Egoinas duschutmaning

Ännu värre var det i söndags då jag behövde dra på mig rena kläder utan att duscha först. Det är en mardröm när jag inte känner mig ren, det känns ju som att jag smutsar ner kläderna direkt och därför måste tvätta dem efter endast en användning. Så onödigt. Men att ta på sig smutsiga kläder känns ju inte heller kul. Mardröm nummer två är förresten att ta på mig smutsiga kläder när jag är ren. Uuuuh finns knappt något värre.//Egoina

Egoinas pojkvän F anser att hon duschar för ofta och som en fix idé och passade på att utmana henne under helgen som gick.
Från lördag morgon till söndagkväll fick hon inte duscha en enda gång för att se om hon kanske fick sig någon form av uppenbarelse.
Hur det gick?
Well, vi kan säga så här.
Jag tror att Egoina lider mer av att behöva klä på sig rena kläder utan att ha fått duscha än jag gör av allt som har med snö och kyla att göra.

Så F!
Nästa helgs utmaning. Att låta Egoina duscha huuuuur mycket hon vill men bara klä på sig smutsiga kläder efteråt.
Det verkar ju vara bland det värsta hon kan utsättas för enligt bloggen och vem tackar nej till en utmaning på någon annans bekostnad?! Inte jag! 🙂

Tänk att jag skulle tycka att mänskliga experiment var så här intressant – är det helt sunt verkligen?

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kan lätt gå en helg utan att duscha. Tycker det är lite skönt att ”sunka ner sig”. Sen är det ju skönt att duscha sen igen.

   Jag med och håret tvättar jag max en gång i veckan ?

    Tvättar också bara håret en gång i veckan! Skönt att man inte är ensam om det, känner mig så hemsk när alla beauty gurus bah ”den här produkten är perfekt när man är inne på dag tre utan att tvätta håret och allt är äckligt och flottigt, ha ha, vi har alla varit där någon gång!” Jag tycker mitt hår är som finast dag tre, lol.

     Samma. Har såå mkt hår och tar en timme att fixa det efter dusch, noll lust att göra det mer än MAX två gånger i veckan. Blir i princip bara en

     Alltså fatta vad mycket äckel som ligger och gosar i era hår, usch!!!

      Vad för äckel tänker du då?

       PH-Marcelo kanske ligger där? Där kan vi snacka äckel ?

      Vad för något? Torkar du rumpan med ditt hår efter toabesök eller?

      Det spelar ingen roll om du duschar 5 ggr per dag, du har ändå BAKTERIER (stafylokocker) på din hud. 🙂 Däremot blir du kanske torr av att duscha ofta = får lättare sår = större risk att stafylokockerna kryper in i dig och orsakar en ordentlig infektion och då blir det ganska äckligt… 🙂

   Samma här. Duschar typ var tredje dag om jag inte tränat för då måste duschar jag av mig svetten

   Jag måste då ta pris i att vara den äckligaste här? ? Duschar håret kanske var tredje dag (ogillar när det blir fettigt), men kroppen har tur om jag duschar den ens 1 gång i veckan. Vid något tillfälle duschade jag inte kroppen på 11 dagar (troligtvis rekord.. Haha). Om ni undrar hur det är möjligt, kan jag berätta att jag brukar duscha håret i handvasken.

   Ps. Tvättar mig dock dagligen under armarna med tvål och använder alltid deo samt parfym.

   Hatar bokstavligt talat att duscha, finns inget tråkigare! 🙂

    Oh my good…tror du bara att det är under armarna som du luktar obekvämt?
    iiihhh…ryser..

     Det är faktiskt det enda stället jag brukar lukta illa. Underlivet tvättas med våtservetter dagligen också, så japp, jag ser inget behov av att duscha oftare.

     Får dessutom väldigt ofta komplimanger för att jag doftar så gott, så jag antar att jag åtminstone gör någonting rätt 😉

   Fast man blir väl inte sunkig om man inte duschat på två dagar.

   Fyfan va äckligt. Ska alltid tvätta kläder jag köper i butik två ggr innan användning om såna som ni provar dom innan. Duschar två ggr om dagen, alltid. Sjuk, bruten tå eller vad som helst, vidrigt att inte duscha minst varje dag.

    Haha, så jävla fresh.

    Ha så kul med din rynkhud, svampfiffi och sönderslitna hår <3 Gör en snabb googling så får du se vem som är mest fräsch.

    Rekommenderar att tvätta nya kläder ändå, oavsett vem som provat eller inte provat.

    Två gånger om dagen?? Herregud. Skönt liv ändå att ha tid med det ?

    Agree, men iaf 1 gång/dag..tvättar håret också, dagligen, men är korthårig. Tycker man känner att människor inte duschar på några dagar och det syns också. Hyn i ansiktet ser lite flottig ut, och full me döda hudceller..Luktar liter morgonmuggigt liksom. Lukten av flottigt hår i kollektivtrafiken har en ju känt av…å ingrodd svett…då byter jag plats kan jag lova.
    Blir ni aldrig varma under natten? När ni har sexat?
    Förstår tjejer med långt hår som tvättar håret 2 ggr/v. Men morgonduschen, hallå!!! Den skippar man inte. Du kissar och bajar dagligen..om man inte duschar på 3 dagar..hur kornar det inte i de nedre regionerna då?
    Nä, minst 1 gång/dag allt annat känns riktigt sunkigt.

     Tror du att man inte tvättar ansiktet dagligen bara för att man inte duschar dagligen? ?

      Hahha nä, inte om man läser det här fältet 😉

   ”LORTSVERIGEPÅINTÅGIGEN

   Blir på riktigt både äcklad och förvånad över att läsa allas kommentarer?
   Att inte sköta sin hygien och att tycka att det är jobbigt att behöva duscha?? Say what..?

   Att man på allvar tycker att det skulle vara mindre jobbigt att torka runt med våtservetter eller tvättlappar lite till vardags än att ta en snabb dusch varje dag. Vi lever i ett modernt samhälle,med alla tänkbara bekvämligheter.. Och folk tycker att det är JOBBIGT att duscha av sig?! Äckelpottor är vad ni är!!!!!!!!!!!!!

    Gud va jag håller med dig…Jag älskar att ta en dusch!! Vill dofta gott och rent och inte en massa gamla hudavlagringar bläää..
    Är chockad över människors hygien, när man läser såna här inlägg. Om man är för trött och orkeslös för att ta en dusch, så kanske ngt behöver förändras i livet 😉
    Jag vaknar av en dusch…men som sagt man känner ganska ofta i kollektivtrafiken när det är lite si och så med hygienen.

    Men vem är det som bestämmer vad som är den perfekta frekvensen vad gäller dusch? Du kan fråga vilken hudläkare som helst, denne kommer säga att daglig dusch är mer skadlig än bra för de flesta friska personer. Det torkar ut huden. Vi svettas liksom inte ut bajs och farliga bakterier, så det finns ingen anledning att vara besatt av att duscha så ofta som många gör.

     Personligen tycker jag inte 1 gång/dag är mycket. Skulle aldrig någonsin kunna vara tillsammans med ngn som inte tog 1 dusch/dag.
     Gammal unken hud, och flottigt hår…luktar väldigt speciellt..men det kanske bara är vi som tar en dusch dagligen som känner sånt?
     Jag föredrar att känna mig ren och ha rena kläder på mig…

      Jag duschar varje dag då jag personligen blir svettig och luktar lite illa om fötter och under armarna. Grejen är att jag fattar att vi är individer. Vissa luktar svett efter att ha hämtat posten 20 meter från hemmet, andra luktar knappt efter ett gympass. Min pojkvän och bästa vän är båda sådana som jag ALDRIG känt svettlukt från, och båda duschar varannan dag om inte mindre ofta. Min kille kan även använda samma tröja två dagar i rad, medan mina verkligen måste tvättas efter en enda dag p.g.a. svett. Om min kille fakitskt luktade illa efter en dag utan dusch så hade jag protesterat men konstigt nog så gör han inte det så då är det bara bra att han sparar på vatten och tvål åt oss. 🙂 Men sluta tro att alla som inte duschar frenetiskt stinker svett, det är väldigt tramsigt då det är individuellt.

    Duschar jag kroppen varje dag får jag utslag och blir röd, tvättar de ”smutsigaste” områdena. Dessutom är det onödigt slösa så mycket vatten som det går åt när man duschar varje dag, tycker ni som duschar varje dag borde skämmas över hur mycket vatten ni slösar helt i onödan.

     Aldrig i livet. Hellre hel och ren än gammalt morgonmugg och svett på kroppen när jag ska starta min dag..

      Då antar jag att ni som är så äcklade även aldrig använder samma kläder 2 dagar i rad? Byter ni även lakan varje dag? Annars går ni ju ändå och lägger er/klär på er i era ”hudavladringar” efter ni duschat?
      Låter ju fruktansvärt miljövänligt att tvätta så ofta isåfall.. tänk om alla tänkte som ni i världen, och slösar så mycket vatten och tvättar hela tiden 🙂

      Känns rätt trist att läsa att folk tycker att man är äcklig när man inte duschar varje dag. Jag lider av extrem torr hud och eksem som blir värre ju oftare jag duschar. Trots mängder av krämer och tabletter mot klåda. Jag kan inte duscha mer än 2 ggr i veckan om jag inte vill ha röda flammor på hela kroppen som kliar och svider så jag inte kan sova. Jag är däremot noga med att tvätta ansikte, fötter och diverse intima kroppsdelar ofta utan att för den delen stå i duschen och torka ut min hud. Och håret får jag alltid komplimanger för att det ser fräscht ut trots tvätt 2 ggr i veckan.

      Don’t judge.

  Det viktigaste är att borsta tänderna, en dusch kan jag lätt hoppa över.

  Vad gör hon på dagarna som hon blir så smutsig av?

   Hudfett.

   Hon åker mycket kollektivtrafik…

   Kinda says it all

   Kanske har sex 5 ggr om dagen. 😉 Känner mig aldrig så sunkig som när jag haft sex utan kondom… Urk.

  Dusch varje morgon, sen om kläderna är nytvättade eller ej spelar ingen roll, men duschen är viktig!!!

  Jag duschar ca 4 ggr per vecka och två av dem tvättar jag håret.
  Min hy mår bättre, mitt eksem och psoriasis är bättre. Intimhygien sköter jag genom att tvätta med tvättlapp varje dag.

   Jag har också psoriasis och kan definitivt inte heller duscha så ofta. Huden blir helt i obalans 🙁

    Fick en uppenbarelse! Jag har psoriasis, fick det när jag 16, började duscha sjukligt flera timmar om dagen när jag va 15 efter en händelse, och har gjort i perioder tills för ett år sen och då ”försvann” det.

  Jag kan inte ha på mig kläder som jag jag har lagat mat i utan att tvätta dem först, inte ens mjukiskläder. Hatar när det luktar mat om kläderna, tror att det kommer sig av att ha gått H&R och jobbat i kök och fått gå runt i matosande kockkläder hela dagarna.
  Att gå på pizzeria eller liknande på vintern med ytterkläder som man inte tvättar varje dag är också en mardröm. Minns för några år sedan när jag var ute med sambon och vänner på en liten kvarterskrog med vedeldad pizzaugn, det stank om oss när vi kom ut därifrån 🙁

   Tvätta ytterkläder…? En gång vart fjärde år – max!

    Blä! Tvättar utterklu minst en gång i månaden, herregud åker buss mm så mycket bakterier!

     Beror väl på vad för ytterkläder man har. Jag har endast yllekappor på vintern och de tvättar man inte så ofta, och det är inte heller så enkelt. Bättre att hänga ut och vädra, annars får man lämna in på kemtvätt (som här närmast finns i en annan stad…)

   Åh, jag har hittat min like! Min familj har alltid retat mig för att jag är så känslig när det kommer till dofter som sätter sig i kläder och hår haha. Men håller verkligen med om att doften av matos som sätter sig i kläderna är det värsta som finns! Jag måste också byta kläder efter att jag har varit hemma hos någon och deras ”hemdoft” liksom satt sig i mina kläder, tycker det är sjukt obehagligt att lukta som någon annans hem.

   Då vädrar man ju kläderna? Tex om de luktar cigg eller annat. Omständigt att tvätta hela tiden.

    *omständligt, heter det ?

     Nej man kan använda ”omständig” också.
     //språkpolis

      Nope, det är två olika ord.

       Vad betyder omständig då?

  Duschar i regel varannan dag, använder tvättservetter dagen utan dusch. Man behöver verkligen inte duscha varje dag. Inte ens varannan kanske, men det har jag svårt att låta bli.

  Då kan hon omöjligen bo i eget hus med egen brunn… då är det dusch varannan-var tredje dag som gäller.

   Nei, hvor mange i Sverige bor i et hus med egen brønn da? Kan ikke være mange.

    På landsbygden är det väldigt vanlig med egen brunn då det är sjuka summor för att gräva fram kommunalt vatten ut i skogarna. Väldigt många bor på landet långt ifrån städer

    Jag till exempel! Här ute på landet är det ju klart vanligare än att ha kommunalt vatten 🙂

    Vi bor i hus med egen brunn 🙂

   Eh va?!? Kanske är så hos dig, men absolut inte hos alla med egen brunn. För oss är det t o m mer fördelaktigt med egen brunn då vi har tillgång till massor av vatten och såklart billigare än via kommunen

   Va? Vi har egen brunn och kan duscha typ hur mycket vi vill. Största hindret är väl mer att vi måste elda för att få varmvatten.

    Beror helt på hur djupt brunnen är grävd, ni har glädjen att ha djupa brunnar ? våran brunn var grävd för ytligt och varje jävla dusch stod farsan och bankade på dörreb gastandes ”det har gått 4 min nu, 1 min kvar!!!” ?? Obs han vägrar än idag erkänna att han låtit brunnsjäveln grävas för ytligt…

   Vi har egen brunn och har inte behövt tänka på hur mycket vi duschar på flera år förrän i somras när det var torka! Har man inget kommunalt vatten draget så tar det ju slut om det tar slut från brunnen. Blir väldigt problematiskt, du kan ju inte ens spola toaletten då! Så vi var oroliga för att vattnet skulle ta slut och fick dra in rejält på duscharna, tvättade inte bilen på hela sommaren. Vattna blommor med regnvatten. Fick skäll av sambon när jag fyllde mini barnpoolen. ? Gick från att duscha 10 till 2 gånger i veckan.
   Blev lite van efter det(obs är mammaledig nu och behöver ej gå till jobb) så nu har jag börjat duscha kanske varannan dag istället ☺️

    jag har egen brunn, duschar varje dag, iblan två gånger beroende på vad jag gjort.

   Jag har egen brunn. Duschar dagligen.

   Jag bor också i hus med egen brunn. En borrad, hundra meter djup, som ger fem gånger minimivärdet för ett hushåll. Man kan duscha hur mycket man vill plus köra tvättmaskin och diskmaskin.
   Vi har också en gammal, stenlagd, grävd brunn på tomten som inte är jättemånga meter djup men även den tickar på med några hundra liter om dagen om det inte är knastertorka. Sen är det ju läck i den så den är kontaminerad, men vattentillgången i sig är det inget fel på = blom- och gräsvatten hela sommaren normalt.

  Jag duschar i regel varje kväll (om jag inte tränat på lunchen då har jag ju redan duschat den dagen), men det händer att jag hoppar över en dag, för att jag inte orkar typ. Speciellt nu när det börjar bli kallare = ingen svett och så känns huden mycket känsligare, blir liksom torrare lättare och duschande hjälper ju inte direkt.

  Dessutom har min morfar ett klistermärke i sin dusch från naturskyddsföreningen som lyder ”Kortare sånger i duschen tack!”
  Den brukar jag tänka på när jag hoppar över en dusch, att nu har jag sparat både på min hud och miljön, haha.

  Har vid depressionsperioder duschat 1 gång per vecka. Knappt att ork och motivation funnits till det.. När energin gått till att bara orka andas så har man fått sänka kraven..

   ?

   ❤️❤️❤️

   Ja, verkligen <3 Sedan är man ju oftast ganska inaktiv när man är så nedstämd = springer inte runt och svettas…
   Kram!

  Duschar typ två gånger per vecka, tror jag. Doftar i och för sig inte svett så länge jag är noga med deo direkt efter dusch, och håret håller sig fint länge.

   Lever du ett väldigt lugnt liv? Är du inte fysiskt aktiv så att du blir svettig?

    Tränar inte mer än sjukgymnastik. Jobbar varierat, ibland hemma framför datorn och ibland rätt tunga 10h-pass.

   Samma här! Avskyr att duscha, kan va något av det värsta jag vet

    Samma här och trodde jag typ var ensam om det. Bara meckigt och eländigt

    Samma här! Tycker allt innan duschen, de första minuterna i duschen, samt all meck efteråt är hemskt. Så tråkigt. Inne i duschen när man vant sig vid värmen och det är varmt i luften så är det skönt.
    Att bada badkar är dock underbart och värt allt jobb ?

    Avskyr allt med att duscha. Höll på att gå under i somras när det var så varmt och jag var tvungen att duscha varje dag..

     Men gå i terapi!!!

   Tvättar mig under armarna varje dag. Annars finns ju inte behovet av dusch mer än två ggr nej

   Ofta inser man inte själv att man luktar svett… Tror inte människor som går runt och luktar svett gör det med mening.

    Ja eller hur! Min pojkvän har en nära vän som luktar SÅÅ mycket svett och jag fattar inte att hans fru inte tvingar in honom i duschen? Kompisgänget funderade en gång på att köpa deo i present till honom.. Då är det illa. Men han kan ju inte känna det själv…?

    Jag tror jag är mer nojig över det själv än att andra verkligen känner av det…
    Då talar jag om svett i armhålan för det är mitt problemområde

   Samma här! Två tre gånger i veckan räcker gott och är snällt mot huden. Dock tvättar jag mig alltid under armarna på morgonen de dagar jag inte duschar, samt tar ny deodorant. Hade aldrig kunnat vara utan den tvätten. Ni som också duschar sällan, ”stödtvättar” ni också?

    Jag gör det. Blaskar lite lätt och stryker på ny deo 🙂

    Behöver sällan göra det, men det händer.

  För egen del då duschar jag morgon och kväll, vill jag snuska lite någon gång så kan jag gå hemma och dega en hel dag utan att borsta tänderna

   Morgon OCH kväll?! Varför då?

    Åker till stallet direkt efter jobbet och måste då duscha när jag kommer hem smutsig och svettig och på morgonen för att jag blir varm på natten och vill duscha innan jag klär på mig rent för att känna mig fräsch under dagen

     Jag duschar också morgon och kväll pga liknande skäl.
     Det jag tror folk inte vet är att de faktiskt luktar, inte kanske svett men ett otvättat hår luktar väldigt illa. Här om dagen gick jag förbi en kvinna utomhus och hon STANK så jag fick kväljningar. Inte svett, rök eller matos utan bara otvättad hud. Det är en av de värsta dofterna jag vet.

      Men man luktar inte pga utebliven dusch en dag. God hygien är inte = daglig dusch, många andra faktorer ingår i begreppet. Den värsta boven är smutsiga kläder och som du säger, smutsigt hår. Men de som luktar smutsig hår har också gått långt mer än ett par dagar utan hårtvätt.

       Tro det eller ej, men det gör det..Jag känner om mig själv och jag känner på andra när de inte duschat..
       Även om jag är sjuk, så tar jag 1 dusch/dag. Det kanske inte luktar direkt illa på 1 dag, men att jämföra skillnad på 1 dusch/dag och skippa den en dag, såklart det är skillnad. Vi svettas hela dagarna fast vi inte känner det. Ligga en hel natt så svettas människan ganska mycket..en slags kroppsunken doft.
       Nä, bra produkter i duschen så blir du inte torr om du har normal hud. Tycker det är en helhetskänsla med en dusch på morgonen. Jag vet att jag doftar gott, jag vaknar osv..
       Sen kan jag gå en hel dag och duscha på kvällen om jag bara drar hemma tex, el är ute på landet. Men inte doftar det mumma efter den dagen varken här el där. Åh herrejösses vad jag njuter den kvällen kan jag lova.

        Fast grejen är att vi är människor – vi luktar. Att förvänta sig att alla ska gå runt och vara doftfria eller lukta nyduschad är inte rimligt. Självklart bör man inte stinka svett, men använder man rena kläder och tvättar sig under armarna samt använder deo efteråt så gör man inte det. Underlivet går att tvätta med vatten och olja. Svett i sig luktar ju inte, det är när det kommer i kontakt med bakterier som den äckliga stanken uppstår. Det går faktiskt att upprätthålla god hygien på fler sätt än dagligt duschande, och det är dessutom mildare och bättre för både miljö och huden.

        Sen är det ju knappast skrivet i sten hur ofta man ska duscha. Herregud, bara för att man inte duschar dagligen så skiter man ju inte per automatik i det efter träningspass, sex och allmänt svettiga eller ofräscha aktiviteter.

      Åh va jag håller med dig Blair!

  Duschar hela kroppen och tvättar håret några gånger i veckan, tvättar armhålor varje dag. Underlivet några gånger extra under veckan, så smutsig hinner man inte bli.

  Jag duschar 2-3 gånger i veckan men tvättar håret en gång varannan vecka… hatar att tvätta håret och efter flera år av att inte tvätta det så ofta så blir det aldrig fett, självklart blir det ju skititgt om jag använder produkter i håret men försöker undvika det så mycket som möjligt! Säkert många som tycker det är äckligt men min hårbotten och mitt hår har aldrig mått så bra som nu 🙂

   Jag måste tvätta håret varenda dag för att det ska kännas fräscht.. ? dagen efter jag tvättat håret kan funka ibland, 2 dagar efter och det är fett. Vill verkligen inte ha det så men vad ska man göra? få runt i fett hår i ett halvår innan den naturliga effekten kommer tillbaka ? ?

    Torrschampo. Används redan från det att håret är nytvättat för att få bäst effekt.

     Torrschampo är def inte bra för hårbotten…
     https://metromode.se/skonhet/den-obehagliga-sanningen-om-torrschampo/

  Min duschutmaning är att duscha i tid för jag alltid skjuter upp det flera dagar för det så extremt jobbigt?? Sitter nu och försöker övertyga mig själv för jag inte vill lägga mig helt skitig nu när jag faktiskt lyckats bädda nya lakan idag. Men det är så jobbigt 🙁 Livet med ADD

   Jag är exakt likadan! Fast jag är ett aspie ?

    Jag är varken aspie eller har add men hatar bara att duscha. Hatar att bli blöt i allmänhet, särskilt i håret, och gillar inte att sova med blött hår. Duschar kanske en eller två gånger i veckan. Har extremt torr hud också, så jag kan inte bada och duscha så mycket av den anledningen. Jag går bara hemma med bebis nu ändå så det är ingen som lider förutom mina barn. Min man har inget luktsinne heller, så han bryr sig inte.

   Är likadan, men trodde inte det hade något med någon diagnos att göra?

    Menar inte att det måste ha med diagnoser att göra, men för mig är det så eftersom jag mår illa av vatten mot huden ? /anonym 22:01

  OT Anna Book kommer till Biggest Looser nästa vecka. Hon ska peppa deltagarna.

   Stackars jävlar, som om de inte har nog ändå ?

  Varannan dag känns bra tycker jag! Känner mig ren och fräsch även dagen efter så länge man inte tränar, och då duschar man ju ändå efteråt. Ve och fasa att lägga sig i nytvättade sängkläder utan att känna sig ren och ha rent hår, huuuuu så hemskt 😉

   G

  Duschar varje vardagsmorron för att piggna till, det finns inte på kartan att gå till jobbet oduschad.

  Med allt snack om miljö så fattar jag inte hur vi kan tycka det är ok att duscha så mkt som vissa gör. Jag duschar nog för mkt själv eg, varje morgon innan jobb då jag jobbar i serviceyrke och vet hur hemskt det är att tvingas stå vid nån som luktar ofräscht. Men brukar försöka spara på duschandet på helgen så gott det går.

  Hur gör ni efter sex då? Dusch direkt efter eller kan det vänta?
  Jag måste göra det direkt efter!

   Duschar aldrig efter sex, tvättar bara händerna och ansiktet efteråt.

    Varför ansiktet? ?

     För att jag är lesbisk ?

   Duschar bara om det kommit sperma. Använder vi kondom och jag inte blivit svettig orkar jag inte duscha.

   Oj… jag hade nog tagit åt mig lite om motparten hade studsat in i duschen direkt efteråt?

   Duscha direkt. Helst inom en kvart. Eeeeckligt att sova och kladda manssnoppkladd överallt. Dessutom luktar kladdet illa efter några timmar. Hade jag varit lesbo så hade det inte varit lika viktigt att duscha.

    Manssnoppskladd? Känns som din man borde ta bättre hand om sitt kön om det är så hemskt ?

     Manssnoppkladd = sperma. Gå du insmetad i sperma en hel dag så får du känna hur gott det luktar… Och ALLA MÄN luktar likadant.

      Skriv ut ordet då så man vet vad du menar. Manssnoppskladd kan ju vara vad fan dom helst som kan finnas på en snopp.

   Åh jag är verkligen ingen storduschare, kan gå flera dagar om jag inte påminner mig själv, men trodde ”alla” (tjejer) alltid duschade efter sex om det kommer sperma? jag gjorde det inte när vi använde kondom, men sperman kliar ju så nu är jag så illa tvungen? Eller har jag spermaallergi? Och så luktar den lite sunkigt dagen efter. Men det kanske ni inte märker om ni alltid duschar på morgonen iofs.

   tror inte det beror på min killes hygien, det är ju själva sperman som kliar och luktar, med kondom var det lugnt.

    Håller med, mitt underliv luktar i princip aldrig, men efter oskyddat sex brukar en svag fisklukt infinna sig… Även om jag duscar och noga tvättar där nere. Älskar kondom… 😛

  Att ens duscha är ju en utmaning! Så jävla jobbigt och tråkigt. ?

  Duschar varje eller varannan dag. Använder klädesplagg flera gånger men dock byter jag trosor 1-2 gånger per dag! Byter efter duschen och innan läggdags. Även på morgonen. Vet ju att dom inte blir smutsiga över natten, men älskar att sova i urtvättade gamla bommullstrosor som inte skaver någonstans ? sen byter jag till hotpants på morgonen ?

   Det bästa du kan göra för ditt underliv är att sova utan trosor.

  Duschar länge och hett varje morgon. Jag vet – ”miljöovänligt” – men mina spända muskler slappnar av och jag blir pigg och vaken. På sommaren kan jag utan att blinka ta morgondopp i +13grader men duscha kallt det går inte. En duschstråle kallt vatten *brrr* , nej , jag måste kunna doppa hela kroppen på en gång. Jätteskönt efteråt när man känner blodet sjunga. 🙂 Någon här som tycker om att duscha kallt?

   Typ alla pojkvänner jag har haft ?

    Ja, vad är det med män (#inteallamän!!1!11#) och att inte duscha varmt?! Haha, på sin höjd får man nöja sig med ljummet när man duschar tillsammans, så står man där och fryser och försöker smyghöja temperaturen innan man till slut får skuffa ut honom en stund bara för att få avsluta med att duscha sig ordentligt varm, haha!

     Fast duschar jag själv på morgonen ääälskar jag att duscha kallt! Är förvisso eländigt precis i början, men gud så uppfriskad (är det ett ord?…), pigg och fräsch man känner sig efteråt! =)

     Hahahaha, relaterar så mycket! Varenda gång man smyghöjer så vrids det dessutom ner kallare än det var före höjningen. Tacka vet jag varmvatten. Jag brukar avsluta med vattnet på varmaste läget, man ska se ut som en kräfta när man kliver ur duschen och nästan må lite illa pga värmen, då är det som bäst..

  Jag badar nästan varje kväll. Bästa dom finns tända ljus och mysa ner i ett väldoftande skumbad!?️?

   Så mysigt med bad! Det är ett måste för mig om jag skulle flytta, att få ha badkar kvar. 🙂

  Duschar varje dag då jag jobbar som idrottslärare och är aktiv många timmar under dagen + att jag tränar på kvällen (inte varje kväll men cirka 4-5 pass i veckan). Blir väldigt torr i huden på vintern av allt duschande.

  Duschar kroppen varje kväll, håret varannan dag ibland var tredje. Den bästa duschen jag vet är mitt i natten efter en fest/utekväll. När man vaknar seg på morgonen är det skönt att vara ren och fräsch iallafall ?

  Jag duschar varannan dag men ibland är jag så trött att jag hellre sover på morgonen när jag tänkt duscha och då blir det alltså ingen dusch på 3 dagar, känner mig ofräsch då, men herregud, 3 dagar är väl inte så mycket när man tänker efter? I mitt jobb med psykiskt sjuka människor handlar det mycket om att motivera till bland annat duschning. Där får vi vara glada om det blir dusch 1-2 ggr i veckan. Jag känner att jag behöver inte alltid själv vara fräsch och fin, för det är normalt att ha lite fettigt hår vissa dagar eller lukta lite svett. Menar inte att man behöver göra det till en vana att gå omkring ofräsch, men om det sker nån gång emellamåt tycker jag bara att det visar en mänsklig och icke tillgjord sida. Allt är inte superfräscht, snyggt och tillrättalagd alltid.

   Fast om du duschar var tredje dag, då blir det ju inte mer än typ 2 ggr per vecka, alltså samma som du måste förmå dina patienter att göra. Du fick det att låta som om det är en bedrift för dem att ens duscha, men det låter som om du tillhör samma kategori…

  OT – men hur f***n beter sig Nina i pH? (Vet att man inte bör ha några högre förväntningar på dom) men att mobba andra är ju helt vansinnigt?

  Duschar ca 2 gånger per vecka och tvättar då också håret. Kattevask varje morgon. En extra dusch om jag skulle göra något som jag blir svettig eller smutsig, men oftast blir det inget sådant.

  Läser om allas duschvanor och blir helt fascinerad?! Jag kan inte gå en dag utan att duscha och tvätta håret, fast att jag har ett kontorsjobb och aldrig blir skitig eller svettig i vardagen på det sättet. Känns bara ofräscht att inte duscha. Fattar ju att det är en vanegrej och att det är bättre för hud, hår och miljö att göra det mer sällan men jag kan då fan inte låta bli.

   Då kommer det att bli jobbigt att höra detta: du har förmodligen mer bakterier på huden EFTER du har duschat än innan eftersom bakterier frodas i fuktig miljö ? Läs mer här: https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/hud/agnes-wold-darfor-ar-det-onodigt-att-duscha/

    Ja men så är det säkert som Agnes Wold menar. Jag har inga som helst belägg för att duscha varje dag mer än min egen känsla. Fast jag duschar inte i 30 min, utan max 10. Håret får oftast självtorka, duschar på kvällen. Allas hår och vanor är ju inte som dina, Anonym 00:12 🙂

   Men hur har du tid att leva? Känns väldigt hysteriskt att spendera 30 min per dag i duschen, sen minst 1 timma på att torka och borsta håret (i mitt fall tar det ca 4 timmar för håret att självtorka!!) och extra tid på att smörja in sig, byta kläder och allt. Blir inte håret trasigt av så mycket duschande?

    Jag duschar också varje dag och tvättar håret, och det tar absolut inte en och en halv timme. Max 20 minuter i duschen (och då är det långdusch med peeling och rakning, annars tar det inte ens 10 minuter) och sen kanske 20 minuter efteråt för insmörjning och hårtorkning.

     Men det är ju ändå nästan en timme på bara det. Sen måste ju håret vara en enda stor risbuske efter shampoonering och värmebehandling varje dag?

      Tvättar håret varje dag, mitt hår har aldrig varit finare. Men då kör jag silikon och sls fritt som inte sliter på håret. Smuts i hårbottnen gör att håret växer sämre! Har Tjockt, blont, långt och väldigt ljust hår som alltid luktar gott och är rent.
      Så jävla äckligt med folk som aldrig duschar, vänjer sig med lukten och går runt och stinker, kväljningar jämt när man satt i kassan på Willys.

       Man får ju verkligen lust att svara vänligt på otrevliga svar.

        Ja jag blir fan arg av folk som går runt och luktar illa. Är jävligt känslig för lukter. Mår på riktigt illa. Sen läser man hur lite folk duschar.

       ”Smuts i hårbotten gör att håret växe sämre”

       ?????

        Ja? Avlagringar som lägger sig i hårsäckarna och täpper igen, är det så konstigt?

      Nja, de flesta dagarna tar det ju bara max 30 minuter totalt, och 40 minuter typ två gånger i veckan när jag rakar mig, lägger hårinpackning etc. Mitt hår är väldigt tåligt, så ingen risbuske där.

    Jag duschar varje dag men då kanske duschen tar 5 min, håret torkar skitfort på mig med. Så inte mkt tid som spenderas på det.

    Tid att leva? 10 min i duschen, 2 min att smörja sig..klart?! Känns som det tar längre tid att stå å blaska av sig i handfatet här å där..:)

  Så fascinerad över att folk tycker det är jobbigt att duscha. Duscha är ju det bästa som finns!

  Alltså blir så glad av att läsa här inne! Har alltid känt mig så himla utanför som tycker det är v a n s i n n e att duscha varje dag om man inte har ett yrke/hobby/sjukdom som mer eller mindre kräver det. Miljön lider, huden lider och jag kan inte förstå att man tycker att någon är ofräsch bara för att hen inte har duschat på en dag. Hur svettig/smutsig kan man som vanlis bli på en dag egentligen? Jag duschar typ var tredje dag (om jag inte tränat, då kan det bli oftare), använder inte tvål varje gång och tvättar håret max 2 ggr/v men oftast 1 gång/v. Tvättar mig dock i ansiktet och under armarna varje dag, typ raggardusch, och ibland fötterna på kvällen eftersom jag hatar att gå med strumpor på och det kan bli rätt sunkigt på golvet med två småbarn hemma.

  Jag duschar normalt varje dag, men ska jag tillbringa en heldag i skogen och sedan chilla i soffan så kan jag skippa duschen. Men ska jag jobba, ut och träffa folk eller liknande är dusch varje dag ett måste.
  Sedan beror det på hur smutsig man blir, åker man bil/buss till jobbet, har lugnt stillasittande jobb och sedan lugna aktiviteter efter jobbet blir man kanske inte så skitig.
  Jobbar man dock inom bygg, vägarbete eller andra smutsiga jobb/aktiviteter efter jobbet, ja då behöver man duscha oftare 😉

  Herregud. Vem är ni ens som duschar två ggr i veckan? Duschar morgon o kväll samt tvättar privata områden efter varje toabesök, uschhhh min smutsfobi är ännu värre efter att ha läst det här
  ,,,, jäkla hippies !!!

   Vi sällan-duschare kan vara vem som helst i din närhet. Din granne, kollega eller vän… 😉 Hehe nämen skämt åsido:

   https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/hud/agnes-wold-darfor-ar-det-onodigt-att-duscha/

   Tror du bör söka hjälp för din smutsfobi istället för att kläcka ur dig saker som ’hippies’ det är inte normalt att duscha två gånger om fucking dagen

    Det är onormalt att duscha tre ggr i v!!! Varje dag duschar man. O man borstar tänderna två ggr om dagen. Hippies.

    Snacka om aggressiv och att kalla någon onormal för den är fräsch. Hur överlevde du i somras då? Duschade två ggr i v? Fyyy fan. Man kallar inte nån onormal för den duschar innan jobbet o efter jobbet. Jag är i rörelse hela dagen o tycker det är äckligt att inte duscha efter en hel dag ute. Jag är inte onormal o behöver inte söka hjälp för det.

   Det är en myt att hippies inte tvättade sig ordentligt. Klarar man att sköta sin hygien utan att lukta svett med färre duschar så varför inte? Särskilt med psoriasis och torr hud är det kanske att föredra. Vill du vara noga med att inte sprida för mycket bakterier och smuts så tvätta händerna när du har varit ute, särskilt i influensa och magsjuketider är det en bra vana.

   Förmdligen de som luktar i kollektivtrafiken, finns en hel del som gör det, och inte sällan de som ser rena och fina ut på ytan

   Sök hjälp du. Sen för du ta en googling om hur dåligt det är att duscha så ofta som du gör.

  Alltså förlåt men vilka fruktansvärda egoister det finns här!
  Jag bor på ett ställe där det var vattenbrist i somras (vilket det varit varje sommar sen ett par år tillbaka…) och att läsa om endels duschvanor gör mig helt galen. Jag förstår att man duschar av sig när man tränat, likaså om man varit i stallet eller ladugården. Men att duscha morgon och kväll bara för att det är en ”fix-idé” är helt befängt.

  USCH VAD ÄCKLIGA MÅNGA VERKAR VARA..

  Att sköta sin hygien.. HUR kan det vara JOBBIGT?????

   Att duscha är jobbigt OCH tråkigt, mind you! 😉 Men det innebär ju inte att man inte gör det, utan att man gör det vid behov 🙂 Väldigt få som har ett faktiskt, ”riktigt” behov (alltså inte bara ett behov baserat på bacillskräck eller att man _känner_ sig ofräsch, vilket skiljer sig markant från att faktiskt _vara_ ofräsch) av att duscha två gånger per dag, eller ens en, bara för att sköta sin hygien, så smutsiga hinner de flesta utav oss helt enkelt inte bli på bara någon dag 🙂

  Tror att vi kommer att återgå till att bli ”lortsverige” att döma av folks kommentarer här inne.

  Människan använder mer och mer smink och hårprodukter och parfym.. Men att duscha orkar dom inte…

  Funderar på att börja sälja klädnypor. Det lär ju behövas om det blir vanligare och vanligare att skippa både dusch och hårtvätt..
  Ännu mera BLÄÄÄÄ………..

   Är du en sån som går med handsprit i fickan och som öppnar toadörrar med servetter? Mest troligt så är du bara ett troll, annars behöver du nog besöka sjukhuset..

    Vad är ni för sjuka människor som säger åt folk att de ska söka hjälp för de duschar normalt??? Det är fan ni som är sjuka.

   Jag fattar inte hur du kan bli så smutsig på en enda dag så att du luktar illa och behöver duscha. Hur kan ditt hår bli så fett på en dag att du måste tvätta det varje dag. Undrar vilka som är smutsgrisar egentligen.

  Kan inte låta bli ett sista BLÄÄÄÄÄÄ
  ??????????

  ????????????????????????????????????????????????????????????????

  #EGOINAFORPRESIDENT
  ?????????

  Människor som luktar svett är det värsta som finns.. Typ att hamna bredvid en svettis på bion,och vara tvungen att sitta där och försöka att inte spy under filmen.

  Eller att sitta på bussen bakom nån med så flottigt hår att man kan vrida ur det och få ett helt paket med ”smör” typ.
  Nu kommer det ett BLÄÄÄÄ igen

   Men du inser inte att svett inte alltid hänger ihop med att duscha varje dag? När jag duschade dagligen hade jag extrema problem med svett (lukt och fläckar).

   Nu, när jag blivit äldre, duschar jag ca var tredje dag. Får alltid komplimanger för att jag är så fräsch och att jag doftar så gott; så nej, det har inte alltid med duschandet att göra ?

  Att tvingas vara ibland oduschade äckliga och lata människor som gömmer sig bakom sk:miljöargument.. LÄGG AV..

  Det flygs massor..
  Folk använder produkter som är miljövidriga..
  Och lever inte särskilt miljövänligt alls.
  Och sen skylla på miljön för att slippa ta en snabb dusch.
  Bääääääääääääääääääääääää på dom!

   Alltså lugna ner dig ”Inga” ?

  Jag duschar varje kväll, håret tvättas varannan dag. Jag har ett väldigt aktivt jobb, blir både svettig och smutsig ?.
  Tycker det är sååå tråkigt att duscha, drar alltid ut på det. Sedan när man väl står där är det ändå lite skönt ?.

  På somrarna tar jag oftast ett dopp i ån och tvättar av mig där, istället för dusch ☺️.

  Underbara I -lands problem?

  Om människor som skippar dusch…
  Säger jag ett stort USCH…

  Egoister som skiter i att dom stinker och är äckliga bland folk borde tvångsduschas som straff..hehe..
  Och det lustiga är att dom där som inte orkar duscha, alltid säger att dom inte luktar och knappt svettas… Ehhhh.. Vi andra håller INTE med om det.. Istället för bläää kommer här URRRRRRRRRK…??

   De som duschar 3 ggr i veckan luktar mindre svett än de som duschar varje dag =) Duschar man för ofta bryter du ned kroppens naturliga fetter och försvar vilket gör att lukten blir starkare och kommer snabbare.

    Det behöver inte vara svett som luktar. En del som inte har duschat luktar unket ändå. Som ett väldigt ovädrat rum ungefär.

  Och jag är jättelugn.. Och framförallt REN..
  Moahaha

  Jag duschar eller badar varje dag men inte för jag egentligen behöver ? är mamma ledig så tiden i badrummet är min ensamma tid så att säga ? så älskar jag olika tvålar och hudvård. Men skulle lika gärna kunna bada 2-3 ggr i veckan då jag inte blir svettig om dagarna. Men gillar också känslan att byta kläder efter bad. Som när man kom hem från jobbet förr i tiden och duscha och tog på mjukis.

  Duschar två gånger om dagen. Duschar på morgonen för att få bort nattsvetten, vakna och sedan på kvällen för att tvätta bort dagen och slappna av. Aldrig i mitt liv jag lägger mig i sängen utan att vara ren då jag inte vill ha bakterier ifrån vart man nu vart under dagen i sängen. Hatar om någon sätter sig på min säng med kläder typ efter dom åkt buss, paniiik så äckligt det är.

  Duschar varje dag och duschar oftast håret varje dag då jag jobbar på restaurang och tycker det är skitäckligt att gå och lägga mig med restauranghår (ni som vet, ni vet). Dessutom blir mitt hårt flottigt fort och nej, jag har inga planer på att vänja av det 🙂 Är jag i stallet innan ett kvällspass duschar jag av kroppen efteråt också pga svett/lort. Blir chockad av att människor duschar 2-3 gånger i veckan, ni måste isf inte svettas alls för jag svettas på alla möjliga ställen som kräver tvätt!!

  Är så fascinerad av folks behov att duscha fast man inte ’smutsat ner sig’ on a daily basis. Jag duschar då jag känner för det, inte enligt hur länge det gått sen sista duschen. Ibland duschar jag 4 gånger i veckan om jag tex varit på stallet flera dagar i rad eller svettats på gymmet, ibland 1 gång om veckan då det varit en lugn vecka utan mycket aktiviteter. Jag är stort fan av ’less is more’ då det kommer till hudvård, använder knappt nån smink, parfym, hårprodukter osv, men ingen i min omgivning har någonsin påpekat att jag luktar illa eller ser ofräsch ut. Tvärtom, min kille, vars familj alla duschar dagligen, började förstå varför jag duschade så sällan när han såg hur bra min hy mådde, och hur lättskött både mitt ansikte, hår och kroppshy är.
  För mig räcker det gott och väl att tvätta enligt behov och se till att jag har fresh deo och återfuktande ansiktskräm på varje morgon, samt borstat hår och tänder. Och jag är tammefan ingen hippie. 😉

  När jag bodde i Kenya var det ingen i mitt hus som duschade, eftersom det inte fanns någon dusch. På morgonen hämtade man in en spann vatten från stora vattentunnan, sen tvättade man ansikte, armhålor, händer, fötter och hår. Inte nödvändigtvis i den ordningen.
  Alla kläder handtvättades i regnvatten. Ingen luktade illa eller var ofräsch

   Tvättades inte underlivet?

  Miljömässigt är det ju inte heller bara vattenmängden. Tänk på alla produkter som spolas ner. Gissar att de flesta inte har biologiskt nedbrytbar duschprodukt/schampo/balsam. Själv tillhör jag också de som i snitt duschar
  2 ggr i veckan med stödtvätt vid behov. Klart jag kan ta en extra dusch om jag gjort något särskilt ex. Tränat ett extra pass eller gjort något extra grisigt i stallet. Det är ju ett galet påhitt denna duschmani. Plus vi är eg. som mest ohygieniska direkt efter dusch:

  https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/hud/agnes-wold-darfor-ar-det-onodigt-att-duscha/

   Jag doftar rent iaf 🙂

    och förstår vår planet 🙂

     hahhaha jada jada jada

    Vad bra då, sålänge det luktar gott för dig när vi förstör miljön så är allt lugnt 😛 allt för att behaga ditt luktsinne vår renlighets-drottning ?

     Absolut 🙂 jag antar att du är queen of mugg 😉
     Jag gör annat för miljön, vad bistår du med?

      Hahah jag var sarkastisk men visst du kan kalla mig doktor mugg ? duschar en gång i halvåret och borstar endast håret med igelkottar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.