Obetald reklam för ”Såna som du ska inte va här” av Marika Carlsson

bonusinlägg

Förra veckan släppte komikern Marika Carlsson sin bok ”Såna som du ska inte vara här” som handlar om henne uppväxt som adopterad från Etiopoen, livet som övertygad pingstvän, hur det är att som en fd homofob förälska sig i en kvinna och allting där i mellan som kallas livet.
Kvinnan som Marika förälskade sig i är en nära vän till min storasyster så den här gången var det jag som var någons ”plus 1” på ett event, något jag är väldigt glad över eftersom det gav mig möjligheten att köpa med mig Marikas bok hem.

Jag fick en helkväll med biljetter till Marikas föreställning ”Jag är gud” av min syrra när jag fyllde 36 eftersom jag älskar stand up, men det här är inte ”rolig” bok på det sättet utan snarare en bok om själasökande, rasism, utanförskap och jakten på att hitta sig själv och sitt sammanhang. 
Jag kom på mig själv med att skamset reflektera över saker Marika skriver i sin bok, saker som jag inte fattat är kränkande och rasistiska för andra människor och det gav mig en ögonöppnare.
Jag har ju själv en bakgrund inom pingströrelsen och hade en relation tillförsamlingen i Knutby när det begav sig och det är intressant att Marika tar upp just det och hemskheterna som hände där.
Jag har själv sagt många gånger att jag inte uppfattade någon typ av ”hjärntvätt” där, men på senare år insett att jag förmodligen endast var en fråga bort från att helt lämna min personliga moral och etik bakom mig för att vara till lags.
Detsamma skriver Marika om i sin bok. Hon hade lika gärna kunnat varit en del av det som hände i Knutby eftersom organiserad religion får människor att sluta tänka själva. Hon beskriver hur hon som övertygad pingstvän var både trångsynt och dömande mot andra människor, särskilt mot den tjej som vågade komma ut som homosexuell i kyrkan. Hur de bad för henne, bad att hon skulle bli ”frisk” istället för att acceptera henne som hon var.
Hur hon nu för tiden skapat upp ”landet mitt i mellan” för alla de som inte har en självklar plats att höra hemma på, en plats där de får vara precis den de är. För där är Marika idag. Hon är den hon är och står för det. Det tog henne många år att våga komma till den punkten men nu är hon där och det är det viktigaste.

Hennes avslutande sida i boken är nästan den jag tagit till mig mest, den där hon svarar på frågan om det är synd om henne som behövt gå igenom allt detta.
Jag tänker avsluta det här inlägget på samma sätt för hon sätter (slår?) verkligen huvudet på spiken om det som breder ut sig som en epidemi i vårt samhälle, nämligen offerkoftan.

Utdrag ur Marika Carlssons bok "Såna som du ska inte va här"

Vill du köpa Marikas bok så finns den HÄR. Eller HÄR.

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Måste läsa:) Lyssnar på en pod nu om NXIVM. Blir lite fascinerad av hur man som människa kan bli hjärntvättad…
  Har läst Mariette Lindsteins böcker om hennes liv hos scientologerna…Som sagt, är så fascinerad av hur folk kan dras med i sådant som man som utomstående helt förkastar. Och som de som så småningom lämnar tycker är helt kokko-craxy när de ser tillbaka…

   Det börjar smått och milt med vänlighet och små manipulationer för att sedan bli mer och mer manipulationer, skrämsel osv. Det är läskigt att det ens går att hjärntvätta/manipulera människor så lätt. Men ett misshandelsförhållande är ju lite samma grej.

  Såg en intervju med henne i Nyhetsmorgon där hon pratade om sin uppväxt om sin bok, hon verkar vara en sådan genuin och positiv människa. Tyckte verkligen om att lyssna på henne! Jag köpte boken nu, ser fram emot att läsa den. 🙂

  Men fick du köpa boken? Böcker brukar väl delas ut på sådana event/bokreleaser, de brukar väl ge gästerna varsin bok? Men är kanske olika. 😉

   Men det är fortfarande inte ett betalt samarbete bara för att man fått boken 😉

   Det är nog olika, de flesta releasefester jag har varit på får man köpa böckerna. Annats med marknadsföringsevent kanske.

   Jag köpte boken precis som alla andra. 169 kr kostade den.

  Alltså GabJoss senaste inlägg om gynekologbesöket?! Låter för sjukt för att vara sant? Vilka gynekologer luktar ens på underliv och än till ber en annan läkare komma och lukta? Dessutom får inte andra patienter vara inne i rummet under en undersökning, varför skulle ens en manlig patient vara på plats på en avdelning för gynekologiska undersökningar? Tror verkligen inte att detta skett, tror mer att hon var ung och osäker och ville ha uppmärksamhet…

   Lägger mig inte i hennes inlägg, men jag kan lova dig att läkare/vårdpersonal luktar på fler saker än du tror. Svamp i underliv, infekterade sår, urinvägsinfektion, bakterier i bajs, fekalkräk…
   Kram från en sjuksköterska som fått sitt luktsinne testat många gånger. 😉

    Ja alltså klart man inte kan stänga av sitt luktsinne men att medvetet lukta och ropa på kollegan att komma och sniffa i patientens underliv? Eh?

     Det gör man. Mycket för att bedöms infektion osv. Man luktar medvetet.
     // en blivande ssk som luktat på fruktansvärda saker.

     P.s, när jag har tandrotsinfektion, pulpit, så tog min tandläkare och tryckte upp var för att lukta på det, och jag kan lova att det luktade skunk.

   Låter faktiskt helt sjukt. Plus att gynekologer inte jobbar på vårdcentral.

   Jag känner lite att om det nu var för att få uppmärksamhet då – varför skulle hon isf skriva det nu igen? Dessutom var det väl på en vårdcentral och då är det ju manliga patienter på plats också. Betvivlar inte hennes historia alls.

   Varför skulle hon ljuga om en sån sak? Själv kan jag knappt gå på gynundersökningar längre pga x antal dåliga upplevelser samt känt mig utsatt för övergrepp men har inte anmält pga det ger inget. Provade säga ifrån och fick höra att så får det inte gå till och sen vid nästa besök så gick man likafullt skamsen därifrån med ångesten brännande hårt i bröstet.. Sen är det inte ovanligt att barnmorskan/gynekologen har en tendens att domdera och skälla ut en för minsta lilla och ta noll hänsyn eller så säger dom en sak och gör något helt annat.. Vården är så trygg och säker eller hur? ^^

   Jag var till gynekolog för ett par veckor sedan och hon luktade medvetet. Förmodligen för att bedöma infektion eller inte?

    Skulle inte klara av det jobbet, hatten av för all vårdpersonal där ute! Är det svårt att inte visa när man typ vill kräkas av en lukt?

   Sniff-test finns inom gynekologi, men man tar sekret på ett provglas eller liknande samt blandar med kaliumhydroxid innan man luktar på det.

   https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=3371

  Vad menar du med Bonusinlägg? Vad menar du med Obetald reklam? Tidigare har du väl skrivit att reklam är det inte såvida det inte är betalt/samarbete så vadå obetald reklam? Nu har du kanske inte fått betalt/ersättning för att skriva inlägget, eller så har du det, men tror nog att du iaf fått boken gratis och inte behövt köpa den, men det räknas kanske inte som samarbete iaf. Tänk vilken bra marknadsföring de får genom ditt inlägg, tänk vad mycket de tjänar på ditt inlägg. Storsint av dig.

   Tycker det framgår ganska tydligt: författaren är en nära vän till Camcams syster, så Camcam får följa med på releasefesten som syrrans +1. Väl där köper Camcam ett ex av författarens bok, förmodligen ett signerat sådant (jag har varit på liknande tillställningar och har då köpt boken i fråga för pengar, fastän författaren varit en nära bekant/vän till mig).
   Nu har Camcam läst boken och vill göra reklam för den utan ersättning = mao, ingen har betalat henne för den reklamen som författaren och boken får tack vare inlägget, som ändå når ut till en väldigt stor skara människor.
   Tl;dr: Camilla gick på ett evenemang som gäst, köpte en bok, valde att göra reklam för den där hon poängterar tydligt att det är reklam men att hon inte får någon ersättning för reklamen.
   Vad är det du inte förstår?

    Märkligt att författaren varit nära vän till dig och ändå inte gett dig en bok😊 Och att du vet att Camilla ej fått ersättning 😊 🙄 Ja hon poängterar att det är ”obetald” reklam men har väl tidigare skrivit att reklam är det inte såvida det inte är betalt/samarbete? Vad är det DU inte förstår?

     Jag känner inte Marika, men min syster gör det däremot.

      Hehe fast Anonym 21:36 skriver att hen köpt bok för pengar trots att författaren varit en nära vän, gissar att Ida skrev till denne, men 21:36 är nog även en ”vän” till Camcam kanske 😉

       Va?

     Fast klart man kan få en bok i present men inte på sånna tillställningar och inte alla nära vänner, det är ju ändå något man vill försörja sig på. Mina författarvänner ger en bok utöver present eller bara på typ födelsedag eller om dom är bjudna på nån najs middag, men klart inte på deras event där dom oftast ändå bjuder på något drickbart eller signerar.

   PS. Var ser du ”bonusinlägg” någonstans?

   Med bonusinlägg menar jag ett inlägg som inte handlar om sociala medier men som jag publicerar för att jag vill. Men det ersätter inte ett ordinarie inlägg utan är utöver. Alltså ett bonusinlägg och i det här fallet innehåller det obetald reklam för en bok. Hoppas det gjorde konceptet lite klarare. 😊

    Just att du skriver bonusinlägg och obetald reklam gör det mer misstänkt att det är betald reklam, är nog många som tror det. Du har ju skrivit om fler böcker utan att det beskrivits som bonusinlägg och du har väl inte samma antal inlägg varje dag. 😉 😊

     Jag har ett fast antal inlägg som ska ut varje dag men ibland blir det fler. Anledningen till att jag kallar det bonusinlägg – precis som med skorna tidigare i veckan eller förra – är för att det inte är relaterat till sociala medier.

     Tror man att det är smygreklam så ska man givetvis anmäla det till KO eller RO!

      Okej hehe fast du har väl skrivit många inlägg som sagt som inte är relaterat till sociala medier, och varför är det inte relaterat till social medier som andra böcker tydligen är, och Marika har ju instagram liksom. 🙄 🤔 😁

       Jag hade inte varit på hennes boksläpp om det inte var för min syrra så det är ingen bok jag hade skrivit om normalt sett men nu ville jag göra det…

       Och jag ville vara övertydlig..

        De är många nu. Jag kan länka igen till slöjdbloggen om hur man viker sin foliehatt om det behövs. 😉

         Hahahaha!! 🤩🤩🤩

         Alltid snabbt till räddning😆

  ”Organiserad religion får människor att sluta tänka själva”.
  Mm, ateismen är den mest hjärntvättande ”absloutinteenreligionomg” som finns. Snacka om att folk slutar tänka själva och bara sväljer allt som presenteras för dem.

  Ända sedan jag såg henne på Nyhetsmorgon och hon diskuterade hur hon inte gillar mammor som ammar offentligt har jag tyvärr alltid haft något emot henne :/…

  Men hon är säkert jättebra på att skriva om rasism. Trots det vill jag tyvärr inte stötta henne finansiellt.

  ”Detsamma skriver Marika om i sin bok. Hon hade lika gärna kunnat varit en del av det som hände i Knutby eftersom organiserad religion får människor att sluta tänka själva. ” 💚

  Som jag önskade att alla stora religioner som alla delar in människor i grupper om bra och dåliga, hamnar i himlen eller helvet, försvann. Och det är i stort sett all. Organisationer som är själva fundament till alla motsättningar som finns mänska till människa. 🙏

  Gud hör min bön. 😉

   Blablablabla

  Åh CamCam, din jacka! 🤩

  Väntar på recensioner av Toftbys bok. Jättebra att du läser alla nya influencers böcker o delger oss.

   Just nu håller jag på med MissLissibells bok. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *