Samir Badran handlar kläder för 50 000 kr varje månad

Samir svarar på lite frågor på Instagram och avslöjar att han spenderar runt 50 000 kr på kläder varje månad.
50 papp – det är nästan så Blondinbella ligger i lä här. 🙂

Jag undrar om det rör sig om ett fåtal, dyra plagg eller om det är mängder med billigare kläder?

Vad shoppar ni kläder för på en månad och är det många plagg eller ett fåtal dyrare? 
(Jag räknar skor och väskor till samma grupp som kläder.)

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT- Nu drar My som är själsligt på botten på 24-timmars kryssning.

      Jaha? Det kanske är bra för själen att komma iväg och roa sig

        Bra för själen när hon häromdagen var folkskygg och inte kunde gå ut? Jobbigt att träffa okända människor. Är det nån typ av resa för seniorer som spelar bingo du tror det handlar om? Nej antingen skriver hon snart om bakslag eller sovit i hytten 23 timmar.

          Varför bryr du dig?

    Ungefär 500 kr, max 800 kr/år. Behöver inte mycket och det blir oftast second hand 🙂

      Köper också bara vintage och second hand. Men mest dior, Chanel, mulberry, burberry, barbour etc. Älskar gamla kappor, handskar, sjalar och väskor. Sjukt bra kvalitet på äldre märkestrohet dessutom. Och billigt! Köper mest på Bukowskis och Tradera och i butiker förstås. Lägger nog 1000-5000 kronor i månaden. Men då är det både accessoarer och underkläder inräknat.

        Håller med, vintage och second han är fan grymt!

        Vart hittar du bra grejer? Tycker det mest är skräpkläder och ett o annat guldkorn (oftast jackor då) på second hand.

          brukar dra till Emmaus och Myrorna ?

      Tänkte faktiskt på underkläder, strumpor och sockor. svårt att klara sig med 800 per månad enbart med dessa nödvändiga utgifter

        Man kan tvätta det man har och använda igen istället för att köpa nytt..

        Köper du nya strumpor och trosor/kalsingar varje dag?

          Givetvis inte varje dag men minst en gång i veckan, har ni ngn aning vad allt kostar nuförtiden.
          Givetvis tvättar jag men vill känna mig fräsch och köper nytt av bara farten. Ni skämtar om ni påstår att ni köper dessa plagg på Second hand eller Myrorna

            En gång i veckan? Oj. Jag har väldigt mycket underkläder men inte ens jag köper nytt en gång i veckan? Trosor blir det tre för två på Lindex kanske en gång varannan/var tredje månad och strumpor typ två gånger per år. Inget är fläckigt, slitet/trasigt eller noppigt, så nej går inte runt i sunkiga underkläder. Kanske just för att jag har typ 60st trosor som jag inte använder dem så ofta och då håller de längre. Tycker i allafall en gång i veckan verkar som väldigt ofta att köpa nya underkläder.

      Oftast 0kr/månaden.
      Ibland köper jag kläder ca 6ggr per år om jag råkar hamna på någon rea eller hittat något på loppis. Hamnar jag över 400 eller 600 kr vid dessa tillfällen får jag ont i magen.

      Cirka 11 år sedan jag gick ut gymnasiet och har kvar trosor/strumpor/kläder från den tiden som jag ännu använder. Och sen köper jag från Gudrun Sjödén när outleten har rea (hittar då klänningar tex för 100-300 kr styck). Och de gör mig glada, hade jag råd hade jag köpt mer klimatsmart o stöttat små märken.

        Jag har också kvar kläder från gymnasiet! Senast igår slog det mig att mina jeans är från typ 2008-2009 ? men Nudie går aldrig ur stil så de är fortfarande snygga

    Tror inte riktigt på detta lol

    De får såklart göra vad de vill med sina pengar, men impad blir jag verkligen inte… Mest bara påmind om vilken snedfördelning det är i världen… barn sover ute på gatan i många länder, många får ingen sjukvård…
    Å så tycker vissa som typ Bella att det är kul att skryta med sitt överflöd.
    2018 och det är bara sorgligt hur det fortfarande står till.

      Med handen på hjärtat så skulle nog de flesta kunna avstå från mycket av det vi har och det vi köper. Men hur många gör faktiskt det och skänker resten till behövande? Inte jag i alla fall. Jag tjänar 25 k i månaden och skulle lätt klara mig på mindre än hälften av vad jag köper varje månad. Jag vill ha, men jag behöver inte. Man behöver inte lägga mycket på konsumtion för att lägga mer än man behöver. Människan är egoistisk.

        Får 3500 i månaden och har aldrig ett öre kvar till nöjen. De som har mest vill alltid ha mer.

        Många bidrar faktiskt på många olika sätt. När det gäller att just skänka till välhörenhet ligger Sverige högt.
        Det finns fortfarande inget som motiverar att lägga tiotusentals i månaden på konsumtion och dessutom skryta om d

      Linda håller med. Tragiskt att så många människor inte har mat för dagen och trasor att gå i.

    Går lite utanför ämnet men läste nyss Samirs instastory och skrattade gott, det liknade så vår OT’are och Öppet Spår
    ”ska flyga i morgon, har tappat bort biljetten, vet inte vilken tid, tappat bort mailet, vet inte vilket bolag jag ska flyga med.
    VAD SKA JAG GÖRA?”

      Han är ju ändå väldigt underhållande ?

    När jag läste att han skev det så tänkte jag men va?!..han måste ju skriva fel och menar väl 5000.

    Från att ha lagt runt 2000kr i månaden har jag nu lagt 0kr sedan början på augusti. Hoppas hålla det så till slutet av året med undantag för lite nya underkläder!

      Bra jobbat!

    Max 1000 kr. Vill få ned det ännu mer. Jobbar hårt på att ändra mina konsumtionsvanor och handlar mest på Tradera eller 2hand via Facebookgrupper. Skor kompromissar jag inte gärna med dock och då får det kosta lite mer, men försöker att shoppa skor mer sällan än förut och bara köpa sånt jag behöver.

    Mellan 500-3000, beror på. Dock köper jag nästan bara kläder från mitt jobb eftersom att jag jobbar i butik och rabatten är väldigt bra så utan rabatten hade det blivit väldigt mycket mer.

      Eller mindre? 🙂

    Jag lägger max 1000 kr på ett ÅR. Jag hatar att lägga pengar på kläder till mig själv, köper alltid billigast möjliga och går runt i samma outfit typ jämt (tvättar på kvällen och torkar under natten). Använt samma vinterjacka i säkert 5 år och den kostade 400 kr ny. Inser nu när jag läser min egen kommentar att jag är weird.

      Nä jag är likadan. Har noll intresse för kläder. Köper bara nytt två gånger per år, dvs sommar/vinter och då köper jag för max 500kr

      Knappast! 🙂
      Att du är weird alltså.
      Det är Samir som är det. Tänk om han la samma summa på utdelningsaktier… Det kanske han gör. Också. Eller inte…

      Bra ju!! Heja dig

      Du är inte konstig, du är fan en miljöhjälte! Heja!

      Grymt av dig ju!
      Jag har gått från att arbeta på ett jobb med samma uniform varje dag till att jobba på kontor som innebär att jag hela tiden måste ha en ny ’snygg’ outfit varje dag. Jättejobbigt ibland. Speciellt när man märker att män kan bära samma outfit varje dag utan att någon bryr sig, medan vi kvinnor hela tiden måste variera oss.
      Därför blir det mycket svart för de flesta, plaggen står inte ut så mycket vilket innebär att man kan använda samma plagg flera gånger utan att någon märker det.

        Jag har outfits som jag köpte i gymnasiet är 27år nu :)) Vissa t-shirts börjar dock sjunga på sista versen vilket är lite ledsamt eftersom dom är så mjuka och sköna. Hatar att köpa kläder haha. Har två par jeans som jag haft sen 2012 som jag varvar emallan men det ena paret har jag fått sy nu ett par gånger och de andra paret börjar bli lite för grådassiga så dags att gå på jeans jakt igen. Skor däremot köper jag gärna men senast var typ 2015 haha… Innan kunde jag nog köpa skor någon gång i månaden. Har alltid varit den som har samma outfit i 2-3dagar. Skämdes lite när jag var yngre och någon i skolan yttra sig och sa att ”ew man borde ha en ny outfit varje dag” men nu bryr jag mig inte så mycket om det. Har fått kommentarer nu när jag är äldre som ”har du inga andra kläder” eller ifrån svärmor när jag sa att jag bara har två par jeans ”men gud nej vad sorgligt, stackars dig jag kan köpa dig ett par”. Förstå inte folk att en kan tvätta kläder?

        ”måste” har du testat att ha samma outfit, så som männen? Tror faktiskt inget märker det 🙂 jag brukar ibland tänka; minns jag vad den och den personen hade på sig för outfit igår/i förrgår? Nej är svaret 9 gånger av 10 ?

      Tycker inte att du är weird, snarare sund 🙂

    Väldigt varierande, handlar sällan men gör ofta större köp då. Ytterkläder och skor köper jag hellre bättre kvalitet, träningsgrejer likaså. Kanske i snitt 2000 kr i månaden om man slår ut det. Låter mkt per år men beror också på att jag måste ha en uppsättning jobb/kontorskläder som jag inte direkt drar på mig på helgerna haha..

    Köper typ aldrig kläder, men när jag gör det försöker jag satsa på grejer jag kan ha länge. Speciellt skor. Kvalitet behöver dock inte betyda dyrt och vice versa

    Om man slår ut det på ett år, ca 2000 i månaden. Köper dock inte kläder varje månad men sen kan det bli en dyr väska. Köper färre och dyrare, ingen slit och släng, inget ”åh den är snygg just nu” känner att jag vill kunna ha allt jag köper även om 10-20 år.

    För ca 10 år sedan älskade jag att shoppa. Och min garderob var en av husets största rum. Är glad för den perioden av mitt liv. Numera har jag bara en liten garderob och känner mig lika nöjd med det. Shoppar endast då jag verkligen behöver något. Däremot shoppar jag gärna och mycket till barnbarnen.

    Om man ska lägga ut det på ett år blir det väl kanske 3000 kr, handlar mycket second hand så blir lite billigare

    Har röjt ur garderoben och skänkt det jag inte använder och nu ska jag nöta på det jag har kvar. Använder fjolårets vinterkläder/skor och resten av året så blir det 0 på klädkontot:)

    Handlar bara nytt om jag måste och då oftast nya underkläder. Vanliga kläder sliter jag ut. Går väl kanske 1500kr om året.

    Lägger inte mycket pengar på kläder, max 300kr i månaden och kanske 250 på underkläder. Ibland mer om jag tex behöver en ny bh också men det är sällan.

    Handla kläder är det värsta jag vet… svintråkigt. Vet inte hur mycket jag lägger per år, men jag tror faktiskt att det enda jag köpt på hela året är nya underkläder eftersom de gamla var så slitna att det var dags att kassera dem. Oh, och nya jeanstights nån gång eftersom de jag gillar bäst slits ut så pass fort. Så på hela året har jag väl därmed lagt ut kanske 600kr…?
    (Ridkläder är lite roligare att köpa än ”civilkläder”. Tycker det är lättare att vara bekväm med att känna mig lite fin i stallet eftersom jag känner mig så pass hemma där. Majoriteten av mina stallkläder är dock nedärvda eller gåvor från de stall där jag jobbat.)

    Handlar sällan kläder till mig själv, avskyr det. Skor är det värsta nånsin. Får en hel del kläder av min syster som inte passar henne längre, och handlar kläder till mig själv när min mamma börjar klaga på mig. Ser mamma ett par hål i mina jeans ser jag tydligen typ ut som en luffare, menmen. Lägger nån tusenlapp per år på kläder till mig själv, tror jag? Ridbyxor kan vara så jäkla dyrt, och det drar upp kostnaderna när jag väl behöver nya
    Köper hellre kläder till andra i så fall, typ min mamma eller syskobarn vid jul osv. Lägger hellr pengarna på djuren jag har

    5000 kr skrev Samir häromdagen.

    Oj, det verkar inte vara några här som gillar att handla kläder? Jag älskar att köpa kläder och lägger minst 3000 kr/månaden (om man slår ut det på hela året). Undviker slit och släng och försöker istället köpa klassiska plagg som håller i många år.

      Du måste ha en väldigt stor garderob om du sparar allt du handlar i många år.

        Ja, det är en stor klädkammare. Men jag har inte alltid gjort långsiktiga köp. Förr rensade jag regelbundet bort stora mängder kläder men det är ett beteende jag försökt ändra de senaste tre åren. Och jag skänker bort en hel del fortfarande eftersom jag tycker det är bättre om kläderna kommer till användning.

    Jag shoppar kläder till mig själv nån gång i kvartalet och då bränner jag uppskattningsvis 3000 kr per tillfälle. Jag köper hellre färre dyra plagg än flera billiga.

    Köpte en vinterjacka nyligen pga har inte haft en ordentlig på säkert 10 år. Begagnad, kostade 2000:-. Förutom den är jag nog uppe i kanske 500:- det här året. Har verkligen försökt minska min konsumtion och mår bättre när jag inte bidrar till miljöförstöring. Vi sålde vår bil för snart ett år sen, åker alltid tåg, äter vegetariskt osv. Känns så bra att jag/vi minskat vårt avtryck markant bara senaste året.

    Köper mest kläder till min son och via Tradera. Billiga kläder och billig frakt på dessa små plagg. Blir mest t-shirts, ibland 18 kr st med frakt. Älskar prisvärt.

    Köper också mycket second hand, både till mig själv och barnen, försöker också tänka på konsumtionen. Har förut haft en ny outfit per dag men vill inte göra det längre. Har samma outfit flera gånger om det går. Till mig själv max 2000 per år, men vet inte exakt.

    Jag tror det senaste jag köpte nytt var ett par svarta jeans i början av sommaren. Annars tycker jag att det är väldigt svårt att hitta nya kläder som jag trivs i. Jag köper en del från Tradera, senast en ny höstjacka. Jag försöker tänka på miljön och verkligen tänka igenom ny-köp. Sen sliter jag på det jag har 🙂

    Oj oboy. Jag får nog skämmas lite (iaf när jag läser ovan kommentarer – 800 kr/år, är det ens möjligt?!). Enligt Tink har jag shoppat kläder&accessoarer för i snitt 9 406 kr/mån de senaste tolv månaderna. Tror tyvärr inte förra året var mkt bättre. Men i den summan finns några dyra smycken, en dyr väska och några par dyra skor som drar upp snittet rejält.

    Undrar om jag skulle klara av en shoppingfri månad? Inga kläder, smink/skönhetsprylar, parfym eller accessoarer. Helt ärligt är jag inte säker. Jag är inte beroende av shopping men jag har vant mig lite väl mkt vid min livsstil där jag har råd och därmed inte riktigt tänker till.

    Jag köper bara kläder till mig själv när jag verkligen känner att jag behöver. Och även då är jag snål och kräsen. Så oftast 0 kr i månaden. Kanske 500-1000 kr om året. Beror på vad jag behöver.

    alltså jag kan verkligen inte med att köpa kläder man ska ha närmast kroppen på second hand… jag vill veta vem som haft dom innan ju och gud vet vad dom gjort med dom. ÖNSKAR att jag kunde göra så men nä… de går bara inte, då använder jag dom inte istället 🙁 fyndar en del annat på köp och sälj dock, får väl hoppas de kompenserar lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.