Angelica Blick ska ta motorcykelkörkort

Varje gång jag tittar på någon av filmatiseringarna av Stieg Larssonböckerna så får jag ett ofantligt sug efter att ta motorcykelkörkort.
Frihetskänslan att susa fram och slickande ta kurvor för att sedan med en enda rörelse ta av hjälmen och slängande släppa ut håret är bilder jag ser för mitt inre, men som förmodligen inte representerar sanningen för fem öre.
Jag skulle förmodligen behöva puttra fram med stödhjul, inslagen i bubbelplast och med både dubbla hjälmar, flytvästar och en ambulans i hasorna för att försöka att inte ha ihjäl mig själv.
Det är lite så det är.
Finns det en miljon huvuden för en kokosnöt att ramla ner i så blir det mitt, och är det någon som lyckas med konststycket att snubbla, ramla och drunkna i en 2 cm djup vattenpöl så är det också jag, så att ta motorcykelkörkort är helt och totalt uteslutet för min del, but a girl can dream? Right?

Därför blir jag extremt avundsjuk av att läsa att Angelica Blick är i slutspurten på att ta sitt MC-kort och jag tror att en motorcykel kommer klä henne lika väl som Lady Gagas köttklänning skulle klä THK på en röd matta.
Helt perfekt med andra ord!
Jag vet inte varför, men Angelica är exakt den där hårslängande tjejen jag ser framför mig i min motorcykeldröm.  SÅ avis!
Kanske kan jag få provsitta den någon dag när den står still? Fast då måste den ha varit stillastående i flera dagar för senast jag fick provsitta en motorcykel så var jag 6 år och motorcykeln hade kört flera mil precis innan.
I sann CamCam-anda lyckades jag komma åt och lägga mitt innanlår mot det glödheta avgasröret och fick en andra gradens brännskada där och skrek nog så att det hördes hela vägen till Mariannelund.
I am telling you… kokosnötter och annat…

Men än mer skämmande än ett glödhett avgasrör mot innanlåret är att när Camimami tog sitt körkort någon gång på 70-talet så ingick tung(!) motorcykel när man godkändes för bil. HON kan alltså ut i trafiken och köra tung motorcykel idag utan att någonsin suttit på en tidigare. 
DET – mina damer, herrar och icke binära – är scary as fuck!
Hela världen behöver bubbelplastas in!

Jag bad henne fota av baksidan på sitt körkort och mycket riktigt…

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför skriver du om blicks körkort när du ännu inte nämnt bröderna bergs video??? Torkat ointressant när Sverige håller på gå under av dessa jävla rasister

      Bröderna Berg? Aldrig hört talas om. Är de influencers?

        Bröderna Berg är inte influensers, dom är kända pga att dom är Joakim Lundells (tidigare Berg) bröder..

          Sådana människorr vill jag inte läsa om.

      Jag vet att det kan komma som en överraskning men jag har inte kommit på ett sätt att klona mig själv för att följa hela Sveriges småinfluencers, därför har jag inte stenkoll på vad dessa stenhårda killar har för sig. (Berg alltså)

        Jag följer dom inte heller men varenda influenser har ju delat vad dom sagt så fått reda på det på det sättet.

        Varför har du blivit så himla otrevlig i svaren mot dina läsare på senaste tiden?

          Herregud, tyckte du att det där var ett otrevligt svar kan du inte varit med om mycket otrevligt.

      Hon kanske inte följer bröderna berg? Jag har ingen aning om vad deras video handlar om. Du kan ju inte utgå ifrån att alla har koll på dem och deras videos ? sen brukar ju inte denna bloggen handla om jockes bröder. Så tror inte så många är intresserade

    Betyder raden längst ner att hon lärde sig cykla 2011?

      Troligtvis! Hon fick ta om det då hon togs för cykelfylleri som ung. 🙂

      Så här ligger det till 🙂
      Den 1 oktober 2009 infördes körkortsbehörigheten AM, som är en körkortsbehörighet för moped klass I (så kallad EU-moped).
      Den som har körkort för bil har automatiskt behörighet AM. Därför skrivs det in vid körkortsförnyelse efter 1 oktober 2009.
      Fram till 1 januari 1976 ingick A-behörighet för motorcykel när man tog B-körkort för bil. Den som har ett sådant äldre körkort behåller behörigheten så länge körkortet inte återkallas och man blir tvungen att söka nytt körkortstillstånd.

        Fasen, jag som tyckte det lät häftigt med att jag fått förnya mitt cykelkort.

    Fina Mikael Nyqvist ❤

    Icke-binära??

      Ja?

        Jag kanske är efter men vad är det?

          någon som inte känner sig som varken man eller kvinna, om jag förstått rätt.

            Jaha såna. Jo jag visste att det fanns men inte att det hade ett namn.. ^^

            Att vara icke-binär innebär könsneutralitet, alltså en könsidentitet som varken är manlig eller kvinnlig. Vissa känner sig varken som man eller kvinna, för andra är det ett medvetet val för att inte vilja ”köna” sig utan bara vara en person.

          Hade det inte varit lättare att googla?

    I Texas får man automatiskt lov att köra lastbil när man tar körkort för bil. Min man var tvungen att avsäga sig det när han bytte till EU-körkort….

      ’Murrica! Helt stört.

    Det var någon som skrev att Petra tungården är som en train-Crash o tyckte d stämde så bra. Nu skriver hon att hennes Nelly-klänningar är utsålda därför kan hennes brudtärnor ej ha dessa – som det var planerat. Låter SÅ orimligt o skrattretande. Denna kommentar var dock passande:

    Det känns fjantigt att du säger att dina Nelly brudtärneklänningar är utsålda och att det är därför dina tärnor inte har dem.

    Alla fattar ju att du aldrig skulle ha sånt billigt krafs på ditt bröllop. Det går bra att pracka på dina läsare sånt, men själv skulle du aldrig använda det. Som att du skulle behöva köpa dina egna klänningar online själv efter lanseringen.

    Älskar Graafs ”ursäkt” på bloggen. ”Jag kommer ALDRIG mer att öppna käften igen. Jag konstaterar att DET är TUR att jag inte dödat något. Vill inte tänka på det enorma hat jag fått då” Vad menar hon? Att hon inte hade förtjänat hat om hon mördat någon?? Alla mördare förtjänar väl för fan hat. Vad var det för konstig jämförelse?

      Hon fattar inte att det var sättet hon framförde det på, som retar folk…

    Vääääldigt mycket om dig själv nu för tiden..

      Japp. Inte kul att läsa tyvärr.

    Ang Cami-mamis körkort så har detta tagits bort nu. Om det inte redan är borta från hennes senaste körkort så kommer det att vara borta på nästa. Man ”uppdaterar” ju sitt körkort var tionde år.

      Har man ett körkort för bil från tiden före 1976 behåller man behörigheten för motorcykel så länge körkortet inte återkallas. A-behörigheten följer alltså med varje gång körkortet förnyas. Jag vet för jag har ett sådant äldre körkort och får köra värsta tunga motorcykeln men jag skulle aldrig våga trots att jag varit behörig i många år 🙂

        Jo… vi köper oss varsin Goldwing eller en Harley… med värsta packväskorna. Och så drar vi. ??

        Jag har ett körkort från före 1976 men behörigheten för MC är borttagen vid förnyelse.

          Märkligt eftersom behörigheten från ditt första körkort ska följa med varje gång körkortet förnyas. Den som erhållit ett körkort behåller sin behörighet livet ut såvida inte körkortet återkallas eller blir ogiltigt på grund av underlåten
          förnyelse i vissa fall.
          Antingen är det ett administrativt fel i samband med förnyelsen eller också har du tappat A-behörigheten vid något tillfälle sedan du först tog B-körkort.

    Hah vi har något gemensamt. Bränt mig på ett avgasrör på motorcykel i andra graden fast på vaden. Det var INTE kul. Jag befann mig dessutom i ett land där de tyckte att bösta behandlingen var att kleta på smör och sedan salt för att vättska ut såret. ??

      Tillägg. Jag kröp upp och nerför trappor i över en vecka pga smärtan. ?

      De tyckte inte att du skulle lägga brödbitar om såret också för att få en hel macka?

        Synd att de inte sade det och själv var jag i för stor smärta att komma på det. ?

        Mögliga brödbitar skulle jag kunna förstå iofs.

          Inte för att göra en macka men för att få mig att bli frisk. ??

      Om du hade fått papayaglow-behandlingen så hade du varit på benen på ett par minuter. Man plockar upp bra husmorsknep när man reser ?

        Jag bodde i landet i fråga. Tror inte papayablad var så lätt att hitta där under de åren. ?

        Men jag ska lägga det på minnet till framtiden. ??

      Vi hade kylspray hemma. Otroligt bra. Så bra att den är förbjuden idag. Men varje restaurangkök hade det.

      Ajjjj! Stackare!

        ??

    OT, har ni läst hela bibeln från pärm till pärm? Dvs, inte enstaka utdrag eller hela barnens bibel eller annan lättare och kortare variant?

      Japp, även koranen och stora delar av Tanakh.

        Är du troende själv eller läste du mer för att ”utbilda” dig själv.

        Jag är inte troende. Är svensk/finsk och är uppvuxen i Sverige och svensk/finsk kultur. Har inte utövat någon religion (har gått ur svenska kyrkan för en tid sedan) men har ju såklart firat jul osv, så man är väl färgad av kristendomen.

        Vill gärna läsa bibeln, från pärm till pärm – har i dagsläget bara läst vissa delar av den. Samt det man läste i skolan och vid konfirmationen – men det börjar ju vara ganska många år sedan nu.

        Koranen vill jag också gärna läsa. Varför läsa ”heliga texter”? Ja, varför inte. Är inte ett dugg troende, men det kan nog vara nyttig kunskap.

          Jag är inte troende, men tyckte i min ungdom att jag måste läsa på innan jag kan ”tacka nej” till religion. I vuxen ålder läste jag dem för att jag är pedagog och vill öka min förståelse för människor, samt att jag är väldigt fascinerand av det målande språket och finurliga liknelser (språknörd, med andra ord).

      Hela, två gånger. Intressant skönlitteratur, ojämn kvalitet dock, speciellt gamla testamentet är tjatigt med alla eviga upprepningar

        Världens mest sålda fantasybok! Underligt att bibeln inte står under fantasysektionen på biobioteket dock.

          Kanske för att religiösa skrifter och fantasy är två olika genrer?

            Nope. De är borde stå i samma. Eller iaf under skönlitterärt. ?

              Du tycker det ja eftersom du inte tror på det.
              Med den logiken borde Kommunistiska manifestet stå under Thrillers och Sagan om Ringen borde stå under Reseskildringar…

                Och Harry Potter under historia!

                  Precis! Eller kurslitteratur 😀

                  Kurslitteratur, ja. Det finns kurser om Harry Potter på UNI i Manchester. ??

                Sagan om ringen under reseskildringar absolut.?? Visste du att de har vandringar på NZ som är inspererade av vandringen till Mirdor och där de spelade in de scenerna?

                Sedan var ovan skrivet med en viss glimt i ögat. ??

                  Haha, jag anade väl det.. ;0
                  Och ja, det vore riktigt ballt att åka till NZ och vandra i hobbitarnas fotspår!

      jag försökte läsa genom en bibel från 1973 en gång men kom bara ett 20-tal sidor, ungefär till efter att kain dödat abel. sen blev det för fjantigt…

      ”Bara” Nya Testamentet.

    Ironin när Ann Söderlund säger på sin story att hon uppmanar till systerskap kärkek och förståelse (pga hot till Maggan) när hon samtidigt sitter tyst när Anitha mobbas.

    Falsk.

      Hela lilla klicken av ”systrar” är patetisk! Var finns den när det gäller My? Hon har visst gjort ngt oförlåtligt enligt vissa! Det drevet var hårt!

        men det var ett j*vla tjat om my!!!

        Kanske för att ingen någonsin sett något elakt drev mot My. Det är bara My själv som skriver att hon blir utsatt för det. Visst skillnad tycker jag iaf.

    Haha Petra ”skyller” på att hennes kollektion av tärnklänningarna den nelly är slut så där av kan hennes tärnor inte ha dom.. omg största lögnen? Hade hon velat att de skulle h dom hade de haft det, Punkt

    Om ni är intresserade av coola tjejer på motorcyklar: spana in @hanna.c.johansson på Instagram! Hon tog motorcykelkörkort för ett par år sedan, jobbar med marknadsföring på xlmoto och man har fått följa hennes (ascoola) ensamresor på instastories. Tips!

    Haha, det är tyvärr omöjligt att vara en mc-tjejen du beskriver! Kör själv mc och varje gång hjälmen åker av, så ligger håret slickat och platt mot skallen. Varma sommardagar, så RINNER svetten. Så när du har av dig hjälmen har du skickat hår, mascara under ögonen och dryper av svett ??‍♀️

    Detta händer dock inte de som väljer att tumma på säkerhet = kör i jeans och tröja

    Haha va skumt, började kolla om den trilogin idag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.