En adlinkfri zon

Konsumtionen är hög på sociala medier och fyller folk inte år så gifter de sig eller spontantshoppar, unnar sig eller vd tusan man nu vill kalla det och jag har samlat några av mina favoriters senaste fynd här i vad jag valt att kalla för ett ”adlinkfritt” inlägg. 
När ni klickar på en länk så hamnar ni ingen annanstans än på hemsidan där produkten finns att köpa, nothing more, nothing less.
Jag vet att vissa av er avskyr adlinks med en passion till och med jag har svårt för att förstå, men eftersom ni är mina läsare och de som ansvarar för att jag får betalt varje månad så är så klart er vilja min lag. 🙂
Så besök mig nu tillräckligt mycket nu så att jag ska slippa peta in adlinks på alltifrån kattsand till kokosbollar i mina inlägg! 🙂 Jag kanske också vill köpa mig ett 30 miljoners-hus med sjötomt och fjörton badrum till mina katter?

So here goes!
Sandra Beijer fyllde år för några veckor sedan med firade av sin familj förra veckan. Till skillnad från förra året när hon fick en Gucci-väska så var paketen betydligt mindre i år, och ni vet ju vad små paket betyder!!! *Nä, snuskhumrar! Inte små paket, små….*
Det betyder SMYCKEN! Diamonds are a girls best friend ni vet…

Sandra fick två olika paket med smycken – det första innehöll ett par dubbel-hoops från Chloe som kostar 3 792 kr och finns HÄR. (Still – no adlink)
Det andra paketet innehöll lite mindre örhängen från Loren Stewart med en sten och kedja som är stört omöjliga att hitta så vill ni ha dem så får ni fråga Sandras familj.. 🙂

Engla publicerade av någon anledning en bild på en väska som hon köpte för ett år sedan – hon kanske hade torka på inspirationsfronten, vad vet jag – och den är ju en sån däringa ”desajnörväska” som helst ska stå placerad i en platsbyggd bokhylla från Style By Lojs – ni som vet, vet..ni andra kan klicka här. 
Men…kanske ser ni den här och tänker att det där måste vara det vackraste som skådats på denna blogg sedan Tjocka Hetsätarkatten gjorde entré där i början av 2016 så kommer jag ge dig två val.
1. Den äkta, som har en prislapp som gör att du kanske gör bäst i att lämna den hemma i bokhyllan – som du hittar HÄR för €1290. Eller..
2. Den inspirerade ”kopian” – som finns HÄR att köpa för 90 kr i svart skinn online eller i alla möjliga färger i butik. 
3. Ja, sen finns det ju även piratkopior men de tänker jag fan inte länka till så ni får nöja er med dessa två alternativ.

Forniskan har införskaffat en ny väska från Zara som lite ser ut som en blandningen mellan en svampkorg och analkulor. Mmmm….trendigt OCH mysigt! 🙂
Den finns att lägga vantarna på just i detta nu och ni hittar den HÄR.
399 kr kostar underverket.

Blondinbella verkar ha lite problem med att sälja sitt hus på Klotmurklevägen så är du sugen på att spontanshoppa ett fd gult hus där grannar som tagna ur Vänner eller Sex and the city ingår – look no further! Du hittar det HÄR.
Det verkar inte så bra för mäklaren eftersom det utannonserats ytterligare en visning så pruta på!

Kenza har haft på sig smycken av snäckor och guld de senaste veckorna som kommer från företaget Mayol. 
Personligen fick jag krupp redan när Janni hade en fotlänk i form av snäckor som bara fick mig att tänka på Vänner och när Monica och Chandler kom hem från sin bröllopsresa, men det verkar vara många som gillar dem så here goes.
Halsbandet finns HÄR och kostar 232 kr och armbandet finns HÄR för 158 kr.

Innan jag lägger flera timmar på det här inlägget – gillar ni upplägget och vill ni se fler eller är det bläääää?
Lämna en kommentar! 🙂

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blääää isf. Orkar inte läsa ditt meningslösa och milslånga ordbajseri om…ingenting.

   Vaknat på fel sida idag?

    Tydligen orkade inte du heller läsa hela inlägget, men Camilla bad om att få veta vad vi tycker om den här typen av inlägg. Om vi vill ha flera eller om vi tyckte det var blääää.

    Så, återgå till att försvara någon som behöver din hjälp ist.

     Det var kanske ”ditt meningslösa och milslånga ordbajseri ” som kl 09:11 reagerade på.

     Finns ju trevligare sätt. Tex ett enklet blä.

     Tycker att det hade räckt med blää, tyckte resten bara var elakt.

      Bra, då vet vi vad tycker.

    Man behöver inte ha vaknat för fel sida för att inte orka läsa denna typen av inlägg. Jag känner mig glad idag men orkar inte heller med denna typen av inlägg, totalt ointressanta. Gillar inte när camcam ska försöka vara lite rolig och när hon skriver märkliga poänglösa inlägg. (Och ja, hon bad om kritik)

     Du ’orkar’ inte läsa inlägget men orkar skriva en lång kommentar om det…

      Ja? Hon frågade vad vi tycker om denna typen av inlägg och jag svarade att jag inte orkar läsa igenom dem. Men självklart betyder det inte att jag inte orkar göra någonting 😅 jag orkar skriva långa kommentarer och göra en massa saker.

   O de var du tvungen att kommentera? Var
   Inte så tycken

    Men CamCam frågade ju uttryckligen ”gillar ni upplägget och vill ni se fler eller är det bläääää?” så det var väl inte så orimligt svar?

   Jag förstår ingenting, inlägget heter ”En adlinkfri zoon” och riktar sig till läsare som avskyr adlink, och går ut på att du sedan samlar blogginlägg som handlar om konsumtion och lägger upp massvis med adlinks? Missade jag poängen här?? Vem får betalt om vi klickar på dessa, du eller bloggaren? Nej tack till detta, det var varken tydligt, kul eller intressant. :/

    Du fattar inte poängen med adlinks med andra ord. Det Camilla lagt upp är bara heeeelt vanliga länkar! Ingen får betalt.

     Exakt. För att någon ska få betalt så måste länken gå via ett adlink-nätverk, typ adviral eller liknande. Det är STOR skillnad på adlinks och länkar.

      Fast det verkar som en del influencers använder uttrycket adlink även när de länkar direkt till ett företag (alltså inte fallet med affiliatelänkar).
      Jag har en känsla av att många tänker att skriver man adlink är det samma sak som en reklammärkning.
      Men detta är något som influencers själva kommit på (precis som det där med att man måste ha avtal och få betalt för att något ska anses som reklam).
      Nej, adlink betyder inte samma som en reklammärkning men man ser nu för tiden lika ofta brott mot detta som mot det mantra som ofta upprepades i Gossip Girl nämligen ”Tights are not pants” 🙂

  👎🏻

  Undra om Bella kommer nämna den extra visningen. Det kan inte vara kul när huset inte tog den snabba vänsterfilen, som någon skrev…

   Är det där Bellas hus?
   Och folk skriver om att det hon köpt är fult – det på bilden här är ju anskrämligt!

    Vad är så väldigt fult med huset på bilden? Själv ser jag bara ett hus. Varken jättesnyggt eller jättefult.

     Proportionerna är ju totalt off, ett gigantiskt tak (i tegelimiterande plåt…eeh), små och få fönster – måste ju vara jättemörkt där inne – supermärkligt entréparti inklämt under takkanten.
     Ser folk verkligen inte skillnad på den sorts hus det här försöker efterlikna, med brutet tak och lyfta takkupor, och det här paddpladasket till pastisch?

      Jag vet inte om jag håller med dig. Tycker varken att taket eller entren sticker ut som fult eller oproportionerligt. Tror inte heller att det nödvändigtvis är mörkt där inne på grund av fönstrens små (?) storlek. Beror ju mycket på färgval inomhus om ett rum uppfattas som mörkt. För så små är ju inte fönstren att solljuset inte kommer in. Men jag har inte sett huset mer än på denna bild heller. Tycker dock inte att det sticker ut som fult.

       Obs, nej jag är varken husets mäklare eller i någon typ av relation till bella. Blev bara intresserad av vad någon tyckte var anskrämligt med ett för mig rätt vanligt hus.

        Det som jag fascinerades av i alla fall var att man valt att sätta en markis på väggen i barnens rum. Väldigt märklig inredningsdetalj. Undrar hur resonemangen gick innan det skedde.

       Var tvungen att kolla eftersom huset verkligen ser märkligt ut. Är arkitekt (inte i Sverige, men vet att motsvarande krav finns också där) och räknade snabbt ut att inget av rummen uppe har tillräckligt stor fönsterglasarea i förhållande till golvarea. I det land jag arbetar (Skandinavien) hade inte dessa rum fått kallas uppehållsrum utan ’biarea’ etc. Gästrummet nere håller troligen för kraven på dagsljus, likaså antagligen ’sällskapsrummet’.
       Sedan är det väl en mäklaraddition som skett när det står att detta är en 7-rummare.
       Då har man räknat tre sovrum som inte lever upp till krav på dagsljus, (men ok det är ju fortsatt ’rum’ – hade dock inte fått säljas som det i landet jag arbetar), en walk-in-closet, en trapphall (också dessa med för lite dagsljus) samt sällskapsrum nere som ju kan vara ok men är ett gränsfall när köket inte har egen matplats.
       Vet inte hur golvarea beräknats i annonsen, men om jag var aspirant på detta hus hade jag dubbelkollat och mätt, eftersom golv under taklutning inte räknas på samma sätt som vid full takhöjd – det är alltså inte golvets totala area i detta hus som är försäljningsbar area.
       Arkitektoniskt är ju detta hus ett magplask, men kan kanske fungera helt pragmatiskt för någon som inte har alltför höga krav till varken exteriört uttryck eller rumskänsla (eller dagsljus…).

        Och? Att vara arkitekt borgar inte direkt för god smak, varken Hammarby sjöstad, Stadshagen eller hagastaden är skönheter med harmonisk byggnad, snarare lekplatser för rika ekonomer utan smak.

        Det är ett 70-tals hus, det lever inte upp till moderna byggstandarder, det gjorde inte heller den sekelskiftesvilla jag är uppvuxen i, på tok för dragit med för små badrum och där vi var tvungna att återgå till att elda med kakelugnar och kaminer som primär uppvärmning för att få en lämplig luftfuktighet inomhus.

         Edit låtsasrika ekonomer.

         Utan att prata smak och harmoni så är det ett faktum att flertalet rum i detta hus inte hade fått kallas ’sovrum’ eller ’vardagsrum’ eller annan form av ’-rum’ som pekar på att människor ska uppehålla sig där över tid om det såldes i det land där jag arbetar. Kan ju vara intressant för eventuell spekulant att veta. Tänker också att antalet kvadratmeter som reellt räknas in som boarea vs golvarea är av vikt, påverkar ju kvadratmeterpriset tex. Att det finns andra byggnader som inte lever upp till kraven gör väl inte detta hus bättre?
         Du har rätt i att min bedömning av huset rent estetiskt inte spelar så stor roll, det viktigaste är ju att de som köper gillar det. Däremot ser ett tränat öga direkt vilka pastischer, nödlösningar och proportioner som kraschlandat här.
         Din bedömning av vissa nyetablerade områden som ’lekplatser för rika ekonomer utan smak’ är även den tyvärr ofta korrekt. Ofta är det enkelt att se vilka av arkitekternas visioner som fått stryka på foten under processen.

         Även KTHs nya hus för arkitekturutbildningen suger, seriöst, vad är visionen med att spränga in en rostig cylinder bredvid KTHs absolut äldsta delar från tidigt 1900-tal? Det stör mig varje morgon när jag passerar.

         Kan erkänna att jag inte heller tycker huset är så snyggt, men vi kan inte börja riva alla 70-tals hus, utan köper man ett 70-tals hus så vet man antagligen att fönstren kommer vara små och det är en lägre takhöjd.

         Att heta Milly borgar inte heller för god smak…

         Deva : absolut håller definitivt med.

        Bellas hus (och hela småhusområdet Gångsätra) är tillkommet i mitten av 70-talet då man som ett resultat av oljekrisen började bygga med energibesparing och isolering som främsta målsättning. Fönsterytorna och rumsvolymen minskades med tanke på energiförbrukningen.
        Jag är övertygad om att husen uppfyllde normerna när de byggdes och att man inte behöver betrakta dem som rivningsobjekt nu dryga 40 år senare. Men visst är det trevligare med stora glaspartier som släpper in ljus i vårt solfattiga land! Det verkar Bella ha upptäckt genom köpet på Elfvik.

       Svar i modd – har räknat på dagsljus. Inget av rummen uppe lever upp till kraven i det land jag arbetar som arkitekt.

        Huset är ju från 70-talet om jag inte minns fel och de moderna kraven på dagsljus samt ventilation uppfylls ju inte alltid i den typen av hus så det stämmer nog även i Sverige att huset inte skulle byggas så 2018. 🙂

        Ok. Jag ifrågasätter inte alls att det kan stämma. Menade bara att det inte var något jag reagerade på när jag såg huset. Men vi ser säkert med olika ögon du och jag då jag aldrig arbetat som arkitekt 😊

         Nej, men du har rätt i att det (tyvärr) är ett rätt vanligt hus. Tror det är en av anledningarna till att folk inte ens ser att det inte är särskilt bra. Ingen skulle liksom acceptera motsvarande designkollaps om det gällde köp av ny bil, skor, kaffebryggare, jacka etc.
         Det här går liksom att sälja som ’hus’, till och med att folk kan tycka det är tjusigt eftersom det har vissa referenser till klassiska svenska hus (brutet tak, takkupor etc.), men som i det här fallet sedan är simplifierade till oigenkännlighet.

        En fråga då gällande dagsljus. I Sverige har vi väl små fönster traditionellt för att isolera mot kyla? Precis som att det i varma länder är små fönster och tjocka väggar för att hålla huset svalt.
        Intressant om du jobbar i Norge eller Danmark om det är i Skandinavien och inte i Sverige? Man måste ju få sälja gamla hus.

      Kan ingenting om hus men har alltid upplevt att nåt med den där kåken är estetiskt fel, som en oproportionelig mörk skokartong. Uttrycket ”paddpladask” var dock fantastiskt! Tack för den ❤

       Jag tror inte man köper hus i det området för att huset i sig är ett drömhus. Det är området/läget man vill åt. Bekvämt pendlingsavstånd och tryggt för barnen. Så om det tar tid att få det sålt eller inte har nog med bostadsmarknaden i stort att göra.

        Ja, ingen köper ett hus i Gångsätra för att bo där resten av livet. Det är ett område man köper in sig i för att komma till Lidingö och få del av prisuppgången där. Målsättningen är självklart att klättra vidare på bostadsstegen.
        Och prisnivåer på 11-12 mkr är faktiskt instegspriser för hus på Lidingö. 11 mkr är för övrigt genomsnittspriset 2018 för sålda villor på Lidingö (en ökning från 8 mkr 2013).

       Ja, det ser ut som om någon tagit en klassisk ’sörgårdsvilla’ (à la https://www.byggahus.se/sites/default/files/styles/node_image/public/bytatak_top.jpg?itok=wwMB-NJg ), slitit ut originalfönstren med spröjs och allt och sedan tryckt ihop det hela till ca 70% av ursprungshöjden så att fasad och fönster får ett ’platt’, tungt och horisontalt uttryck i stället för spänstig vertikalitet. Och vill man ha plåttak är det väl bättre med ett riktigt, som ser ut som plåt, i stället för simpel tegelimitation:
       http://www.nytstaaltag.dk/250-thickbox_default/plannja-trend-475-staaltag.jpg
       Så mycket snyggare!

      Amen och halleluja – spot on!

   Rätt normalt på Lidingö, långa säljtider, bara kolla hur länge de villor det budas på legat på hemnet. Så inte speciellt för detta hus alls. Möjligen är det ett stort minus att våtutrymmena saknar kvalitetsdokument. Gissar svartjobb och det blir inte roligt om vattenskada uppstår. Hafsig renovering iaf, det konstateras lösa plattor i köksdelen t ex och cement i någon golvbrunn.

    Tror inte hon nöjer sig med rätt normala säljtider, garanterat hade hon räknat med att få berätta om en snabb spektakulär budgivning

    Väldigt intressant. Jag tror huset är svårsålt. Inte så speciellt, finns finare liknande hus för bättre priser. Intressant också att Isabella inte behöver sälja först. Är banken så säkra på hennes inkomster och att huset går för så mycket?

   Nej, nej. Hon är ju numera också expert på hur man köper hus, finfina tips i bloggen,men säger inte ett ord om hur man säljer hus. Förvånad, inte ett dugg. Jag tycker hon ska ta till sig Stordalens ord: I en förhandling ska båda parter känna sig nöjda.

   Men nu blir det ännu flera klicks på huset och då kan hon snart skryta med att ha de mest klickade huset. Säkert något hon kommer tolka positivt.

    Mycket klick, men ingen vill köpa. Ser inte bra ut om jag inte visste vem som haft huset tidigare eller det var jävligt speciellt

  Ointressant, poänglöst och svamligt.

  //Moa

  Det här var inte min kopp te 😊

   Inte min heller. ☺️

  Konsumtion känns sååå 2017 så avstår gärna från fler inlägg av den här typen.

   Förstår inte heller – varför upprepa det MINST intressanta ur diverse bloggar? Det man mest vill skrolla förbi..?

  👍

  Under bilden på Fornis väska skriver hon såhär om sin kille: ”Plockade upp min älskling på hans kontor och tvingade honom hålla mig i handen (hatar era killar också det?).”
  Blir nyfiken, är det vanligt att killar inte vill hålla hand? Jag har inte dejtat eller haft förhållande med någon kille som inte velat det, snarare tvärtom, och känner inte alls igen fenomenet.

   Mitt ex var inte superförtjust i det. Har själv insett att det ser fruktansvärt fånigt ut så i mitt nästa förhållande kommer jag nog inte ta något initiativ till offentligt handhålleri

   Jag är inte kille men tycker inte om att hålla hand. Vissa som jag dejtat har varit likadana andra har velat hålla hand. Jag tycker att det känns konstlat att gå runt och hålla i någons hand. Jag svänger hellre naturligt på armarna när jag strosar runt😊

   Det varierar nog 🙂 min pojkvän tycker att det är mysigt att hålla hand. Men alla tycker ju inte så.

   Alla killar jag har dejtat har velat/tagit initiativ till att hålla hand, likaså de flesta av mina vänners pojkvänner/män (har typ två bekanta vars pojkvänner inte gillar det). Själv tycker jag att det är mysigt och hade tyckt det var tråkigt/jobbigt om min man inte velat hålla hand, men smaken är som baken!

    Exakt samma här. 🙂

   Tror inte det skulle vara speciellt vanligt bland just killar. Min vill alltid hålla hand när vi är ute, och går spontant runt till andra sidan när jag måste flytta över handväskan till andra handen eftersom jag bär runt på för mycket skit. Lite gulligt, för det mesta.

   Jag tyckt verkligen inte om att hålla handen, ligga sked, bli kallad för älskling & sådant som man ”ska” tycka om i ett förhållande.. Jag får lite panik av att se hur folk blir så mysiga med sin partner offentligt, självklart så ska man visa att man älskar varandra men för mig gör man inte det genom att gulligulla offentligt. För mig räcker det fint med ögonkontakt, roliga samtal/stunder, och smeknamn som är personliga. Jag vet vad jag delar med min respektive och det behöver inte alla andra veta, vi är säkra på vårt förhållande & jag är så trött på hur folk kan kommentera på middagar ”meeeeen, du har inte gett hen en puss på HELA tiden! Ge hen en puss!” eller folk som anser att ”när den rätta dyker upp kommer man att vilja allt det där”. Nej, vi är alla olika och jag är glad för jag hittat någon som delar mina tankar/åsikter😊

    I vissa förhållanden jag känner till, är hålla-handen ett sätt att markera äganderätt.

    Jag känner precis samma!

    +1
    Har en vän som ropar älskling till sin make när vi är ute offentligt. Cringe deluxe. Låter så konstlat och som att de försöker övertyga andra att de faktiskt är kära.

     😂 det gör jag, jag kallar han för älskling ute offentligt och ibland råkar jag kalla han Pappa i det offentliga 😅han heter ju pappa hemma så hemma är det ju inga konstigeter, cringea hur mycket du vill 😊 för oss är det inte konstlat alls, känns konstigt o kalla han för hans namn när han hetat älskling eller pappa typ hela vårat förhållande. (Pappa pga av att vi har barn ihop o han heter ju pappa för dom inte av någon annan kinky anledning) 😅

    Sjukt med kommentarer om att man inte pussas ”tillräckligt”?! :O Alla har väl sina saker man inte vill göra offentligt med sin partner, jag är sjukt obekväm med kyssar och hångel offentligt. 🤢 Handhållning går bra 😅

   Med mitt ex höll jag alltid handen, vi var nykära jämt pga distansförhållande så när vi väl sågs så ville vi ha så mycket kroppskontakt som möjligt. Nu efter flera år med vardag med min man och barn så känns det mer naturligt att ha lite distans. Vi är alltid nära så att hålla handen påväg till veckohandlingen känns bara så långt borta. På dejtkvällar kan vi fortfarande hålla handen ibland 😊

   Min pojkvän håller gärna min hand och tar oftast iniativet till det, han liksom tar tag i den direkt.

   Ääääääälskar att hålla hand, tycker det är typ det mysigaste som finns. Min syster är likadan, går vi på stan ihop kan vi lätt hålla varandra i handen ibland bara för att det är mysigt. Har hänt flera gånger att folk misstagit oss som ett par dock haha men vad gör det. Min pojkvän är också ett handhållar-fan turligt nog, vi håller alltid handen såväl på stan som i soffan framför tv:n

   Min kille älskar det I suppose. Vill ständigt göra det haha. Jag tycker också det är mysigt/kommer naturligt i perioder men ibland vill jag bara gå med händerna fria 🙂 Överlag dock mysigt om man strosar runt, men har vi ett ”mål” att gå till så vill jag helt gå bestämt framåt med viftande armar

  Detta var helt ointressant för mig.

  8 pantbrev på typ 8-9 miljoner???

  Hur kommer det sig tro?

   Någon har tagit ut dessa pantbrev. Behöver inte alls vara Bella. Jag står i kast med att köpa ett hus, där det finns pantbrev på 70% av det jag kommer att ge för huset, trots att jag kommer att betala det kontant. Dessa pantbrev följer liksom bara med.

    Fast det är mycket otroligt att det inte är Bella då hon köpte för en lägre summa än det finns pantbrev på huset.

     Hon behövde kanske låna för att lösa ut Odd? Sa hon inte då att det var värderat till 12 miljoner, eller minns jag fel?

      Hon har tagit lån efter köpet därav att pantbreven ökat. Antagligen för renovering och att lösa ut ex:t.

    Bella skrev i bloggen att belåningsgraden var 60% på värderingen 11,5 mkr dvs knappt sju mkr i lån något år före skilsmässan.
    Verkar som Bella tog lån på ca två miljoner för att köpa ut Odd från hans andel. Värderingen i bodelningen var tydligen 12 mkr så Odd bör ha fått med sig ungefär två mkr sedan latent skatt på värdeökningen dragits bort.
    Ingen annan än Bella (och Odd) kan ha tagit ut pantbrev på nio mkr i fastigheten. När de köpte 2015 var det ett äldre par som sålde och de hade säkert inte pantbrev för nio mkr. Kostar en bra slant att ta ut pantbrev så det gör man inte för skojs skull.

     Du är en klippa, tack!

   Vad innebär pantbrev?

    Google is your friend.

  För mig var detta inlägg ointressant och tråkigt.

  Gillar upplägget .

   Jag med! Jag gillar dessa inlägg med lite av varje, info om många bloggare i ett.

  Tråkigt.

  Riktigt ointressant och svamligt. Hade kanske funkat om du haft en humor ala egoina och skrivit på ett roligt sätt, men det är väldigt få som klarar det.

   Egoina har ingen humor dock.

    Enligt mig har egoina en riktigt rolig humor 🙂 har läst hennes blogg flera år ju pga att hon är rolig och uttrycker sig väldigt fyndigt. Sällan jag tycker hennes texter är tråkiga.

  Tråkigt inlägg

  Helt ok inlägg men varför tog du bort min kommentar ang Felicia Bergström och hennes rasistiska uttalanden? Vill gärna se ett inlägg om hur folk faktiskt kan förändras till det bättre. Joakim lundell skrev också mycket i kommentarerna.

  Eller har hon skrivit till dig att inte lägga ut något? Känns lite skenheligt isf.

  Är F e l i c i a B e r g s t r ö m s namn på mod pga hennes Instagraminlägg eller? 🙄🙄

   Väldigt intressant hur vissa av dessa ”influencers” går att förlåta utan problem medan andra aldrig kommer undan.

   Och igen det vore intressant med ett inlägg där man bemöter att folk faktiskt kan ändra sig, eller om deras eventuella rasistiska förflutna alltid ska finnas kvar?

   Vad har hon kläckt ur sig?

    Det har hittats ett blogginlägg från 2010 på hennes blogg där hon kallar personalen på ett pizzaställe för sv*rtsk*llar då de inte kunde skillnaden på räksallad och vad jag antar är en skagenröra. Och avslutar inlägget med typ (obs ej direktciterat, kommer inte ihåg ordagrant) ”kommer man till Sverige måste man lära sig”. I inlägget framgår dock att de har beställt en räksallad men blir besvikna över att de inte fått skagenröra. På hennes senaste instagrampost finns inlägget.

     Och hennes namn hamnar i mod så jag antar att Felicia har bett Camilla att inte skriva om det.

      Nej då… det kommer…sitter i möte just nu…

       Ok! Ursäkta att jag tjatade men finns ingenting jag avskyr mer än censur så det var därför jag var så på.

        Ingen fara…jag är ganska svårcensurerad. =)

      Allt om detta finns på svenskabloggares.se det var jag som publicerade att Felicia uttalat sig rasistiskt tidigare.

     Jag gick in på hennes insta och kollade men gav upp då jag såg att majoriteten av kommentarerna var från en butt hurt jockiboi.

  Vet att de är fel forum men måste fråga om råd. Det är så att jag fick en jättebra ide efter nåt glas vin i lördags. (Blir för kreativ..) så nu är jag strandsatt 20 mil hemifrån. Hur fixar man pengar snabbt? Har 16 kr på kontot och ska på jobbintervju imorgon .. suck … behöver givetvis till tågbiljett för av ovan nämnda skäl tog jag ju inte bilen..

   Hur hamnade du 20 mil bort när du har en intervju i veckan?? Kanske ska lugna dig med alkoholen. I all välmening.

   Ring en vän.

   Vet du att har pengar på väg in och inte har betalningsanmärkningar eller nått går det väl att boka SJ via faktura numera, 14 dagar med Klarna. Bättre än oklara lån, om du inte har någon närstående som kan föra över pengar eller boka åt dig.

   Finns ju appar som typ taskrunner där man tar på sig enkla uppdrag mot betalning, men ska du vara någonstans imorrn verkar det lite vanskligt.

   Annars är ju tiggeri ännu inte olagligt, är det en kul story så skriv upp den på ett stort papper och sätt igång.

   Lifta? Kolla på sociala medier om någon du känner ska samma väg? Be släkting swischa dig pengar till tågbiljett? Kliv på tåget och göm dig på toaletten? Det finns många sätt att transportera sig.

   Längre kommentar i mod, men det viktigaste var att det går att boka SJ på faktura, bara välj det som alternativ vid betalning.

   Du måste låna pengar av nån du känner. Brukar du hamna i såna här knipor? Man kan gissa att dom inte är jättepigga på att hjälpa dig i så fall.

   Lite mer långsiktigt bör du fundera på om det är din alkoholkonsumtion som ställer till det för dig, eller om du har andra problem som du behöver få hjälp med.

   Du lånar pengar av någon i din familj eller vän och betalar tillbaka snarast. För 20 mil kan det inte vara dyrt. Var är du då om du inte är hemma, tog du in på lyxhotell? Låna av den du är hos?!
   Instämmer, låt bli alkohol. Låter som att det kanske var mer alkohol än ett glas vin…

    Givetvis var de mer än ett glas.. annars hade jag väl inte fått en sån här lysande ide från första början .. yes jag vet att jag borde lugna mig med % men det är tyvärr enda gången jag mår ”bra”… har ångestdämpande men dom håller mig bara ovan ytan, dom räcker inte när jobbiga saker händer

     Vad var det för idé?

     Börjar ditt riktiga namn på E förresten? En vän till mig befinner sig just nu i exakt samma situation.

     Hoppas det löser sig, och att du hittar något med mindre biverkningar som funkar för dig. Och lycka till med intervjun!

     Mina kommentarer hamnar i modd men börjar ditt namn på E?

     Har en nära vän som är i samma sits just nu.

      Men fråga din nära vän istället om hon skrivit här, istället för att försöka outa henne

  Engla tipsar själv om lookalikes Gucci väskor till pris av 599 sek. Så du lyckades bättre Camcam .😉👏
  Idag länkar hon till en väska från By Malene Birger från Nelly.com. det hon inte vill att vi ska glömma är att den väskan hon länkar fick hon som samarbete från Countrydreams.com nuförtiden är det inte många samarbeten med just Countrydreams de måste ha tröttnat på hennes sluta knep. Menar varför inte i så fall a-dlink de som egentligen sponsrat henne när de ändå säljer dessa kläder och accessoarer.

  Orkar inte se konsumtion här också… så nej, inte ett inlägg i min smak.

  OT Har allas vårt modeorakel aka Aliexpress Mr Maglic slagit igen sitt Flagship på Sergelgatan??

   Verkar så. På sin hemsida har de bara butiken i Malmö listad.

    Finns inte kvar i Mall of Scandinavia heller.

  CamCam kan du inte skriva om Paow-Felicia-gate? Som svenskabloggares skrivit om?

  Fullkomligt ointressant.

  Bläää

  Camcam. Varför tar du inte upp att Therese fått kritik för sitt Jotex-samarbete?

   vad för kritik? berätta mer 🙂

   Hon verkar ha raderat mkt av kritiken tyvärr… Var såg du den?

    Jag såg också ”kritiken” på hennes instagrambild. Ingen som kommenterade något olämpligt alls utan alla skrev iprincip ”samarbetet känns oseriöst när du redan nu bytt ut nästan allting som Jotex inrett med.” Löjligt av henne att radera istället för att bemöta kritiken på samma sakliga nivå. Hon säger ju i sin video att ”allt är såååå fint, men vi får se hur mycket jag och Anders tänker behålla.” Svårare än så är det väl inte?

     Det kanske är jotex som bett henne ta bort den typen av kommentarer då de ju faktiskt betalat för att få synas där

    Här kan du läsa en del av kritiken kring Jotexsamarbetet som hon inte heller bemöter senare. Hon brukar starta ett nytt inlägg istället.

    http://www.thereselindgren.se/2018/09/03/valpkurs/#comments

  Uppskattar att du tänker nytt med inläggen, men mera konsumtion är inget jag är intresserad av. Skippa gärna fler såna här inlägg.

  Fullkomligt OT men jag har ingen att fråga och det är en LIVSVIKTIG fråga (obs, kan finnas spår av ironi…). Kollade just på Britney Spears Instagram och hennes näst senaste inlägg, två filmklipp av henne på scen när hon dansar. Men….ser jag i syne eller hennes ”magrutor” påmålade….? Hon har två bruna streck vertikalt längs magen som ser ut att definiera muskler men verkar påmålade.

   Hon har kanske fått åla sig upp på scenen via nån rostig stege som gett de där spåren?

   Säkert. Inte sett henne, men body contouring är standard inom musik och tv/film. Lika fult och onaturligt som i ansiktet.

    Ja, man ser ju folk från andra vinklar än rakt framifrån och andra ljus än snett uppifrån och då framstår ju dessa ’skuggor’ som skit.

    Oj, lugn nu.

   Oj! Jag håller med, de ser verkligen ditsminkade ut, och inte särskilt diskret heller 😂

  Intressant att Bella stoltserade med att ha det mest besökta objektet på hemnet genom tiderna, är det inte lika coolt att ha det mest besökta objektet och ändå osålt? Mehehehehe

   Bra skryt: ”mitt hus är det som legat ute till försäljning längst i världshistorien, och då är jag ändå bara 27 år!”

    Haha!
    Jag tänker mig något som detta:
    ”Mitt hus är det som legat ute till försäljning längst i världshistorien, och då är jag ändå bara 27 år! Jag insåg tidigt att man måste äga processen för att kunna dra ut på den i åratal. Som tillexempel min husförsäljning. Snabbt ut med en annons med utgångspris rejält över snittpriset i området, utan våtrumscertifikat och med krav på köpare från ljuvlig vit överklass. Alltid vara den aktiva och uttala sig i media att man förväntar sig en höjning på minst en miljon till. Det vinner man på. Heja!”

     ’Har också rekord i antal husvisningar, samt antal annonsvisningar för människor som är totalt ointresserade av köp!’

     HUR kan man renovera badrum utan våtrumscertifikat?! Det är det dummaste man kan göra, badrum måste bara göras rätt! Hon som är så extremt kunnig i allt. Vad hände där liksom?

      Hon fick det gratis, antar jag, i ett reklamsamarbete.

      Hob köpte hus som 24 åring och antagligen var både hon och Odd naiva och litade på hantverkarna och tog ikte råd från tex föräldrar så som andra brukar göra.

      Bella var mest nöjd med att renoveringen av befintligt badrum plus ombyggnaden av toaletten intill till duschrum hade gått så snabbt. Att stressa igenom våtrumsjobb brukar sluta med att entreprenören kallar in obehöriga.
      Varken Odd eller Bella hade någon tidigare erfarenhet av att äga och renovera ett hus och de verkar inte heller ha förstått att kolla upp hur jobbet utfördes och av vem.

    Haha 😀

   Min brors hus var det mest visade på hemnet under en månad. De hade ändå sjukt svårt att sälja det.

  Kul att man får höra att man är ett jävla äckel som skammar folk som gör aborter, för att man blev så otroligt berörd av det foster som aborterades i vecka 18 och andades i en timme innan det dog. Och innan folk hoppar på mig så vill jag bara klargöra att jag är för aborter. Tidiga aborter eller aborter som måste utföras pga av risk för mammans hälsa eller pga bebisen inte är frisk. Men jag tycker det är så hemskt att man kan abortera ett barn hur som helst fram till vecka 18, för att man inte hade lust o skaffa ett barn just då. Och jag vet att dom flesta aborter görs tidigt. men nu pratar jag om dom få aborter som faktiskt görs sent. Jag tycker inte att ”jag vill inte ha ett barn just nu” är skäl nog till att få göra abort så sent. Och det är alltid liberala ”människorättskämpar” som argumenterar för denna ”rättighet” och jag tycker det är så konstigt, värnar om kvinnors rättigheter men vad med bebisars rättigheter? Tycker att man har en skyldighet att först o främst inte ha sex på ett sätt som kan orsaka graviditet om man absolut inte vill bli gravid, vore inte det rimligt? Det är ju trots allt liv vi pratar om. Jag är verkligen för sänkt abortgräns, med undantag såklart. Men jag är väl ett jävla äckel som känner så. Jag är väl sjukt hemsk som blir så illa berörd av detta.

   Det är klart det berör, jag har 2 barn som är mitt allt, är för fri abort men blir berörd! Dock måste man kunna ha flera tankar i huvudet samtidigt, du vet väl inte anledningen till sena aborten??
   Å det viktigaste är väl ändå att så många fullgångna barn som möjligt föds välkomnade och älskade??

   Tycker inte du ska uttala dig när du inte vet anledningarna bakom, håll din skamning till dig själv.

    Vad pratar du om? Jag tycker inte du ska uttala dig när du uppenbarligen inte läst vad jag skrivit.

     du skriver att du blev illa berörd av ett foster som dog efter en timmes andning, ”Men jag tycker det är så hemskt att man kan abortera ett barn hur som helst fram till vecka 18, för att man inte hade lust o skaffa ett barn just då.”. Du vet inte anledningen till den aborten, eller så skriver du åtminstone inte det.

   Så länge det inte är din kropp och dina val så rekommenderar jag att inte kommentera andras kroppar och val. Och nej, du kan inte ”rädda” ett barn som andas i vecka 18. Det har testats flera gånger och har aldrig fungerat. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/klart-sent-aborterade-foster-ska-inte-aterupplivas

   Annan fråga, varför skall du ”skamma” en annan människa? Du kan aldrig veta varför personen gör de val som den gör. Funderat på att skaffa dig en lite mer öppen och trevlig människosyn?

    Men det är just det här, Jag blir så himla ledsen för alla aborterade barn som aborterats bara pga av att kvinnan inte haft lust att bli mamma just nu. BARA just pga av den anledningen. O då tycker du att jag inte ska komma o kommentera andras kroppar och val, att jag ska skaffa mig en trevligare människosyn? Så om jag förstår dig rätt så kan man ha en helt ohänsynslös syn på ofödda barn, men nåde den som tycker det är fel att abortera barn hur som helst för det är en ohänsynslös syn på människan? Din kommentar visar att det uppenbart är något som är fel på er som resonerar såhär. ”Det är kvinnans kropp, hennes val” Ja men i kvinnans kropp ligger en annan kropp som inte har någon talan, rättighet eller val. Så hade man haft en bra människosyn så hade man inte blivit gravid om man inte velat bli det. Hade man haft en bra männsikosyn så hade man inte haft sex på det sätt som skapar liv, för att sedan bara släcka det livet. Man ska inte ha något ansvar alls, bara massa rättigheter? Ok.

     Varför pratas det bara om mamman, om att hon inte har ”lust” att få barn? Ett bättre alternativ vore att förbjuda killar och män att ha sex utan kondom om båda parter inte är överens om att de vill skaffa barn tillsammans. Hade löst väldigt mycket av dessa problem.
     Dessutom är det alltför många män som drar innan barnet är fött, och kvinnan vill inte ha barnet men tvingas ändå. Hur orimligt är det inte? Du har ingen aning om vilka livssituationer andra befinner sig i.

     Jag hatar de två aborterna jag gjort, båda efter vecka 12. Men jag skulle varit sjukt egoistisk om jag behöll.

     Jag: I djupt drogm*ssbruk, nyligen utkommen från fängelse, socialbidrag och levde med en snubbe på 34kvd.

     Han: I ännu djupare drogm*ssbruk än mig, klarade ej av att behålla jobb. Just det, och så fysiskt, psykiskt & sexuellt misshandlade han mig, de blivande barnens mamma.

     Och ja, jag blev gravid trots preventinmedel men vilka förutsättningar skulle barnen ha när jag dessutom k*arkat deras nästan tre första månader (innan jag insåg graviditet)? Det finns lika många anledningar till abort som kvinnor som gör dem, för mig var abort det mest oegoistiska jag gjort för det enda jag drömt om sen sent missfall för 8 årsen är att få bli mamma. Men jag kunde inte sätta barn till världen med de förutsättningarna och jag tackar aborträtten för att två barn slapp växa upp under de förhållandena.

     ”Så hade man haft en bra människosyn så hade man inte blivit gravid om man inte velat bli det”? Spiraler fungerar inte som de ska, p-piller kan tappa effekt om man bara är dålig är magen, kondomer kan spricka, och så vidare och så vidare… Det finns så många olika sätt att bli gravid på, även fast man inte vill det. Det är ytterst få som gör abort ”bara för att”, och ännu färre i den sektionen gör det såpass sent. Och det är långt ifrån alla gånger som man själv märker att man faktiskt är gravid. Trots allt detta… Så varför ska mamman föda barnet, om hon ändå inte vill bli mamman just nu? VEM gynnar det, mer än dig och dina åsikter?

     Jag håller med. Inte nödvändigtvis är trevligare rätt ord, men skaffa dig iallafall en mer omfattande syn på människors kropp och psyke. Världen kommer inte bli en bättre plats om vi förbjuder abort/sänker aborträttigheterna. Tvärtom. Jag förstår att du kan tycka att abort är jobbigt. Det tycker väl vi allra flesta? Men som tidigare nämnt. Ett foster kan inte leva utan mamman vid vecka 18.

  Var inne på läste hos Kissie och läste att hon jämställer att inte vara feminist med att vara rasist. WTF liksom?

  Förtjänar typ ett inlägg här 😥

   Ja?

   Förstår Kissies tanke. Feminism handlar om jämlikhet, alla människors lika värde.

    Fast med det tankesättet blir feminism ett sjukt urvattnat begrepp… Jag ser mig som feminist om tycker definitivt att man kan vara anti-rasist men inte feminist. I min värld ska man ha ett aktivt feministikt tänk och analys för att vara feminist.

   Gillar kissies nya feministstil! Hon gör det på ett bra sätt

  Gillar tanken på upplägget men för mycket svammel och babbel om katter och annat ointressant så som det är nu. Du behöver inte ta i från tårna.

  7 rum på Blondinbellas hus? Hur har dom räknat då? sovrummen, tvättstugan, garderoben och vardagsrummet eller ? trodde det bara var sovrum som räknades som rum på en sån annons. Annars så kan hon väl lägga till köket och toaletterna också så har hon 10 rum.

   Nej alla rum räknas med förutom kök och våtrum.

    ok men isåfall… 4 sovrum, walkincloset, vardagsrum… vad mer? fattas 1 rum. hallen där nere? Ytan där uppe utanför rummen? Garaget?

  Ointressant och tråkigt ☹️

  Varför ser alla dina bilder ovh animeringar ut som att de kommer från 1998??

   För att 90-talet är det bästa som hänt, och fortsätter hända?

    Svar nej

   Undrat samma läänge….

   För att det är tanken ju… 🙂

    ah okej.

  Men varför de här nya kategori-loggorna som ser ut som något från en hemmasnickrad Skunk-sida a la 2001!?

   Det är ju fint! 🙂

  Vad kostar hus i det område ligger i?

  I göteborg är huspriserna lägre och för 12 miljoner får man ett hyfsat unikt hus men bra läge (tom Vid havet och med havsutsikt).

  Därför blir jag ju inte särskilt imponerad av detta hus till detta pris. Så min fråga; är detta ett rimlig pris? Eller är det rent av ett riktigt bra pris?

  Hajen gör massor med smygreklam för Löwengrip på instatstories.
  Varje dag pumpas det ut omarkerad reklam på Instagram av Bella, Pingis, Löwengrip, Sascha, Rosanna och nu även Hajen.
  Dessa konton borde stängas direkt!

   Fast är det smygreklam om det inte är betalt? Rekommendera får man ju

    Betalt? Tror du Hajen själv varit och köpt alla produkter han visar upp?
    Får man produkter och gör reklam för dem så har man ju fått betalt.
    Man ska dessutom förmånsbeskattas för produkterna eftersom de är ersättning för arbete.

  Jag förbannar mitt minne över att jag inte kommer ihåg rätt för sådana här viktiga saker – men referensen om snäckor som påminner om Monica och Chandlers återkomst från smekmånaden, finns det ngn annan som kan hjälp reda ut denna livsviktiga koppling? När jag tänker Monica och snäckor så tänker jag på när hon gjorde rastaflätor med snäckor i ändarna, är det någon som är med mig så långt? Och om det är den referensen CamCam syftar till (sååå kul, geek:ar ut över Vänner-referenserna här på bloggen), är det inte så att dessa flätor skedde inte på smekmånaden utan då Ross bjöd med alla på konferens, vilket fick Joeys tjej (som sedan hookade upp med Ross) att för första gången i sitt liv säga ”you go girl”? Ååh, snälla kan någon hjälpa mig förstå vad CamCam refererar till??? Livsviktigt!!!

  Är nu kluven över om jag behöver se om för att fräscha upp mina Vänner-kunskaper, eller om det tvärtom är bra om jag cleansar mig själv (den hjärnkapaciteten kanske kan vara nyttigt inom andra ämnen)? 🤔

   Nä, när Phoebe och Joey surnar till för att Monica och Chandler inte köpt souvenirer till dem och de motiverar det med att det inte köpt någonting till nån varpå Joey säger: Nice necklace. Monicas svar: That – you can have! =) Han bär ett snäckhalsband som hon hatar. Season 8 ep 4

    Tack CamCam! Vet inte om du besparat mig eller berövat mig ett seriemaraton! 😅

  Undrar mest hur länge till Engla ska lyckas försörja sig på sin konsumtionsblogg?
  Lockar adlinks och outfits verkligen så många läsare att det ger en dräglig lön? Människan är snart 40 och bloggen har stått still i 10 år minst. Ingen personlig utveckling där inte. Har man inte läst hennes blogg på ett halv år så har ändå inget nytt skett när man går in. Fortfarande ångest, gympass och naglar.
  Inget fel att leva ett sådant liv, MEN att det är möjligt att basera en blogg på det är ju tragiskt.

  Kollade på Bellas hus på Hemnet och nu kan jag inte få bort bilden av henne skitandes på den där toaletten :’D Det är liksom där hon sitter, förmodligen varje dag, och släpper korvar. Jag är sjukt barnslig jag vet, men tänker tyvärr ofta på folk i sådana situationer som på toaletten eller annan vanligt/pinsam/tabu situation. Ska nog försöka med den metoden nästa gång jag har presentation. Av någon anledning ska man ju föreställa sig publiken naken för att bli mindre nervös men det hjälper inte mig – men om jag ser alla sittandes på toaletten så blir det nog nåt annat. Det är så… mänskligt & avväpnande liksom. Ingen kommer undan. Inte den snygga killen i skolan, inte miss von Löwengrip, inte Beyonce, inte läraren, NOBODY.

   Jag med!! Jag har en sjukt högfärdig, perfektionistisk, fin i kanten arbetskamrat. Hon visar tydligt varje dag att hon är liiite bättre än alla andra, liite rikare och finare.
   Känns ganska mycket bättre när jag föreställer mig att hon sitter på toa och krystar så hon blir lila i fejset.😜

  Så istället för att bloggarna ska få betalt via adlinks på sin sida, så vill du istället lägga upp det här? Få läsarna hit istället där de vet att det unte är en adlink. Så du menar att du är villig att göra det och därmed ta en del av deras inkomst ifrån dem och att vi sedan ska visa våra ”tack” genom att klicka oss in här oftare…? Öööööh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *