten inte visas upp. Bloggarna har valt att skriva offentligt om sina barn, men bloggbarnen har aldrig valt själva att vara offentliga och därför borde vi så som vuxna gentemot barn ta ansvar. Det finns det ingen ursäkt för oss att skriva öppna kommentarer om uppenbart känsliga ämnen som kan såra barnen om de själva eller deras vänner läser inne om några år (så många år är det inte). Eller kompisars föräldrar eller vad som helst.

   Nej. Men så läser jag inte hennes blogg enbart i syfte för att hitta fel heller.

   Håller med, har tänkt på det länge.

   Under den korta tiden jag läste hennes blogg var det faktiskt precis tvärtom. Sen kan det ju ändras. Sally kanske är tryggare och gladare och narcissistiska föräldrar har alltid en favorit för tillfället.

   Hon skrev väl till och med ett inlägg om det på bloggen när hon och odd fortfarande var gifta? Att dom bara har 1,5 barn var. Hela Sally är hennes och bara halva Gillis. Och tvärt om för Odd då. Sorgligt.

    Haha är du på riktigt? Så går det mär man har ensiffrigt iq.

   Såg du min Instagram så skulle du förmodligen tycka att jag också favoriserade min yngsta då hon älskar att vara med på bild medan vår äldsta inte tycker att det är så värst skoj. Allt du ser och läser säger ingenting om verkligheten.

  egentid med salsan och bellas fotograf? :)))

   Väldigt onaturlig att hoppa på en studsmatta med de skorna, kollade precis Insta

    Eller så hoppar man oavsett vilka skor man har på dig. Svårare än så är det inte

   Odd tog nog den bilden innan de skildes åt.

  Bara synd att bella garanterat hade med sig sin au pair som fick fota.

   Hade tyckt att det vore jättebra, att fånga bilderna lite spontant istället för att man själv ska säga ”vänta där” till barnen medans man ska plocka fram kameran i mobilen…

    Eller så kan man helt strunta i att plocka fram kameran/mobilen för att fota ett par timmar.

     Om du också tjänade flera hundratusen i månaden på att ta foton av ditt liv hade du nog inte tyckt att det var så farligt att fota…

     Visst det kan man också göra, men det är kul med fina bilder på sina barn – tycker i varje fall jag. Finast är de som inte regiserats fram

  Egentid med varje barn minst en gång i veckan, det behöver inte vara något märkvärdigt.
  Nej, jag tror inte att hon kommer att visa sina barns ansikten.

   Hon gjorde det igår på insta. Visade halva ansiktet så att det tydligt gick att se hur Sally ser ut.

  När jag o pappan till äldsta barnen separerat så gjorde vi också så där ibland. Mina två äldsta barn är också psuedotvillingar (skiljer 18 mån), så det var skönt för de också att få vara ifrån varandra och bara vara med ena föräldern.

   Har en kompis som har tvillingar ungefär 5 år gamla.. ibland får ena åka till hennes föräldrar för att andra ska få ”egentid” med mamma och då hittar dom på allt han vill.. typ lekland och skräpmat och film och Chips ? barnen verkar vara jätteglada över det

   Åh så kul med syskon så tätt 😀 Jag är själ gravid nu med andra barnet och det kommer skilja 13 månader mellan dem 😀 Ska bli sååå kul <3

  Inte säkert det var Bellas idé men det är ett härligt upplägg. Få alldeles egen tid med en förälder, jag älskade att bars vara med min pappa när jag var liten.

  Fast lördagslunchen måste Hajen ha varit med på. Han frågade efter en bra rest för lunch på lördagen och vinflaskan var en sådan som Hajen skulle välja. Bella väljer ett glas Chablis och inte en flaska för tvåtusen kr ?

   Ush va tråkigt om han faktiskt var med. Att hon aldrig kan vara ensamma med sina barn. Kommer ihåg hur betydelsefullt det var när jag var liten att få vara ensam med bara ena föräldern och få all uppmärksamhet för en liten stund.

   Rätt angående Chablis men det var tydligen pappa Per som beställde in flaskan:
   ”Gällande vin så älskar jag ett kallt glas chablis men nu har jag gått över på att dricka mest Puligny Montrachet. Ett litet tips!”
   Vinprovokation? Tips till läsekretsen?
   Puligny-Montrachet kostar minst 500-1000 kr på Systemet – premier cru och grand cru flera tusen kr för en flaska.
   På krogen det tredubbla. Heja!

    Ja, vit Bordeax är så jävla provocerande

     Vem har talat om ”vit Bordeaux” ?

      Haha touché!
      Vit Bourgogne menar jag såklart. Fortfarande given provokation. Nästan hela Frankrike faktiskt. Spanien tex, det hade varit ett tips, nu är det så uppenbar provokation. Sad!

  Japp. Även när jag var gift. Blir rätt naturligt när de har olika fritidsintressen. Har även åkt på semester flera gånger med ett av barnen åt gången.

  Jag och min bror har gjort så väldigt många gånger, jag hänger med mamma och han med pappa. Men även att jag hängt med pappa och min bror med mamma. Faller sif naturligt om man är en tajt familj och inget man måste planera

  Tusen förlåt för ot, men jag bara måste få dela med mig:

  I går följde jag med min kille på en fest hos hans jobbarkompis. Där fanns även ett par vänner till hans jobbarkompis.
  Vi sitter på altanen och dricker alkohol och lyssnar på musik.
  Jag pratar med männen och säger saker som ”fint hus, har du bott här länge? Var är din fru ikväll då? Har ni barn ihop? Jaha ni har barn på varsitt håll. Hur funkar det då?”
  Bla bla bla blaaaaaa!

  Jag frågar, lyssnar och intresserar mig för deras liv.
  De svarar gärna och pratar på.

  Vi var där i 2,5 timme.

  INTE EN ENDA GÅNG FÅR JAG EN ENDA FRÅGA OM MIG SJÄLV!!!!

  Jag är ingen sån som pratar på som en idiot och inte ger andra utrymme att fråga något om mig.
  Nej nej, det fanns absolut utrymme om någon av dem var intresserad av mitt liv och mina tankar.

  Det är bara så otroligt ohyfsat tycker jag.
  Jag blir som en slags programledare som intervjuar och istället för en konversation hamnar jag på en svår jävla Dramatenföreställning där det spelas nån pjäs där en man står mitt på scen och kör en monolog i timtal.

  Jag säger inte att det är typiskt män, för jag har två kvinnor i min närhet som är precis likadana. Pratar bara om sig själva och sitt. Sen säger de ”nä, nu måste nog jag gå”
  Kvar står jag, totalt dränerad!

  Vad är det för fel på folk?!?!

  P.s min kväll var riktigt tråkig och jag önskar såå att jag stannat hemma som planen var från början ?

  P.s 2, min kille skämdes och känner samma sak.

   Känner igen mig i din upplevelse. Jag brukar kontra och börja prata om mig själv istället. ??

    Känner igen det. Så vanligt o så oförskämt.

   Fast det ÄR typiskt män. Oftast tar kvinnor större ansvar för sådana här typer av sociala situationer.

   Ush jag känner igen mig i det där. Dock handlar det om båda könen. Jag intresserar mig, frågar en del och försöker få igång en diskussion. I slutändan känner jag mig som en urvriden trasa.
   Människor njuter att få prata om sig själva med de flesta har ingen lust att ”ge tillbaka” något öht.
   Många är tyvärr så här. Egoister.
   Därför har jag på senaste tiden slutat att hänga runt i sådana sammanhang eller helt enkelt slutat engagera mig i samtal. Man kan inte endast ge och ge och ge utan att få något tillbaka.
   I början tänkte jag ”oj vad ska folk tro om jag inte frågar något” men nu ger jag blanka fan i det.

   Känner igen mig!

   Umgås inte med dem igen. Lägg din tid på personer som ger dig energi. Livet är för kort. Däremot tycker jag det är ok att prata tex 2 min vid kaffeapparaten men inte lägga en hel kväll. Människor är som de är, ingen ändrar sig. Bättre att acceptera hur de är och välja själv om man vill ha deras sällskap.

   Jag är som killen. Jättedålig på sociala situationer och kan märka att aj tusan nu borde jag frågat nått, men då är det för sent eller blir konstigt.

   Och detta känner du var då stort att du ville skriva ett inlägg om? Herregud det var väl bara för dig att börja prata om dig själv istället? Jag är helt ointresserad av andra och pratar absolut enbart om mig själv om jag får tillfället och de sndra håller tyst en sekund så jag hinner dra igång

    I de lägena skulle jag definitivt göra som Bella och vända på klacken och gå därifrån

    Vad tror du det beror på att du är så ointresserad av andra?

    Jag ville väl mest höra om det är fler som upplever samma sak.

    Okej, tråkigt att du är helt ointresserad av andra människor.
    Jag tror du missar mycket på grund av det. Men mår du bra av det så fine.

    Jag är väldigt intresserad av andra människor och frågar gärna, men det vore också kul att själv få en fråga då och då.

     Jag är inte ointresserad, bara inte kommer på att fråga. Kanske en kombination av att vara introvert och adhd.

      Nej, det har inte med eventuell introverthet att göra. Att vara introvert innebär inte att man inte klarar av det sociala samspelet, bara att det tar energi när man umgås utanför den närmaste kretsen. Att vara extrovert innebär att det ger energi när du umgås med mycket människor, du behöver dock inte vara trevlig bara för det.

      Där är jag lika dan, och lyckas jag tillslut komma på en fråga så låter det så framkrystat haha Jag tror tyvärr att många tycker att jag är dryg men jag kommer inte på något bara.

   Jag känner igen mig väldigt väl. Det är ett himla otyg och extremt ohyfsat. Jag har stött på detta fenomen oftare hos män än hos kvinnor och jag tror att den som aldrig frågar något aldrig någonsin reflekterar över det eftersom hen inte är så pass utvecklad socialt. Ibland tänker jag att man skulle kanske påpeka det, lite som spenat i tänderna, som en hjälp. Jag har dock aldrig gjort det. Alla vill väl verka trevliga och sociala antar jag, men vissa misslyckas eftersom de inte förstår bättre. Det är en stor brist hos vissa människor och en stor förlust, för de som du pratade med missade säkert att du säkert är en intressant person som hade skojiga saker att berätta. Om någon läser detta och tänker att det här har de aldrig varit med om kan det vara läge att rannsaka sig själv och hur en beter sig i sociala situationer.

    Bra reflektion! Är säkert för att dessa människor inte förmår att tänka steget längre och reflektera över sitt beteende.
    Hade de kunnat det hade säkert berikat deras liv. Är bara att beklaga dessa människor och att de inte blivit hjälpta att utveckla sina sociala förmågor.

   Åh äntligen någon mer som känner som jag 😉 Tyvärr!

   Detta händer mig ofta, med kollegor, nya vänner, tom gamla vänner.

   Jag är visserligen nyfiken och intresserad av människors liv och livshistorier men ibland känner jag mig ta mig 17 som en journalist som intervjuar.

   Så åker man hem och tänker, jaha, vad fick de/ville de veta om MIG, NADA!

   Så tråkigt i längden med såna människor. Självcentrerade så det skriker om det.

   Försöker att inte bry mig men ibland känns det ledsamt.

   Jag t ex reser väligt mycket och har besökt över 50 länder, neb när jag frågar om senaste resan osv får jag aldrig en fråga tillbaka. De kan tom veta att vi varit iväg någon vecka innan.

   Energitjuvar!!!

    Jag hade älskat att höra om dina resor!
    Lyssnat på vilket resmål du gillar bäst och varför?
    Om något land överraskat dig positivt/negativt?

    Alltså det finns ju så mycket spännande att veta!

    Konstigt med folk som inte ens frågar så nära inpå en resa.. ?

   Ja det där händer ofta med karlar tycker jag. Min tjejkompis brukar helt enkelt säga efter att en man gjort en lång utläggning om sig själv ”Nej nog pratat om mig, säg något om dig.” Då brukar han bli spak.

  JAg ser ändå så mycket kärlek i den där bilden.

   Jag ser mer en väldigt tillgjord Bella.

    Så klart du gör. Inte tusan kan väl hon vara precis som alla andra ?

   Ja, men det är en bild. Någon har tagit den, hade det på riktigt varit ett intimt ögonblick hade bilden inte ens existerat…

  Ja egentid är guld värt, jag kan tänka mig att det nästan är mer värt för föräldern faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Det kommer fram så många fler ”sanningar” som det inte går att skoja bort då syskon är med, saker som barnet pratar om och tänker på kommer fram mer. I mitt fall så har jag inte gjort någon ”grej” utav det utan bara varit som att nu ska jag åka i väg och då kan väl lillebror följa med? osv bara naturligt. Men jag vet inte vad man säger om egentid med BlondinBella? mamma, Sally, nanny, fotograf, väskbärare mfl. iofs så är ju hennes barn vana vid det..

  Anita Schulman om sitt namnbyte och framtid med Joel.

  ”Så sent som 9 augusti gick namnbytet igenom och Schulman byttes mot Cleménce. Ett namn som är här för att stanna, även om hon knyter hymens band med nya sambon och pojkvännen Joel Nyström.

  – Om vi gifter oss så kommer jag heta Cleménce Nyström. Jag kommer aldrig mer byta namn helt. Men jag vill understryka att det inte är något giftermål på gång just nu, det ligger nog rätt långt fram i tiden. Vi får leverera en bebis först och se att det funkar mellan oss, säger hon.”

  ”Vi får leverera en bebis först och se att det funkar mellan oss, säger hon.”
  Jag är helt mållös. Hon är alltså en vuxen kvinna som säger detta. Mållös.

   Alltså Joel… hans instagram där han försöker vara rolig.

   Han är så tråkig.

   Alltså, jag förstår inte vad som är konstigt med det, måste missa nåt

    Du ser inget konstigt i att hon vill skaffa barn för att testa ifall det funkar mellan henne och Joel? Är det så normalt idag att använda barn som accessoarer så att influencer-generationen inte reagerar när någon säger rakt ut att de vill skaffa barn innan de gifter sig för att se ifall förhållandet funkar?

     Knäppt sagt såklar men jag tror hon skojar lite bara faktiskt…?

     Men sanningen är ju att det inte spelar någon roll, visst kan man gifta sig först men det gör ju varken från eller till om det håller efter barn eller inte, folk skiljer sig ju. Enda man kan göra är att vänta med barn tills man gör bedömningen att förhållandet är stabilt och tror att det kommer hålla, oavsett giftermål.

     Jo, det hade jag sett något konstigt i, men det var ju inte det hon skrev, iallafall tolkade inte jag det så.

      Jag tolkar det som att hon vet att äktenskap inte alltid håller, och att barn inte heller är lim för förhållanden men att dom ändå vill ha ett gemensamt barn och så får tiden utvisa om dom kommer hålla för alltid. Tycker det är en bra realistisk syn på äktenskap och förhållanden.

       Jag tolkar det som att gifta sig är ett för stort steg att ta i dagsläget så de skaffar barn först, och håller det efter det så gifter de sig i framtiden. M a o så är det ett större steg att gifta sig än att skaffa barn.

   Halvt OT- igår skrev Alex Schulman om en tjej som heter Friendforce på insta (öppen inatt stängd idag ?). På hennes story skriver hon något i stil med ”firar Clemenzee-dagen ??” och så gapskrattar Alex på bilden. Är det en diss till Ahnithah eller missar jag nått?

    Jag undrar också? Om de sitter och garvar och lägger upp filmer där de hånar den enas brorsas förra frus namnbyte är det ju så jävla fånigt att det inte är klokt.

  Rubriken till detta inlägg är nästan en parodi på jag vet inte vad.

  Funderar alltid kring dessa tillrättalagda foton.
  Vem tar dem? Hur många tas för att det ska upplevas så spontant som möjligt…trots att det är så krystat att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

  Varför måste de stackars barnen exploateras från blöjstadie med eller utan dolda ansikten.
  Precis som nu det sk dolda har betydelse när man behöver anonyma läsares bekräftelse för att man duger som förälder.

  Egentid med föräldrar❤
  Uppskattas än idag, 26 år gammal?

  Nellie B på nyhetsmorgon

  Eller så är det en omskrivning för att G inte vill umgås med H? Han var väl den som hade svårt att acceptera deras au pair i början också? BB sätter sig själv, och sin vilja att umgås med H, före Gs vilja?

   Bella hade dinner date med pappa Per.
   Kanske skulle det bli för mycket med två barn då?
   Eller så vill Gillis inte träffa pappa Per. Han har många idéer denne Gillis – inte äta djur…
   Och inte undra på om Gillis är pappas pojke när mamma Bellas roll ofta spelas av en amerikansk tjej.
   Det är som i Fantomen – man vet aldrig vem som är Christine just den kväll man ska se föreställningen 🙂

    Snälla sluta kommentera hennes son. Dy spekulerar kring ett litet barns känslor och tankar.

   En aning långsökt förklaring till något så himla vanligt och naturligt som att dela upp barnen ibland, kan jag tycka.

  Egentid med ett barn är jättebra. Barnen älskar det.

  Bellas exponerade. Ja! På Odds tid var det typ en barnhand eller så i bild. Sen totalt bakifrånfotat. Nu senast ser man ju faktiskt hela Sallys ansikte i profil!!

  Det är så en tidsfråga innan de är lika exponerade som allt annat.

  OT! Igår la Bianca upp på story att hon absolut inte tar droger och att hon ALDRIG någonsin har testat och skulle aldrig göra. Dock har hon väl sagt i sin podd att hon testat marijuana och att hon hade kul (om jag inte minns fel)?

   Om någon frågat mig om jag testat droger så brukar jag svara nej trots att jag vid enstaka tillfällen testat cannabis. Det kan ju helt enkelt vara som så att hon inte ser cannabis som droger på samma sätt som att droger egentligen innefattar även t.ex kaffe och alkohol.
   Om någon frågar om jag testat narkotika eller illegala droger så svarar jag däremot ja!

    Det vara bara det att de fick en fråga som löd ”har ni testat droger?” och hon svarade då ja på den frågan.

  Pseduo tvillingar? Är det verkligen så nära dom? Hur gamla är dom? Måste vara max 1.5 år mellan dom isåfall.

   18 månader ska det väl vara mellan pseudotvillingar? 12 månader mellan irländska tvillingar.

    Oj insåg att jag inte alls svarade på din fråga ? sorry
    Vet ej ålder på barnen i fråga

    Upp till 18 månader ska det vara.. aldrig hört om irländska tvillingar.

    Max 18 månader mellan pseudotvillingar och max 12 månader mellan irländska tvillingar. Irländska tvillingar är alltså även pseudotvillingar.

   Gillis är född i november och Sally i april så det borde vara precis 1,5 år.

    mellan mina systrar är det 10 månader xD

     Hehe ok va kul XD

    Jaha okej. Trodde det var typ 2-3 år mellan dom 🙂

  Och på bordet står mappen med husavtalet från Gadelius. Kan ju vara prospektet också men troligen handlade ”jobbmötet” igår i själva verket om att skriva kontrakt på det nya huset.

   efter en visning? vem köper ett hus så fort? man lär ju kalla in besiktingsman och allting sånt innan man skriver på något en-två dagar efter, eller?

    Om det är ett exklusivt objekt och kanske har varit på marknaden ett tag kan man säkert få in en sk besiktningsklausul i kontraktet.
    En besiktningsklausul måste ge köparen tillräcklig tid att beställa en besiktning, ta del av besiktningsprotokollet, överväga sitt beslut och framföra en eventuell begäran om återgång.
    När marknaden var som hetast brukade man inte kunna lägga in en sådan klausul för det fanns andra spekulanter som var villiga att skriva utan sådana begränsningar. Idag är marknaden lugnare.

    Om huset är nybyggt?

     Då kan man istället kika i protokollet från slutbesiktningen och följa upp om eventuella anmärkningar blivit åtgärdade. Kvarstår problem med huset så ska mäklaren upplysa om vad som återstår att åtgärda och även kunna upplysa om det är på gång och om det åvilar byggherren eller ägaren om huset redan har sålts.
     Om det är det hus vi spekulerar kring så är det byggt 2017 men bebott så det kan vara olika parter inblandade.

    25 millar? Tror ni det? ??

     Grannhuset:
     https://www.estatefast.se/till-salu/obj17732_1596094969/
     Begärt 18,9 mkr som utgångsbud.
     Marknaden är inte så het som den varit och denna typ av objekt kan vara trögsålda.
     Lättare att sälja objekt för 15 eller 30 mkr 🙂

      Men gud så fult! Köket är ju fruktansvärt, men tack och lov så behöver ju inte jag bo där så allt är frid och fröjd.

    Verkligen spektakulärt hus. Planlösningen känns väldigt osvensk vilket jag tror skulle tilltala Bella. Men 25 msek? Även om hon skulle få loss 5-6 msek från försäljningen av huset är det långt kvar till 25… Banker har dessutom nya riktlinjer för kreditgivning att rätta sig efter. Sälja aktier? Svårt att tänka mig att hon har en aktieportfölj i den storleksordningen.

    Ja, på bild 36/46 så skymtar man en flaska av med LCC produkt på handfatet. Hon skrev ju att det stod såna produkter i huset hon var och kollade på.
    Huset ser för övrigt redan ut precis som om det är Isabella som bor där. Redan fördigstylat och inbott! Bara att åka dit och lämpa av Hayley och ungarna så är det klart!

     https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jI1fTt-esp8J:https://www.hemnet.se/bostad/villa-9rum-elfvik-lidingo-kommun-sjoviks-vag-2-14440016+&cd=3&hl=sv&ct=clnk&gl=se
     Detta blir något för Ida att sätta sågen i!
     Kommer hon att byta ut köket?
     Kommer nya sponsorer att få köra dit nya grejor trots att huset bara är max två år gammalt?
     Spännande fortsättning.

      Jag får DDR-vibbar av de där träpanelerna på väggarna. Sätter man verkligen dit sådana 60-talsgrejor idag?
      Missade Bella att grannhuset Sjöviks väg 5 också är till salu?
      Det är mycket ljusare och modernare inrett inkl ett kök som inte ser ut som något i Östberlin 1966.
      Dessutom verkar det bo en barnfamilj i det huset så det ser inte ut som ett museum.
      Jaja, inte mina bekymmer men man blir alltid till sig när något nytt händer Bella. Och det gör det ju hela tiden 🙂

       Haha, kul att arkitekten är baserad just i Berlin.

       grannhuset var ju fruktansvärt trist. ser ut som något som är byggt 2007 och inte 2017.

      Jag tror faktiskt inte att hon vill byta ut något. Huset är så snyggt och praktiskt. Oftast hittar jag alltid något fel på planlösningen, men här är verkligen allt genomtänkt. Jag skulle kunna flytta in i morgon, bara ett litet problem…

    står en lcc produkt i ett av badrummen så det verkar ju vara så. imponerande om hon har möjlighet att köpa det. riktigt snyggt hus men ligger väl lite trist. hade nog lagt mina 25 millar på ett hus med havsutsikt. men men, inte mitt bekymmer och inte mina räntekostnader.

  Allt är så stylat och väldokumenterat att hela känslan av att få följa hennes liv försvinner, djupt sorgligt. Hoppas de har värme, kärlek och närvaro när kameran inte är på…

  Skulle önska att ALLA föräldrar kunde begränsa sina bilder/inlägg av barnen. Barn är egna individer och har varken bett om att födas in i ett allmänt beskådande eller möjligheter att förstå innebörden eller ev konsekvenser i vuxen ålder. Många blir behandlade som ägodelar av sina medie/klickkåta föräldrar. Att man säljer sin mormor för en shilling är en sak men sina barn? Fatta och förstå?

  Jag undrar om BB har en ekonomisk rådgivare eftersom hon anser att det är läge att byta upp sitt boende just precis nu eller om hon bara ger järnet att göra av m kosing på eget bevåg.

   Hon skrev något om att hon trodde att det kunde vara klokt att satsa på en fastighet istället för att ha så mycket pengar på börsen.
   Kanske tänker Bella att det kommer att gå sämre för börsföretagen framöver under en sämre konjunktur plus att fastighetsmarknaden inte längre är så överhettad att det borde gå att köpa till ett bra pris.
   Å andra sidan måste hon sälja sitt nuvarande hus på denna marknad men det har blivit renoverat och stylat så värdet bör ha ökat med några miljoner sedan det köptes.

    Jag tycker mest det verkar synd att lämna den idyll hon beskriver nu med grannfamiljerna och att alla barn leker tillsammans osv. För mig hade det varit tusen gånger mer värt att behålla det än att köpa upp mig. Vänner och gemenskap betyder allt!

     Ja, jag tycker det verkar vara ett ensligt område med långt mellan husen och långt till centralare delar av Lidingö.
     Hoppas Bella tänkt igenom detta – barnen kommer knappast att ha lika lätt att gå över till grannarna och träffa kompisar för lek. Hur blir det med deras förskola dvs kan de gå kvar där de är nu?
     Jag har varit ute på Elfvik ett antal gånger i kurs- och konferenssammanhang (det ligger tre kursgårdar där ute). Avstånden är långa på Lidingö så det tar sin tid att köra ut till Elfvik från Stockholm. Jag kan tänka mig resorna på vintern i mörker och snö. Bella får nog skaffa en snöslunga så hon kommer ut på landsvägen åtminstone…

      Verkar gå en allmän gångväg rakt över tomten så barnen kan ju leka med de förbipasserande. Blir nog kul. Kul också för bella nu när tv-showen inte verkar bli av, istället blir being bella en slags teateruppställning, performance art kanske det kallas för, där folk genom att gå på den tidigare nämnda stigen verkligen får se bella i ett realtidsformat genom de stora panoramafönstrena. Grattis till köpet!

      Verkar inte riktigt genomtänkt. Har själv bott en bit bort från barnens förskola/skola och det blev ett himla körnade då barnen ville hem till en kompis och leka. För att inte tala om när det blir dags för barnens aktiviteter. När de ska hinna hem och äta innan det är dags för träning. Men å andra sidan hade vi inte barnflicka.

     Jag tycker precis tvärtom. Bor inte i ett villaområde just av den anledningen att jag inte vill känna mig tvingad att umgås med ett gäng random personer som råkar vara mina grannar. Om jag skulle bo i hus, skulle jag absolut välja att bo i ett område där husen låg lite mer enskilt.

     Var ligger det nya huset?

  Vi har 2 barn som de är nästan precis 2 år emellan och vi försöker göra så. Kan vara allt ifrån lekparken/lekland med en förälder till något vardagligt som att få åka och handla själv med en förälder. De behöver det!

  Jättebra med egentid för barnen, klokt av Bella och Odd! Din sista fråga tror jag du lagt in för att få lite hånfulla och fler kommentarer men ser att nästan ingen kommenterat det – men iaf så känner jag att varför ska hon inte visa ansikten på dem som alla andra gör, Laila B hade också den principen på sin minsta men skippade det när han blev större (el när de skiljdes?) och ja jag tror Bella kommer göra det också – ser inget fel i att hon gör det men vet att ni kommer skamma henne för det här – men måste ju vara lite jobbigt att fota och alltid se till att ansikten är bortvända, så tror inte att det isf skulle ha något med ”dalande siffror” att göra. Suck

  Bellas liv verkar vara lika homestylat som ett väldigt exklusiv hem. Mappen med mäklarbyråns namn ligger väldigt medvetet i bild. Hon har troligen köpt nåt galet dyrt hem

   Var ser man mäklarens mapp?

    På matbordet

   säkert näckrosen då

  Isabellas senaste inlägg om Sally är nog bland det fånigaste jag läst. Imponerande att som 3åring beställa in äppelmust, olivolja, bröd och flingsalt, be om ett möte med självaste kocken samt ”prata om livet” med mamman herself? ?

  Oja! Det har vi regelbundet. Ett barn per förälder eller ett barn hos mormor och båda föräldrarna med det andra barnet. Det är så viktigt att kunna dela på sig och umgås ensamt med ett barn för relationens skull. Då har man 100% på barnet istället för 50% på båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.