Isabella Löwengrips halloween – en totalsponsrad tillställning

Vi hyrde slottet av Storyhouse, via Airnb som är själva eventarrangören. Man hyr lokalerna bara och tillåts ta in egen personal, catering, bar, DJ och dekoration vilket gör festen mer personlig. (<— HUMOR!! //CamCam)
[…]

Vi var ju ett gäng som sov över och till oss hade det bokats lyxiga Uber bilar. Så vid kl 17:00 anlände dem hemma hos alla. Jag älskar verkligen Uber!
[…]

När vi anlände hade UberEats levererat veganska sallader och annat snacks till alla (från Sally Voltaire & Systrar). Det levererades 80(!) kassar från mat.se med allt möjligt till festen. Så smidigt att kunna beställa allt när det var så mycket som skulle handlas in. Fräscha snittar beställdes från Pontus Catering (Pontus Group).
[…]

Vid nio-tiden anlände alla gäster gäster med transport som ordnat tillsammans med Westinbuss.
[…]

Vi hade världens bästa Buttericks på plats som fixade denna fest tillsammans med oss. De dekorerade hela slottet och gjorde min fantastiska dräkt.//Isabella

 

Ja, det kan man sannerligen fråga sig…
Annars var han väl det enda som inte var sponsrat på den här tillställningen.

I hennes Instastory har hon även sponsmarkerat ”Törnell och bar” men de står inte med i det här inlägget. (Det ENDA företaget som var sponsmarkerat på Instastory för övrigt. Se videon här.)
Det kanske var lite mycket att ha sex samarbeten i ett och samma inlägg, men så är detta bara inlägg ett. More is yet to come, I am sure…
Hur många fler samarbeten tror ni Bella kommer rada upp totalt för sin ”personliga halloweenfest”?
8? 10? Fler?

För den nyfikne:
Den kortaste tiden att boka Wenngard slott är 2 nätter och för 27-29/10 2019 är kostnaden 46 450 kr. 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ok. Fint. Bra. Nu: Kan du också lyfta fram en influencer (eller två – gärna en utanför Stockholm också) som verkligen har gjort sin Halloweenfest själva utan någon företagssponsring? Är det möjligt för dig att hitta dem? *nyfiken*

      Låter sjukt ointressant.

    Kan hon fällas nån gång??

      Det ordnar ni säkert här på Bloggbevakning.

        Bra idé!

      Tillägg; Kissies fall måste väl ha blivit praxis?

        Gränserna för reklammarkering diskuteras i en juriststudents examensarbete, som har vunnit pris av Konsumentverket.
        https://www.konsumentverket.se/contentassets/014e0eb626de41a1b6f08516b9bc45de/uppsats-max-giese-konsumentverket.pdf

        En slutsats som dras är att när reglerna för reklammarkering är otydliga, finns det en risk att markering överanvänds och att det leder till en urvattning av själva markeringen

          Hm…

          Fast nja. Uppsatsförfattaren trycker på att tydlig reklammarkering ska vara huvudregeln då andra sätt att utforma reklamen så att den framgår tydligt att det är reklam är begränsade i många sociala medier.

            Absolut, men uppsatsförfattaren behandlar fler argument än så, och diskuterar frågan mer urvattning på flera ställen i uppsatsen. Det finns en viss otydlighet rörande hur mycket som ska reklammarkeras, jfr gärna med Egoinas semesterresa som nämns i kommentar nedan. Hade hon markerat alla inlägg rörande resan som reklam hade hon bidragit till urvattningen, och som läsare hade det varit helt omöjligt att urskilja den verkliga reklamen.

              Argument, ja. Slusats, nej.

                Har du ens läst uppsatsen? Den avslutas nämligen med slutsatsen om att det krävs tydligare regler om reklam, annars finns det risk för överanvändning och urvattning

      Tror inte att det skulle göra många här inne nöjda ändå.

    Undrar vad hennes ”vänner” egentligen tycker? Skulle så gärna vilja veta . Går det inte att hitta nån som vill ”prata”?

      Jösses finns det ingen gräns för nyfikenhet.

        Härinne? Glöm det! *lol*

          Vaknat upp på fel sida idag, Josephine? Suck…

            Tycker det var en berättigad kommentar med glimten i ögat. Din däremot, bara sur.

            Anonym det var ju faktiskt du som var dryg, inte Josephine ?

      Vad vill du att de ska berätta om? Festen?

      Undrar om du ens har ”vänner”

      Och vad är det för fel att gå på en stor fest som är sponsrad? Det är ju ändå fest, vem som betalat den kvittar väl, är ju ändå Bella som fixar så festen blir av!

    Jag förstår inte. Det känns så ytligt och opersonligt. Och varför inte bara reklammarkera? Så många frågor, men så lite svar.

      Fast om jag går på fest så går jag dit för att ha roligt. Vet inte varför min uppfattning/upplevelse av festen skulle bli annorlunda för att den är sponsrad? Och varför spelar det någon roll att en sabla halloween fest är ytlig och opersonlig? Tror knappast gästerna bryr sig om det.
      Dessutom är väl de flesta gästerna ytliga vänner?

      Ibland är ytligt och opersonligt det bästa på en fest! Speciellt en halloweenfest!

    Men.. en tanke bara. Egoina var ju på en sponsrad semester i somras och gjorde klart innan att hon skulle skriva två inlägg om det hon fick sponsrat men inte reklammaterial resten av inläggen pga var hennes egna upplevelse av festen som är fokus. Vill minnas att hon fick beröm för det i bloggen

    Ok, fine, Bella har inte skrivit ut det så tydligt som egoina gjorde, men varför måste hon reklammarkera precis alla inlägg som har med festen att göra om inte egoina gjorde det med sin semester?

    Don’t get me wrong. Jag är inget bellafan men bara kände att skillnaden blir konstig?

      Precis, och enligt Camillas eget sätt att resonera (när jag hävdade att hennes inlägg om PH är spons) så är det ju sponsrat bara om man använder företagets officiella slogan.

      Hela bloggosfären är ju reklam, det bara är så, kan vi inte sluta förfäras över det? Och om det inte är reklam, så vill man nå till den nivån.

      Camilla har liksom ingenting emot att få betalt för att skriva om PH, bara om den fakturan kommer direkt från produktionsbolaget som gör PH.
      Om samma bolag får en av _sina_ sponsorer att också sponsra Camillas inlägg, well, not so much.

        Men för att det ska vara reklam krävs ett krav på motprestation. Jag tror knappast att PH har ett krav på Camcam att hon ska skriva si och så många inlägg. Ärligt talat är jag lite förvånad över hur svårt reklambegreppet verkar vara för många.

          Oavsett så tar det ju inte ifrån min fråga. Varför är alla Bellas inlägg smygreklam när inte egoina var det?

          Motprestationen är såklart att hon skriver om PH. Vilket hon gör.

          Begreppet ”krav” är ju lite konstigt. Hon har såklart inget krav på sig att skriva något alls, om någon, men när hon skriver om PH så sponsras hon. Om hon inte gör det, så sponsras hon inte (nu blev det väldigt specifikt med PH, men hon väljer såklart ämnen som hon vet genererar reklamintäkter)

          Rubriken på det här inlägget är ju:

          ISABELLA LÖWENGRIPS HALLOWEEN – EN TOTALSPONSRAD TILLSTÄLLNING.

          Rubriken på Bloggbevakning skulle ju kunna vara:

          CAMILLA GERVIDES BLOGGBEVAKNING – EN TOTALSPONSRAD TILLSTÄLLNING

            Granska på du! Jag har ingenting att dölja. ?

              Det var väl inte riktigt så det lät när Breakit ville granska dig?

                Va. Förklara! När?

                Vem som helst får granska mig – så även Breakit. Däremot ville jag inte sitta ner och snacka om mig själv med dem. Stor skillnad.

                De enda pengar jag hittills någonsin tjänat på bloggen (eller fått ersättning för) har varit i form av ersättning per sidvisning. Så vill någon granska om jag gjort några sponsrade inlägg så har jag ingenting emot det.

                  Cam när du ändå är inne i fältet kan du väl svara på min fundering kring Bella och egoina? I mina amatörögon känns det här som snarlika situationer?

    Kan vi inte bara göra en granskning, hur många av Camillas sponsorer sponsrar även det som Camilla skriver om?
    PlayOJO tex sponsrar PH, Camillas blogg är full av spelreklam, och vad hittar man om man begär ut handlingar från Lotteriinspektionen (inför dom nya spellicenserna)? Att samma företag som står bakom PlayOJO också står bakom Leo Vegas, SlotV och Frank Casino, som sponsrar Camilla? Ja vad tror ni..

    Jag är inte heller något Bellafan, men hon för det faktiskt snyggare och ärligare än du, och det vill inte säga lite.

      Hahaha

      På de annonsrutor som dyker upp här, står det annons ovanför och Camcam kan nog inte välja vad som dyker upp här.
      Skrev inte Camcam för en tid sedan, att hon var tvungen att ha med deras namn för att få visa videos från PH. Och nä, jag är övertygade om att Camcam inte för betalt för det.
      Själv är jag sjukt trött på all reklam. Markerad som omarkerad.

        Alla stora bloggar är ju uteslutande reklam. Hela Bellas blogg är reklam för hennes varumärke, och varje inlägg syftar till att sälja något, även om inlägg (x) inte syftar till att sälja produkt (y) så syftar inlägg (x) till att ”sälja” bloggen för att i inlägg (z) sälja produkt (y).

        Men, det gäller såklart Camilla och Bloggbevakning också. Men Bellas approach är ju faktiskt ärligare.

          Hur? Genom att inte märka ut reklam?

            Som sagt, jag är inget fan av Blondinbella, men hon är väl väldigt tydlig med att allt hon gör handlar om att sälja sig själv och sitt varumärke, medans Camilla har en attityd att det är något fult och dåligt, samtidigt som hon såklart gör samma sak.

            Eller menar du att Camilla gör det här utifrån någon slags godhet-och-världsförbättrande ideal?

              Carina, du verkar ha svårt att skilja på annonsintäkter från sidvisningar och på sponsrade inlägg. Det är två helt skilda saker. Du verkar också ha svårt att definiera ”reklam” från redaktionella texter. Jag föreslår att du sätter dig in lite mer specifikt i de områdena innan du anklagar folk för att skriva sponsrade inlägg och göra reklam.

              Camilla får inte saker eller pengar i utbyte mot exponering så hon ska inte markera något, men Bella får saker och ev betalt mot exponering och ska därför göra det i VARJE inläggg ENLIGT LAG. Så svårt är det inte, tror faktiskt dom flesta utom dig verkar ha fattat det by now…

          Carina vad är det du inte fattar? Om du får sponsrade saker eller betalt av företag för att exponera dessa på din plattform så måste du enligt lag reklammarkera alla inlägg om detta. Vad du personligen tycker om detta är ju ganska betydelselöst…

      Bella är inte snygg eller ärlig.

      Ha ha! Carina, får jag fråga om du anser att jorden i själva verket är platt? Var 9/11 ett insiderjobb? Är Steven Avery oskyldig och ditsatt med planterade bevis?

        Klart Avery är ditsatt ?

          Japp, jag är helt övertygad!!!! Heja Kathleen Zellner! 🙂

            Det tror ni för att ni sett fallet vinklas så pass. Avery är absolut skyldig, det finns så himla mycket bevis, men inga hållbara bevis för att de är planterade. Jag har nördat in mig totalt i det här fallet ?
            Brendan däremot…

    Roligast var ändå MatildaEFN ram där hon driver med att Isabella och hennes en miljon läsare gillar. Isabella verkar inte ens förstå ironin. Det är ändå denna tjej som Hampus är ute och lunchar med ibland.

      Hur driver hon med specifikt Isabella? Hon driver väl med hela influencervärlden?

        Tror hon syftar till liked by Isabella löwengrip and 1 000 000

          Det var väl mer för att det var hennes fest, jag tror inte det var för att peka ut och driva med henne. Bella har ju 1.5 miljoner läsare.

            Nej det har hon inte!!!!!!

      På vilket sätt verkar hon inte förstå menar du? Tycker det är rätt obvious att de driver friskt med sånt, hon och Hampus.

    Jag förstår inte varför det skulle göra festen mer tråkig även om allt är sponsrats?
    Klart hon måste märka inläggen enligt lag men annars tycker jag att hon gör rätt som ordnar en fest där det inte kostar för henne.
    Eller har jag missat något?

      Jag skulle inte ha något emot att bli inbjuden till en fest som är helt sponsrad. En kul fest är en kul fest oavsett vem som betalat. Och skulle absolut inte ha något emot att få min fest, bröllop, julafton, whatever sponsrad heller.

    Från hennes blogg fest del 2… de bilderna när bella o hampus står bredvid varandra på varenda bild, kroppspråk är inte så bra… ingen kontakt alls, visst det är bara några bilder man ser…

      Åh herregud

    Men va? Varför skulle det vara omöjligt att ha en personlig fest bara för att den är sponsrad? Och to be honest.. vad är ens en personlig fest? Hur många halloweenfester är inte identiska? (Hur personligt är ens ett bröllop där allt är planerat utefter samma mall?)
    Vad är det ni kräver ska vara personligt på en halloweenfest? Och är det BARA det faktum att den var sponsrad som avgör om den var personlig eller var ni där?

    Typ alla större fester/galor osv är sponsrade. Inget konstigt med det

      HAHAHA vad säger du nu? Arrangörer till ”typ alla större fester och galor” betalar sjukt stora summor för lokal, mat, dryck, transport, dekor mm mm.

      Spännande verklighet du lever i ?

    Men förstår inte varför en sån sak skulle påverka hur kul festen är? ? samma fest oavsett

      Jag sätter mina 20 kronor på att om hon hade betalat hela festen från egen ficka så hade folk klagat på det också.

        Ja så är det verkligen! Kommentaren om Hampus var ju bara så himla elak, men man blir knappast förvånad över något härinne längre.. det ena lågvattenmärket efter det andra

    PALLA att hon tror hon är Sveriges Heidi klum och ska copycat:a henne med episka halloweens… ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      Eller så har hon blivit inspirerad av en som har omtalade halloweenfester?
      BB har ju haft dessa fester i många år nu. Inte helt fel att försöka ordna fester som liknar HKs evenemang.

      Ps. Jag stör mig något så oerhört på alla BBs lögner, men bortsett från smygreklamen ser jag inget fel i hennes arrangemang av denna fest. Ds.

        Håller verkligen med, den här festen må vara tråkig och sponsmarkeringen otillräcklig, men vem det nu var som fixade sponsorer gjorde väl ett vettigt PR-jobb – och festen ser roligare ut än Anitha Clemence födelsedagskalas iallafall.

    Varför måste allt vara så himla personligt då? Jag gillar black metal, ska jag spela det på mina fester? Tror ni gästerna hade trivts? Hur personlig är alla andra högtider då var alla gör precis likadant? Julafton har ju alla stjärnor i fönstret, julgran, julskinka, hur personligt är det?!

    Är det bara jag som blir äcklad av hennes ”flådiga” livsstil? Jag vill stänga av minna sinnen när hon skryter om hur rik hon är. Hade hon INTE blivit denna ytliga människa där allt handlar om pengar hade jag respekterar henne bra mycket mer! Nu tvärvägrar jag ens titta åt hennes produkter av just den anledningen, jag blir illamående av bara tanken att ge henne så mkt som 1kr ?

      Samma här.

      Tur du kan välja då.

      Köp samarin

    Kände du dig nöjd med den kommentaren?

    Varför ska inte lagarna följas av den här tidsepokens ”stjärnor”? Ge både företagen och bloggarna böter så det svider för att markera felen så blir det nog ändring. Klart att man skiter i att märka ut sponsor/samarbeten så länge det inte får några konsekvenser. Om ”alla” börjar ta lagen i sina händer så får vi inte ett trevligare samhälle eller?

    Och?

    Jag blir seriöst nyfiken på företagen som sponsrar.

    Tror de att hennes läsare kommer att köra samma sak och betala hutlösa summor?
    Tror de att hennes läsare har den ekonomin?

    Det skulle jag vilja ha svar på.
    Varför de sponsrar henne?

      Skriv till företagen, hoppas du får svar.

      För att synas så klart. Varför annars? Alla som följer henne är inte fattiga fjortisar. Om bara en av de som följer henne har ansvar för att boka ett företagsevent och vänder sig till dem så var det värt det. Sen pratar hen med någon annan som vill ha tips på ställen för ett event och där är cirkeln igång. Varför skulle de annars sponsra om inte för att visa upp sig?

    Störde mig mest på när hon flera gånger sa / skrev ” min syster är Grease”
    Hon var Sandy , från grease..man kan inte vara en film

      HAHAHA det var det roligaste jag läst idag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.