Dagens visdomspärla

Men jag blir ju torr och fnasig PÅ handflatorna!
Då MÅSTE man ju bli kladdig där för annars riskerar man att fastna med fnaset i typ sina strumpbyxor och det är bland det värsta jag vet. Det är nästan lika illa som att ha torra läppar eller täppt näsa.

Jag undrar hur många deodoranter som förbrukas helt i onödan pga den här överanvändningen?
Löwengrips försäljning hade förmodligen halverats på studs om fler läste artikeln och började praktisera metoden. Istället för en deo såld var tredje minut så hade de istället sålt en var sjätte. Katastrof för pengaflödet!
Head of väskbäring hade fått gå på dagen förmodligen och klänningen hade inte längre kunnat på en egen sittplats på flyget till Italien. 😉

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men va? Samma för mig. Det är ju handflatan som är den som känns torr som fnöske och måste smörjas. ??

   Inte för mej. Utan ovansidan på handen. Men det där med deon håller jag inte med om . Sätter såklart på den på morgonen.

   För mig är det fingrarna kring nagelbanden som är värst. Men där kör jag olja i stället. Hatar handkräm. Hatar att vara minsta kladdig om händerna

   För mig är det utsidan av pekfingrarna som är värst. Men jag jobbar på förskola och tvättar händerna och använder handsprit ca tusen gånger på en timme, känns det som, så hela händerna är typ fnöske.

    Håller med. Fingerblommorna är också jobbiga. ?

     Aldrig hört fingerblommor förut. Är det samma som fingertopparna?

      Japp. ?

       Eller rättare sagt undersidan på toppen. Den delen som är mest känslig.

      Fingerblomma används inom sjukvården, det är där fingeravtrycket är

       Bättre beskrivning. ?

   Mina händer är typ aldrig torra men om dom blir det någongång i isigaste vinter så är det enbart ovansidan av handen.

  Fast nu handlade ju artikeln som Egoina länkade till om antiperspirant (typ Absolut torr) och inte deodorant. Deo har ingen effekt när man väl sköljt av det, som de flesta nog har noterat. 😉

   Jaja ibland är man för trött för att läsa rätt. Gäsp.

    Ganska så ofta tydligen

   Fast det står antiperspirsny deodorant på väääldigt många deos idag, tex vichys på apoteket, är det en deo eller antiperspirant då?

  Klockan nio inlägget-borde vara av mer intressant karaktär tycker jag allt!

   Vad vill du ha för inlägg kl 21?

    Kanske om THK har ätit sin kvällsmat. ??

     Fast du verkar snarare vara någon som skulle uppskatt högläsning från Max balja eller liknande.

      Jäävlar vad jag hatar max balja. Alla max, men baljan är nog värst.

      Det är alltid lika fräscht och moget att skämta på andras bekostnad.

       Och vad tycker du att Camilla gör i var och varannat inlägg?

       Kanske dags att du slutar läsa den här bloggen då ist.

   Som om vad då?
   Vilka tio ingredienser en människa består av?
   Vilka som är de vanligaste fobierna?
   Vilken sorts människa som gnäller på inläggens innehåll här?

   Ah! Precis som kl 06, 09, 12, 15 och 18-inläggen? Noted! ??

  Usch vad äcklig bild…

  Deo på morgonen??? Sätter på deo efter varje dusch, aldrig annars.. Gillar inte känslan av deo på torr ”oren” hud

   Jag duschar varje morgon, så är problemet löst

   Jag tvättar mig under armarna med tvål och vatten varje morgon och sen på deon. (Hoppas att intresseklubben är framme nu med anteckningsblocken ?)

    Vi är här och antecknar! 😉

    Antecknat! Och jag kvällsduschar för att slippa gå ut i kylan nyduschad på morgonen. Varsågod för info ?

     Jag tycker om att stiga in i en asvarm dusch det första jag gör på morgonen. Liksom vakna där i värmen. När det är dags att gå till jobbet och utomhuset är man ju inte nyduschad längre, pga frukost, sminkning och annat som jag sysslar med i en timme. Men jag skulle gärna duscha dygnet runt om jag kunde ? ❤

     Jag duschar varmt som fan på morgonen så badrummet blir hett och har tar in mina kläder i badrummet innan för att slippa kliva ut i någon kyla.

      Eller jaha, ut-UT??? Det är ju bara skönt efter en varm dusch, man är ju liksom uppvärmd 🙂

    Antecknar noggrant !

     Är jag märklig som inte äger en deo, och aldrig gjort? Har aldrig någonsin känt behovet, blir aldrig varm eller fuktig i varmhålorna förutom efter hård träning och då duschar jag ju ? tror jag inte utvecklat svettkörtlar där eftersom jag aldrig börjat med deo, tror jag testat max 10 ggr under mina 30 år. Nöjd.

      Det är ju inte så att man utvecklar svettkörtlar FÖR att man använder Deo?

      Varmhålor! Det låter ju som att det skulle kunna bli varmt och svettigt där 😉

  Men fy satan! Tack för den bilden ?

   Har du aldrig bakat?

  Vidrigt och inte ett dugg roligt. Vet inte vad som händer på den här bloggen nu för tiden. 🙁

   +1

   Tycker du ja. Men alla håller kanske inte med?

    Nej, det är sant! Viktigt att påpeka!

    Ja jag tycker att det är vidrigt. Om du gillar en bild som ska föreställa svamp från underlivet får det stå för dig. Jag gillar inte såna bilder.
    Om du vill kan du kopiera den och skriva ut den. Köpa en ram och hänga upp den i ditt kök så kan du se på den när du äter.

  Jag har aldrig behövt använda deo. Luktar aldrig svett. Jag undrar om det är ovanligt? Min man är exakt likadan men han använder deo för han tycker det luktar gott.

   Samma här faktiskt, använder deo bara för att känna mig fräsch…are? ?

   Jag har faktist varit utan deo i en vecka nu, haha glömde köpa när jag var iväg och har inte hunnit. Och ja det funkar helt ok! Har varit en dag när jag var iväg hela dagen men annars inga problem och ingen lukt.

    Det är därför man bunkrar haha! Jag har hittat min favorit hos nivea och det är ofta kampanjer på dem så då köper jag alltid på mig ett lager så det finns alltid oöppnade deos i mitt badrum?

     Använde nivea innan men blev immun. Har hänt ett par gånger i livet och måste då byta deo, någon annan som drabbats av samma? Alltså nästan värre än immun, den får nästan motsatt effekt. Har typ aldrig problem med svettlukt och är ingen jättefrekvent duschare, men plötsligt har jag börjat stinka svett på nolltid och så fort jag bytat deo blir det som vanligt.

      Varit med om det ja! Märkligt hur det blir så. Är ju ofta samma aktiva ingredienser i deosarna.

      Oj det har jag aldrig hört talas om att man kan bli. Har ändå använt samma sorts Nivea sen den kom, den där Black & White, vad den nu heter 🙂

      Jag med! Jag har bara blivit utskrattad när jag nämnt det för andra, skönt att höra att vi är fler!

   Min sambo är likadan.

   Skrev precis en kommentar högre upp att jag aldrig ägt en deo ? inget behov, luktar aldrig nånsin i armhålorna! Där är snustorrt. Skulle jag bli fruktansvärt varm på sommaren så är det märkligt nog på ryggen av alla ställen som jag blir svettig, men tror inte det finns ryggdeo..

  Jaha, nån som har kommit på att hon ska smörja på handkräm på de delar av händerna där hon vill ha handkräm.
  Facepalm på den! Utan kladdig handkräm i handflatan 🙂

   Haha ??

  Såg nyss Felicia Bergströms instastory från pinchos. Det ser ju absolut sponsrat ut eftersom hon taggar dom i varenda bild osv och visar upp maten som hon gör. Vet inte varför det skulle vara sponsrat men det är faktiskt inte konstigt att man tvivlar på allt som influäncers säger med tanke på hur sneaky de är med reklam osv.

  OMG! Jag smörjer mig exakt så, bara på handryggen, men det är för att jag HATAR att det är så jäklans kladdigt. Hatar att ha något på kroppen och händerna. Tvättar händerna typ 30 gånger om dagen för att jag tycker det är så jobbigt :’D

  Alltså jag får seriöst ont i huvudet och blir orolig över min intelligensnivå….hon skriver att krämen inte ska vara på greppytan men att hon tar handkräm i handflatan och gnuggar dom mot varandra. Får hon inte kräm på greppytan då? Är det inte så man smörjer in händerna? Borde hon inte ta krämen på handryggen och gnugga de mot varandra?

   Haha, tänkte samma. Man får ju automatiskt på handflatan när man smörjer.

   Jag läste om flera gånger och fattar inte heller!

   Tror hon skrev fel och skulle skriva att hon tar på handryggen 🙂

  Någon som läser inläggen från Thailandsresan med mindfulness mm. Har bara läst ngt med de har bara handlat om viktnedgång och kroppens utseende. Trodde det var inre resa?

  Det där med deo låter helt fel ju? Eller så svettas folk otroligt mkt mindre än jag gör…. Tar på deo efter kvällens dusch, sedan en andra gång innan jag tar på kläderna på morgonen. Annars luktar jag inte gott… :/ Önskar ut kunde använda Absolut Torr men får världens klåda och rodnad av det.

   Du måste vara absolut torr (höhö) under armarna när du sätter på den. Minsta lilla fukt, även ånga i badrummet, så börjar den klia.

  ”En såld deo var tredje minut” says Isabella.. Sen när började vi ta hennes ord om statistik på allvar?

   Det är väl Blondinbellamatematik, i den typen av matematik där hon har 1,5 miljoner följare och där bloggen blir läst ac 900 000 (?) st Umeåbor… ???‍♀️

  Handkrämen applicerar jag på handryggen, handflatorna får överflödet. Alla andra jag ser, applicerar i handflatorna. Mina handryggar blir så torra så de spricker och blöder på vintrarna, handflatorna blir på sin höjd lite småtorra.

  Har inte ens reflekterat över att handryggen skulle vara torr? Aldrig varit med om det. Däremot kan handflatan bli torr och det är en så äcklig känsla så det är därför jag smörjer in och då smörjer jag hela händerna

   Så lustigt det är att man är så olika. Jag har aldrig varit med om torra handflator, men handryggarna (främst knogarna) blir så torra på mig på vintern!

  Alla har väl sina egna rutiner, inte så mycket att orda om.

  Ellinor Bjurström har bloggat om Bellas event. http://www.ellinorbjurstrom.com

  Ot, idag var ännu en bloggare med på tv4:s Bytt är bytt, minns när Mogi var med men hur mycket vann de, någon som vet?

   Ikväll var jag mest chockad över att han kunde tro att racketet var värt så mkt och att hon verkade helt utan egen vilja. Styr mannen allt?

  Ja fy, där bestämde mannen. Men så sur hon blev när högvinsterna gick, svårt att hålla masken i tv.

   Det hade jag också blivit. Hon försökte resonera med honom om fatet men han var så jävla säker på sportprylen. Gubbe.

  Fräsch bild att se när jag har en bit mjukmacka med mjukost i munnen……….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *