Det verkar inte gå något vidare för Mogis lägenhet

Aj, aj, aj…
Det verkar inte gå så bra för Moggans lilla krypin på Östermalm av mäklarannonsen att döma.
Lägenheten har nu sänkts med 300 000 kr men verkar fortfarande sakna bud. Var det ingen som ville bo på en minimal yta utan balkong för massor av pengar?
Det kanske vill sig så illa att hon inte får den såld alls så att hon och Mon Amour tvingas flytta in där och ta oskulden på stuckturen?

Jag hittade den här lägenheten på Hemnet där slutpriset blev 4 700 000 kr.
Är det rent av samma lägenhet? Det måste det vara eftersom Mogi och Mon Amour köpte den som en 1.5a.
Hur mycket pengar de spenderat på renovering vet jag inte men bara köket kostade 260 000 kr enligt det här inlägget – spons borträknat då. 😉

Moggan hade hoppats på mellan 130 000-140 000 kr/m² – det verkar gå så där det med….
Om de får sitt sänkta pris så går den för 126 744 kr/m² så det är bara att hålla tummarna.
Annars får de helt enkelt bo där själva.
Undrar var de ska ställa julgranen?

Tack för tips!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag läser inte hennes blogg eller följer henne på instagram. Men blir nyfiken, var bor de ? Varför bor de inte i denna lägenhet?

      Funderar på samma. Var bor de här två när de inte reser? Var är deras saker?

        Det måste ju vara dyrt att ha en tom nyrenoverad lägenhet som bara står. Antagligen betalar de inga stora pengar hos mamma och pappa men har svårt att förstå fördelarna med det. Skulle hellre bo i min nyrenoverade lägenhet på östermalm än hos föräldrarna i bromma när man är typ 30.

        Tror de får vänta in markanden och hyra ut den i andra hand ett tag om de ska ens kunna gå utan förlust. Annars tycker jag hon gjort ett bra jobb med stylingen. och renoveringen.

          Behöver ju inte vara en dyr hyra eller lån. Varför oroa sig vad andra gör? ?

          Vad är det för fel med att bo hos sina föräldrar? Jag är 31 och bor med mina på grund av bostadsbrist.

            Då antar vi att du inte har en nyrenoverad lägenhet i bakfickan?

              Nej i och för sig inte hahaha ??

      Hemma hos hennes föräldrar i Bromma!

        Oj! ? I ett eget hus på tomten eller i ett rum i föräldrarnas hus?

          I föräldrarnas källare!

    OT men Madelene Ilmrud har skrivit om kroppshets till en nakenbild på sig själv, och fått mycket hyllningar.

      Suck.

      Och jag får bara känslan tyvärr att hon gått ned en massa i vikt och därför viker ut dig. Dessutom syns ju inga problemområden direkt i den ställningen.

      Men kom med något eget liksom, Mia Skäringer lägger ut fina bilder på sitt nakna jag och har länge skrivit om kroppen… ja men vad bra att fem sekunder efter att Mia blir tokhyllad så måste ilmrud lägga sig på sängen också. Gör gärna statement, tyck saker, stå upp för dig själv och din kropp men sluta härmas det blir så himla töntigt.

    Lägenheten är ju fin och sådär men bilden med sängen som står för halva dörren dödar ju allt. ?

    För att citera Catten af Tälje; ”hur tänkte dom nu?”.

      Varför citera en bedragerska?

        För att det är roligt att citera henne! Tokigt va?

    Tittar man på försäljningen på den gatan ligger priserna runt 100 000 kr/kvm i nuläget i snitt.
    https://www.booli.se/slutpriser/jungfrugatan/90915/

    Nuvarande marknadsvärde för denna lägenhet borde därmed ligga runt 4,5-4,9 miljoner skulle jag säga. Kan bli lite jobbigt läge för dem ja ?

      Öh? Om snittpriset är 100000/ m2 är väl snarare marknadsvärdet 4.3 miljoner??

        Jag var snäll och la på lite extra för den renovering de gjort ?

    I annonsen står att den ligger på Östermalm, vilket är korrekt, men även ”invid Karlaplan”… Där låter det som att Mogi själv varit in och pillat i beskrivningen, för jag skulle inte påstå att den ligger invid Karlaplan, snarare flera kvarter ifrån…

      Ja Öfvre borde ju låta lika snajsigt som invid Karlaplan!

        Jungfrugatan är verkligen ingen rolig gata på Ö-malm. Mörk och trist. Priset är fantasi. Hon är lost som trodde att hon köpte ett renoveringsobjekt till bra pris. Haha. Glad för att köpa kring 110000 per kvm. Jag skulle haft ångest för resten av mitt liv.

      Nej, inte direkt ”vid”, typ tio minuters promenad bort…

        Typ två, har du någonsin varit på östermalm?

          Sju minuter säger Google maps.

            Om man går med rullator kanske. Vilket många iofs gör på Ö-malm.

      Snarare ”invid Gärdet”, men det drar ju av en del tusenlappar från kvadratmeterpriset.

      Alltså, jag är från göteborg men har varit vid Karlaplan några ggr, jag kan inte förstå att det skulle vara finare att bo där? Är det inte ett helt vanligt torg med lite butiker och en t-bana?

        Det är nog en smaksak. Jag personligen tycker större delen av Östermalm och vissa delar av Vasastan är så döda och tråkiga, men det är samtidigt väldigt lugnt också, och fina byggnader. Kan förstå de som vill bo där men hade verkligen inte velat det själv. Det beror såklart lite på vad man gillar att ha nära omkring sig med. Jag bor hellre närmre Medborgarplatsen än Stureplan, men så känner ju inte alla.

        Är också från Göteborg och trodde aldrig jag skulle bli ”en sån där” som valde stadsdelar i Stockholm, men här är jag nu 😉

          Andelen personer som vill bo på Östermalm ( gamla fina hystoriska hus, lugnt och tryggt område, ordnare BRF, skolor, parker, kommunikation och närhet till allt) överstigger andelen som vill bo i stökiga, oroliga, student, barer och smutsiga område som t ex Medis. Eller bättre sagt, det man har råd med.

          Det finns tyvärr en tydligt indelning på Sthlm område och vem du är så person. Tråkigt!

            Hade varit skojigare med ’hysteriska hus’!

              Hoppsan! ???

              Fram för fler hysteriska hus!

              Eller det kanske det NKS är?
              (Hysteriskt byggt och finansierat alltså)

            Ja så är det ju verkligen. Och jag förstår varför folk vill bo där, min personliga preferens är dock att det är alldeles för lugnt och tråkigt. Och det är ju tur för mig eftersom jag inte hade haft råd att bo på Östermalm om jag ens velat!

        Karlaplan anses fint då det är ett lugnt bostadsområde med många historiska byggnader, absoluta majoriteten av husen är från sekelskiftet och är byggda för att vara extravaganta (stukaturer, högt till tak, parkett, dubbeldörrar, djupa fönster osv). Det som även lockar med Karlaplan är att det ligger nära Djurgården, Lil-Jansskogen och Gärdet. Jämför man med tex Vasastan är man näst intill på landet med långa alléer av träd, många små parker och växtlighet vart man än går, medan vasastan är en betongjungel där enbart någon enstaka gata har planterade träd och vasaparken som är som en sardinask av människor och barnvagnar. Utöver detta så passar Karlaplan bra för barnfamiljer, då det finns många förskolor, och skolor som anses vara väldigt bra, utöver alla parker och möjligheter för barnen att vara i naturen. Se på tex Margaux som nu ska sälja lägenheten i Vasastan, troligtvis för att flytta närmre Arnolds förskola på *trumvirvel*… Karlaplan.

          Du menar kanske att anses fint för att det är en lugn stadsdel med många historiska byggnader och så vidare? Karlaplan är ju inte mer populärt än något annat område. Snarare tvärtom, på grund av alla hysteriskt fula funkisbyggnader på andra sidan Valhallavägen. Området runt Karlaplan är ju totalt ocharmigt och det finns inte fler sekelskifteslägenheter eller grönområden där än någon annanstans på Östermalm. Det är förståeligt att den delen av Östermalm är en av de minst populära. Inte direkt nära till Djurgården heller. Och Lill-Jansskogen är liksom 15-20 minuters promenad bort, så på mäklarspråk är det inte särskilt nära.

          Säger bara… Villastaden. <3

            Kunde tydligen inte använda specialtecken. ;-( Första meningen skulle i alla fall vara ”Du menar kanske att Östermalm anses fint..”.

            Jodå, visst är det mer populärt, rent generellt. Sedan kan man ju alltid ställa gata mot gata, exempelvis bragevägen mot narvavägen, floragatan mot lützengatan osv.

            Allt ovanför Valhallavägen räknas till Gärdet, och är inget jag har med när jag tänker på Karlaplan.

            PS. Inte direkt nära till Djurgården? Börjar fundera över om du ens har varit på Karlaplan. Närmre Djurgården kommer du knappast, utan att vara på just Djurgården. Bokstavligen ett stenkast från Djurgårdsbron. Men visst, Villastaden har närmre till Lil-Jansskogen. …och till Östra station, haha. Grattis!

    OT men Underbara Claras filmade rundtur i deras hem – älskart! Så befriande och inte alls vad man hade väntat sig.

      JAA. Älskade den! Satt med ett stort leende på läpparna hela videon ?

      Ja jättekul! Jag tänkte inte titta på videon först, är så less på perfekt inredda hem och trodde att det skulle vara det som Clara visade upp. Så glad nu är jag tittade och fick se ett helt vanligt, stökigt ostylat hem. Plus att Claras kommentarer var superkul.

      Älskar hem-rundturer, måste kolla!

    Ingen konst på väggarna? Så märkligt stylat…

      Konst nej tack!

    På tal om Moggan – har hon valt någon av de svindyra förlovningsringarna än?!

      Ja Mogi har väl visat ringen för länge sedan har jag för mig.

        Hittar inte det på bloggen eller insta.. hon fick ju en ganska ”enkel” ring när Mon Amouuuur friade, men den ringen skulle ju sen uppgraderas.

          Och?

    Är det samma lägenhet som Annica Englund? Alltså samma förening? Tycker dom påminner väldigt mycket om varandra ?

      Inte samma såklart – likadana ?

        Annica bor i Fredhäll på Kungsholmen 🙂

          fredhäll är inte kungsholmen, det är bara folk som inte har råd att bo på riktiga kungsholmen. Ungefär som att folk tror att man bor på östermalm när du bor högst upp på gärdet. inte samma sak.

      Det är en väldigt vanlig planlösning för små tvåor (eller i detta fall snarare en 1,5:a).

    Tycker det ser lite galet ut med väggen vid ”sovrummet”. Antar att det var öppet där förut, i alla fall den väggen dörren är på. Hade nog varit bättre utan den alls då det ser och antagligen känns väldigt ihoptryckt bara för att man ska kunna säga att det är en tvåa

    Men om det nu är samma lägenhet som Camilla påstår, är det inte då märkligt att månadsavgiften har sänkts med 700:- sedan den köptes?

      Nej det behöver det inte vara. Föreningen kan ju ha sänkt avgifterna.

      Föreningen betalade av sina skulder 2017 och blev helt skuldfri. I samband med det sänktes avgiften.

    43 kvm är väl inte så jättelitet?

      Näe tycker inte jag heller att det är i Sthlm. Bor två pers på 35 kvm och tycker det funkar prima. 🙂

        Bor på 53 tycker det är litet.

          Jag och en 6-årimg bor i en 3:a på 76 kvadrat och tycker att det är litet. Mest för att det är dålig planlösning och att det är leksaker överallt ?

        Vi bor 2 på 23 kvm 😀 är lite trångt och vore trevligt med ett riktigt sovrum men det är inte så man vantrivs direkt

          Jag bor själv på 21 m2 och skulle dööööööö om jag var tvungen att dela denna hundkoja med nån…

            För ca 100 år sen innan min partner och jag tagit examen bodde vi i hans korridorsrum på 18 kvadrat i 1,5 år. Klarar relationen det klarar den allt. Skulle aldrig göra om det!

            Jag och min pojkvän bodde tillsammans på 21 kvadrat i typ 8 månader, funkade utmärkt 🙂 Nu bor vi på 55 och jag är i chock över hur stort det är haha, känns som det aldrig blir stökigt eftersom det är så mycket yta… I förra lägenheten så såg det stökigt ut om det låg en tröja på golvet. Har iförsig aldrig bott större än 76 (4 personer) så jag tycker att lägenheter över 40 är ENORMA

      Njä, jag bor på 40 kvm och tycker den känns mycket större än Mogis. Hennes är dock ganska dåligt planerad, skafferiet i hallen, JÄTTElitet sovrum och massa döyta mellan toadörren och vardagsrummet.

      Fast jo det är det väl. Kanske inte för en person men för fler utöver så ja.

      Jag och min sambo bor på 43 kvm, fast på Söder. Det hade varit nice med typ 5 kvm till, för att få ett större sovrum (vår lägenhet räknas också som en 1,5). Men det funkar helt okej.

    Ganska vanligt att folk köper 1,5or med stort avlångt kök eller ettor med gammalt ”matrum” och delar av till sovrum, iaf i Stockholm. Väldigt många mindre lägenheter som har den typen av originalplanlösning. Visst blir det ett mindre sovrum men vill du bo centralt och inte betala ännu mer tycker jag det är en bra lösning! Men så är jag ju Stockholmare och bor hellre mindre och har mindre prylar och bor med bra läge. 🙂

      EXAKT SÅ!

    Hur kan man betala så mycket för en lägenhet med två rum som inte ens har balkong…

    Det tar tid ibland behöver inte vara nå konstigt för det. Buss vare val mm

      Va?

        Jag gissar att det ska stå ”Det tar tid ibland, det behöver inte vara något konstigt för det. Nyss var det val m.m.”

          Ok riktigt bra översatt faktiskt. Imponerad! Hade själv aldrig fattat haha.

    Jag tycker jätte synd om henne som gjort en så dålig affär. Ser inget kul med det alls faktiskt, bara ångest

      Sånt är livet. Ibland vinner man ibland förlorar man, är ju bara pengar trots allt. Går fint att tjäna nya.

      Samma här. Här kan hon inte ljuga om något, det är öppet för alla att se deras misslyckande. Hennes plan att tjäna pengar på fastigheter kanske inte slår så väl ut.
      Lite som Anna Book och hur hon försökte försköna bilden av att de inte hade bråttom att sälja utan bara tänkte sälja till rätt pris.
      När det ”rätta” priset plötsligt vart mycket lägre än utgångspriset vart det tyst.

      Tufft när fasaderna inte håller tätt.

      Håller med Anonym om att dåliga affärer inte är kul men som en jag känner brukar säga, ”köp för att bo”. Om man går med förlust efteråt kan man i alla fall välja att se det som en uppskjuten bostadskostnad, att man egentligen betalat lite mer under varje månad man har bott där. Ungefär som hyresgäster som betalar hyresvärdens lån och förvaltningskostnader varje månad i form av hyra utan att någonsin få något tillbaka på det ekonomiskt. Få skulle säga att hyresgäster går med förlust trots att varenda krona försvinner. Hyresgäster betalar ju för att bo, de får ett hem för pengarna och det får man definitivt om man bor i bostadsrätt också. Man får t.o.m. mycket av pengarna tillbaka även om man sedan säljer med förlust. Inte så illa. Man ska vara positiv 🙂

    Om man vill ha en tv i lägenheten vart ska man ställa den? Hur hade ni möblerat?

      Hängt tv:n på någon av väggarna vid fönstret, eller hängt den ner från taket över köksön/bardisken kanske.

      eller satt soffa framför fönstret och tv på bänk vid el på den stora väggen, och matbordet närmre kakelugnen där soffa och soffbord nu står. Går ju att möblera på olika sätt.

    Det stämmer att det är den som gick för 4,7 miljoner är den som är till salu nu. Finns bara en lgh på 43 m2 på 3 trappor. Booli värderar den till 4,39 miljoner.

    Det baserad nog på de senaste försäljningarna. Det såldes t.ex. en annan 1,5:a på 43 m2 i samma hus fast på 2 trappor den 21 augusti i år. Gick för 4,23 miljoner eller 98.372 kr/m2. Och en 2:a på 34 m2 (!) såldes den 8 september för 103.971 kr/m2.

    Det är ju inte konstigt att det är svårt för unga att ha råd att flytta hemifrån med priserna som gäller i storstäderna. För Mogis skull så får man väl hoppas att hon inte går med någon större förlust, men samtidigt skulle jag aldrig betala såna summor för en så liten lägenhet (men så vill jag inte heller bo centralt i någon storstad och jag förstår att många vill det). Vi bor i Kungsbacka (strax utanför Göteborg) och det är dock inte speciellt snälla priser här heller, så jag är sjukt tacksam över att vi fick tag i en hyresrätt på nästan 80 kvadrat för strax över 7000:-/månad utan att ens ha stått i bostadskö.

    260 000 kr för det yttepyttifa lilla köket med skafferi i hallen? Ok….

      Nej ska man tjäna pengar på houseflipping gör man det inte på pyttekök för en kvarts miljon. Då ska man renovera smart, smakfullt och billigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.