Laga mat i matlag med UnderbaraClara

https://www.instagram.com/p/Bo-GouDgrK9/?utm_source=ig_web_copy_link

Bjuda hem varandra på middag i veckorna – gud så trevligt!
Själv skulle jag kanske bli snäppet stressad då jag sällan anser mig ha tid att lägga en hel kväll på att sitta och prata runt ett matbord utan att samtidigt vara effektiv – tvätta, städa, modda kommentarer mm, men det betyder kanske bara att jag skulle behöva öva på det?

Men visst låter det mysigt?
Få in lite vännerhäng mitt i veckan – något som kanske är lite svårt för oss vanlisar vars veckor inte består av vinluncher, middagshäng med bubbel på Stureplan och matchalattepromenader runt Djurgården med våra vänner.
Lite svårt i Stockholm där avståndet kan vara en faktor, men en riktigt trevlig idé. Nån på Värmdö som vill starta grupp? 😉

Jag hade kollegor som körde lite samma sak fast på jobbet.
De var tre stycken som turades om att laga lunch till varandra med resonemanget, ”kan man laga till en så kan man lika gärna laga till tre”.
Det verkar ha varit både trevligt och ekonomiskt! #economistajavissta
Se bara till att ni har samma synsätt på gluten, mejeriprodukter, plastbantning, kolhydrater och ekologi innan ni drar igång för att slippa behöva ha en lite jobbig diskussion när matlådorna plockas fram.

Vad bästa matlåderätten är?
Spagetti med köttfärsås – alla dagar i veckan! I plastlåda! 🙂

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lasagne är helt klart min numero uno, tätt följt av köttfärssås och spaghetti och sallad

      Haha, bra lista!
      Låt mig ge några förslag till variation:
      – makaroner med köttsås
      – penne all’arrabbiata
      – linguini med köttfärsröra
      – tagliatelle med frikadeller i tomatsås
      – köttfärs- och pastagratäng
      – fusilli med köttfärs- och champinjonsås

    Fiskpinnar och potatis med asmycket remouladsås!

      Du måste vara uppskattad på lunchrasten?

        För att det är fisk? Ska man börja oroa sig för vad folk ska tycka om ens matlåda nu??

          Det är väl allmänt känt att fiskdoften har en tendens att sprida sig i rummet. Men det är inget du behöver gå runt och oroa dig över.

    Mamma har berättat att när hon var liten var det en farbror på morfars jobb, som levde ensam, som mot en symbolisk summa fick middag där hemma varje dag efter jobbet. Jag tycket att det var fint på något sätt. Lite winwin. Mormor skulle ändå laga middag så då kunde hon laga lite till och han slapp laga något till sig själv samt fick middagssällskap.

      Detta rörde mig till tårar. Så himla fint!

      Har en kompis som i studietiden bodde gratis i ett stort hus tillsammans med några andra studenter och den äldre mannen som ägde huset. Han lät dem bo gratis mot att alla åt tillsammans minst en gång i veckan, verkligen win-win!

    Det är ju typ drömmen, att ha nån slags halv åtta hos mig, inte vara med i programmet men nån lightvariant i staden/området där man bor.

    Bästa matlådematen btw är köttfärssås och spagetti och lasagnette??

      Var bor du då? Jag är inte omöjlig och har några paradrätter som alltid funkar

    Bästa är het klart spagetti med en sås på krossade tomater, rivna morötter, lök, vitlök, kidneybönor och lite grönsaksbuljong. Enkelt, gott och passar perfekt i matlådan!

      Jaha men var är köttet då??

        Proteinet finns i bönorna.

        Kvar på kon.

    Den bästa matlådematen är allt med pasta eller ris och MYCKET sås så det inte blir torrt, hehe.

      Rosta riset lätt i olja, häll på kokande vatten och rör i en klick smör när det är klart så är riset perfekt även i matlådan ??

    Aha nu är du avslöjad. Mycket att tvätta. Jovisst till THK. Han har säkert en stor garderob. Lyxiga silkesskjortor och svettiga gympakläder efter zumbapassen. Mammas lilla knoe är nog ganska bortskämd.

      Han kanske fuskar och kör med sin jultröja året om ?

        Nä han är nog för smart för det ?

    Bästa matlådematen är Daal. Blir bara godare och godare ju längre alla kryddor får gotta till sig i lådan (plus att man kan göra STORkok när man ändå håller på).

      Håller med! Jag brukar göra ett storkok med massor av gröna linser, blomkål och kokosmjölk. Smakar bättre för varje dag som går. Älskar daahl.

        Aldrig gjort det, låter som något jag borde göra dock för att använda upp alla linser jag har hemma

          Linser är så tacksamt i maten. Särskilt gröna som har mer tuggmotstånd.

            Jodå, använder linser, men behöver ny inspiration ??

    Vegansk bolognese och pasta ?? egentligen allt med sås, ringlar lite smält smör över maten så den blir godare efter man värmt den. Pommes och annan potatis som varit i ugn blir ofta tråkig dagen efter 🙁

    en lättäten röra. spagetti är ju svårt äta! sås över hela tröjan

      Tips, skär ned allt spaghetti i småbitar så funkar det utan skvätt ?

      Och jag måste vara hemma när jag äter tacos. Är som mumiefierad av hushållspapper. Alternativet vore att äta naken. Hemma alltså!

        ja tacos är ju ännu värre! rena katastofen!!! eller ja inte rena kanske

        Ååååh, nakentacos med matlaget!

    Så gör vi och en annan barnfamilj. Varje onsdag turas vi om att bjuda på mat. Man får ju planera och laga lite i förväg ibland, men det är så värt det. Idag tex, får jag och min familj bara komma hem till våra vänner och bli bjudna! Dessutom slipper vi ”pressen” av att hinna umgås med just den familjen under helgen.

    Tycker det låter lite sorgligt att inte ha tid att äta middag med kompisar EN dag i veckan ens. Jag har ett vanligt jobb men umgås ofta med kompisar efter jobbet. Japp tvättkorgen svämmar över och ibland har jag inte dammsugit på tre veckor men skulle aldrig prioritera det framför umgänge! Whats important in life etc.

      Jag håller helt med dig!! Tvätta och städa kan jag göra en annan gång.

      Jag önskar att jag kunde låta bli att dammsuga, avundsjuk på de som kan det. Har tre innekatter och är jobbigt pedant av mig, så om jag inte hinner bli galen först och dammsuger ändå, så förvandlas hemmet till en enda stor kattlåda (Sand överallt) på några dagar 🙁

    Låter jättejobbigt tycker jag. Får alldeles för mycket umgänge på jobbet, på fritiden vill jag vara ifred.

      Samma här! Skulle kännas enormt pressat. Älskar att komma hem, dra på mysbyxorna och umgås med min familj hela kvällen.

    Jag gör alltid chili sin carne med massor av majs och bönor ? och ris till det. Att värma potatis igen är typ det äckligaste jag vet så det blir det aldrig i min matlåda.

    Jag får kocklagad mat på jobbet, frukost, lunch och mellanmål plus frukt och ibland kaka. Har vi något kvällsmöte får vi också mat. Himla smidigt och sparar verkligen pengar. Hade jag bott sjäkv hade jag nog ätit typ havregrynsgröt på kvällarna, men min man behöver matlåda så han lagar ofta någon lätt pastarätt. Typ pasta med pesto och halloumi.

    Och nu blev det en hel uppsats om mina matvanor. Haha, enjoy

      Vilken lyx ?

    Och när man inga vänner har får man äta middag själv varenda dag året om. Tur jag har en stor TV som håller mig sällskap iallafall.

    Hihi Cam ”Lite svårt i Stockholm där avståndet kan vara en faktor”. Jag som inte bor i storstan tänker tvärtom. I Stockholm om någonstans funkar ju detta ypperligt! Ute på vischan får vi antingen ordna bilpool eller så blir det en himla tidig middag då bussarna slutar gå runt 18.

    Mardröm.

    Jag har så med min bästis. Hon och barnen kommer till mig och mitt barn varje onsdag och äter. Låter kanske konstigt att de som är fler (och två vuxna med inkomst) kommer och äter hos den ensamstående deltidsarbetande morsan men det funkar hur bra som helst. Vi trivs med sällskapet, och jag sätter förstås henne på att både hitta på och laga maten 🙂 Dessutom har jag och min son svårt att ta oss fram och tillbaka över hela stan eftersom jag inte har någon bil, så det är smidigare att de kommer till oss. Sen får de bjuda hem mig och kiddot på lite lyxmiddag då och då. Win-win.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.