Har Isabella Löwengrip spökskrivare på bloggen?

Jag vet att Isabella ständigt påpekar att hon skriver alla sina inlägg själv på bloggen, men vad hon säger och vad som är sanningen är inte alltid samma sak men det är ju sen gammalt.
Extra tydligt blir det när man ser att Simon är den som i inloggat läge publicerat hennes sponsrade inlägg – samarbeten som han med största säkerhet även varit den som sålt in – men som sagt… Det var längesedan jag hörde om att hon inte skriver sina egna sponsrade inlägg och inte från en källa utan från flera olika och här kan man se det svart på vitt.
Han har alltså en egen inloggning till Isabellas blogg och varför skulle HON vara inloggad på hans inlogg och skriva vissa inlägg? Mja, den här efterkonstruktionen kommer bli intressant! 🙂 Har hon kanske skrivit sina inlägg i Word först, skickat dem till honom via mail och sedan bett honom publicera dem? Hur går det ihop med vår tidseffektiva tårtgeneral? 😉

Vad tror ni?
Tror ni exempelvis Ellos bryr sig om att Isabella inte ens skriver sina välbetalda samarbetsinlägg själv eller är det fortfarande nyfrälsta av att få exponeras för 1.5 miljoner unika besökare i veckan? (Sorry Ellos, men sanningen är någonstans runt 250 000 st)

Tack för tips!

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha. Inser inte Simon hur otroligt patetisk han framstår?

    Nu kanske någon säger; ja men han tjänar feta pengar på det (spekulation).

    Jag kontrar med: det kan man göra på andra, värdigare, sätt också.

      Vad han tjänar är lätt att kolla upp. Hans inkomst är offentlig precis som alla andras.

        Hade jag ingen aning om att man kunde! Hur gör man då?

          Man begär ut uppgift från deklarationen hos skatteverket

            Men då får han reda på det? Skatteverket kan väl inte lämna ut andras uppgifter bara så där?

              Bara att ringa skatteverket och fråga efter deklarerad inkomst, det är offentlig handling.

                Taget gör det imorgon!

      Spelar ingen roll vem som skriver dem, bloggen går ändå ut på att skryt skryt skryyyyytaaaa ??

      isabellalowengrip I’m not that vain but I love shoes and champagne… #balmain skrev på sin insta idag. :D:D:D

    Jag tycker i och för sig inte det vore jättemärkligt om hon skickade en råtext till någon för korr, att lägga in och dubbelkolla länkar, formatera mm. I de flesta kommersiella sammanhang passerar texter flera händer (och ögon) innan publicering, så varför inte på en större blogg?

    Därmed inte sagt att jag nödvändigtvis tror att hon skriver allt själv ändå…

      För att hennes grammatik, stavning- och syftningsfel inte går ihop med att någon skulle ha korrekturläst. Isf väldigt dålig korrekturläsare

        Hur tänkte du nu? ? ? ?

      Fast använder man WordPress, vilket jag tror de flesta gör, så kan man lägga inlägg i utkast, be någon korrläsa och publicera dem. Om de gör så borde Isabella fortfarande stå som avsändare då inlägget skapades från hennes konto. Det är endast om inlägget skapats från Simons konto som Simon kan stå som avsändare.

      Precis, jag hade inte haft något emot att skicka för korr ifall jag fick betalt för inlägg. Det visar bara att man vill att det ska vara proffsigt och inte med de vanliga felen många gör när de bara skriver om sin dag. Författare har förläggare som går hårt åt med spritpennan, när Vimmelmamman skrev sin bok så fick den korrigeras hur mycket som helst t ex. Jag är inte ett Bellafan på något vis, tvärt om så får man nog leta efter en mer tillgjord människa, men att sponsrade inlägg går genom ett led till innan publicering ser jag ingenting konstigt med, tvärtom.

        Tillägg, sen är det är troligt att han skriver de sponsrade inläggen helt själv och Bella bara godkänner, det jag reagerade på var Camillas formulering – ”Har hon kanske skrivit sina inlägg i Word först, skickat dem till honom via mail och sedan bett honom publicera dem? Hur går det ihop med vår tidseffektiva tårtgeneral?”. Det går alldeles utmärkt ihop tycker jag.

    Med tanke på hur olika inläggen formuleras så skulle det inte förvåna mig. Inget förvånar mig med henne längre. Ska bli sjukt intressant att se om några år vad hennes strategi leder till.

    Det kunde man ju ana. ?

    Så trött på henne. Allt hon gör provocerar mig. Baaaah

    Plus att ett samarbete med Ellos inte är trovärdigt. Alla vet att Isabella inte kommer bära Ellos-kappan mer än den gång fotot togs….

      Nej, det är svårt att begripa varför Ellos tycker att Bella är den influencer som bäst representerar Ellos prisvärda kläder, sängkläder, hemtextiler, husgeråd och vad det nu är.
      Den som ger detta uppdrag till Bella begriper uppenbarligen ingenting av hur influencer marketing är tänkt att fungera.
      Varför väljer man att representeras av någon som flyger till Milano enbart för att prova/handla/få kläder hos modehuset Balmain där en klänning kan kosta 50 tusen eller rentav 100 tusen?
      Eller som bor på lyxhotell där en natt kostar som en årslön för en ”vanlig löntagare”?
      Och dessutom skryter med sitt lyxliv och redovisar fiktiva siffror för antal läsare och besökare.
      Hur kan det vara bra för Ellos? Är det rätt person att göra reklam för detta företag?

        hotellnatten blev väldigt dyr 🙂
        Fyll gärna i vad ni tycker är ett vettigt pris.
        25 000? 30 000? 35 000?

          3000 ??

            Max 1500 ?

          Kostade inte pool-sviten på det franska filmstjärnehotellet hon var på 60000 per natt? Inte en årslön men lätt en 4-5-dels årslön för väldigt många.

          Tycker väl problemet är just som du säger, att Isabella vid första anblick visserligen passar Ellos nya klassiska/svala/nordiska image, men att hon har noll trovärdighet som Ellos-kund.

          Max 1000 kr eller typ 699 kr skulle jag i nödfall kunna betal för en natt på hotell. Alldelens för dyrt för min plånbok.

        Det tänker säkert att det ligger på hennes läsares nivå, precis som vilken modell som helst. Knappast så att hennes läsare skulle ha nytta dyra märkeskläder. Alla ifrågasätter influencers som har samarbeten med lyxföretag och även de som har samarbeten med enklare företag. Man kan tydligen inte göra rätt.

        Ellos säljer sjukt mycket dyra märkeskläder och märkesinredning nu för tiden

          Som Balmain? ?

    Men det är väl inte alls konstigt om hennes samarbeten skrivs av typ ellos kommunikatörer och sen lägger Bella/Simon till nåt stycke som låter personligt?! Även om BB någon gång skrivit att ”skriver allt”, känns det faktiskt löjligt att slå ner på detta.

      Handlar väl i grund och botten om trovärdighet… men trovärdighet när det gäller influencer och samarbeten är väl egentligen inget som man som konsument kan förvänta sig. Det är ju varumärket som förlorar på det dock, i detra fall Ellos. Vissa influencers är dock bra på att skriva trovärdiga samarbeten där det framgår tydligt att det är de som skriver och att de faktiskt använder och gillar produkten. Sandra Beijer, Elsa Billgren och Underbara Clara är exempel på sånna influencers.

        Oavsett vad så kan jag inte förstå varför Simon ska ha ett eget inlogg (i hans namn, som uppenbarligen syns) om det är Bella som skrivit inläggen och han bara ”ändrat lite”?

      Varför ska hon inte behöva vara ärlig, för att hon tjänar miljoner?

      Om jag på universitetet ber en kompis skriva mina texter är det fusk. Om min chef på jobbet ber mig om samma sak och jag i smyg låter min kollega sköta det, är det också oärligt och kan få konsekvenser.

    Hur ser man detta?

    Hon har för länge länge sedan sagt att hon inte skriver alla inlägg själv utan ibland ger ett rå utkast om vad hon vill att det ska handla om till någon annan.

    Vissa inlägg säger hon dock att hon fortfarande skriver själv.

    Opassande att göra samarbeten som hon inte riktigt står för utan endast vill tjäna pengar. Hon kommer knappast ha ”billiga Ellos kläder på sig utan att sammarbeta med dom och inte längre tid än vad som tar att fota bilden. Blä.

      Billiga hehe.. Nu är inte allt hos Ellos billigt utan de har en hel del dyrare märken och bra kvalitét. Det är väl bra om Bella även kan ha billigare grejer som gardiner och påslakan och inte bara köper det allra dyraste.. för då hade ni ju klagat på det, tur det alltid finns något att klaga på haha.

        Grejen är väl den, att just Bella inte kommer att använda ett skit från Ellos.

          Om hon får grejor från Ellos som en del i samarbetet så kan hon ju ge bort till personalen.
          Eftersom lönerna inte är så höga hos Bella och Pingis så är det säkert uppskattat med lite presenter.
          Man kan t ex ha en trevlig julklappsutdelning inför julledigheten 🙂

            Alltså Curre, dina kommentarer fick mig att gapskratta. Tack. 🙂

            ”Jag svalt nästan ihjäl i år men tack som fan för sammetsgardinen!!!!!”

          Hon gör ju redan det. Gardiner tex. Varför skulle hon INTE använda sig av de dyra märken som finns hos Ellos? Fattar inte?

          Och det vet du.

    Klart hon inte skriver inläggen om Ellos t ex. Hon har ju folk som fixar med inredning och sköta hemmet. Vore jättemärkligt om hon plötsligt skulle få för sig ”att byta textilierna i ett rum”. Jag måste nog säga att företag måste bli bättre på att matcha sig med influencers som passar deras kundgrupp. Visst, Ellos försöker snofsa upp sig med att sälja märken och trendiga möbler, men Isabella med sin maniska lyxkonsumtion, märkeskläderhysteri och det faktum att hon inte gör ett dugg själv med heminredningen, gör henne till en illa vald representant för Ellos. Nu blir det bara ytterligare ett företag på listan över bolag att inte handla ifrån pga beröring med IL.

      Ja du har precis ringat in kärnan i det hela. Alla som läser Isabellas blogg vet att hon inte får för sig att ändra inredningen i ett rum och sedan surfar runt på ellos, eftersom hon faktiskt anlitar en inredare till sådant. Sedan är det väl möjligt att inredaren använder sig av produkter från ellos. Grejen tänker jag är att samarbetsinläggen så tydligt misstämmer med Isabellas livsstil i övrigt. Det betyder ju inte att de inte fyller sin funktion ändå.

    Tror inte Ellos bryr sig vem som skrivit, så länge de när ut till den kundgrupp de vill.

    Dock kanske de bryr sig om de betalat för att nå 1,5 miljoner läsare och verkligheten är närmare 250k…

      Exakt, tror inte heller de bryr sig om vem som skrivit så länge det står rätt och de är nöjda med inlägget, kanske någon på Ellos själv som skrivit inlägget och Simon sen postat det bara. Sen tror jag inte de betalar för att nå ett visst antal läsare men om Bella har en av de största bloggarna så vill de väl samarbeta med henne pga det troligtvis, och varför skulle det inte vara trovärdigt – det är ju Ellos-gardiner Bella har upphängt väl, och Ellos har inte bara billigt utan finare, dyrare märken och det är väl bra att visa att även ”finare” personer har Ellos – visa att det kan passa för alla, att de har något för alla oavsett smak och ekonomi.

        Fast det blir lite underligt när Bella inleder ett betalt inlägg då hon puffar för lite ”billigare kläder” från Ellos med att ursäkta sig och skriva att hon normalt visar dyra kläder på sina sociala medier.
        Då kan ju undra om valet av influencer är särskilt optimalt. Den som visar upp något i sociala medier ska i alla fall göra sannolikt att vederbörande kan tänka sig att använda det som visas upp.
        Och varför skulle Bella gå runt i kläder som hon normalt inte bär bara för att hon har ett samarbete? Jag tror inte hon ändrar sitt beteende ens om hon fick kläder gratis från Ellos. Snarare ger hon nog bort dem (eller lägger upp dem på Sellpy).

          Extra absurt blev det ju med Ellos-kappan! Hon har haft flera inlägg under åren om sina dyra älskade MaxMara-kappor, varför skulle hon nöja sig med Ellos när hon har dem?

        Jag har själv en del samarbeten på sociala medier. Man kan ju inte klumpa ihop alla kanaler och säga att man når ut till 1,5 miljoner. Man lägger ju upp en marknadsplan där varje publicering är värd en viss summa, tex instagrampost, instagramstory, blogginlägg, Facebook osv. Man får ju inte tillgång till alla kanalers följare, alltså kan inget företag förvänta sig att få tillgång till hela Isabellas räckvidd på tex ett blogginlägg. Därför är hennes statistik missvisande.

      Intressant hur Ellos följer upp samarbetet och att de följer vilken merförsäljning samarbetet ger dem. Med hjälp av adlinks och rabattkoder blir det ju svart på vitt vilka samarbeten som ger dem mest.

    Tycker fortfarande att det roligaste som hände igår var att Blondibella, i sin instastory, filmade när Annie Lööv refererade till BB i en partiledardebatt och stavade Zuckerberg med S (Suckerberg). ÄRLIGT? SUCKERBERG? haha

      Neeej herregud!! skämskudde är framme

      ”I’m not there yet but I will be”

      Ok.

        Mmmm, revolutionerande det här med kladd, kräm och hårband. Nästan som Facebook om man tänker efter.

      Annie Lööf inte Lööv

        Fattas bara en som i löfven ???

      Vafasen LÖÖF ska det vara och inget annat. (Shame on me)

        Se där hur lätt det är att skriva en bokstav fel. Stort lol till dig ? ?

          Också från gårdagens instastory à la Bella: ”I have more energy then they do”.

          Kanske bara är jag, men känner att skriva ”Suckerberg” är snäppet värre 😉 Speciellt av en fellow entreprenör¨.

            Båda skriver fel på en bokstav, ändå är den ena värre? Hur går det ens ihop?

              För att den ena är känd över hela världen, varenda hushåll känner till efternamnet medan den andra… tja, not that much i jämförelse.

      Roligt att Bella nämndes i samma sammanhang som Zuckerberg och Kamprad 🙂 Tre entreprenörer som började i liten skala typ…

    Påpekar Bella det ständigt verkligen hmm inte sett? Men ja iaf så skriver hon ju sina personliga inlägg själv, kan ju vara det hon menar. Att hon inte skriver alla sponsrade inlägg själv är ju inget konstigt – många andra bloggare som inte gör det själva. Så länge Simon får betalt för det och gör det bra så vad är felet. Du CamCam behöver ju inte själv leta upp ämnen att skriva om, du får mycket serverat till dig, blir tipsad – som detta t ex var det någon som gav dig info om i en kommentar i instagram-inlägget – nästan lite samma sak ju 😉 Vad gäller Ellos och räckvidden så är de nog nöjda för över 200.000 för det är ju stor räckvidd iaf.

    Knappast en hemlighet. Men jag hade varit förbannad om jag köpt reklam och så bloggar nån annan.

      Varför det för? Inläggen blir ju proffsigare och syns i hennes namn. Verkar ju ändå vara företagen som skriver vad de ska lägga ut. Kolla bara alla ”nu börjar skolan” inlägg som alla mamma bloggar la ut, nästan samma text och sen några val av kläder

    https://www.bbc.com/news/technology-45328965 – ”Contraception app advert banned by UK regulator”
    BBC artikel on Natural Cycles!!

    Tänkte precis tipsa om samma. Det var så tydligt i min RSS-läsare (Feedly) att vissa inlägg var inlagda av Bella och en del av Simon. Väldigt spännande att höra förklaring på detta.

      Tror inte att du kommer att få någon förklaring på detta. TYVÄRR

    Eftersom även reklaminläggen bygger på att de ska vara personliga, så blir det åter bara fejk och idel lögner från henne

    Om kvinnan inte ens kan klä sig själv utan någons hjälp så tror jag knappast att hon spenderar timmar på att skriva blogginlägg.

    Börjar vina ordentligt nu. Tänk om ellos fick se detta. Att människor blir antiköp på hennes reklam.
    Har slutat handla där för några år sen då jag upptäckte att det 2-3hands sortering på märkesvaror de säljer till fullpris. Aja tills reorna börjar.

      Tror inte de bryr sig. Jag tror faktiskt inte att luftslottet någonsin kommer att sprängas.

    Det här är ju bara ännu ett tecken i tiden på vad det här med influncers är för sk-t egentligen. Om någon skriver en lång text och använder ordet JAG i hela texten, så vill man väl för 17 kunna lita på att det är just den personen som uttryckt sina åsiskter??

    Men nää här har vi influncervärlden, allt är köpt och fejk för att de ska tjäna pengar.. Och läsarna tror på att riktigt de blir tipsade om smarta grejor och kommer närmare sin idol via köpen.
    Det är ett upplägg bakom detta som väl verkligen gränsar till lurendrejeri.
    Hoppas denna bubbla spricker som IT-bubblan gjorde..

      Sen är jag på det klara med att bloggen bara är ett företag, men det är det ju många som inte greppat än. Alla inlägg borde ha en varningsflagg ”kan innehålla spår av sanning”

    Så nyfiken hur det går med husförsäljningen! Ingen som sitter på lite info? Var det kö runt kvarteret på visningen och har budgivningen kommit igång?

      jag undrar samma!

      Tror ju knappast de tar in hundratals på visningen bara för att många anmäler sig. Alla lär knappast vara välkomna.

      Verkar vara stendött på Lidingös villamarknad för tillfällleh.

    Helt i sin ordning skulle jag säga? Så driver man en plattform ju. Kul ändå att det verkar som om hon skriver många inlägg själv.

      Jag draftar ofta OpEds eller förord till forskningsrapporter eller tal i mitt jobb. Avsändaren eller den som levererar talet är någon annan dvs det offentliga ansiktet utåt. IL kan ju ha gett input eller pointers och sen godkänt.

        Vad är det hon behöver godkänna? Att det ska låta ungefär som det är hon som skrivit 😛

          Att hon kan stå för det och är i enlighet med den strategin hon har för plattformen?

            Stå för? Det är ju bara hjärndöd reklam iaf…

    Hade inte pernilla wahlgren ett samarbete nyss med Ellos också? Hon känns ju ändå mer BoråsEllos än vad Blondinbella gör kan jag tycka ?

    Blir så förvånad varje gång jag läser kommentarerna om sponsrade inlägg, tror ni verkligen att andra bloggare tror på varje ord i sponsrade inlägg? Att de tycker precis så om produkten? Hallå, det är ett sponsrat inlägg, jämförbart med en reklamanonns i en tidning! Tror ni utgivarna av tidningen också står bakom varje reklam?
    Jisses, ta en blogg för vad den är. Man visar upp en fasad som säljer, man får betalt för samarbeten och alla som tjänar pengar på sin blogg har en strategi bakom varje inlägg! Bella är inte unik på något sätt, inte falskare än någon annan och ljuger inte heller mer än nån annan. Camilla här vänder och vinklar minst lika mycket på sanningen som de hon beskyller för att ljuga.

      Väl rutet! Att någon annan publicerar sponsrade inlägg är inte alls konstigt? Ett sponsrat inlägg går med största sannolikhet fram och tillbaka mellan kund och bloggare flera gånger för att båda parter ska bli nöjda. Jag tror att alla bloggare som har en assistent eller personal i sitt bolag låter denne sköta kundkontakten så att bloggaren kan jobba med andra saker än administration.

    Blondinbellos? Höhö

    Jag tycker en blogg skall vara personlig. Igen blir ju bella enbart en fiktiv person. Många sponsrade inlägg som har handlat om hennes åsikter och lite om hennes vardag. Mest bara påhitt, text som skall sälja. Varför människor ens läser sådanna bloggar förstår jag inte. Jag skulle känna mig lurad. Åh, nu skall jag köpa samma prylar som Bella har hemma hos sig. Simon skriver inlägget, någon stylar i Bellas hem med produkterna, någon tar foton. Produkterna packas ihop igen och kanske ges till någon tonårig släkting som behöver prylar till studielägenheten….

    Bella säger själv att samarbetet är värt mångmiljonbelopp. Är det med andra ord sålt in på falska siffror? Eller struntar de i siffrorna då siffrorna är tillräckligt stora på de olika plattformarna och Bella har viss mediautrymme från och till i t ex Expressen? Jag förstår inte riktigt varför hon skulle vara värd mångmiljonbelopp för ett kort samarbete.

      Alla Bellas avtal handlar om ”miljoner” och är ”miljonkontrakt”.
      Så hette det också när hon skrev avtal med United Influencers 2015.
      Den gången stämde det förmodligen för hon var visst garanterat 0,5 mkr i betalda inlägg varje månad under tre år.
      Det var också i princip Löwengrip Invest omsättning under tre år.
      Men så var också detta ”miljonkontrakt” så fördelaktigt för Bella att United Influencers sa upp det eftersom man hade svårt att sälja så många samarbeten att det lönade sig för UI.
      Nu är det Ellos som ska slanta upp och Löwengrip Invest ska omsätta två miljoner varje månad alltså fyra gånger mer än tidigare!

    Bedrägeri på alla plan från blondbellan. Hoppas Ellos sätter hårt mot hårt!

      Hur vet du att det är det? Ellos kan vara helt medvetna om vem som skriver inläggen. Det är inte säkert det är en hemlighet mellan löwengrip ab och Ellos.

        Det är knappast en spökskrivare jag tänker på i detta fall.

    Förlåt för OT men har en kompis som på fb skrev det här inlägget:

    ”Jag söker dig som arbetar inom hälso- och sjukvården samt tandvården och vill berätta om ditt arbete eller yrkesliv i text. Jag söker berättelser från din vård-vardag, både positiva och negativa. Tanken bakom boken är att lyfta yrkesgruppens svåra och enorma arbete.

    Exempel:
    – Berättelser från ditt yrke
    – En specifik händelse som påverkat dig
    – Kärleken till ditt arbete
    – Svårigheter inom ditt yrke
    – Historien om varför du valde att arbete inom hälso, sjuk – och tandvården.

    Texten behöver inte utformas på något speciellt sätt. Allt från novell, krönika, dikt och intervju är intressanta former. Vi är öppna för förslag.

    Är du sugen på detta, men inte riktigt vet hur du ska formulera dig. Tveka inte att höra av dig. Tillsammans kan du och jag komma fram till ett upplägg eller vinkel som passar dig. Alla historier är intressanta.

    Känner du att detta låter intressant?
    Kontakta mig på linnea.axen@imrab.se för information och frågor.”

    Tycker bara att det är viktigt att det arbetet lyfts fram så vill ju gärna att så många som möjligt hör av sig och när jag inte själv kan skriva tänkte jag att jag försöker dela inlägget istället. Dessutom brukar det finnas så mycket kloka människor här som har mycket bra att säga så ger det en chans! 🙂

    Igen förlåt för OT!.. :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.