Hund och/eller katt i sängen?

Katt i sängen? Hund i sängen? Samma sak eller inte? Är en hund i sängen samma sak som en katt i sängen på samma sätt som en bläckfisk inte är någonting annat än en blöt spindel?
På grund av att en viss svart och sammetsklädd bowlingkägla vid namn Tjocka Hetsätarkatten väcker en vid halv fem eftersom han håller på att svääääälta ihjäl så får missarna inte sova hos oss, men de får gärna ligga och gosa med mig i sängen både innan och efter.
Nu är ju de ganska så pälslösa katter som inte sätter sin tass ute om det är under 20 grader så grusintaget till sängen är minimalt – annars är det min största anledning till att inte vilja ha djur i sängen.
Grus. Smulor. Grejs. Huuuu!

Jag förvandlas av någon anledning till Prinsessan på Ärten så fort jag glider ner mellan lakanen men det kan jag väl knappast vara ensam om?
Jag kan knappt sova i samma säng som mig själv när jag gjort en foot mask och huden börjar lossna under natten.
Då blir det uppsamlingsstrumporna på och den lilla handdammsugaren redo.
Jag är nog lite störd ändå?…

 

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är allergisk mot katter och har valt att inte skaffa katt trots lite längt.
  Som tur är har grannens katt valt att flytta hem till mig och grannen har valt att flytta utan katten. Så hur jag än valt själv så vart jag med katt.

  Hon sover alltid hos mig, med huvudet på ena armen, tassarna över bröstkorgen och resten av kroppen tätt tätt intill.
  Det är lite obekvämt men har blivit en så sjukt mysig vana. Hjärtat kniper varje gång hon masar sig närmare, spinner lite högre och ligger å tittar på en med sina små plirande ögon.
  Tänk att djur kan bli så viktiga för en.

  Svara

   Hur gör du med din allergi? Jag är själv allergisk men hjärtat värker efter att få adoptera en kisse…

   Svara

    Jag äter receptfria tabletter, Kestine osv. Jag står ut. Ibland är jag helt igentäppt av snor och glömmer att inte klia mig i ögonen och ibland går det flera dagar utan att jag är påverkad.

    Svara

     Du måste ta något för din hösnuva också för en obehandlad sådan kan leda till astma!
     //en kattallergiker med katt sen 7 år

     Svara

     det tog för mig strax över ett år att inte reagera på mina katter längre, nu äter jag inga mediciner längre men riskerade att få astma när jag gick med min hösnuva så jag tog nazonex och det hjälpte. Nu kliar det inte ens i ögonen längre och jag gosar och myser med mina katter som tusan.

     Svara

    Jag är allergisk mot både katt och hund, men upptäckte av en slump att jag tål kattrasen Ragdoll. En kompis tål inte ragdoll men däremot devon Rex. Sibirisk katt och Neva mascerade (osäker på stavning) sägs också kunna vara möjliga för allergiker, de saknar tydligen ett protein som många inte tål. Så sök upp uppfödare och boka in att få gosa ner näsan ordentligt för att testa, vill du vara riktigt säker: ta med ett örngott och lämna kvar den några dagar så katterna får gosa ner sig i den. Ta sen hem den och sov med den.

    Jag har tyvärr inte hittat någon hundras som jag tål, vilket är en enorm sorg för mig. Men hade hundar i 14 år ändå och både katter och hundar har fått sova i sängen. Det blev lite trångt med mina schäfrar som helst låg tvärs över mig, men jag upplevde aldrig problem med varken päls eller grus i sängen. Gruset blev kvar i hallen, hundarna lärde sig snabbt att sitta ner på hallmattan tills tassarna blev avtorkade. Pälsen löste jag med en furminator (borste/kam) ute i skogen.

    Svara

     Provat dvärgpudel?

     Jag av någon konstig anledning klarar av dvärgpudel men INTE kungspudel. 😂

     Men min astma påverkades lite i taget av att ha hund, gick ner 2% på 2 år i lungkapacitet. Så vår lilla kille fick flytta till svärföräldrarna som förlorade sin kungspudel för 1,5 år sen. 😊

     Svara

      Toy, dvärg och mellanpudel är olika storlekar av samma ras medan storpudel är en helt egen ras, så det kan vara därför. Min har dvärgpudelföräldrar men är mellan på grund av att han växte för mycket hehe. Har aldrig träffat en allergiker som inte tål honom (eller är rädd för honom för den delen, alla smälter).

      Svara

     Stämmer bra med sibirisk och nevor (en Neva är ju sibirisk), de har mindre av allergenet i päls och saliv. Men bäst är ju att besöka en uppfödare och kolla allergin. Starskys i Vallentuna är fantastiska!

     @kattenmarilyn_

     Svara

   Gud så mysigt 😍

   Svara

   Hur klarar du det om du är allergisk??

   Svara

   Gud så fint. <3

   Jag har en vän som är helt övertygad om att han är allergisk mot alla katter utom SVARTA?! Låter märkligt men vad vet jag 🙂

   Svara

   Min katt sov bredvid min huvudkudde i många år. Var ute katt och aldrig något skräp i sängen. Hur mysigt som helst

   Svara

  Jag har 3 katter som är ute/innekatter som står vid ytterdörren kl 21.30 varje kväll. Går in och käkar och springer sen ikapp till sängen för att då bästa platsen. Den mellan min och makens kuddar. Visst kan det bli nått katthår i sängen men aldrig grus, skräp eller ohyra har vi sett. Inte heller fästingar. Q vi har haft det så i över 10 år. Urmysigt

  Svara

   Jag gillade att ha katten i sängen tills jag en gång såg en fästing på täcket. Ingen mer katt i sovrummet efter det! Min mamma har fått neuroborelios av ett fästingbett och mormors granne dog av neuroborelios så jag är livrädd för fästingar

   Svara

   Vad har ni för katter?! Vi har en, hane, och han är helt hopplös. Mossa, lera, fästingar, möss, små kvistar… Är han ute när det regnar så kommer han in, genomblöt, och skakar sig i sängen och torkar sig i lakanen. Jag har hittat en jävla snigel som han hade i pälsen som inneboende, typ. Honan som vi hade innan var inte alls lika lortig av sig.

   Svara

  Tycker inte att det är något konstigt alls med att sova med sin hund eller katt. Samtidigt så förstår jag personer som inte gillar att få päls eller smuts i sängen. Min katt är inte så himla gosig och social för det mesta men vill alltid sova nära mig på natten så tar vara på det 😊

  Svara

  Vad har Fellis gamla inlägg, att göra med hund el katt i sängen? Jag kanske inte är riktigt vaken. Men här sover vovven i sängen, dock inga längre stunder. Bara att sanera varje dag.

  Svara

  Mitt ex hade ALLTID sin gigantiska hund i sängen, det var bös, hår, slem och hundfjärtar jämt. Vaknade ofta av en tass i ryggen.
  Jag bytte lakan varje dag och tillslut bytte jag även karl.

  Svara

   Bös?

   Svara

    Grejs, skit, trams, smuts, skrymmande grejer, damm osv. Himla användbart ord!

    Svara

   Fy 🤢

   Svara

   Smålänning?

   Svara

    Eller värmlänning?

    Svara

     Eller Göteborgare?

     Svara

      Örebroare 👸🏻

      Svara

       Böss , bohusläning.

       Svara

   Tur för honom att han slapp fortsätta vara med en sådan som du.

   Svara

    Jasså? På vilket sätt tänker du då?

    Svara

     I mina ögon säger det mycket om en människa om hen är sympatisk och kärleksfull mot djur <3

     Svara

  Ja det är väl därför man har husdjur😍 älskade att känna hundens varma andning och mjuka päls. Måste skaffa sambo så jag kan skaffa hund😍

  Svara

   Haha! Jag har skaffat sambo så nu ska jag skaffa hund. Score!

   Svara

  Hund i sängen alla gånger! 🤗

  Svara

  Min katt sover alltid hos mig när det börjar bli kallare ute. Föredrar nästan henne framför mannen i sängen hehe…
  Hund skulle jag inte vilja ha i sängen, tycker dom luktar illa (nä, inte en hundmänniska).

  Svara

   Hahah oj vad jag relaterar till att jag föredrar att ha min katt som sover hos mig jämfört med min sambo. Katten är tyst sånär som lite spinnljud, lagom varm och inte svettig, mjuk och klänger inte 😂

   Svara

    Min ena katt är as varmt, ligger alltid taaaajt intill mig, helt på mig, under täcket och klänger 😂 Sätter gärna klorna i mig sådär mysigt trampande men har de blivit det minsta vassa så är det inte så skönt. Vill ändå sova med henne ❤️

    Svara

   Relaterar här också! Inte alls hundmänniska men jag och min man har två katter och oftast sover båda alltid hos oss. Ibland har de perioder de hellre sover för sig själv än med oss, men i stort alltid. Har en varm lurvtuss som under den varmare delen av året ligger läääängst ner i hörnet på min fotända. Under vintern kryper han gärna upp mitt emellan oss och gosar. Den andra måste ligga på en (eftersom jag vill ha full rörelsefrihet blir det därför oftast min man han lägger sig på). Hade dock gärna varit utan att de väcker oss från allt runt 01.30-06.00 när någon av dem får för sig att det är frukost. Men eftersom den ena kan öppna dörrar så hjälper det inte att stänga sovrumsdörren 😆.

   Svara

   Hundars lukt är olika för olika hundar, och vissa luktar illa pga dålig kost till exempel 😊 /ägare till luktfri hund

   Svara

    Jag tror inte en hunds lukt beror bara på maten, hundar svettas och luktar päls. En blöt hund som torkar luktar också mer. Man får nog bada en hund ohälsosamt mycket för att slippa lukten.
    Jag har ett överaktivt luktsinne och känner lukter många vanligt luktande inte känner, så du kanske inte har ett bra luktsinne som inte känner din egen hunds lukt.

    Svara

     Det beror på pälsen, alla hundar luktar inte ”hund”. Långt ifrån. Golfen retrievers kan tex lukta väldigt mycket pga väldigt fet päls. Och hundar svettas inte, det är därför de flämtar för reglera kroppstemperaturen.

     Svara

      Precis, goldens har jag väldigt svårt för (luktmässigt)

      Svara

     Min hund luktar ingenting, möjligtvis att han luktar lite när han är blöt. Är en powder puff med väldigt fint hår och han fäller ingenting . Många blir förvånade när han är så långhårig men jag har aldrig behövt ta bort hundhår från varken kläder eller möbler. Många säger också det att han inte luktar något. Han luktar typ hundvalp, bebis typ 😂

     Svara

    Garanterar att din hund luktar också, det är ju deras viktigare intensitetsmarkör.

    Svara

    Jag skulle snarare säga att alla hundar luktar olika. Min hund luktade hur gott som helst, varmt, tryggt och hemma.
    Var hundvakt åt en bekants hund och den luktade hemskt äckligt.

    Svara

     Vi är också förskonade med en näst intill luktfri hund (man måste verkligen stoppa ner nosen i pälsen och andas in ordentligt för att lyckas känna minsta lilla doft), och då man blir man så överraskad när man träffar på hundar som luktar väldigt starkt. Särskilt lukten av blöt hund, urrrk. Jag gillar inte heller att man blir alldeles flottig på handen när man klappat vissa raser. Har en labrador och en rottis på min gata som båda lämnar en tjock beläggning efter sig på handflatorna. Trots att hundarna är välskötta och rena.

     Svara

   Jag har motsatt problem, haft min katt i två år och vill inget hellre än att hon sover hos mig men hon vägrar va i sängen! Hon sover i soffan 🙁 någon som har ett tips hur man kan få sin katt att vilja sova och gosa i sängen? Mvh älskar kattgos mer än allt annat

   Svara

  Alla mina djur har fått sova i sängen. Hundar under uppväxten, katter nu.. Till och med min undulat sov sittandes på min sänggavel. Borstar av kattsanden innan jag lägger mig, HATAR kattsand i sängen, jag känner minsta lilla sandkorn

  Svara

   Använd pappers-strö! Mina katter hatade att få sandkorn mellan trampdynorna därför bytte jag till pappers-strö. Så jag behöver inte vara rädd för att de sätter sig i någons sandlåda.

   Svara

  Både katten och hunden sover i sängen, så mysigt. Ibland får katten hålla till ute i köket mellan kl 03-06 om han börjar härja i sovrummet då (det gör han om han vill gå ut men jag vill ha honom inne på nätterna). Känns otänkbart att skilja dem från ”flocken” när de är dags att sova, de älskar ju att ligga i sängen och de vill vara nära.

  Svara

  Mysigaste som finns…. min hund ligger bredvid mig på sin kudde på kvällen och så ligger vi och tittar på varandra och jag pratar med honom… sedan tar jag och har hans tass i min hand tills han blir för varm och lägger sig bredvid mig och riktigt trycker sig mot mig….älskar min hund över allt annat…

  Svara

   Alltså herregud vad fint, börjar nästan gråta ❤️❤️❤️❤️❤️ //pms och saknar min katt som inte finns längre

   Svara

   😳

   Svara

  Nej tack, inga djur i sängen. Dels är jag allergisk, dels tycker jag att det är äckligt.

  Svara

  Tidigare har jag velat ha mitt sovspace. Gillar inte när varken karl eller djur ska klänga på mig när jag sover. Sen fick jag barn. Och katter. Nu sover vi 2 vuxna, oftast 2 barn och 2 katter i samma säng. De gånger katterna är någon annanstans, mannen jobbar och barnen sover i sina sängar, då är det tufft att sova ensam.

  Svara

  Innan hade jag två katter och dom fick inte ens komma in i sovrummet. Dom brukade ligga utanför sovrumsdörren i sina egna ”sängar” och spinna så högt att det hördes genom dörren.
  Nu för tiden tycker jag att djur i allmänhet är ganska äckliga. Förstår inte riktigt varför man skulle vilja ha dom inomhus, än mindre i sängen eller hoppandes på borden.

  Alla gör som dom vill, så klart

  Svara

   Jag tycker att du är äcklig.

   Svara

    Men Ida, skärp dig. Det behöver inte vara allas högsta önskan att ha ett husdjur. Anonym förklarade dessutom att alla andra får göra som de vill, vilket är sant. Sluta vara sekundärkränkt åt alla djurs vägnar och sluta kalla andra människor som inte har samma åsikt som du för äckliga.

    Svara

    Många människor är faktiskt riktigt äckliga. Har tappat räkningen på alla gånger jag sett folk peta sig i näsan offentligt och glatt mumsa i sig fynden eller peta sig i örat och noga studera fingertoppen efteråt. Jag har sett folk äta upp sårskorpor och vet en kvinna som äter gojset som kan samlas i ögonvrån. Har suttit och jobbat bredvid nagelbitare som sitter och tuggar tills naglarna är nerbitna och då börjar de istället sitta och bita av hudflagor från fingertopparna. Som de spottar ut på kontorsmattan.

    Så det är riktigt roligt när folk tycker att det är äckligt när djur slickar sig i skrevet. Som om inte nästan alla människor skulle göra det – om de bara vore viga nog.

    Svara

  När jag hade hundar sov givetvis dessa i sängen ❤️ Nu när jag har katter sover även de i sängen, så mysigt ❤️.
  Visst får man borsta bort bös, men det går fort 👍🏻. Katterna är både inne och ute, den ena har även en ”egen” säng, gästsängen.. Där lägger hon sig när vi inte ligger stilla 😂.
  Katten med egen säng ligger alltid på mitt bröst, med son ena tass på min haka, den andra katten under mitt täcke mot mina ben ❤️

  Svara

   Men alla bajsbaciller då? Och allt läskigt dom äter och ligger och rapar upp? Och mask, fästingar, loppor osv. Hur gör folk?

   Svara

    Alltså kan bara tala för hund men det är inte så att han kräks obehindrat? Och om han mår dåligt så går han upp. Vi kollar fästingar varje dag. Inte heller så att han har bajs i pälsen?? De är liksom relativt rena.

    Svara

    Det är väl ungefär samma saker som barn drar med sig och de sover väl i sängen många gånger?

    Svara

     Fast va? Jämför du barn med en hund? Ok..

     Svara

      Nej, hon jämför att ha djur i sängen kontra barn i sängen.

      Inte ett ord om jämförelse barn/djur.

      Läsförståelse, Catrin… Läsförståelse…

      //Moa

      Svara

       Moa, har du vaknat på fel sida?

       Svara

       Hon jämför att ha barn i sängen med att ha hundar i sängen, så hon jämför visst hundar och barn. Hur är det med din läsförståelse?

       Svara

      För övrigt är det just mina barn som basat ner oss, kräkts, kissat utanför blöjan. Hoppat i sängen, rena som smutsiga. Sand, leksaker, div djursamlingar har blivit nerbäddade. Kojor har byggts både av egna och andras barn i de sängarna.

      Att ha en hund eller katt i sängen är nada i jämförelse med ett gäng barn.

      Men trots det har jag älskat att ha dem i bädden.

      Väldigt dyrt m alla nya bäddmadrasser men nu när alla sover där dom ska så saknar jag allt med det.
      💕

      //Moa

      Svara

     Barn drar väl knappast med sig fästingar, loppor och mask? Barn är människor och hundar är djur, bara för att stor del av befolkningen har en konstig grej för sig där de humaniserar hundar så betyder det inte att de på något sätt är lika människor eller människobarn. En hund kan du jämföra med ett rådjur eller en ko.

     Svara

      Ehh jo, jag har fått både mask och löss av att dela säng med barnen… Då är det ju lättare att borsta bort lite hundhår än att sanera säng och hus efter springmask kan jag lova!

      Svara

       Det beror nog snarare att ni delar hem och är mottagliga för mänskliga parasiter än att ni delar säng.

       Svara

        Ja, så måste det ju vara. Självklart! Att jag inte tänkte på det! Och att storasyster som aldrig delar säng med oss klarar sej alla gånger är bara en slump?

        Svara

         Ja.

         Svara

    Vår hund sover i sängen.
    Jag är väääldigt petig med detta pga av just de anledningarna du nämnder ovan.

    Iallafall, vi gör så att hunden torkas noggrant efter sista kvällsturen samt badas 1g/v.
    Den borstas och groomas ofta då den är pudelblandning (lite annan päls än andra hundar) vilket medför att vi har ganks bra ”koll” på fästingar och loppor etc.

    Vi försöker också borsta tänderna på hunden ofta för att hålla en någelunda god munhygien.

    Yes, I am crazy 😛

    Svara

    Bajs och Loppor? Vilken slags djurhållning har du? 😐

    Svara

  Min katt, Zlatan, sover hos mig och min kille varje natt. Oftast på kudden med tassarna i mitt ansikte. Vaknar jag till så börjar han direkt spinna.
  Han är bästa medicinen mot depp och sjukdom. Så fort jag är sjuk eller mår dåligt så är han där. Och så har det vart i 14 år. Hippas han sover några år till i min säng…

  Svara

  Nej inga djur i sängen. Är så lättväckt och sover så illa så de får hålla sig i sitt djurrum på nätterna.

  Svara

   Vad är ett djurrum? Har de ett eget rum? Låser du in dem?

   Svara

    Japp, de har ett eget rum med varsin säng.Låser in dom gör jag inte. Stänger till lite men de kan putta upp dörren om de skulle vilja gå ut därifrån. Har hittills inte hänt.

    Svara

  Hund, man, barn (när kidsen var små) får gärna ligga i sängen. The more ju härligare! Jag är dock väldigt petig med att inte kliva på fimpar och äckel så jag väljer att inte tänka på vad hunden klafsar omkring i. Tur ändå att hon är en förortshund utan så mycket elände under tassarna, mest grus🤯🤯🤯🤯

  När jag själv var tonåring kom ofta min äldre syrra och sov i min säng, speciellt när hon var hjärtekrossad.

  Svara

  Nä, har två älghundar som inte bara fäller kopiösa mängder året runt (Vi borstar men det hjälper inte alltid 🙄) utan dessutom blir väldigt varma. Skulle vi lära hundarna att sova i sängen skulle tjejerna förmodligen även hoppa upp där efter en dags jakt med lera och fästingar! 🤔

  Svara

  Hade varit okej med t.ex. katt i sängen men hund? Nej tack! Dels för att jag tycker att hundar luktar illa och dels för att det blir (oftast) mer hår i sängen av hundar. Jag klarar inte ens av mitt egna hår i sängen och går varje dag med en roller i sängen, på badlakan osv. Är typ besatt 😂.

  Svara

  Vi får valp om några veckor och vi tänker ha som regel att hon inte får sova i sängen. Det kan verka mysigt men hon kommer bli en stor hund så det är enklast i längden om hon lär sig att hon sover i sin egen säng. Tänker heller inte låta henne vara i hela soffan utan hon får en del med ”sin” filt där hon får ligga.

  Svara

   Så tänkte vi också! Gjorde stenhårt försök på att hålla det. Det gick en månad… Lycka till 🙂

   Svara

  Inga djur i sängen, fästingar, kattbajs, päls, mask, hundhår, hunddregel, jordloppor m.m.
  Hundar och katter som slickar sig i rumpan i tid och otid, trampar i kiss, bajs, spottloskor, snus och annat äckligt.

  Hunden och katten hör hemma på golvet, min hund har egen fin säng med riktigt täcke. Hon föredrar att sova i den.

  Svara

   Håller med!
   Speciellt om man har småbarn som sover i samma säng?

   Svara

   Fast katter är generellt väldigt renliga djur faktiskt:)

   Svara

    Ja kanske det 🙂

    Svara

   Stärker immunförsvaret och minskar risken för allergier 👍🏻

   Svara

  Min katt ville alltid sova i sängen. Om jag var ensam hemma följde han alltid efter mig i huset för att han inte ville vara själv och ville vara nära, om jag stängde sovrumsdörren stod han och skrapade på dörren och ville in <3 Så han sov ofta med mig, i knävecket.

  Svara

  Jag förstår verkligen dem som inte vill ha djur i sängen, men lite gosigt är det ändå. Vår 50-kilos hund (med mycket päls!)brukar komma upp en stund när vi lagt oss (ofta har vi en unge mellan oss i sängen också) och så brer han ut sig så att han blir ordentligt gosad med. Visst blir det lite trångt, men det är ju så myyysigt! Han får ligga kvar så länge han vill, men tycker oftast det blir för varmt.

  Det roligaste är att maken är den som gillar det mest, och han var helt ovan vid djur när vi träffades och hade massor med idéer om att inga husdjur i möblerna osv. Nu har han en hund i knäet varje kväll framför tv:n …:)

  Svara

  Killen skedar mig och jag skedar katten❤️
  Ända nackdelen är att katten älskar att mjölktrampa (i brist på annat ord, men ni vet vad jag menar) på mina bröst och/eller hals.
  Men annars sover vi som bebisar hela gänget

  Svara

  Camilla, det här med att vissa kommentarer till synes slumpmässigt hamnar i modd, går inte det att lösa? Känns lite lönlöst att försöka bidra till diskussionen när var och varannan av mina kommentarer hamnar i modd utan anledning. När de väl släpps fram har diskussionen avtagit och nya inlägg kommit upp och då blir det helt meningslöst.

  Svara

   Men herregud va du tjatar på varje inlägg. Det är lika irriterande med era kommentarer ”varför är jag i modd?” ”Är jag i modd” osv

   Era inlägg kommer komma in varför hetsa?

   Svara

    Nej inte alltid, skrev en kommentar igår under inlägget om Bella med det fick inte att komma med. Man får tydligen raljera om Bella men inte om Camilla 🙂

    Svara

    Jag ”tjatar” inte under varje inlägg din surpuppa. Jag har skrivit om det en gång tidigare för någon vecka sedan. Använd huvudet och inse att vi är många som har samma problem med kommentarerna och att vi är flera som påtalar problemet. Alternativt använd den tumme Gud gav dig för att scrolla.

    Svara

     Men jag förstår inte problemet, Camilla har förklarat x antal gånger att det är slumpmässigt och att hon försöker jobba på det. Varför tjata om att kommentarerna inte kommer in? Dom kommer komma in så småningom, brinner det nånstans eller?

     Svara

  Och testar igen…

  Svara

   Testar för 5:e gången…
   Camilla, som du säkert ser, har jag gjort fyra inlägg (fem med det här) och hittills har bara nummer 4 kommit igenom den slumpmässiga modereringen.

   Svara

  Min bror har hund som gärna är i sängen, och jag hatar det! Tycker det är jätteäckligt! Så fort hunden är hemma hos oss så har den en plats den får ligga på – i köket på en filt – ingen annanstans. Nu är hunden lydig så det funkar oftast när han är hemma hos oss, men jag vet att hos dem får han vara i soffan, sängen , fotöljen osv.. usch! Vill man inte ha rent och fräscht tänker jag? 😝

  Svara

   Skönt att det inte är din hund, den känner hur du tycker 😥

   Svara

    Jag har inga djur, har inte valt att ha ett hem fullt med hundhår osv.. så då får hunden illa tvunget ligga ”på sin plats”. Jag är superpedant, vill inte ha hundhår, hundmjäll, hundsaliv på mina möbler eller mattor 😬

    Svara

    Och jag älskar den hunden btw, är gärna hos dem och leker med hnm, men inte i mitt hem 🙂

    Svara

    Nej det gör den inte, jösses. Det är en hund, ett djur!

    Svara

  Två katter och en liten hund, alla i sängen 😍 så mysigt tycker jag.

  Svara

  Har alltid min ”lille” katt i sängen . Kommer varje natt och ska lägga sig på bröstet . Sen när han fått sin dos lägger han sig under sängen

  Svara

  Absolut ingen hund i sängen! Jag vill inte ens att min hund är i mitt sovrum. Alla andra rum och soffan är ok!

  Svara

  2 hundar och en katt, jag och min man i sängen varje natt fungerar utmärkt dock gick vi och köpte en kingsize säng så alla får plats 😉

  Svara

  Sover alltid med min katt! Han är dock innekatt så är inte rädd för fästingar eller så. Han är så gosig och det är så mysigt att ligga och krama honom till sömns 😀 hunden får också vara i sängen när vi har honom men han brukar tycka att det blir varmt snabbt och går och lägger sig i sin bädd istället.

  Svara

   Men alltså blir det inte massa katthår i sängen? (Ja om de inte är nakenkatter)

   Svara

    Vi fattar att du hatar djur i sängen Catrin. Sluta gnälla om loppor å bajs å hår på allas kommentarer

    Svara

     Men oj! 😅
     Tänk att mina kommentarer stör dig så mkt.. jisses.
     Vad bra att du insett att jag hatar att ha djur i min säng, vad andra väljer att ha struntar jag i – så länge det inte är i mitt hem 😉

     Svara

    Jo och då städar man bort det. Lätt som en plätt!

    Svara

     Då måste man vara mer pedant än vad jag är! Och jag dammsuger ändå 2ggr om dagen, skurar golvet 1g om dagen, skakar täcken och kuddar dagligen osv..

     Svara

      Är man arbetslös så är det väl lätt att fördriva tiden på det sättet!

      Svara

    Jodå och vad är problemet? Jag brukar inte slicka på mina lakan och kuddar så det stör mig inte. Du vet att du och ev. partner också tappar era hårstrån i sängen?

    Alla är inte pedanter, vännen. Det finns forskning som visar att vår överdrivna renlighet idag leder till att barnen får mer astma, överkänslighet och allergier (källa: Agnes Wold).

    Svara

    Klart det kommer lite hår, men inte mycket och det lilla stör mig inte. Tror inte min katts päls fastnar på mina lakan men på kläderna däremot, det är störigt

    Svara

  Min hund är inte så förtjust i att sova i sängen så han sover i tvättstugan 😄 men på morgonen kommer han ibland upp och hälsar på och då är det så mysigt när han hoppar upp. Jag föredrar dock att han kommer upp på vinterhalvåret för då finns det inga fästingar haha.

  Svara

  Våran katt sover hos oss i sängen hela nätterna, finns inget annat hos oss. Men hon är innekatt så vi behöver inte oroa oss för fästingar och sånt. Hon fäller minimalt trots att hon är långhårig.
  Får hon bestämma sover hon ovanför makens huvudkudde med huvudet på min kudde och lägger alltid en tass i min eller makens hand. Sen sover vi alla som bebisar. Skulle aldrig kunna sova utan henne.

  Svara

  Har inga husdjur nu, men under nästan hela uppväxt har vi haft hund och katt. De fick inte vara i varken säng eller soffa. Hunden hade dock en egen gammal fåtölj istället för en hundbädd i vardagsrummet.

  Svara

  Som den crazy cat lady jag är låter jag mina båda missar sova i sängen, dom är innekatter. Blir bara lite sand i sängen men inget märkvärdigt 🙂 Minsta katten sover i sin koja och den andra sover längst in mot väggen bredvid mej.

  Hade en annan katt förr med mitt idiot ex, den katten sov på min hals i början och var sen helt fäst vid mej. Den katten saknar jag ibland, även om jag älskar dom jag har nu såklart.

  Svara

  ”Min katt sover varje natt i sängen med mig!”
  ”Min hund är så gosig och sover med mig”
  ”Mina två hundar har alltid sovit med mig i sängen.”
  ”Har katter, en av dom älskar att ligga i min säng.”

  Ok.

  Svara

  Bowlingkägla? Du menar väl bowlingklot 🤔

  Svara

  Min fyrfoting har sovit sked med mig sedan hon var valp…
  Nu är hon mamma till 4 svansviftare.

  Kommer snart ha 2 jyckar i sängen.

  Finns inget bättre lyckopiller än djur 🙂

  Svara

  Skaffade hund för 2,5 år sen. Vi sa då att hunden ska INTE få vara i sängen eller på soffan. Funkade egentligen jättebra och hon är hur lydig som helst nu. Bestämde oss för att lära henne att hon bara får komma upp när vi säger varsågod efter cirka 1,5 år, funkar också sjukt bra! Hon är mest i sovrummet i sin säng när vi är på jobb och har aldrig hoppat upp på våran säng (vi har dog monitor så att vi kan se henne).

  Svara

  Innekatt ja! (Vår ragdoll fäller inte) Utekatt eller hund nej.

  Svara

  Nu ägde vi i för sig en dvärgpudel på 5 kg, men han kom och gick lite som han ville. Ibland sov han under sängen, på mattan i sovrummet, i sin bädd i vardagsrummet eller under täcket nere vid fötterna. 😊 Dock när han var valp envisades han med att sova ovanför huvudet på en. Haha

  Är lite tomt nu när han inte bor hos oss längre. Men skönt att slippa gruset. 😂

  Svara

  GUD vad du alltid får in dig själv, din man och dina katter i dina inlägg! Såååååå totalt ointressant! Texten blir milslång och man tappar intresset för denna ”skvallerblogg”. Ska den då handla om dig o dina katter? NEJ, har inte vaknat på fel sida! Vill gärna läsa skvaller, inte om ditt liv!

  Sista klicket från mig.

  Svara

   Hej då!

   Svara

  Alla ni med katt, har ni läst på om toxoplasma, hjärnparasiten som smittar från katt till människa?

  Svara

   Genom färskt bajs, ja.

   Svara

   ”Toxoplasma ger vanligen inga eller lindriga symtom som ett par dagars feber, huvudvärk och muskelvärk. Efter genomgången infektion inträder en ofta livslång immunitet.” Källa: Livsmedelsverket.

   Hoppas man haft det och läkt det, skönt att vara immun. 😉

   Svara

  När jag flyttadenin till min sambo sov hans hund med honom vilket jag förbjöd om vi skulle dela säng haha och även i soffan.. Ändå kunde han ta upp hunden emellanåt för och mysa och jag säg svart varje gång 😭 tycker det är sjukt äckligt. Vi chillar inte med skor i sängen eller soffan, tänk all skit de drar in under tassarna 😉 sen är jag inte en hund människa heller så det underlättar inte

  Svara

  Sover jämt med min lilla älskade purrande på magen. Hon är som ett plåster på mig! Hon är innekatt så finns noll risk för loppor och fästingar. Håret hon släpper tänker jag aldrig på, är uppvuxen med katter så katthår har alltid varit en integrerad del av mina kläder, min kost och sänglakan! ♡

  Svara

  Stor säng, 4 hundar och 2 katter 😍 ego news men anyways?

  Svara

   Oj! *Who needs men anyway? Skulle det stå.

   Svara

  Det är så mysigt med djur i sängen. När jag träffade min sambo så hade han tre katter och en stor hund på 60 kg. De var väldigt förtjusta att ligga vid oss i sängen, de turades om.
  En natt vaknade jag av att jag var varm och svettig. Då ser jag att alla djur ligger i sängen. Samtidigt. Alltså två vuxna människor, en stor hund och tre katter i en 120-säng. Galet, men mysigt. Så mycket kärlek❤️
  Kräver ju mycket noggrann städning dock!

  Det slutade dessvärre lite olyckligt, då min sambo fick en fästing i ena örat en natt. Han blev otroligt dålig, svullnade upp på hela vänsta sidan av kroppen, framförallt huvudet. Kunde inte stå. Hade mängder med neurologiska symtom. Neuroborrelios antagligen. Läkarna trodde det. Han var väldigt dålig i ungefär ett halvår, sängliggande i perioder. Dränerades på vätska vid bettet många ggr. Antibiotika i 5 omgångar. Det var åtta år sedan och han har fortfarande inte återhämtat sig helt. Trigeminusneuralgi har dykt upp efter bettet. Vi får helt enkelt leva med det.

  Fästingar är vidriga. Vi har tyvärr mängder fästingar här på östkusten, har ökat otroligt mkt. Så sorgligt att det ska stoppa en, när en vill ha djuren nära❤️

  Svara

  Jag var den som sade att hunden ABSOLUT INTE kommer att få vara i soffan eller sängen. Det var inget snack om saken, har haft så många husdjur och var så trött på hundhår och grus i soffor och sängar. Den här hunden skulle minsann lära sig ligga i egen hundbädd. När vi kom hem med honom (8-9 veckor gammal) sprang han rakt fram till soffan och satte sig och pep. Trots att ingen satt där. Vi lyfte undan honom men han sprang tillbaka, satte sig och pep igen. Så jag ruckade lite på reglerna och sade ”okej, han får vara i soffan men absolut inte i sängen”.

  Från första kvällen sov han i vår säng också. Naturligtvis.
  Som valp sov han hela natten bakom huvudkudden, mot sänggaveln. Nu sover han vid fotändan.

  Svara

  Absolut inga djur i sängen. Eller i sovrummet. Eller på möbler. Eller i vardagsrummet. Djur är okej utomhus eller i köket om det är kallt. Skulle inte skaffa katt eller hund själv dock och om jag träffade en man man som ville ha djur inomhus så skulle det vara en dealbreaker för mig.

  Svara

   Vilken sorglig syn du har.

   Svara

    Ja, den är tråkig men det påverkar ju ingen då hon med all önskvärd tydlighet inte har eller vill ha djur. Bra det! =)

    Svara

  Äckligt med djur. Och äckligt med ägare som behandlar djuren som småbarn.

  Svara

   Äckligt med barn. Och äckligt med föräldrar som behandlar sina barn som vuxna.

   Svara

   Vilken härlig människa du verkar vara!

   Svara

  Alla är olika. Jag som ändå känner mig väldigt tolerant gällande olika husdjur i hemmet har jättesvårt för folk som har kattlådor i köket (!) och som låter katterna vara på köksbänkar, matbord och mer eller mindre i tallrikarna när de äter. Alla dessa katter som nosar och försöker smaka på mat som sedan ska serveras. Tycker det förstör aptiten för mig faktiskt (ber om ursäkt alla kattmänniskor).

  Svara

   Alltså där håller jag med… Jag har katt och älskar djur, men som djurägare måste man ha lite ordning och reda. Jag åt middag hos en vän som hade kattlådan stående på golvet precis vid matbordet och katten var ganska gammal och hade magproblem. Så där satt man och åt bredvid en kattlåda med löst kattbajs. Blööööööööö 🙁

   Svara

    Nej men exakt, finns ju en anledning till att vi människor inte placerar toalettstolen bredvid spisen och köksbänken i våra hem heller…

    Svara

   Samma här! Älskar min katt och han för gärna vara med mig överallt men vill inte ha honom på några bord när jag äter (helst aldrig men han använder bordet för att komma till fönsterbrädet, annars är han aldrig på bordet) eller på köksbänken. Kattlådan ska vara i badrummet eller på annat gömt ställe

   Svara

  På tal om djur i sängen. Jag ska bli med hund om typ 9 månader och har inga som helst problem med hunden i sängen och soffan etc men förstår att andra kanske har det (läs: min sambo). Men OM hunden vill sova i sängen men sambon inte vill det: finns det någon som vet om man kan köpa en hög hundsäng som jag kan ha bredvid min sida av sängen? Tänk er en sån spjälsäng vissa har intill sängen, men för en hund istället? :>

  Svara

   Om du vill ha en sådan hög hundsäng får du i så fall köpa en hundbur men det är verkligen inte att rekommendera och det finns starka restriktioner angående hundburar. Köp bara en vanlig hundsäng och placera den vid din sida av sängen och det kommer gå alldeles utmärkt! Din hund kommer känna trygghet med dig i närheten 😊

   Jag vet inte om du ska få hem en vuxen hund eller en valp men om det är det sistnämnda så är det bra med kompostgrindar.

   Svara

   Då får sambon sova i spjälsängen;) Vänta bara och se! Ha det underbart med nytillskottet senare.

   Svara

    Hahaha, det kan han gott göra! Har alltid varit djurmänniska över människomänniska :’D

    Vill inte ha hunden i bur alltså! På golvet bredvid hade ju också funkat såklart, men sängen är rätt hög och vill den ska kunna komma upp till höjd med oss (mig) OM den vill. Aja, den får väl bara sova i sängen i så fall helt enkelt! Eller kanske bygga en hög hundsäng med hjälp av träpallar på ett safe sätt såklart? Såg pallar staplade på varandra idag och kom på att folk ju använder de till allt möjligt nuförtiden

    Svara

  Skaffade mig en liten Yorkshireterrier i början av året. Var då helt inställd på att han inte skulle sova i sängen, dels för allt smuts som kan följa med men även fr han är så liten att jag inte ville vakna av att jag rullat över stackarn. Dock har han ju kommit på att han kan hoppa upp i sängen mitt i natten när jag sover för sover så djupt ^^ tycker det är mysigt men kanske inte lika mysigt när man har kvällssällskap av min tvåbenta valp (pojkvännen). Får försöka vänja av det, men svårt när det är så mysigt

  Svara

  Jag är allergisk och kommer aldrig skaffa något husdjur, så tack och lov är detta en icke-fråga för mig. Tycker det känns rätt äckligt med katt eller hund i sängen. :/
  Kommer ihåg när jag sov över hos en kompis som har två katter (jag fullproppad med allergimedicin) och ser på morgonen att en katt kräkts i sängen!! Uhhhh 🙁 I det hushållet brukar även katterna hoppa upp och gå runt på det dukade matbordet och hårar ner innan man sätter sig till bord.. känns lagom hygieniskt.

  Svara

  Skitiga djur och djur som hårar tycker jag är äckliga att ha i sängen. Vår lilla pälsboll till hund fäller ingen päls och badas en gång i veckan, mer om det varit skitigt ute, går bra att ha i sängen ändå. Och det är det absolut mysigaste som finns, när hon kryper ner under täcket med en och lägger sig med huvudet på ens arm. <3

  Svara

  Åh vad synd att jag upptäcker denna post så sent!

  Jag har alltid varit superallergisk mot alla pälsdjur. Katter har jag aldrig tålt att vara i närheten av tex, men så skaffade jag en dvärgpudel efter år av längtan efter en hund. (Jag testade såklart allergin hos kenneln). Hon är min lilla solstråle och har verkligen förgyllt mitt liv på alla plan. Känner ingen allergi av henne (ingen päls) och såklart gosar hon med mig i sängen. Jag har dock en liten släng av OCD pga barndomstrauma och att ha smuts i sängen är big no för mig. Under de torrare månaderna är det bara att torka tassarna (och klippa de fria från hår) och borsta varje dag. På vintern och när det regnar så har hon på sig boots! Nu kallar väll folk mig för djurpågare men hon får lätt besvär med tassarna när det är blött/snö/is så hon gillar dem faktiskt. Bara att ta bort bootsen och ingenting följer med in.

  Förstår kattmänniskor som tycker att hundar luntar illa för vissa gör verkligen det. Speciellt större hundar. Jag hade aldrig kunnat ha en schäfer i sängen för gud vad det hade luktat om vi bortser från allergin. MEN min dvärgpudel är fan magisk för hon luktar på riktigt ingenting! Hon fick problem med analsäckarna förra året och sekretet luktade ingenting vilket veterinärerna var lite chockade över plus hon har aldrig fisit någonsin! Måste ha dragit vinstlotten.

  Iallafall, min pudel har även förbättrat min allergi som jag redan hade från början. Vi är mycket ute i skogar och andra miljöer och träffar såklart andra hundar. Gjorde ett nytt allergitesta för några veckor sedan och testerna visade att min allergi mot pollen/träd och djur hade minskat. Samma med astman. Är som pånyttfödd!

  Svara

   Olika raser utsöndrar olika dofter 😊 en pudel fäller inte eftersom den har benämningen allergivänlig ras och därför luktar den inte hund på samma sätt som en hund som fäller. Sedan har ju olika fällande hundar även olika pälstyper. En schäfer är mer strävhårig om du jämför med en labrador till exempel.

   Svara

    Ja, så klart?

    Svara

  Nja, inte vill jag ha min lilla hårboll till hund i sängen, han har en egen som han kan vältra sig i men visst har det hänt att jag fått en morgonpuss och att han lagt sig bredvid för att få lite sällskap.

  Svara

  Katten får vara i sängen men bara ovanpå täcket och inte om den är skitig. Fästingar kollar man såklart och plockar bort varje dag under sommarhalvåret.

  Svara

  Min katt får inte sova i min säng, visst är det mysigt men jag blir galen på allt hår hon fäller.
  Hon är 15 år och har däremot sovit tillsammans med min dotter (som är 12) sen hon var liten, dottern tycker det är hur mysigt som helst.

  Svara

  Självklart så får hundarna (labbar) sova i sängen, en av dem sover ibland mellan mig och mannen, och jag blir alltid ledsen när de hoppar ner efter ett par timmar, ibland sover de dock i sängen hela natten. Det är så himla mysigt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.