Vems fel är det när någon ligger med en upptagen person?

Amir medger att 90% av alla killar han ligger med är straighta och att det är obeskrivligt vanligt att straighta killar – i förhållanden – vill testa att ligga med en kille.
Han menar att det oftast inte är några känslor inblandade utan de vill bara ha den sexuella aspekten av det.

Eftersom han är en -ish offentlig person så är det bättre för honom att ligga med en straight kille som inte vill att någon ska få veta det än någon som öppet ligger med killar och som kan berätta det för hela världen.
Han sammanfattar det hela med att:
90% av alla killar han haft sex med har varit straighta killar och runt hälften har vid tillfället haft en relation med en kvinna.

”HOME WRECKER” kanske ni skriker, och det är ju en naturlig reaktion men vems ansvar är det?
Om person X ligger med person Y som har en partner Z som person X inte känner till så är otroheten givetvis enbart person Ys ansvar.
Men vad händer om person X vet om relationen med person Z? Gör det skillnad? Om person X inte känner person Z och aldrig har träffat hen?
Är det någonsin personen som någon är otrogen MED som bär ansvaret?
Vad tycker ni?

233 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Utan något som helst stöd så tror jag inte att det är sant att det är så många straighta män. Känns som en fantasi han har eller ngt han säger för att verka häftig.

      Klart han överdriver en aning. Men å andra sidan så är det säkert många straights som hänger på gay-apparna och stämmer träff för sex.

      Får den känslan också…

      Bara från det jag själv har sett på exempelvis bodycontact så tror jag inte att han överdriver. Varken när det kommer till heteromän som vill testa sex med män eller hur många av dom som är i relationer.

        Jag är själv en gay kille och tyvärr överdriver han inte. Hetero män är väldigt tacksamma så länge de får doppa grytan i något.

          Eehhh….man doppar inte grytan i något, man doppar i grytan… Den metaforiska grytan är alltså kvinnans vagina.

          Har ingen egen erfarenhet bara hörsägen från gaykompisar men de säger samma. Att det är väldigt vanligt

            Har bara sett heteromän doppat grytor när någon tvingat dem att diska…

              Och det är inte så ofta de diskar så då går de till gay-män istället. 🙂

      Tyvärr finns det många fula fiskar där ute. Tvivlar inte ett dugg på Amir. Jag har bara erfarenhet av upptagna män som vill ha straightsex på en annan nivå än med sina partners och de är förvånande många. Gifta, förlovade män som är ”perfekta mannen” meen som strular på sidan av. Pappor, chefsjobb eller dylikt, riktigt snygga. Hade under en lång tid kontakt med en man som ventilerade sina fantasier och senare erfarenheter med män, samtidigt som han gifte sig och skaffade barn… frun vet nog än idag inget.

      Ska jag vara ärlig har jag inget emot det då det enbart handlar om sex och inte känslor. Jag ser inte sex som den där precious little diamond som många gör.

      Jag kan inte säga någon procent av hur många straighta killar som är bicurious. Men det är förvånansvärt många straighta killar, och som är i relationer, som gärna strular med gaykillar. Jag har sett både det ena och andra på krogen och privata fester. Slutade förvånas för längesen.

      Men då kan man väl snarare säga att de lever i heterorelationer, inte att de faktiskt ÄR heterosexuella?? Skulle klassa en sån man som bisexuell?

        Vad du skulle klassa dessa män som är rätt så irrelevant. Om de anser att de är heterosexuella och klassar sig själva som det så är de heterosexuella.

        (På 80talet när aids-skräcken var som störst så gick de ut med information om att homosexuellahomosexuella och bisexuella män skulle testa sig och skydda sig. De fick snart ändra sina utskick då de insåg att de missade den stora gruppen heteromän som ligger med män. De informerade sen att ”män som har sex med män” skulle testa och skydda sig och nådde därför ut till fler. Att heterosexuella män har sex med män (en eller flera gånger) är inget nytt. Och visar också på att många som har sex med någon av samma kön inte identifierar sig som homo/bi för det.)

        Varför så viktigt att vi kallar dom bisexuella? Det ändrar ju inte det faktumet att heterosexuella män (eller ”män i heterosexuella relationer”) är otrogna med andra män.

          ZZZzzzznark

          För att dom uppenbarligen är bisexuella…

      Finns en plusartikel på Aftonbladet om att det inte är ovanligt.

      Fast det stämmer nog rätt bra, har själv haft sex med en kille som sen berättade att han träffar andra män för just det. Men han får aldrig känslor utan det är enbart sexuellt. Nog vanligare än vi tror!

      Jag tror faktiskt inte att han ljuger.
      Jag har flera vänner som är homosexuella som nästan bara ligger med straighta killar, de flesta har flickvän.

      Min bästa vän som bor i England kommer och hälsar på mig några veckor om året, utstrött över hela året alltså och varje gång han är här så drar han iväg var och varannan natt en sväng och har snabbligg med diverse straighta killar som kontaktar honom på Grindr.

      Flera personer som han legat med är människor jag känner, är bekant med eller känner till och alla är straight.
      Det här är faktiskt mycket mer vanligt än man tror.

      Om min vän lyckas med detta utan problem och utan att vara ”småkändis” så tvivlar jag inte en sekund på att Amir ljuger. 🙂

      Nu låter detta extremt klyschigt, men två av mina vänner som råkar vara killar och gay har alltid sagt detta! Att straighta killar med flickvänner som hör av sig till dem är väldigt vanligt, de har båda varit ”homewreckers” så att säga. Blir därför inte ett dugg förvånad när Amir hävdar detta, är nog vanligare än vad vi, som är helt utanför den ”världen”, tror.

      Asså bittra personer som du karin som vägrsr inse fakta sanning hundra det hsr hänt dig flera gånger vad fuck skulle amir yiddra om detta förjag är sj öppet gay sedan 11 års ålder o detta är tusen gånger mer öppet, vanligt idag 2021. Blir fett lsck folk som du dock extremt få personer som missunnas andras glädje lycka isv folk i sverige ha ingen respekt för att man kan hålla igen sin köft ibland utan ne man måste trycka ner o bajsa i andras glädje. Ja e gay o ligger bara med straight män gifta, sambos, särbos, m.m. kända som okända män överallt alla olika etniciteter inte för att jag värdesätter människor efter land utan efter vad dom har där uppe och ej där nere. Straight guys är överallt på gay appar badoo som tusen andra alla andra appar jag är på befinner dom sig också på. Bög krogar 98% varenda man du aldrig skulle kunna tänka dig älskar tänder på killsex mer dom kommer snabbare på en gång sry men ärlighet varar längst bitches even I love u though killar suger bättre, runkar bättre är mer tight aom alla killar säger till mig o andra bögar precis som tjejer slickar bättre fitta jag har sj en kuk o vet hur jag vill ha den uppäten o avsugen dom säger inte det bara för skoj hetens skull. Less på brudar som klagar jämt ursäkta men vem tror ni att ni är att er slappa fitta är diamonds eller rose guld ursäkta nej… förväntar er så mycket av mannen men kan ej ge ett skit tillbaka börja med o kunna ta kritik, ärlighet sluta förnedra din man visa lite respekt folk här har ej det för män jag älskar o ta hand om mina män från topp till tå i det vardagliga livet, sexuellt, fysiskt och psykiskt. O slå du din man skyll dig sj otroligt glad ja e BÖG o ej konstigt som killar sj säger killsex e mycket skönare o allt flet tyr sig till andra män för vi dömer aldrig, lyssnar, stöttar, tillfredställeller dom psykiskt stöd o skulle aldrig förödmjuka min man aldrig o verkligen ej framför andra människor skaffa lite kultur vet jag lär er common sense. Det roliga är att både unga, barn, äldre, man som kvinna håller med mig för det är sanning i allt jag säger reality o vill du ej hålla med mig VSG var tvungen o få ut allt detta all love

    Grundansvaret anser jag alltid ligger hos den som är i en relation. Sen tycker jag det är omoraliskt att ge sig på upptagna människor, men ansvaret för otroheten ligger hos den som väljer att vara otrogen.

      Du skrev exakt vad jag var på väg att kommentera! Får bli en +1- kommentar på dig istället då ?

      ”Ge sig på”? Tror du missuppfattat något, alternativt använder dina ord fel.
      Annars har du rätt i sak, ansvaret ligger hos personen som är i en relation.

        Men man är fortfarande ett as om man vet om att den andra har partner. Men felets är den med partner

    Alla får äga sina handlingar och stå för dess konsekvenser.

    Person X har ingen som helst skyldighet (om hen inte känner person Z). Allt ansvar ligger på person Y. Är det så att hen har ett så stort behov av att ligga med andra så borde hen antingen helt enkelt lämna sin partner eller vara ärlig och ta upp frågan om en öppen relation. Dessa personer ju dock ofta själviska och har ingen som helst respekt för sin partner så är kanske inget man kan förvänta sig..

    Personligen skulle jag dock aldrig kunna vara med en person som är i ett förhållande med någon. Framförallt är det otroligt avtändande med en person som ligger runt med andra trots att hen redan har en partner. Tycker sådana personer är riktigt äckliga faktiskt och skulle inte vilja sänka mig till deras nivå genom att knulla dem.

      Exakt. Och alltså…. HUUUUUUR kan vissa människors sexualitet styra hela deras liv, moral och konsekvenstänk? Blir så äcklad av män som gör vad som helst för att få komma lite i trosan. Sällan det är värt det efter ”stundens hetta” liksom.

        Jag tycker inte att du ska begränsa kommentaren till endast män. Jag är i allra högsta grad kvinna och jag har i allra högsta grad varit otrogen både en och flera gånger mot de som jag varit i förhållande med. På frågan ”varför?” Har jag inget bra svar tyvärr… och jag kan skämmas över det nu i efterhand. För mig fanns det inget härligare än att ha sex med en ny person, att skapa en relation till denne och få all mystik och spänning som finns i början av ett ”nytt förhållande”. Däremot så trivdes jag samtidigt väldigt bra i långa förhållanden med den kamratkännsla och trygghet det gav. Ville väl både ha kakan och äta den eller hur man ska säga. Tänkte alltid ”när jag får barn ska jag sluta, den jag skaffar barn med är den jag ska dela resten av mitt liv med och göra allt för”. För att rättfärdiga mitt beteende för mig själv? Ingen aning… Angående vems fel det är så tycker jag att allt ansvar ligger på den som är otrogen, såvida inte den man är otrogen med är nära vän med ens partner.

        Jag lever nu i en relation med en man som jag aldrig skulle vilja såra på det sättet, vi har barn ihop och jag finner ingen lockelse i att vara otrogen längre. Har jag vuxit upp? Har jag ”hittat rätt” denna gången? Vet inte, är dock glad över att den där rastlösheten har försvunnit. Inte längre i behov av bekräftelse från ”okända” män.

          Jag är kvinna och skulle nog också ha svårt för att vara trogen en och samma man livet ut. Av den anledningen och flera, ingår jag inte relationer med män, skaffar inga barn med män och gifter mig inte med män. MEN – sanningen är att i heterosexuella relationer är det oftast männen som är otrogna:
          https://www.mabra.com/studie-darfor-far-kvinnor-skulden-nar-man-ar-otrogna/

          …..”sannolikheten för att en heterosexuell kvinna ska vara otrogen har ökat med 40 procent sedan 1990-talet. Men sannolikheten för att en man ska vara otrogen är fortfarande 30 procent högre, visar samma studie.

          ”Något som däremot inte har förändrats är vem som får skulden för otroheten. Det anses nämligen fortfarande vara kvinnans fel när mannen är otrogen i ett heterosexuellt förhållande.”

          Majoriteten av kvinnorna lade skulden på den ”andra kvinnan” istället för på mannen som varit otrogen. Männen svarade också att det var någon av kvinnornas fel – antingen för att älskarinnan ska ha frestat mannen eller för att hustrun ska ha drivit mannen ifrån sig. Varken kvinnorna eller männen tyckte att det var ”den andre mannens” fel om det var kvinnan som varit otrogen.

          Förhoppningsvis kommer även skuldglappet att minska så småningom, för att den som väljer att vara otrogen borde rimligtvis vara den som bär skulden – oavsett kön.

    Ansvaret och felet ligger hos den som är otrogen i en relation.

    MEN.

    Om älskarinnan/ älskaren i sin tur har en vänskapsrelation till den bedragna personen så tycker jag att ansvaret är delat 70-30 mellan partnern och vännen. Jag hade känt mig bedragen av båda.

    Kan man säga att man är straight om man har sex med någon av samma kön? Personen borde väl vara bisexuell då?
    Eller kanske trysexuell som Samantha i SATC sa.
    Om en man säger att han är straight men ligger med killar skulle jag säga att han lever i förnekelse.

    Om man nu ens måste sätta etiketter på folk…

      Ja det kan man. Jag (tjej) ligger med tjejer ibland men definierar mig som hetero. Jag anser att det är upp till var och en att definiera sin egen sexualitet. Hur man gör det är ens egen business och ingen annans.

        Ok. Jag är inne på att vi inte ens behöver definiera oss som någonting men när nu heterosexuell betyder typ ”sexuell attraktion eller kärlek till en person av motsatt kön eller till sexuellt beteende mellan organismer av motsatt kön” så blir det väl konstigt att kalla sig hetero när en tänder på samma kön?

          Det är inte konstigt för mig. Men det är inte heller konstigt för mig hur än du väljer att definiera din egen läggning.

            -.-

          De som bara ligger med och har relationer med personer av motsatt kön men exempelvis tittar på gayporr, får de definiera sig som hetero tycker du?

      Flexitarian.

      Finns ju trots allt många gaysnubbar som försökte låtsas vara straighta när de var unga och hade flickvänner. Det behöver inte betyda att de är straighta eller bi. Samma med snubbar som haft sex med män när de var unga, behöver inte betyda att de är gay.

      Har hört talas om några som bara tänder på motsatt kön i vanliga fall men fallit för en person av samma kön en gång också.

    Jag lever med en människa sedan ish 7 år tillbaka. Hen hade en kollega som försökte ge sig på hen trots att hen visste att vi var gravida och väntade barn.

    det är absolut the cheaters fel, men jag tycker inte en behöver va en sunkig homewrecker för det.

      Fy fan vad lågt av kollegan!

      Tycker absolut kollegan har ett ansvar, hen är väl inte lobotomerad?! Riktigt sunkig homewrecker ja. Hoppas hen får smaka på sin egen strategi en dag.

        Hens partner lämnade hen strax efter att jag fick reda på detta, så jag antar att partnern även hittade det med.

          Karma

      Hur vet du att det inte var din partner som raggade först och sen skyller på kollegan?

        För att jag såg konversationen själv 🙂

          För det går bara att ragga via sms?
          Och det går inte att radera sms?

            Låter en smula friserat…

            Det är väl klart att det går? Nu sa jag ju däremot inte att detta skulle varit nödvändigtvis sms heller. Ni får givetvis tro precis vad ni vill, men likaså gör jag. Min partner hade en vänskaplig relation med kollegan, och hen gick över gränsen stort. Varpå min partner avslutade kontakten med hen. Och därefter blev hen själv lämnad av sin parnter.

              Anna: Men din man var aldrig otrogen så ingen skada skedd då? Det är ju så det ska gå till – vi ska alla kunna förvänta oss att de som har lovat oss trohet, håller det. Oavsett vad andra i omgivningen gör. Många killar har lagt in stötar på mig när jag har varit i en relation men jag har hållit löftet till mina pojkvänner och låtit bli att vara otrogen. Det har varit mitt och ingen annans ansvar.

      Instämmer och jag tycker det är bägges fel och lika egoistiskt av båda om man nu vet att hen är i ett förhållande.

        Den kollegan visste att vi är förlovade, redan har 2 barn ihop, och hade gravidmagen flertalet gånger på jobbet. Men valde ändå att smsa mitt i nätterna, skriva om hur hen ville ha sex med min partner etc etc etc.

        Men som jag skrev i kommentaren lite längre upp så blev hen dumpad själv strax efter att jag hittade allt detta, så hens egen partner fick nog nys om det med.

          För man börjar helt plötsligt messa en kollega om sex nattetid bara sådär utan att något hänt? Tror du på det själv?

            Nope, de var vänner från start men kollegan gick över gränsen. Så näe, det kom inte från ingenstans. Hen var full och skrev olämpliga grejer. Min partner avslutade deras kontakt, hens partner avslutade deras relation. Enough för mig.

              Tycker det är rätt fantastiskt att ni verkar bete er som att något sånt aldrig skulle kunna hända? Att hen måste vara så himla oskyldig och att min parnter ska ha startat det eller vad ni nu menar på. Alla människor har ej goda avsikter, och det finns garanterat fler än den som gör sånt här.

                Jag syftade mer på att du är naiv om du tror du har hela sanningen. Jag brukar inte sms:a mina vänner om sex mitt i natten även om jag har druckit. Låter nästan som du försöker övertyga dig själv med dina kommentarer.

                  Jag har en vänskaplig relation med en kollega men hen började sakta men säkert gå över gränsen. ”Oskyldiga” skämt, lite obehagligt närgångna förslag. I början försökte jag skoja bort det pga ville inte ha dålig stämning på jobbet men allteftersom tiden gick blev ”skämten” mer allvar från kollegans sida och jag fick tydligt sätta ner foten. Det blev en stel stämning som jag försökt undvika men det gick inte. Visade allt för min sambo och frågade om jag hade felat någonstans men han var på min sida och sa att jag aldrig uppmuntrade till något och det var kollegan som vägrade fatta att det var noll respons. Så jo jag tror visst att Annas sambo kan vara så oskyldig som hon tror.

            Varför måste exakt alla som varit med om något sådant vara skyldiga??

    Ansvar? Nej.

    Oskönt? Som fan.

    Det är självklart mest den otrogna partnerns fel, men personligen tycker jag att det är fel för personen uifrån också, om hen vet om förhållandet. Usch och fy för otrogna människor!

      Eller hur! Men det är väl sååå mycket mer spännande att ligga med nån som är upptagen.

      Det är biologiskt att vi dras till upptagna män, gärna inom chefspositioner. Jag har inte den exakta studien framför mig men jag läste en riktigt intressant en om just varför vi dras till upptagna män eller låter oss förföras av dem. Sök gärna upp det.

      Djurhonorna dras till den starkaste individen som tar för sig, slåss för hennes skull och vi är inget undantag, även om det inte är riktigt så extremt för oss människor.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18271862 Gärna upptagna män när en inte är så fertil tydligen, och mer ”stabila” partners (ej upptagna) när en är fertil.
        Det finns en annan studie på samma tema här: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0009115

          Jag måste vara sjukt fertil för jag tycker upptagna män är avtändande ?

          Är det någon som kommer ihåg scenen ifrån scrubs där dom tror en sjuksköterska gått bort men det visar sig männen inte ser kvinnorna med vigselringar?

          That’s me ?

        Läs lite om ’confirmation bias’ – du ser det du vill se och kallar det ’naturligt’ och låter det därmed berättiga rådande kulturella normer – eller dina egna fantasier/fördomar.
        Det finns exempel på intersex hos djur som björn, buffel, babian, älg och känguru med flera.
        Även hondjur hos björn som också har manliga könsorgan, och hanliknande björnar som fött ungar.
        Spindelhonorna äter upp sin älskare.
        Bihonorna har ett hov av avelsdrönare.
        Mängder av fåglar har honor som man trott varit monogama men man nu vet knullar runt, likaså lejonhonorna som jag gissar du tänker bara sexar med alfahanen, ledaren, detsamma gäller för mängder av apor och lemurer.
        Han-alligatorer kan ha ägganlag.
        Det finns många hermafroditer i djurvärlden.
        En mängd fiskar kan byta kön, med fortsatt reproduktiv förmåga, och har också upptill fyra olika kön. Det finns också fåglar med fler kön än två.
        Hangrodor kan anta hongrodedrag och till och med lägga ägg. Vissa arter grodor föds alla som honor och några utvecklas sedan till hangrodor, som kan föröka sig.
        Vissa alfafiskhanar ’bjuder in’ mindre dominanta hanar i sin familj, dessa parar sig också med honan.
        Såklart finns det också mängder av exempel på samkönat sex i djurvärlden och de flesta forskare är överens om att det mesta av tidigare forskning på sex i djurvärlden utgått från en förutfattad och superbinär heteronormativitet som inte är giltig.
        Om man nu över huvud taget tycker det är viktigt för sitt eget sexliv hur djuren sexar alltså…

        Svar om ’confirmation bias’ i modd…

          Varför stoppas min kommentar? Har du filter på ord som ’babian’ och ’intersex’, CC?

            För lång och du skrev för snabbt skulle jag tro. Händer mig ofta. ?

    Det beror lite på omständigheterna tycker jag. Y har såklart alltid det största ansvaret men om person X vet om att person Y har ett förhållande och ändå är den som tar första steget så bär X också ett ansvar. Tar person Y första steget är det enbart hens fel.

    Ja huvudansvar har Y men inte fan är X oskyldig om hen vet om att Y är i ett förhållande. Alla vuxna människor har ett ansvar att uppföra sig. Stöter X på Y och ligger på som fan för att få Y när den vet om att Y har en partner så är det jävligt lågt och helt klart står man inte där som en ängel utan skuld. Längre än så måste man ju kunna tänka. Vi har alla ansvar mot våra medmänniskor. Och slutkläm, behandla andra som du vill bli behandlad själv. Vill du själv inte bli utsatt för otrohet – nej men ge dig då inte på någon som är i en relation heller. Kallas respekt.

    Jag tycker att den otrogne har allt ansvar. Om den hen är otrogen med känner hens partner så har de båda ansvar.

    Sen ska inte ansvar förväxlas med moral. Jag anser att även om jag inte har ansvar för någon annans otrohet så kan det jag gör vara moraliskt fel.

      Alla regler i relationer är väl egentligen baserade på moraliska värderingar?

        Ja visst. Men det är ju bara den otrogna som har en relation. Varför jag också anser att endast hen kan vara ansvarig för den relationen.

        Den som hen är otrogen med (som inte har någon del i relationen) har inget ansvar, men kan för den sakens skull göra moraliskt fel.

      Alltså ska man vara otrogen och leva äckligt dubbelliv då ska du vara singel. Förstör inte andras liv och känslor med sånt skit. snacka om superegoist. Fruktansvärt.

    Det är givetvis den som har ett förhållande som bär hela ansvaret! MEN.. vet personen som hen är otrogen med att denne person defakto är i en relation tycker jag att pytte av skulden placeras på denne, den vet att det finns någon som älskar den här människan och borde kunna räkna ut med lilltån att den här människan kommer bli oerhört sårad och förkrossad, men om hen ändå väljer att genomföra det, ja, då tycker jag att en del av skulden placeras på den som medverkar till att skada en annan människa så djupt.

    Om X vet om att Y har en partner är det givetvis X ansvar också, oavsett om hen känner Z eller ej. Det är extremt respektlöst. X vet att hen utför en handling som potentiellt kommer att 1. Förstöra en kärleksrelation 2. Krossa Z hjärta. Absolut inte okej.

      Om man har någon som helst respekt för andra människor så spelar det ingen roll om man känner personen i fråga eller inte, man gör inte medvetna handlingar som man VET kan förstöra en persons liv. Punkt.

    Om person X känner person Z är det omoraliskt, men om så inte är fallet tycker jag inte person X är den skyldige i otrohetsdramat. Däremot om detta blir mer än bara en engångsgrej och någon slags affär eller kk-relation inleds, DÅ tycker jag ändå att person X tar på mer av skulden för då blir otroheten värre enligt mig.

    Naturligtvis ligger ansvaret på den som är i ett förhållande, vad är det ens för fråga? Det handlar väl inte ett viljelösa jävla får som inte kan säga nej? Typisk patriarkal föreställning att män (i det här fallet) inte kan kontrollera sig utan blir ”lurade”, stackarna. Skärpning.

      ”Jag litar på min pojkvän, men det är andra tjejer jag inte litar på!”

      …..

      Brukar du ligga mycket med upptagna personer, Jenny?

        Gör jag det är det inte under knivhot = personen kan agera som en vettig människa och helt enkelt inte vara otrogen.

    Som straight kvinna skulle jag aldrig vilja ligga med en tjej så jag tror Amir överdriver stenhårt.

      Du utgår alltså från att alla män resonerar likadant som du..!?

        För det första är jag ingen man och för det andra: nej men eftersom Amir är känd för att överdriva så tror jag han har vinklat sin historia så det ska verka som det är fler straighta män än det egentligen är.

          Påstod inte att du var man heller, det framgick ju rätt så tydligt i din kommentar att du inte var det. Däremot framgick det inte i din kommentar att anledningen till att du trodde att han överdrev var för att han ofta gör det, utan du motiverade det med att DU aldrig skulle ligga med någon av samma kön. Därav min fråga om alla heteromän skulle resonera som du.

          Jag är flyktigt bekant med sven von essen och han säger också att många älskare varit gifta.

        …Eller alla kvinnor för den delen

      Som straight kvinna har jag haft fantasier av att prova ligga med en tjej, och så även vänner till mig. Så det är nog väldigt individuellt

        Lesbisk porr ska vara vanligt bland heterosexuella kvinnor

    Som någon som varit på båda delarna av otrohet, otrogen MOT och MED, så känner jag ändå att så länge personerna i sig inte känner varandra så är det bara partnern som ÄR otrogen som bär ansvar. Man kan inte begära att andra ska hjälpa din partner vara trogen. Hade min partner däremot varit med en av mina vänner, så hade båda rykt.

      Hahaha ? Så när det gäller ditt liv och din partner, så ryker båda, men annars är det bara den ena som har fel.

        ja? hon har ju rätt? hon menar att hon såklart inte heller skulle behållt vännen, efter att hon direkt gjort slut m partnern. Det känns väl som det sundaste i världen. Vadå ”Hahaha”?

          Ja alltså, förmodligen menar jag att jag aldrig själv skulle vara med en kompis partner heller???? Tyckte du jag var otydlig?

            Den som är otrogen har ju alltid fel. Antog att alla fattade det.

    Jag har själv erfarenheter med att vara personen som träffar en som är i förhållande med någon annan samtidigt.
    Jag tycker absolut att det är omoraliskt men ansvaret tycker jag ändå ligger på den som faktiskt är i förhållandet. Kan tilläggas att flickvännen var en person jag inte kände och aldrig hade träffat

    det funkar ju att skriva
    han är en offentlig-ish person
    eller
    han är en offentlig person-ish
    men inte ”han är en ish offentlig person”

    då låter det som att du tvekar på att han är ”en”.

      Jag använder uttrycket han själv använder sig av i videon. ?

      Håller med-ish. Men tycker också att vi i svenskan redan har ett ord för detta, vilket gör att denna engelska import av [- ish] känns ganska krystad och onödig.

    Ansvar ligger hos partnern, men den som medvetet går in i relation med upptagna personer är en jävla röv. Speciellt om det är barn inblandade. Blir så jävla äcklad av sånt.

      Folk får känslor för människor ibland, tycker inte att det är märkligt att någon som själv är singel lever ut sina känslor för en annan person. Ansvaret på att inte var ett otroget as ligger helt och hållet på personen som är i en relation.

        Exakt. Allt är verkligen inte svart eller vitt när det kommer till känslor.

          Att FORTSÄTTA sitt otrohetiska förhållande medan man fortfarande är gift är att vara feg och riktigt svinigt, förstås, men det här med känslor som blossar upp tex om man jobbar ihop. De går inte alltid att trycka undan. Livet är inte perfekt ingen av oss är perfekt och känslor är naturliga.

            Men då bryter man upp sitt förhållande om man känner så starkt för någon annan att man är villig att vara otrogen. Starka känslor är ingen ursäkt.

              +100000

        Att folk blir kära är en sak, men det sker inte över en natt heller. Såklart finns det individuella fall där det inte gick att rås för men här pratar vi ju om ligg och sex, inte om att man träffar sitt livs kärlek och denne råkar vara upptagen.

          Är man bara otrogen som man för att man gillar övertaget eller fantasin att dra över sina sekreterare eller medarbetare för skojs skull är man en riktig gris och förtjänar inte stabiliteten eller tilliten av sin fru. Men om man blir förälskad… Det går ju liksom inte att göra nåt åt känslorna finns ju där. Dock är det inte sagt att de inte går att trycka undan. Attraherade blir vi väl alla i mer än vår partner under vår livstid, det är också mänskligt, men då får man strypa det så snart man kan. Slår det gnistor och kärleken fullkomligt dränker en ja då kanske det blir lite annorlunda, men en vanlig office attraction som blossar upp är definitivt mer harmlös, så länge man håller organet i styr.

    Den här diskussionen uppstår bara när män är otrogna. Skönt för män att aldrig behöva vara ensamt ansvariga för deras handlingar.

      Jag tycker det är precis likadant för alla, inte bara män. Det kanske verkar som att allt handlar om män, eftersom vi flesta som kommenterar är säkert tjejer.

      Gör den? Det har jag aldrig tänkt på. Sunset Beach och Glamour och sånt är ju fullt med killar som slår andra killar på käften för att de legat med deras fruar/flickvänner. Då får ju den slagna skulden.
      Sunset Beach och Glamour är mina källor till mellanmänskliga relationer och hur de ska hanteras.

        Dagens bästa grej. Älskar dig. Kan du inte skriva en liten relationsguide utifrån Sunset beach och Glamour?

          Det viktigaste är att titta länge på varandra utan att säga något, när man känner sig kärvänlig. När man är arg ska man storma in och storma ut och skorna ska låta onaturligt mycket mot underlaget.

        ???

    SÅ känd är han inte att folk skulle skryta om att de legat med honom. herreguuuud. Kom ner på jorden småbarn!

      Eller hur, inte vidare attraktiv heller…. Så tror inte direkt att någon skulle skryta eller sprida ordet ??

    Jag hade en relation med en förlovad man. Det är inte så svart och vitt. Jag var redan sjukt kär i denna man innan jag visste att han var förlovad med en annan. Jag fortsatte av den simpla anledningen att jag trodde inte att jag förtjänade att bli älskad att någon aldrig kunde älska mig. Så när han sa att han älska mig men inte ville lämna partnern pga barn. Så köpte jag det. I mitt huvud fick jag ta det lilla kärlek jag kunde få eftersom jag i mitt huvud trodde att ingen någonsin skulle kunna älska mig, så det här lilla var det enda jag var värd. Han behandlade mig väldigt dåligt och förmodligen sin fästmö med. Dålig kvinnosyn.

    Det var över en 10år sen nu. Inget jag är stolt över och få som vet om detta. Har gått länge hos psykolog pga depressioner och otroligt låg självkänsla. Nu vet jag att jag kan bli älskad och förtjänar att bli älskad och bor med en fantastisk kille som aldrig skulle behandla mig som skit.

    Tycker det lustigaste är att Amir får det att låta som han ”måste” ligga med straighta killar, annars springer vederbörande till Aftonbladet och skvallrar. Vore det inte betydligt mer risky för en straighta kille att ligga med Amir som många vet är bög, än annan random bög?

    Sen ligger ju inte ansvaret på Amir om andra parten är otrogen, men rätt tycker jag inte att det är. Lite sorgligt till och med. Om han träffar någon han klickar med är ju risken stor att det inte kan bli något lite mer seriöst/de träffas igen, och är det verkligen så tillfredställande sexuellt att vara försökskanin åt killar som aldrig/sällan har sex med killar?

    Ligger med en gift man just nu, det har pågått sedan mitten på april. Har jag skuldkänslor? Nej, inte det minsta. Vill jag att hon ska få reda på det? Nej.

    Jag är för tillfället i en situation där min bästa vän kan berätta. Vi var på semester tillsammans där jag råkade försäga mig. Nu vill hon berätta för frun vad som pågår, vilket jag övertalade henne att låta bli. Mest för att rädda mitt eget skinn. Den här gnagande känslan i magen förtjänar jag. För jag vill inte sluta ha sex med honom. Hur sjukt är inte det, egentligen?

      Jag kan ju bara hoppas att när du väl träffar den stora kärleken att hen är otrogen mot dig. Låter kanske elakt men jag har själv blivit bedragen och det är känslomässigt det värsta jag gått igenom. Ingen människa förtjänar egentligen att bli utsatt för ett sådant svek men när du själv väljer att vara med en otrogen för din egen njutnings skull så kan jag inget annat än hoppas att karman kommer och biter dig i röven. ?

        Petra, jag tycker att du är onödigt hård i din ton som önskar sådan olycka till en annan person när du själv upplevt den. Allt är inte svart eller vitt och så är det bara.

        Jag själv ligger med en gift man just nu. Vi har haft en relation sedan januari och delar det mesta i vardagen tillsammans – jobb, träning, sex. Han spenderar mer tid med mig än vad han gör med sin fru. Han tog nästan steget till att lämna men fegade ur. Detta ÄR svårt. Vi är kära i varandra men möter svårigheter i en potentiell relation som vi är osäkra på, bl a åldersskillnad och frågor om bildande av familj mm. Jag känner inget dåligt samvete gentemot hans fru därför att jag helt enkelt inte tycker att hon förtjänar honom. Han har ett stort hjärta och hade aldrig riskerat sitt äktenskap och/eller sitt liv om det inte vore för egen överlevnad och för att han är totalt knockad över insikten om att livet kan vara MER, efter 15+ år i en relation som varit väldigt svår under lång tid.

        Svek är aldrig bra och aldrig att uppmuntra men allt är inte enkelt, framförallt inte känslor. Jag önskar att vi inte skulle vara så fördömande, det finns så mycket bakom personers handlingar – även otrohetsshandlingar som vi inte vet om. Det är inte alltid kåta män som bara vill få sig något.

          Men som jag också skrev; ingen människa förtjänar egentligen att bli utsatt för ett sådant svek, och förmodligen hade jag inte lagt någon större vikt vid att hon ligger med en gift man om det inte vore för att hennes egen njutnings skull. Hon skriver ju själv att hon inte vill sluta ha sex med mannen i fråga. Att starka känslor kan uppstå förstår även jag och det respekterar jag också MEN jag anser att man lämnar först innan man gör något, även om framtiden är oviss. Man bedrar inte oavsett hur jobbigt förhållandet är som man är ej, det är mer sårande att bli bedragen än lämnad innan något har hänt. Vi tycker ju olika helt enkelt och det är inte konstigt då du befinner dig i den situation du gör och jag med mina erfarenheter.

          Du förstår rent intellektuellt att du inte vet någonting om relationen mellan honom och hans fru va? Du vet endast det som han har valt att berätta för dig. Om han är olycklig i sitt äktenskap kommer han inte kunna lösa det genom att ha en affär på sidan av. Han skulle kunna välja att avsluta äktenskapet men han vill av någon anledning vara kvar i det, så något får han ju ut av sin fru som inte förtjänar honom. Lätt att skjuta samvetet åt sidan med att tänka att hon måste vara en hemsk person.

          Jag gissar att du känner hans fru väl och hört hennes sida av saken eftersom du skriver att hon ’inte förtjänar honom’? Annars skulle du väl inte ’vara så fördömande’ mot henne, eftersom ’det finns så mycket bakom personers handlingar’?
          Jag gissar att du fått tag i exakt en ’kåt man som bara vill få sig något’ men som lyckats presentera det hela lite tjusigare för dig. Gissar också att du aldrig varit i en 15+årig relation där du eventuellt kämpar i vad du tror är en dålig fas, medan den andre har checkat ut i hemlighet för flera år sedan, och delar ’jobb,träning, sex, vardag’ med någon annan?

            Exakt!! Är verkligen att checka ut i hemlighet.

            Mannen i fråga är säkert helnöjd med sina två halvdana förhållanden där han slipper engagera sig fullt ut i något av dem. Ett utan hjärta och ett utan hjärna, typ.

              Båda relationerna är utan hjärta och hjärna, skulle jag tro.

          Sofia, tycker du ärligt att det är värt det? Finns så mänga killar du hade kunnat känna samma för som är SINGLAR. Man behöver inte alltid vara med den man älskar, ibland får man ta tjuren i hornen och göra det på distans för sitt eget bästa. Om det är någon som förtjänar bättre så är det du (bortsett från frun) även pm det du gör är moraliskt fel.
          Du är värd mer än att vara någons fling vid sidan om, vad han än säger.
          Dessutom kan du inte vara säker på killens version då du bara hör från en sida.

            Från en annan som legat med gifta män.. ”du är värd mer än att vara någons fling vid sidan om”, well när jag har träffat upptagna män så har jag varit fullt medveten om mitt värde men inte varit ute efter mer än en fling. Då är det praktiskt att ligga med en upptagen man för är han singel ska han blanda in känlsor och vilja ha en relation innan man vet ordet av det. Är jag egoistisk? Ja, kanske. Men jag har aldrig behövt tvinga någon man att ligga med mig. De har frivilligt kommit till mig.

              Till Anonym 11:55.

              Well, eftersom att du skriver att du inte var ute efter mer än ett fling så är din situation annorlunda. Sofia skriver klart och tydligt att dom är kära i varandra.

          ”Han har ett stort hjärta” – är otrogen mot sin fru regelbundet…. Ja, jättefin man, verkligen. Tragiskt. Snarare han som inte förtjänar sin fru eller hennes tillit. Blä

          ”Jag känner inget dåligt samvete gentemot hans fru därför att jag helt enkelt inte tycker att hon förtjänar honom.”

          Nej, hon förtjänar verkligen bättre!

            Ja, det är en sak som är säker!

      Usch. Jag mår dåligt när jag läser detta.
      Som fru till en gift man skulle det kunna vara jag som blir förd bakom ljuset.
      Jag tänker som så att det är egentligen inte själva sexakten i sig som är värst i en otrohet utan att bli förd bakom ljuset och ljugen för i flera månader.
      Det sveket skulle sitta i länge.

        Precis, att personen man är närmst väljer att lägga tid och energi någon annan stans utan att man blivit eniga om det är så jävla fult. Vi har faktiskt en deal att sex med andra är ok bara det inte inkräktar på vårt liv och intimitet, utan att det i så fall måste tillföra vårt förhållande något.

    Såklart kan man inte ställas till svars för sina känslor. Men alltid för sina handlingar. Givetvis är det hela olika perspektiv; den som bedrar sin partner, å den som genom att ligga med någons partner är delaktig i att förstöra en relation. Ser inte varför inte båda parter skulle ha ansvar i det. Hur kan jag inte vara ansvarig för mina handlingar?
    Sen kan man som sen bedragna såklart inte ställa någon annan till svara än sin partner. Men känns som sagt konstigt om inte en människa är ansvarig för vad hen gör – när man är medveten om vilka konsekvenser det för med sig för andra

      Jag håller med dig.
      Min pappa var ett svin och var otrogen mot min mamma och kvinnan han hade affär med gick runt i centrum och pratade högt om vad som försiggick och att hon allt skulle ha honom, kosta vad det kosta vill. Att det sedan fanns barn inblandade struntade hon fullkomligt i. Så visst bär även den andra ett ansvar.

        Din pappa var sannerligen ett svin som struntade i både sin fru och sina barn. Skämde ut er inför alla genom att vara otrogen med en annan kvinna.

          Svin absolut men skämts har vi aldrig gjort, det lämnade vi åt honom att göra. ?

            Petra: Aha, okej jag uppfattade din kommentar om att det pratades om din pappas otrohet ”runt centrum” som att ni skämdes inför folk. Missuppfattning av mig – sorry.

    Jag tycker att ansvaret sitter hos den som är i ett förhållande. Fast det är fortfarande dåligt av den andra personen.

    Såg precis en kort dokumentär på Netflix som handlade om att fler och fler lever i förhållanden som inte är monogama, ganska intressant.

      Mmm intressant på många sätt.

      Men inte kul när ens man vill ha en öppen relation, men han vill ha mig och våra tre barn kvar, och leka att allt är som vanligt. :-/
      Problemet är ju att jag inte vill ta del av hans fria liv. Han har ändrats jag tycker han är lite kall och känslomässigt off. Han pratade om oss ofta som ett team, som gjorde olika saker så allt flöt på. Nu ska man helt plötsligt göra allt lika…

      Kanske är människan inte monogam? Kanske är det bara ett mänskligt påhitt som min man känner…. Jobbigt när han säger att inget är fel eller varit fel i våran relation. Han vill bara uppleva mer. Önskar bara att sex med andra kvinnor inte var en av upplevelsen.

      Kanske jag är trist och moraliskt knäpp. Men jag vill inte dela mig med andra män och jag vill inte att han springer till andra. 🙁 gud vad trist livet blev helt plötsligt….

        Om han är kall och känslomässigt förändrad mot dig så ÄR ju det ett problem, oavsett orsak. Om han blir så mot dig för att han vill ligga med andra så är det ju inte en ’öppen relation’ – då är det ju slutet på er relation. Det verkar som att han vill behålla dig som service men inte som partner. Det här handlar ju inte över huvud taget om ifall du är ’trist och tråkig’, det verkar ju mer som om han blivit ’trist och tråkig’ mot dig. Ska ni ha en öppen relation så måste det ju ge båda något, även om det för din del kanske inte är sex med andra som skulle ge mervärde så skulle (borde) det vara att din man ger dig mer/bättre uppmärksamhet/sex/närhet som följd av att han får leva ut sina fantasier.
        Jag och min man har en deal om att vi får lov att ligga med andra så länge det inte inkräktar på vår intimitet, eller tar tid/kraft/lust från det vi vill uppleva tillsammans, så fort det andra blir ’i stället för’ grundrelationen och inte ’i tillägg till’ så får man ju vara ärlig och inse att det är slut.

          Mmm… Jag förstår verkligen. Han är väl snäll på ett sätt ibland, men ändå inte han samma gamla jag. (Som jag verkligen har älskat).

          Jag är så ledsen att behöva ta ett beslut, då jag aldrig velat ha nån annan än honom på det sättet. Han är 39 år och känner att han måste hinna med vissa saker innan han blir för gammal! :-0 fine, men jag är inte intresserad av ett öppet förhållande tyvärr. Och det kommer göra att jag mister honom.

          Jag är så trött på alla hemliga dating appar , hemliga möten och också sex nu i somras när jag var bort med barnen … Han sa att det har tvunget att hända så att JAG kan ta ett beslut. Trots att han sagt att han inte skulle ha sex med nån innan vi skilt oss eller kommit överens om nåt. Tillit=noll och han är inte intresserad att fixa den heller. För jag kommer aldrig lita på honom igen!!!

          Kanske är jag småaktig? Kanske borde jag bara säga fine, vi kör. Men jag vill verkligen inte det alls. Jag vill att vi bara är exklusica för varandra. Trist i mångas ögon, men för mig antar jag bra. 🙁

          Jag tycker han är en otrogen skit som han håller på. Han tycker inte det, för det är detta vad han vill. Att han ser att jag blir sårad, ja det gör han, men mycket mer än så är det tyvärr inte…

          Hatar beslutet, hatar detta ämne.

            Så han är inte otrogen för att ”detta är vad han vill”?! Vad i hela helv*te, vart tog DIN vilja vägen då?! Oavsett hur han känner gällande detta så har han gjort ett aktivt val att gifta sig med dig och att dela sitt liv med dig. Fyfan vad dåligt han behandlar dig!

            Jag förstår att du inte bara kan ta barnen och dra, men snälla, tänk på dig själv och barnen. Sätt era behov först, inte hans önskan om att få doppa k*uken var han vill. Jag vet inte hur gamla dina barn är, men barn förstår så mycket mer än vad många tror, kanske vet dom redan vad som pågår? Har du någon att prata om det här med?

            Stor kram!

              Barnen är 13, 11 och 8 år och det vet mycket väl vad som pågår. Min man att pga hur JAG har reagerat inför detta har det drabbat barnen. ” De hade ju aldrig behövt veta nåt” sa han. Men sen att deras mamma är helt ledsen och uppgiven skulle och det har märkts tyvärr… 🙁 så ledsen för barnens skull.

              Och jag, så jävla dum i huvudet som är med honom fortfarande. :-/ så fast i typiska kvinnofällan. Bor i Tallinn och kan inte bara dra, måste hitta skola till dem Sverige. De har alltid gått i engelska skolan vart vi har bott. Min man fattar inte att om det tar slut att jag inte vill umgås med honom. Jag vill helst inte se honom eller göra nåt med honom. Han fattar inte varför??

              Allt är så svårt. Klart att man får h vänner av alla kön. Men när ens man kommer hem från en jobb resa och säger ”jag vill ha fler vänner, helst kvinnliga och om chansen ges får ligga med nån”… Charmigt.. så avtänade och omanligt, enligt mig. Och kan bara utgå från vad jag tycker såklart. 🙁

            Så ledsen för din skull.
            Men du, i varje kommentar pratar du negativt om dig själv, att du är ’tråkig’ och nu ’småaktig’ – inget av det stämmer! Det är inte du som brutit avtal och förtroenden! Du har tagit hand om hans barn och sett till att de fått en fin sommar medan han knullat runt. Sträck på dig, se hur jävla kapabel du är!
            Öppet förhållande är fine OM BÄGGE VILL, man kan inte ha ett ensidigt öppet förhållande – eller, då är det öppet åt ett håll = återvändsgränd… Att göra saker i hemlighet är MOTSATSEN till öppenhet, tror han att han lever i ett öppet och jämlikt förhållande är han ju delusional deluxe.
            Synd för dig och hans barn att han behöver leva ut sin 40-årskris, men tänk inte att du mister honom, det är faktiskt han som mister dig och som fixat den här situationen helt på egen hand. Se bara till att inte DU mister DIG! Fattar att detta är skitjobbigt, men det verkar ju som om mannen du älskat inte riktigt existerar längre. Hoppas du klarar att vara stark och stå upp för dig själv. Om han över huvud taget börjar babbla om att det skulle vara ditt fel, att du ’tvingar’ honom till otrohet, så finns det bara en väg – ut!
            Massa kärlek och lycka till.

              Tack <3 ja, jag har väl dragit det största lasset hemma med barnen för att jag velat det och inte haft förutsättningar att jobb i tex USA när vi bodde där.

              Ja, jag kanske förminskar mig själv. Och ja, öppna förhållande kanske kan funka om båda vill och så och lägger inte nån gnutta moral hur andra lever, men det är inte så jag vill leva.

              Alltså 1 månad var jag i Sverige själv. Han kom ut och överraskande den helg som nån jävla glad Gud. Tack för det liksom…

              Jag vet vad han vill, han vet vad jag vill och i te verkligen vill vara med om. Han känner ingen skuld för vad han gjort mot mig. Han ser att jag är ledsen. Men vill inte jag se honom glad?

              Varför kan jag inte bara säga ja så hankan bli glad. Bara det att JAG kommer må skit. 🙁

              Kanske bäst att t det som är mitt och dra.

                Jag tror du vet svaret.
                Jag förstår att det känns överväldigande nu med allt praktiskt, barnens skolor, boende etc, men jag lovar, allt det där ordnar sig. Jag har mindre tro på att en man som sårar dig utan att bry sig och lever totalegoistiskt ’ordnar sig’. Kolla upp dina rättigheter, spara upp ett start kapital om du har möjlighet.
                Om din lycka och värde inte är motiverande nog för dig, så tänk på att du nu har chansen att visa för dina barn hur man står upp för sig själv – du kan visa dem att man inte stannar hos folk som förminskar och sårar en. Du kan ge dem livsvisdom genom hur du agerar nu.
                Om någon någonsin anklagar dig för att förstört förhållandet (som de för det första inte har någonting med att göra) så är ju svaret att HAN ville vara med andra, du ville vara med honom – men det gick inte eftersom HAN ville vara med andra.
                Jag önskar dig all lycka och välgång.

                  Jag vet vad jag borde göra för mig själv och mina barn. Svårt bara… Men jag kan inte leva med honom som det är idag. Han har ingen som helst ånger. ”Det handlar inte om mig” säger han, men det är jag och barnen som blir drabbade. Jag vet vad jag är. Jag vet vad jag kan och jag vet att jag kan leva utan honom. Men han kommer alltid kunna slå sig fri med orden att han ville minsann inte lämna mig. Han vill ju ha allt och varför ska det en finnas några gränser?

                  Han får för sig nåt och ske bara gör han det som faller i honom.
                  Jag frågade om hans systrar eller om hans dotter skulle gå igenom detta vad han skulle säga då? Gå din väg sa han då. Men JAG ska kämpa, jag ska försöka, jag ska tänka om… 🙁

                  Ja, det är verkligen trist att det blivit såhär och eftersom inget är fel i vårat förhållande tycker han så är det ännu jobbigare.

                  Han sa nu ikväll att det är en öppen relation han vill ha. Om jag säger ja och går med på det är den enda chansen för mig att kunna förhandla några alls förhållningssätt. Detta är vad han vill och kan inte ändra sig. Han vill inte gå tillbaka till en stängd relation.

                  Jag ser ju att det är dödsdömt. När jag säger att jag är tråkig är det mer för att jag önskar jag skulle kunna säga ja, men jag vill inte ha ett sånt liv…

                  Jag vet att allt kommer väl bli tillslut när jag gör ett val att lämna honom. Men alltså så himla svårt.

            Svar till dig i modd, Jansson ♡ ♡ ♡

            Du är inte tråkig och det är inte något fel på dig alls!!
            Öppna relationer är något båda partners kommit överens om. Det du beskriver är otrohet och otroligt respektlöst av din man.

            Han ÄR en otrogen skit. Man kan inte bestämma på egen hand att man är i ett öppet förhållande och börja knulla runt. Det måste ju bägge vara överens om. Man kan även vara en otrogen skit i ett öppet förhållande om man inte håller sig till de regler man satt upp TILLSAMMANS.

      vilken Netflix-dokumentär är det?

        Serien heter ”Explained” och avsnittet tror jag heter ”Monogamy.” Om du inte hittar det på Netflix så finns det säkert på youtube 🙂 de andra avsnitten i serien är också bra!

    Hade mått riktigt riktigt dåligt om jag visste att jag hjälper till att såra en människa så brutalt genom att ligga med dennes partner. Förstår inte hur man kan anses vara helt oansvarig i en sådan sits.

    Var och en ansvarar för sina relationer. Helt ok om man inte vill vara med upptagna personer, men ansvaret ligger hos de som är i relationer. Jag som utomstående kan omöjligt veta vad de har för regler, gränser, överenskommelser etc. Den som är i relationen får ansvara för att inte svika sin partner.

      Då får man väl ta reda på det då eftersom man själv har ansvar för sina handlingar

        Hur kan hon vara ansvarig för hans handlingar?? Oerhört naivt att tro att man paxar eller stjäl en annan människa…

          Såklart inte ansvarig för hans. Men helt ansvarig för sina egna handlingar och konsekvenserna av dem

    Jag har haft en sexuell relation med en gift man i snart 5 år. Han bor i en annan stad och jag vet inte ens namnet på frun. Jag känner noll ansvar för vad han gör mot sin fru. Om deras relation tar slut så är det på grund av att han var otrogen och bröt hennes tillit till honom. Han ansvarar för hur han behandlar henne då det är han som har lovat henne saker, inte jag.

    Jag gissar att jag är i underläge här inne med den åsikten och vill ni kalla mig för svin så gör det. Jag har valt att ligga med en gift man och det står jag för. Jag har däremot valt att inte vara i en relation. Det hade också han kunnat göra.

      Jag förstår din sida av saken också. Är du förälskad i honom? Eller ligger ni för liggandets skull? Du behöver inte svara om du inte känner för det.

        Jag är inte förälskad i honom, men efter 5 år så är det ju heller inte bara ett ligg. Jag skulle säga att vi har en sexuell relation som är bättre än många andra sådana jag haft förr då vi kommer väldigt bra överens och är trygga med varandra. Jag skulle inte bli förkrossad om han valde att avsluta vår relation och jag skulle inte vilja ha någon annan relation till honom även om han skilde sig.

      Klart han är 100% ansvarig för det han gör. Kan inte se nåt annat än att du också är det dock. Medveten om att du bidrar till att skapa djupa sår för livet hos en annan människa, den dag hon får reda på det. Sanningen kommer alltid fram.

        Nja fast jag skulle inte säga att man har ett ansvar gentemot hans fru eller barn. Det är upp till honom. Och vem är helgon egentligen med världen största moral? Ingen, när det kommer till kritan, och vi ska vara försiktiga med att döma ut folk till höger och vänster.

        Jag håller mig neutral i hela otrohetsfrågan, speciellt i TS(Anonyms) scenario.

          Jag dömer ingen. Och förstår att situationer ofta är komplexa. Men jag är obeveklig angående att man alltid har ansvar för sina handlingar gentemot de människor som drabbas av dem 🙂

            +1

      Står du verklihen för det när frun inte vet något
      Du är öppen och ”ärlig” här under ett anonymt namn men inte mot frun, alla hans vänner eller frugans vänner…..?
      Står du då verkligen för vad du gör?

        Jag står för att jag ligger med en gift man ja. Och om hon får reda på allt så kommer jag fortfarande att stå för mitt val. Jag ser inte hur det har något med huruvida hon och hennes vänner vet om något. Igen, det är upp till honom. Jag kan inte stå för att han är otrogen, det får han välja själv om han vill göra. När jag säger att jag står för att jag ligger med en gift man så menar jag inte att alla i hans, min och hennes omgivning behöver veta. Jag menar att jag är medveten om att det är ett aktivt val jag har gjort och jag tänker inte låtsas som något annat.

      Vider, hoppas detta händer dig med! Du har inga skyldigheter till att inte ligga med mannen, men kom igen! Ha lite moral för fan. Dagens kvinnor skrämmer mig.

        Men de otrogna männen skrämmer dig inte eller…!?

          Jo Jem, glömde lägga till det. Mannen i detta fall är äckligare. Men när anonym vet att mannen är gift och ändå väljer att ligga med honom är VIDRIGT. Båda två är lika smutsiga i mina ögon.

      Anonym 09:07: Du HAR absolut inget ansvar, det är inte ditt fel att mannen är otrogen mot sin fru. Hade han inte haft dig så hade han haft en annan älskarinna. Det är så de funkar.

      Jag fattar inte hur du kan leva med dig själv. Så långt svek kommer krossa frun.

        Mannen är såklart ännu äkligare. Och ni är nog inte dom enda förresten.

    Det här med känslor man inte alltid kan styra över, när vi är inne på ämnet.

    När jag träffade min sambo P på jobbet blev vi extremt förälskade med en gång, det vibrerade liksom i hela rummet varje gång vi befann oss i samma. Det gick nästan att ta på, så innerligt attraherade var vi. Jag hade gjort vad som helst för att bli hans, oavsett om han var gift eller ej. Ja, mitt artonåriga jag resonerade så och det står jag för. För det var så.

    Vi möttes upp av en ”slump” varje dag utanför jobbet då vi ej kunde synas ihop på arbetsplatsen ”nämen är du här jag såg inte alls på Facebook att du checkade in på Coop” och när utbildningsperioden var slut gick vi ut med att vi var ett par. Ingenting hade kunnat få mig bort från honom. Ingen hade kunnat hålla mig borta.

    Han var min chef och en hel del år äldre än mig. Men jag visste. Jag visste att han och jag var menade att vara tillsammans i resten av våra dar och jag sänder en tacksamhetens tanke åt att vi inte sårade någon på sidan om, för den där kärleken… den gick inte att gömma undan eller glömma bort. Och jag vet att vi hade lämnat allt för att vara med varandra i alla fall. Den kärleken. Hittar man den, hittar man hem.

      Ja, men man kan ju också lösa såna här situationer utan att såra andra på vägen. Visst, en skilsmässa sårar också, men det är fan så mycket värre om den sker pga otrohet.

    Jag har genom åren sett att det är ”älskarinnan” som får mest skuld.Har även sett ett förhållande där mannen blev förlåten men inte älskarinnan, allt var hennes fel…hon hade lockat,gjort sig till, fördärvat hans moral,förstört en hel familj osv osv..jag tycker det är åt helvete med det synsättet.Då tas ju all skuld bort från den som varit otrogen.
    Den som varit otrogen har ju 100% skuld.Man kan inte locka,tvinga,göra sig till, osv så att en person känner sig tvungen att vänsterprassla.Jag tycker inte älskarinnan/älskaren har någon skuld alls.Vi vet inget om den personens känslor.Även om hon/han vet att han är i ett förhållande eller gift ,så kan man inte stjäla en annan människa..så oerhört naivt..man paxar inte en person…även om det finns barn med i bilden,så är det otrognes fel i 100%…ingen skugga på Älskarinnan/älskaren….

    Jag kysste en annan kille på fest, som visste att jag hade pojkvän. Det är helt och hållet mitt fel, och jag skulle aldrig skuldbelägga killen. Det är mitt ansvar att veta var gränserna i mitt förhållande går.

    Det är givetvis personen som är i en monogam relation som gör fel! Men, what goes around comes around och jag anser det vara moraliskt förkastligt att ligga med någon man vet är upptagen. Dessutom är otrogna lögnare så fruktansvärt osexigt och oattraktivt att jag blir avtänd direkt om jag får veta att hen har en partner.

    Kan vi inte bara komma överens om att man inte ligger med upptagna personer? Varför ska man göra det när man vet att det finns en annan som kan bli sårad? Finns hur mycket singelperoner som helst. Visst att det är den som är otrogens ansvar men otrohet är fel och att göra ett aktivt val att ligga med någon som har relation tycker inte jag är okej. Känner att man endå vill vara en medmänsklig person och att det borde ta emot att ligga med någon som lovat trohet till en annan? Att inte sånt här är mer tabubelagt är ju ett skämt. Har ingen som helst lust att dalta med personer som medvetet väljer att ligga med någon som har en relation bara för att det egentligen är den otrognas ansvar. Även om det 100% är den otrognas ansvar så borde man ju inte vilja vara med och potentiellt förstöra en familj. Håll er till singlar kids, då kan ni somna med gott samvete.

      Man kan väl istället vara överens om att om man är i en relation ligger man inte med ngn annan?!

        Du missade min poäng. Om dom nu ska vara idioter så kan man i alla fall se till att ha rent mjöl i sin påse. Finns ingen anledning att ligga med någon upptagen ”bara för att det inte är älskarens fel”. Man är fortfarande delaktig i en otrohet och den enda man kan ändra på är sig själv.

          Tror att det är det som är problemet med många heterokvinnor. De kan inte ändra på sina män så de försöker istället hålla koll på kvinnorna runt dem och ger sen främmande kvinnor skulden för om deras män är otrogna. Det finns en förlegad föreställning kvar som säger att mannen inte kan ta ansvar för sitt eget könsorgan, fru eller barn. Han blir ”lockad”, ”övertalad” till sex/otrohet av andra kvinnor. Fy på kvinnorna! Stackars lille man.

            Sa fortfarande inte att det är älskarens fel. Bara att man ska göra det som är moraliskt rätt och inte ligga med någon upptagen bara för att det inte är ens fel

      Håller med dig. Vad får man ut av att ligga med en som är upptagen? Visst att den inte är ens problem och ansvaret ligger på den som är i en relation, men vad är det som är så jävla nice med att ligga med någon som är upptagen? Har man så dålig självkänsla eller vad är problemet?

        Kan tänka mig att det handlar om att slippa engagera sig…? En gift man eller kvinna vill bara ha ett ”happy place” hos nån annan partner, ha sex, slippa ungar och släkt, få uppmärksamhet, uppskattning och ett konfliktfritt roligt vuxensällskap en stund, utan att behöva binda sig till varandra i all evighet. Kravlöst för båda parter helt enkelt? Tror kanske att de gifta paren som är otrogna (och framför allt heterokvinnorna) kan sakna självförtroende och särskilt om de har en längre relation bakom sig. De träffar en annan och blir sedda på nytt sätt.

    Jag jobbade i några år på en stor Infektionsmottagning i Sverige och känner verkligen avsky mot de gifta män som varit på bastuklubbar och liknande. Förstå skräcken när det upptäcks att ens man har HIV och har haft det de senaste åren?! Rädslan att man själv är smittad, att ens barn är smittade… Det är hemskt. Och nej, nu var det knappast horder med män som hade detta problem, men de var ett par stycken och varje gång var jag glad att varken barn eller fru smittats!

      Majoriteten av de hiv-smittade i världen är kvinnor och smittan bland kvinnor (och barn) ökar. https://www.redcross.se/skolsajten/teman-och-gymnasiearbete/tema-hiv-och-aids/
      Föreställningen att det är gay-män som är orsak till att hiv har uppkommit och sprids, är förlegad och felaktig. Heterosexuella människor sprider otroligt mycket hiv och andra könssjukdomar i världen. Heterosexuella kvinnor är hårt drabbade eftersom de har lättare att smittas av män än tvärtom.

        https://fof.se/tidning/2008/2/amne-i-sadesvatska-okar-hivsmitta
        60% av hiv-smittan sprids av heterosexuella.

          Och hur ändrar det på vad jag såg på mitt jobb? Jag sa ingenstans att enbart homosexuella män sprider hiv, delade bara med mig av det hemska jag sett andra utsatta för på jobbet för några år sedan, då det berörde ämnet Amor pratat om (så kallade heteromän som ligger med homosexuella män och sårar sin fru).

            Millie: Min kommentar var absolut inte menad som kritik mot dig. Ville bara upplysa om hur verkligheten ser ut eftersom många fortfarande tror att hiv är en bög-pest när det i själva verket är en heteropest som drabbar kvinnor som har sex med män.

    Den som går in i en relation eller äktenskap och lovar trohet och lojalitet, är den som ensam ansvarar för att hålla det löftet till sin partner. En utomstående människa har inget med det att göra.

      Exakt så!

    Mitt ex var otrogen med en ur mitt kompisgäng. Där var båda att skylla, för båda borde ha velat mitt (och barnen jag och exet har gemensamt) bästa, såsom vänner och partners förväntas. Nu var det en tredje part som söp mitt ex under bordet, men vad fan. Man är full, fullare, medvetslös, inte full, fullare, otrogen. Idag har jag varken kvar exet eller kompisgänget (som tog vännens sida…) , och jag kunde inte vara lyckligare. Det var för jävligt medan det pågick, men jag kom ut på andra sidan som en bättre människa.

    Som singelkvinna och hetero raggar jag aldrig på upptagna män (jag raggar inte öht längre men…). Det som förvånar mig mycket, är att det VÄLDIGT ofta, faktiskt nästan alltid, är upptagna män som raggar på MIG. Jag tror att detta gäller för de flesta singelkvinnor – det är ju inte så att vi utstuderat VÄLJER UT stackars gifta män som vi sen tvingar till sex under knivhot. Väldigt många heteromän undanhåller dessutom att de redan är upptagna för annars får de ju sällan ligga. Den mesta otroheten som jag ser i min närhet mellan heterosexuella par, är den då båda parter redan är i relation, dvs upptagen heteroman ligger med upptagen heterokvinna.

      Instämmer! Har upprepade gånger blivit kontaktad och uppvaktad av upptagna män i olika åldrar. Någon gång har jag blivit frestad. Men min uppfattning är att det främst är upptagna män som söker upp singlar, inte tvärtom.

        Upptagna heteromän söker upp både singlar och icke-singlar är min erfarenhet.
        Men deras heterokvinnor ägnar sig åt vansinnigt självbedrägeri och önsketänkande – de verkar tro att singelkvinnor kastar sig över deras oskyldiga och alldeles försvarslösa män. 🙂

          Fast jag har ju ögon själv att se med, varenda gång vi rör oss ute bland folk så är det minst en tjej/kvinna som känner att de måste flörta med min man och det mitt framför ögonen på mig. Han ser bra ut men uppfattar det inte själv och ser inte ens att de flörtar med honom/kastar långa blickar efter honom. När de inte får någon respons, vad tror de liksom!?!, så blänger de surt på mig.

            Han ser bra ut men uppfattar det inte själv….?
            Självbedrägeri och önsketänkande från din sida, tror jag. När inte du är med så…. Sorry men så funkar de flesta män.

      Exakt!! Männen är ju kapabla att 1. säga nej om de inte är intresserade av någon som raggar på dom och 2. inte söka upp kvinnor i det syftet om de är i en monogam relation.

        Javisst. Sen är det fortfarande så att heteromän, oftare än dito kvinnor, tar initiativ till flört och sex. Heteromännen raggar (vill förföra och lägga under sig sina kvinnliga byten :)). Heteromännen är nästan alltid aktiva i att ta kontakt med kvinnor. Sällan tvärtom.

    Är det analsexmanin som gör att männen gör sådär kanske? Många som klagar på att deras kvinnor inte ställer upp på det. Eller har manin kommit av att de flesta män ändå dras till sin egen sort men vägrar erkänna det? Som hur vanligt det är med analrape i fängelser, hade de inte tänt minsta lilla på det så hade de väl inte gjort det? Undrar om alla män är hemligt bög men för macho för att erkänna det? Det är väl ändå där de har sin gpunkt…

      Analsexfixeringen bland män beror helt klart på att de biologiskt är, om inte gay, så åtminstone bisexuella. Jag är helt övertygad om, att om inte män hindrades av den utbredda, skapade homofobin i samhället så skulle de ge sig på varandra sexuellt i mycket större utsträckning än vad de gör idag. Det finns alltså en god anledning att fortsätta sprida homofobin i samhället. 😉 För tänk om våldtäkterna skulle börja drabba män i lika stor utsträckning som de drabbar kvinnor och barn? Prostatan är ju som sagt män g-punkt, sitter i stjärten och ger många män stor sexuell njutning då den stimuleras.

    Been there, Done that – jag hade sex med en kollega, jag visste att han var gift (jag var singel) men ärligt, det var hans val och hans ansvar…inte mitt!
    Jag har inte stått i ngn kyrka och lovat hans fri evig trohet!

      Fy fan vad vidrigt.

        Håller med anonym 13:54. Så jävla vidrigt av snubben att ligga med sin kollega fastän han var gift.

      Nej det har du rätt i. Du har inga skyldigheter. Men moral då? Samvete? Den som är otrogen mot sin partner är den som felat och där ansvaret ligger, men det är ändå vidrigt att du gick med på det trots att du visste 🙁

        Varför skulle hon ha dåligt samvete – hon har ju inte valt att stå i kyrkan och lovat någon evig trohet och lojalitet men sedan svikit. Vad är det för moral du menar att hon skulle sakna?

    Vet man om att personen är upptagen, anser jag att ens moraliska kompass borde peka bort från situationen.
    Fine absolut, du gör tekniskt sett inget fel. Men du är aktivt delaktig i en situation som kommer såra den partnen något så fruktansvärt.

    Vet man inte om det så, fine, vet du så: nej, det är fanemej fel oavsett hur känd du är.

    Förövrigt, varför skulle det vara mer ok att han ligger med straighta killar i ett förhållande för att han är känd? eller har jag missförstått något?

    🙂

      Han menar att straighta killar inte kommer att berätta något då de också vill hålla det hemligt. Så förstod jag det.

    Jag tycker att din frågeställning är fel. I stället för ”vems fel är det att någon ligger med en upptagen person?” kanske frågan bör vara ”vems fel är det att en upptagen person ligger med någon annan än sin partner?”.

      +++++

    Det kallas ”män som har sex med män.” Personer som identifierar sig som män som har sex med andra män men är inte nödvändigtvis gay eller bi. Väletablerad målgrupp inom RFSU och andra verksamma som arbetar med sexual hälsa.

    Det största ansvaret ligger självklart på den som är upptagen. En kompis till mig strulade runt med en kille som hon inte hade någon aning om var i ett förhållande och när hon fick reda på det bröt hon kontakten direkt, trots att han försökte få tag på henne efter det.
    Men, jag har varit med om att tjejer flörtat och tagit kontakt med min kille trots att de vetat om att han varit i förhållande. Och det tycker jag är äckligt och fel.

      Hela ansvaret ligger på den som är upptagen.

        Absolut att ansvaret ligger på den som är otrogen. Men det är ändå äckligt att gå med på det om man vet. Riktigt äckligt.

        Blir fan ledsen på alla som som avsäger sig sitt ansvar och ba ”ansvaret ligger på den som är otrogen”. Ja det stämmer men vet ni vad moral och empati är? Är allt okej så länge ni inte har ansvar? Tjejkompisars killar, främmande tjejers killar, vilka är okej?

          Ser inget äckligt i nåt annat än den otrognes beteende i så fall. Den hen är otrogen med är inte ett dugg äcklig – varför skulle hen vara det? Om inte den också har en relation förstås, vilket verkar rätt vanligt för övrigt…

            Det är äckligt att ligga med någon och veta att denne har fru/man även om ansvaret ligger hos den som är otrogen. Om du ser det på det sättet så antar jag att du inte ser några som helst problem med att ligga med dina tjejkompisars killar (om du nu är singel alltså). Hoppas verkligen inte att du är en av mina vänner ?

              En singel som inte har lovat vare sig trohet eller lojalitet till någon annan människa är förstås inte äcklig eller omoralisk på något sätt, bara för att någon väljer att vara otrogen mot sin partner med denne singel. Den singeln kanske aldrig skulle kunna tänka sig att själv vara otrogen mot en ev framtida partner. Den kanske heller aldrig skulle ligga med tjejkompisars killar (vad det nu har med saken att göra…?).

                Jo, självklart är det omoraliskt. Man gör det väldigt lätt för sig om man anser att man aldrig har något eget ansvar bara för att den man väljer att ligga med är ett ÄNNU större svin. Som älskare/älskarinna är man fullt medveten om att ens liggande riskerar att såra en annan person (om än en främling) djupt, även om ditt ligg självklart är den som är högst ansvarig. Tänker att det är lite samma sak som om du väljer att köpa massa stöldgods , nej det är inte du som har stulit från någon annan men du medverkar till att saker stjäls och för det har du också ett ansvar.

                  På vilket sätt medverkar älskaren/älskarinnan till att den otrogne väljer att vara otrogen mot sin partner, menar du?

                  Om man är medveten om att den man ligger har en partner som inte känner till otroheten medverkar man till att en människa skadas. Ansvaret ligger hos den som lovat trohet, men ens samvete och moraliska kompass borde säga ifrån om man inte är helt känslokall.

        Ja, och min kille har tagit det ansvaret och sagt att han är upptagen. Ändå har vissa tjejer fortsatt. Känns som om de tycker att det är en tävling på något vis.

    Har väldigt svårt att tro att det är hetromän, jag själv är hetro och skulle aldrig någonsin vilja göra nått med en tjej, blir äcklad av bara tanken på att ha sex med en tjej. jag tänder inte det minsta på tjejer för jag är ju hetro. killar som har sex med killar men som kallar sig hetro är inte hetro dom är bisexuella annars hade dom inte velat ha sex med andra killar.

      Det är inte upp till dig att tilldela folk en sexualitet, ditt kommentar är så sjukt okunnig och arrogant.

    100% partnerns fel. även om en annan kvinna skulle göra allt för att försöka få min man i säng och ta exakt alla initiativ så hade jag endast blameat min man. Men hade uppskattat om hon hade berättat det för mig (om hon vetat om mig) .

    I den bästa av världar är det väl så att ingen någonsin är otrogen, och att ingen någonsin beter sig omoraliskt. Men är det verkligen så svartvitt? Nja. Särskilt inte om känslor är inblandade. Jag tycker hur som helst att den som är otrogen bär ansvaret.

    Jag förstår inte riktigt varför man bara måste tycka att det är en av personerna som gör fel? Självklart är 100 % den otrognes eget ansvar och den personen som i högst grad svikit sin partner. Ursäkter som att ”bli lockad till det” osv håller inte för fem öre. Däremot är den som väljer att ligga med en upptagen partner som man vet vilseleder och riskerar att djupt såra sin partner också 100 % ansvarig för sina egna handlingar. Det ÄR moraliskt förkastligt att inleda en relation med en upptagen man/kvinna. Självklart är det värre att svika en person man älskar än en främling, men det är jävligt fult att skita i/riskera att djupt såra en främling också…

      Men det är inte älskaren/älskarinnan som sårar någon. Det finns inget moraliskt ansvar där av den anledningen. Den enda som sårar någon, är den som har lovat sin partner lojalitet och trohet och inte håller sitt löfte.

        Jo, både sårar såklart. Det tror jag alla som själv har varit med om eller känner någon som har varit med om otrohet inser. Tycker att det är helt fel att totalt lägga från sig allt eget ansvar för att vara en bra medmänniska för att den man ligger med är ett ännu större svin. Partnerns svek och moraliska uselhet är såklart 100 gånger värre, men att välja att vara älskare/älskarinna innebär fortfarande att du har samvete nog att totalt skita i skadan som ditt liggande orsakar en annan människa. Hade själv aldrig kunnat leva med vetskapen…

          Om en kvinna har så lite tillit till sin mans lojalitet och trohet, att hon kräver att andra kvinnor ska hjälpa hennes man att vara trogen så ska man nog satsa på ett annat förhållande.

            Förstår inte ditt resonemang om tillit eftersom otrohet sker i det fördolda. Tror (oftast) inte kvinnan vars man är otrogen är medveten om/misstänker att att han är otrogen? Har heller aldrig sagt att ”den andra kvinnan” är ansvarig, men håller fast vid att det är omoraliskt/känslokallt att medverka till att en annan person såras. Ungefär på samma sätt som om man medvetet köper stöldgods, det är bara tjuven som är ansvarig för själva stölden men det är alltjämt omoraliskt att medverka till sådant som skadar andra.

    Träffade min man via jobbet och han var då i en relation. Vi diskuterade med varandra hur vi kände och han avslutade sin relation innan det hände något mer än vänskapligt mellan oss. Är stolt över det idag, att vår relation inte började smutsigt ( även om såklart den andra kvinnan blev ledsen, men tycker vi skötte våra känslor på ett värdigt sätt) och vi har nu varit gifta i två år.
    Otrohet är vidrigt och går att undvika även om man har starka känslor för någon. Känslor går inte styrka men hur man hanterar dem kan man bestämma.

    Då är man ju inte straight nånstans haha om msn tänder på snubbar och kan genomföra en sexuell akt så är man ju INTE straight.

    Det är alltid den otrognas fel (det är ju hen som har ert löfte till någon)
    Men är man en schysst människa och känner till att hen har en relation, då ligger man inte med personen. Har hänt mig som straight tjej att män raggar på mig fastän jag vet att dem har tjej och jag har besvarat det med och skälla ut dem. Äcklen

    HeLLo alla, jag heter Catherine Flores och jag är en av de personer som har gynnats av den stora Wadada Love Spell. Den stora Wadada. Wadada uppträdde mitt i mitt liv när allt hopp var förlorat. Jag gav upp på livet och tyckte att det bästa sättet att bota mitt brutna hjärta var att ta mitt liv efter att jag försökte återförena flera processer med min man som dumpade mig efter två år av vårt äktenskap för en annan dam men ingen av mina ansträngningar fungerade. Jag bestämde mig för att fortsätta med min självmordsplan innan en underlig ande kom över mig som ett regn och tjänat mig att söka på nätet. Efter att ha sett så många samtal om The Great Wadada sökte jag motvilligt och hittade fantastiska vittnesmål och rekommendationer om honom som uppmuntrade mig att kontakta honom via hans email. Han svarade och bad mig att torka bort mina tårar och sluta någon handling för att ta mitt liv; Han sa att mitt fall är lösligt efter att ha hört hans Oracle. Tja, här är jag idag tacka The Great Wadada för att rädda mitt liv och återföra min man. Vi är så glada idag och lyckligare än vi någonsin varit. Han hjälpte mig också att stoppa mitt hjärtproblem. Jag är så tacksam för att vara bland de människor som delar detta vittnesbörd. Kontakta honom på detta E-mail: thegreatwadada172@gmail.com

    Kontakta honom för följande och se det stora arbetet av The.Great Wadada

    (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    {2} Om du söker ett jobb
    (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
    (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik.
    (7) du vill bli gift stavar
    (8) Ta bort sjukdom från din kropp
    (9) Business Spell
    (10) Ta tillbaka förlorad kärlek
     (11) Du vill att din man alltid ska ligga i sängen
    (12) Du vill att din man aldrig ska ha ögon på andra kvinnor utom för dig
    (13) Du vill leva utöver människans fantasi)
    Och förlorade mer ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.